Home » Luksushäät – ihan kahdestaan

Luksushäät – ihan kahdestaan

by admin

Yhteistyössä Hotel Kämp ja Kovanen

NAIMISIIN

Hotel Kämp häät selfie

Tämä selfie otettiin juuri ennen maistraattiin lähtemistä

Kun ensimmäistä kertaa suunnittelimme häitämme Tiian kanssa joskus teineinä, puhuimme suurista kirkkohäistä ja kaikesta siitä, mitä ne yleensä sisältävät. Perinteiset häät olivat selvä juttu, koska kaikkihan pitivät sellaiset. Ajan saatossa, kun ikää tuli lisää, aloimme kuitenkin tajuta, että emme haluakaan kirkkohäitä, emmekä suuria vierasmääriä tai perinteitä. Pikkuhiljaa karsimme pois ne asiat, jotka eivät sopineet meille ja loppujen lopuksi ymmärsimme, mitä ihan oikeasti haluamme, eli häät ihan kahdestaan.

Uskokaa pois, kun jotkut kuulivat, että pidämme häät tällä tavalla, he eivät olleet kauhean innoissaan. Olen aina ihmetellyt sitä, miten monet ihmiset sanovat, että häissä on kyse avioparista, mutta käytännössä heidän mielestään pitäisi kuitenkin huomioida kaikki muut ensin. Mutta miksi haluaisin miettiä, mitä muut haluavat syödä ja sopiiko se heidän ruokavalioonsa? Miksi murehtisin sitä, kuinka moni suuttuu, kun sanomme, että häämme pidetään ihan aikuisten kesken, joten perheen pienimmät jäävät kotiin? Miksi vaivaisin päätäni turhanpäiväisillä ajatuksilla muiden miellyttämisestä meidän päivänämme ja stressaisin tuollaisesta, kun voin vain päättää huomioida sen tärkeimmän ihmisen mielipiteet, eli tulevan vaimoni? Vaikka ei uskaltaisi olla itsekäs muuten elämässään, sitä pitäisi uskaltaa olla edes hääpäivänään.

Hotel Kämp häät Paasikivi-sviitti 1

Siispä päätimme mennä vastavirtaan ja tehdä häistä juuri sellaiset kuin halusimme. Halusimme käyttää hääbudjetin pääosin mieluummin häämatkaan, joka oli meille tärkeämpi asia kuin itse vihkimispäivä. Maistraattihäät ilman juhlia voivat tietysti kuulostaa painajaiselta niiden mielestä, jotka haluavat perinteisemmät prinsessahäät, mutta tässä postauksessa haluan kertoa toisenlaisesta tavasta viettää tuota yhtä elämän tärkeimmistä päivistä – aviomiehen näkökulmasta. Haluan sanoa jo tässä vaiheessa, että tarkoitukseni ei ole arvostella muiden tapaa viettää häitään (tähän ei ole mitään oikeaa eikä väärää tapaa), sillä ainoastaan sillä on väliä, että itse on tyytyväinen päiväänsä – näyttipä se miltä tahansa. Tämä vain sattui olemaan se meidän tapamme.

HOTELLIIN

Kuva otettu Hotel Kämpin upeassa aulassa *Ilona Savola Photography

Kuva otettu Hotel Kämpin upeassa aulassa *Ilona Savola Photography

Syksyinen hääpäivämme osui tiistaille ja se alkoi pienen jännityksen saattelemana, kuten asiaan kuuluukin. Tiia lähti aamulla kampaajalle ja meikkiin, kun taas minä jäin kotiin pakkailemaan matkatavaroitamme ja valmistautumaan omalta osaltani. Vaikka olemme olleet yhdessä jo yli 13 vuotta, naimisiin meneminen jännitti hieman siitä huolimatta. Oli kylläkin upea fiilis, kun tiesin, että parin tunnin päästä olen naimisissa parhaan ystäväni / matkakumppanini / rakkaani kanssa. Kello 12 aikoihin hyppäsin Kovasen taksiin ja suuntasin matkatavarakasamme ja pukujemme kera suosikkihotelliimme, eli tietenkin Hotel Kämpiin – pitäähän luksusmatkabloggaajan häissä olla sitä luksusta alusta loppuun.

*Ilona Savola Photography

*Ilona Savola Photography

Kämp valikoitui häähotelliksemme monestakin syystä, kuten erinomaisen sijainnin ja upeiden huoneiden takia. Kuitenkin tämän lisäksi erityisesti tällaisena päivänä oli tärkeää luottaa siihen, että kaikki hoituu ongelmitta. Pystyin olemaan hyvillä mielin, koska tiesin, että Kämpin henkilökunta hoitaa kaiken tarvittavan puolestamme, jolloin meillä on entistä vähemmän stressattavaa ja huolehdittavaa. Kaiken muun lisäksi Kämp on rakennuksenakin niin upea, että se sopi täydellisesti hääkuvien ottamiseen. Tämä oli siis hyvä tapa myös tehostaa hääpäivän aikataulua, kun kuvauspaikkaan ei tarvinnut matkustaa pidemmän matkan päähän. Sitä paitsi Kämp on muutenkin merkittävä paikka meille elämämme kannalta, joten mikä olisikaan sen parempi hääyöksi ja kuvauksiin kuin Hotel Kämpin uusittu sviitti.

*Ilona Savola Photography

*Ilona Savola Photography

Kämpissä laukut tultiin noutamaan suoraan taksista ja vietiin huomaamattomasti huoneeseemme ennen kuin olin edes ehtinyt tajuta sitä. Pidän Kämpissä erityisesti siitä, että kyseisessä hotellissa on sitä kansainvälistä tunnelmaa, jota yksinkertaisesti rakastan. Pelkästään jo tuo tunnelma vie mielessä kaukaisiin maihin, eli seuraavana päivänä odottava Tokion matkafiilis alkoi nousta entistä enemmän. Nopean ja ystävällisen sisäänkirjautumisen jälkeen menin katsomaan hääpäivämme tukikohtaa, eli Executive-sviittiluokkaan kuuluvaa Paasikivi-sviittiä.

*Ilona Savola Photography

*Ilona Savola Photography

Leveä hymy levisi huulilleni, kun astuin sisälle huoneeseemme. Parempaa ei olisi voinut toivoakaan, varsinkaan hääpäivänä. Valtava Paasikivi-sviittimme sisälsi tyylikkään olohuoneen, romanttisen makuuhuoneen, paljon tilaa matkatavaroille ja vaatteille, kuten myös jättimäisen kylpyhuoneen ja jopa saunan, eli mitään ei puuttunut (sauna kuuluu vain tähän huoneeseen – ei huoneluokkaan).

Hotel Kämp häät Paasikivi-sviitti kylpyhuone

Erityisesti kylpyhuone on tärkeä hääpäivänä, koska molemmat käyttävät sitä valmistautuakseen useampaan otteeseen (ennen maistraattia, ennen kuvauksia, ennen illallista yms.). Kaksi lavuaaria helpottivat tätä kaikkea huomattavasti, kun meidän ei tarvinnut vuorotella (eli toisin sanoen minullekin oli tilaa peilin edessä). Plussaa tulee myös ikiomasta saunasta, isosta suihkusta ja ehkä upeimmasta kylpyammeesta, mitä Suomen hotelleista löytyy! Tuollaisessa kylpyammeessa on muuten kuvattu osa Elastisen musiikkivideosta, joka löytyy täältä, jos kiinnostaa.

Hotel Kämp häät Paasikivi-sviitti sauna

Kämpin sviitit sopisivat täydellisesti myös esimerkiksi kaasojen tai bestmanien valmistautumispaikaksi ennen häitä, sillä kaikille on tarpeeksi tilaa ja palvelu pelaa, eli huoneesta ei tarvitse poistua edes hakemaan ruokaa. Jos olisin pitänyt polttarit, en olisi kylläkään laittanut pahakseni, jos niitä olisi aloiteltu vaikkapa tuolla.

Tiia saapui hotellille tunnin päästä, jolloin tilasin meille huonepalvelusta ruoat, jolla piti jaksaa hääillalliseen asti. Brasserie Kämpin ruoat saapuivat puolessa tunnissa huoneeseemme ystävällisen henkilökunnan ja yllätyssamppanjan kera. Meille katettiin pöytä valkoista pöytäliinaa ja ruusua myöten, jotta tämä pikainenkin ateria oli varmasti romanttinen ja ylellinen, mikä sopi hienosti tällaiseen erityispäivään. Juuri nämä pienet, mutta merkittävät asiat voivat vaikuttaa koko päivän fiilikseen. Tässä on taas yksi niistä syistä, jonka takia en edes harkinnut muuta hotellia näin tärkeän päivän ollessa kyseessä.

Hotel Kämp ruoka

 

MAISTRAATTIIN

*Ilona Savola Photography

*Ilona Savola Photography

Pian olikin jo aika suunnata parin korttelin päähän Helsingin maistraattiin vihittäväksi. Olen ollut vain kerran maistraattihäissä, mutta sekin tapahtui Saksassa, joten en oikein tiennyt, mitä odottaa. Sen verran voisin sanoa, että ehkä kyseisessä paikassa työskentelevä virkailija voisi keskittyä edes hieman enemmän tuohon asiakaspalveluun, sillä hän oli suorastaan tympeä koko ajan. Hänen asiakkaansa ovat kuitenkin menossa juuri naimisiin, joten olisiko edes pieni hymy tai onnittelu liikaa pyydetty? Onneksi kuitenkin vihkijämme sattui olemaan humoristinen ja erittäin mukava tyyppi, joten hän tavallaan pelasti tilanteen maistraatin osalta.

Varsinainen vihkimistilaisuus oli ohi parissa minuutissa, mutta se oli vain positiivinen asia, koska kukapa haluaisi viettää hääpäiväänsä virastossa. Paikalle tarvittiin kaksi todistajaa, jotka olisivat voineet olla myös maistraatin työntekijöitä, mutta pyysimme mieluummin kaksi hyvää ystäväämme paikalle, mikä oli ehdottomasti hyvä idea. He toivat tilaisuuteen “henkistä tukea” ja tietysti juhlavuuttakin. Samalla ystäväni sai otettua kuvia korviin asti ulottuvista hymyistämme, jotka eivät laskeneet koko tilaisuuden aikana.

Maistraatin jälkeen tilasin meille taas Kovasen taksin, joka vei meidät takaisin Hotel Kämpiin ennen kuvaustemme alkamista. Kuljettaja oli heti onnittelemassa, kun näki meidän tulevan maistraatista ulos, joten tässä oli taas hyvä esimerkki kunnon asiakaspalvelusta, joka jää aina mieleen.

KUVAUKSIIN

*Ilona Savola Photography

*Ilona Savola Photography

Kuvaajamme sattuikin saapumaan hieman etuajassa paikalle, joten pääsimme aloittamaan kuvaukset lähes heti pienen valmistautumisen jälkeen. Kuvia otettiin Kämpin ikonisilla pääportailla, upeassa aulassa, sviitissämme ja myös jonkin aikaa ulkona Kämpin edessä ja yhdessä suosikkipaikoistamme, eli Esplanadin puistossa. Kuvaajan löytäminen ei ollut helppo juttu, mutta onneksi Pingviinimatkojen Milla ja Juhana olivat neuvoneet meitä siinä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota (kiitokset vielä).

*Ilona Savola Photography

*Ilona Savola Photography

Yksi hyvä sääntö on se, että ei riitä, että kuvaaja on taitava. Tärkeää on myös, että kuvaaja ottaa sellaisia kuvia, jotka sopivat teidän tyyliinne. Ilona Savola oli meidän valintamme, sillä hänen tyylinsä sopi juuri siihen, mitä me molemmat halusimme Tiian kanssa. Valinta osui kyllä nappiin, sillä hiljattain saamamme viimeistellyt kuvat olivat todella onnistuneita (näitä kuvia onkin käytetty runsaasti tässä postauksessa). Lisäksi meillä kävi hyvä tuuri siinä, että meillä osui kemiat hienosti yhteen itse kuvaajan kanssa, mikä tietysti helpotti prosessia huomattavasti ja teki meistä rennompia kuvaustilanteessa. Annan täyden suositukseni hänelle, jos kuvaustyyli on vain sitä, mitä haette!

 

ILLALLISELLE

Parin tunnin kuvaussession jälkeen oli aika vielä hieman laittautua ja juoda uutta suosikkisamppanjaamme. Halusin valita tätä päivää varten meille täysin uuden samppanjan, joka toisi jatkossa aina mieleen hääpäivämme. Siispä siemailimme tajuttoman hyvää Ruinartin Blanc de Blancia ja tanssimme pienen häätanssin huoneessamme Frank Sinatran ”Fly me to the Moon” -kappaleen tahtiin. Tämän jälkeen oli helppoa ottaa hissi alakertaan ja suunnata suosikkiravintolaamme Yumeen, joka on yksi Hotel Kämpin ravintoloista.

Yume ruoka

Pahoittelut, että Yumesta ei ole kauheasti kuvia, mutta muut asiat menivät etusijalle

Tämä hääateria ei ollut mitään makaronilaatikkoa ja salaattia, vaan juuri sitä, mitä itse halusimme – säästelemättä. Alkumaljaksi ystäväni yllätyksenä etukäteen järjestämä samppanja (kiitos, Maria!), sitten hieman sushia alkupalaksi, upeita aasialaisia ruokia pääruoaksi, Dom Perignonia väliin ja vielä lopuksi maukkaat jälkiruoat, jotka saivat toimittaa hääkakun virkaa. Meistä huolehdittiin koko ajan ja varmistettiin, että kaikki on kunnossa, mutta saimme silti olla rauhassa ja keskittyä täysillä toisiimme, mikä oli tietysti koko päivän pääasia. Yume oli meille aivan selvä valinta tällaiselle illalliselle, koska siellä tietää aina saavansa vatsansa täyteen Helsingin parasta ruokaa ja asiakaspalvelu pelaa aina hienosti.

Yume jälkiruoka

Upean illallisen jälkeen ei onneksi tarvinnut lähteä sen pidemmälle, vaan huone oli yhden hissimatkan päässä. Ehkä on kuitenkin parempi, että tässä vaiheessa skippaamme loppuillan yli suoraan seuraavaan aamuun. Herättyämme pitkien yöunien jälkeen Kämpin ylellisten lakanoiden välistä meillä oli hyvin aikaa ottaa iisisti ja nauttia hitaasta aamusta. Aamiaisen olisi voinut tietysti tilata huoneeseen, mikä olisi ollut erityisen sopivaa kyseiseen hetkeen, mutta tykkäämme mieluummin mennä ravintolan puolelle syömään, joten teimme niin myös tällä kertaa. Oli jotenkin vaikea tajuta, että edellisenä päivänä oli hääpäivämme ja nyt olimme keskiviikkoaamuna Brasserie Kämpissä aamiaisella katselemassa ikkunoiden läpi arkiaamuun heräilevää Helsinkiä. Muut kiiruhtivat töihin, kun me herkuttelimme ja odottelimme Japaniin lähtöä.

Hotel Kämp ruususydän

Turndown servicen yhteydessä huoneeseemme oli tehty tällainen sydän ruusunterälehdistä

*Ilona Savola Photography

*Ilona Savola Photography

HÄÄMATKALLE

kovanen_limousine_inside

Hitaan aamiaisen ja pakkaamisen jälkeen ei ollutkaan enää kauheasti aikaa, kun oli aika siirtyä häiden siihen vaiheeseen, johon oli panostettu kaikkein eniten, eli häämatkaan. Mennessämme alakertaan kirjautumaan ulos aulassa olikin jo vastassa tummaan pukuun pukeutunut Kovasen kuljettaja Matti, jota olimme varta vasten pyytäneet lentokenttäkuljetustamme varten. Oli aika aloittaa luksushäämatkamme Tokioon ja Okinawalle Kovasen kyydillä.

Kovanen 1

Jos joskus on sopiva hetki käyttää Kovasen limusiinia, niin tässä oli todellakin sellainen hetki. Takapenkillä odotti Kovasen tarjoama kylmä pullo samppanjaa, joka poksautettiin auki ennen kuin lähdimme lipumaan hiljalleen Helsingin läpi kohti lentokenttää (Kovanen tarjoaa kaikille hääpalvelun hääpareille onnittelumaljat, eli tämä ei ollut pelkästään blogia varten). Tämä kannattaa pitää mielessä mahtavana yllätyksenä puolisolle, sillä kun taksin sijaan häämatka alkaakin limusiinilla, se on aikamoista luksusta kenelle tahansa. Tällainen sopii tietysti myös esimerkiksi astetta tasokkaampaan vuosipäivän juhlintaan, koska kyllähän siihenkin kannattaa panostaa.

Kovanen 3

Kovanen 2

kovanen_limousine_royal

kovanen_limousine_whitelady

Meillä sattui olemaan hieman epätavallisemmat häät muutenkin, joten käytimme Kovasen limusiinia hääpäivän kulkemisten sijaan lentokenttäkuljetukseen. Kovanen on kuitenkin erikoistunut juuri erilaisiin hääkuljetuksiin, jolloin auto saapuu sopivin koristein varusteltuna – vaikka Suomen lippujen kera, jos siltä tuntuu. Useat hääparit käyttävät limusiinia joko koko päivän ajan tai esimerkiksi kirkosta hääpaikalle siirtymiseen. Näin avioparin ei tarvitse keskittyä ajamiseen eikä sitä roolia tarvitse antaa myöskään bestmanille tai muille, sillä ammattilainen saa hoitaa kaiken. Tämä tuo ripauksen luksusta mihin tahansa häihin.

kovanen_limusiinit

Omasta mielestäni mahtava idea olisi myös se, että tilaisi tällaisen hääautopalvelun hääparin lisäksi esimerkiksi molempien vanhemmille tai vaikkapa yksi auto bestmaneille ja yksi kaasoille. Hekin varmasti arvostaisivat tällaista elettä, sillä jos apurinne ovat tehneet hommansa oikein, se on luultavasti ollut heillekin melko kiireistä ja ehkä jopa stressaavaakin aikaa. Tällainen toimii varmasti hyvänä kiitoksena avusta.

kovanen_limousine_graafinen

Omasta mielestäni yksi tärkeimmistä asioista hääpäivänä on stressin vähentäminen, delegoiminen ja varmuus siitä, että kaikki toimii sulavasti. Kuljetukset ja siihen liittyvät asiat ovat helposti epävarmuustekijöitä, joten on itsestäänselvyys, että sellaisen ulkoistamista ammattilaisille kannattaa harkita. Lisäksi ehkä siellä takapenkillä on kivempi muhinoida, kun Pertti the Bestman ei ole siinä kuljettajan paikalla kertomassa hyviä vitsejään tai esittämässä, ettei vilkuile teitä taustapeilistä.

Tärkeintä hääpäivässämme oli se, että se oli juuri meidän näköinen ja saimme nauttia toistemme seurasta ilman häiriöitä. Onnistuimme siinä täydellisesti, ja vaikka itse sanonkin, teimme kyllä erinomaiset valinnat niin kuvaajan, kuljetuksen, hotellin kuin ravintolankin suhteen. Ja vaikka olen kauhea stressaaja jopa pikkuasioista, en stressannut tuona päivänä kertaakaan, mikä kertoo jo paljon ympäröivien ihmisten ammattitaidosta. Kovanen + Kämp –yhdistelmällä saa takuuvarmaa luksusta päivään, jonka kuuluu jäädä mieleen ikimuistoisena ja rakkaudentäyteisenä aloituksena yhteiselle elämälle avioparina.

*Ilona Savola Photography

*Ilona Savola Photography

*Ilona Savola Photography

*Ilona Savola Photography

Suuret kiitokset kaikille, jotka auttoivat tekemään meille todella tärkeästä päivästä sitäkin erityisemmän. Kiitos Janille ja Onnille todistajina toimimisesta, kiitos Ilonalle upeista kuvista, kiitos Kovaselle tasokkaista kuljetuksista itse hääpäivänä ja erityisesti häämatkan alussa (kiitos Sara ja Matti) ja kiitos Hotel Kämpin, Yumen ja Brasserien väelle siitä, että huolehditte meistä niin hienosti koko vierailumme ajan.

Jos joku lukijoistani on päätynyt viettämään omia häitään pienemmällä porukalla, kuulisin mielelläni omista kokemuksistanne. Vastustiko kukaan sitä? Olitteko itse tyytyväisiä vai halusitteko kenties pitää myöhemmin isommat juhlat? Kommentit ovat erittäin tervetulleita.


Jos haluat käydä katsomassa Kämpin huoneita ja sviittejä, se onnistuu tämän linkin takaa.

Tarkemmat tiedot Kovasen hääkuljetuspalvelusta löytyy tästä linkistä.

Kävimme tekemässä huonearvostelun yhdestä Kämpin uudistetuista sviiteistä kesällä, minkä postaus löytyy täältä.

Kovasen limusiinipalvelua olemme käyttäneet ennenkin ja tehneet siitä tarkemman arvostelun, joten voit käydä lukemassa sen täältä.

*Kovasen-logolla merkityt kuvat saatu Kovaselta


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani yms.).

 

You may also like

36 kommenttia

Meri / Syö Matkusta Rakasta 27 marraskuun, 2016 - 17:15

Onnea vielä teille! Ihanaa, että hääpäivä jäi onnistuneena mieleen. Itse en tulevaisuudessa suostu stressaamaan etenkään siitä, pahoittaako joku mielensä (todennäköisesti) lapsivapaista häistäni. Tiedän asian olevan suuri miettimisen aihe monilla häiden järjestäjille, vaikka oikeastihan niillä loukkaantuvilla osapuolilla olisi kyllä peiliin katsomisen paikka. Mutta teidän ei onneksi tätä tarvinnut senkään vertaa ajatella. 🙂

Ps. Repesin Pertti the Bestmanille. 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 marraskuun, 2016 - 17:40

Kiitos :)! Tuo lapsiasia on ehkä kaikkein eniten stressiä ja riitoja aiheuttava aihe, joten tsemppiä siihen sitten, kun joskus joudut sitä pähkäilemään. Tämä oli helppo tapa väistää sekin ongelma :P. Ja se on totta, että siinä on tosiaan vastapuolella miettimistä eikä itse hääparilla.

Hienoa, onnistuin siis :D! Kiitos kommentistasi 🙂

Vastaa
Kthetraveller 27 marraskuun, 2016 - 17:23

Onnittelut vielä kerran naimisiin menosta. Kovanen on meidän perheen, ja minun valinta, nykyään aina, mutta tuota kuljetusta ei ole testattu kun ei ole ollut kerrassaan mitään ”juhlittavaa”. Harmi sinänsä. Kämp on kummitellut jo pidempään mielessä romanttiseen getawayhin, mutta kun on nuo lapset… Anyway, todella hyvälle näyttää ja niin teidänlaisille.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 marraskuun, 2016 - 17:42

Kiitos paljon, K :)! Kovanen on ehdottomasti aina se oma valintakin, kuten hyvin tiedät, joten on mukavaa kuulla, että muut ajattelevat samoin. Juhlittavaa on vaikka arjessakin kuinka paljon, joten siitä vaan kuljetusta tilailemaan ;). Toivottavasti löytyy pian sellainen tilaisuus, missä pääsette lähtemään Kovasen limusiinilla ihan kahdestaan reissuun! Kiitos, se oli kyllä meille täydellisesti sopiva tapa viettää häitä :). Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Sanna/ Tuntematon turisti 27 marraskuun, 2016 - 17:29

<3 <3 <3 Ihana päivä ja ihanat kuvat! Ja niin tyylikäs ja komea pari! <3 <3 <3 Onnea vielä kerran tätäkin kautta! <3 Me menimme aikanaan naimisiin ulkomailla, mutta itse halusin matkaan ehdottomasti omat vanhempani ja siskoni. Ja tokihan he sitten lähtivät. Ja tietysti miehenkin vanhemmat mukaan kutsuimme, mutta he eivät pystyneet lähtemään. Me siis mentiin naimisiin pienellä porukalla, mutta ehdottomasti halusin pitää kotona myös juhlat. Ja nimenomaan juhlat ystäville ja vain lähimmille sukulaisille. Vieraita oli muistaakseni noin 70. Itse olin tähän enemmän kuin tyytyväinen ja mies myös. Ja koska tuolla naimisiinmenomatkalla oli mukana siis muitakin, oli hyvä syy lähteä vielä erilliselle häämatkalle ihan kaksin! Mitään suurempia valituksia en kuullut, mutta taisi jokunen sukulainen pienesti mielensä pahoittaa, kun kutsua juhliin ei tullut.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 marraskuun, 2016 - 19:26

Kiitos paljon, Sanna :)!

Aluksi meinasimme itsekin mennä naimisiin ulkomailla, mutta totesimme lopulta, että tuo oli hieman helpompi tapa, kun ei tarvinnut selvitellä, miten mikäkin toimii yms. Kuulostaa, että te saitte juuri sitä mitä halusitte ja tavallaan monien erilaisten häiden muodossa :). Mahtavalta kuulostaa kyllä nuo teidän häät! Monethan saattaa pitää suuremmat häät myöhemmin tai vaikkapa uusia valat pienemmällä porukalla yms., joten mikään ei tavallaan poissulje toisia vaihtoehtoja. Ainahan joku voi pahoittaa mielensä, mutta hääparistahan tuossa päivässä on kyse :). Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Anne | Metallia Matkassa 27 marraskuun, 2016 - 17:31

Ihana tarina teidän avioliittoon astumisesta ja jutun perusteella teillä oli todellakin juuri omannäköinen päivä! Mekin mentiin maistraatissa naimisiin, eikä kyllä mitään kirkkohäitä oltaisi koskaan edes voitu harkita missään muodossa.. Paikalla olivat vain molempien vanhemmat ja kaksi parasta kaveria. Käytiin syömässä ja sitten lähdettiin minilomalle Tallinnaan (varsinaisen häämatkan Japaniin ollessa vasta seuraavana keväänä). Naimisiin jokainen saa mennä omalla tyylillään, mutta on mielestäni turhauttavaa, kun jotkut ottavat hirveästi stressiä hääpäivästä ja siitä, onnistuuko kaikki – siis vieraiden takia! Hääpäivä ja naimisiin meno on kuitenkin avioituvan parin välinen juttu, eikä siinä pitäisi kutsutuilla (tai ei-kutsutuilla) olla mitään nokan koputtamista. Onnea tulevaan! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 marraskuun, 2016 - 19:29

Kiitos paljon, Anne :)! Ehdottomasti oli juuri sellainen meille täydellinen tapa mennä naimisiin. Kirkkohäitä ei oltaisi kuviteltukaan enää tuossa vaiheessa, kun ei siihen enää edes kuuluta :P. Hienoa, että saitte kaksi häämatkaa tuolla tavalla! Kuulostaa siltä, että tosiaan teilläkin oli sellaiset häät kuin teille sopii (paitsi ehkä olisi voinut olla hevibändi soittamassa häämoshauksen 😉 ). Jep, en voi käsittää, miksi ihmiset lähtevät siihen hommaan mukaan, että pitää stressata muiden takia tuollaisena päivänä, mutta jokainen tekee myös sen tyylillään. Ehkä joskus päästään siihen pisteeseen, että kaikki tajuavat, mistä tuossa päivässä on OIKEASTI kyse :). Kiitos, ja kiitos kommentista!

Vastaa
Kohtteena maailma / Rami 27 marraskuun, 2016 - 17:52

Onnittelut hääparille! Parasta tietysti oli se, että saitte toistenne lisäksi haluamanne näköiset häät. Hienosti kirjoitettu tarina tärkeästä päivästä 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 marraskuun, 2016 - 19:29

Kiitos, Rami :)! Kiva, että kirjoitus oli onnistunut mielestäsi. Ehdottomasti nuo olivat kyllä ne kaikkein tärkeimmät asiat :).

Vastaa
Inka 27 marraskuun, 2016 - 17:53

Eikä, miten ihanalta teidän päivä kuulostaa, ja mikä parasta, just teidän näköiseltä ainakin sen perusteella mitä oon oppinut sua tuntemaan. Ihan mahtavaa, että olitte rohkeita ja menitte naimisiin täysin omalla tavallanne. Huikeaa!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 marraskuun, 2016 - 19:32

Kiitos kovasti, Inka :D. Sanoin itse asiassa Tiialle, että lukijan näkökulmasta häät taitavat mukailla aika paljon sitä, millaisen kuvan annan meistä blogissakin :P. Muistan vieläkin, että teillä oli kanssa todella kauniit häät, kun menitte naimisiin :). Se on hienointa, että toteuttaa juurikin häät omalla tyylillään – olipa sitten kyse minihäistä kavereiden kanssa tai jättihäistä tuhannen vieraan seurassa.

Vastaa
Heidi / Auringon alla 27 marraskuun, 2016 - 17:56

Vau, vaikka en sinua henkilökohtaisesti tunnekaan, niin teillä on kyllä ollut ihan teidän näköiset häät 🙂 Meillä arvottiin mennäänkö naimisiin kahdestaan ulkomailla vai pidetäänkö juhlat. Juhlat voitti, mutta vierasmäärä pidettiin noin 25:ssä. Se ei tietenkään miellyttänyt kaikkia, kuten ei myöskään se, että ei ollut: pappia, aamenta, valkoista pitkää mekkoa, hääleikkejä tai mitään ohjelmaa, hääkakkua, häävalssia, lapsia juhlavieraina, virallista hääkuvausta, polttareita… Sen sijaan oli tunnelmallinen vanha tiilirakennus, takka ja paljon kynttilöitä, illallinen aikuisten kesken, jazzia taustalla ja muutama lyhyt juhlapuhe. Omasta mielestäni meidän häät oli ihan täydelliset meille 🙂 Kavereille pidimme sitten elokuun lopun puutarhabileet.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 marraskuun, 2016 - 19:34

Kiitos, Heidi :). Blogin kautta saa yleensä aika hyvän kuvan ihmisistä joka tapauksessa, joten uskon, että osuit naulan kantaan ;). Teidän häät kuulostavat oikeasti ihan mielettömän tunnelmallisilta ja todella uniikeilta :O! Jos olisimme pitäneet isommat häät, ne olisivat varmaankin olleet monin tavoin hyvin samanlaiset. Itsekin nimittäin valitsisin mielelläni juhliin kuin juhliin tuollaiset asiat (jazzia, aikuisten kesken – ihan ollaan vaan yms.). Varmasti oli upeat häät, joten kiitos, että kerroit niistä :).

Vastaa
Annemaria/Samppanjaa muovimukista 27 marraskuun, 2016 - 18:20

Ihania kuvia. Häämatka on erinomainen ”syy” mennä naimisiin 🙂 Teimme itse aikoinaan saman suuntaisen valinnan. Yli 10 vuotta yhdessä oltuamme päätimme mennä naimisiin tehdäksemme unelmiemme häämatkan ja satsata budjettimme siihen. Paljon onnea teille!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 marraskuun, 2016 - 21:26

Kiitos :)! Häämatka on tosiaankin erinomainen syy ;). Teitte selvästikin hienon päätöksen silloin. Kiitos paljon :)!

Vastaa
Tatjaana 27 marraskuun, 2016 - 18:46

Paljon onnea!

Ihanat häät teillä.

Meidän häämme olivat yhtä pienet, mutta paljon vaatimattomammat. Meillä oli maistraattiin aika perjantaina klo 15.00. Kaksi todistajaa paikalla. Aikaa meni muutama minuutti. Olimme ostaneet täytekakun, joka maksoi 49 markkaa. Menimme todistajapariskunnan kanssa meille ja joimme kahvit. Sitten lähdimme häämatkalle eli menimme noin kahdenkymmenen kilometrin päähän mieheni työpaikan kesämökille viettämään hääyötämme. Meillä oli vuokrattuna mökki koko viikonlopuksi. Siskoni miehineen oli kutsuttu kylään lauantaina. He tulivat iltapäivällä. Sillon vasta kerroimme heille, että olemme naimisissa.

Anopille sanoin asian vasta maanantaina. Työnantajalleni oli pakko pari päivää aikaisemmin kertoa, koska sain pitää perjantaina palkallisen vapaapäivän, siis valtiolla on palkallinen vapaa oman avioliiton vihkimispäivänä. Työnantajalta tuli kukkia perjantaina iltapäivällä.

Häämme olivat 5.6.1981.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 marraskuun, 2016 - 21:30

Kiitos paljon! Kyllähän meillä oli tosiaankin ihanat häät :).

Nuohan kuulostavat todella intiimeiltä häiltä, eli niissä on ollut juuri sitä, mikä on kaikkein tärkeintä. Ei nuo luksukset yms. tee häistä yhtään sen parempia, jos se ei ole se oma juttu. Tuli varmaankin mukavana yllätyksenä siskollesi ja muille läheisille, kun yhtäkkiä kerroitte uutiset :). Te olettekin olleet jo pitkään yhdessä, joten onnittelut siitä!

Vastaa
Kati / Lähinnä Kauempana 27 marraskuun, 2016 - 21:15

Paljon onnea! Upean näköiset kuvat, aivan taatusti ikimuistoinen päivä!

Mekin menimme aikanamme muotivirtauksia vastavirtaan mutta täysin meille parhaimmalla tavalla naimisiin. Emme olleet kertoneet kenellekään vihkimisestä ja todistajina meillä oli maistraatissa toimiston tytöt. He kyllä olivat silloin onneksi hieman paremmalla tuulella – tai sitten ei vaan jännitykseltämme huomattu tympeyttä. Karkasimme lähes suoraan maistraatista Balille häämatkalle, mitä nyt kävimme kotona laukut hakemassa ja soitettiin vanhemmillemme uutiset. Sekä edeltävät kuukaudet (ei ainakaan häävalmistelustressiä!) että varsinainen hääpäivä ovat olleet elämäni romanttisimmat. Häämatkasta puhumattakaan.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 marraskuun, 2016 - 21:34

Kiitos paljon :)! Olimme itsekin todella tyytyväisiä kuviin, ja hääpäivä- ja matka jäivät ehdottomasti mieleen :D.

Hienoa, että teillä sattui olemaan maistraatissa hieman parempi tuuri ;). En missään nimessä tarkoitakaan, että kaikki työntekijät olisivat maistraatissa tympeitä, mutta meillä vain nyt oli tuollainen tapaus.

Teillä taisi olla kyllä ihan täydelliset häät ja häämatka, kun teitte tuollaisen ”tempauksen” :)! Mahtavaa, että uskalsitte mennä oman mielen mukaan ja toteuttaa teille sopivat häät. Jotkuthan lähtevät häämatkalle tyyliin kerran vuodessa, joten ehkä sellainen tekisi hyvää jokaiselle pariskunnalle, koska silloin panostetaan romantiikkaan ihan eri tavalla :D. Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Sandra 27 marraskuun, 2016 - 21:46

Onnea vielä kerran kovasti! Aivan ihanan näköinen päivä teillä ja varmasti saitte juuri sitä, mitä haluatte.
Itselläni oli aikoinaan kohtuullisen pienimuotoiset häät (noin 50 vierasta) ja näin jälkeenpäin ajateltuna olisi tuostakin voinut vielä vähentää. Aikalailla saatiin pidettyä omannäköiset häät, ei esimerkiksi mitään hääleikkejä, jotka eivät tosiaankaan ole omaan makuuni (kukin toki tavallaan). Kuitenkin joitakin kompromisseja oli pakko tehdä. En olisi välittänyt kutsua lapsivieraita ollenkaan, mutta koska lapsia oli aivan läheisimmillä perheenjäsenillä, päädyimme palkkaamaan lastenhoitajan, joka viihdytti lapsia erillisessä huoneessa, joka oli varustettu leluilla, Disney-videoilla, kekseillä ja karkeilla. Tämä itseasiassa toimi oikein hyvin.

Onnittelut vielä kerran. Olette suloisia! 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 marraskuun, 2016 - 07:00

Kiitos paljon, Sandra :)! Ehdottomasti päivä oli juuri sellainen kuin halusimmekin :D.

Meillä onkin ollut joskus puhetta häistäsi ja oli mielestäni hieno kompromissi, että hoiditte lapsille erillisen paikan, jossa heillä ei tule tylsää. Näin aikuisetkin saivat nauttia päivästä ihan rauhassa. Hyvä, että olit tyytyväinen päivään, vaikka kompromisseja joutuikin tekemään :).

Kiitos :)!

Vastaa
Matkailija92 27 marraskuun, 2016 - 22:34

Paljon paljon onnea! Vaikka itse haluan nimenomaan perinteiset häät (ehkä ripauksella luksusta) niin teidän häät kuulosti kyllä niin täydellisiltä! Ja mikä tärkeintä, kunhan ne on sellaiset mitkä itse oikeasti haluaa. 🙂 Rakkaudentäyteisiä vuosia myös avioparina teille. <3

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 marraskuun, 2016 - 07:02

Kiitos :)! Tällaiset häät olivat meille täydelliset, mutta uskon, että monelle ne eivät sopisi lainkaan, koska heitä varmasti kaduttaisi esimerkiksi vieraiden puuttuminen yms., joten ymmärrän täysin, jos haluat mieluummin perinteisemmät häät. Ja tosiaan saahan niihinkin lisättyä luksusta sinne tänne esimerkiksi hääkuljetusten, häähotellin tai viimeistään häämatkan muodossa :). Kiitos kovasti!

Vastaa
Maarit Johanna 27 marraskuun, 2016 - 22:38

Tosi upeat kuvat ja mieletön tunnelma niissä sekä tekstissä myös! Onneksi olkoon vielä teille 🙂 Välittyy kyllä teidän oma käden jälki ^^

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 marraskuun, 2016 - 07:02

Kiitos, Maarit! Tosi kivasti sanottu :). Hienoa, että tulee fiilis ja se oma tyylikin läpi tässä :D.

Vastaa
Aho 28 marraskuun, 2016 - 09:27

Apua, miten paljon suunniteltua markkinointia ja mainoksia teidän hääpäivänne sisälsikään.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 marraskuun, 2016 - 09:30

Jokainen tyylillään :P.

Vastaa
Anna | Muuttolintu.com 3 joulukuun, 2016 - 08:41

Onnea! 🙂 Ihan oikein, häitä täytyy viettää niin kuin itse haluaa, omalla tyylillä, ja muiden on siitä turha mutista. Hyvännäköinen pari! 🙂 Meillä kun on perhettä molemmilla puolilla maailmaa, niin tätäkin vaihtoehtoa harkittiin. Näin jälkikäteen täytyy sanoa, että aika paljolta stressiltä oltaisiin säästytty. Mutta meille oli kuitenkin tärkeää saada ne lähimmät tyypit mukaan juhlaan. Päätettiin sitten kuitenkin pitää Aussilassa pienet häät, ja ne oli meille kyllä ihan täydelliset.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 3 joulukuun, 2016 - 09:35

Kiitos :)! Tuollainen monikansalaisena parina oleminen asettaa varmasti omat haasteensa häiden järjestämiselle, kun sukua on ympäri maailmaa ja perinteitäkin on varmasti monenlaisia. Hienoa, että saitte järjestettyä juuri sellaiset häät kuin halusitte :). Se oli varmaankin sitäkin palkitsevampaa ja tärkeämpää, koska kaikki eivät asu saman maan rajojen sisällä. Kiitos kommentistasi :)!

Vastaa
Katja 14 joulukuun, 2016 - 18:00

Onnea!!! Ja me ei myöskään pidetty isoja häitä kun mentiin siviilivihkimisellä naimisiin 19 vuotta sitten Usassa.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 14 joulukuun, 2016 - 20:37

Kiitos :)! Toivottavasti teillä oli juuri sellaiset häät kuin kuvittelittekin :).

Vastaa
Kovasella koneeseen ja kentältä kotiin - Pako Arjesta 9 tammikuun, 2017 - 18:53

[…] olen käyttänyt tätä sovellusta mm. useaan otteeseen hääpäiväni aikana, kun piti liikkua paikasta toiseen ja esimerkiksi silloin, kun olen tullut pois juhlista tai […]

Vastaa
Ide 6 maaliskuun, 2017 - 22:44

Oikein paljon onnea! Tosin myöhässä.. Hääpäivänne kuulosti (ja näytti) todella ihanalta <3 olen itse harkinnut "karkaavani" naimisiin myös ja panostavani juurikin häämatkaan! Huippua lukea hyvin onnistuneista, intiimeistä häistä. Ehkä uskallan toteuttaa myös oman unelmani. Mies on kyllä erimieltä, laitan hänet lukemaan kirjoituksesi 😉

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 7 maaliskuun, 2017 - 06:30

Kiitos paljon, Ide :)! Mukava kuulla, että olet tuota mieltä. Suosittelen tätä vaihtoehtoa lämpimästi ihan kenelle tahansa, mutta olen kuullut itse asiassa muiltakin, että mies pitäisi saada vielä suostumaan tähän vaihtoehtoon :P. Toivottavasti postauksesta on jotain hyötyä! Tsemppiä suostutteluun :).

Vastaa
Paperihäät ja uusi asunto - Pako Arjesta 22 lokakuun, 2017 - 20:55

[…] Onneksi pääsimme kuitenkin viettämään hääpäivämme jälkeisenä lauantaina rentouttavan yön Hotel Kämpissä, joten saimme edes hetkeksi jotain muuta ajateltavaa kuin muuttostressin. Kämp on meille erittäin merkittävä hotelli monestakin syystä. Ensinnäkin otimme nykyisen Helsinki-asuntomme vastaan pari vuotta sitten, kun yövyimme Kämpissä ensimmäistä kertaa. Oli siis erittäin sopivaa mennä sinne myös nyt, kun olimme juuri allekirjoittaneet uuden asunnon paperit. Kuitenkin Kämp on meille sitäkin tärkeämpi siitä syystä, että vietimme vuosi sitten hääpäivämme ja hääyömme kyseisessä hotellissa, jossa myös otettiin hääkuvamme. Tuosta varsinaisesta hääpäivästä voi lukea tämän linkin takaa. […]

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.