Home » Stressitön joulu Kämpissä

Stressitön joulu Kämpissä

by admin

Yhteistyössä Hotel Kämp

EYLB1672

Joulu – tuo kaksiteräinen miekka. Joulun pitäisi edustaa rentoutumista, perheen kanssa olemista, lahjoja, hyvää ruokaa ja lämmintä joulumieltä. Ehkä se on juurikin tuota ihanteellisessa maailmassa, mutta mitä jos oltaisiin kerrankin ihan rehellisen realistisia? Suurimmalle osalle joulu tarkoittaa pääasiassa yhtä tunnetilaa – aivan tajutonta STRESSIÄ. Uskon, että jokainen tämän postauksen lukija on stressannut eri asioista joulun aikoihin. Joulun suursiivous pitäisi tehdä, kun vieraitakin on tulossa. Ja koska vieraita on tulossa vielä yökyläänkin, heille pitää pedata sängyt ja patjat. Ruokaa pitäisi olla pienen kylän tarpeisiin, vaikka niistä ei syödä puoliakaan. Eikä pidä unohtaa tärkeintä, eli lahjojen hankkimista. Useimmiten lahjojen etsiminen on enemmänkin tarpeettoman krääsän ostamista, sillä monella on se illuusio, että pakettien määrä ja arvo ovat verrannollisia vastaanottajan ilon määrään. Onnellista ja onnistunutta joulua tavoitellaan kynsin ja hampain sitä kuitenkaan saavuttamatta, sillä juuri tässä ”piilee” perustavanlaatuinen ongelma – lähestymistapa on aivan väärä. Mitä jos joulu jätettäisiinkin ammattilaisten huoleksi, unohdettaisiin stressi ja keskityttäisiin oikeasti siihen kaikkein tärkeimpään, eli rakkaiden kanssa olemiseen? Ratkaisu tähän kaikkeen on hotellijoulu.

Vaikka joulu onkin ollut minulle erittäin tärkeä juhlapyhä pienenä, viime vuosina se on alkanut menettää taikaansa ja olen alkanut näkemään sen tuoman negatiivisuuden. Aiempina vuosina olemme juosseet paikasta toiseen, jolloin kahdenkeskinen aika on jäänyt melko vähiin. Nyt kun muutimme Helsinkiin, päätimme viettää ensimmäisen joulumme täällä aivan kahdestaan. Sovimme lisäksi, ettemme ostele joululahjoja, vaan keskitymme mieluummin elämyksiin. Ensimmäisestä Helsinki-joulustamme pitää tietenkin saada meidän näköisemme, joten unohdamme kaiken stressin ja jouluvalmistelut suuntaamalla hotelliin jouluaattona. Vääränlainen hotelli voisi tuntua ”kylmältä” paikalta tällaisena juhlapyhänä, mutta onneksi keksin välittömästi sen täydellisen paikan, joka on tietysti klassisen upea Hotel Kämp.

DNBW5932

Tällaisia koristeita löytyi Kämpistä tänä iltana, kun kävin siellä pyörähtämässä :).

Millainen joulumme tulee siis olemaan? Aamulla, kun olemme heränneet ja syöneet joulupuuron (ainoa ruoka, jonka päätimme tehdä jouluna), suuntaamme Kämpin lämpimään syleilyyn. Koska oma joulupuuromme valmistuu jo aikaisin aamulla, hotellille päästyämme onkin sopiva aika syödä Kämpin omaa joulupuuroa ylä-Kämpin loungessa – aavistelen, että Brasserien kokit valmistavat sen hieman paremmin kuin minä. Puuron jälkeen, jos ilma on vain sopiva, kiertelemme kaupungilla fiilistelemässä jouluvaloja ja yleistunnelmaa. Vaikka olemmekin hotellissa, se ei poista sitä faktaa, että jouluna pitää syödä! Siispä kävelyn jälkeen onkin mainio idea käydä Brasseriessa syömässä päivällistä – vaikkapa Kämpin burgeri. Tämän jälkeen on hyvin aikaa rentoutua huoneessa katsellen jouluelokuvia, lueskellen kirjoja ja syöden suklaata. Illalla on tietysti taas aika mennä syömään. Upean peilisalin joulubuffetin tunnelma olisi varmasti vertaansa vailla, mutta ”valitettavasti” se on niin suosittu, ettei meille löytynyt sieltä enää tilaa (paitsi jos joku peruu oman tulonsa). Siispä suuntaamme näillä näkymin syömään Brasserieen joko joulumenun tai jotain suoraan listalta. Mutta mikäs sen tunnelmallisempaa kuin istuskella lasitetulla terassilla, kun lumihiutaleet leijailevat kaupungin yllä (toive elää) ja ruoka tulee vaivattomasti eteen (eipä jää turhaan ruokaa yli). Joulusaunassa voi käydä Kämpin Span puolella tai sen sijaan mennä vaikkapa oman huoneen marmoriammeeseen joulukylpyyn. Joulupäivän aamun voikin aloittaa herkullisella ja kattavalla hotelliaamiaisella ja sitten mennä vielä lukemaan kirjaa huoneeseen, jos on ottanut myöhäisen huoneenluovutuksen.

Tähän sänkyyn kelpaa nukahtaa jouluaattona

Tähän sänkyyn kelpaa nukahtaa jouluaattona

En tiedä, miltä tämä kuulostaa teidän mielestänne, mutta itse olen pitkästä aikaa taas innoissani joulusta. Uskon, että Kämp osaa luoda aivan ainutlaatuisen joulutunnelman, joten en yhtään ihmettelisi, jos tästä tulisi oma jouluperinteemme. Varsinaisia postauksia en tee jouluna, mutta Instagram päivittyy varmasti, joten tilini kannattaa klikkailla seurantaan, jos Kämpin joulu kiinnostaa lähes reaaliajassa. Uskoisin, että hotellilla on vielä ainakin joitain huoneita vapaana jouluaatoksi, joten vielä ei ole liian myöhäistä harkita tätäkin vaihtoehtoa. Jos haluat käydä lukemassa aiemmista kokemuksistamme Kämpissä ja Brasseriessa, ne löytyvät tässä olevien linkkien takaa.

013kämp

Ymmärrän, että monien mielestä perinteinen joulu on ainoa hyväksyttävä joulu heille, mikä on täysin ymmärrettävää. Jos kuitenkin tuntuu siltä, ettet kaipaa stressiä, haluat viettää rauhallisen joulun rakkaasi kanssa tai oma koti tuntuu liian yksinäiseltä jouluna, Kämpissä on takuuvarmasti tunnelma kohdallaan ja muita ihmisiä juhlatuulella, joten vaikka et yöpyisi hotellilla, sinne voi aina tulla syömään, juomaan ja fiilistelemään.

CMPI4758

Kuulisin mielelläni, miltä tällainen hotellijoulu kuulostaa teidän mielestänne ja miten te vietätte oman joulunne tänä vuonna. Vietittepä sitä missä tahansa, haluan toivottaa erittäin mukavaa ja rentouttavaa joulua ja joululomaa kaikille lukijoilleni! Muistakaa, että tärkeintä ei ole materia, vaan yhteiset kokemukset.


Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Arvostan jokaista tykkäystä ja seuraajaa, joten kiitos jo etukäteen :)!

You may also like

12 kommenttia

Kthetraveller 20 joulukuun, 2015 - 19:33

Ups… Tiukka vastaus täältä suunnalta. Tiedän, että meidän tämä joulu on stressiä siksi, ettei meillä ole päivääkään lomaa. Matkustamme Itä-Suomeen ja sieltä Länsi-Suomeen mutta… Vaikka kuinka nautin hotellilomista niin yksi asia on saletti. Joulu on lahjoja ja yhdessäoloa rakkaiden kanssa, muidenkin rakkaiden kun oman perheen kesken. Iso ei hotellille jouluaattona ja iso ei Helsingin keskustalle 🙂 Anyway, sehän tässä on tärkeintä, että teette joulusta teidän näköisenne ja stressittömän, joten tuo Kämp on siihen juuri oikea paikka. Nauttikeehan!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 20 joulukuun, 2015 - 19:38

Ei haittaa tiukat vastaukset :)! Ymmärrän ihan täysin, että hotellijoulu ei sovi kaikille, mutta tärkeintähän tosiaan on (kuten sanoit), että joulusta tekee oman näköisen :). Teilläkin vaikuttaa varmasti myös se, että perheessä on alle täysi-ikäisiä lapsia, joten sitäkin suuremmalla syyllä lahjoilla ja yhdessäololla on merkitystä. Mukavaa joulua teille Itä- ja Länsi-Suomeen :)! Nautitaan varmasti, kiitos :D.

Vastaa
Maarit Johanna 20 joulukuun, 2015 - 19:50

Me mennään joulun pyhiksi Kämppiin ja se on kyllä dream came true!
Harmittaa silti ihan kamalasti, että ”piti” tulla jouluksi Etelä-Suomeen. On nimittäin ihan todella epäjouluista täällä ja Tallinnassa vielä enemmän. Hotellijoulu voisi olla vaihtoehto lumi-iglussa, mutta silti ehkä ihan jouluaaton viettäisin kotona tai mökillä perheen kesken ja hotelliin vasta joulupäivänä 🙂 Odotan silti mielenkiinnolla teidän kokemusta tuolta!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 20 joulukuun, 2015 - 19:54

Mahtavaa, että pääsette vihdoin yöpymään siellä :D! Ette varmasti pety ;). Ymmärrän kyllä, että harmittaa lumeton joulu, mutta nyt ainakin arvostat sitä ensi vuonna entistä enemmän :). Toisaalta yritä löytää ne hyvät puolet täältä, kuten keskustan kivat jouluvalot yms.

Kiva tietää, että kiinnostaa, miten joulu menee Kämpissä :D. Luen mielelläni myös teidän joulupyhien kokemuksista Helsingissä!

Vastaa
Venla / Breezes from my Atlas 21 joulukuun, 2015 - 00:17

Mä en tykkäis tippaakaan tollasesta joulusta, vaikka ymmärrän mikä siinä viehättää. Itse haluan ehdottomasti perinteet ja joulufiilistellä, enkä vois kuvitellakaan viettäväni joulua kaupungissa tai hotellissa. Joulufriikki kuittaa ja toivottaa hyvää joulua teille 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 joulukuun, 2015 - 06:35

Ymmärrän :). Joulu on yleensä sellainen aika, joka herättää ihmisissä melko voimakkaita tuntemuksia – varsinkin perinteiden suhteen, joten niistä poikkeaminen ei todellakaan houkuttele useimpia. Itse onneksi uskon, että tällainen joulu on meille täydellinen :). Kiitos samoin sinne!

Vastaa
Anna 21 joulukuun, 2015 - 07:57

Ymmärrän, että joskus kaipaa erilaista joulua, ja mikäs siinä. Näin ulkomailla asuvana on ikävä vaan sitä tavallista suomalaista perhejoulua. Jos viettäisin joulun hotellissa, niin ei se kyllä Helsingissä olisi vaan jossain pohjoisessa 😉

Stressiä helpottaa, kun ostaa joululahjat pitkin vuotta silloin, kun näkee kaupassa jotain, mistä tietää jonkun perheenjäsenen pitävän. Jos lahjoja ostaa viime hetkellä pakko ostaa jotain -periaatteella, niin siitä katoaa koko pointti, ja on parempi unohtaa koko juttu. Lahjat eivät kuitenkaan ole joulussa se tärkein asia (vaan Jeesuksen syntymä :D). Hyvää joulua 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 joulukuun, 2015 - 08:21

Ulkomailla asuvalla on varmasti todella erilainen näkökulma jouluun kuin niillä, jotka asuvat yhä Suomessa, jossa on ”helppoa” saada järjestettyä kaikki sukulaisten ja perheenjäsenten kanssa. Eli ymmärrän täysin, miksi haluaisit mieluummin viettää joulun perheen kanssa ja mahdollisesti vielä pohjoisessa :).

Tuo helpottaisi stressiä aivan varmasti, mutta noin toimivat ovat aika harvassa, sillä aina, kun kysyy toiselta ”Onko lahjat jo ostettu”, lähes kaikki vastaavat, että ei ole, vaikka jouluun on enää pari päivää :P. Onneksi en itse pahemmin ole koskaan stressannut joulusta muutenkaan, mutta tämä stressiin viittaaminen oli enemmänkin sellainen valitettavan yleinen mielentila useimmilla.

Kiitos, sitä samaa sinulle :)!

Vastaa
Jenni / Unelmatrippi 23 joulukuun, 2015 - 17:57

Voi kyllä, mulle kelpaisi! Ja olen kyllä viettänytkin muutamat joulut hotellissa (tosin ihan kunnon reissussa oltiin siinä samalla). En kuitenkaan stressiä paossa, sillä mä en stressaa joulusta. Jos olen jouluna kotona, teen korkeintaan joulutorttuja ja/tai pipareita. Mitenkään muuten en joulua ”laita”, joten ei siitä tule mitään stressiäkään. Hotelli kelpaa silti aina, ja olisihan varsinkin tuollainen spesiaali hotelli tosi kiva. 🙂 Jokainen tekee omalla tyylillään, ja hienoa, että teille löytyi tuollainen oma tyyli!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 joulukuun, 2015 - 18:22

Kiva kuulla myös tällaisia kommentteja, Jenni :D! Omasta mielestä tällainen joulu kuulostaa upealta, mutta monelle jouluperinteet ovat niin tärkeitä, ettei tällaista voi kuvitellakaan. Jos rehellisiä ollaan, en pahemmin itsekään stressaa joulusta, koska en joudu näkemään sen eteen muuten vaivaa kuin sen verran, että ostelen lahjoja ;). Stressi-pointti oli enemmän suunnattu lukijoille, mutta toisaalta meillä on yleensä ollut jouluna aika monta paikkaa, missä pitää käydä, joten se osuus kylläkin vähän stressaa.

Kämp on varmasti täydellinen valinta joulun viettoon, joten en malta odottaa huomista :D. Kiitos mukavasta kommentista! Katsotaan tuleeko tästä tapa ;). Mahtavaa joulua sinulle!

Vastaa
Jenni / Unelmatrippi 24 joulukuun, 2015 - 10:42

Tuo olisi aika houkutteleva perinne! 🙂 Kiitos samoin, hyvää joulua!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 24 joulukuun, 2015 - 10:43

Ihan totta :)! Kiitos 😀

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.