Home » Blacklane – luksusta matkailuun

Blacklane – luksusta matkailuun

by admin

Yhteistyössä Blacklane

Blacklane10

Käytin vuosi sitten ensimmäistä kertaa yksityistä kuljetuspalvelua ulkomailla, kun siirryimme Berliinin lentokentältä hotellillemme. Se oli yksinkertaisesti niin helppoa, että halusin ehdottomasti tutkia vastaavia mahdollisuuksia muissakin kohteissani. En halunnut ottaa yksityiskuljetusta Tokiossa, koska matkan Naritan kentältä Tokion keskustaan maksaa noin 400 euroa, eli aivan liikaa. Kuitenkin Lontoon matkamme lähestyessä oli aika selvittää, mikä olisi mukavin tapa kulkea Heathrowlta hotellillemme.

Varasin ensin auton eräästä firmasta, jota olin käyttänyt Berliinissäkin, mutta jonkin ajan kuluttua minun oli pakko perua kyyditys. Tajusin nimittäin, että kyseinen yritys sisällytti lentokenttäkyydityksiin vain 15 minuutin odotusajan ilman lisämaksua. On mahdotonta tietää, kauanko siinä kestää, kun yrittää päästä ulos varsinkaan jostain Heathrown kaltaiselta jättikentällä. En halunnut ottaa stressiä sellaisesta, koska yksityiskuljetuksen tarkoitus on juuri stressin ja epävarmuuden poistaminen.

Koska en voinut käyttää tuota yritystä, aloin selvittämään, mitä muuta on tarjolla. Pian löysinkin yrityksen nimeltä Blacklane, jonka hinnat olivat samalla tasolla, mutta lentokenttäkuljetuksessa odotusaika oli jopa tunnin mittainen, mikä oli enemmän kuin tarpeeksi. Varasin kuljetuksen heiltä ja tein vielä yhteistyöpyynnön, jonka ansiosta tämä postaus syntyi.

Tilaaminen

Blacklane on yritys, joka toimii ympäri maailmaa jo noin 200 kaupungissa, eli on hyvin todennäköistä, että voit tilata kyydityksen samalta yritykseltä vähintäänkin suurkaupungeissa ympäri maailmaa (Mm. Tokio, Berliini, New York, Pariisi, Lontoo). Blacklane ei hoida kuljetuksia itse, vaan se on ulkoistanut kuljetuspuolen muille yrityksille – kyseessä on siis enemmänkin välittäjäyritys. Kuitenkin yritysten pitää läpäistä laatukriteerit päästäkseen osaksi Blacklanea, joten kuka tahansa ei voi vain tulla mukaan heidän porukkaansa ja alkaa heittää keikkaa.

Tässä hintoja, jotka katsoin Pariisiin kesäkuun reissullemme (taksi olisi noin 50€)

Tässä hintoja, jotka katsoin Pariisiin kesäkuun reissullemme (taksi olisi noin 50€)

Toisin kuin esimerkiksi Uber ja muut yritykset, Blacklane ei hinnoittele ajojaan ”trendien” mukaan, eli hinnat eivät nouse, kun kysyntä kasvaa tietylle päivälle yms. Tilaaminen onnistuu helposti netin välityksellä tai vaihtoehtoisesti Blacklanen sovelluksella. Valitset joko yhdensuuntaisen matkan tai tuntiperusteisen tilauksen, noutopisteen ja mahdollisen päätöspisteen, ajankohdan ja lopulta ajoneuvoluokan. Blacklane ei veloita henkilömäärän mukaan vaan autojen. Tilausta tehdessä näytetään selvästi, kuinka monta henkilöä ja matkalaukkua mahtuu mihinkin autoon.

Blacklane2

Kun valitset esimerkiksi Business Class -autoluokan, et saa tietää tarkalleen, mikä auto se tulee olemaan. Kyseessä on kuitenkin tietyntasoinen auto, kuten E-sarjan Mersu, Audi A6 tai BMW 5 yms. First Classissa asiakas haetaan S-sarjan Mersulla, Audi A8:lla tai muulla luksusedustusautolla. Testasimme Tiian kanssa First Classia toiseen ja Business Classia toiseen suuntaan. Ensimmäinen auto oli S-Mercedes ja toinen E-Mercedes. Molemmat olivat todella siistejä, hyväkuntoisia ja uusia autoja, eli tätä kautta saa aina laadukkaan auton. Heillä on käytössään myös Business Van/SUV, josta minulla ei ole kokemusta, mutta kyseessä on varmasti erinomainen vaihtoehto suuremmille porukoille.

Blacklane3

Ennen matkaa

Tilauksen jälkeen saat vahvistuksen, muttet laskua. Kyyti maksetaan nimittäin vasta sen toteutumisen jälkeen. Hyvää on myös se, että Blacklane sallii yksisuuntaisen matkan (esimerkiksi lentokenttäkyyti) maksuttoman peruuttamisen vielä tuntia ennen matkan alkua ja tuntiperusteisen kyydin peruuttamisen vuorokautta ennen matkan alkua. Lentokentältä ja juna-asemalta haettaessa he myös seuraavat lentojen/junien aikatauluja, jolloin ei tarvitse huolestua kyytipuolesta, jos kone onkin tunnin myöhässä.

Luin netistä, että joitain asiakkaita häiritsi, kun he eivät saaneet enempää tietoja tilauksesta ennakkoon. Blacklane ilmoittaa kuljettajan tiedot vasta vähän ennen noutoa, minkä takia jotkut voivat pelätä, ettei koko kuljettajaa edes tule. Syy tähän on kuitenkin se, että kun kuljettaja ilmoitettiin joskus aiemmin hyvissä ajoin, matkustajat alkoivat soittelemaan kuljettajalle jo viikkoa aiemmin ja varmistelemaan asioita. Yhteystiedot ilmoitetaan tästä syystä vasta myöhemmin, jotta kukaan ei stressaa turhaan suuntaan eikä toiseen. Oma kuljettajamme soitti minulle, kun olin laukkuhihnan luona ja ketoi tarkalleen, missä hän odottaa meitä. Hassua oli, että hän tunnisti minut välittömästi, kun astuin ovista ulos, joten minun ei tarvinnut etsiä nimikylttiä ihmisjoukosta.

Matkan aikana

Siistiin pukuun pukeutunut kuljettaja otti meidät vastaan kentällä ja auttoi välittömästi laukkujen kanssa. Seurasimme häntä parkkihalliin, jossa odotti pari kuukautta vanha S-sarjan musta Mersu. Takapenkille oli laitettu valmiiksi vielä erilaisia sanomalehtiä ja pari pulloa vettä, jotta matka menisi mukavammin. Kuljettajamme oli hyvin kohtelias herrasmies, joka kutsui minua jatkuvasti herraksi (sir), mikä on varmasti osa palvelutasoa, mutta kuuluu myös englantilaiseen kohteliaisuuteen. Hän kertoi omistavansa kuljetusalan yrityksen ja heittävänsä itsekin ajokeikkaa viikonloppuisin tuolla omalla autollaan, joten kyseessä ei ollut kuka tahansa kuljettaja.

Blacklane5

Niin me sitten kuljimme sulavasti moottoritietä pitkin omassa luksuskuplassamme sen sijaan, että raahaisimme laukkuja ahtaissa metroissa ja etsisimme reittiä hotellille. Yksityiskuljetuksissa juuri se on parasta, että erityisesti uuteen kaupunkiin tullessa kaikki on äärimmäisen helppoa, kun hotellia ei tarvitse etsiä eikä kuljetuksia tarvitse miettiä. Samalla voi keskittyä kauniisiin maisemiin ja nähdä paljon enemmän kuin mitä junalla tai metrolla kulkiessa näkisi. Meillä kävi hyvä tuuri siinä, että kuljettajamme kertoi meille mielellään, mitä maamerkkejä ja merkittäviä paikkoja ohitimme. Tämä johtui siitä, että sanoin Lontoon olevan meille täysin uusi kohde, joten olisi kivaa ymmärtää vähän, minkä ohi ajelemme.

Blacklane8

Mikä sitten tekee Blacklanesta paremman kuin taksit? Monikin asia. Ensinnäkin Blacklane veloittaa kiinteän summan, joten mahdolliset ruuhkat ja kiertotiet eivät nosta matkan hintaa. Tällä tavalla voit olla varma siitä, että sinua ei yritetä huijata pidemmillä reiteillä tai viivyttelyllä, sillä se tekee vain heille hallaa. Blacklane on siis helpompi ja luotettavampi kuin taksit, mutta se on kaiken lisäksi välillä myös edullisempi. Tämä riippuu tietysti kaupungista, mutta käsittääkseni Lontoon matkamme olisi ollut kalliimpi taksilla kuin omalla yksityiskuljetuksella. Business Class -autolla tuo matka maksoi noin 70 euroa suuntaansa, mikä ei ole ainakaan omasta mielestäni paha summa. Berliinissä vastaava maksu on noin 40 euroa, mutta siellä hintataso on alhaisempi muutenkin ja etäisyys kentän ja kaupungin välillä on pienempi. Lisäksi Blacklanella voi tehdä erikoispyyntöjä, kuten lastenistuimia yms., joita ei tietenkään saa tilattua tavallisiin takseihin. Tämä voi siis helpottaa lapsiperheiden matkustamista huomattavasti. Tiedän, että tämä on tärkeää esimerkiksi isoveljeni perheen kanssa matkustettaessa.

Jalkatilaa on ihan riittämiin

Jalkatilaa on enemmän kuin tarpeeksi

En kuitenkaan yleensä puhu pelkästään ”järkisyistä” palveluista kertoessani, sillä monesti fiilispuoli on vähintään yhtä tärkeää. Mehän olimme Lontoossa Tiian synttärimatkalla, joten halusin tietysti tehdä matkasta mahdollisimman erityisen parilla pienellä yllätyksellä. Tiia kysyi edellisenä päivänä, millä menemme kentältä hotellille, johon vastasin, että otamme junan tai taksin. Oli nimittäin kivaa yllättää hänet sillä, että meitä odottikin oma kuljettaja ja upea luksusauto kentällä niiden julkisten sijaan. Aviomiespisteet kotiin! (Miehet, muistakaahan tämä kun viette vaimonne ensi kerralla reissuun.)

Blacklane4

Kyseinen palvelu ei maksa paljoa, joten tällainen luksus on kaikkien saavutettavissa, jos matkaan haluaa panostaa hieman. Ainakin itselleni tulee todella mukava olo, kun pystyn kulkemaan kaupungin ruuhkien läpi rentouttavassa ilmapiirissä. Se tekee yksinkertaisesta lentokenttäkuljetuksesta kokemuksen, joka saa sinut tuntemaan itsesi suoranaiseksi julkkikseksi. Lisäksi tykkään saapua erityisesti tasokkaampiin hotelleihin mieluummin yksityisautolla kuin taksilla tai bussilla, koska sisääntulo on aina tärkeä osa ensivaikutelmaa. Ehkä he eivät kiinnitä tähän mitään huomiota, mutta ainakin se vaikuttaa omaan fiilikseeni.

Kokeilutarjous

Blacklane9

Blacklane antoi minulle kaksi koodia, joiden avulla lukijani pääsevät käyttämään heidän palveluitaan edullisemmin. Näillä koodeilla saa siis alennuksen ensimmäisestä kyydistä.

PAKOARJESTA10 -koodi antaa 10€/$/£ alennuksen ja PAKOARJESTA10% antaa kymmenen prosentin alennuksen (koodi laitetaan ennen tilauksen vahvistamista ja maksua). Useimmille tuo ensimmäinen koodi on järkevämpi, mutta jos summa ylittää satasen, jälkimmäinen koodi on tietysti parempi. Tokiossahan tuolla saisi jo 40€ pois hinnasta. En ole täysin varma tästä, mutta käsittääkseni saatan saada kympin kuljetuskrediitejä Blacklanen palveluita varten jokaisesta tällä koodilla varatusta matkasta, joten arvostan tietysti, jos käytätte näitä (edit: itse asiassa saan nuo krediitit ainoastaan koodilla 77T46QWG, eli jos haluat tukea bloggaajaa, voit käyttää tuota). Pääsin kokeilemaan tätä palvelua juurikin tällaisilla krediiteillä. Suosittelen testaamaan, millaista tällaisten palveluiden käyttö voi olla, koska se tuo mihin tahansa matkaan helppoutta ja pienen luksuskokemuksen lentokoneen matkustusluokasta ja hotellin tähtimäärästä huolimatta.

Tykkäsin niin Business Class kuin First Class -luokista, mutta on vähän hankalaa sanoa kumpi on fiksumpi. Business Class on nimittäin täysin riittävä ainakin oman kokemukseni perusteella. First Class oli kiva lisä, mutta näidenkin kahden välinen ero riippuu paljolti siitä, millaisen auton sattuu saamaan, sillä itse luokan sisällä on eroja varustelun yms. suhteen.

Oletko itse käyttänyt kyseisen yrityksen palveluita tai kenties jotain muita yksityiskuljetuksia? Kuulisin mielelläni, mitä mieltä olet ollut niistä tai miltä tämä palvelu kuulostaa. Kannattaa vilkaista ensi reissulla, paljonko kyyditys kyseisessä kohteessa maksaa  ja päättää sitten, onko se sen arvoista. Itse ainakin pysyn jatkossakin Blacklanen asiakkaana. Seuraava kerta taitaakin koittaa, kun matkustamme Pariisiin alkukesästä.


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani tai muuten vain arkisempia asioita).

 

You may also like

2 kommenttia

ismo 7 toukokuun, 2019 - 21:42

Pitääkö olla mastercard vai käytkö mm visa electron?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 7 toukokuun, 2019 - 21:45

Hei Ismo,
Valitettavasti en tiedä, mitä kaikkea he hyväksyvät maksutavoissa, mutta se selviää viimeistään varausvaiheessa, jos Visa Electron menee läpi. Monet yritykset vaativat luottokorttia, mutten tiedä, mikä on Blacklanen laita.

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.