Home » Geox-kengät – reissaajan valinta

Geox-kengät – reissaajan valinta

by admin

Yhteistyössä Shoe.Be

IMG_7832

Matkailijatyyppejä on monenlaisia, mutta itse olen sellainen, joka kävelee matkoillaan erittäin paljon. Tokiossakin askelmittari näytti lähes poikkeuksetta 15 – 20 kilometriä päivässä, joten en voi heittää tuosta vain sandaaleita jalkaan ja lähteä lompsimaan. Kenkäpuolta täytyy oikeasti miettiä. Varsinkin kaupunkilomilla kenkien valinta on hankalaa, koska samalla niillä pitää pystyä kävelemään pitkiäkin matkoja mukavasti, mutta niiden pitää myös näyttää hyvältä. On noloa kulkea typerältä näyttävissä lenkkareissa esimerkiksi Tokiossa, joka on yksi maailman muotipääkaupungeista. Itselläni on ollut tähän mennessä kaksi vaihtoehtoa – Barefoot kengät, joilla on todella hyvä kävellä, mutta ne vuotavat kuin seula pienessäkin sateessa ja ne eivät todellakaan ole tyylikkäät. Toinen vaihtoehtoni on ollut hieman paremman näköiset nahkatennarit, jotka eivät ole ne kaikkein parhaat kävelyyn, joten puolessa välissä päivää jalkoja särkee niin paljon, että on pakko palata hotellille. Great success!

IMG_7825

Olen siis etsinyt hyviä ja tyylikkäitä kävelykenkiä erityisesti matkakäyttöön, joten kun minulle ehdotettiin yhteistyötä helsinkiläisestä Shoe.Be-kenkäliikkeestä, suostuin saman tien. Sanon jo heti tähän väliin, ettei blogistani ole tulossa mitään muotiblogia enkä ala esittelemään teille ”päivän asuja”, mutta hyvät kengät ovat aivan yhtä tärkeä varustus reissussa kuin sopiva matkalaukkukin, joten tällaisista postauksista on mielestäni hyötyä lukijoilleni.

IMG_7833

Shoe.Be-liikkeessä myydään erityisesti Geox-merkkisiä kenkiä, joissa käytetään ns. ”reikäteknologiaa”. Tämä tarkoittaa sitä, että pohjassa on reikiä, jotka parantavat kenkien hengittävyyttä, mutta pitävät kuitenkin kylmällä ja märällä kelillä jalat kuivina ja lämpiminä. Ne tavallaan tasoittavat lämpötilaeroja. Yleensä omat kenkäni eivät joko hengitä ollenkaan tai sitten ne hengittävät liikaakin ja päästävät pienenkin sateen suoraan läpi. Tähän mennessä olen kokenut näissä kengissä jo pari Suomen ”kesän” virkistävää kaatosadetta ja suuria lätäköitä, mutta jalat eivät ole kastuneet kertaakaan. I approve!

IMG_7813

Kenkäliike Shoe.Be löytyy Ateneumin takaa osoitteesta Keskuskatu 7B (käynti Ateneuminkujan puolelta). Pääsin onnekseni tapaamaan Shoe.Be:n omistajan Reetan (hän on muuten itsekin bloggaaja), joka antoi asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua ja auttoi minua löytämään itselleni sopivat kengät. Aioin alunperin sortua siihen tuttuun ja turvalliseen ”lenkkarimaisempaan” malliin, mutta toisaalta olen halunnut hieman päivittää tyyliäni Helsinkiin muutettuani. Siispä päädyinkin valitsemaan omasta tyylistäni poikkeavat Geoxin Mattias ABX -kengät, jotka muistuttavat hieman Caterpillarin talvikenkiä. Plussaa siitä, että nämä kengät kuuluvat vedenpitävään Amphibiox-mallistoon, joten Tokion yllättävät sateetkaan eivät enää ole ongelma tälle reissaajalle.

3

1

En ole vielä päässyt kokeilemaan uusia kenkiäni tositoimissa kaupunkilomalla, mutta alustavien testieni perusteella Helsingin kaduilla ABX:t tuntuvat mukavilta ja hyviltä kävelykengiltä. Parhaan kuvan kengistä saa vasta, kun niillä on kävellyt pidemmän aikaa ja ne ovat mukautuneet omiin jalkoihin, mutta uskon, että pysyn tyytyväisenä valintaani.

Shoe.Be:n liikkeestä löytyy miesten kenkien lisäksi naisten ja lasten kenkiä kuin myös esimerkiksi laukkuja ja takkeja. Takeista esimerkiksi kevyttoppatakit soveltuvat hienosti matkailijoille, koska ne ovat lämpimiä, mutta menevät tarvittaessa pieneen tilaan vaikkapa reppuun. Liike ei ole kovinkaan suuri, joten kauppaan tulevat tuotteet valitaan harkitusti. Pidän itse asiassa erityisesti siitä, että kyseessä ei ole suuri, kansainvälinen ketju vaan yksittäinen ja henkilökohtaisempi liike.

Sain Reetalta ystävällisesti alennuskoodin lukijoitani varten, eli jos mainitset kassalla koodin ”pakoarjesta10”, saat 10% alennuksen normaalihintaisista tuotteista. Siispä jos etsit sopivia matkakenkiä kesän seikkailuihin kaupungille, rannalle tai erämaahan, kannattaa suunnata heidän liikkeeseensä Keskuskadulle.

IMG_7824

Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Kiitos :)!

You may also like

4 kommenttia

Maarit Johanna 16 kesäkuun, 2015 - 20:20

Pakko sanoa että tuossa kokovartalokuvassa on kyllä jo muotibloggaajan elkeet, että ei muutakuin lisää asupostauksia vaan eetteriin 😀
Ei sillä, tyylikkäät kengät ja hauska idea nuo reiät pohjassa! Mie taidan lähteä Sveitsiin Converseissa 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16 kesäkuun, 2015 - 20:31

No niinpä! Muotibloggaajat vaviskaa :D. Tiia on vaan niin taitava kameran kanssa… ja tietysti kamera rakastaa miuta x). Ehkä jätetään kuitenkin ne asupostaukset tähän.
On tosiaan hyvä idea nuo reiät. Saa nähdä, miten toimii muina vuodenaikoina. Hyvää matkaa Sveitsiin :)!

Vastaa
Anna Koskela 16 kesäkuun, 2015 - 21:48

Olen käyttänyt Geox-kenkiä jo vuosia. Nostin tämän merkin jopa brändi-postauksessa esille. Viimeksi Espanjan matkalta ostin kaksi paria tätä merkkiä. Ihanat sandaalit ja balleriinat, jotka ovat ollet mielettömän hyvät jalassa ja todella kehutut. Laitoin niistä jopa kuvan Instagramiin : D . Olen siis ihan koukussa tähän merkkiin.

Geoxin saatavuus on harmittavan huono Suomessa. Sääli, sillä hinnastaan huolimatta, ne ovat suositeltavia kenkiä. Harmi, että eivät ehdottaneet yhteistyötä minulle ; – ) ; – )

Tiedän muuten tämän paikan, ja olen käynyt viimeksi pari viikkoa sitten. Silloin ei valikoimissa vaan ollut mitään mielenkiintoista. Kevyttoppia hypistelin, mutta olivat liian lyhyitä minun makuuni. Ehkäpä ensi kerralla…

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16 kesäkuun, 2015 - 21:55

Niin muuten laitoitkin! Tämä juttu ei ollut tiedossa brändipostauksen aikaan, joten en silloin osannut ajatella Geoxia sen enempää. Hassu yhteensattuma :). Hienoa, että olet todennut Geoxit luottokengiksesi. Kiva kuulla positiivisia kokemuksia muilta kyseisestä merkistä, joka oli itselleni tätä ennen ihan tuntematon.

Kuulostat kyllä sopivalta henkilöltä yhteistyöpostaukselle Geoxin suhteen, joten kannattaa ehkä ottaa yhteyttä liikkeen omistajaan :).

Miesten valikoima on melko pieni noiden kenkien suhteen, mutta löysin sieltä silti pari kiinnostavaa mallia omalla vierailukerralla. Liike panostaa muutenkin selvästi laatuun eikä määrään, mutta onneksi valikoima tuntuu vaihtuvan tarpeeksi useasti. Kannattaa siis vierailla uudestaankin… nyt koodilla varustettuna ;). En tiedä löydänkö koskaan itselleni sopivaa kevyttoppatakkia (vai untuvatakkia… en tiedä kumpia olivat), koska yleensä ne eivät ole tyyliltään minulle sopivia, mutta olisihan sellainen ihan mielettömän kätevä.

Kiitos kommentistasi :).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.