Home » Pako Arjesta 3 vuotta!

Pako Arjesta 3 vuotta!

by admin

1.3

Pako Arjesta -blogini täytti perjantaina 3 vuotta, mutta tämän postauksen tekeminen jäi viikonlopulle, koska töissä meni odotettua pidempään. Blogiin on tullut suuri määrä uusia lukijoita viime aikoina, joten ajattelin hieman kertoa, mitkä viime vuoden aikana kirjoitetut postaukset olivat kaikein suosituimpia.

Ensin haluan kuitenkin kiittää jokaista lukijaa, tukijaa ja yhteistyökumppania, ketkä ovat mahdollistaneet sen, että blogini on päässyt tähän pisteeseen asti. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman teitä eikä tietenkään ilman Tiian valtavaa apua päivästä toiseen.

Alunperin blogini lähti liikkeelle harrastusmielessä, mutta vuosien saatossa on käynyt yhä selvemmäksi, että haluan tehdä tätä ammatikseni. Viime vuosi meni hienosti blogin kannalta, mutta myönnän rehellisesti olevani tyytymätön omaan panostukseeni. En nimittäin kirjoittanut läheskään niin usein kuin oli tarkoitus. Olen joutunut painimaan tämän asian kanssa vuodesta toiseen, mutta toivon oikeasti, että saisin vihdoin työelämäni, yksityiselämäni ja blogin sellaiseen tasapainoon, että minulla riittäisi inspiraatiota, energiaa ja aikaa viedä blogia eteenpäin tänä vuonna.

1.1

Viime vuoden aikana perustin myös uuden blogin tämän nykyisen rinnalle, mihin kirjoittelen samanlaisista asioista englanniksi. Suosittelen laittamaan senkin seurantaan, sillä kirjoitan sinne myös postauksia, jotka eivät päädy koskaan suomiblogiin. Enkkublogin tarkoitus on mm. mahdollistaa laajemmat yhteistyöt myös ulkomailla, jolloin pystyn tuottamaan teille entistä parempaa materiaalia ja jakamaan teille tietoja useammin kuin nyt – myös suomiblogin puolella.

Seuraavat postaukset löytää klikkaamalla väliotsikoita:

 

1. Helsingin paras hotelliaamiainen

Radisson Blu Plaza Helsinki

En ole selvästikään ainoa, joka on kiinnostunut hotellien aamiaisista. Viime vuonna kirjoittamani postaus koskien Radisson Blu Plazan aamiaista kohosi postausten kärkeen. Toivottavasti mahdollisimman moni on löytänyt heidän Super Breakfastinsa tätä kautta ja kenties myös yöpyneet itse hotellissa.

 

2. Luksushäät

*Ilona Savola Photography

*Ilona Savola Photography

Viime syksyn häistämme kertova postaus on kenties henkilökohtaisesti tärkein kirjoitus, jonka olen tehnyt tähän mennessä. Se näkyi myös lukijamäärissä ja kiinnostuksessa, sillä monesti henkilökohtaiset postaukset otetaan hyvin vastaan. Tietysti postauksen arvoa nosti myös romanttinen aihe.

 

3. F-Secure

F-Secure Freedome ja Safe

Toivottavasti tämän postauksen löytyminen listalta tarkoittaa, että suomalaiset ovat alkaneet heräämään tietoturvauhkiin. Jos haluat pitää omat tietosi paremmassa suojassa erityisesti ulkomailla, kannattaa lukaista tämä postaus läpi.

 

4. 10 Syytä ihastua Japaniin

Luulin rakennusta aiemmin joksikin aivan muuksi, mutta Park Hyatt sijaitsee lyhimmän tornin ylimmissä kerroksissa

Olin iloinen löytäessäni tämän postauksen tältä listalta, sillä vaikka Japani on oma intohimoni, se ei valitettavasti ole useimpien matkalistan kärkipäässä. Ehkäpä pikkuhiljaa muutkin alkavat huomata, mitä kaikkea upealla Japanilla onkaan tarjottavanaan.

5. The Proposal – kosinta Tokiossa

IMG_1689

Kosintamatkasta kertova postaus oli yllättävän suosittu, joten tarkoitukseni oli kirjoittaa myös ”jatko-osa” sille, mutta valitettavasti se on jäänyt tekemättä. Ehkä saan senkin vielä aikaiseksi.

 

1.2

 

Aiempina vuosina kirjoitetut postaukset menevät kaiken muun edelle varsinkin Google-hauissa. Tässä alla ovat koko blogihistoriani kolme suosituinta postausta:

 

Helsingin top 5 cocktailbaarit

A21 COCKTAILIN TEKOA

Helsingin cocktailbaareista kertovaa postausta luetaan vieläkin joka päivä. Se onkin itse asiassa tällä hetkellä kaikkein suosituin postaukseni. Jos aihe kiinnostaa, kannattaa käydä ehdottomasti katsomassa, miltä tuo baarilista näytti puolitoista vuotta sitten.

American Express

Kuva otettu netistä

Kuva otettu netistä

American Express on yritys, johon minulla on yllättävän kova tunneside. Sitä on vaikea selittää, mutta niin se vain on. Kirjoitin Amexista joskus blogini alkuaikoina, mutta se on vieläkin yksi suosituimmista postauksistani. Luonnoksissa on pyörinyt kirjoitus myös Amexin Platinum -kortista, mikä pitää julkaista jossain vaiheessa, kun se vain on valmis.

Finnairin businessluokka

Finnair business A330 04

*kuva saatu Finnairilta

Luksus kiinnostaa, eihän siitä mihinkään pääse. Moni haluaa käydä lukemassa, mitä sieltä lentokoneen verhon toiselta puolelta oikein löytyy. Tämä postaus oli erityinen siitä syystä, että kirjoitin sen ensimmäisen businessluokassa lennetyn reissuni jälkeen, eli kaikki oli vielä aivan uutta minulle. Nyt näitä lentoja on takana useampikin, mutta edelleen olen aivan yhtä innostunut joka kerta, kun lipussani lukee ”business class”.

 

Haluan kiittää kaikkia vanhoja lukijoita mukana pysymisestä ja toivottaa uudet lukijat tervetulleeksi blogiini! Toivottavasti pysytte mukana jatkossakin ja saatte hyötyä / viihdettä irti kirjoituksistani. Tehdään tästä vuodesta paras tähän mennessä!


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani tai muuten vain arkisempia asioita).

 

You may also like

2 kommenttia

Ritva-Liisa 26 helmikuun, 2017 - 22:56

Kiva blogi, seuranta jatkuu? Olisi kiva tietää, että minkälaista työtä teet ns. päivätyönä eli oletko matkailualalla ammatissa vaan jossain ihan muulla sektorilla? Onko ajatuksissasi tehdä bloggauksesta päätyö jos se näyttää mahdolliselta? Onnea blogin jatkoon!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 helmikuun, 2017 - 08:18

Hienoa kuulla :)! Olen yksityisyrittäjä käännösalalla, eli teen tekstityksiä elokuviin ja TV-sarjoihin. Alalla ei ole siis pahemmin tekemistä matkailun kanssa :). Haluan tehdä bloggaamisesta päätyöni jossain vaiheessa tavalla tai toisella, mutta hyvä puoli on myös se, että voin jatkaa näitä molempia hommia samanaikaisesti ilman suurempia ongelmia. Yrittäjänä toimiminen on sen verran vapaata, että pystyn määrittelemään omat työaikani ja päättämään siten, kuinka paljon aikaa annan millekin projekteille. Kiitos paljon!

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.