Home » Brasserie Kämpin iltapäivätee

Brasserie Kämpin iltapäivätee

by admin

P7100162

Kämpin iltapäivätee oli ollut ”to do” -listallamme jo siitä asti, kun vierailimme Kämpissä ensimmäistä kertaa vuoden 2015 keväällä. Viime vuosien aikana olen alkanut tykätä teestä yhä enemmän, mikä on varmaankin Japanin matkojen ansiota. En kylläkään oikein juo muuta kuin vihreää laatua. Tiia taas vetää teetä monta kupillista päivässä, joten halusimme molemmat päästä testailemaan hieman laajempaa teevalikoimaa. Koimme ensimmäisen brunssimme Kämpissä, joten se oli sopiva paikka myös ensimmäiselle iltapäiväteelle. Olimme jo valmiiksi Kämpissä viettämässä treffiviikonloppua uusittujen sviittien ja Yumen illallisen merkeissä, joten iltapäivätee oli täydellinen tapa päättää mukava viikonloppu. Haluan mainita erikseen, että Yume ja iltapäivätee eivät kuuluneet yhteistyön piiriin.

P7100176

P7100175

En ollut aiemmin kokenut iltapäivätee-konseptia missään muualla, joten koko homma oli minulle täysin uutta. Juttuhan toimii niin, että valmis ruokasetti tilataan etukäteen (allergiat ja esimerkiksi kasvisruokavalio yms. otetaan huomioon) ja teet valitaan fiiliksen mukaan itse ruokailun aikana. Ruokaa tulee siis kiinteä määrä, mutta teetä saa niin paljon kuin jaksaa juoda.

P7100169

Kun olimme istuneet pöytäämme, eteemme tuotiin pian upea tornillinen kaikenlaisia suolaisia ja makeita herkkuja. Ideana oli aloittaa ylhäältä ja edetä alaspäin samalla, kun tilailimme haluamiamme teelaatuja listalta. Tarjolla oli sinihomejuustoquichea, kylmäsavulohisandwicheja, briossia ja bayonnekinkkua ja tomme des pyrenees (vuohenjuustoa) suolaiselta puolelta. Näiden jälkeen vuorossa oli skonssi eri hillojen kera (kuten kunnon iltapäiväteellä kuuluukin), tartaletti, cupcake, mascarponemousse ja macaroon.

P7100167

Näiden tarjoiluiden lomassa vierähti parikin tuntia ja monta pannullista eri teelaatuja. Pidin itse erityisesti genmaicha raisu –riisiteestä ja Jasmine Ting Yuan -jasmiiniteestä. Alussa pelkäsin, että ruoka-annosten koon takia jään nälkäiseksi, mutta nälkä oli kyllä kaukana tuon kaiken jälkeen. Tänne kannattaa tulla siis tyhjällä vatsalla. Jos näistä kaikista herkuista pitää valita edes jotkin suosikit (kaikki olivat nimittäin hyviä), sanoisin, että pidin ehkä eniten lohileivistä ja tartaletista. Iltapäiväteehen voi halutessaan tilata myös lasilliset kuohuviiniä tai samppanjaa, mutta tällä kertaa jätimme ne väliin, kun edellisenä iltana oli tullut tilattua Yumessa ensimmäistä kertaa Dom Perignonia kokeilumielessä. Pitähään sitä välillä jossain säästääkin.

P7100172

P7100174

Brasserie Kämpin iltapäivätee oli erittäin mukava kokemus, joka saa hieman hidastamaan tahtia ja nautiskelemaan päivästä. On mukavaa vain keskittyä omaan seuralaiseensa ja niinkin yksinkertaiseen asiaan kuin teen eri vivahteisiin. Brasserie Kämp on erittäin hyvä paikka iltapäiväteekokeilulle, sillä miljöö on elegantti, tarjoilijat ammattitaitoisia ja kohteliaita, ja sijainti sopii mukavasti maailmanmenon seuraamiseen suurien ikkunoiden kautta. Suosittelen tätä erityisesti pariskunnille ja esimerkiksi kaveriporukalle. En välttämättä näkisi karskia miesjoukkoa nautiskelemasta tästä, mutta eihän sitäkään tietysti kukaan kiellä.

Onko kukaan teistä käynyt testaamassa tätä tai kenties jotain muuta iltapäiväteetä? Kuulisin mielelläni omista kokemuksistanne. Me ainakin tykästyimme tähän sen verran, että on varmaankin pakko testata ensi Japanin matkalla tätä samaa konseptia useammassakin paikassa.

PS. Erityiskiitos taas Tiialle hienoista kuvista! Häntä voi seurata Instagramissa nimellä blackpluswhiteisgrey


EDIT: 30.1.2017

Kämpillä on tällä hetkellä kampanja, jonka aikana iltapäivätee maksaa kahdelta vain 50€ (normaalisti 64€) helmikuun loppuun asti. Lisäksi herkuista voi mennä nauttimaan ilman pöytävarausta maanantaista lauantaihin kello 15 – 18 välisenä aikana, joten tässä on oiva tilaisuus paeta arkea ihan spontaanisti. Lämmin suositus tälle!


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani tai muuten vain arkisempia asioita).

You may also like

16 kommenttia

Miika ? Gia | matkakuume.net 10 elokuun, 2016 - 21:52

Jeij! Mun todo:lla myös! Tänne todellakin! ?

PS. Näyttää hyvinkin vetelevän vertoja Ritzille.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 elokuun, 2016 - 22:20

Kannattaa ehdottomasti käydä :)! Hyvä tietää, että Suomessakin osataan. Se Ritz vaikutti kyllä erinomaiselta.

Vastaa
Suvi 11 elokuun, 2016 - 09:58

Oooh, nam, tämä teidän kattaus näyttää ihanalta. Voit tutkailla viime talven kattausta minun blogipostauksessa, jos kiinnostaa, silloin tarjolla oli myös tartarleipänen!

https://mrssuvi.com/2016/05/25/afternoon-tea-at-the-kamp/

Afternoon tea on yksi lemppareistani. Toinen, joka kannattaa kokeilla on Salutorgetin. Miljöö on ihanan hienostunut! Siellä olisi myös tarjolla teehetki raavaalle miesseurueelle, nimittäin Gentlemen’s Tea. Sehän voisi sopia sinulle! Ekbergillä on ollut iltapäiväteetä, mutta luulen, että sitä ei enää järjestetä..

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 elokuun, 2016 - 10:32

Kiitos vinkistä! Käyn ehdottomasti lukemassa postauksesi :). Itse asiassa netissä oli vanha lista näytillä, joten luulin etukäteen, että tarjolla on tartarpihvi. En ole sellaista koskaan syönyt ja vaikka olenkin melko kaikkiruokainen, ajatus siitä ei oikein houkutellut, joten olikin hyvä, ettei sitä ollut uusimmalla listalla :P. Käyn kuitenkin lukemassa postauksesi, jos siellä olisi vaikka jotain tuon suhteen, mikä muuttaisi mieleni.

Ehdottomasti mielenkiinto iltapäiväteehen heräsi, joten pakkohan sitä on testailla muuallakin. Kiitos Salutorgetin vinkistä, pitää laittaa se harkintaan :). Ja tuo Gentlemen´s Tea kuulostaa mahti-idealta :D! Kiitos kommentistasi, Suvi :).

Vastaa
Noora 11 elokuun, 2016 - 12:07

Moikka!
Näyttääpä herkulliselta! Afternoon tea on ollut pitkään haavelistalla ja tämä postaus nosti kyllä jälleen kerran kiinnostuksen korkealle. 🙂 Ehkä seuraavalla kerralla Helsingissä sitten!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 elokuun, 2016 - 12:11

Hei! Onneksi myös maku noudatti ulkomuodon linjaa ;). Kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa, sillä se on sen arvoista. Mukava hemmotteluhetki itselle tai vaikka useammalle :). Muista vain varata tee viimeistään päivää ennen, koska heidän pitää valmistaa kaikki etukäteen. Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Maarit Johanna 16 elokuun, 2016 - 21:00

Aika ihanteellisen kuuloinen kattaus! Muutamaa ihan ok:ta ja muutamaa ihan kivaa iltapäiväteetä on tullut jo testattua, mutta niissä on kaikissa laatu mättänyt jossain kohtaa. Lisäksi aina makeita on ollut ainakin 2/3, vaikka me pidämme enemmänkin siitä, että suolaisia olisi enemmän. Tokihan konseptiin kuuluvat sokeriherkut pääasiassa, mutta voisi suolaisiinkin panostaa. Tuo kattaus torni näyttää ihan superherkulliselta!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16 elokuun, 2016 - 21:14

On ehkä huono aloittaa aina näin hyvistä vaihtoehdoista, kun on aika vaikeaa lähteä tästä enää parantamaan ;). Mutta ehdottomasti kannattaa mennä testaamaan, sillä laatu oli tietysti kohdallaan, kuten Kämpiltä voikin odottaa. Makeat ovat kiva juttu, mutta niissä tulee helposti ähky nopeasti, joten hyvä, että tässä tornissa oli tarpeeksi suolaistakin. Kuulen mielelläni mielipiteesi, jos käyt jossain vaiheessa maistelemassa :). Kiitos kommentista!

Vastaa
Heidi 30 elokuun, 2016 - 22:03

Nam! En ollut vastaavasta kuullutkaan, mutta nyt tuli pakko päästä kokeilemaan pian itsekin. Näyttää ihanalta kokonaisuudelta 🙂 Kiva postaus, kiitos 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 30 elokuun, 2016 - 22:08

Hienoa, että pystyin tarjoamaan jotain uutta tietoa :)! Kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa.

Vastaa
Maria 11 syyskuun, 2016 - 14:14

Kerrassaan herkullisennäköistä! Itsekkin joutunut aina naamaa nyrpistellen juomaan Thaimaalaiset teet kun ei meinaa upota alas, mutta nyt löysin olong teen thé huoneesta ja tälläinen ruokasetuppi ei kuulosta lainkaan niin pahalta 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 syyskuun, 2016 - 20:49

Kiva, kun tykkäsit :)! Kannattaa käydä itse paikan päällä maistelemassa :).

Vastaa
Salaine 30 tammikuun, 2017 - 22:19

Käväisin myös tuolla ennen joulua ollessani ostoksilla. Hienot puitteet ja hyvää oli. Siitä huolimatta jäi ikävä Lontoon afternoon teetä. Onko Hesassa muita iltapäiväteepaikkoja?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 30 tammikuun, 2017 - 22:26

Ymmärrän, että Lontoossa on varmasti vielä eri tasolla iltapäiväteet, koska sieltähän ne ovat lähteneet valloittamaan maailmaa :). Itsekin pääsen testaamaan niitä ensimmäistä kertaa maaliskuussa! Helsingissä on muitakin paikkoja, mutten ole itse testannut niitä, joten en uskalla lähteä suosittelemaan. Varmasti löytyy ihan googlaamalla. Katsoin Kämpin meille parhaiten sopivaksi, joten siksi valitsin sen :).

Vastaa
Helena Arvio 2 helmikuun, 2017 - 16:24

Salutorget on ihana iltapäiväteepaikka. https://mahotonreissaaja.blogspot.fi/search?q=salutorget

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 2 helmikuun, 2017 - 16:26

Kiitos tiedosta :). Näin olen kuullut, mutten ole vielä itse testannut sitä.

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.