Home » Säästöjä ja turvaa matkoille – F-Secure (+arvonta)

Säästöjä ja turvaa matkoille – F-Secure (+arvonta)

by admin

Yhteistyössä F-SecureF-Secure Freedome 1.0

Haluaisitko saada hotellihuoneet edullisempaan hintaan? Olisiko kivaa saada vuokra-auto halvemmalla? Tahtoisitko saada mahdollisuuden katsoa suomalaisia ohjelmia ulkomailla ollessasi tai esimerkiksi Netflixin amerikkalaista versiota, jossa on erilainen ohjelmavalikoima? Mitä jos sanoisin, että kaikki tuo onnistuu ja lisäksi saat ”kaupan päälle” suojan hakkereita vastaan, jolloin yksityiset tietosi pysyvät turvassa? Kuulostaa hyvältä, eikö vain? Lisätään kaupan päälle vielä tietokoneen suojaaminen viruksilta sun muilta ärsykkeiltä niin paketti on aika hyvin kasassa. Tässä postauksessa puhutaan F-Securen Safe-virusturvasta ja Freedome VPN:stä, mistä saat kohta lukea tarkemmin. Kyseessä ei ole se kaikkein mediaseksikkäin aihe, mutta eivätpä ole vakuutuksetkaan, vaikka niille tarvetta onkin. Jos olet hurjapää eikä tietoturva kiinnosta, ehkä rahan säästäminen kuitenkin saa sinut lukemaan tämän postauksen, sillä sitäkin on luvassa.

Osallistuin pari kuukautta sitten F-Securen matkabloggaajille järjestämään iltamaan, jossa meille mm. näytettiin livenä, miten helppoa ja nopeaa jonkun amatöörinkin on hakkeroitua niin sinun kuin minunkin tietokoneeseen, tablettiin tai kännykkään, jos henkilö sattuu liittymään avoimeen nettiyhteyteen ilman suojauksia. Jos luulet, ettei tämä koske sinua, olet erehtynyt pahan kerran. Vai voitko väittää, ettet ole ikinä liittynyt ilmaiseen nettiin esimerkiksi hotellissa, lentokentällä, kahvilassa tai ravintolassa? Sanon tämän lyhyesti ja ytimekkäästi: Jos liityt avoimeen verkkoon ilman VPN:ää, se on suoranainen kutsu hakkereille. Esityksen aikana yksi bloggaajista suostui kirjautumaan sähköpostiinsa avoimen verkon välityksellä, minkä jälkeen ei kestänyt kuin pari minuuttia ennen kuin F-Securen työntekijä oli hakkeroitunut sähköpostiin, sitä kautta myös Amazon-nettikauppaan ja tilannut yhdelle työkaverilleen sukat matkabloggaajan luottokortilla (bloggaaja on myös F-Securella töissä). Kaikki tämä onnistui vain siksi, ettei verkon ja tietokoneen välissä ollut mitään suojausta. Luulet kenties, että virustorjuntaohjelma riittää, kuten minäkin luulin, mutta ilman VPN:ää, sinulla ei ole mitään turvaa tätä ongelmaa vastaan.

F-Secure Freedome 1.1

Koska en ole mikään tietokonenero eikä ole luultavasti useimmat lukijanikaan, selitän yksinkertaisesti, miten VPN toimii ainakin tavallisen pulliaisen näkökulmasta. F-Securen VPN:n nimi on Freedome, joka on äärimmäisen helppokäyttöinen kenelle tahansa. Periaatteessa kaikki toimii yhden napin painalluksella. Kun Freedome laitetaan päälle, se tavallaan muuttaa käyttölaitteen (tietokone, tabletti, kännykkä yms.) sijaintia ja IP-osoitetta, jolloin sinua ei voida jäljittää. Lukemattomat palvelut ja yritykset jäljittävät ihmistä internetissä voidakseen seurata esimerkiksi ostokäyttäytymistä ja voidakseen tykittää käyttäjää erilaisilla tarjouksilla ja mainoksilla. Tätä tekevät oikeastaan kaikki Facebookista Googleen ja paikalliseen verkkolehteesi. Freedome asettaa portin laitteesi ja käyttämäsi verkon väliin, jolloin kukaan ei tiedä, mitä portin takana tapahtuu sinun puolellasi – siispä Freedome lisää yksityisyyttäsi.

Freedomen tarjoaman turvallisuuden lisäksi käyttäjä saa myös käytännöllisempää ja taloudellista hyötyä monin eri tavoin. Esimerkiksi ulkomailla ollessaan käyttäjä voi katsoa suomalaisia ohjelmia nettipalveluista, jotka rajoittavat käytön Suomen rajojen sisäpuolelle, sillä vaikka käyttäjä olisi Espanjassa, hän voi vaihtaa virtuaalisen sijaintinsa parilla klikkauksella takaisin Suomeen. Tämä toimii myös toisinpäin, jos haluaa katsoa esimerkiksi ulkomaalaista Netflixiä, jossa on erilainen ohjelmatarjonta. Maailma on pullollaan VPN:n palveluita, mutta useat niistä hidastavat netin käyttöä huomattavasti. Kuitenkin Freedomen käytössä en ole huomannut minkäänlaista hidastumista, kun valitsen sijainnikseni fyysisesti lähellä olevan paikan (Suomessa Suomi, Saksassa Saksa jne.). Kun pomputtelen virtuaalisijaintia kauemmaksi, netti voi hidastua hieman, muttei mitenkään merkittävästi. Haluan mainita muuten tähän väliin, että suosittelen sulkemaan sähköpostin siksi aikaa, kun vaihtelet virtuaalisijaintia, sillä esimerkiksi Gmail saattaa luulla, että tilillesi on hakkeroitu, koska sijaintisi vaihtuu sekunnissa Suomesta Amerikkaan. Välttääksesi nämä Gmailin ”tilisi on saatettu murtaa” -viestit, kannattaa sulkea sähköposti siksi aikaa, kun vaihdat sijaintia.

F-Secure Freedome 1.3

Moni haluaa kuitenkin varmasti tietää vastauksen seuraaviin kysymyksiin:

”Miten löydän edullisen hotellihuoneen?”

”Miten vuokraan auton halvalla?”

Erilaisia palveluita markkinoidaan eri hinnoilla erilaisilla alueilla. Tästä hyvänä esimerkkinä on esimerkiksi se, että Finnairin Tokion businessluokan lennot maksavat puolet vähemmän, kun lennetään Prahasta eikä Helsingistä (tässä VPN ei kuitenkaan auta, koska fyysisen lennon pitää lähteä kyseisestä paikasta). Freedomesta on kuitenkin apua samalla periaatteella hotelleja varatessa. Jos katsot majoitusta varaussivustoilta, kuten Hotels.com tai Booking.com, kun sijaintinasi on Suomi, hotellihuoneen yöhinta voi olla esimerkiksi 150€. Jos kuitenkin vaihdat sijainniksesi Espanjan, jonka ostovoima ei ole välttämättä yhtä hyvä kuin Suomen (en tiedä johuuko se tästä vai jostain muusta, mutta tämä on oma oletukseni), huoneen hinta saattaakin olla vain 120€. Sama pätee autovuokrauksiin, sillä viime viikon Saksan matkallani yritimme varata autoa yhdeksi päiväksi Suomesta käsin, jolloin hinta oli noin 325€. Keksinkin kokeilla Freedomea asettamalla sijainniksi Saksan, jolloin auton hinta tippuikin välittömästi 290 euroon. Aikamoinen säästö napinpainalluksella. Siispä voit säästää palvelun hinnan moninkertaisesti jo yhden matkan aikana, joten kannattaa enemmänkin miettiä niin, että Freedomen ostamalla säästät rahaa etkä menetä sitä.

*Edit. 22.4. Halusin laittaa teille vielä linkin bloggaajakollegani postaukseen, jossa on konkreettisia esimerkkejä mm. noista hotellien hintaeroista:

Linkki löytyy tästä.

F-Secure Freedome 1.2

Sen voisi ajatella niin, että VPN on kuin matkavakuutus, joka pitää sinut ja läheisesi turvassa, kun olet tuntemattomilla mailla. Mutta matkavakuutus ei riitä kaikkeen, sillä pitäähän se kotivakuutuskin olla. Onneksi F-Secure tarjoaa ratkaisun tähänkin Safe-virustorjuntaohjelmiston muodossa. Itsehän olin käyttänyt ilmaisia virusohjelmistoja jo iät ja ajat, sillä pidin useimpia maksullisia ratkaisuja liian raskaina tietokoneille. Voin puhua kokemuksesta, sillä olinhan käyttänyt maksullisia versioita viimeksi yli 10 vuotta sitten. Siinä ajassa teknologia ei voi kehittyä, vai mitä? Voit siis varmasti jo arvata, että F-Securen illassa sain nähdä olevani täysin erehtynyt nykyaikaisista ohjelmistoista, joita esimerkiksi F-Secure myy. Virusohjelmistot ovat nykyään edullisia, luotettavia ja myös kevyitä pyörittää. Näistä jälkimmäinen on erityisen tärkeä kaltaiselleni PC-nettipelien pelaajalle, sillä mikään ohjelmisto ei saa estää tai hidastaa pelaamistani. Safe ei todellakaan tee niin, sillä en ole kokenut yhtäkään ongelmaa tai hidastumista käyttäessäni sitä. Jos kuitenkin jostain syystä pelaaminen tällaisen ohjelmiston kanssa epäilyttää, ”pelitilan” kytkeminen on erittäin helppoa, jolloin mikään ei takuuvarmasti häiritse edes teitä HC-pelaajia.

F-Secure Freedome ja Safe

Koska tietoturva on äärimmäisen tärkeä asia jokaiselle ihmiselle, F-Secure on ystävällisesti tarjonnut lukijoilleni yhden vuoden Freedomen ja yhden vuoden Safen arvontaa varten. Eli arvon siis kahden viikon kuluttua kaksi palkintoa, jotta tekin saatte pitää tietonne turvassa niin kotona kuin reissussakin (arvonnan säännöt ja ohjeet postauksen alaosassa). Jos arpaonni ei tällä kertaa osu kohdallesi, kannattaa siitä huolimatta käydä lataamassa ilmaisversiot molemmista ohjelmista laitteisiisi, jotta näet, miten ne toimivat. Sitten voit tehdä päätöksen haluatko maksaa niistä ja jatkaa ohjelmistojen käyttöä.

Loppuhuomiona haluan sanoa, että F-Secure on suomalainen yritys, joka on alansa huippu (palkittu useaan otteeseen parhaista ohjelmistoistaan), joten kannustan tukemaan mieluummin paikallisia tekijöitä kuin jättimäisiä ulkomaalaisia yrityksiä. Jo ilmaisen kokeiluohjelman testaaminen tukee heidän toimintaansa, joten en näe mitään syytä, mikset kokeilisi näitä palveluja. Ainakin minä jäin pysyväksi asiakkaaksi. Jos siis kiinnostuit F-Securen tuotteiden kokeilemisesta, voit käydä tutustumassa niihin tarkemmin näiden linkkien takaa (mm. 4kk ilmainen Safe-kokeilujakso ja 14 pvä ilmainen Freedome).

SAFE

FREEDOME

Nähdessäni, miten haavoittuvaisia kaikki tiedot ovat ilman Freedomen kaltaista palvelua, lopetin välittömästi avointen nettien käytön siksi aikaa kunnes jokainen laitteeni oli suojattu Freedomen avulla. Elämässä pitää ottaa riskejä, mutta omien tietojen riskeeraaminen on täysin idioottimaista. Jätetään ne riskit elämän laajempiin valintoihin ja extreme-lajeihin, eikö vain? Tämäkin postaus kirjoitettiin suurimmaksi osaksi Kämpin Brasserie -ravintolassa käyttäen heidän avointa nettiään, jonka tietysti suojasin itseäni varten Freedomen avulla.

Arvonta

Arvonnan säännöt ja osallistumisohjeet:

  • Vastaa tämän postauksen kommenttiosioon, mikä näiden ohjelmistojen ominaisuuksista kiinnostaa sinua eniten. Kerro myös vastauksessasi oletko käyttänyt / käytätkö tällä hetkellä kyseisiä F-Securen tuotteita.
  • Arvon yhden Freedomen vuoden jäsenyyden ja yhden Safen vuoden jäsenyyden 5.5.2016 ja ilmoitan voittajille niin blogissa kuin myös henkilökohtaisesti (muista täyttää kommenttiosion oikeaan kenttään sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinuun yhteyttä, jos voitat).
  • Osallistumisaika päättyy 4.5. kello 21.00.
  • Vain yksi osallistuminen per henkilö.
  • Arvonta on toteutettu yhteistyössä F-Securen kanssa.

F-Secure Safe paketti

F-Secure Freedome paketti


Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Arvostan jokaista tykkäystä ja seuraajaa, joten kiitos jo etukäteen :)!

You may also like

60 kommenttia

Leena 21 huhtikuun, 2016 - 20:07

Freedome kiinnostaisi.

Vastaa
Juhani Lehtonen 1 toukokuun, 2016 - 11:52

freedom

Vastaa
Anu mq 21 huhtikuun, 2016 - 20:34

Pakko osallistua vaikken yleensä näitä harrasta! Tuo hakkeroinnin esto olisi itselleni täydellinen reissussa. Syksyllä pitäisi 4 viikko bloiggailla maailmalle joten liittyminen muihin verkkoihin on lähes välttämätön.
En ole koskaan aikaisemmin kokeillut näitä tuoteita. Suurin syy tähän lienee oma tyhmyys tässä asiassa.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 huhtikuun, 2016 - 22:11

Hyvä, että osallistut ja kannattaa ladata jo etukäteen se kahden viikon ilmainen kokeiluversio, koska siitäkin on hyötyä :). Älä yhtään ”syytä” itseäsi, koska itse luulin olevani näistä tosi hyvin selvillä, mutta sain nähdä olleeni aivan väärässä :P. Ei tällaista tule yleensä ajatelleeksi. Tuollaiselle matkalle kannattaa ehdottomasti ottaa Freedome mukaan, joten toivottavasti joko voitat tämän tai ryhdyt asiakkaaksi muuten vain, koska itse en ainakaan enää ikinä ota riskejä avoimissa verkoissa ilman Freedomea. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

Vastaa
Piiitra 21 huhtikuun, 2016 - 20:47

Mua kiinnostaa kovin tämä maarajoitusten poistaminen. Eikä ole yhtään F-securen tuotetta nyt käytössä :/

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 huhtikuun, 2016 - 22:12

Tuo maarajoitusten poistaminen onkin yllättävän hyödyllinen juttu. Esimerkiksi nuo hintaerot olivat minulle aivan uusi tieto. Kannattaa käydä lataamassa ne kokeiluversiot kummastakin niin saat aivan varmasti F-Securea käyttöön ainakin joksikin aikaa :). Kiitos osallistumisesta ja onnea!

Vastaa
Lars Linfdqvist 21 huhtikuun, 2016 - 22:04

Freedome kiinnostaa, koska lentoasemilla tulee käytettyä wi-fiä.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 huhtikuun, 2016 - 22:12

Sinne se onkin erinomainen, koska siellä jos missä on riskejä, kun käyttäjiä on valtava määrä.

Vastaa
OJ 21 huhtikuun, 2016 - 23:32

Safe on tällä hetkellä. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 22 huhtikuun, 2016 - 11:27

Sittenhän rinnalle pitää saada vielä Freedome ;).

Vastaa
pirjo portimo 22 huhtikuun, 2016 - 14:16

Freedome

Vastaa
Tea 22 huhtikuun, 2016 - 16:03

Freedom kiinnostaisi! Tällä hetkellä on safe käytössä tabletilla ja kännykässä, tosin pitäisi kohta uusia tilaus..

Vastaa
Helena 22 huhtikuun, 2016 - 18:27

Freedom on Vapaus suomeksi ja se on ihana asia.

Vastaa
tarjuska 22 huhtikuun, 2016 - 18:31

Freedome kiinnostaa, ei ole tällähetkellä yhtään F- securen tuotetta käytössä

Vastaa
marie 22 huhtikuun, 2016 - 18:39

safe on käytössä nytkin, joten se kiinostaa ja myöskin freedomia ois kiva kokeilla. On hienoa että suomesta löytyy näin hyviä ohjelmistoja!

Vastaa
Suvikh 22 huhtikuun, 2016 - 19:46

Freedome kiinnostaa. F-Securesta mulla on jotain kokemuksia, mutta tällä hetkellä ei mitään ole käytössä. Reissattua tulee aika paljon ja Booking.com on kovassa käytössä. Ja on meillä myös Netflix.

Vastaa
Raldis 31 elokuun, 2016 - 12:57

Freedome kyllä hyvä – käytössä iPadissa, iPhonessa ja MBP:ssa. Booking.com ollut muuten hyvä ja luotettava, mutta heidän ”parhaan hinnan takuu” ei sitten päde varauksissa joissa matkan hinnan hotelli varaa heti!!!

Vastaa
randomi 22 huhtikuun, 2016 - 19:53

freedomea käyttänyt kun voi kiertää hyvin filtterit

Vastaa
pex 22 huhtikuun, 2016 - 20:36

freedom kiinnostaisi.

Vastaa
Leena 22 huhtikuun, 2016 - 22:46

tuo Safen pelitila aika kätsy ja on ollut monestikkin F-securen tuotteita käytössä, tällä hetkellä ei ole

Vastaa
Henna 22 huhtikuun, 2016 - 23:22

Freedome kiinnostaa. Tällä hetkellä ei käytössä F-securen tuotteita.

Vastaa
saara kupari 23 huhtikuun, 2016 - 00:17

FReedome 🙂

Vastaa
Victoria 23 huhtikuun, 2016 - 01:30

Että pystyy katsomaan Katsomoa ja Areenaa.

Vastaa
Miukkis 23 huhtikuun, 2016 - 02:31

Itselläni ei ole vielä F-Securen Safe tai Freedome palvelua, joten molemmat kiinnostaa 🙂

Vastaa
Noora 23 huhtikuun, 2016 - 07:28

Olen kuullut Freedomesta aiemmin ja haluaisin päästä kokeilemaan sitä.

Vastaa
Jussi K 23 huhtikuun, 2016 - 09:31

Tärkeää tekstiä. Pidän tärkeinpänä Freedomea 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 24 huhtikuun, 2016 - 16:02

Kiva, että pidät tätä tärkeänä :). Safe on se ”tylsempi” juttu, mutta se on itse asiassa Freedomea tärkeämpi, sillä pohjaturva pitää olla kunnossa. Sen päälle laitetaan sitten Freedome.

Vastaa
m 23 huhtikuun, 2016 - 09:56

Freedome ehkä eniten

Vastaa
arto heikkinen 23 huhtikuun, 2016 - 17:37

Joskus on ollut F-securen tietoturva. VPN-juttu oli kiinnostava.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 24 huhtikuun, 2016 - 16:01

VPN jää huomiotta useimmilta käyttäjiltä, mutta hyvä, jos sain mielenkiintosi heräämään, sillä tuosta on hyötyä niin monella eri tavalla.

Vastaa
Harri 24 huhtikuun, 2016 - 05:50

Ilmaisversio on käytössä f reedomesta

Vastaa
Ellu 24 huhtikuun, 2016 - 11:25

F:n tuotteet on entuudestaa tuttuja. Freedomea olen testannut mutta tilaus on jäänyt tekemättä eli se kiinnostaisi.

Vastaa
rami 24 huhtikuun, 2016 - 12:46

Freedome kiinnostaa matkakohteiden wi-fi verkkojen suojauksen takia

Vastaa
Jaakko 24 huhtikuun, 2016 - 13:34

Freedome ja maarajoitusten poisto kiinnostaisi minua. Tuo hintasäästö oli mielenkiintoinen uusi juttu!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 24 huhtikuun, 2016 - 16:00

Hienoa, että löysit tästä postauksesta mielenkiintoista tietoa :). Tuo oli itsellekin ihan uusi tuttavuus!

Vastaa
Eva 24 huhtikuun, 2016 - 18:49

Freedome ehkä eniten

Vastaa
Mari 25 huhtikuun, 2016 - 02:40

F-Secure on koskus ollut käytössä. En suosittele koska hidastaa konetta. Ilmaiset ovat ihan yhtä hyviä ja paljon kevyempiä

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 huhtikuun, 2016 - 10:57

Milloin sinulla on ollut tuo käytössä? Mietin vain, että itselläkin virustorjunta hidasti konetta joskus aikoja sitten, mutta nyt en ole huomannut mitään ongelmia nykyisen Safen kanssa. Itsekin luulin, että ilmaiset ovat yhtä hyviä ja kevyempiä ennen kuin kokeilin Safea. Sanon tämän siis ihan rehellisesti, koska vaihdoin itse asiassa Avastin maksullisen version (jonka olin vasta ostanut) tähän F-Securen Safeen, koska tämä oli mielestäni parempi.

Vastaa
Patrick 25 huhtikuun, 2016 - 03:11

Ktllä se freedom näyttää kiinnostavalta !

Vastaa
ms 25 huhtikuun, 2016 - 13:58

f jo käytössä, jatkoa tarvitaan

Vastaa
Anastasia 25 huhtikuun, 2016 - 19:56

Käytän Freedomea, mutta olen käyttänyt sitä vain tv-sarjojen katseluun. Täytyy kokeilla sitä myös Booking. com:iin. Aikoinaan vanhalla PC:llä oli F-Securen virustorjunta, mutta nykyään kun käytän MacBookia, käytössäni on ilmainen Sophos Anti-Virus.

Vastaa
Maikki 25 huhtikuun, 2016 - 20:24

Freedom on kiinnostava. F-Secure on jonkun verran tuttu, ei ole tällä hetkellä käytössä.

Vastaa
Vesa 27 huhtikuun, 2016 - 00:03

Freedom kiinnostaisi

Vastaa
sonja venäläinen 27 huhtikuun, 2016 - 18:17

olen testannut tätä ohjelmaa. hyvin pitää tietokoneen kunnossa ja virukset poissa koneelta

Vastaa
Henri 27 huhtikuun, 2016 - 23:11

Freedome kiinnostaa!

Vastaa
Kipa 30 huhtikuun, 2016 - 03:55

Kehuja olen kuulut kavereilta, ois mahtava itse kokeilla

Vastaa
Marjuska 30 huhtikuun, 2016 - 14:37

F-Secure ei ole ennestään käytännössä tuttu, mutta erityisesti tuo Freedom vaikuttaa mielenkiintoiselta ja hyödylliseltä.

Vastaa
Elisa 1 toukokuun, 2016 - 14:02

Freedome kuulostaa kiinnostavalta. Sijainnin vaihtaminen olisi hyödyllinen mm. hotelleja varatessa.

Vastaa
Jari 1 toukokuun, 2016 - 19:40

ERITTÄIN KIINNOSTAVAA JUTTUA! VARSINKIN TUO VPN. HYVIÄ VINKKEJÄ. VIRUSTORJUNTA ON TÄNÄ PÄIVÄNÄ ERITTÄIN TÄRKEÄ KUN PYÖRII YMPÄRI NETTIÄ EIKÄ AINA HUOMAA MIHIN ON MENOSSA TAI MITÄ LATAAMASSA.
OLEN KOKEILUVERSIOTA KÄYTTÄNYT F-SAFESTA.

YST. TERVEISIN,
JARI LUMPIOLA

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 2 toukokuun, 2016 - 09:10

Kiitos, Jari :). Hienoa, että tässä postauksessa oli mielenkiintoista tietoa sinulle! VPN on uusi tuttavuus monille, mikä on ihan normaalia, mutta harmillisesti virustorjuntakin tuntuu olevan monella aika hakusessa :/. Onneksi sinulla on tuokin puoli kunnossa :)!

Vastaa
Pirjo Holanti 2 toukokuun, 2016 - 23:17

Mie oon ihan pihalla näistä turvallisuusasioista. Muutenkin netin käyttö on ihan lapsen kengissä. Kun mie olin koulussa, opetetiin vielä kaunoa. Safe olis varmaan mulle ihan hieno juttu…

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 3 toukokuun, 2016 - 22:43

Ei se haittaa, Pirjo :). Suurin osa ihmisistä on ihan pihalla näistä, mutta F-Securella on selkeästi selitetty noiden ohjelmistojen toimivuus heidän sivuillaan, minkä lisäksi ne ovat todella helppokäyttöisiä kenelle tahansa. Jos voitto ei osu tällä kertaa kohdalle, suosittelen erittäin lämpimästi hankkimaan molemmat tai vähintäänkin Safen, koska kone ja laitteet kannattaa aina suojata.

Ps. itsellekin opetettiin vielä kaunoa ;).

Vastaa
Miira Tirkkonen 4 toukokuun, 2016 - 11:45

Vaikka Freedome houkuttaisi kovastikin, niin itseäni kiinnostaisi Safe vaihtoehtona enemmän. Ennen kaikkea konetta tulee käytettyä kotona, päivittäin ja useita tunteja (medianomin opinnot > päivittäistä selaamista), joten lohduttaisi tietää että koneeni pysyy viruksilta ja tietojen onkimiselta turvassa. Opiskelijana ei ole varaa valita kattavaa tietoturvaa melko hintavilla kuukausi/vuosimaksuilla, mikä sinänsä on ehkä oman laitteeni henkivakuutuksella ja käyttöiällä leikkimistä. F-Securen maksullista tuotteistoa on ollut käytössä viimeksi aikoja sitten, juurikin sen vuoksi että tuloja on jostain leikattava ja tällä hetkellä se tarkoittaa köykäisen tietoturvan omaamista. Matkailukin on ajankohtaista aina kun pystyy, jolloin täytyy poikkeuksetta tyytyä hotellin ilmaiseen wi-fiin. Koskapa ei olisi pahitteeksi katsoa hotellilla seuraavan matkapäivän kohteita jo etukäteen, tai selvittää monelta ne lennot lähtivätkään? Matkalla lohduttaisi ehdottomasti tietää, että verkkoyhteyteni on suojattu myös siellä, ja että omat tiedot + rahat pysyvät siellä missä pitääkin.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 toukokuun, 2016 - 19:21

Safe on ehdottomasti se tärkein noista ja Freedome on enemmänkin lisäpalvelu (hyödyllinen sellainen). Ymmärrän, että opiskelijana laittaa monia asioita tietoturvaohjelmistojen edelle, mutta kannattaa tosiaan muistaa, kuinka iso osa elämästä on nykyään netissä ja koneessa kiinni. Loppujen lopuksi lasku voi olla aika kova, jos koko kone menee rikki viruksen takia tai kaikki tiedot varastetaan. Onnea arvontaan!

Vastaa
Jere 4 toukokuun, 2016 - 12:17

Freedome kiinnostaa.

Vastaa
Mirja 4 toukokuun, 2016 - 17:42

Freedom ja miksei Safekin. Tällä hetkellä ei F-securea käytössä, ilmaisohjelma virustorjunnassa kylläkin

Vastaa
Hanna Ny 4 toukokuun, 2016 - 23:39

Molemmat kiinnostavat! En ole kokeillut kumpaakaan.

Vastaa
Porsche Leipzig - Elämäni kokemus - Pako Arjesta 5 toukokuun, 2016 - 19:59

[…] varaamiseen F-Securen Freedomea, sillä säästimme itsekin sillä monta kymppiä. Tarkempaa tietoa tämän takaa löytyvässä […]

Vastaa
Eija 24 toukokuun, 2016 - 15:59

Hyvä selventävä artikkeli, koska olen jo parissa paikassa törmännyt Freedomeen, mutten ihan tajunnut mistä on kyse. Taitaa mennä pian hankintaan.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 toukokuun, 2016 - 16:47

Kiva juttu, jos tämä selvensi asiaa. Itsellekin VPN-jutut olivat hieman hepreaa aiemmin, mutta F-Securella osattiin selittää homma tarpeeksi hyvin ja yksinkertaisesti, että nyt tajuan sen jo aika hyvin :). Suosittelen lämpimästi! Kannattaa ottaa ensin kokeiluun se ilmaisversio ja sitten siirtyä maksulliseen, kun huomaat kuinka kätevä se on :).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.