Home » Soneran kanssa Tukholmassa

Soneran kanssa Tukholmassa

by admin

Yhteistyössä Sonera ja Nordic Travel Bloggers -kollektiivi

IMG_3308

Netti on asia, jota useimmat meistä käyttävät päivittäin niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Erityisesti nykyisessä sosiaalisen median maailmassa erittäin moni on kiinni netissä ympäri vuorokauden puhelimensa avulla. Valitettavasti kuitenkin tämä kaikki muuttuu, kun lähtee ulkomaille, sillä ainakaan minä en suostu maksamaan järkyttävän suuria datansiirtomaksuja, joita ulkomaalaiset operaattorit veloittavat. Tästä syystä ennen kuin istun lentokoneeseen Helsinki-Vantaalla, tarkistan kahteen kertaan, että jokainen dataroaming ja puhelindata-asetus on poissa päältä. Kännykkää tulee käytettyä pelkkänä kamerana, paitsi silloin, kun olen kiinni hotellin tai kahvilan wifissä, mikä on yleensä kaiken lisäksi melko huono idea tietoturvan näkökulmasta. Toisaalta loman ajaksi kännykästä luopuminen voi olla vapauttavaa, kun koko ajan ei tarvitse olla päivittelemässä Facebookia ja Instagramia, mutta netistä on paljon muutakin hyötyä. Sitä paitsi haluan tehdä vapaaehtoisen valinnan, etten käytä sosiaalista mediaa – en halua, että asia päätetään puolestani korkeiden maksujen muodossa.

P3110005

Kuten useimmat teistä tietävätkin, minut valittiin yhdeksi Soneran #RoamYourStory-kampanjan yhteistyöbloggaajaksi, mikä tarkoitti käytännössä sitä, että minut lähetettiin viikonlopuksi Tukholmaan testaamaan Sonera Sopiva –liittymää, jolla voi käyttää nettiä samaan kiinteään kuukausihintaan Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa ja Latviassa. Lisäksi muualla Euroopassa nettiä voi käyttää huolettomammin 2,99€/vrk maksulla (ei sisällä puheluita ja tekstareita). Ajattelin tietysti, että tämän liittymän tuoma vapaus olisi kiva lisä matkaan, mutten tajunnutkaan kuinka valtava hyöty mukana kulkevasta netistä voikaan olla ulkomailla.

IMG_3239

P3110004

Yksi asia, joka kulkee aina mukanani, on musiikki Spotifyn muodossa. Spotifylla voi tietysti laittaa soittolistoja offline-tilaan, mutta itse kyllästyn kyseisten biisien jatkuvaan kuunteluun melko nopeasti. Siispä päästäkseni käsiksi laajempaan musiikkikirjastoon tarvitsen nettiyhteyden, jonka tämä liittymä tarjoaa. Sopiva-liittymän avulla pystyin esimerkiksi kuuntelemaan Elastisen uusimman Lempo-biisin odottaessani Tiiaa vaatekaupan sovituskopeilla ja testasinpa myös Netflixiä ja House of Cardsin uusinta kautta, kun aika kävi vähän tylsäksi. Tämähän on suoranainen pelastus kaikille tylsistyneille miehille vaatekauppojen sohvilla! Viihdekäyttö ei ole kuitenkaan se käytännöllisin asia, vaan tärkeintä oli informaation saatavuus. Hyvästä suuntavaistostani huolimatta olisimme menneet parikin kertaa melko pahasti väärään suuntaan ilman Google Mapsin apua. Tarkistin myös metroaikatauluja, aukioloaikoja ja mm. etsin ravintoloita liittymäni tuoman vapauden avulla. Jossain vaiheessa piti vilkaista myös valuuttakursseja varmistaakseni, etten maksa liian isoja summia valuuttasokeuden takia. Tietysti kaltaiselleni bloggaajalle myös Instagramin ja Facebookin päivittäminen ovat lähes pakonomaisia tarpeita, joista en halua olla erossa pitkiä aikoja, sillä pitäähän ne kuulumiset päästä päivittämään sosiaaliseen mediaan lukijoita varten.

P3110095

P3110139

Kaiken kaikkiaan niinkin pieni asia kuin liittymän tyyppi voi vaikuttaa matkaan suuresti helpottamalla arkisia asioita, informaation etsimistä ja yhteydenpitoa. Netin lisäksi tietysti puhelut ja tekstiviestit ovat saman hintaisia niin Suomessa kuin aiemmin mainituissa maissakin, joten asioita voi hoitaa helposti myös puhelimitse. Jos matkustat paljon lähimaissa ja muualla Euroopassa, Sonera Sopiva-liittymä on täydellinen valinta oman kokemukseni perusteella.

Jos haluat lukea muiden roaming-bloggaajien kokemuksista, niitä löytyy mm. näiden linkkien takaa:

Andalusian auringossa

Kaukokaipuu

Veera Bianca

Aamukahvilla

Miten itse toimit ulkomailla kännykän suhteen? Käytätkö sitä maksuista piittaamatta, löytyykö sinulta kenties nettisurffailuun sopiva liittymä vai oletko minun kaltaiseni, eli periaatteessa suljet kännykkäsi loman ajaksi? Uskon, että tämä yhteistyö bloggaajien ja Soneran välillä on oiva tapa informoida suomalaisia matkailijoita siitä, että ei ole mitään syytä, miksei puhelintaan voisi käyttää ulkomailla aivan yhtä vapaasti kuin Suomessakin. Itse en nimittäin tiennyt koko liittymästä ennen kampanjan alkua, joten koin tämän erittäin hyödylliseksi.

Mukavaa iltaa kaikille lukijoilleni!


Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Arvostan jokaista tykkäystä ja seuraajaa, joten kiitos jo etukäteen :)!

You may also like

9 kommenttia

Suvi 16 maaliskuun, 2016 - 22:05

Minulla on ollut jo tämä Soneran liittymä vuosikausia 🙂 Todella hyväksi olen sen havainnut ja tämän voin sanoa hyvillä mielin, sillä olen testannut liittymän kaikissa sen ”kohteissa”. Äärettömän näppärä mm. autolomalla.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 17 maaliskuun, 2016 - 07:58

Hienoa, että liittymällä on ollut käyttöä muutenkin kuin Suomessa :). Autolomalla se on varmasti korvaamaton monestakin syystä! Kiitos, että kerroit kokemuksistasi :).

Vastaa
Virpi/ Täynnä tie on tarinoita 16 maaliskuun, 2016 - 23:18

Taisin jonkun tässä Soneran jutussa mukana olleen blogiin jo kommentoidakin, että itselläni kun on ollut Sonera-Sopiva jo monta vuotta, en ole ollenkaan tajunnut sen ainutlaatuisuutta. Siis olen tottakai käyttänyt puhelimeni nettiä ulkomailla saamatta järkyttävää puhelinlaskua, mutta olen luullut että se on ihan normaalia 😀 Mukana reissaavat kaverit, joilla on ollut joku muu liittymä, ovat kauhuissaan ihmetelleet miten uskallan käyttää nettiä noin holtittomasti ja minä puolestani olen ihmetellyt mikä ihme pakkomielle heillä on ilmaisen wifin metsästykseen! 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 17 maaliskuun, 2016 - 08:00

Hahahaa x)! Voin kuvitella kavereidesi kauhistuksen, sillä itse reagoisin ihan samoin ;). Se on täysin ymmärrettävää, ettei sitä tule ajatelleeksi, että kyseessä on ainutlaatuinen liittymä, jollaista ei ainakaan tällä hetkellä löydy muilta operaattoreilta. Hienoa, että olet kuitenkin tiennyt, että sitä voi käyttää, ettei liittymän ominaisuus ole mennyt hukkaan. Kiva tietää, että siitä on ollut hyötyä :).

Vastaa
Sandra 17 maaliskuun, 2016 - 05:32

Tuo on oikeasti tosi hyvä liittymä, jos reissaa paljon Pohjoismaissa tai Euroopassa. Itse en ainakaan tiennyt tuollaisesta liittymästä ennen tätä kampanjaa. Nytkin ulkomailla sosiaalisen median parissa, onneksi sentään on käytettävissä ilmainen wifi!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 17 maaliskuun, 2016 - 08:02

Niinpä! Hyvä, että pystyin kertomaan tästä liittymästä itseni lisäksi muille ”tietämättömille”, sillä tällainen voi olla aikamoinen game changer varsinkin lähialueilla matkustaville :). Jossain vaiheessa, kun liittymällä pystyy surffailemaan samaan hintaan myös Australiassa asti, ehkä harkitset itsekin sen ottamista ;).

Vastaa
Katja 17 maaliskuun, 2016 - 09:51

Mun mielestä netin käytön ulkomailla pitäisi olla nykyaikana jo jokaisessa liittymässä itsestäänselvyys! 😀 Vaan eipä ole esim. omassa liittymässäni tähän mahdollisuutta. Viime viikon vietin Briteissä ja marssin ensimmäisenä Vodafonen tiskille ostamaan data simin ja lomailu helpottui huomattavasti. Google mapsihan toimii muuten offlinessakin jos sen on jättänyt sovelluksiin auki (tosin ei navigointi) Enää en vaihtaisi sitä pelkästään paperikarttaan.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 17 maaliskuun, 2016 - 10:10

Niin pitäisi! Maksaisin mielelläni sellaisesta liittymästä, jossa olisi ihan samat hinnat kaikkialla maailmassa :). En ole koskaan ostanut ulkomailla tuollaista data simiä tai mitään muuta vastaavaa vaan olen tyytynyt netittömään kohtalooni. Maps tosiaan toimii offlinessa tietyillä kikoilla, mikä on hyvä vinkki :). Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Tarttumapintaa Tukholmaan - Pako Arjesta 24 maaliskuun, 2016 - 20:04

[…] kerroin jo aiemmin, lähdin Soneran siivittämänä Tukholmaan testaamaan Sonera Sopiva -liittymää, jota voi […]

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.