Home » Nomu nomu! Japanilaisia juomia

Nomu nomu! Japanilaisia juomia

by Jerry / Pako Arjesta

Yksi harrastukseni ulkomailla on paikallisiin juomiin tutustuminen, niin alkoholillisiin kuin alkoholittomiinkin. Lisäksi haluan ottaa kuvan jokaisesta uudesta pullosta ja tölkistä, mitä juon, jotta muistan ne jatkossakin. Harrastaako kukaan muu tällaista? Päätin kerrankin tehdä pienen postauksen Japanin löydöksistäni, joten tässä on teille kuvapainotteinen, nestemäinen postaus.

”Terveysjuomat”

Amino C Amino Value Aquarius Vitamin

Basil Seed Pokka Sapporo Green Shower Suntory Green Dakara

Pocari Sweat

Nämä ns. terveysjuomat lupailevat kaikenlaisia annoksia vitamiineja ja hivenaineita. Totuudenperäisyydestä en tiedä, mutta maku ei ole mikään kovin erikoinen. Joskus ostan näitä janojuomaksi, mutten luule, että nämä mitenkään tukevat terveellisiä elämäntapoja. Ja kyllä, tuo alin juoma on Pocari Sweat, jota pidetään ilmeisesti jonkin sortin urheilujuomana. Nimi sentään sopii siihen.

Alkoholit

Asahi Sochu Asahi Zero

Kirin Apple

Rising Gold

Smirnoff Ice Grape

Grape, eli rypäle, on varmasti Japanin suosituin maku, sillä sitä löytyy ihan kaikesta – alkoholista, limppareista, karkeista ja huulirasvoista.

Yleensä en juo kauheasti alkoholia ulkomailla pulloista ja tölkeistä, sillä oma kulutukseni painottuu enimmäkseen ravintoloihin ja baareihin. Hotellihuoneessa ei yleensä vain oikein maistu (paitsi samppanja… se maistuu aina). Alempi Asahi-tölkki on eksklusiivinen viime vuoden Tokyo Motor Showlle.

Coca-colat, pepsit ja fantat

Coca Cola Lime Coca Cola Orange

Cokis-maut ovat yleensä melko tavallisia ja niitä löytyy silloin tällöin Suomestakin.

Fanta Grape iso

Ehdoton suosikkilimpparini koko maailmassa! Fanta Grape on Japanissa ihan erilaista kuin Suomestakin importtina saatava amerikkalainen versio. Tuo maku edustaa Japania minun mielessäni.

Fanta Mango Fanta Melon

Fanta omena Fanta Yuzu        Pepsi Ghost Pepsi Strong Zero Pepsi Zero Special

Pepsi julkaisee yleensä kausittaisia erikoismakuja Japanissa, mitkä ovat myynnissä vain rajoitetun ajan. Viime reissulla pääsin maistamaan Pepsi Ghostia, koska oli halloween. Tällä hetkellä Japanissa myydään Pepsi Sakuraa, joka maistuu ilmeisesti kirsikalle, muttei sellaiselle peruskirsikalle, joita Dr. Pepper ja Coca-Cola Cherry ovat.

 

Oudot juomat

Energy Shot Lifeguard Minute Maid Aloe ja White Grape

Tuossa aloe vera -juomassa oli yllätyksellisesti pieniä limaisia sattumia seassa. Arvatkaa miten yllätyin, kun vetäisin ensimmäisen huikan.

Night Fever

Anime ja manga ovat kovia juttuja myös pullojen kyljissä.

Kirin Nalle Puh Kirsikkajuoma

Pokka Sapporo Gabunomi  Pokka Sapporo Ribbon

Hyytelöpaloja seassa… nam.

Samurai

Tuossa tölkissä on asennetta!

Skal Kiwi   Suntory Melon Pop

Toinen suosikkilimpparini, eli melonin makuinen Suntory Pop. Tätä saa hanajuomana mm. Japanin Subwaysta. Jättimäinen tappaja-ampiainenkin piti muuten tästä mausta… vapisen vieläkin. Kuva otettu hetki ennen paniikkia.

Ukon no chikara

 

Ehkä tämä postaus oli enemmän minua kuin teitä varten, mutta toisaalta bloggaamisessa molemmat ovat yhtä tärkeitä :). Mukavaa iltaa kaikille! Jos edes yhtä lukijaa kiinnosti, se on saavutus!


Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Arvostan jokaista tykkäystä ja seuraajaa, joten kiitos jo etukäteen :)!

You may also like

12 kommenttia

Päivi 9 maaliskuun, 2016 - 22:25

Viimeisessä kuvassa Ukon no Chikara, salarimanien suosima darrajuoma 🙂
Sen kun juo ennen kittausta, ei seuraavana päivänä pitäisi olla kankkusesta kuullutkaan.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 9 maaliskuun, 2016 - 22:31

Todella hauska fakta, Päivi :)! Chikara taitaa viitata oman japaninkielen osaamiseni perusteella voimaan, mutten tiennyt, että sitä käytetään tuollaiseen selviytymiseen ;). Kiitos tästä!

Vastaa
Kiira 10 maaliskuun, 2016 - 01:18

Tulipa jano! Mä myös rakastan testailla erilaisia juomia ulkomailla. Noi Aloe Veraa sisältävät juomat on mun uusi lemppari myös ihan täällä Englannissa, ne pienet sattumat mukana on just jees! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 maaliskuun, 2016 - 11:46

Hienoa, että joku muukin harrastaa samaa! Ne sattumat on hauskoja, mutta ei välttämättä sillon, kun et ensimmäisellä kerralla osaa odottaa niitä! 😛 Työnsin kielen ulos ja kysyin Tiialta ja kaveriltani, että mitä helvettiä siihen kielen päälle tuli xD

Vastaa
lena / london and beyond 10 maaliskuun, 2016 - 10:51

Haha, tää oli hauska juttu! Aikamoista tavaraa sitä maailmalta löytyy, tuntuu joskus että itäinen Aasia etenkin on kuuluista noista hazardeista juomistaan haha. Mulla on kans tapana ostella paikallisia limuja yms. ja toki maistella paikallisia oluita myös. Omenainen Hello Kitty-olut jäi mieleen Taiwanista (suosittelen kokeilemaan kerran ja sitten voi tehdä omat johtopäätöksensä:D), en muista oliko Japanissa noita Hello Kitty erikoisuuksia myynnissä?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 maaliskuun, 2016 - 11:49

Kiitos! 🙂 Omenainen Hello Kitty -olut kuulostaa melko mielenkiintoiselta sekoitukselta, jota voisi hyvinkin maistaa. Nyt en kylläkään muista, oliko tuollaisia Japanissa, kun jätän ne ihan tarkoituksella huomioimatta (Hello Kitty ei vain kiinnosta :P), mutta luulisi, että niitä löytyy juuri sieltä.

Vastaa
Jenna / With huge passion for life 10 maaliskuun, 2016 - 11:36

MInua kiinnosti, sillä itsekin tykkään maistella ja hörppiä uusia juomia ulkomailla. Tuolta Japanista on mieleen jääneeet monetkin noista sun listaamista juomista. En ehkä itse kiinnittänyt huomiota, noihin kolajuomiin. Aquarius vitamin on hyvää ja ollaanhan me puhuttu jo niistä strongeista 😉

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 maaliskuun, 2016 - 11:50

Kiva kuulla, Jenna! 🙂 Kiinnitän itse huomiota kolajuomiin siitä syystä, kun ennen ensimmäistä Japanin matkaa olin kuullut monista erikoisuuksista, kuten suolainen vesimeloni ja kurkku Pepseistä. 😉 Strongeista on tosiaan tullutkin jo puhuttua 😛

Vastaa
Jenni / Globe Called Home 10 maaliskuun, 2016 - 19:08

Tuon hikijuoman lisäksi ”Green Shower” on nimeltään ei-toivottuja mielleyhtymiä tuova. 😛

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 maaliskuun, 2016 - 19:09

Jep, itsellä ihan sama fiilis 😛

Vastaa
Tatu 12 heinäkuun, 2017 - 21:38

Arvostelin aikoinaan taajaan Japanin erinäisiä juomia. Kokonaisuudessaan arvioitavana ehti olla ”vaivaiset” 124 juomaa + muutama extra: https://naranotatu.wordpress.com/category/perjantaipullo/

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 12 heinäkuun, 2017 - 21:39

No huhhuh! On vähän eri tasolla nuo sinun kokemuksesi :). Lomareissuilla ei ole tullut juotua ihan noin montaa erikoisuutta xD.

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.