Home » I left my heart in Tokyo… mutta miksi?

I left my heart in Tokyo… mutta miksi?

by admin

IMG_5115

Moni lukijoista voi tässä vaiheessa miettiä, että miksi tämä matkablogi tuntuu aina suuntautuvan vain sinne Tokioon. Joskus tunteita ja syitä on vaikea selittää muille, mutta tässä tilanteessa haluan kuitenkin yrittää.

Matkailijoitahan on monenlaisia. Toiset tykkäävät käydä pakettimatkoilla Turkissa vuodesta toiseen samassa hotellissa, kun taas toiset eivät halua astua jalallakaan kahta kertaa samaan maahan. Toiset ovat maabongareita, jotka aikovat käydä jokaisella mantereella ja jokaisessa maassa, mutta osa matkailijoista ei suostu poistumaan Euroopan rajojen ulkopuolelle. Itselläni on niin, että kun tykästyn johonkin tuotteeseen, brändiin, maahan tai kaupunkiin, pysyn sille uskollisena pitkän aikaa. Suuntaamme taas ensi kuussa Tokioon, koska en ole vielä saanut janoani sammutettua. Ehkä ensi reissun jälkeen suuntaamme seuraavaksi jonnekin muualle (todennäköistä), mutta jos tuntuu koko vuoden siltä, että Tokioon on taas päästävä, miksen sitten suuntaisi sinne :)?

Tämän postauksen tarkoituksena on myös saada teidät ymmärtämään paremmin, miksi Tokio on niin tajuttoman upea kaupunki ja Japani on niin upea maa. Toivottavasti onnistun välittämään edes murto-osan omista fiiliksistäni tätä omaa Shangri-La´tani kohtaan.

Anthony Bourdainin sanoin:

I never get bored and I always learn new things in Manhattan. But there’s 15, 20 different Manhattans in Tokyo to me. I mean, if you — from my perspective these are completely different cities. Even building to building. Nightclub for men, nightclub for girls, nightclub for rock and rollers, hair salon. All up. Fifteen different businesses in one building. One building. I could spend the next five years just doing shows on this one building.

Hieman lyhyemmin sanottuna jatkuvasti matkusteleva Anthony Bourdain on sitä mieltä, että Tokio tuntuu samalta kuin 15 tai 20 New Yorkin Manhattania, ja hän pystyisi tekemään viisi vuotta ohjelmaa pelkästään yhdessä rakennuksessa, koska materiaalia olisi niin paljon. En ole käynyt vielä New Yorkissa, joten en voi ilmaista asiaa samalla tavalla, mutta onhan Tokio aivan jättimäinen! Joku kenties ajattelee, että olen menossa kolmatta kertaa samaan yhteen kaupunkiin, mutta oikeasti Tokio koostuu kymmenistä ”pienemmistä” kaupungeista. Näen siis monta pientä kaupunkia yhden kaupungin rajojen sisällä. Shinjukun länsipuolelta löytyy pilvenpiirtäjiä ja tavarataloja, kun taas radan toiselta puolella vallitsee baarien ja punaisten lyhtyjen valtakunta. Ginza on täynnä luksusmyymälöitä ja Odaiba tuntuu Havaijin, Japanin ja futuristisen kaupungin sekoitukselta.

Tässä hieman lisää syitä:

  1. Tokiossa on lähteistä riippuen ravintoloita yli 80 000, yli 100 000 tai rehellisesti sanoen kukaan ei edes tiedä vastausta tähän. Näistä ravintoloista 12:lla on 3 Michelin-tähteä, 53:lla on 2 Michelin-tähteä ja 161:llä on 1 Michelin-tähti, eli tähtiä on enemmän kuin missään muualla maailmassa, jopa enemmän kuin New Yorkissa tai Pariisissa. Ainakaan ruokapaikat eivät pääse loppumaan, vaikka kuinka yrittäisi. Voin rehellisesti sanoa syöneeni elämäni parhaat sushit, tempurat ja jopa donitsit juurikin Tokiossa.IMG_6346
  2. Ihmiset ovat ystävällisempiä kuin missään päin maailmaa. Jopa Tokion kaltaisessa suurkaupungissa tavalliset kadun tallaajat välittävät muista ja haluavat pitää huolen siitä, että erityisesti ulkomaalaisilla on kaikki hyvin. Tämä on huomattu moneen kertaan reissuillamme. Ystävällisyyden lisäksi he ovat erittäin kohteliaita, joten ne tapaukset ovat melko harvassa, kun paikallisten käytös ärsyttäisi.
  3. Japanin kieli. Olen katsonut animea vuosikausia ja tykkään japanilaisesta musiikista. Siispä japanin kieli on sellainen, jota suorastaan rakastan. Joka kerta, kun kuulen Helsingin kaduilla japanilaisten keskustelevan keskenään, en voi olla hymyilemättä.IMG_5799
  4. Arkkitehtuuri. En vain voi saada tarpeekseni taivaisiin kurottavista pilvenpiirtäjistä, Tokion pienistä, hiljaisista kujista ja jättimäisistä risteysalueista, joissa tuhannet ihmiset ylittävät kadun valojen vaihtuessa.IMG_5482IMG_5485
  5. Temppelit ja pyhätöt. Kenties ensimmäinen asia, joka kiinnosti minua Japanin suhteen, oli juuri temppelit ja japanilaiset uskonnot. Rituaalit, ikivanhat pyhätöt ja rauhalliset temppelialueet ovat niin maagisia ja koskettavia paikkoja, että niissä tuntee olevansa aivan toisessa maailmassa.IMG_5942
  6. Luonto ei kenties ole ensimmäinen asia, jonka useimmat yhdistävät Tokioon, mutta jättimäisten rakennusten keskeltä löytyy sieltä täältä pieniä rauhan tyyssijoja erilaisten puistojen muodossa. Kun ruskan upea väriloisto valloittaa nämä muutenkin upeat puistot, niitä ei voi olla ihailematta.IMG_5354
  7. Erilaisuus. Lappeenrannasta Helsinkiin muuttaessani panin erityisesti merkille erilaisuuden – hyvässä mielessä. Pienillä paikkakunnilla sitä ei yleensä osata arvostaa, mutta mitä suuremmaksi kaupunki kasvaa, sitä enemmän yksilöllisyydellä ja erottuvaisuudella on merkitystä. Tokion bisnesmiesarmeijat näyttävät tietysti yhdeltä valtavalta massalta, mutta niiden joukossa on sitäkin helpompi erottua vaate- ja tyylivalinnoilla ja siihen tokiolaiset todellakin pyrkivät, jos ei muuten niin edes kännykkäkorun muodossa.IMG_5571
  8. Turvallisuus. En tunne oloani missään yhtä turvalliseksi kuin Tokiossa. Kenties se johtuu siitä, että kaikkialla on niin paljon ihmisiä, mutta toisaalta edes autio takakuja ei ole lainkaan pelottava. Pelkään paljon helpommin missä tahansa muualla kuin Japanissa.
  9. Siisteys. Suomi on ihan kohtalaisen siisti maa, mutta se ei ole mitään verrattuna Japaniin. Roska-astioita ei näy missään, mutta eipä näy myöskään roskia tai tupakantumppeja (koska kaduilla ei saa tupakoida).
  10. Innostuminen. Enpä ole nähnyt 30-vuotiaan myyjän hyppivän tyttömäisesti innoissaan tasajalkaa missään muualla kuin Japanissa. Tosikot eivät välttämättä välitä tällaisesta, mutta vähänkään lapsenmieliset eivät voi olla ihastumatta japanilaisten rehellisyyteen ja aitoon innostukseen.IMG_5646

Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta ehkä tämä riittää tältä erää. Toivottavasti tämä avasi edes hiukan sitä, miksi seuraavakin matkamme suuntautuu Tokioon. Kysykää ihmeessä, jos haluatte tietää lisää näistä tai muista syistä / aiheista, sillä vastaan enemmän kuin mielelläni.

Kuten kirjoitin viime vuonna tässä ja tässä postauksessa, lennämme tälläkin kertaa Tokioon Prahan kautta saadaksemme businessluokan lentoliput halvemmalla. Siispä Tokion hotellin lisäksi tarvitsin hotellin yhdeksi yöksi Prahan lentokentän vierestä. Vaikka laatumatkailu vaatiikin usein hieman suuremmanpuoleisen budjetin, se ei tarkoita, ettenkö yrittäisi säästää aina, kun se on mahdollista tinkimättä laadusta. Sen takiahan lennämme juuri Prahan kautta. Säästämisessä auttaa niinkin yksinkertainen asia kuin tietty nettisivu.

IMG_3011

Moni teistä on varmasti joskus varannut hotellinsa esimerkiksi Hotels.comin kautta saadakseen mahdollisimman edullisen hinnan ja kerätäkseen kyseisen sivuston palkintoöitä. Mutta mitä jos sanoisin, että sen edullisen hinnan lisäksi on mahdollista säästää vieläkin enemmän? En tiedä, kuinka moni teistä on kuullut Ostohyvitys.fi -sivustosta, joka esiteltiin suurimmalle osalle suomalaisista Leijonan luola TV-ohjelman välityksellä (sivusto kaatui yleisöryntäyksen takia). Liityin silloin itsekin Ostohyvityksen jäseneksi säästääkseni rahaa nettiostoksista. Lyhykäisyydessään Ostohyvitys toimii niin, että kirjaudut sinne sisään, etsit heidän valikoimastaan nettikaupan/nettisivuston, kuten Hotels.comin, menet kyseiselle sivustolle heidän kauttaan, teet ostoksesi ja saat jonkin ajan päästä rahaa takaisin. Ostohyvitys siis maksaa jäsenilleen tiettyjä bonusprosentteja (ihan kuten esim. S-ryhmä) rahan muodossa. Tällä hetkellä matkailijoita kiinnostaa varmasti se, että Hotels.comilla on erikoiskampanja menossa, jolloin bonukset saa tuplana (11%). Tuhannen euron hotellivarauksessa säästäisi siis jo 110€. Ei yhtään hassumpi säästö, kun sen saa vielä täysin ilmaiseksi.

Kuten tiedätte, en suosittele blogissani yhtään tuotetta enkä palvelua, jota en itse käyttäisi / käytä jo. Olen itse käyttänyt Ostohyvitystä nettiostoksiin jo pari vuotta, joten minun on helppo suositella sitä. Jos ei muuta, niin suosittelen edes tutustumaan siihen :). Jos päätät liittyä sivuston jäseneksi, kannattaa tehdä se tämän linkin kautta, jolloin saat 5 euron liittymisbonuksen. Tämä linkki on tehty erityisesti blogini lukijoita varten, joten olen tietysti iloinen jokaisesta, joka päättää testata palvelua omakohtaisesti. Mukava sunnuntai-illan jatkoa kaikille!

-Yhteistyössä Ostohyvitys.fi-

IMG_4949

Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Kiitos :)!

You may also like

16 kommenttia

Annika - Tarinoita Maailmalta 20 syyskuun, 2015 - 20:08

Se on niin jännä, miten jotkut paikat vaan on omanlaisia ja vetävät puoleensa! Kiinnostava lukea Tokiosta, koska en ole siellä koskaan käynyt ja mielikuvani siitä on vain ”älyttömän iso”, minkä takia en ole sinne ryntäämässä. Toisaalta sitten kun kuulen sun sitä kehuvan, niin ehkä siellä voisi hetken piipahtaakin, kun joskus sitten kun Japaniin suuntaan niin eittämättä Tokion kauttahan sinne on varmasti mentävä.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 20 syyskuun, 2015 - 22:14

Niinpä! Mutta se onkin hienoa, ettei kaikki paikat vetoa niin kovasti kaikkiin. Muutenhan kaikki hienot paikat olisivat täynnä ;). Kiva juttu, jos joskus innostut lähtemään vierailulle Tokioon tai Japaniin näiden kirjoitusten takia, mutta sekin on mahtavaa, jos pelkkä lukeminen kiinnostaa. Japaniin voi tietysti lentää monta muutakin kautta kuin vain Tokioon, mutta onhan Tokio se yleisin reitti (paitsi tietysti, jos lentää esimerkiksi pohjoiseen). Itsekin tykkään lueskella juttujasi esim. Kanadasta tai luontopaikoista, vaikka niihin ei ole ollut aiemmin oikeastaan minkäänlaista innostusta :). Pikkuhiljaa juttuja lukiessa ne vain alkavat kiinnostamaan salakavalasti ;).

Vastaa
Maarit Johanna 20 syyskuun, 2015 - 21:06

Olen nähnyt varmasti tuon viimeisen kuvan ainakin sata kertaa, mutta se kuuluu niin tiivisti tähän blogiin, että se voisi olla melkein sun banneri 😀

Harmittaa hirveästi, ettei tullut käytyä Tokiossa silloin Japanin matkalla! Osakasta ja Nagoyasta jäi ihmeelliset pikkukaupunkivibat, vaikka molemmat on myös maailman suurimpia metropoleja. Tuskin ihan heti tulee lähdettyä tuonne päin maailmaa. Tai en tietenkään sano sataprosenttisen varmaksi mitään :p Japanin kieli puhuttuna soi minun korvaan ihan kamalana. Ymmärrän kyllä jos tykkäät, tunnen niin paljon animen katsojia jotka on siihen myös ihan hulluna 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 20 syyskuun, 2015 - 22:16

Tiedän, että se on aina täällä xD. Mutta siinä on vaan jotain niin hienoa! Oot muuten ihan oikeassa, että se voisi hyvinkin olla bannerissa :). Se jotenkin summaa koko blogin yhteen kuvaan, kun tarkemmin ajattelee.

Harmi tosiaan, ettet silloin käynyt Tokiossa, mutta toisaalta et kertomustesi mukaan saanut kauheasti irti muutenkaan Japanista (voin olla väärässä), joten ehkä silloin olisi ollut väärä aika mennä sinne :). Ehkä sitten joskus muulloin ;). Ymmärrän sen täysin, jos Japani ei oikein kolahda :P. Monet pitävät sitä kamalana kiljumisena tai jotenkin vihaisen kuuloisena, mutta kun siihen on tottunut se kuulostaa mahtavalta :D.

Vastaa
Assi 20 syyskuun, 2015 - 22:32

Mä oon jo kauan halunnut Japaniin, joten näitä sun Tokio-postauksia on aina kiva lukea. Joskus minäkin vielä suuntaan Japaniin! 🙂

Itsekin käytän Ostohyvitystä, mutta olen huomannut, että toisinaan se osaa myös ”huijata.” Eli kun menet haluamasi kaupan sivuille ilman Ostohyvitystä, on hinta bonuksen verran (tai jopa enemmän) halvempi kuin Ostohyvityksen kautta mentäessä – jolloin tulos on plusmiinus nolla, paitsi että OHn kautta joudut odottamaan rahojen tilille saamista. Mutta monesti sieltä saa kyllä oikeaakin bonusta ja vaikka itse olenkin budjettimatkailija, tulee sieltä aina silloin tällöin muutamia roposia säästettyä. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 syyskuun, 2015 - 07:37

Japani on mahtava maa, joten olet valinnut hienon kohteen ;). Toivottavasti nämä innostavat joskus lähtemään :)! Usko pois, Japani on säästämisen arvoinen paikka.

Hyvä, että sanoit tuosta Ostohyvitys-kokemuksesta, sillä itse en ole huomannut samaa. Tottahan se on, että tiettyjen nettisivujen hinnat vaihtelevat yleisesti (varsinkin lennot ja hotellit) jo pelkästään useamman käyntikerran takia, mutta harmi, jos tuolla on jotain vaikutusta siihen. Kun varasin Prahan hotellin eilen, en huomannut onneksi mitään tällaista, koska katselin hintoja etukäteen monelta sivulta ihan ”analyysin” vuoksi :). Matkustamisessa säästää aika hyviä summia olipa sitten budjetti- tai laatumatkailija, koska joka tapauksessa puhutaan sadoista tai jopa tuhansista euroista verrattuna parin kympin DVD-ostoihin :). Hienoa siis, että käytät jo tuota!

Tsemppiä Japani-kuumeeseen ja sinne pääsemiseen :D!

Vastaa
valokaapeli 21 syyskuun, 2015 - 02:22

Japanilainen kulttuuri kiehtoo myös mua ihan hulluna ja siitä johtuen se onkin niitä harvoja Aasian maita, johon olisi aidosti innostusta tutustua. Eikä tämmöset postaukset juurikaan laimenna innostusta!

Osyohyvitys on täälläkin kovassa käytössä ja pohjana yhteiselle matkakassalle, siinä missä s-bonuksetkin. :p

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 syyskuun, 2015 - 07:39

Hyvä, jos tällaisilla postauksilla on positiivista vaikutusta tähän Japani-innostukseen ;). Se on todellakin vierailun arvoinen maa! Itseäni ei oikein vielä ole innostanut muut Aasian maat, mutta Japaniin on pakko päästä vuosittain :P.

Hienoa, että Ostohyvitys on jo käytössä! S-Bonukset menevät meillä aina säästötilille, mistä nostetaan rahat matkaa varten. Niistä saa hyvän ruokakassan joka vuosi, kuten tälläkin kertaa :). Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Rane 21 syyskuun, 2015 - 18:24

Kiitos kivasta Tokio-artikkelistasi. Allekirjoitan samoja asioita Tokiosta ja Japanista mitä sinäkin. Tutuista paikoista olit myös ottanut kuvia. Minua jaksaa aina hymyilyttää tuo ”ehkä söpö” kauppa :). Olen itse tehnyt kaksi reissua Tokioon. Se on ainoa paikka, johon on hinku mennä vieläkin uudelleen. Viime kerralla näin kirsikkapuiden kukinnan ja koin sen juhlafiiliksen, mikä oli aivan upeaa. Asuin ihan Uenon puiston vieressä.
Autoista kiinnostuneena minua vetää puoleen myös Japanin erilainen autokanta. Paikallisten merkkien showroomit ovatkin vakiovierailupaikkoja minulle.
Olen itse käynyt myös New Yorkissa, mutta Japani vei miehen, ei USA. Kulttuuri ja ihmiset ovat vain niin erilaisia Japanissa mitä Jenkeissä. Arvostan suuresti Tokion turvallisuutta ja siisteyttä ja sitä miten kaikki toimii kuten pitääkin. Yksin reissatessa se on erittäin tärkeää, ainakin minulle.

Hyviä Japanin matkoja teille!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 syyskuun, 2015 - 21:21

Kiitos itsellesi kommentista, Rane! Kiva jos tykkäsit :). Ehkä söpö, Minä perhonen ja muut suomenkieliset kaupat ovat aika hauskoja kohtaamisia ympäri Tokiota :P. Hienoa tietää, ettemme ole avovaimoni kanssa ainoita, jotka ovat sitä mieltä, että Tokioon on palattava yhä uudestaan. Hanami on vielä kokematta valitettavasti, mutta sentään ruska on nähty jo pariin otteeseen. Sekin on upea aika vierailla Japanissa. Uenossa hanami on varmasti parhaimmillaan!

Autot kiinnostavat tietyissä määrin myös itseäni ja Japanissa onkin hauska bongailla kaikkia kummallisuuksia, mitä ei näy Euroopassa lainkaan. Nyt sattumoisin vierailuaikanamme on Tokyo Motor Show, joka on yksi maailman suurimmista autonäyttelyistä / -messuista. Sinnekin on varmaan mentävä :).

Kiva kuulla molemmissa kaupungeissa käyneeltä, että Tokio tavallaan voittaa New Yorkin! Varmasti niissä on molemmissa omat hyvät puolensa :). Yksin reissatessa tuo on tietysti tärkeää, mutta pakko myöntää, että asetan tuolle sitäkin enemmän arvoa, kun matkustan avovaimoni kanssa. En niinkään pelkäisi vaarallisessa tilanteessa itseni puolesta vaan enemmänkin hänen. Siksi Tokio onkin mahtava paikka, kun se on niin turvallinen.

Kiitos paljon! Hyviä reissuja myös sinulle :).

Vastaa
Keijo 9 lokakuun, 2015 - 18:56

Hei. Paljonko Tokio vaatii päiväbudjettia euroissa jos hotelleja ei oteta lukuun? Verrataan nyt vaikka Bangkokiin missä pärjää hyvin jo n. 1000 thb päivässä eli n.24-25e päivässä (normielämää ajoittaisella luksuksella) jos ei isommin pröystäile ja tietää mihin rahansa käyttää.

Paljonko muuten maksoit business luokan lennoista? Sinänsä pidän busineksesta maksamista järjettömänä alle 10ke/kk nettotuloilla. Pelkästään Finnair plus goldin farmaamalla (90k points) saa kaksi long-haul business class voucher upgradea (yksi expire seuranta ajan lopussa ja toisen saa heti uuden alkaessa). Plus tietty lähes 100k pointtia joilla päivittää businekseen yhden matkan molempiin suuntiin. Eli siis lähes kaksi matkaa busineksessa meno-paluu. Mut kultakorttihan sulla jo pian pitäis olla jos busineksessa lentelet? Jos nää oli uusia juttuja niin suosittelen Flyertalk lukemista.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 lokakuun, 2015 - 21:51

Hei, Keijo!

Nyt pistit todella pahan kysymyksen, sillä itse en niinkään keskity koskaan päiväbudjetteihin vaan päätän tietyn määrän, mitä otan mukaan ja käytän sitä sen verran kuin hyvältä tuntuu. Lisäksi Tokio on kaupunkina siitä ”hankala” tämän kysymyksen suhteen, että siellä voi elää todella kalliisti tai todella halvalla riippuen omista tottumuksista. Sanotaan näin, että yleensä varataan kahdelle hengelle 1000€ kahden viikon reissuun ruokia, juomia ja kaupungin sisäisiä kulkemisia varten (shoppailurahat erikseen). Tuo raha on riittänyt helposti pariinkin 120 – 150€ ateriaan hienommissa paikoissa (nämä olivat vähän sellaisia vahinkoja) ja sitten lukemattomiin 5€ aterioihin, joita tulee jatkuvasti eteen Tokiossa. Jos nyt joku luku pitää heittää niin sanoisin, että 30€ päivässä riittäisi varmaankin ihan hyvin, jos shoppailuita ei lasketa mukaan, mutta kuten sanoin, tuo riippuu niin monesta asiasta.

Voin vakuuttaa, että omat nettotuloni ovat valitettavasti alle tuon 10 000€, mutta pystyn ostamaan businessluokan lennot, koska ne ovat minulle sen verran merkittävä juttu ja matkustamme tällä hetkellä kohtuu harvoin. Eli laatu korvaa määrän itseni kohdalla :). Businessluokan lennot maksavat Prahan kautta ostettuna noin 2100€/hlö, mihin voi tulla lisäksi n. 100€ luottokorttimaksuja, koska maksu tehdään Tsekin valuutassa eikä euroissa (muunnosmaksu). Tuohon tarvitaan tietysti lennot Prahaan ja mahdollisesti yksi yö hotellissa per suunta.

Valitettavasti Goldiin ei ole mitään mahdollisuuksia näillä lentomäärillä (tällä hetkellä yksi matka vuodessa), mutta nuo olisivat tietysti hienoja etuja. Saan näillä näkymin Silverin tämän yhden matkan ansiosta ja samaan aikaan on Finnair Plussan tuplapistekampanja, joten kaiken kaikkiaan näistä lennoista tulee muistaakseni 96 000 pistettä. Tokion upgradet molempiin suuntiin maksaa 120 000, eli tällä yhdellä reissulla saan melko lähelle jo nuo pisteet. Ei ollut uusia juttuja, mutta todella hyvää tietoa niin minulle kuin muillekin lukijoille, joten hienoa, että sanoit tästä täällä :). Flyertalkia lueskelenkin silloin tällöin hotelli- ja lentoasioissa, mutta esimerkiksi mailien kunnolliseen keräämiseen en aio panostaa varmaankaan missään vaiheessa (lentäisin esim. pidempiä reittejä vain mailien toivossa). Flyertalk on hyvä sivusto matkailusta kiinnostuneille.

Vaikken pystynyt antamaan täydellisiä vastauksia, toivottavasti näistä oli jotain hyötyä ja sait edes hiukan infoa kysymyksiisi :). Kiitos hyvästä kommentista ja toivottavasti pysyt lukijana jatkossakin!

Vastaa
Hirame 3 tammikuun, 2016 - 18:46

Kommentoin vanhaa postausta, mutta ehkä se ei haittaa 🙂

Tokiossa kiehtovaa on juurikin se monipuolisuus. On pilvenpiirtäjähelvettejä ja heti niiden vieressä kapeat kadut mataline taloineen. Tavallista elämää ikivanhoine myymälöineen ja pajoineen löytää ihan kaupungin keskustasta. Minulle Tokio on helposti liian hälyisä ja stressaava, joten rakastan niitä kaikkia pieniä puistoja ja puutarhoja sekä temppeleitä ja pyhäkköjä, joihin paeta ja joissa vallitsee uskomaton rauha. Ihmisten ystävällisyys ja välittäminen on asia, jota osaa aina vaan arvostaa. Hassusta eksyksissä olevasta ulkkarista pidetään yleensä huoli. Turistina varsinkin on Tokiossa aika helppoa.
Eli ihan samoja juttuja löydän kuin sinäkin 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 3 tammikuun, 2016 - 19:11

Vanhan postauksen kommentointi ei haittaa koskaan :)!

Monipuolisuus on juurikin se sana, jolla voi selittää kaiken Tokion viehätysvoimassa :)! Se on niin hienoa, miten tokiolaiset osaavat integroida vanhat perinteet ja uudet villitykset toisiinsa niin, ettei mikään tavallaan pistä silmään. Kaikki on sulassa sovussa. Ystävällisyys ja turvallisuus ovat ehkä ne kaikkein tärkeimmät asiat, miksi haluan palata Tokioon yhä uudestaan. Hienoa huomata, että löydän samoja hyviä puolia Tokiosta kuin sinäkin :). Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Anne 15 toukokuun, 2017 - 06:05

Japaniin mielin minäkin. Olin viime syksynä Hongkong/Macao matkalla ja ihastuin todella. Varmaan Japani tekee myös vaikutuksen. Suunnittelen Tokio/Kioto matkaa ehkä jo loppuvuodelle. Majoituksen sijainti mietityttää, kun ei yhtään tunne kaupunkia. Nyt ahmin näitä Tokio aiheisia blogeja vinkkien toivossa.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 toukokuun, 2017 - 07:49

Hongkong on yksi niistä kohteista, jonne haluan itsekin päästä lähiaikoina :). Mutta Japania voin suositella todella lämpimästi. Kioton kohdalla en osaa vielä auttaa, koska menen sinne itse ensimmäistä kertaa vasta ensi keväänä, mutta Tokiossa Shinjukun alue on erinomainen vaihtoehto ihan jo senkin takia, että sieltä on luultavasti kaupungin parhaat liikenneyhteydet Tokion sisällä ja myös muihin kaupunkeihin. Kunhan ei ota hotellia sieltä Kabukichon alueelta (Shinjukun aseman pohjoispuolelta / koillispuolelta) niin ei varmasti mene vikaan sijainnin puolesta. Kerro vain, jos tarvitset muita vinkkejä, mihin ei löydy vastauksia blogista! Tsemppiä matkan suunnitteluun ja kiitos kommentista :).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.