Home » Bloggaajan polttoainetta – suosikkiravintolani Woltissa

Bloggaajan polttoainetta – suosikkiravintolani Woltissa

by admin

*Kuva saatu Woltilta

 

Pitäähän sitä bloggaajan ja työnarkomaaninkin syödä, eikö vain? Teen nimittäin niin paljon töitä kotona, etten jaksaisi yleensä uhrata ruoanlaitolle kovastikaan aikaa päivän päätteeksi tai lounasaikaan. Yksinkertaisesti monesti tulee jopa halvemmaksi tilata ruokaa kuin käyttää sen valmistamiseen tunti tai pari, vaikka se kuulostaakin vähän hassulta. Onneksi kaltaisilleni kiireisille, laiskoille ja mukavuudenhaluisille ihmisille on olemassa pelastus, eli Wolt, joka toimittaa kotiin kaikkea sushista pizzoihin ja pihveihin. Olin ainakin jossain vaiheessa ihan tilastollisestikin yksi Woltin parhaista kanta-asiakkaista tilausmäärieni perusteella, joten tiedän kyllä, mistä puhun. Tuo tieto ei vain ehkä ollut maailman mieltä lämmittävin, sillä sain samalla kuulla palveluun käyttämäni rahasumman omasta pyynnöstäni. Tieto lisää tuskaa.

Woltissa on niin valtava määrä ravintoloita, että välillä varsinkin uusien vaihtoehtojen löytäminen voi olla uuvuttava tehtävä. Tässä ovat siis omat suosikkini, jotka toivottavasti helpottavat omia etsintöjäsi. Haluan sanoa erikseen, että tämä ei ole yhteistyöpostaus. Haluan vain kirjoittaa palvelusta, josta on valtavasti hyötyä itselleni.

Tokyo Street – japanilaiset nuudelit ja okonomiyaki

*Kuva: L’art of Fashion

Helsingissä on valtava määrä ravintoloita, jotka tarjoavat japanilaisia ruoka-annoksia – yleensä sushia. Japanilainen ruoka on ehdoton suosikkini kaikkien maailman keittiöiden joukosta, joten olen hyvin vaativa sen suhteen. Kun on syönyt esimerkiksi sushia Tokiossa, lähes kaikki Suomen sushit ovat täyttä roskaa sen jälkeen. Yksikään japanilainen ravintola Helsingissä ei ole saanut minua palaamaan toista kertaa, paitsi Hietalahden kauppahallin Tokyo Street.

Japanilainen Haruka ja hänen miehensä Ray pyörittävät tätä pikkuravintolaa ammattitaidolla ja lämmöllä aamusta iltaan tarjoten asiakkailleen aitoa japanilaista ruokaa. Myös kasvissyöjät huomioidaan hyvin. Aiemmin täällä tarjottiin pääasiassa herkullisia nuudeliannoksia (oma suosikkini oli nuudelit lohen kera), mutta viime aikoina ruokalistalle on tullut muutakin. Uusista annoksista ehdoton suosikkini on okonomiyaki, jota olen syönyt tähän mennessä ainoastaan Tokiossa. Täydet pisteet ja vahva suositukseni tälle annokselle! Okonomiyakia ei saa tässä vaiheessa tilattua muuten kuin Woltin kautta kello 15 – 18 välisenä aikana, mutta toisaalta sehän vain helpottaa testaamista, kun ei tarvitse lähteä kotoa minnekään. En ole testannut, voiko annosta tilata Woltin kautta ja valita vaihtoehdoksi, että sen syö ravintolassa.

Tokyo Street käyttää laadukkaita luontaistuotteita annoksissaan, mikä on hieno juttu, mutta sitäkin hienompaa ravintolassa on henkilökunta. Omistajapari selvästi arvostaa jokaista asiakastaan ja tekee heidän olonsa tervetulleiksi. Kanta-asiakkaat saattavatkin tuntea olevansa osa heidän perhettään, eikä pelkkiä asiakkaita. Olen saanut parikin kertaa ekstraison annoksen, koska Haruka on äitihahmon tavoin ollut sitä mieltä, että pitäähän se pojan saada tarpeeksi syödäkseen. Tunnesiteeni tähän paikkaan on siis vahva.

Oma suosikkini: okonomiyaki pekonilla

Psst… vinkkinä japania puhuville: jos teet tilauksen paikan päällä japaniksi, saat 10 % alennuksen (jos tämä tarjous on yhä voimassa). Jos käytte syömässä paikan päällä, sanokaa, että Jerry lähetti teidät ;).

*Tässä käytetty okonomiyaki-kuva on saatu L’art of Fashion -blogin taitavalta Natalilta, joka pitää Tokyo Streetistä vähintäänkin yhtä paljon kuin minä.

Naughty BRGR – Burgerit

*Kuva otettu Naughtyn sivuilta

Naughty BRGR:ista tuli kantapaikkani hyvinkin nopeasti, kun aloin tilailla ruokaa Woltin kautta viime vuonna. Yksi syy oli senhetkinen ruokavalioni, joka painotti proteiinipitoisia ruokia, joissa ei ole kauheasti hiilihydraatteja. Naughtysta saa nimittäin burgereita myös salaatinlehtien välissä, jolloin sämpylästä ei tule niitä turhia hiilareita.

Mielestäni täältä saa ehdottomasti Stadin parhaat burgerit, mutta minusta tuli oikeasti kanta-asiakas erityisesti henkilökunnan ansiosta. Kaikki alkoi siitä, kun he alkoivat lähettää minulle viestejä ruoka-astioiden ja paperikassien kautta, missä ruoka kuljetettiin. Välillä viestit olivat tervehdyksiä, välillä laulujen sanoja ja joskus jopa hienoja piirrettyjä kuvia. Aikanaan sain jopa lempinimenkin (tai pari) henkilökunnalta, eli Naughty Crewlta. Näiden kaikkien ansiosta en tuntenut olevani heille pelkkä kasvoton asiakas.

Hassua oli se, että kun menin kerrankin käymään paikan päällä sen sijaan, että tilaisin ainoastaan Woltilla, henkilökunta tunnisti minut heti ja innostui valtavasti (keittiöönkin huudeltiin, että Jerry tuli käymään). Olin yhtäkkiä kuin mikäkin julkkis, vaikken ollut käynyt ravintolassa kuin kerran joskus puoli vuotta aiemmin – aikaa ennen Woltia. Nyt käyn Naughtyssa välillä lounaalla, mitä voin suositella henkilökunnan, mutta myös kympin lounastarjousten takia.

Oma suosikkini: Cuban Frita (#nopapitas) ja Fat Bob BBQ

Erityismainintana se, että kuvani löytyy nykyään heidän seinältään henkilökunnan vaatimuksesta.

Via Tribunali – pizzat

*Kuva saatu Via Tribunalilta

Via Tribunali on tänä vuonna ovensa avannut napolilainen pizzeria Helsingin Torikorttelissa, mistä kaikki puhuvat. Joko siellä on käyty tai sitten sinne pitäisi mennä. Täältä saa nimittäin valehtelematta Suomen parhaat pizzat. Tiedän, että se on makuasia. Olen etsinyt oikeasti hyvää pizzaa lukemattomista paikoista, joissa on kavereiden mukaan ”parhaat pizzat”, mutta ne eivät ole tehneet koskaan sen suurempaa vaikutusta. Sitten tuli Tribunali, joka teki muista paikoista turhia.

Tribunalin taustalla sattuu olemaan samoja tyyppejä kuin Son of a Punchin baareissa (esim. 100 Dogs, Liberty or Death yms.), joissa tulee käytyä aika usein, koska olen myös cocktailien ystävä. Tribunalissa on ainoastaan yksi ”huono” puoli, joka on kylläkin hyvä heille. Ravintola on nimittäin aivan valtavan suosittu, joten paikan päälle on vaikea päästä syömään, minkä lisäksi he joutuvat laittamaan Woltin tilaukset pois päältä hyvinkin usein, koska he eivät ehdi tekemään tarpeeksi pizzaa kaikille. Kuten sanoin, hyvä heille, mutta huono meille. Nyt syksyn saavuttua on pari kertaa tuntunut siltä, että päivisin olisi jopa vähän hiljaisempaa (tarkoittaen, ettei paikkaan tarvitse jonottaa), joten ehkä nyt on hyvä aika testata pizzeria, jos et ole sitä vielä tehnyt.

Toivon, että suosio pysyy huipussaan, mutta niin, että pizzan saamista ei tehtäisi liian vaikeaksi, sillä heidän tekeleensä ovat niin hyviä, että muualta tilaaminen tuntuu nykyään pelkältä tyytymiseltä siihen kakkosvaihtoehtoon.

Oma suosikkini: Margherita

Tortilla House – tortillat

*Kuva saatu Tortilla Houselta

Tortilla House on ravintola, johon minulla on heikoin tunneside, koska en ole koskaan käynyt paikan päällä syömässä. Olen testannut pariakin meksikolaista ruokaa tarjoavaa ravintolaa Helsingissä, mutta kaikki ovat tuottaneet pettymyksen makumaailmoillaan – paitsi Tortilla House. TH:n ruoka on todella maukasta, edullista ja yleensä myös nopeaa tilata Woltin kautta, joten turvaudun heihin hyvinkin usein. Se on myös hyvä lisä, että tortilloita voi tuunata helposti oman mielensä mukaan myös Woltissa (esim. kuinka tulinen, tuleeko riisiä, papuja yms.). Muissakin ravintoloissa on usein näitä vaihtoehtoja, mutta Tortilla House on vienyt sen ehkä astetta pidemmälle kuin useimmat.

Oma suosikkini: Beef Tortilla


Jos haluat kokeilla Woltia ensimmäistä kertaa, olisi mahtavaa, jos käyttäisit rekisteröityessäsi henkilökohtaista koodiani PAKOARJESTA , sillä tuon avulla me molemmat saisimme käyttörahaa Woltiin. Näin voit tarjota tälle bloggaajalle polttoainetta blogipostausten tekemiseen!

Tässä oli omat suosikkini, mutta entä sinun? Voitko suositella minulle jotain Wolt-ravintolaa, josta kannattaisi ehdottomasti tilata?


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani tai muuten vain arkisempia asioita).

You may also like

2 kommenttia

Jenna / Huge passion for life 20 marraskuun, 2017 - 17:26

Miten mä olen voinut missata jonkin tuollaisen paikan kuin Tokyo Street. Pakko päästä testaamaan! Okonomiaykia 😛

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 20 marraskuun, 2017 - 17:28

Joskus näitä jää vahingossa huomaamatta, mutta hyvä, että asia korjaantui nyt ;). Suosittelen!

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.