Home » Viiden tähden Spa-sviitissä – The Ritz-Carlton, Okinawa

Viiden tähden Spa-sviitissä – The Ritz-Carlton, Okinawa

by admin

Yhteistyössä The Ritz-Carlton, Okinawa

Matkalla Tokiosta Okinawalle

Olen mieltänyt tähän mennessä kaikki spa-hoidot samaan kategoriaan manikyyrien, kasvohoitojen ja silmäkurkkurentoutumisten kanssa, eli olen mieltänyt spat enemmänkin naisten kuin miesten paikoiksi. Se on kyllä ihan fakta, että yleisesti ottaen suurin osa spa-asiakkaista on naisia, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö mieskin voisi nauttia siellä tarjottavista hoidoista aivan yhtä paljon. Tavallaan olen kokenut jonkinlaisen spa-kokemuksen jo kerran Latviassa, mutta se oli enemmänkin extreme-saunakokemus eikä luksus-spa. Siispä kun syksyisellä Japanin reissullamme aiempi yhteistyökumppanimme The Ritz-Carlton, Okinawa, jossa olimme kaksi vuotta sitten häämatkalla, tarjosi meille mahdollisuutta heidän uudistuneen Spansa testaamiseen, olin todella innoissani tästä tilaisuudesta. Ja kun kerta spa-hoitoon mennään, eikö silloin kannata aloittaa huipulta?

Okinawan Ritz-Carlton sijaitsee tunnin ajomatkan päässä saaren pääkaupunki Nahasta, josta myös lentokenttä löytyy. Hotelli on rakennettu kukkulan päälle, viidakon ja golf-kentän väliin, ja kukkulan laelta on upeat näkymät alla avautuvaan Nagon lahteen. Itse Spa löytyy erillisestä rakennuksesta viidakon reunalta, minne pääsee joko kulkemalla hyvin lyhyen matkan eräänlaista tunnelia pitkin tai hotellin kuljettamana golfkärryllä.

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

Tässä vaiheessa taustatiedot annettuani haluan vaihtaa vähä kerronnallisempaan kirjoitustyyliin, koska mielestäni se sopii tähän paremmin.

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

Kun astumme viidakon siimeksessä sijaitsevaan Spa-rakennukseen, meidät ohjataan istumaan sohvalle, jossa täytämme ennakkotietomme terveydentilastamme ja mahdollisista vaivoistamme. Samalla siemailemme paikallista vihreää teetä ja nautimme seesteisestä ilmapiiristä, joka valmistelee meitä tulevaan rentoutumishetkeen. Hetken päästä miestyöntekijä hakee minut ja naistyöntekijä hakee Tiian omiin pukuhuoneisiimme, joissa meitä ohjeistetaan, miten toimimme ennen hoitoa, johon on tässä vaiheessa puoli tuntia aikaa. Koska en tiedä, miten spa-etiketti toimii, varsinkaan Japanissa, en ole ihan varma, missä vaatetuksessa niin sanotulle Heat Experience -alueelle pitäisi mennä. Japanissa kuitenkin toimitaan Suomen saunakulttuurin mukaisesti, eli Aatamin asu on paras asu.

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

Miesten pukuhuone

Heat Experience -alueelle pääsee kuka tahansa maksua vastaan, mutta se on tarkoitettu erityisesti spa-hoitoja edeltävään rentoutumiseen. Täältä löytyy suihkuja, höyrysauna, suomalaisellekin kelpaava sauna ja suuri kuumavesiallas. Peseydyttyäni perusteellisesti (tämä on erityisen tärkeää varsinkin Japanissa ennen erilaisten yhteisten kylpyjen ja altaiden käyttämistä) siirryn elämäni ensimmäistä kertaa japanilaiseen kylpyyn, eli onseniin. Oikeastaan kyseessä ei ole ihan oikea onsen, mutta tämän lähemmäksi en ole vielä päässyt tuota kokemusta, joten minulle se oli hieno hetki. 40-asteinen matala ”uima-allas” oli äärimmäisen rentouttava kokemus varsinkin, kun sain olla siellä ihan yksin ja nauttia valtavien ikkunoiden takaa avautuvasta viidakkomaisemasta.

Meidän olisi kannattanut tulla Spahan hieman aiemmin, koska nyt ennakkorentoutumiseen jäi liian vähän aikaa ennen kuin pitikin jo siirtyä odotushuoneeseen, josta siirryin yksityiseen spa-sviittiimme Tiian kanssa. Ylellinen sviittimme sisältää kaksi hoitopöytää, erillisen vessan, höyrysuihkuhuoneen ja niin sanotun plunge poolin, eli syvän ammeen. Ammetta reunustava seinä on pelkkää jättimäistä ikkunaa.

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

Täälläkin vesi on sen verran kuumaa, että jopa saunomiseen tottunut suomalainen alkaa hikoilemaan nopeasti. Onneksi vierelle on varattu kulhollinen jäävettä, johon kastettavalla viuhkalla voi lievittää kuumuutta. Istun ammeessa kaulaa myöten kuumassa vedessä, katselen edessä avautuvaa vuoristomaista viidakkomaisemaa ja jätän kaikki huolet taakseni. Viimeistään tässä vaiheessa jopa kaltaiseni stressimöykky rentoutuu kunnolla. Kylvyn ja höyrysuihkun jälkeen sviittiimme saapuu Miyako-san ja Nana-san, jotka huolehtivat meistä seuraavan tunnin ajan. Tiia on valinnut itselleen Nana-sanin tekemän kasvohoidon ja minä päädyin Yambaru Umikaji – Detoxifying Body Treatmentiin, eli toksiineja kehosta poistavaan, okinawalaiseen öljyhierontaan lämmitettyjen simpukankuorien kera.

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

Hierontani tehtiin tällaisilla simpukankuorilla

Käymme makaamaan hoitopöydillle rentouttavan musiikin soidessa ja verhojen sulkeutuessa, jolloin tuntuu kuin huone sulkeutuisi muulta maailmalta. Minut peitellään paksuilla pyyhkeillä, ja kiinnitän huomiota mm. siihen, miten Miyako-san varmistaa, että jalkani ovat oikeassa asennossa, sillä yleensä nilkkojen alle työnnetään pitkulainen tyyny, mutta ei täällä. Tässä Spassa hieroja jotenkin rullaa allani olevaa pyyhettä ja siirtelee niiden avulla jalkojani kunnes asento on täydellinen. Tätä on vaikeaa selittää, mutta se oli pieni yksityiskohta, josta huomasi heti alussa, että tässä hoidossa ei mennä periaatteella “kaikki sopivat samaan muottiin”, vaan kaikki on tehty juuri sinulle sopivaksi.

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

Itse hoito vaivuttaa minut jonkinlaiseen nirvanaan jo heti alkaessaan, sillä lämmin öljy tuntuu sulattavan kaiken jännityksen kehostani. Minun on vaikeaa tietää, milloin Miyako-san hieroo minua simpukankuorilla ja milloin käsillään, koska simpukoiden pinta on niin sileä ja lihaksia mukaileva, että eroa on lähes mahdotonta huomata. Tiedän vain, että se tuntuu mielettömän hyvältä. Yleensä olen tottunut urheiluhierontaan, joka sattuu suurimman  osan ajasta ja ajattelen aina, että silloin se myös toimii, mutta tässä hoidossa rentoutuminen saavutetaan aivan eri tavalla.

Eräs tietty hoidon vaihe piirtyi mieleeni lähtemättömästi. Kun olin kääntynyt selälleni hoidon puolivälissä ja hieroja jatkoi taas työskentelyään, hän aloitti laittamalla öljyn lämmittämät kädet rintakehälleni. En tiedä, mistä se johtui, mutta kädet tuntuivat samaan aikaan jotenkin niin painavilta, lämpimiltä ja jotenkin lohduttavilta, että saavutin aivan uudenlaisen rentoutumisen tason. Tuntuu, että päästin irti jostain minua painaneesta taakasta ja kehoni tyhjeni kaikesta stressistä. Tässä vaiheessa jouduin kamppailemaan, ettei kasvoilleni leviä leveää hymyä, koska ajattelin, että ehkä se olisi jotenkin outoa hierojan mielestä. Pieni hymynkare kuitenkin pääsi pilkahtamaan, koska en saanut sitä tukahdutettua, vaikka kuinka yritin. Kun hoito oli ohi ja nousin hoitopöydältä hoitajien poistuttua hetkeksi, olin aivan omissa maailmoissani. Sviitistä poistuttuani tuntui kuin en olisi koskaan kokenut vastaavaa rentoutunutta olotilaa kuin sillä hetkellä. Tämä olotila on saatava useamminkin, joten tämä ei varmasti jäänyt viimeiseksi spa-kokemuksekseni. Loppuvaiheessa Miyako-san neuvoi vielä, että minun pitäisi jatkossa venytellä oikeaa jalkaani enemmän, kun treenaan tai lenkkeilen. Tuo tuli jotenkin yllätyksenä, että hän osasi huomata noin tarkkasilmäisesti oman ongelma-alueeni, sillä juuri oikea jalka tuottaa minulle aina välillä hankaluuksia.

Puolitoista viikkoa myöhemmin kotiin palattuamme ihmettelin vieläkin, kuinka pehmeä ihoni oli hoidon jäljiltä, eli käytetyt öljyt ja tekniikat vaikuttivat selvästi paljon syvemmin kuin osasin odottaa. Voin sanoa rehellisesti, etten ole luultavasti koskaan ollut yhtä rentoutunut kuin tuon hoidon jälkeen, joten jatkossa pidän spa-hoidot mielessä maailmalla matkustaessani, tai miksei Helsingissäkin. Sen vain sanon, että jos joskus päädyt Okinawalle asti ja haluat rentoutua (siksihän Okinawalle tullaan), kannattaa käydä testaamassa The Ritz-Carlton, Okinawan Span tarjontaa.

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

Piti ottaa vielä ”jälkeen”-kuva hoidon päätyttyä

Ja nyt on Tiian vuoro kertoa omista kokemuksistaan:

Juotuamme aulassa meille tarjotut rauhoittavat teet ja täytettyämme esitietolomakkeet siirryn ystävällisen japanittaren perässä naisten tiloihin. Hän kertoo minulle käytännöistä ja opastaa mihin minun tulee mennä. Jätettyäni vaatteeni pukuhuoneeseen siirryn kylpytakki päällä Heat Experience tiloihin rentoutumaan ja lämmittelemään kehoani. Kun astun Heat-huoneeseen, ensireaktioni on mykistynyt. Niin seesteinen tunnelma, jonka kruunaa koko seinän mittainen ja korkuinen suuri ikkuna – näkymä ulos on kaunis ja rauhoittava, sillä tuntuu kuin kaikki puut ja kasvit ulottuisivat sisälle asti. Kaikkein parasta on, että saan nautiskella koko tilasta aivan yksin. Ennen kylvyn tai saunan käyttämistä on erittäin tärkeää peseytyä huolellisesti, mutta koska en koe japanilaista, jakkaralla istuen tapahtuvaa peseytymistä itselleni luonnolliseksi, suuntasin ensiksi ihan perinteiseen suihkuun. Jakkara-pesupaikkoja oli muistaakseni kolme kappaletta väliseinillä eroteltuina ja suihkukoppejakin ainakin kaksi. Rakastin käytössä olevien suihkusaippuoiden ja shampoiden tuoksua, jotka jo omalta osaltaan saivat mielen rauhoittumaan ja keskittymään vain juuri siihen hetkeen.

Heat-tilassa oli tarjolla perinteinen sauna sekä höyrysauna. Suomalaisena halusin tietenkin käydä testaamassa osataanko Japanissa (ja varsinkin trooppisella Okinawalla) tarjota kunnon löylyt ja ilokseni sain todeta, että kyllä! Saunassa oli oikeasti kuuma ja jo muutaman minuutin istuskelu sai lämmön imeytymään lihaksiin asti. Koska sauna on kuitenkin meille niin tuttu, halusin käyttää loppuajan kuumassa altaassa, joka sijaitsi heti ikkunan vieressä. Naisten puolella tarjolla on niin sanottu Silk Bath, eli silkkikylpy, joten altaan vesi oli maidon valkeaa, ihanan samettisen näköistä ja niin ihanan lämmintä, melkeinpä kuumaa. Istuin altaassa nojaten altaan reunaan ja vain nautiskelin ihanasta lämmöstä, joka ympäröi minut, sekä seesteisistä näkymistä, jotka ikkunasta avautuva luonto tarjosi. Valitettavasti aika kului liian nopeasti ja pian minun oli jo aika siirtyä pukuhuoneen vieressä olevaan odotustilaan, josta sama aiemmin minua opastanut ystävällinen työntekijä johdatti minut meille varattuun sviittiin. Saimme Jerryn kanssa opastuksen kuinka toimia sviitissä ennen kuin meitä hoitamaan tulevat hoitajat saapuvat.

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

Rentoutumistila pukuhuoneiden vieressä

Sviitistä sen verran, että se oli äärettömän kaunis huone, jossa vallitsi hyvä feng shui. Isot ikkunat, kuuma allas sekä miellyttävät äänet tarjoavat todellisen kaikilla aisteilla koettavan rentoutumisen. Vaikka olin Heat-huoneesta lähtiessäni käynyt vielä suihkussa, kävin myös sviitissä suihkussa enenn kuin menimme kuumaan altaaseen ohjeistuksen mukaisesti. Itse rakastan kuumia kylpyjä jo ihan perinteisessä kylpyammeessakin, mutta Jerrylle tuottaa aina pieniä vaikeuksia tulla niin kuumaan veteen. Niin  oli nytkin, mutta lopulta hänkin pystyi laskeutumaan altaaseen. Ja kuinka ihanaa olikaan istua kuumassa altaassa vieretysten, sillä vaikka nautinkin Heat-puolella olosta, on tällaiset kokemukset aina mukavampi jakaa itselle tärkeän henkilön kanssa. Altaan reunalla oli kaksi pesusientä sekä pienessä kulhossa okinawalaista suolaa, jolla ihon pystyi kuorimaan. Tuntui, että suolakuorinta teki ihosta heti todella pehmeän. Koska kuuma kylpy voi olla aika tukala pidemmän päälle, altaan reunalla oli myös suuri laakea vati täynnä jäävettä sekä viuhka, joka kastettiin tuohon kylmään veteen ja sen jälkeen vilvoiteltiin itseä. Oli hauskan tuntuista, kun kylmät vesipisarat osuivat kasvoihin ja samalla viuhkasta tuli myös lähes hyytävä ilmavirtaus.

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

Ennen hoitajien saapumista kävimme vielä suihkussa ja istuimme sviitissä olevalle sohvalle odottelemaan. Pian meitä hoitamaan tulleet naiset saapuivat, ja kuinka ihania ja ystävällisiä he olivatkaan! Minä olin varannut hemmottelevan kasvohoidon, ja aluksi minua palveleva henkilö, Nana-san, kyseli hieman omista toiveistani. Päädyimme kosteuttavaan kasvohoitoon, sillä halusin jo ennakoida Suomen viiman sekä kuivan ilman. Valitettavasti en muista minkä merkkisiä tuotteita hoidossani käytettiin, mutta tuoksuna oli aistillinen ja miellyttävä valkoinen lupiini. Siirryin hoitopöydälle ja Nana-san peitteli minut paksuilla pyyhkeillä. Olin koko hoidon ajan silmät kiinni, sillä se on itselleni luontevin tapa rentoutua ja keskittyä pelkästään muihin aistituntemuksiin.

Minulle tehty hoito oli räätälöity nimenomaan tätä kertaa varten, sillä kokonaisuudessaan meitä hoidettiin Jerryn kanssa yhtä pitkän aikaa. Vaivuin hoidon aikana jonkinlaiseen unenomaiseen olotilaan, sillä koin koko hetken niin kokonaisvaltaisen rentouttavaksi. Tästä syystä en pysty enää muistamaan täsmällisesti mitä kaikkea kasvohoitoon sisältyi, mutta ehkä se oli tarkoituskin.  Lyhykäisyydessään muistan aistineeni, että ihoni ainakin puhdistettiin erittäin hellävaraisesti ja siihen hierottiin useampaankin otteeseen kaikenlaisia kosteuttavia seerumeita ja voiteita. Koska hoito oli tavallista kasvohoitoa laajempi, Nana-san hieroi myös hartioitani ja teki mitä ihanimman tuntuisen päähieronnan. Kärsin usein päänsärystä ja ajoittain myös migreenistä, joten tuo päähieronta tuntui aivan mielettömän hyvältä. Kasvojeni lisäksi myös dekolteelle laitettiin kosteuttavia voiteita.

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

Rakastin hiljaa taustalla soivaa spa-musiikkia ja välillä huomasin nauttivani myös musiikin luomasta tunnelmasta sekä tietenkin hoidossa käytettyjen aineiden tuoksumaailmasta. Kun aika oli kulunut loppuun, Nana-san ja hänen kollegansa avasivat sviitin verhot ja meni hetki ennen kuin ajatukset sai siirtymään juuri tähän hetkeen – olin niin rentoutunut ja hyvällä mielellä, että olisin vain halunnut jäädä hoitopöydälle fiilistelemään. Neidit poistuivat hetkeksi sviitistä ja sillä aikaa puimme kylpytakit päällemme ja siirryimme sohvalle istumaan. Takaisin tullessaan he toivat meille juotavaa ja kuivatuista hedelmistä tehdyt makseiset, jotka olivat taivaallisen hyviä. Tämän jälkeen siirryimme pukuhuoneisiimme vaihtamaan vaatteet ja takaisin hotellin puolelle. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun sain kokea tämäntyyppisen kasvohoidon, ja pakko sanoa, että ei taatusti jäänyt viimeiseksi! Kasvojen iho oli pitkän aikaa aivan super pehmeä ja kuulas, ja jopa Jerry huomasi, että kasvoni näyttivät jollain tapaa ”kiinteämmiltä”. Ehkä on siis korkea aika alkaa käydä säännöllisesti tämäntyyppisissä hoidoissa. Suuri kiitos siis Nana-sanille! Jos joskus menemme uudestaan The Ritz-Carlton, Okinawan Spahan, haluaisin mielelläni päästä juuri hänen tekemäänsä hoitoon.

Spa-rakennuksesta löytyy myös hotellin asiakkaille ilmaiseksi käytössä oleva kuntosali ja sisäuima-allas (ulkouima-allas on käytössä vain tiettyyn aikaan vuodesta, vaikka suomalaisen mielestä lämpötilat sopisivat varmasti ympärivuotiseen käyttöön).

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

The Ritz-Carlton, Okinawa Spa

Spasta löytyy myös pienempiä hoitohuoneita, jos on yksin liikenteessä. Tässä on esimerkki miehille varatusta hoitohuoneesta:

Olen itse tottunut käymään tavallisissa hieronnoissa, joissa ei sen enempää hienostella tai keskitytä rentoutumis- tai luksusnäkökulmaan, vaan homma hoidetaan pois alta ja sillä siisti. Tavallinen hieronta maksaa yleensä tunnilta noin 60 – 80 euroa oman kokemukseni perusteella, joten onhan se selvästi halvempaa kuin tällaiset spa-hoidot, joiden hinnat liikkuvat parissa sadassa eurossa. Silti on pakko myöntää, että tämän yhden kokemuksen perusteella voisin hyvinkin kuvitella käyväni vaikka harvemmin hieronnassa niin, että maksan siitä enemmän ja saan tällaisen kokemuksen sen sijaan, että käyn pari kertaa kuussa ja saan vain hieronnan, en varsinaista kokemusta. Uskon, että monilla lukijoistani, varsinkin miehillä, voi olla ennakkokäsityksiä tällaisista spa-hoidoista, mutta suosittelen antamaan niille mahdollisuuden, koska jokainen ansaitsee tulla hemmotelluksi aina välillä.

Onko teillä omia spa-kokemuksia? Kuulisin mieluusti, mitä mieltä olette olleet niistä, koska haluan ehdottomasti perehtyä tähän maailmaan entistä enemmän, koska tämä oli niin mahtava kerta.


Ihana vaimoni Tiia otti taas osan tämän postauksen kuvista, joten jos haluat seurata häntä Instagramissa, löydät hänet nimimerkillä @blackpluswhiteisgrey .

Blogia voi seurata näiden linkkien takaa Facebookissa ja Instagramissa.

You may also like

18 kommenttia

Pirkko / Meriharakka 9 joulukuun, 2018 - 19:35

Jotenkin en ole muutamaa kevyttä ”kokeilua” lukuunottamatta syttynyt kylpylöille ja hoidoille.
Jalkahoidoissa ja -hieronnoissa olemme muutaman kerran käyneet, molemmat, maailmalla lähinnä.
Rauhalliset uima-altaat hyvissä hotelleissa ovat kyllä mieleen, kuten vaikka Adlonissa Berliinissä tai Mövenpickissä Soussessa.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 joulukuun, 2018 - 08:04

Hyvä kuulla myös, ettei ole niin itsestään selvää, että innostuu spa-hoidoista :). En ole aikuisiällä oikein välittänyt uimisesta, mutta jotenkin haluaisin innostua siitä, koska maailma on täynnä upeita hotellien uima-altaita, jossa olisi hienoa käydä pulahtamassa vaikkapa aikaisin aamulla. Ehkä joskus innostun niistäkin. Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Anna-Katri / Adalmina's Adventures 10 joulukuun, 2018 - 08:45

Vaikuttaa kyllä upealta paikalta, sellaiselta jossa keho ja mieli rentoutuu varmasti olipa kyseessä sitten mikä tahansa hoito. Itse testailen aina välillä varsinkin Aasian suunnalla reissatessa hierontoja, joskus jotain muitakin hoitoja tullut otettua seikkailujen vastapainoksi. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 joulukuun, 2018 - 10:10

Kiitos, sitä se tosiaan oli. Uskon, että tuolla olisi rentoutunut pelkästään kylvyssä ja saunassa käymällä, mutten pistänyt tuota hoitoakaan pahitteeksi :). Oletko huomannut noiden reissujen aikana, että tietynlainen hieronta olisi eniten mieleesi? Itselläni on kokemusta parista erilaisesta hierontatyylistä ihan yleistasolla, mutten tiedä, mikä olisi se kaikkein ”sopivin”. Varmasti nuo erilaiset hoidot ja hieronnat sopivat erityisesti sinun matkustustyylisi vastapainoksi, kun se ei yleensä näytä olevan mitään pelkkää rannalla loikoilua :). Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Martina 10 joulukuun, 2018 - 10:14

Kiitos muistutuksesta. Olen viime aikoina kunnostautunut itseni hemmottelussa ja käynyt ilahduttavan usein erilaisissa kauneushoidoissa, mutta pitäisi tehdä sitä vielä useammin ja yllyttää myös Henkka mukaan. Tämä teidän kokemus vaikuttaa ihanalta elämykseltä. Se on varmasti ollut kaikessa upeudessaan melko kaukana tavallisista kauneushoidoista, mutta tunnistan kyllä tuon rentoutumisen tunteen , jonka voi saavuttaa lyhyemmänkin kaavan spa-hoidoissa. Oli kiva että myös Tiia kertoi omasta kokemuksestaan.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 joulukuun, 2018 - 11:07

Kannattaa tosiaan saada Henkkakin lähtemään noihin välillä, varsinkin, jos hänellä ei ole kauheasti kokemusta sellaisista :). Uskon tosiaan, että lähdimme aika huipulta liikkeelle näissä spa-kokemuksissa, eli en odota saavani samanlaista fiilistä joka kerta, kun menen johonkin hoitoon tai hierontaan, mutta hyvä kuulla, että jotain vastaavaa voi saada muualtakin. Kiva, että tykkäsit :). Tiialla on ihan oma tapansa kertoa asioista, joten meistä oli hyvä idea käyttää molempien kertomuksia tässä tilanteessa. Teimme siis oikean päätöksen. Kiitos kommentistasi, Martina :)!

Vastaa
Reason for Season 10 joulukuun, 2018 - 11:45

Tämä paikka on niin upea, tuntuu tosin itselleni kovin kaukaiselta, koska en osaa kuvitella, että tuollaiseen koskaan pääsisin :D. Eipä minulla tällä hetkellä oikein ole varaa käydä spassa, mutta olen kyllä teoreettisella tasolla aivan innoissani kaikista hoidoista. Aasiassa reissatessa tulee paljon käytyä hieronnassa, se olisi kyllä fiksua Suomessakin. Olen ollut kyllä etenkin tämän vuoden aikana aikamoinen stressaaja, joten olisi ihan fiksua arjessa ihan säännöllisesti varata aikaa rentoutumsielle. Ehkä pitää ensi vuonna ottaa tavoitteeksi, että varaa joka kuukaudelle jonkun erityisen rentoutumispäivän kalenteriin :P.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 joulukuun, 2018 - 08:50

Never say never :). On liiankin helppoa kuvitella, ettei jotain asiaa voi koskaan saavuttaa, mutta yllättävän moni asia onkin täysin saavutettavissa, jos sitä haluaa lähteä tavoittelemaan. Itsekin harkitsin sitä, että laittaisi itselleen ylös tietyt päivät, jotka omistaa pelkälle rentoutumiselle, olipa se sitten spassa tai jossain muualla, mutten ole vielä tehnyt mitään tuon idean eteen. Suosittelen kuitenkin, että otat tuon ideasi käyttöön, koska rentoutuminen on tärkeää ihan jokaiselle. Kiitos kommentistasi :)!

Vastaa
Terhi 11 joulukuun, 2018 - 17:24

Käyn mielelläni spassa kun tilaisuus tulee vastaan. Myös hammanit ovat mukavia. Teillä tuntuu olleen ihan luksuskokemus. Hauska yksityiskohta tuo vilvoitteluviuhka.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 joulukuun, 2018 - 19:55

Tästä kokemuksesta huolimatta en usko, että tykkäisin hirveästi spassa olemisesta millään yleisellä puolella, kuten en tykkää peruskylpylöistäkään, eli uskon, että nuo omassa tilassa tapahtuvat hoidot ovat se minun juttuni. Tuo oli tosiaan kunnon luksusta, ja yksityiskohdat, kuten tuo viuhka, ovat hyvin ominaisia Ritz-Carltoneille, sillä niissä huolehditaan aina, että kaikki on mietitty viimeisen päälle. Kiitos kommentistasi, Terhi :)!

Vastaa
mamatravel 15 joulukuun, 2018 - 20:32

Huh, olipa luksusta! Aivan ihanan näköinen paikka ja hoidot kuulostivat todella rentouttavilta. Ihme juttu, ettei tule käytyä enemmän erilaisissa hemmotteluhoidoissa, vaikka aina niiden jälkeen on hyvä olo. Itsellä kanssa tulee useimmin urheiluhieronnassa käytyä ja se on kyllä joka kerta yhtä kamalaa (ja myös ihanaa samaan aikaan)!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16 joulukuun, 2018 - 17:51

Sitä se tosiaan oli :). Voi olla, että tuollaisissa ei tule käytyä niin usein ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että moni unohtaa pitää huolta itsestään (ainakin minä), vaikka oikeasti se olisi äärimmäisen tärkeää. Toivottavasti opin tästä jotain, jotta jatkossa keskityn enemmän itseni hemmotteluun. Urheiluhieronta on tosiaan ihanan kamalaa :P. Kiitos kommenistasi!

Vastaa
Tanja / Tädin ja tytön matkablogi 15 joulukuun, 2018 - 21:44

Oih, ihanan näköistä ja kuuloista. Tuli melkein itsellekin rentoutunut olo lukiessa 😊

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16 joulukuun, 2018 - 17:51

Olipa kiva kuulla, Tanja. Hienoa, että postaus pystyi välittämään tuota fiilistä :). Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Sandra 16 joulukuun, 2018 - 07:24

Pääsin todella itse sisään rauhalliseen tunnelmaan ja rentouttavaan hoitoon tekstiäsi lukiessani. Kirjoitatte molemmat todella kauniin kuvailevasti ja tuntui, että itsekin olisin maannut hoitopöydällä. Kuulostaa ehdottomasti sellaiselta kokemukselta, jonka haluaisin itsekin käydä läpi. En itse käy hieronnassa, sillä itselleni riittää usein pelkkä kuntosalitreenaus. Joten voisin ihan hyvin kuvitella satsaavani tuollaiseen kokonaisvaltaiseen kokemukseen.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16 joulukuun, 2018 - 17:55

Kiitos paljon, Sandra! Todella kivasti sanottu :). Mahtavaa, että onnistuimme noin hyvin noiden tunteiden välityksessä. Hyvä, että olet löytänyt itsellesi kehonhuoltokeinon liikunnan kautta, koska parempihan se aina olisi, ettei mikään paikka mene edes hetkeksi niin pahaan jumiin, että se olisi pakko avata manuaalisesti hieronnan avulla. Mutta tuollaista kannattaa ehdottomasti testata, koska kuten itse sanoit, se on kokonaisvaltainen kokemus, jossa on kyse paljon muusta kuin pelkästä kehon rentouttamisesta. Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Antti / Lanttimatkat 16 joulukuun, 2018 - 12:09

JERRY! TIIA! UPEAA!

Oli niin ihanasti kuvailtu tuo koko kattaus että nyt on pakko päästä tuonne(kin). Juuri tuollaista rentoutumislomaa ja ihanuutta olisi upeaa kokea!

Ihanaa!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16 joulukuun, 2018 - 17:56

Kiitos, Antti :)! Tosi kivaa kuulla, että tykkäsit. Täytyy myöntää, että mitä Ritz-Carltoneihin tulee, Okinawan hotelli on hintatasoltaan huomattavasti edullisempi (tyyliin 300€/yö) versus suurkaupunkien (700 – 1000€/yö), eli kannattaa laittaa tuo paikka harkintaan ihan jo senkin takia. Eihän se ole edes kauhean kaukana teistä tällä hetkellä ;).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.