Home » Luksusmatkailijan risteilyvarustamo – Silversea

Luksusmatkailijan risteilyvarustamo – Silversea

by admin

*Yhteistyössä Risteilykeskus

En ole koskaan risteillyt muilla kuin Ruotsin ja Tallinnan laivoilla. Niistäkin risteilyistä on aikaa jo 15 vuotta, eli risteilyt ovat minulle täysin tuntematon osa matkailua. Kuitenkin erityisesti lueskellessani viime vuosina bloggaajakavereideni postauksia esimerkiksi Passionate Traveller -blogista erilaisista varustamoista, reiteistä ja laivoista, mielenkiintoni tätä matkustusmuotoa kohtaan on noussut jatkuvasti. Viimeistään siinä vaiheessa, kun sain tietää Vaihda vapaalle -blogin kautta kunnon luksusvarustamosta nimeltä Silversea.

Kyseessä ei ole mikään valtava laiva

Olen perehtynyt kavereideni avustuksella erilaisiin varustamoihin ja huomannut sen, että minun pitää olla aivan yhtä tarkkana yhtiön valitsemisessa kuin hotellivalinnoissakin. Meille ei nimittäin sopisi mikään lapsiperheille suunnattu varustamo, eikä myöskään bilettäjille tarkoitettu lemmenlaiva. Kävin parilla Risteilykeskuksen järjestämällä mielenkiintoisella laivavierailulla, joista sain lisäinspiraatiota ja paljon tietoja eri varustamoista ja laivoista. Samalla minulle myös selkeni mitä haluan ja mitä en halua. Voin siis suositella näille vierailuille osallistumista, koska parin kympin osallistumismaksun avulla voi löytää sen itselleen parhaiten sopivan yhtiön ennen kuin sitoutuu sijoittamaan risteilyynsä satoja tai tuhansia euroja.

Tällaisesta loungesta on kiva katsella merelle

En tarvitse jättimäistä laivaa, toisin kuin ajattelin aiemmin. Luulin rehellisesti, että mitä isompi, sen parempi. En kuitenkaan jaksaisi käyttää suurinta osaa laivan palveluista, kuten uima-altaita, kiipeilyseiniä, pelihalleja ja sellaisia. Lisäksi minua ei kiinnosta se, että laivalta löytyy 30 ravintolaa, jos ne eivät ole meidän tyylisiä tai tarpeeksi tasokkaita. Mieluummin yksi erittäin laadukas ravintola kuin 30 keskinkertaista. Laatu korvaa aina määrän.

Tältä näyttää laivan Le Champagne -erikoisravintola, josta maksetaan erillismaksu

Vaihda vapaalle -blogi herätti mielenkiintoni Silversea-varustamoa kohtaan jo vuosi sitten, joten olin todella innoissani, kun pääsin Risteilykeskuksen kutsumana tutustumaan Silver Whisper -laivaan sen ollessa Helsingin satamassa. Tajusin välittömästi, että Silversea on juuri sitä, mitä etsin.

Esimerkki lounaslistasta

Risteilykeskuksen ja laivan edustajien kertoessa Silverseasta ja heidän palveluistaan tuntui siltä kuin he puhuisivat suoraan minulle ja kertoisivat juuri sitä, mitä haluaisin kuulla. Ensinnäkin laivat ovat jättiristeilijöihin verrattuna pieniä, eli matkustajia oli esimerkiksi kyseisessä laivassa noin 300. Henkilökuntaa on lähes 1:1 matkustajiin nähden, eli palvelun uskoisi pelaavan. Lisäksi suurin osa ruoista, juomista ja myös tipeistä kuuluu risteilyn hintaan. Tuollainen helppous kuulostaa erittäin hyvältä minun korviini, sillä tulisin laivalle juuri rentoutumisen vuoksi.

Ruoka-annokset eivät ole mitään peruskamaa

Olin aivan myyty jo ennen kuin he pääsivät kertomaan henkilökohtaisesta butlerista, joka hoitaa sviitin (ei hytin, sillä kaikki ovat sviittejä) kuntoon kaksi kertaa päivässä, tarjoilee viiden ruokalajin illalliset suoraan hyttiin, täyttää minibaarin toivotuilla juomilla (ilmaiseksi) ja jopa puhdistaa aurinkolasit pyytämättä. Kyllä kiitos! Henkilökohtainen palvelu on sitä todellista luksusta niin ravintoloissa, hotelleissa kuin risteilijöilläkin, joten tällainen sopii meille täydellisesti.

Jälkiruokalista

Kun tähän kaikkeen lisätään vielä se, että Silversea on pariskuntien suosiossa ja pienestä asiakasmäärästä johtuen laivalla ei tarvitse jonottaa mihinkään (nykyään vihaan jonottamista), olin jo lähes varaamassa itselleni risteilyä. Kirsikkana kakun päällä oli Risteilykeskuksen edustajan kommentti, joka meni suunnilleen näin: ”Täältä ei löydy valtavaa määrää erilaisia aktiviteetteja, koska tänne tulevat matkustajat ovat kiinnostuneempia maailman näkemisestä ja he haluavat viettää yhteistä aikaa läheistensä kanssa.” Tuo on juuri sitä, mitä haen matkustamiselta. Kaikkein eniten odotan risteilyltä sitä, että näen monta uutta kohdetta ja saan katsella auringonlaskuja samppanjalasi kädessä vaimoni kanssa.

Laivasta löytyy niin isoa kuin pientäkin ravintolaa

Baaritarjontakin vaikutti laadukkaalta pikaisen vilkaisun perusteella

Tämän postauksen ei ole tarkoitus olla mikään tietopläjäys Silversea-varustamosta tai tästä kyseisestä laivasta, sillä tarvittavat tiedot löytyvät helposti Silversean ja Risteilykeskuksen nettisivuilta ja henkilökohtaiset kokemukset löytää esimerkiksi Vaihda vapaalle -blogista. Tämän oli tarkoitus kertoa, että jos luksus, oma rauha ja maailman näkeminen kiinnostavat, Silversea voi olla juuri oikea yhtiö siihen. Tavoitteenani on päästä risteilemään Silversealla lähivuosien aikana – tai miksei vaikkapa jo tänä vuonna, jos siihen tarjoutuu tilaisuus. Sen kuitenkin tiedän, että kyseessä on omalla kohdallani yksi ehdottomasti mielenkiintoisimmista risteilyalan yrityksistä, mitä löytyy.

Oletko kenties käynyt Silversean risteilyillä tai esimerkiksi Risteilykeskuksen laivavierailuilla? Kuulisin mielelläni, millaisia omat kokemuksesi ovat olleet, sillä ristelyiden maailma on minulle vielä niin uusi, että kaikki vinkit ja mielipiteet ovat tervetulleita.


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani tai muuten vain arkisempia asioita).

You may also like

8 kommenttia

Pore 11 elokuun, 2017 - 14:18

Osta kunnon kamera! Koko muuten hyvä postaus himmenee siihen, että kuvat ovat sumuisia. Et ehkä tätä itse näe, mutta vertaile asiaa.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 elokuun, 2017 - 14:37

Kiitos vinkistä, Pore! Tällä kertaa ongelmana on käyttäjä, ei kamera, sillä kuvaajani ei ollut mukana, joten kuvat olivat huonompia :/. Itse keskityn yleensä tekstiin, joten tuo kuvaamispuoli on valitettavasti jäänyt vähemmälle huomiolle.

Vastaa
Susanna 11 elokuun, 2017 - 19:31

Tämä on laatulaiva ja hinnatkin sen mukaisia, mutta kiinnostaa. Olen ollut pari kertaa Msc:lla, joka on enemmänkin perhematkailijoiden suosiossa mutta siellä tykkäsin maisemien ihailusta ja buffetista. Risteilyitä voi saada edullisemmin välillä syksyllä/talvella, kesällä useat risteilyt loppuunmyydään

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 13 elokuun, 2017 - 10:21

Hinnat ovat tosiaan melko korkeita, mutta uskon, että rahoilleen saa varmasti vastinetta :). Kiitos tästä vinkistä! Ilmeisesti risteilyissä pitäisi muutenkin olla todella aikaisin liikenteessä saadakseen hyviä tarjoushintoja – toisin kuin hotelleissa, jotka voi ottaa vaikka edellisenä päivänä.

Vastaa
Kthetraveller 11 elokuun, 2017 - 19:44

Sain Risteilykeskukselta kutsun myös tuolle alukselle, mutta valitettavasti omat esteet aiheuttivat sen, että pääsin osallistumaan vasta Azamara Journeyn laivavierailulle tänään. Kyllä pienet laivat ja niiden suomat spessumahdollisuudet alkoivat kiinnostaa juuri pariskuntana, mutta valitettavasti nuo meidän ihanat lapset on otettava melko usein mukaan ja Azamara sekä Silversea on tuolloin poissa laskuista. Risteilykeskuksen laivavierailut on kyllä sellaisia, joille kannattaa osallistua, sillä niistä on konkreettista apua sen The risteilyn harkinnassa. Se on jotain sellaista, mitä netissä ei tunne eikä näe. Kiva kun tykkäsit Silverseastä, harmi kun missasin sen kierroksen.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 13 elokuun, 2017 - 10:23

Katsoinkin, että olet tutustumassa siihen, mikä on varmasti kanssa mielenkiintoinen kokemus. Jep, Azamara ja Silversea eivät taida oikein sopia lapsille, kun niissä ei ole kauheasti tekemistä. Nuo laivavierailut ovat kyllä tosi fiksu juttu erityisesti uutta varustamoa tai tiettyä laivaa harkitseville, koska on se paljon parempi maksaa pari kymppiä siitä, että käy varmistamassa laivan sopivuuden ennakkoon. Lisäksi, kun vielä tuon osallistumismaksunhan taitaa saada aina takaisin Risteilykeskukselta, jos varaa risteilyn sen perusteella (ja lisäksi monesti on vielä tarjouksiakin osallistujille). Harmi, ettet päässyt paikalle, mutta toivottavasti pääset ensi kerralla :).

Vastaa
Laura 15 elokuun, 2017 - 16:03

Mä en voi vastustaa tämän kysymyksen kysymistä :–D itsekkin kovasti matkustamiseen jo vuosia sitten hurahtaneena pohdin tässä, että oletko matkustanut jo Arabiemiraatteihin? Jos et – niin miksi? Esimerkiksi Dubai tai Abu Dhabi edustaa juurikin luksusta, josta pidätte?
Itsekkin sielä käyneenä tykkään siitä niin paljon, että sen luksuksen, siisteyden ja lyhyen lentomatkan vuoksi menisin milloin tahansa uudelleen.

Keväällä oltiin kuukausi Vietnamissa reppureissaamassa ja nyt talvella lähdelle Malediiveille 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 elokuun, 2017 - 17:56

Aina saa kysyä :)! Se on ollut ehdottomasti mielessä enkä missään nimessä poissulje sinne menoa, mutta vielä ei olla vain ehditty käymään. Maailma on niin täynnä upeita kohteita, että kaikkialle ei ehdi heti xD. Tuolla suunnalla vähän kylläkin häiritsee tietyt asiat, kuten suhtautuminen esimerkiksi parisuhteisiin (kädestä pitäminen yms. tuntuu olevan jo liian isoja juttuja) tai alkoholiin. Lisäksi lentomatka on vähän hankala siitä syystä, että se ei ole omalla mittapuulla lyhyt, muttei myöskään pitkä, joten haluaisin lentää sinne ihan kunnon businessluokassa, mutta Suomesta ei taideta lentää suoraan millään kunnon koneella (ainakaan siedettävään hintaan). Pitäisi esimerkiksi lentää Turkin kautta Turkish Airlinesilla. Mutta nämä ovat näitä omia hassuja rajoitteita :P. Jossain vaiheessa varmasti mennään käymään tuolla suunnalla! Vietnam ei oikein nappaa itseä, mutta Malediiveille pitää päästä jossain vaiheessa käymään :)! Se on varmasti upea paikka, joten hyvää matkaa vain jo näin reilusti etukäteen.

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.