Home » Kello maailmanmatkaajalle – G-Shock GPW-1000

Kello maailmanmatkaajalle – G-Shock GPW-1000

by admin

Yhteistyössä Keskisen Kello / Perkko Oy / G-Shock Suomi

GPW-1000-1A_1

Mitä yhteistä on minulla, räppäreillä (kuten Pharrell ja Eminem), näyttelijöillä (kuten Vin Diesel, Brad Pitt ja Dwayne Johnson), poliiseilla, sotilailla ja jopa Navy SEAL erikoisjoukoilla? Karskin komea ulkonäkö tietenkin ja uskomaton fysiikka, mutta puhun nyt jostain muusta, aivan yhtä seksikkäästä asiasta – nimittäin kellosta. Harjaantunut silmä huomaa yhden tietyn rannekellomerkin useissa TV-sarjoissa, elokuvissa ja ihan livenäkin miehekkäiden, urheilullisten ja vaaraa uhmaavien miesten ranteessa. Tämä merkki on Casion G-Shock!

GPW 1000 1A_30cm_pieni

G-Shockit eivät ole mitään heppoisia, siroja ja korumaisia kelloja vaan kunnon jötiköitä, jotka samaan aikaan sulautuvat ranteeseen kuin minikokoinen ninja, mutta ovat silti huomiota herättäviä kiintopisteitä.

Pako Arjesta on kuitenkin matkablogi eikä mikään kelloarvostelusivusto, joten saatatte miettiä, mitä tämä postaus tekee täällä. Minäpä kerron. Kuten kellojakin, matkailijoita on laidasta laitaan. Toiset tykkäävät laskea koskea Uudessa-Seelannissa, toiset siemailevat Mai-Taita Malediivien vitivalkoisilla rannoilla, kun taas toiset syövät Kobe-pihvejä asiakkaidensa kanssa Tokion pilvenpiirtäjissä (kyllä, Tokio oli pakko mainita). Jos tykkää käyttää kelloa, jokaiseen tilanteeseen tarvitsisi erilaisen kellon, eikö vain? Ei, jos ranteesi ympärille on kääritty G-Shockin GPW-1000.

GPW-1000_1

GPW-1000 kestää vaativimmankin matkailijan mukana, sillä tätä ei saa rikki edes vasaralla. G-Shockin ensimmäistä prototyyppiähän testattiin niin kauan kunnes se selvisi kolmannen kerroksen pudotuksen asfaltille. Tätä pidetään nykyäänkin vaatimuksena kaikissa G-Shockeissa. GPW-1000 ei kestä pelkästään iskuja vaan se kestää myös kovaa tärinää, jota syntyy esimerkiksi motocrossia ajaessa (useimmat kellot eivät kestä tällaista) ja tietysti se on myös vedenpitävä 20 BARiin asti, eli vesipetojakaan ei jätetä rannalle ruikuttamaan. G-Shock on näyttänyt monien kellomalliensa kanssa jopa sen, että ne jatkavat toimintaansa jopa jäälohkareen sisällä.

Nyt kun kestävyys on käyty läpi, siirrytäänpä käytännöllisyyteen erityisesti matkailijan kannalta. Joissain kelloissa on pieni valo, jolla kellotaulu valaistaan hetkellisesti. GPW-1000 nostaa kuitenkin tämänkin seuraavalle tasolle, sillä kellosta löytyvä valo on niin kirkas, että olen käyttänyt sitä todella kätevänä taskulamppuna mm. pimeässä hotellihuoneessa suunnistaessani. Koskaan ei tiedä, milloin tuosta on hyötyä. Ja jos olet peloissasi, että kellon paristo / akku loppuu, ei huolta, nimittäin kello latautuu auringonvalossa (tai oikeastaan kaikissa tarpeeksi kirkkaissa valo-olosuhteissa jopa sisällä) ihan niin kuin me suomalaisetkin. Akunkesto on yli puoli vuotta pimeässä, mutta jos et ole myyrä, kellon akku ei varmasti pääse koskaan loppumaan. Ei siis ärsyttäviä paristonvaihtoja (tässähän säästää rahaa).

GPW-1000_LED_ON

Edellä mainitut asiat ovat tietysti hyödyllisiä kaikille, mutta nyt on aika paljastaa, miksi GPW-1000 on juurikin matkailijan kello. Se osaa nimittäin paikantaa käyttäjänsä mistä päin maailmaa tahansa radiomastojen ja satelliittien avustuksella. Kello osaa käyttää näitä hyväkseen muuttaakseen kellonajan paikallisaikaan automaattisesti. Enää ei tarvitse veivata sitä kellon nuppia 30 kertaa ympäri vaan kaikki tapahtuu kuin itsestään – nyt tarvitaan vain yksi napin painallus. Tällaisesta toiminnosta on valtavasti hyötyä, jos siirtyy aikavyöhykkeeltä toiselle useita kertoja lyhyellä aikavälillä, kuten vaihtolentojen takia. Tämän lisäksi kellotaulu sisältää myös pikkukellon, jolle voi asettaa oman aikansa. Itse pidän sitä tällä hetkellä Tokion ajassa ihan fiilistelyn vuoksi, mutta jatkossa aion asettaa tuon pikkukellon aina sen maan aikaan, johon olen matkustamassa seuraavaksi. Tällainen auttaa sopeutumista uuteen aikavyöhykkeeseen… ja nostaahan se tietysti matkakuumettakin. Matkakuumeesta puheen ollen kellotaulun ympärillä on sininen metallikehä, joka sisältää kaupunkikoodeja, kuten NYC, LAX, LON, PAR, TYO, jotka herättävät ainakin minussa jatkuvasti kaipuun jonnekin kauas. Haluan matkustaa jo pelkästään kelloni takia, jotta se pääsee omaan elementtiinsä! Jos noiden kaupunkikoodien tunnearvo ei vielä riitä, niillä on myös käytännöllinen tarkoitus, sillä kellonajan voi siirtää manuaalisesti itselleen sopivan kaupungin kohdalle, jolloin aika siirtyy taas nappia painamalla vastaamaan valitun kaupungin aikaa.

GPW-1000-1A_2

Useimmat omat kelloni eivät tunnista montako päivää kuukaudessa on, joten vähintään joka toinen kuukausi pitäisi jaksaa vaihtaa päivämäärää manuaalisesti. Toisin sanoen en siis jaksa vaihtaa sitä lainkaan. GPW-1000 on kuitenkin samalla aktiivisen, mutta myös laiskan miehen kello, sillä se pitää myös päivämäärän kohdallaan vuoden ympäri sisäisen kalenterinsa vuoksi. Jopa kesäaikaan siirtyminen tapahtui ongelmitta, kun kello siirtyi yöllä itsestään oikeaan aikaan. Olin jopa todistamassa tätä, koska tulin juuri baarista kotiin, yritin hiipiä pimeässä eteisessä (kellon valon avulla) herättämättä parempaa puoliskoani, jolloin kello piippasi ajanmuuttumisen merkiksi. Perfect timing!

GPW-1000 Satama

GPW-1000 kuuluu G-Shockin Exclusive mallistoon, johon kuuluvia kelloja myydään tällä hetkellä Suomessa vain yhdessä paikassa, eli Keskisen Kellossa. Kyseistä GPW-1000-mallia on varastossa aina kerrallaan vain pari kappaletta, joten saa olla aika hyvä tuuri, että vastaantulijalla on samanlainen kello ranteessa. Jos kyseinen malli ei ole välttämättä se sinun juttusi, mutta G-Shock kiinnostaa merkkinä, Keskisen Kellolta löytyy Suomen laajin valikoima kyseistä merkkiä, joten kaikki naiset ja miehet löytävät sieltä itselleen varmasti sopivan mallin.

GPW-1000 laatikossa

Alla olevan videon pitäisi iskeä jokaiseen reissaajaan, sillä ainakin omasta mielestäni se on niin upea :D.

Tämä postaus on ollut yksi vaikeimmista tähän mennessä, koska kyseessä on sentään unelmieni kello, joka oli minulle varsinainen pakkomielle. Teen yhteistyöpostauksia ainoastaan yritysten ja tuotteiden kanssa, mitkä merkitsevät minulle jotain, mutta tämän tuotteen kohdalla henkilökohtaiset tunteeni ovat todella voimakkaita. Siispä toivon, että näitte edes pilkahduksen siitä palosta, jonka takia GPW-1000 on minusta niin upea!

Monet fanittavat G-Shockia merkkinä melko uskollisesti (kuten minä), joten jos tämä Japanista tullut Casion kasvatti kiinnostaa, laitan tähän varmuuden vuoksi pari aiheeseen liittyvää linkkiä:

GPW-1000 myyntisivu

Keskisen Kellon sivut

G-Shock Finlandin Facebook-sivut

*Suurin osa kuvista saatu G-Shockilta

 


Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Kiitos :)!

You may also like

6 kommenttia

Martina 11 kesäkuun, 2015 - 09:04

Hyvä postaus! Tämä ei ole ehkä se helpoin aihe kirjoittaa niin että lukija jaksaa lukea jutun loppuun asti, kuten eilen vähän puhuimmekin. Tämän luki kuitenkin mielellään kokonaan (nyt kun illallinen ei keskeyttänyt lukuhetkeä 😀 ), vaikken ymmärräkään kelloista yhtään mitään tai ole niistä edes erityisen kiinnostunut. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 kesäkuun, 2015 - 09:30

Kiitos paljon :)! Ei tosiaan ollut helppo, mutta kiva kuulla, että jaksoit lukea loppuun asti :).

Vastaa
Keijo 23 kesäkuun, 2015 - 10:14

845e hinta eikä edes askelmittaria… Vois ehkä harkita joskus jonkinlaisen älykellon hankkimista kunhan alkaa löytyä kaikki mahdolliset terveystiedot esim. stressitason/fyysisen palautumisen monitorointi heart rate variabilityä seuraamalla. Vieläkun sisältäis heart rate variability training emWave2 tyyliin niin oisin ihan myyty ja valmis tilaamaan.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 kesäkuun, 2015 - 10:20

Ymmärrän, että kaikilla on omat vaatimuksensa eri kellojen, kuten kaikkien muidenkin laitteiden suhteen. Kännykästä on helppo sanoa, että ”eihän siinä ole edes 10 megapikselin kameraa” tai autosta, että ”toisella automerkillä hintaan kuuluu navigaattori ja alumiinivanteet”. Totuus on kuitenkin se, että jokainen kello on erilainen. En usko, että kukaan kokee tarvetta maksaa tuollaista summaa kellosta, joka sisältää askelmittarit yms. muut terveysjutut, koska nykyään sellaisia laitteita saa jo alle satasella. Itselläni on esimerkiksi aina mukana Fitbit One, joten tuollaisille toiminnoille ei ole käyttöä.

Eli ymmärrän kyllä, mitä ajat takaa ja olisihan se kiva, jos tässäkin kellossa olisi sitä sun tätä, mutta toisaalta GPW-1000 ei yritä olla ns. ”terveyskello” tai älykello vaan se on kello, joka kestää kovatkin olosuhteet ja jatkuvan reissaamisen :). Jos tykkäät muuten G-Shockeista, mutta tuon hinta on liian kova, halvimmat mallithan taitavat lähteä alle satasesta. Silloin jää rahaa ostaa sitten askelmittarit yms. rinnalle ;). Kiitos kommentistasi, Keijo.

Vastaa
t.imppa 25 kesäkuun, 2015 - 22:16

En taida asettaa herätysaikaa tuohon pimeässä. Voitko vinkata miten laitat herätyksen esim. illalla ennen nukkumaan menoa, jos ei ole tulitikkuja tai muuta lisävaloa käytössä? Kellon oma valohan sammuu välittömästi kun painaa jotain toimintonäppäintä?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 kesäkuun, 2015 - 19:35

Hei! Nyt pistit aika pahan, koska rehellisesti sanoen en ole käyttänyt yhdessäkään kellossa tuota herätystoimintoa, koska laitan herätyskellon aina kännykkään. Kannattaa ehkä kysyä suoraan G-Shock Finlandin Facebooksivuilla. Pahoittelen, etten osaa auttaa asiassa.

https://www.facebook.com/pages/G-Shock-Finland/529703100378448?fref=ts

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.