Home » Postikortti paratiisista

Postikortti paratiisista

by admin

Yhteistyössä Lähetäkortti.com

PA260852

Lähetin viimeisimmän postikorttini monia, monia vuosia sitten Espanjan Aurinkorannikolta. Senkin tein varmaankin vaimoni ”pakottamana”, sillä suorastaan vihaan korttien lähettämistä. Suurin syy on se, etten missään nimessä halua kirjoittaa mitään käsin, jos ei ole aivan pakko. Käsialani on nimittäin asia, jota suorastaan häpeän, sillä se on todella epäselvää ja lapsellista – eikä edes söpöllä tavalla. Tästä syystä välttelen kaikkea muuta kuin konekirjoittamista aina kun vain voin. Jos voisin päättää, muut kirjottaisivat jopa nimeni puolestani onnittelukortteihin.

PA260835

Käsialaongelma vaivaa jo kotimaassakin, mutta ulkomailla tulee vielä lisävaivoja. Ensinnäkin pitää löytää se sopiva postikortti. Yleensä valikoimassa on vähän nuhruisen näköinen, kliseinen maisema tai sitten se ”humoristinen” rantakuva, jossa bikiniasuiset naiset raahaavat miestä uimahousuista. Jokainen meistä on saanut jonkin tämän tyylisen kortin elämänsä aikana – itse olen myös lähettänyt niitä nuorempana. Sopivan kortin löytäminen on stressaavaa puuhaa, koska sen pitää olla oikeasti hieno. Jos jotenkin ihmeellisesti kortti löytyy, sitten pitää vielä saada jostain postimerkkejä (jotka myydään usein liian isoissa paketeissa) ja vieläpä pahimmassa tapauksessa pitää jonottaa postissa, jotta kortit saa lähetettyä. Tätäkin on tullut tehtyä Espanjan kuumassa postitoimistossa, jossa kukaan ei puhunut englantia enkä minä puhunut tarpeeksi espanjaa. Ei kiitos!

PA260841

Olin kuullut helpommistakin tavoista ja erilaisista e-korteista, mutten ollut koskaan perehtynyt niihin sen tarkemmin. Kuitenkin kun minuun otettiin yhteyttä tällaisen palvelun suhteen yhteistyön tiimoilta, oli aika tutustua tähänkin vaihtoehtoon – ja onneksi tutustuin. Kokeiltuani palvelua nyt pariin otteeseen Japanista käsin voin sanoa, että saatan hyvinkin lähetellä jatkossa kortteja reissuiltani ilman pienintäkään stressin häivähdystä. Kaikki kun hoituu näppärästi esimerkiksi kännykällä.

PA260843

Lähetä kortti -palvelu toimii kätevästi esimerkiksi tietokoneella tai kännykällä, jos niissä vain on nettiyhteys käytössä. Kyseessä on siis nimensä mukaisesti palvelu, jonka kautta voi lähettää aitoja postikortteja käyttäen vaikkapa matkalla itse ottamaansa kuvaa.

Ensin mennään sivuille www.lahetakortti.com ja sitten valitaan joko oma tai valmiskuva, jota kortissa käytetään. Tämän jälkeen kirjoitetaan haluttu viesti kortin kääntöpuolelle, vastaanottajan osoitetiedot ja jatketaan kortin lähettämiseen.

IMG_6236

 

IMG_6237

Halutessaan käyttäjä voi tallentaa tärkeät osoitetiedot palveluun (esimerkiksi ystävän tai vanhempien tiedot), jotta ne ovat helposti saatavilla. Itse esimerkiksi lähetin kortin vanhemmilleni, isovanhemmilleni, veljentyttärelleni ja myös yhden kortin kotiin ihan vain meitä ilahduttamaan, kun palaamme häämatkaltamme. Sitten kortin 2,5 euron hinta maksetaan yhdellä monista maksutavoista (ilahduin siitä, että myös Amex kuuluu palveluun) ja siinä se. Yritys painattaa kortin, toimittaa sen perille minne päin maailmaa tahansa ja kotiväki ilahtuu. Parasta tässä on se, että tämä on niin helppoa, että sen voi tehdä vaikkapa hotellin uima-altaalta tai rannalta käsin, jos vain netti on käytössä. Itse näpyttelin kortit matkaan Okinawan hotellimme loungessa katsellen samalla näitä upeita maisemia.

PA260847

Tämän helpommaksi postikorttien lähettäminen ei voi enää käydä, joten nyt minulla ei ole enää tekosyitä sille, miksen koskaan laita tervehdyksiä reissuiltani. Samaa palvelua voi tietysti käyttää myös joulukorttien ja muiden lähettämiseen. Hienointa tässä on se, että voin käyttää itse ottamiani kuvia, jotka ovat persoonallisia, uniikkeja ja juuri sellaisia kuin itse haluan. Lähetin esimerkiksi vanhemmilleni kortin, jossa oli kuva ensimmäisestä auringonlaskusta, jonka näimme Okinawalla häämatkallamme. Se jos mikä on ainutlaatuista.

XDCJ7095


Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagramistani. Arvostan jokaista tykkäystä ja seuraajaa, joten kiitos jo etukäteen :)!

You may also like

4 kommenttia

Jenni / Unelmatrippi 10 marraskuun, 2016 - 19:38

Kuulostaa erittäin hyvältä tuo systeemi. Itse olen kyllä luopunut korttien lähettämisestä jo aikaa sitten (osasyy oli juuri se, että se on niin pirun vaivalloista), mutta jos nyt satunnaisesti haluaisin kortin lähettää, niin olisihan tuo nyt ihan älyttömän näppärä tapa hoitaa asia. Tosin se käsin kirjoittaminen on vähän niin kuin se juttu niissä korteissa, ja se tuosta tietysti puuttuu. Mutta ehkä sitäkään ei kohta kukaan osaa enää kaivata. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 marraskuun, 2016 - 16:15

Itse yllätyin siitä, kuinka helppoa tuo on :). Muistan vieläkin kuinka hemmetin ärsyttävää oli joskus Espanjassa jonotella siellä kuumassa postissa ja yrittää selittää niille, että haluan postimerkkejä ja lähettää pari korttia x). Totta, omaa käsialaa ei tuohon saa näkyviin (ehkä joskus saa?), mutta tavallaan tuossa se oman kuvan käyttäminen tuo sen tarvittavan henkilökohtaisuuden siihen, joka luodaan yleensä sillä omalla käsialalla :).

Vastaa
Anna 20 marraskuun, 2016 - 01:06

Tylsä vaihtoehto ainakin matkakorteissa. Eroaako toi nyt enää paljoa siitä, että lähettäisi itse sen kuvan muita sähköisiä kanavia pitkin? Asiaan kuuluu postimerkki, leima ja jännäys, tuleeko kortti viikossa vai kolmessa kuukaudessa perille. Samalla tulee ne pari hassua euroakin jätettyä kohdemaahan.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 20 marraskuun, 2016 - 01:21

Tämähän on tietysti mielipidekysymys, mutta monet tykkäävät siitä, että lähetetään joka tapauksessa se fyysinen versio eikä pelkästään elektroninen :). Toiset myös tykkäävät jännätä tuollaisia asioita ja nähdä vähän enemmän vaivaa, mutta monet pitävät helppoudesta ja siitä luotettavuudesta, että kortti löytää perille varmasti nopeasti (nämäkin meni yhdessä tai kahdessa päivässä). Mutta jokainen, kuten itse näkee parhaaksi.

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.