Home » Merkkihenkilöt maailmalla: Jyrki 69

Merkkihenkilöt maailmalla: Jyrki 69

by admin

Sanoin vuodenvaihteen postauksessani paljastavani pian uuden blogiprojektini, josta olen äärimmäisen innoissani. Ajatus uudesta postaussarjasta oli muotoutunut mielessäni jo vuoden verran, mutta pääsin vihdoin sysäämään asian eteenpäin loppuvuodesta. Tämä kirjoitus on siis ensimmäinen postaukseni Merkkihenkilöt maailmalla –postaussarjassa, jossa haastattelen erityisesti suomalaisia merkkihenkilöitä heidän matkailutottumuksistaan.

Useimmiten julkisuuden henkilöt pääsevät kertomaan taustoistaan, uusista levyjulkaisuista ja parisuhteistaan kaiken maailman haastatteluissa, mutta on harvinaisempaa nähdä heidän puhuvan siitä minua kaikkein eniten kiinnostavasta aiheesta, eli heidän matkoistaan. Tämän sarjan tarkoituksena onkin tarjota heille mahdollisuus päästä puhumaan tästä elämänsä osa-alueesta ja samalla voin raottaa teille sitä, millä tavoin heidän matkailunsa erottuu tavallisten kaduntallaajien reissuista (vai erottuuko ollenkaan). Tämä postaussarja kiinnostaa minua valtavasti, mutta tiedän, ettei sitä ole järkeä jatkaa paria ”jaksoa” pidemmälle, jos lukijani eivät jaa tätä mielenkiintoa. Siispä, jos innostutte tästä, toivoisin erityisen kovasti, että annatte palautetta mielipiteidenne ja mahdollisten kehitysehdotusten muodossa kommenttikenttään. Jatkossa voin esimerkiksi kysyä mahdollisesti ennakkopostauksissa, mitä haluaisitte kysyä seuraavalta vieraaltani yms., jos sellainen olisi mieleenne.

Haluan sanoa heti alkuun, etten väitä olevani ammattilaishaastattelija enkä myöskään yritä esittää sellaista. Tätä sarjaa kannattaa lähestyä enemmänkin siitä näkökulmasta kuin tapaisi kavereitaan lasillisen tai ruoan äärellä ja keskustelisi samalla reissuista, joita he ovat tehneet.

Sain kunnian haastatella todella mukavaa, maanläheistä ja tarinantäyteistä maailmanmatkaajaa sarjani ensimmäiseen postaukseen, joten toivottavasti nautitte tämän lukemisesta yhtä paljon kuin minä nautin kirjoituksen tekemisestä. Olkaa hyvät!

Aika: Joulukuu 2016

Paikka: Hotel Haven, Helsinki

Haastateltava: Jyrki ”Jyrki 69” Linnankivi

Instagram: @jyrki69

Blogi: Jyrki kirjoittaa myös Finnairin blogiin omista matkoistaan

Jyrki 69, eli oikealta nimeltään Jyrki Linnankivi, tunnetaan Suomessa ja maailmalla ennen kaikkea The 69 Eyes –bändin laulajana ja rokkitähtenä. Monikaan ei kuitenkaan välttämättä tiedä, että TV-esiintymisten, keikkojen, kirjojen ja päivätyön ohessa Jyrki on myös maailmanmatkaaja, joka on nähnyt ja kokenut enemmän kuin useimmat osaavat unelmoidakaan.

Jyrki 69 haastattelu 2

Kaupunkien pikajuoksija

Koska Jyrki 69 on keikkaillut bändinsä kanssa ympäri maailmaa jo pidemmän aikaa, se on väistämättömästi vaikuttanut osaltaan myös hänen matkustustyyliinsä. Keikkailun takia yhdessä kohteessa saatetaan olla vain päivä tai kaksi, joten vaihtoehtona on periaatteessa se, ettei kohdetta näe lainkaan tai sitten sitä täytyy tutkia hyvinkin tehokkaasti. Jyrki on valinnut jälkimmäisen tavan, joten hän yrittää aina ehtiä nähdä mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa erityisesti uusissa paikoissa. Tästä johtuen hän herää yleensä aikaisin ja lähtee tutkimaan kaupungin päänähtävyyksiä.

Kaikki tämä on kulminoitunut periaatteessa niin äärimmäiseen pisteeseen, että Jyrkille saattaa riittää nykyään 2 – 3 tuntia tutussa kaupungissa (esimerkiksi Berliini tai Pariisi), jolloin hän ehtii näkemään suosikkipaikkansa, käydä shoppailemassa ja vaikkapa museossa.

”Oon extreme-matkustaja ja nopea kokija”, Jyrki sanoo ja kertoo, että jos hän sattuu käymään keikalla paikassa, johon hän tykästyy, hän voi palata sinne myöhemmin paremmalla ajalla ja saada enemmän irti sillä kertaa.

Suurkaupunkeja ja lämpöä

Jyrki käy joka vuosi suosikkikaupungeissaan Berliinissä, Pariisissa, Moskovassa, Lontoossa, Miamissa ja New Yorkissa kaikkien muiden matkakohteiden ohessa. Esimerkiksi vuonna 2016 hän kertoi käyneensä jo kolme kertaa Lontoossa ja neljä kertaa New Yorkissa. Eräs kiinnostuksen kohteista maailmalla on erityisesti modernin taiteen museot, joista hän sanoo nähneensä suurimman osan. Vuosittaisten kaupunkilomien lisäksi hän haluaa päästä vähintään kaksi kertaa vuodessa nauttimaan lämmöstä. Kuitenkaan edes kaukaisen Miamin rannat eivät voita loppupeleissä Välimerta, jolla on erityinen paikka Jyrkin sydämessä.

Rolling with the Stones

Maailmassa on paljon nähtävää, joten monilla matkailijoilla on tiettyjä asioita, minkä perässä he matkustavat eri kohteisiin. Jotkut tykkäävät Unesco-kohteista ja toiset Michelin-ravintoloista, mutta Jyrkillä on hieman erikoisempi lähestymistapa. Hän tykkää käydä erityisesti hotelleissa, joissa legendaarinen Rolling Stones on yöpynyt, koska kyseiset hotellit ovat taatusti laadukkaita. Muutenkin Jyrki voitaisiin luetella luksusmatkailijoiden kategoriaan, sillä yleensä hän valitsee kohteen parhaan hotellin, jos vain mahdollista.

Vinkki luksusmatkailuun – Do it like Jay Z

Jyrkin vinkki luksushotellien testaamiseen:

”Ei se Jay Z:kään ole luksushotellissa kuin pari päivää”, eli niihin ei tarvitse sijoittaa tuhansia euroja ja kokonaista viikkoa. Esimerkiksi pidemmän matkan päätteeksi voi olla kivaa yöpyä viimeinen yö huippuhotellissa, jos kiinnostaa nähdä, millaista se on.

Mitä ilman et matkusta?

Maitohappobakteereita. Helppo keino välttää turhat ongelmat reissun päällä.

Sinivalkoisin siivin

Aina kun mahdollista, Jyrki suosii Finnairia. Tämän jälkeen tulevat muut Oneworldiin kuuluvat lentoyhtiöt. Finnairilla on vaikutus myös kohdevalintaan. Näin kävi esimerkiksi Israelin kohdalla, minne Jyrki päätyi Finnairin suorien lentojen ansiosta.

Siipikuva

Pidempi on parempi

Kysyessäni, matkustaako hän yleensä businessluokassa vai economyssa, Jyrki sanoi pitävänsä busineksesta, mutta lentävänsä useimmiten economyssa. Jyrki kertoi myös tykkäävänsä enemmän mannertenvälisistä lennoista, koska niissä vallitsee mukava tunnelma ja niiden aikana ehtii nukkua. 2,5 tunnin lennoilla ja sitä lyhyemmillä ei oikein keksi mitään tekemistä, kun ne ovat niin lyhyitä.

Jyrkin lämmin salaisuus

Se on salaisuus, mutta Jyrki pitää aina villasukkia mukanaan reissussa. Hän nukkuu ne jalassa ja varmistaa näin, ettei hotellissa tule vilustuttua. Jyrkillä villasukat kulkevat mukana niin New Yorkissa kuin Miamissakin ja hän suosii yleensä esimerkiksi huoltoasemilta löytämiään käsityönä tehtyjä sukkia. Kuulemma villasukkien löytäminen on välillä hankalaa isojalkaiselle miehelle.

Ensimmäinen itsenäinen ulkomaanmatka?

18-vuotiaana New Yorkiin. Rokki hallitsi reissumotivaatiota, joten yleensä paikat tuli nähtyä enemmänkin yöaikaan. Näistä sai myös inspiraatiota musiikkiin.

Mitä matkakohteita suosittelet?

Puolan Gdansk teki vaikutuksen Jyrkiin. Hienoja hotelleja, hyvä hintataso ja upea vanhakaupunki. Lisäksi ikiklassikot Pariisi ja Rooma ovat huippukohteita, sillä ne ovat maailman kauneimpia kaupunkeja, joissa Jyrki käy kerta toisensa jälkeen.

Millanen mielikuva Suomesta on maailmalla?

Rokki-ihmiset tietävät Hanoi Rocksin ja vieläkin esimerkiksi eurooppalaiset mainitsevat Lordin. Suomesta ei ole varsinaisesti selkeää kuvaa, mutta kenties se on sellainen sopivan mystinen ja positiivinen. Ainakaan pahaa sanottavaa ei ole.

Vuosi vastaan metropolissa

Jyrkin mukaan kaikki suurkaupungit ovat yleensä hyvä vaihtoehto uuden vuoden vastaanottamiseen. Esimerkiksi viimeiset neljä vuotta on tullut vietettyä New Yorkissa tai Miamissa, eikä muutenkaan mielessä ole yhtään uuttavuotta, joka olisi vietetty kotona. Hän tykkää muutenkin matkustaa vapaa-ajallaan erityisesti juhlapyhinä, kuten juhannuksena, vappuna ja uutenavuotena. Jyrki sanoo, että niinä aikoina on tylsää olla kotona.

Onko matkailu opettanut sinulle jotain elämästä?

Jyrki on ollut aina innostunut elämästä ja halunnut näin ollen nähdä, millaista se on ympäri maailmaa. Loputon uteliaisuus vei ennen maasta toiseen, mutta nykyään hän hakee enemmänkin paikkoja, joissa voi rentoutua.

Minne et halua matkustaa?

Jyrki ei halua matkustaa sellaisiin paikkoihin, joissa häntä hemmotellaan, mutta samaan aikaan muurin toisella puolella käytetään lapsityövoimaa ja tapahtuu muuta epäeettistä. Jyrki ei sano olevansa mikään pyhimys matkakohteiden valinnassa, mutta tässä menee raja. Tähän liittyen esimerkiksi Kaakkois-Aasia ei kiinnosta – eikä myöskään sen takia, että alueella ei ole häntä kiinnostavaa kulttuuria.

Matkahaaveita?

Useimmilta kysyttäessä tässä vaiheessa tulee heti pitkä litania maailman maita ja kaupunkeja, mitä haluaisi nähdä elämänsä aikana, mutta Jyrki on ehtinyt matkustaa jo niin paljon, että hänellä on selvästikin vaikeuksia miettiä, minne haluaisi vielä mennä. On paikkoja, joissa ”pitäisi” käydä, kuten Islanti, mutta toisaalta kylmät maat eivät oikein nappaa. Luulin jo, ettei hän keksisi tähän mitään, mutta sitten sain pari vastausta: Karibian risteily, Marrakech ja Tanger. Näiden lisäksi hän on miettinyt jo pidemmän aikaa haluavansa mennä retriittiin mietiskelemään ja tekemään erilaisia harjoituksia vaikkapa viikoksi tai kahdeksi. Ongelmana on, ettei hän ole vieläkään malttanut tehdä sitä, koska hän on pohjimmiltaan melko vilkas ja tykkää olla jatkuvasti menossa. Jyrki on kuitenkin selvittänyt jo valmiiksi, että Espanjassa ja Ranskassa on pari kiinnostavaa paikkaa tätä varten sitten, kun hän päättää toteuttaa haaveensa.

Rokkipakulla maailmalle

Luksusmatkailu kuuluu Jyrkin vapaa-aikaan, ei keikkailuun. Ulkomaan keikkamatkat hoidettiin ennen keikkabussilla ja nykyään parilla henkilöautolla, jolloin yöpyminen tapahtuu tavallisissa hotelleissa. Keikkabussielämästä hän on kuitenkin saanut jo tarpeekseen, sillä bussissa nukkuminen ei enää houkuttele.

Kotimaassa keikkailusta Jyrki sanoi seuraavasti:

”Liikun läpi Suomen rokkipakettiautossa. Hyvin nopeesti menee se seitsemän tuntia Vaasaan ajaessa. Nykyään me jo puhutaankin siitä, että taas meni Nykin lento istuessa tässä pakettiautossa.”

Kotikaupunkimatkailu on sietämätöntä, mutta…

Jyrkin mukaan hän on joskus yöpynyt keikan jälkeen hotellissa kotikaupungissaan, mutta hänen mielestään se on sietämätöntä. Tämä on täysin ymmärrettävää, koska herra on kuitenkin reissussa suurimman osan vuodesta, joten pitäähän sitä ehtiä olemaan kotonakin. Kuitenkin Jyrkillä on monia ulkomaalaisia ystäviä, jotka käyvät Helsingissä, joten hänellä on oma suosikkinsa, jota hän suosittelee näille vieraille. Sattumoisin tämä suosikki on Hotel Haven, jonne olin kutsunut hänet haastatteluun. Hän kävi viimeksi Havenissa, kun Kat Von D yöpyi siellä.

”Magee sijainti ja näyttää sellaselta hotellilta, jossa mä muutenkin olisin.”

Havenin lisäksi hän kehuu myös Kalastajatorppaa, joka ei kuitenkaan välttämättä sovi ensikertalaiselle Helsingin reissulla sijaintinsa takia.

Suosikkihotellit maailmalla? (ei erityisessä järjestyksessä)

  1. Caprin Caesar Augustus on uskomaton hotelli ja Capri on itsessään maailman kaunein paikka. Kuvistakin näkee, että paikka on todellakin unenomainen.
  2. La Bastide de St. Tropez on hienostunut vaihtoehto, joka tarjoaa ultimaattista luksusta.
  3. Tämän vuoden paras hotellikokemus oli Waldorf Astoria Trianon Palace Versailles, joka on osa Versaillesin palatsia. Hotellilta löytyy mm. oma puutarha ja portti suoraan palatsiin, joten hotellin vieraat voivat helposti olla palatsin ensimmäisiä tai viimeisiä vierailijoita joka päivä.

Listan ulkopuolelta Jyrki suositteli myös Miamin Standard hotellia, joka sijaitsee omassa saaressaan Miami Beachin bilepaikkojen ulottumattomissa. Kyseessä on designhotelli, josta löytyy upea spa.

”Se on semmonen paikka, jossa mä koin, että kaikki pysähty. Mä oon hyperaktiivinen. Sellasen paikan löytäminen, missä ei voi tehdä mitään, on asia, mistä mä oon ruvennu nauttimaan.”

*Miami Standard -hotellin uima-altaalta otettu kuva (saatu Jyrkiltä)

*Miami Standard -hotellin uima-altaalta otettu kuva (saatu Jyrkiltä)

Puutarhoja ja cocktaileja

Kun kysyin, mitä Jyrkin kaltainen vaativa matkailija haluaa hotelliltaan, hän vastasi seuraavasti:

”Huoneen pitää olla osa sitä lomaa, jotta tykkää olla huoneessakin. Haluan, että hotellissa on puutarha, mahdollisuuksien mukaan. Oon puutarhafriikki.”

Näiden lisäksi Jyrki kertoo, että lämpimässä maassa hotellissa pitää olla myös uima-allas, jossa voi ottaa aurinkoa. Tärkeää on myös hyvä hotellibaari, jossa viihtyy ja saa hyviä cocktaileja. Hän luettelee omiksi suosikeikseen mm. Nizzan Le Negrescon ja Rooman Stravinskij baarit. Hänen mukaansa näissä kannattaa tilata suoraan baarin nimikkojuoma tai antaa baarimikkojen valita sopiva. Poikkeuksena cocktailbaareihin on se, että Englannissa ollessa pelkkä pubikin riittää. Omana huomiona sanoisin, että myös hotellin oma spa tuntui olevan Jyrkille tärkeä asia, vaikka tätä ei suoraan mainittukaan tähän listaan.

Reissussa äidin kanssa

Jyrki matkusti lapsena paljon äitinsä kanssa. Kun etelänmatkailu oli vasta tulossa Suomeen 70-luvun alussa, he olivat jo käyneet läpi Espanjat ja Kanariat. Siitä on jäänyt päälle hellittämätön matkailuinto, joka ruokkii Jyrkin uteliaisuutta. Jyrkin äiti matkusti nuorempana itsekseen esimerkiksi Israelissa ja Jordaniassa, minne Jyrki on seurannut vanhempana äitinsä jalanjäljissä nähdäkseen samat paikat.

Käsimatkatavaroilla maailmalle

Jyrki kertoo matkustavansa nykyään aina käsimatkatavaroilla, olipa kyseessä kahden yön reissu Tukholmaan tai kahden viikon reissu Jenkkeihin. Hänellä on ollut liikaa huonoja kokemuksia laukkujen katoamisesta tai myöhästymisestä matkan varrella, joten käsimatkatavaroilla stressi vähenee huomattavasti. Mukaan mahtuu pienestä laukusta huolimatta lenkkikamat, rantavaatteet, toilettitavarat ja vaatteet iltamenoja varten.

Mitä Jyrki 69 edellä, sitä matkabloggaajat perässä

Tiesitkö, että Jyrki toimi jo kauan sitten samalla tavalla kuin matkabloggaajat nykyään? Hän nimittäin tutustui maailmalla rock-klubeihin, joista hän hankki itselleen DJ-keikkoja matkakuluja vastaan. Näin hän pääsi matkustamaan esimerkiksi Lontooseen ja Pariisiin. Tuo ei mielestäni eroa kauheasti nykyajan matkabloggaajista.

Rokista hyvinvointimatkailuun

Aiemmin matkat menivät iltaelämän ja rokin siivittäminä, mutta nykyään Jyrki etsii matkoiltaan jotain täysin erilaista. Nyt matkat ovat täynnä kulttuuria ja hyvinvointia, kuten meditaatiota, juoksulenkkejä ja rauhoittumista. Hienoja kokemuksia ovat esimerkiksi rantajooga Waikikissa auringonlaskun aikaan tai aamunkoittojooga Miamissa. Hyvinvointiin sopii myös vegaaniruokavalio, jota Jyrki on noudattanut pari vuotta. Se on avannut hänelle aivan uuden maailman. Kulttuuripuolella Jyrki tykkää käydä esimerkiksi musikaaleissa. Matkailu tuntuu olevan Jyrkille henkireikä monillakin eri tavoilla ja on selvää, että energian saaminen on hänelle ykkösprioriteetti.

Aurinkoa ja art decoa – se on Tel Aviv

Viimeisin ”matkalöytö” Jyrkille on Tel Aviv, josta löytyy upea ranta ja Miamin kaltaista art deco -arkkitehtuuria. Ruokakulttuurikin on kuulemma huippua. Israelissa syödään paljon herkullista vegaaniruokaa, joka nostaa kaupungin pisteitä entisestään. Hän uskoo, että Tel Avivista tulee pian massojenkin suosima kohde, joten sinne kannattaa suunnata nyt, jos haluaa nähdä kaupungin aidoimmillaan.

Inspiraatiota maailmalta

Reissut ovat Jyrkille myös inspiraation lähteitä niin musiikissa kuin muissa projekteissa. Hän on mm. kuvannut osan musiikkivideoiden materiaalista juurikin reissuillaan ja hänen uusin projektinsa, eli pian ilmestyvä matkakirja, sai ensimmäiset kirjaimet sivuilleen maailman vanhimmassa satamakaupungissa Jaffassa. Kirjainspiraation perässä Jyrki matkusti myös San Franciscoon beat-kirjailijoiden suosimaan hotelliin, muttei kuitenkaan saanut kirjoitettua sanan sanaa. Ehkä kuitenkin tuo matka inspiroi jollain toisella tapaa, tietääpä Jyrki sitä tai ei.

Kulkurin valssi

Jyrkin uusin projekti on edellä mainittu kirja nimeltä Kulkurin valssi, jossa hän kertoo kohtaamisistaan tähtien kanssa ja kokemuksistaan ympäri maailmaa pienten kertomusten muodossa. Jos siis haluat lukea Jyrkin matkoista enemmänkin kuin tämän postauksen verran, suuntaa kirjakauppaan helmikuussa, kun tämä 200-sivuinen kirja ilmestyy.

*Kuva saatu osoitteesta Like.fi

*Kuva saatu osoitteesta Like.fi

Projekteja reissun oheen

Koska Jyrki matkustaa niin paljon, hän on aikojen saatossa alkanut keksimään lisäjuttuja varsinkin tuttuihin kaupunkeihin, kuten sen, että viikon aikana hotellia saatetaan vaihtaa useaan otteeseen. Näin pääsee näkemään vaikkapa eri alueita New Yorkissa ja iltaisin voi hengailla kyseisillä alueilla asuvien kavereiden kanssa. Yleensäkin hän tykkää käydä kohteissa, joissa on ystäviä ennestään. New Yorkissa tulee myös tehtyä luovia asioita, kuten valokuvausta ja musajuttuja.

Paikasta toiseen juoksemista…

Välillä jatkuva matkustaminen aiheuttaa myös negatiivisia lieveilmiöitä, jotka jokainen enemmän matkustanut varmaankin tunnistaa:

”Se meni siihen, että toissakerralla, kun mä olin Pariisissa, mä en edes katellu ympärilleni. Mä tajusin, että se Pariisissa käynti on niin arkipäivää, ettei se ole enää mitään pakoa arjesta. Ei siinäkään mitään järkeä oo.”

…ja välillä myös sitä nautinnollista juoksemista

Reissussa ollessaan Jyrki ei välitä kuntosaleista, koska niitä pääsee käyttämään kotonakin, mutta hyvät lenkkeilymaastot ovat aina plussaa. Hänen omia huippureittejään ovat erityisesti rannat esimerkiksi Tel Avivissa ja Miamissa. Kuitenkin ykköspaikan vie ehdottomasti Havaijin Honolulun Diamond Head –tulivuoren ympäri menevä lenkkeilyreitti. Matkalla urheileminen ei ole Jyrkille tavoitteellista. Tärkeämpää on saada pysähtyä tarpeen tullen juoksun yhteydessä fiilistelemään maisemia ja nauttimaan ympäristöstä.

Lopuksi kysyn vielä, ketä pitäisi haastatella seuraavaksi?

”Anne Kukkohovia.” Perustelu tälle oli se, että Annella olisi varmasti paljon mielenkiintoista kerrottavaa matkoistaan ja niistä ajoista, kun hän työskenteli ulkomailla. En voi olla kuin samaa mieltä, joten challenge accepted!

Jyrki 69 Selfie

Jyrki69 on kulkenut pitkän matkan kirjaimellisesti ja kuvaannollisesti. Kaikki lähti kengännauhabudjetista ja rock-klubeista, minkä jälkeen tuli luksushotellit ja meditointi. Seuraavaksi hän harkitsee jopa palaavansa kengännauhabudjettiin tutuissa kaupungeissa ja kenties myös niihin vanhoihin Keihäsmatkojen kohteisiin, kuten Rodokselle, katsomaan millaista siellä on nykyään. Mikään muu ei ole varmaa kuin se, että Jyrki jatkaa matkailua ja luovien projektien tekemistä, sillä:

A Rolling Stone gathers no moss – vierivä kivi ei sammaloidu.


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani tai muuten vain arkisempia asioita).

 

You may also like

13 kommenttia

Saana | Live now – dream later 16 tammikuun, 2017 - 20:53

Hyvä Jerry, aivan mahtava idea ja mielenkiintoinen juttu. Joskin jäin kaipaamaan pientä alustusta siihen, miten Jyrki valikoitui ensimmäiseksi haastateltavaksi ja miten se onnistui? 🙂 Jään innolla odottelemaan jatkoa, pidä kiinni tästä!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16 tammikuun, 2017 - 20:56

Kiitos paljon, Saana! Kiva kuulla, että tykkäsit tästä :). Tuo ei käynyt mielessäkään, joten todella hyvä, että sanoit asiasta. Juuri tästä syystä otan erittäin mielelläni kommentteja vastaan, koska tämä on niin uusi juttu itselle, että kehitettävää on varmasti paljon :). Katsotaan, että kysytäänkö tätä enemmänkin, koska sitten voisin ehkä vastata tähän vaikkapa Facebookin puolella useammalle samalla kertaa ;). Mahtavaa, kiitos! Positiiviset kommentit varmistavat, että jatkan tätä projektia!

Vastaa
Ulla 17 tammikuun, 2017 - 02:47

Joo totta tuo on kiinnostavaa, että miksi Jyrki valikoitui haastateltavaksi. Hyvä niin, koska tää oli tosi mielenkiintoinen juttu ja huomasin paljon yhtäläisyyksiä matkailumaussa hänen kanssaan =) Todella mainio idea tää juttusarja, kuten sulta voi odottaakin. Lisää, lisää!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 17 tammikuun, 2017 - 07:49

Hyvä tietää :). Pitänee laittaa jossain vaiheessa Facebookiin pieni juttu siitä niin kaikki saavat tietää. Todella kiva kuulla, että tykkäsit tästä! Ehdottomasti tulee lisää :).

Vastaa
Kthetraveller 16 tammikuun, 2017 - 22:44

No mutta kappas, Jyrkilta ja multa löytyy yhtäläisiä ajatusia useammassa kohdassa. Ei siis pöllömpi herra 😉 Anyway, mä olen kattonut tota Waldorf Astoria Trianon Palace Versaillesia miehen ja mun romanttiselle Pariisin matkalle, mutta hiukkasen pelottaa neljä palluraa Tripparissa. Mies haluaa hotellin Pariisin keskustasta ja mä puolestani kattelisin Versaillesin palatsia huoneen ranskalaiselta parvekkeelta, prinsessa kun olen. First World Problems 🙂 Onnittelut uudesta juttusarjasta.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16 tammikuun, 2017 - 22:47

Niinpä :)! Huomasin, että itselläkin on paljon yhteistä hänen kanssaan erityisesti matkailupuolella. Juuri tästä syystä tällaisia onkin kiva kirjoittaa, kun voi näyttää ihmisistä täysin uusia puolia. Itsekin olen katsonut tuota Waldorfia välillä, mutta nyt ihan uudella silmällä tämän jälkeen. Neljä palluraa voi johtua monestakin asiasta, mutta koskaanhan sitä ei voi tietää, jos ei itse mene kokemaan, millainen hotelli oikeasti on. Tuohan olisi täydellinen hotelli teidän reissullenne, mutta sijainti on tietysti vähän hankala verrattuna ydinkeskustan hotelliin (jotka eivät ole kuitenkaan yhtä hienoja). No, varmasti löydätte jotain kivaa :). Oma varavaihtoehtomme tulevalle Pariisin reissulle on Hilton Paris Opera tai joku sellainen, mutta sen edellä on monta muuta hotellia, jos vain saa yhteistyön aikaiseksi. Kiitos paljon, K :)!

Vastaa
Lotta | Watia.fi 16 tammikuun, 2017 - 23:34

Tosi mielenkiintoinen juttu! Tää oli kiva lukea. Huomasin nyökytteleväni monessa kohtaa. Mut kannattaisi Jyrkin sinne Islantiinkin mennä, vaikka siellä onkin kylmä! 😉 Good job, seuraavaa osaa odotellessa!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16 tammikuun, 2017 - 23:45

Kiitos, Lotta! Kiva kuulla :). Uskon, että Islanti on varmasti sen arvoinen paikka, että sinne kannattaa mennä ;). Itselläkin kyllä on noita ”pitäisi, mutta…” kohteita, joten tajuan täysin, mistä tuo tulee. Hienoa, ehdottomasti tulee lisää, jos porukka tykkää :)!

Vastaa
sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 17 tammikuun, 2017 - 04:45

Tykkään ideasta. Jatka…

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 17 tammikuun, 2017 - 07:49

Kiva kuulla :).

Vastaa
Sandra 17 tammikuun, 2017 - 21:44

Tykkäsin, kun on erilaista. Ei tällaista muut taida tehdä. Mä jään odottamaan Anne Kukkohovia.
Itse lukisin mieluusti erilaisista matkailutyypeistä silleen vaihdellebn, mutta toki ymmärrän, jos haluat keskittyä enemmän sellaisiin, joilla on sanottavaa luksusmatkailusta.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 17 tammikuun, 2017 - 23:51

Kiitos kommenista, Sandra :)! En ainakaan itse tiedä muista, jotka tekevät tällaista blogeissa, mutten tietenkään voi mennä takuuseen. Tarkoituksena ei ole haastatella luksusmatkailua harrastavia vaan ihan matkailua yleisesti ottaen, eli se ei tule olemaan ongelma. Uskon, että vastaan tulee monenlaista vierasta :).

Vastaa
Luksusta Helsingin ytimessä - Hotel Haven - Pako Arjesta 13 helmikuun, 2017 - 18:42

[…] oli juuri se paikka, jonka valitsin Jyrki 69:n haastatteluun, koska halusin, että ympäristömme sopii hyvin keskusteluaiheeseen, eli luksusmatkailuun. […]

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.