Home » Herkuttelua Tokiossa

Herkuttelua Tokiossa

by admin

Kenellekään ei ikinä tule yllätyksenä, että juuri Tokio on suosikkimatkakohteeni, johon suuntaan uudestaan ja uudestaan. Tänä vuonna lennämme taas Finnairin sinivalkoisilla siivillä Japaniin jo neljättä kertaa, joten olisi suorastaan outoa, jos minulle ei olisi muodostunut omia suosikkipaikkojani, joihin on päästävä käymään jokaisella reissulla. Toivottavasti tästä postauksesta on hyötyä Tokioon suuntaaville matkailijoille, sillä vaikka kyseessä onkin vain oma mielipiteeni, nämä kaikki ovat ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja. Alunperin tämän postauksen piti paljastaa yleisesti ottaen kokemisen arvoisia kohteita, mutta aloittaessani ruokapaikoista lista kasvoi sellaiseen mittaan, että päätin tehdä Top 10 Ruokapaikat -postauksen ja säästää muut vinkit toiseen kertaan. Itadakimasu!

EDIT: Ilmeisesti jotkut ymmärsivät listaukseni hieman toisin kuin olin itse tarkoittanut, joten selvennetään hieman, että nämä EIVÄT ole missään tietyssä järjestyksessä eikä kyse ole huippuravintoloiden listauksesta ”Top” sanan käytöstä huolimatta. Postauksessa käsitellään paikkoja, joissa tykkään itse käydä, olivatpa ne ”parhaita” tai eivät. Pahoittelut hieman harhaanjohtavasta otsikosta, jota en ajatellut sen pidemmälle. Tästä syystä vaihdoin otsikon hieman sopivammaksi.

 

  1. Pizzeria Spontini – Harajuku – Cascade Mall

Tokion ruokapaikat Cascade Harajuku

Tokion ruokapaikat Spontini Harajuku

Harajuku on tunnettu cosplay-puvuistaan, Gwen Stefanin biisistä ja valtavista ihmismassoista Takeshita-doori-kadulla, mutta sieltä löytyy myös mainioita ruokapaikkoja. Alueelle avattiin viime vuonna Cascade–niminen kauppakeskus, joka on omistettu pelkästään ruoalle ja juomalle. Suuntasimme tänne viime syksyn reissullamme syömään kunnon italialaista pizzaa suosittuun ravintolaan nimeltä Spontini. Sanoin Tiialle ovella jonottaessamme, että otetaan omat pizzat, mutta onneksi hän on sen verran fiksumpi, että päätti katsoa myös hinnastoa etukäteen. Hinnat olivat Japanin tasolla melko kovat, joten päätimme tyytyä ottamaan molemmille omat siivut. Onneksi teimme näin, sillä ohitettuamme kassan, näimme kuinka VALTAVIA pizzat ovatkaan! Yksi siivu oli melkein jo oma pizzansa, eli kokonaisesta olisi riittänyt helposti 10 ihmiselle. Oliiviöljykin kaadettiin pizzojen päälle varmaankin viiden litran tonkasta ihan kunnolla löträten ja säästelemättä, eli kyse ei ollut mistään suupalasta. Yksi pizzapala olisi saattanut riittää meille jopa puoliksi, joten kannattaa pitää tämä mielessä, kun itse vierailet kyseisessä ravintolassa.

  1. Lola’s Cupcakes – Harajuku – Cascade Mall

Tokion ruokapaikat Lolas Harajuku

Tokion ruokapaikat Lolas cupcaket

Tokion ruokapaikat Lolas

Koska Japanin vierailijat ovat aina todellisia herkkusuita (eikö niin?), aiemmin mainitun pizzan jälkeen on taatusti vielä tilaa suussa sulavan herkullisille cupcakeille (kieltäydyn käyttämästä sanaa kuppikakku), joita saa vastapäisestä Lolas’ Cupcakes –leipomosta. Jos et jaksa syödä paikan päällä, ota nyt hyvä ihminen niitä edes mukaan – ja paljon, sillä kun pääset maistelemaan näitä, kadut, jos et ottanut vähintään sixpackia.

 

  1. KuKuRuZa Popcorn – mm. Odaiba

En ole koskaan sen kummemmin välittänyt popcorneista. Söin niitä pienenä melko harvoin ja aikuisena sitäkin harvemmin. Ehkä suurin syy on se, että vihaan niitä hemmetin minimaalisia siemenen kuoren palasia, jotka uppoavat hampaan ja ikenen väliin tiukemmin kuin paksukainen tarraa donitsiin. Nämä eivät ole mitään valkoisia junttipoppareita vaan kyseessä on selvästi maissipoksujen trendikkäämpi ja muotitietoisempi alalaji, sillä näitä löytyy monissa eri väreissä ja mauissa havaijilaisesta toffeesta mansikkaan. Tajuttoman hyviä! Toimme kotiinkin pari pussillista, ja ensi kerralla tuomme niitä varmasti lisää. Valitettavasti näiden säilyvyysaika ei ole kauhean hyvä, joten niitä on turha alkaa säästelemään. Me kävimme KuKuRuZan liikkeessä Odaiban Aqua City -kauppakeskuksessa.

 

  1. Krispy Kreme – Shinjuku

Tokion ruokapaikat Krispy Kreme sixpac

Tokion ruokapaikat Krispy Kreme kollaasi

Krispy Kreme ei ole tietenkään japanilainen ketju, mutta ai hemmetti, että niiden donitsit ovat hyviä! Unelmoin näistä aina ennen reissua ja yksi ensimmäisistä asioista Japaniin saapuessamme onkin donitsien hakeminen (mitä sanoinkaan siitä paksukaisesta?). Yllättävää kyllä, mutta kaikkein paras maku on perinteinen Glazed, joka on siis pelkkä normidonitsi, jonka päällä on läpinäkyvä kerros sokerista taivaallisuutta. Näitä kannattaa tilata ”hotto”-versioina, eli juuri ennen tarjoilua kuumennettuina. Tähän väliin sopii Homer Simpsonin ”kuolaamisääni”. En tiedä muiden maiden Krispyistä (jonka lausun omassa mielessäni japanilaisittain Krispy Kreemu), mutta ainakin Japanissa myydään jatkuvasti vaihtuvia teematuotteita, kuten kurpitsalta näyttäviä donitseja halloweenin aikoihin ja Petteri Punakuonoja jouluna. Fun fact – tähänkin länsimaista tulleen ketjun ensimmäiseen liikkeeseen jonotettiin Tokiossa, kuten moneen muuhunkin paikkaan. Ja kun sanon jonotettiin, tarkoitan tosiaankin, että JONOTETTIIN, sillä YouTubesta löytyy jopa videoita siitä, kuinka järkyttäviä satojen ihmisten mittaiset jonot olivat.

  1. Starbucks – kaikkialla

Tokion ruokapaikat Starbucks chocolatecake

Tokion ruokapaikat Starbucks cheesecake

Mitä?! Starbucks?! Kyllä vain. Ensinnäkin Starbuckseja on aivan kaikkialla Tokiossa. Niitä löytyy valehtelematta lähes jokaisen nurkan takaa ainakin vilkkaimmilla alueilla. Pelkästään Shinjukun ydinalueella olen nähnyt ainakin 5 kahvilaa sen enempää niitä etsimättä. Pidän näitä hyvänä korvikkeena Mäkkäreille sun muille ”tutuille ja turvallisille” paikoille, joissa on kiva käydä välillä, kun haluaa saada jotain helppoa ja normaalia. Japanin Starbuckseissa myydään kaiken lisäksi erikoisempia kausituotteita kuin muualla ja valehtelematta chiisukeekit (juustokakut) ja chocoreetokeekit (suklaakakut) maistuvat taivaallisilta verrattuna Suomen vastineisiin. Käy maistamassa niin tiedät, mistä puhun.

  1. Okonomiyaki – Shinjuku

Tokion ruokapaikat Okonomiyaki

Löysimme tämän paikan sattumalta ensimmäisellä reissullamme Shinjukun sivukadun kellarikerroksesta, mutta valitettavasti nyt en muista oikeaa osoitetta enkä myöskään nimeä, joten tämä on ehkä vinkkinä hieman turha. Silloin enkkulistaa ei ollut (nykyään on) eikä kukaan puhunut muuta kuin japania, mutta osasin sentään tilata meille okonomiyaki-annoksen, joka ei sisällä lihaa. Saimme eteemme elämämme ensimmäisen okonomiyakin, minkä jälkeen paluuta entiseen ei enää ollut. Siitä tuli kertaheitolla yksi suosikkiruoistani, jota en edes kuvittele saavani kunnollisena versiona mistään muualta kuin Japanista. Okonomiyakin määritelmän voi katsoa netistä, mutta kyseessä on yksinkertaistettuna kahden taikinapyörylän väliin kasattu sekamelska, joka sisältää kiinankaalia, nuudeleita, kananmunaa, mereneläviä yms. Parasta on, kun se paistetaan silmien edessä isolla paistolevyllä kyseiseen ruokaan erikoistuneessa ravintolassa.

 

  1. Izakaya – missä tahansa

Tokion ruokapaikat Tengu

Tokion ruokapaikat Tengu Shinjuku

Tokion ruokapaikat Tengu Pizza

Tokion ruokapaikat Tengu okonomiyaki

Izakayat, eli koko kansan juottolat, joissa tarjotaan myös ruokaa (tai kummin päin tuon haluaakaan ymmärtää), ovat japanilaisten lahja ihmiskunnalle. Näin Suomessakin pitäisi toimia, kun lähdetään ulos iltaa viettämään. Tilataan kalja, tai pari, joiden kylkiäisiksi otetaan miniruoka-annoksia, kuten sushia, pizzaa, lihaa, kanaa, salaattia ja sellaista. Sitten toistetaan näitä tilauksia aina, kun edelliset on tyhjennetty, kunnes vatsa on täynnä tai kenties tanssijalka alkaa vipattaa. Izakayoja löytyy kaikkialta ja ketjuja on lukemattomia, mutta helpoin ja yksi suosituimmista on Tengu, jonka logon tunnistaa kuka tahansa ensikertalainen (punainen, pitkänenäinen kabukinaamari). Tengu on siitäkin hyvä, että heidän ruokalistoissaan on kuvat, joiden perusteella ruoat on helpompaa tilata. Lisäksi näitä ravintoloita löytyy kaikkialta Tokiosta (Shinjukussakin on muistaakseni ainakin kolme) ja ne tarjoavat erittäin kattavan kattauksen japanilaisia perinneruokia pienemmissä muodoissa, eli Japanin ruokakokemus on tavallaan tiivistetty helppoon pakettiin.

 

  1. Pilvenpiirtäjäravintolat

Tokion ruokapaikat Issa Shinjuku

Tokion ruokapaikat Issa Shinjuku näkymä

Jos menee lähes missä tahansa päin maailmaa syömään yli 30. kerrokseen, siitä saa maksaa itsensä köyhäksi. Japani on kuitenkin poikkeus, sillä jättimäisten toimistorakennusten huipuilta löytää usein turisteilta piilossa olevia ravintoloita ja juottoloita, joissa hinnat ovat edulliset, ruoat ovat hyviä ja näkymät ovat henkeäsalpaavia. Vai miltä kuulostaisi 50€ ateria juomineen (kahdelta) katsellen Shinjukun öistä valomerta ja kaukana siintävää Tokyo Skytreetä? Ei hassumpaa.

 

  1. Tendon Tenya – ympäri Tokiota

Tokion ruokapaikat Tendon Tenya

Toinen suosikkiruokani on tempura – erityisesti tendon-muodossa, eli riisipedillä tarjoiltuna. Ison annoksen, vihreän teen, veden ja misokeiton sisältävä annos maksaa pahimmillaankin noin 7€ ja maku on mielettömän hyvä. Japanissa saa huippuruokaa erittäin huokeaan hintaan.

  1. Kua’Aina ja Lotteria

Tokion ruokapaikat Kua'Aina

Tokion ruokapaikat Kua'Aina burgeriannos

Tokion ruokapaikat Kua'Aina burger

Tokion ruokapaikat Kua'Aina sandwich

En tiedä, kuinka moni lähtee Japaniin etsimään hyviä hampurilaisia, mutta sieltä niitä saa. Ja jos ei mitään tajunnanräjäyttäviä niin ainakin erikoisia. Oma suosikkini on erilaiset teriyaki-versiot Kua’Ainan Havaiji-teemaisessa ketjussa (erityisesti Odaiban ravintolassa) ja Lotteriassa, joita löytyy kaikkialta. Suosittelen mieluummin käymään näissä ketjuissa Burger Kingin ja McDonaldsin sijaan, sillä KA ja Lotteria tarjoavat sentään jotain sellaista, mitä ei löydä muualta.

Tokion ruokapaikat Lotteria

 

Tämä oli pieni pintaraapaisu omiin luottopaikkoihini ja suosikkeihini Tokiossa. Toivottavasti sait näistä hyviä vinkkejä omille reissuillesi, mutta kysy ihmeessä, jos haluat tietää jostain lisää – autan mielelläni. Kuuntelen mieluusti myös kommenttiosiossa, mitkä ovat omia suosikkejasi, sillä olen erittäin avoin testaamaan uusia paikkoja tulevilla matkoillamme.


 

Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Arvostan jokaista tykkäystä ja seuraajaa, joten kiitos jo etukäteen :)!

You may also like

18 kommenttia

Mari 22 toukokuun, 2016 - 20:17

Makuja on tietysti monia, mutta kaikella kunnioituksella: Japanissa ja ykköspaikka pizzeria, listalla myös Starbucks… oikeastiko?!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 22 toukokuun, 2016 - 21:43

Haha! Pahoittelut, jos ymmärsit asian noin, mutta tuo lista oli muuten vain numeroitu eikä se tarkoittanut, että tuo on paras paikka :). Unohdin mainita sen alussa. Ja nämä ovat muutenkin vain paikkoja, joissa tykkään itse käydä. Tämä ei tarkoita, että nämä ovat Tokion parhaat ravintolat tai mitään muuta sellaista, mutta ideana oli ne paikat, joissa itse käyn.

Vastaa
Jenna / With huge passion for life 23 toukokuun, 2016 - 09:21

Parhaat ravintolat Tokiossa ovat kaikkea muita paitsi länsimaalaisia. 🙂 Itse tykkään eniten sivukaduilla olevista autenttisista ravintoloista, joissa 70vee kokki tekee sun nenän eteen maailman parasta sushia tai muuta japanilaista ruokaa. Niin ja se paras ravintola Tokiosta löytyy muuten Tsukiji fish marketilta 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 toukokuun, 2016 - 09:25

Jep, ihan samaa mieltä, Jenna :)! En missään nimessä tarkoita, että nämä ovat parhaita ravintoloita Tokiossa, vaan nämä ovat enemmänkin paikkoja, joissa tykkään käydä. Lisäksi useimmat ei-ketjuliikkeet, joissa on tullut käytyä, ovat olleet sellaisia sattumanvaraisia löytöjä, ettei nimistä ole mitään tietoa x). Mikä tuo Tsukijin suosikkipaikkasi on? Ei olla vielä kertaakaan käyty siellä, vaikka monta kertaa on ollut tarkoitus mennä käymään.

Vastaa
Maarit Johanna 23 toukokuun, 2016 - 15:29

Annokset näyttää tosi hyviltä ja japanilainen ruoka kiinnostaa nykyisin tosi paljon kuten jo ehkä tiiät 😉 Tempuraa olis niin pakko kokeilla ihan pian ja izakayoissa haluaisin kans käyä! Ehkä mie vihdoin ja viimein pääsen kesällä sinne Yumeen vaikka juhannuksena.
Itselläkin kyllä silmiä pyöritytti sun pizzeriat, Krispy Kremet ja Starbucksit. 😀 Ne olis voinu toki mainita, mutta sen tilalta kertoa jotain autenttisempaa japanilaista. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 toukokuun, 2016 - 15:32

Tiedän kyllä, että nykyään noita kohtaan on kiinnostusta, joten toivottavasti pääset Yumeen mahdollisimman pian :).

Hassua, miten voimakkaasti kaikki reagoivat tähän xD. Kyseessähän oli listaus omista suosikeistani (vain osasta niistä), eikä mikään ”ultimate Japanese food list” :P. Lista olisi ollut tylsempi tässä tapauksessa, jos olisin vain sanonut, että tykkään sushista yms., koska itselle ei ole muodostunut niitä varsinaisia kantapaikkoja sushiravintoloista tai muistakaan tuollaisista. Käyn milloin missäkin, joten en halunnut laittaa niitä tähän listaukseen ihan siitä syystä :). Kyse oli kantapaikoista, ei huipuista ;).

Vastaa
Maarit Johanna 23 toukokuun, 2016 - 15:44

Ymmärsin toki tämän jo facebookin puolelta, mutta pitipähän käydä nakkaamassa oma kommentti myös asiasta. Piti vielä lisätä, että Lola’s cupcakes Lontoossa oli muuten ihan täydellinen paikka, enkä yhtään ihmettele miksi se nousi sinunkin suosikiksi Tokiossa. Taidettiin muuten syödä lentokoneessa iltapalaksi Teean kanssa juurikin kyseisen lafkan kuppikakkuja 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 toukokuun, 2016 - 15:47

No worries :)! Tosiaan en missään nimessä pahastu kommenteista, kuten jo sanoin, mutta kaikkien mielipide tuli vain yllätyksenä, kun en itse osannut ajatella, että tästä syntyisi keskustelua tähän suuntaan ;). Suuri osa listan paikoista on tosiaan tullut jostain muista maista, mutta itse en ole harmillisesti päässyt maistelemaan noita missään muualla, joten yhdistän nuo upeat makukokemukset siksi Japaniin, vaikka ne eivät olekaan japanilaista ruokakulttuuria. Lolas oli tosiaankin herkullista! Se oli iso juttu, kun Tokio sai tuon ensimmäisen liikkeen muistaakseni viime vuonna. Lentokoneessa kelpaisi :D.

Vastaa
Katja 23 toukokuun, 2016 - 18:28

Heh, en tiedä olisiko tuossa pitänyt kissan kokoisin kirjaimin mainita, että ”omat lempparit” ettei porukka olisi tuoleiltaan tipahtanut 😀
Mä kyl ymmärrän sun listauksen, sillä esim. oma pyhiinvaellus paikalliseen mäkkäriin ei taida hirveän monelle aueta, mutta itselle se on ihan must.

Ja hassua kyllä, Tokiossa omia lemppareita olivat intialainen ja italialainen ravintola, joissa tuli käytyä muutamaan otteeseen. Tietty siellä sushia, nuudelia ja tonkatsua tuli myös vedettyä, erityisesti tuossa Tendon Tenyassa, mutta eihän sekään nyt kriittisesti tarkasteltuna ole muuta kuin paikallinen mäkkäri. Eli laatua koko rahalla 😛 Ja sitten taas Bangkokissa tuli vedettyä todella paljon japanilaista ruokaa. Tää on tätä loogisuutta tai jotain…

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 toukokuun, 2016 - 21:11

Olisi, kyllä olisi :P. Muistan hyvin, että hehkutat aina Mäkkärin nimeen, kuten muistaakseni myös Ottokin. Ne ovat sellaisia turvasatamia, joissa tulee välillä itsekin käytyä, vaikka yleensä niitä välttelenkin melkoisesti jopa Suomessa :P. Ja jokainen tyylillään!

Yleisesti ottaen useimmat ulkomaalaiset ravintolat Tokiossa ovat olleet niitä matkan huonoimpia (varsinkin italialaiset), mutta tähän listaan päätyi silti monta hyvää ketjua/yksilöä. Jos ihan yksittäisiä ravintoloita lähtisin luettelemaan ns. oikealle top-listalle, sinne ei varmaankaan päätyisi montaa ulkomaalaista. Totta, Tendonhan on heille pikaruokapaikka, mutta ei se vie siltä yhtään arvoa pois omissa silmissä ;). Sehän tarkoittaa vaan halvempaa hintaa, mikä ei haittaa yhtään :D. Logiikka on p*rseestä, eli fiiliksen ehdoilla mennään, eiks je ;)?

Vastaa
Hirame 29 toukokuun, 2016 - 12:36

Tokiosta kieltämättä löytyy ravintoloita varmaan jokaisesta maailmankolkasta, mikä on suuri rikkaus. Tosin itse hävittäisin Mäkkärin ja Starbucksin mielelläni kokonaan maailmankartalta 😉

Tsukijin sushipaikkoja minäkin suosittelisin, kuten joku yllä, ne ovat erinomaisia. Ja sitten ihan vaan niitä pieniä kortteliravintoloita, jotka tarjoavat edullisia ja hyviä lounaita. Izakayat ovat mainioita, aivan samaa mieltä!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 29 toukokuun, 2016 - 15:42

Totta :)! Ymmärrän myös, että nuo maailmanlaajuiset ketjut eivät ehkä lämmitä useimpien mieltä, mutta toisaalta kiva vaan, että on paljon valinnanvaraa myös niille, jotka haluavat syödä vähän ”helpompaa” ruokaa ;).

Tsukijin sushipaikat on vielä testaamatta, mutta kai sinnekin on pakko mennä, kun kaikki kehuvat sitä niin kovasti. Izakayat ovat paras keksintö ikinä!

Vastaa
Maria 3 syyskuun, 2016 - 11:25

Joskus mietin miten selviäisin Japanissa kun olen hieman kalaronkeli ja viimesimmät kokemukset sushista meinasi päätyä koukkauksen kautta mahalaukusta takaisin lautaselle kokin edessä, mutta tämä postaus oikein houkutteli noiden donitsien suhteen!

– Maria
http://tinytrek.blogspot.fi/

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 3 syyskuun, 2016 - 11:27

Usko pois, japanilainen ruoka on niin paljon muutakin kuin sushia ja kalaa :). Itse susheistakin löytyy paljon kalattomia vaihtoehtoja, mutta sitten on tietysti myös tajuttoman hyviä herkkuja, kuten okonomiyaki, tempura, erilaiset nuudelit yms., joissa ei tarvitse olla kalaa. Itse asiassa syömme loppupeleissä sushia vain ehkä pari kertaa parin viikon reissun aikana, kun kaikkea muutakin hyvää on niin paljon :P. Hyvä, jos tästä postauksesta oli jotain hyötyä! Kiitos kommentistasi :).

Vastaa
Marko 19 marraskuun, 2016 - 16:42

Kuva 8 lienee Shinjuku NS -buildingistä, jonka 29. kerroksessa sijaitsee 13 eri ravintolaa.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 20 marraskuun, 2016 - 01:19

Hei Marko! Tarkat silmät :). Eli kyllä, tuo taitaa juurikin olla tuossa Shinjuku NS -rakennuksessa. Lähes jokaisessa alueen toimistopilvenpiirtäjässä on omat ”sky restaurantit”, eli niissä ei yleensä mene pahasti vikaan.

Vastaa
Pixie 12 maaliskuun, 2017 - 08:01

Kiitos näistä vinkeistä! Olen suuntaamassa ekaa kertaa Japaniin & Tokioon ja jotenkin tuntuu nyt helpottavammalta, kun tiedän jo jotain muutamista japanilaisista tai ainakin sieltä löytyvistä ruokaketjuista. Olen nimittäin vähän ”ruokarajoittunut”, niin vieraassa maassa se saattaa aiheuttaa pieniä haasteita alkuunsa. Tämä oli ensimmäinen Tokio-juttusi, minkä luin, aion ahmia näitä juttujasi lisääkin. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 12 maaliskuun, 2017 - 11:40

Eipä kestä :)! Kiva juttu, jos näistä ja muista Tokio-jutuistani on hyötyä. Mahtavaa, että matkustat sinne! En tiedä, onko ruokarajoituksesi allergian tai vaikkapa aatteen takia, mutta jos kyseessä on uusien asioiden pelkääminen yms., suosittelen rohkaistumaan varsinkin Japanissa :). Siellä ne ruoat ovat nimittäin huippuluokkaa. Eräs matkabloggaajakaverini kävi Japanissa silloin, kun ei vielä tykännyt sushista tai muista japanilaisista ruoista. Hän söi valmisnuudeleita ja leipiä koko matkan ajan. Kuitenkin nykyään hän rakastaa japanilaista ruokaa, joten uskon, että häntä ärsyttää lievästi, kun ei silloin uskaltanut testailla niitä, vaikka siihen oli mahdollisuus.

Toivottavasti uskallat/voit kokeilla mahdollisimman monia japanilaisia herkkuja matkasi aikana :). Upeaa reissua!

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.