Home » Palace Hotel Tokyo – Kuninkaallisten naapurissa

Palace Hotel Tokyo – Kuninkaallisten naapurissa

by admin

Yhteistyössä Palace Hotel Tokyo

 

Palace Hotel Tokyo

 

Japanista löytyy vain pari todella legendaarista, vanhaa hotellia, joista yksi merkittävimmistä on Palace Hotel Tokyo. Vaikka itse hotelli on ollut olemassa jo lähes 60 vuoden ajan, alkuperäinen rakennus purettiin ja hotellin uusin versio avattiin vuonna 2012, eli pitkistä perinteistä huolimatta asiakkaat eivät joudu tekemään kompromissia tilojen suhteen.

 

 

Tätä matkaa suunnitellessani pyysin apua American Expressin Platinum-matkapalvelusta, jolloin concierge suositteli juuri Palace Hotel Tokyota, mikä ei näin jälkikäteen ole yhtään yllättävää. Hotelli sijaitsee Marunoichin alueella kirjaimellisesti keisarillisen palatsin vieressä Tokion ydinkeskustassa. Parin korttelin päästä löytyy myös Tokyo Station, joka on yksi kaupungin ja periaatteessa koko maan tärkeimmistä juna-asemista, josta pääsee kulkemaan helposti niin Tokion sisällä kuin muihinkin Japanin suurkaupunkeihin shinkansen-luotijunien avulla, eli sijainti on kerrassaan täydellinen.

SAAPUMINEN

Saapumisemme Palace Hotel Tokyoon oli melko erikoinen, koska uuden keisarin kunniaksi pidetty paraati oli siirretty taifuunin takia lokakuulta marraskuulle juuri tuolle päivälle, kun saavuimme hotelliin. Siispä tullessamme taksille hotellin lähistölle kaikki tiet oli suljettu keisarillisen palatsin läheisyyden takia. Onneksi kuitenkin hotellin asiakkaat päästettiin kulkemaan hotellin tontille sen sijaan, että olisimme joutuneet kävelemään. Tämän paraatin takia myös hotellissa oli tiettyjä erityissääntöjä kyseiselle päivälle, kuten se, ettei huoneeseen saanut tuoda vieraita turvallisuussyistä.

 

 

 

Palace Hotel Tokyo sijaitsee omassa erillisessä rakennuksessaan toisin kuin useimmat tokiolaiset hotellit, jotka jakavat pilvenpiirtäjän toimistojen ja ravintoloiden kanssa. Kyseessä on siis suuri hotelli kooltaan, vaikka huoneita onkin vain 278 ja sviittejä 12 kappaletta. Palace Hotel tuntuu samaan aikaan massiiviselta, mutta intiimiltä. Saavuttuamme hotellille meidät vietiin suoraan hisseillä 19. kerrokseen kirjautumaan sisään club loungessa, johon meillä oli käyttöoikeus huoneluokkamme ansiosta.

 

 

Loungen erittäin ystävällinen henkilökunta otti meidät vastaan ja pyysivät meitä ottamaan rennosti loungen puolella sillä aikaa, kun he hoitivat sisäänkirjautumisemme. Meille tuotiin lämpimät oshibori-pyyhkeet ja teetä, kun odottelimme. Meitä myös onniteltiin jo tässä vaiheessa synttäreideni ja hääpäivämme johdosta, mikä oli mukava aloitus vierailullemme.

 

 

Tykkäsin siitä, että yksi loungen työntekijöistä tuli jo tässä vaiheessa varmistamaan ruoka-aineallergiamme ja -rajoitteemme, joista hän oli saanut tiedon alakerran ravintolasta, johon olimme menossa seuraavana päivänä iltapäiväteelle. Ajattelin, että ehkä he huomioisivat allergiani club loungen ruokien ja juomien kohdalla, koska tämä oli ensimmäinen kerta, kun asia otettiin puheeksi yhdenkään hotellin toimesta. Valitettavasti tällä ei kuitenkaan ollut käytännön merkitystä vierailumme aikana.

 

Pian olikin jo aika siirtyä huoneeseemme 17. kerrokseen hotellin työntekijän johdolla. Huoneemme tai tarkemmin sanottuna Executive-sviittimme teki meihin välittömästi lähtemättömän vaikutuksen. Kyseessä oli yksi suurimmista sviiteistä, jossa olimme yöpyneet, sillä 75 neliötä ei ole mikään pikkuhuone, ei varsinkaan Tokion kaltaisessa suurkaupungissa. Tämän valtavan sisätilan lisäksi meillä oli koko huoneen mittainen parveke, joka avautui keskuspuistoon ja keisarilliselle palatsille. Ajattelin vain kuinka moni hotelli tarjoaa parvekkeen Tokion keskustassa? Enpä ole kuullut yhdestäkään tätä ennen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huoneemme näkymät olivat aivan mielettömät! Jos syksyn ruska olisi jo ehtinyt vallata puiston toden teolla, maisemat olisivat olleet tätäkin hienommat, mutta ilma oli vielä sen verran lämmin, että vasta pieni osa puista oli vaihtanut väriä. En ole koskaan käynyt New Yorkissa, mutta uskon, että Central Park voisi näyttää samantapaiselta reunustavine pilvenpiirtäjineen. Jo muutenkin upean maiseman kruunasi se, kun tajusimme ensimmäistä kertaa, että Fuji-vuori näkyi parvekkeellemme! Fuji oli suorastaan täydellisessä linjassa huoneeseemme nähden. Tämän kaiken lisäksi pystyimme seuraamaan keisarin paraatia parvekkeeltamme, mikä oli aikamoinen kokemus, sillä ei Japani nyt ihan joka päivä saa uutta keisaria.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyvä esimerkki heidän vieraanvaraisuudestaan oli, kun saimme hääpäiväsamppanjalasilliset, joiden jalkaan oli sidottu somat rusetit. Yksi henkilökunnan jäsenistä myös yllätti meidät kiittämällä suomeksi. Tuollainen on aika harvinaista Japanin kaltaisessa maassa ja hotellissa, jossa ei varmastikaan käy montaa suomalaista vuodessa. Tällaiset pienet, mutta merkittävät asiat tekevät aina suuren vaikutuksen meihin.

 

 

Huoneessa asiakaspalvelun taso näkyi esimerkiksi suklailla ja päivittäisellä säätiedotuksella, jotka ilmestyivät aina iltaisen turndown servicen jälkeen. Siivoojat toivat meille myös japanilaiset, lämpenevät silmänaamiot, jotka auttavat rentoutumaan ja nukahtamaan nopeammin. En ollut edes kuullut vastaavista, mutta eräänä iltana niitä oli ihan pakko päästä testaamaan. Aloin kuunnella äänikirjaa kuulokkeilla ja avasin silmänaamion, joka alkoi välittömästi lämmetä reagoituaan ilman kanssa. Laitoin laput silmille ja tunsin, miten rentouttava lämpö levisi silmilleni ja pikkuhiljaa kasvoilleni. Aluksi tuo oli aika outo tunne, mutta kun siihen tottui, se oli todella rentouttavaa. Niiden käyttäminen ei ole ehkä kauhean viehättävän näköistä (näyttää kuin olisi terveyssiteet silmillä), mutta ne ovat aivan huippuja esimerkiksi jetlagissa tai muuten vain, jos tarvitsee apua nukahtamisessa. Otin yhden tuollaisen kotiin ja odottelen vielä, milloin raaskin käyttää sen.

 

 

 

Oli mieletöntä ihailla tällaisia näkymiä joka ilta ennen nukkumaanmenoa

 

AAMIAINEN

 

Kuten jo aiemmin mainitsin, söimme aamiaista ainoastaan club loungessa, sillä monta eri hotellia testattuamme olemme todenneet lounge aamiaiset kaikkein parhaiksi useastakin syystä. Buffet-vaihtoehdot olivat kattavia ja tarjolla oli jopa kahta erilaista pekonia. Tarjolla oli myös monia terveellisiä vaihtoehtoja ja herkullisia leivoksia.

 

 

 

 

Buffet-ruokien lisäksi tarjolla oli myös aamiaismenu, josta sai valita esimerkiksi omeletteja, Eggs Benedictejä ja uppomunia, kuten myös pannukakkuja. Tällä kertaa emme maistaneet japanilaista aamiaista, mutta sekin olisi kuulunut vaihtoehtoihin. Tätä ei voi ihan sanoa edes pieneksi kritiikiksi, mutta menin itse hieman ymmälleni menussa lukevasta tekstistä, joka oli muotoiltu tyyliin ”valitse yksi erikoisannoksistamme buffetin lisäksi”. Se kuulosti, että listalta sai valita joka aamu vain yhden vaihtoehdon, mutta oikeasti niitä sai niin paljon kuin halusi. Halusin vain mainita tämän.

 

 

Loungessa on tarjolla samppanjaa lähes koko päivän, mutta jostain syystä sitä ei tarjottu aamuisin, mikä oli mielestäni hieman kummallista.  Itse haluaisin aamulla lasin samppanjaa, kun se on kuitenkin mahdollista lähes heti aamiaisen päättymisen jälkeen.

Ensimmäisenä aamuna henkilökunta toi pöytäämme energisoivat mehushotit, mutta kysyttyäni asiasta sain tietää, että se sisälsi ainesosia, joille olen allerginen. He pahoittelivat, etteivät muistaneet huomioida sitä ennen mehujen tuomista. Olisi ollut kiva juttu, jos he olisivat muistaneet tämän jatkossa, mutta siitä huolimatta joka aamu pöytäämme tuotiin samanlaiset shotit enkä itse ehtinyt kieltäytymään niistä, kun en ollut pöydässä juuri sillä hetkellä. Tämä on hyvin pieni asia, mutta ehkä se olisi voitu kuitenkin laittaa jonnekin ylös.

Kaiken kaikkiaan aamiainen oli todella hyvä ja nautinnollinen kokemus joka aamu. Henkilökunta huolehti jatkuvasti, että buffetissa oli ruokaa, pöydät siivottiin nopeasti ja tee- ja kahvikupit täytettiin, kun ne tyhjenivät. Eli aamiaispuolella oli vain pari pientä juttua, joita olisi voitu hioa vähän lisää.

 

EVIAN SPA

 

Koska olin tehnyt varauksen Amexin congiergen kautta, meillä oli yhteensä 300 dollaria käytettävissä erilaisiin kylpylähoitoihin, joten tämä oli täydellinen tilaisuus päästä testaamaan hotellin Evian Spata. Spassa oli tarjolla yksi erityinen hieronta, jota halusin päästä kokeilemaan heti, kun sain tietää siitä. Tämän ”neljän käden hieronta” on nimeltään Celestial Signature -hieronta, jossa kaksi hierojaa hoitaa asiakasta samaan aikaan. Koska hieronta kesti puolitoista tuntia, se oli periaatteessa kolmen tunnin hieronta. Minun oli pakko nähdä, millaisesta hoidosta on oikein kyse.

Evian Spa on hyvin siistin ja suorastaan steriilin näköinen, koska lähes kaikki on valkoista katosta lattiaan. Kirjauduttuani sisään minut saatettiin käytävään, jossa minulle kerrottiin Span toimintatavoista. Kävin vaihtamassa vaatteeni pukuhuoneessa ja palasin käytävään odottamaan omaa hierojaani.

 

 

Ei mennyt kauaa, kun toinen hierojistani, Ayumi-san, tuli hakemaan minut hoitohuoneeseen, jossa sain ensimmäiseksi valita minkä tuoksuisia tuotteita haluaisin heidän käyttävän. Valitsin jasmiinin ja vihreän teen sekoituksen, sillä sen huumaava tuoksu muistutti minua eräästä meille tärkeästä paikasta Tokiossa. Sen jälkeen seuraamme liittyi myös toinen hierojani, Akane-san. Kävin makaamaan hoitopöydälle ja he peittivät minut paksuilla pyyhkeillä niin, että ainoastaan hoidettava alue oli aina paljaana.

Kahden ihmisen hierottavana oleminen tuntui aika oudolta kokemukselta, mutta hyvällä tavalla. Toinen heistä keskittyi koko hoidon ajan ainoastaan ylävartalooni ja toinen jalkoihini. Jos toinen hieroi vasenta hartiaani, toinen heistä hieroi oikeaa jalkaani, eli he hieroivat minua jatkuvasti ”ristiin”. Puolentoista tunnin aikana saamani hieronnan määrä oli järisyttävää, koska koko tuon ajan toinen hieroja keskittyi ainoastaan jalkoihini, mikä on yleensä vain pieni osa tavallista hierontaa. Tämä kaikki oli äärimmäisen rentouttavaa.

 

 

Hoidon jälkeen minut saatettiin rentoutumishuoneeseen, jossa sain juoda ja levätä rauhassa ennen kuin palasin viereiseen pukuhuoneeseen pukeutumaan. Suosittelen juuri tätä hierontaa jo ihan kokemuksena, sillä tällaista on harvoin tarjolla.

 

YHTEENVETO

 

Palace Hotel Tokyossa yöpyessä tuntee olevansa osa historian havinaa tässä tärkeässä ja erityisessä paikassa. Vuosien saatossa hotelli on onnistunut pitämään kiinni perinteistään samaan aikaan, kun se on uskaltanut omaksua nykyajan ja sen mukanaan tuomat ylellisyydet. Jos haluat kokea, miltä tuntuu olla ikiomassa, rauhallisessa turvasatamassa keskellä maailman suurimman kaupungin hälinää, Palace Hotel Tokyo on täydellinen paikka juuri sinulle.

 

Kiitos tämän hotelliarvostelun lukemisesta! Toivottavasti tästä on hyötyä, kun ensi kerran etsit majapaikkaa tästä ihanasta kaupungista. Jos haluat seurata matkojani Instagramissa, se onnistuu tämän linkin takaa: @escapemundaneblog

 

Blogini Facebook-sivut löydät täältä. Jos haluat seurata vaimoani, joka on vastuussa suurimmasta osasta yllä näkyvistä kuvista (niistä paremmista), hänen Instagram-tilinsä löytyy tämän linkin takaa: @blackpluswhiteisgrey

You may also like

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.