Home » Brunssineitsyyden menetys – Brasserie Kämp

Brunssineitsyyden menetys – Brasserie Kämp

by Jerry / Pako Arjesta

Yhteistyössä Hotel Kämp / Brasserie Kämp

Brunssi1

”Oletko jo käynyt brunssilla?” oli kysymys, jota kuulin yllättäväänkin moneen otteeseen Helsinkiin muutettuamme. Lappeenrannassa brunssivaihtoehdot olivat sen verran vähissä, ettei brunssilla käymisestä ollut koskaan muodostunut ”must-do”-juttua. Toisaalta tuntuu, että tästä aamiaisen ja lounaan sekoituksesta oli alkanut tulla yhä suositumpi ja trendikkäämpi juttu ympäri Suomea. Viimeistään Helsingissä tämän huomasi sillä, että lähes kaikkialla mainostettiin ties millaisia variaatioita tästä aterioinnista. Olin itse käynyt vain yhden kerran brunssilla ja sekin oli suklaabrunssi, jota on aika hankala verrata todelliseen ruokailukokemukseen. Yleensäkin arvostan elämässäni laatua ja sitä, että rahoilleen saa vastinetta, joten oli melko selvää, että tämä brunssineitsyys pitäisi menettää sille parhaiten asian osaavalle, eli Brasserie Kämpille. Neitsyt kun olin, en voi verrata tätä kokemusta mihinkään muuhun, joten kannattaa ehkä mennä itse paikalle toteamaan, millainen Brasserien brunssi todella on. En tiedä toisaalta oliko maailman paras idea aloittaa luultavasti kaupungin parhaasta brunssipöydästä, sillä rima on asetettu nyt ehkä liiankin korkealle eivätkä muut brunssipöydät houkuttele enää läheskään yhtä paljon.

Kirjoittelen tässä postauksessa vain omista mielipiteistäni, sillä Tiia teki itse oman postauksensa brunssista jo aiemmin. Sen voit käydä lukemassa täältä.

Brunssi2

Kämpin brunssin hienous on se, että herkullisen ruoan lisäksi kaupan päälle saa upean miljöön, jossa kelpaa viettää tunti jos toinenkin katsellen kadun vilinää ja seurustellen ruokakumppaniensa kanssa. Henkilökohtaisesti pidän ehdottomasti kaikkein eniten terassipuolesta, joten suosittelenkin valitsemaan pöydän sieltä, jos mahdollista. Brunssin hinta on 39€/hlö ilman kuohuviiniä ja 45€/hlö kuohuviinin kera.

Kämpin brunssi vaihtui viikko sitten, joten näitä kyseisiä ruokia ei ole enää välttämättä tarjolla, mutta ravintolan tuntien ruoat ovat varmasti vähintään yhtä hyviä kuin aiemminkin. Me vierailimme brunssilla vuosipäivänämme elokuun puolivälissä, jolloin ruoat näyttivät tällaisilta:

Brunssi3

Alkuruoaksi tarjolla oli keittoa, monenlaisia salaatteja, kuten viher-, kana- ja herkkusieni-kikhernesalaattia, eri tavoin valmistettua lohta ja muita kaloja, katkarapucocktail, kinkkua ja viikunoita. Alkuruokien kanssa oli tarjolla myös erilaisia kastikkeita. Luulisin, että aika moni saisi itsensä täyteen jo pelkällä salaattivalikoimalla, joten kannattaa ehkä varoa kuinka paljon sitä ruokaa laittaa lautaselle heti alkuvaiheessa – muuten ei ehkä jää tilaa muulle.

Brunssi4

Brunssi6

Pääruokana tarjoiltiin haudutettua karitsan niskaa, gruyére juustolla gratinoitua paprika-perunamunakasta ja sienilasagnea. Lisukkeena oli neulapapuja, paahdettua mantelia, tilliperunaa, porkkanaa ja kevätsipulia.

Lisäksi tarjolla oli myös erilaisia leipiä, croissanteja, tuorejuustolevitettä ja marmeladeja.

Brunssi7

Jälkiruokapöytä oli se, joka kiinnosti minua kaikkein eniten. Sieltä löytyi juustoja, hilloja, raparperi-omenapiirasta, pannukakkuja appelsiini-vaniljakastikkeella, marinoituja mansikoita ja marenkia, kookosvanukasta ja passionhedelmää, hedelmäsalaattia, Kämpin granolaa, aprikoosi-suklaakakkua, keksejä, macaroonseja ja hedelmiä. Lisäksi tarjolla oli myös Kämpin raikkaita, itsetehtyjä mehuja.

Brunssi9

Alkuruoaksi otin normaalista poiketen kanasalaattia, sillä yleensä kanasalaatti valmistetaan omaan makuuni vähän liian ”sinne päin”, eli raaka-aineet eivät ole siitä laadukkaimmasta päästä. Tämä kanasalaatti olikin mukava yllätys, sillä se oli maukasta ja laadukkaasti tehtyä. Oheen otin vielä kuohkeita croissanteja ja ilmakuivattua kinkkua. Oli mukavaa vaihtelua, että lohet oli maustettu erilaisin tavoin, mutta itselläni nuo erikoisemmat maustesekoitukset eivät oikein iskeneet. Toisaalta monet pitäisivät niistä varmasti. ”Normaali” lohi oli kuitenkin mieleeni.

Pääruokalautaseni oli sen verran väritön, etten saanut siitä hienoa kuvaa blogiin asti. Vasikka oli erittäin mureaa, eli se suorastaan hajosi suussa, mutta olisin kaivannut ehkä hiukan lisää makua. Porkkanat olivat ehkä hieman liian napakoita, mutta ne toivat hyvää keveyttä ja makuja lihan rinnalle. En ollut koskaan ennen syönyt sienilasagnea, mutta se oli kyllä herkullista! Lasagnea olisi tehnyt mieli ottaa enemmänkin, mutta tilaa piti jättää muullekin. Tein brunssialoittelijan virheen, sillä vaikka luulin ottaneeni pieniä annoksia, ne alkoivat pian kasaantumaan aikamoisiksi ruokavuoriksi, joten viimeistään pääruoan jälkeen olin jo aivan täynnä.

Brunssi10

Brunssi11

Brunssi12

Brunssi15

Brasserien aterimet ovat painavia ja mukavalla tavalla vanhanaikaisia, joten tietysti myös teepannu on aika vaikuttava. Tällaiset yksityiskohdat erottavat ravintolan selvästi muista. Tykkään tällaisissa ”buffet-tyylisissä” ratkaisuissa (aamiaiset, brunssit yms.), että jotkut asiat tarjoillaan kaikesta huolimatta pöytään asti. Pientä arjen luksusta.

Brunssi14

Brunssi13

Vaikka olin aivan täynnä viimeistään pääruoan jälkeen, en voinut mitenkään jättää jälkiruokapöytää testaamatta. Myönnettäköön, että en jaksanut syödä kaikkea, mutta uskon, että tällä kertaa se oli hyväksyttävää. Pienet letut olivat erittäin kuohkeita ja maukkaita varsinkin kastikkeen kera, suklaaleivos oli suussasulavan herkullinen, mutta macaroonsit… valitettavasti on pakko myöntää, että ne olivat… MIELETTÖMIÄ! Luulin niitä jostain syystä täysin erilaisiksi, mutta puraistessani ensimmäistä yllätyin kuinka kuohkeita ja pehmeitä ne ovat. Tuntui kuin olisin syönyt ilmaa, mutta aivan tajuttoman herkullista sellaista. Voisin mennä syömään pelkkiä macaroonsejakin – ne olivat niin hyviä.

Brunssi16

Vertailukohtia ei pahemmin ole, mutta voin sanoa silti melkoisella varmuudella, että Brasserie Kämpin brunssi kuuluu Helsingin parhaimmistoon. Brunssin tarkoitus on rentoutuminen ja hidas syöminen ystävien tai perheen kanssa, joten Brasserie Kämp on siihen täydellinen palvelun, tarjoilujen ja miljöön suhteen. Kuulisin mielelläni muiden mielipiteitä tästä brunssista, jos olette käyneet nauttimassa sellaisen Kämpissä, joten laittakaahan kommenttiboksi laulamaan. Olisi varsinkin mukavaa kuulla, miten tämä pärjää muille brunssipaikoille. Ennen omaa Kämp-kokemustani luin hyvän postauksen Kämpin brunssista  Love Da Helsinki -blogista, joten käykää ihmeessä katsomassa toisenkin bloggaajan mielipide.

Kiitokset koko Brasserie Kämpin henkilökunnalle vuosipäivämme kruunaamisesta ja erityisesti hotellipäällikkö Mikalle asian järjestämisestä!


Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Arvostan jokaista tykkäystä ja seuraajaa, joten kiitos jo etukäteen :)!

You may also like

11 kommenttia

Lotta Watia | Unagidon 25 lokakuun, 2015 - 20:38

Voi NAM! Näyttää todella hyvältä ja monipuoliselta brunssilta.

Tykkään brunssikulttuurista kyllä kovasti. Hotellin aamupalat on monesti vain kymmeneen saakka, eikä niin aikaisin jaksa syödä ihan kauheasti, mutta vaikka puolen päivän aikaan tai sen jälkeen napa vetää jo paremmin ja sit jaksaa niillä herkuilla koko päivän. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 lokakuun, 2015 - 08:52

Sitä se todella oli :)!
Brunssikulttuuri vaikuttaa kivalta jutulta, mutta itse en ole vielä päässyt kokeilemaan sitä tarpeeksi, että osaisin sanoa sen tarkemmin :P. Tuo on kyllä niin totta, että pari tuntia myöhemmin aamiaisellakin menisi aika paljon enemmän sitä ruokaa ;).

Vastaa
Meri / Syö Matkusta Rakasta 26 lokakuun, 2015 - 04:16

Mä olen käynyt kerran, mutta siitä taitaa olla jo pari vuotta aikaa. Hyvähän se oli, sehän on selvä. Mutta koska mäkin olen täydellisin brunssin metsästäjä niin täytyy sanoa, että harmittavana ykistyiskohtana on mieleen jäänyt mauttomin ja vetisin lämminsavustettu lohi, jota olen elämässäni syönyt. Jotenkin tuohon hintaan olettaisi kaiken olevan ainakin lähes täydellistä.

No, se oli vain pieni yksityiskohta enkä tiedä miksi se on syöpynyt mulle niin vahvasti mieleen. 😀 Pitäisi kyllä mennä uudelleen testaamaan tää brunssi! Mäkin muistan macaronsien olleen todella hyviä. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 lokakuun, 2015 - 08:54

Ymmärrän, että tuollainen voi jäädä mieleen, sillä sehän on hienojen paikkojen valttikortti, mutta myös vitsaus, että kaiken odotetaan olevan täydellistä :). Jos yksikin asia on pielessä, se voi tavallaan kaataa koko jutun. Hyvä kuitenkin, ettei tuo pilannut kokemustasi ihan täysin ;). Tärkeintä itse asiassa on juuri nuo pienet asiat, jotka jäävät mieleen, koska ne monesti vaikuttavat siihen palataanko ravintolaan vai ei. Itselleni päällimäisenä mieleen jäi nuo macaroonsit (vai miten nyt kirjoitetaankaan), joten todella positiivisella mielellä olen ;).

Vastaa
Maarit Johanna 26 lokakuun, 2015 - 13:43

First world problems, mutta yksi kamalimmista asioista Sodankylässä asumisessa on kyllä ravintolattomuus ja brunssittomuus! Mie luen kieli pitkällä postauksia brunsseista ja uusista ravintoloista tietäen, että ainoa vaihtoehto olisi ajaa joko Luostolle, Leville, Rolloon tai Saariselälle hyvän ruuan perässä. Vähintäänkin se 100km ajoa ”vain” muutaman herkkupalan tähden.
Onneksi olen koko ensi viikon etelässä ja aion käydä niin antaumuksellisesti brunsseilla, aamiaisilla, kahviloissa ja ravintoloissa! Kämp me Markun kanssa testataan jouluna, joten eiköhän silloin tule testattua tämäkin brunssi 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 lokakuun, 2015 - 17:43

Tiedän, koska myös Lappeenrannan ravintolatarjonta oli aika rajoittunutta omaan makuuni, vaikka ei se mikään pikkuriikkinen kaupunki olekaan. Ravintolavalikoima on välttämättömyys hyvän elämän takaamiseksi :P. Onneksi pääset sitten ensi viikolla syömään ihan kunnolla! Hienoa, että pääsette testaamaan Kämpinkin :). En tiedä yhtään onko tuota brunssia tarjolla joulupyhinä, mutta toivottavasti pääsette testaamaan sen!

Vastaa
Sandra 26 lokakuun, 2015 - 20:59

Näyttää hyvältä, aika klassiselta brunssilta, joten varmaan hyvä valinta ekaksi paikaksi. Mun ongelma brunssien kanssa on se, että haluaisi maistaa kaikkea ja syödä koko rahan edestä, mutta pienen määrän jälkeen tulee liian ähky olo enkä pysty oikein nauttimaan lopusta.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 lokakuun, 2015 - 07:33

Tiedän ihan tarkalleen, mitä tarkoitat :P. Tulin niin täyteen, että lopuksi oli pakko istuskella 15 minuuttia, että jaksoi nousta ylös xD. Ja yritin tosiaan ottaa vain vähän. Mutta toisaalta hotelliaamiaisellakin saattaisi käydä noin, kun valinnanvaraa on niin paljon. Kiitos kommentista :).

Vastaa
Jenni / Globe Called Home 9 marraskuun, 2015 - 08:29

Brunssit <3 En ole Kämpissä käynyt, mutta vaikuttaa sen verran hyvältä, että pitänee ehkä joululomalla testata. Ruokaisammista lounashenkisemmistä brunsseista parhaimmistoa on tähän mennessä tarjonnut Ravintola Töölönranta. Toisaalta itse tykkään ehkä enemmän "aamiainen keskellä päivää" -konseptilla toimivista paikoista. Torrefazzione ja Sunn on kivoja, ja Dylanista olen kuullut paljon kehuja.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 marraskuun, 2015 - 00:27

Kannattaa todellakin mennä testaamaan, jos on vielä käymättä :). Kiitos näistä vinkeistä, sillä itse en tiedä paljoakaan kaupungin brunsseista, joten näistä on minulle hyötyä :)!

Vastaa
Brasserie Kämpin iltapäivätee - Pako Arjesta 10 elokuun, 2016 - 20:51

[…] joten halusimme molemmat päästä testailemaan hieman laajempaa teevalikoimaa. Koimme ensimmäisen brunssimme Kämpissä, joten se oli sopiva paikka myös ensimmäiselle iltapäiväteelle. Olimme jo valmiiksi […]

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.