Home » 1,5 vuoden odotus päättyy

1,5 vuoden odotus päättyy

by admin

Tänään se tunne valtasi minut taas pitkästä aikaa – nimittäin valtava innostuminen. Ja tämä on sitä tietynlaista innostumista, joka tulee minulle vain yhdestä asiasta, eli huippumatkan odottamisesta. Viime vuonna oli ensimmäinen vuosi aikoihin, kun emme matkustaneet Japaniin. Sen kyllä huomaa, nimittäin koko kehoni ja mieleni suorastaan huutavat Japanin kaipuun takia. Tänä aamuna katselin kirsikankukkien ennustetta (jep, Japanissa seurataan monta kuukautta, milloin sakurat puhkeavat kukkaan) ja mahtava ilo valtasi minut täysin. En malta odottaa, että vähän yli kuukauden päästä olemme taas suosikkimaassamme ja näemme sen vaaleanpunaisen väriloiston omin silmin!

Toteutamme pitkäaikaisen tavoitteemme, eli matkustamme Japaniin kirsikankukkien aikaan, joka on kieltämättä yksi parhaista ajankohdista vierailla siellä. Tämä matka on erityinen myös siitä syystä, että kyseessä on syntymäpäivälahjani vaimolleni Tiialle, joka täyttää 30 vuotta. Tiedätte, että matkustustyylimme on muutenkin korkeatasoista, joten erikoismatkan nostaminen seuraavalle tasolle ei olekaan enää niin helppoa. Tiesin alusta asti, että majoituksemme on oltava jotain erityistä, ja oikeasti vain yksi hotelli on täydellinen tähän tilanteeseen. Tästä johtuen yövymme osan matkastamme hotellissa, josta on muodostunut minulle suoranainen pakkomielle.

Hotellithan ovat suuri intohimo erityisesti minulle, joten innostun monenlaisista majoitusvaihtoehdoista. Kuitenkin hotellissa täytyy olla jotain todella merkittävää, että ajattelen: ”Tuonne on pakko päästä.” Näin kävi vuonna 2016, kun saimme yksityiskierroksen tokiolaisessa hotellissa häämatkamme aikana. Tuo hotelli oli Ritz-Carlton Tokyo. Minun on vaikea pukea sanoiksi, miksi hotelli teki minuun, tai oikeastaan meihin molempiin, valtavan vaikutuksen. Haluan kuitenkin kertoa jo hieman ennakkoon, mistä olen niin innoissani. Mainitsen tässä vaiheessa, että tulemme tekemään yhteistyötä kyseisen hotellin kanssa, vaikka tämä ei vielä olekaan varsinainen yhteistyöpostaus. Alla olevat kuvat on saatu hotellilta.

Kuva: The Ritz-Carlton, Tokyo

Näkymät

Aloitetaan asiasta, joka on erityisesti Tokiossa ehdottoman tärkeää, kun valitsen hotellia. Nimittäin näkymät. Suoraan sanoen parempaa ei voisi löytää koko kaupungista, sillä Ritz-Carlton sijaitsee Tokion korkeimman rakennuksen (jos torneja ei lasketa) ylimmissä kerroksissa. Mitkään rakennukset eivät siis tule upeiden kaupunkinäkymiemme tielle. Huoneemme sijaitsee luultavasti ylimmässä, eli 53. kerroksessa. Pyysin alustavasti näkymää keisarilliselle palatsille, Tokyo Skytreelle ja Ginzaan. Vaihtoehtoina oli myös mm. Shinjukun pilvenpiirtäjät, Mt. Fuji tai lisämaksusta Tokyo Tower, joka on todella lähellä hotellia. Yleensä näistä näkymistä pääsee nauttimaan vain maksullisilla näköalatasanteilla, mutta nyt voimme nähdä kaiken tämän joka päivä.

Kuva: The Ritz-Carlton, Tokyo (Club Lounge)

Ladies and gentlemen

Kuten saimme kokea häämatkallamme Ritz-Carlton Okinawassa, tämän ketjun asiakaspalvelu on aivan omalla tasollaan. Se on jotain sellaista, jota emme ole kokeneet missään muualla. Ja Okinawan hotellissa ei edes ollut Club Loungea, jonka palvelutaso on taatusti vielä astetta parempaa. Tokion Ritzistä tämä kuitenkin löytyy ja mehän pääsemme nauttimaan siitä. Olen laittanut hotelliin ennakkoon kaikenlaisia viestejä kysyen neuvoja ja tehden erilaisia pyyntöjä. Jokaiseen niistä on vastattu alle päivässä, joskus jopa parissa tunnissa, ja kaikki on hoitunut tuosta vain. En malta odottaa, että pääsen näkemään, millaista asiakaspalvelu on kasvotusten.

Kuulemani mukaan hotellissa on jopa henkilö, joka voi tulla suihkuttelemaan huoneeseen erilaisia mietoja huonetuoksuja, jotka esimerkiksi auttavat väsynyttä matkaajaa nukahtamaan paremmin. Lisäksi herätyssoiton haluava voi tilata ennakkoon myös aamuteen tai -kahvin odottamaan oven taakse, jotta aamun saa lähtemään heti käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Huone

Pääsimme yksityisvierailumme aikana vilkaisemaan paria huonetta, joten tiedän hieman, mitä odottaa. Huoneiden sisustus on hillittyä luksusta ja laatua, ei mitään prameilevaa, eli juuri sitä mistä pidämme. Pienimmät huoneet ovat yli 50 neliön suuruisia, joten huoneessa ei varmastikaan tule ahtaat oltavat. Mikä parasta, huoneiden ikkunat ovat valtavat, joten niiden takaa voi ihailla maisemia heti herättyään, kunhan on ensin avannut sähköisesti toimivat pimennysverhot napin painalluksella. Luksusta.

Kuva: The Ritz-Carlton, Tokyo

Ruoka ja juoma

Koska meillä on pääsy 53. kerroksen Club Loungeen, aiomme käyttää sitä varmasti niin monta kertaa kuin suinkaan ehdimme yli viikon oleskelumme aikana. Loungessa tarjoillaan päivän mittaan viisi erilaista ruokakattausta, joihin kuuluu tietysti se päivän tärkein ateria, eli aamiainen. Uskon, että samppanja-aamiainen hummeriomeletin kera (jep, sellaisiakin pitäisi olla tarjolla pari kertaa viikossa) Mt. Fujia katsellen, on aikamoinen aloitus aamulle. Löytyyhän hotellista myös mm. Michelin-tähden ravintola ja muuta mahtavaa, jos päivällä pääsee nälkä yllättämään. Myös hotellin baari on melko vaikuttava, eikä pidä unohtaa, että sieltä saa myös yhden maailman kalleimmista drinkeistä.

Kuva: The Ritz-Carlton, Tokyo (Club Lounge)

Voisin sanoa olevani yhtä innoissani tästä matkasta kuin ensimmäisestä kerrasta, kun matkustimme Japaniin vuonna 2013. Tokion Ritz-Carltonin ja kirsikankukkien lisäksi pääsemme nauttimaan myös Kioton temppeleistä, Osakan ruokatarjonnasta, perinteisestä teeseremoniasta ja yksinkertaisesti kaikesta siitä, jonka takia aina palaamme tähän loistokkaaseen maahan. Japani, täältä tullaan!

You may also like

11 kommenttia

Nnn 22 helmikuun, 2018 - 21:38

No huh! Kuulostaa ja näyttää kyllä upealta. Nuo ikkunoista avautuvat näkymät tekisivät kyllä paikanpäällä varmasti melkoisen vaikutuksen.. taatusti mahtava matka tulossa 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 helmikuun, 2018 - 08:22

Rakastan erityisesti upeita kaupunkinäkymiä, joten tuo on täydellinen paikka minulle :). Kiitos, uskon tosiaan, että siitä tulee huippumatka! Kannattaa muistaa seurata Instassa, kun lähdemme reissuun huhtikuussa, koska se päivittyy varmasti ahkerasti matkan aikana. Mukavaa viikonloppua!

Vastaa
Annemaria/Samppanjaa muovimukista 22 helmikuun, 2018 - 21:49

Uh, Japani, kirsikan kukat ja tuo hotelli. Kuulostaa ja näyttää lähinnä sadunomaiselta ihanuudelta.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 helmikuun, 2018 - 08:23

Kiitos :). Nuo ovat aika lyömätön yhdistelmä 😀

Vastaa
Lotta | Lanttimatkat 23 helmikuun, 2018 - 10:49

Ihanaa, ihanaa, ihanaa matkaa! Toi hotelli kuulostaa niin upealta! Voidaan sitten vaihtaa kokemuksia mun 3000 jenin AirBnB:n ja tän luksushotellin välillä, kun tapaamme Tokiossa. ?✌️

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 helmikuun, 2018 - 11:29

Kiitos :)! Voidaan sitten vertailla niitä :D. Mutta toisaalta kannattaa myös muistaa, että sä taidat voittaa aika rankasti tuossa hintapuolessa xD

Vastaa
tinssu 23 helmikuun, 2018 - 12:28

Kivaa matkaa ! Olin viime vuonna samoihin aikoihin kolmisen viikkoa, kaduilla jaettiin paljon kaikkee krääsää aiheeseen liittyen, toki otin kaikki mukaan,edelleen on avaamattomat piknikviltit kaapissa 🙂 Kylmä oli Tokiossa, pipoa olisin kaivannut, onneksi sormikkaat oli. Osakassa oli jo lämpimäpi että melkeen olis ilman takkia tarjennut. Tykkäsin Osakasta enempi, jotenkin oli ehkä helpompi ”elää” 🙂 Toivottavasti teitä säät suosii ja ehditte piknikille näkemään kukkia !

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 helmikuun, 2018 - 12:41

Kiitos, Tinssu! Vau, se oli varmasti upea matka :D! Saa nähdä, tarttuuko meille krääsää mukaan, koska yleensä välttelemme sitä ihan kaikkialla… mutta Japani saattaisi olla jopa poikkeus. Hyvä tietää, että Tokiossa voi olla silloin noinkin kylmä. En ole ajatellut, millainen sää siellä yleensä on keväisin, joten toivotaan, että meille sattuu mukavan lämpimät ilmat. Uskon, että Osaka on kiva, mutta toisaalta rakastan Tokiota yli kaiken, joten en usko, että mikään muu kaupunki kiilaa ykköseksi. Kiotoa odotan myös innolla! Kiitos, ehditään ihan varmasti :).

Vastaa
Nora 13 maaliskuun, 2018 - 12:44

Oh wow! Vaikuttaa upealta. Meillä on ensi kesänä häämatka tiedossa, johon sisältyy muiden kohteiden ohella 10pv Japanissa kiertelemässä. Haluaisimme löytää sieltä muutaman huippuhotelli, jonkin perinteisen Ryokan-majatalon ja ehkä lisäksi jotain ”perushotelleja”. Tämä hotelli kuulostaa ja näyttää kyllä ihanalta 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 13 maaliskuun, 2018 - 13:08

Kiitos, Nora :)! Mahtavaa! Onko teillä muitakin kohteita tiedossa Japanin lisäksi? En ole itse ollut Japanissa kesällä, mutta kuulemani mukaan se on hankalin vierailuaika kostean ja kuuman ilman takia. Toivottavasti kuitenkin viihdytte siitä huolimatta :).

En ole yöpynyt ryokaneissa, mutta ne ovat varmasti tunnelmallisia kokemuksia. Perushotelleina voisin suositella Tokiosta ainakin Shinjukussa sijaitsevaa Hilton Tokyota, jossa olemme viettäneet kaikki yömme Tokiossa tähän asti. Se on siis astetta tasokkaampi, muttei vielä mikään luksushotelli. En ole vielä yöpynyt kyseisessä Ritzissä, mutta olen varma, että se on huippukokemus :D. Kannattaa siis harkita sitäkin, jos haluatte upeaa luksusta matkallenne. Blogista löytyy erilaisia vinkkejä Japaniin ja Tokioon, mutta kysy ihmeessä, jos haluat tietää jotain. Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Huomenna Japaniin! - Pako Arjesta 1 huhtikuun, 2018 - 19:16

[…] matka on erityinen useammastakin syystä, joista puhuin jo aiemmassakin postauksessani, eli pääsemme ensimmäistä kertaa katsomaan kirsikankukkia, mikä on varmasti todella upea […]

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.