Home » American Express Platinum – VIP matkailua ja elämää

American Express Platinum – VIP matkailua ja elämää

by admin

Kuvassa näkyvät Hilton Honors Gold, Shangri-La Jade ja Priority Pass kuuluvat platinakortin etuihin

Vuonna 2013 hankin American Express Gold -kortin, jolla lähdin keräämään ns. bonuspisteitä ostoksistani. Ideana oli käyttää jossain vaiheessa pisteitä esimerkiksi lentolippuihin tai hotelleihin. Näiden 3,5 vuoden aikana en ole käyttänyt pisteitä lähes lainkaan, mutta nyt niitä alkaa olla sen verran, että voin korottaa meidät molemmat businessluokkaan vaikkapa seuraavalla Japanin lennolla. Pitkäänhän näitä on siis kerätty, mutta onneksi ne tulevat enemmänkin kortin kylkiäisenä, joten omassa mielessä ne tuntuvat ”ilmaisilta”, vaikka eivät sitä olekaan.

Silloin vuonna 2013 Gold-kortin hankkiessani päätin, että jossain vaiheessa siirryn Platinum-tasolle. Se oli suuri tavoite, sillä kortin vuosimaksu oli 700 euroa ja vuosittaisten tulojenkin piti olla korkeammat kuin Goldille. Kuitenkin nyt olen ollut Platinum kortin käyttäjä jo lähes vuoden verran, joten sekin osoittaa, että tavoitteisiin pääsee, kun niiden eteen tekee töitä. Kirjoitin pari vuotta sitten postauksen Gold-kortista, mikä on ollut hyvinkin suosittu, sillä monet haluavat harkita näitä kalliimpia kortteja tarkkaan ennen niiden ottamista. Sen takia käyttäjäkokemuksia arvostetaan ostopäätöstä tehtäessä. Nyt kun olen voinut käyttää platinakorttia lähes vuoden, tiedän melko tarkkaan, millainen ero sillä ja kultakortilla on.

Tässä postauksessa käsitellään kortin etuja erityisesti matkailijan näkökulmasta, mutta sivuan myös muita asioita ja kokemuksia. Vastaan mielelläni kysymyksiin, jos jokin jää epäselväksi tai mainitsematta tässä postauksessa. Useat lukijani ovat kertoneet, että Goldista tekemäni kirjoitus auttoi heitä päätöksessään, joten toivottavasti tästäkin on hyötyä mahdollisimman monelle.

Kenelle Amex Platinum sopii?

En voi suositella Amexin platinakorttia kenelle tahansa, koska se voi olla joillekin täysin turha kortti, vaikka siihen olisikin varaa. Ensinnäkin on selvää, että platinaa harkitsevan raha-asiat pitää olla kunnossa. En tarkoita vain riittävää tulotasoa vaan myös sitä, että Amexin kaikkien korttien laskut on maksettava kerran kuukaudessa pois kokonaisuudessaan – kyseessä ei siis ole luottokortti. Amexin kultakortti sopii monelle erittäin hyvin ja tarjoaa monia platinakortin eduista, joten platinaan siirtymiselle kannattaa olla hyvä syy. Itsekin otin platinan periaatteessa testiin vuosi sitten, mutta olin jo silloin melko varma, etten tule siitä enää luopumaan, kun olin siihen kelkkaan hypännyt.

Platinakortti sopii yksinkertaistettuna niille, jotka matkustavat tavallista enemmän ja arvostavat laatua. Esimerkiksi jos lentokenttälounget ja huoneluokkien korotukset hotelleissa tuntuvat kiinnostavilta, Platinum saattaa olla sinua varten.

Miten voin palvella? – Congierge palvelut matkalla

Amex Platinum kortin käyttäjän matkustamista helpotetaan monilla erilaisilla eduilla. Platinum-kortinhaltija saa apuja jo matkan suunnitteluvaiheesta lähtien. Ensinnäkin käytössäsi on concierge-palvelu (tästä lisää alempana), jonka kautta on helppo saada esimerkiksi ravintolaehdotuksia, matkustusvinkkejä ja tietoja matkakohteesta. Concierge voi myös hankkia liput jopa loppuunmyytyihin näytöksiin tai vaikkapa varata pöydän ravintolaan, jonne on tavallisesti kuukausien jonotuslista.

Jos vinkit ja varausavustukset eivät riitä, voit ottaa yhteyttä suoraan American Expressin matkaconciergeen, joka on erikoistunut matkojen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Näiltä henkilöiltä ei kysytä varsinaisesti ravintolaehdotuksia ja muuta pienempää vaan he keskittyvät suurempiin kuvioihin. Halutessasi voit antaa matkaconciergen suunnitella koko matkasi ja hoitaa kaikki varaukset lennoista hotelleihin, mikä on äärimmäisen helppoa. En itse käytä tätä jälkimmäistä palvelua noissa määrin (ainakaan vielä), koska haluan matkabloggaajana järjestää itse omat matkani, sillä nautin siitä.

Olen kuitenkin käyttänyt tätä laajempaa palvelua helpottamaan omia suunnitelmiani. Esimerkiksi kun vanhempani ilmoittivat haluavansa viettää syntymäpäiväänsä isommalla porukalla jossain päin Eurooppaa, lupasin hoitaa matkan järjestelypuolen. Kyseessä oli kuitenkin 8 hengen porukka ja matkakohdevaihtoehtoja oli loppujen lopuksi melko monta, joten ajattelin helpottaa omaa hommaani pyytämällä apua Amexilta.

Soitin matkaconciergelle, sanoin suunnilleen mitä haluan, mille porukalle ja mille ajankohdalle, minkä jälkeen hän sanoi tutkivansa vaihtoehtoja ja palaavansa asiaan. Sain parin päivän päästä kattavat ehdotukset hotellien, kohteiden ja lentojen suhteen. Itselläni niiden selvittämiseen olisi kulunut varmasti kokonainen työpäivä, joten ajallinen säästö oli valtava. Loppujen lopuksi ensimmäinen matkakohdeideamme muuttui toiseksi… kuten seuraavakin, joten nyt olemme jo kolmannessa kohdevaihtoehdossa. Jos olisin joutunut tekemään nämä taustatyöt jokaisen kaupungin kohdalla, olisin tuhlannut siihen valtavasti aikaa. Ammattilaisen avulla tuo onnistui kuitenkin vaivattomasti ja nopeasti. Parasta on, että tämä palveluhan sisältyy Amexin vuosimaksuun.

Matkaconciergen kautta tilatut matkat eivät ole yleensä niitä kaikkein halvimpia, koska he eivät käsittääkseni huomioi voimassa olevia hotellitarjouksia yms., mutta tätä palvelua käyttämällä saa kuitenkin erilaisia etuja, joita ei muuten saisi. Esimerkiksi tietyissä hotelleissa saa huoneluokan korotukset, käyttörahaa kylpylään/ravintolaan, tervetulolahjoja ja muuta mukavaa ekstraa. Lisäksi palvelun käyttö on äärettömän helppoa, mitä moni varmasti arvostaa. Joissain tapauksissa olen itse asiassa huomannut, että hotelli on edullisempi conciergen kautta varattuna kuin suoraan hotellin nettisivuilta, joten tässä on välillä mahdollisuus säästää rahaa.

Tavallisen conciergen kautta olen saanut hyviä ehdotuksia esimerkiksi nähtävyyksistä ja ravintoloista kohteissa kuten Tokio, Riika, Lontoo ja Pariisi. Tarkoitus on siis helpottaa matkantekoa ja -suunnittelua, kuten myös auttaa asiakasta saamaan mahdollisimman paljon irti reissusta.

Sviittiin, kiitos – VIP-kohtelu hotelleissa

Itselleni yksi tärkeimmistä eduista on hotellien kanta-asiakkuudet, jotka tulevat Platinum-kortin mukana. Sillä saa nimittäin yleensä toiseksi korkeimman kanta-asiakkuustason, vaikkei olisi yöpynyt yhtään yötä kyseisessä ketjussa. Useimmiten nämä tasot vaatisivat kymmeniä yöpymisiä ja tuhansien eurojen käyttöä vuosittain, joten näissä voi oikeasti säästää rahaa huomattaviakin summia. Näillä kanta-asiakkuustasoilla voi saada esimerkiksi huoneluokan korotuksia, ilmaisia aamiaisia ja muita mukavia etuja. Platinumilla on tällä hetkellä sopimus mm. seuraavien hotelliketjujen kanssa:

 • Hilton Honors (Esim. Hilton, Conrad, Waldorf Astoria)
 • Club Carlson (Esim. Radisson Blu)
 • SPG / Marriott (Esim. Marriott, St. Regis, W Hotels, Sheraton, Ritz-Carlton)
 • Shangri-La

Näistä itselläni kovimmassa käytössä ovat Hiltonin ja Marriottin hotelliketjut ja niihin kuuluvat hotellit. Itse asiassa minulta löytyi jo valmiiksi Hiltonin Gold-kortti, jonka myös Amex tarjoaa, mutta nyt minun ei tarvitse stressata siitä, saanko joka vuosi tarvittavat yöpymiset, koska Amexilta saatu versio pysyy vaikken yöpyisi yhtään yötä koko ketjussa. Jo pelkästään hotellieduilla ”säästän” Platinumin vuosimaksun helposti, joten ainakin omalla kohdallani platinakortti on fiksu valinta.

Rennosti lentokentillä – Priority Pass

Gold-kortinhaltijoilla on käytössään Priority Pass -kortti, jolla pääsee lentokenttäloungeihin, joita löytyy ympäri maailmaa. Kultakortti tarjoaa kuitenkin vain 4 vuosittaista käyntikertaa ainoastaan pääkortinhaltijalle – ei rinnakkaiskortinhaltijalle. Monille yksin matkustaville tuo 4 kertaa vuodessa riittää mainiosti, mutta platinakortilla saa aivan toisen tason Priority Passin. Nimittäin kyseinen Priority Pass mahdollistaa rajattomat loungekäynnit pääkortinhaltijalle ja yhdelle rinnakkaiskortinhaltijalle. Lisäksi molemmat voivat tuoda veloituksetta vieläpä yhden vieraan mukanaan, joten esimerkiksi kaveripariskunta tai nelihenkinen perhe hyötyy tästä huomattavia summia. Yksi loungekäynti maksaa yleensä noin 25 euroa per henkilö, eli neljän hengen porukka säästää 100 euroa yhdellä kerralla (200 euroa edestakaisella matkalla).

En halua nykyään viettää juurikaan aikaa lentokentän yleisellä puolella, koska en jaksa sitä kauheaa melua, ihmispaljoutta ja kiireistä ilmapiiriä. Mieluummin siirryn pienten ostosten jälkeen rauhalliseen loungeen syömään ja juomaan ”ilmaiseksi”. Samalla voi rentoutua ja päästä sopivaan mielentilaan ennen lentoa. Tämän takia tykkäänkin tulla hyvissä ajoin kentälle, että pääsen hakemaan matkafiilistä jo loungesta. Kyseinen Priority Pass maksaisi erikseen ostettuna 399 € / vuosi / kortti.

Ei huolta – huippu matkavakuutus

Matkavakuutus on asia, joka pitäisi ehdottomasti olla ihan jokaisella, joka reissaa edes kerran vuodessa (sille voi tulla käyttöä kotimaassakin). Kuitenkaan pelkkä matkavakuutus ei aina välttämättä riitä, koska niitäkin on erihintaisia, -laatuisia ja laajuisia. Toiset korvaavat vain hyvin tarkasti määritellyt tapaturmat, kun taas toiset korvaavat jopa extremeurheilun. Jokaisen kannattaa siis etsiä itselleen sopiva. Oman kokemukseni, läheisten kertomusten ja netin ihmeellisen maailman perusteella Amexin matkavakuutuksiin on oltu yleisesti ottaen erittäin tyytyväisiä. Muistaakseni Amex on ollut monessa vakuutusvertailussa ykkössijalla.

Itse olen onneksi joutunut käyttämään tätä vakuutusta vasta kerran, kun kameramme näyttö halkesi häämatkallamme. Ilmoitin siitä kotiin palattuamme ja Amex korvasi kameran korjauksen jokaista euroa myöten ilman mitään ongelmaa. Veljelleni ja hänen vaimolleen taas kävi niin, että matkalaukut lähtivät lennon vaihdon yhteydessä jonnekin aivan muualle heidän häämatkansa aikana, jolloin heille annettiin reilut korvaukset, joiden avulla he pääsivät ostamaan samantien vaatteita ja muita tarpeellisia tavaroita. Kaikki siis toimii kuten pitääkin.

Tässä vähän esimerkkiä siitä mitä Amex korvaa reissussa (vain osa mainittu):

 • 200 € / hlö jos lento, laiva tai juna myöhästyy yli 4 tuntia tai peruuntuu
 • 200 € / hlö yli 4h myöhästyminen jatkolennolta
 • 400 € / hlö jos matkatavarat myöhästyvät yli 4h
  • 400 € / hlö lisää, jos makatavarat myöhästyvät yli 48h
 • 6000 € / hlö matkan peruutus- ja keskeyttämisturva
 • 3000 € (maksimisumma) / 750€ per matkatavara

Lisäksi nämä kaksi voivat olla käteviä muuallakin kuin reissussa:

 • Ostoturva (jos esine menee rikki tai se varastetaan 90 päivän kuluessa ostohetkestä) 2000 € / tuote (50€ omavastuu)
 • Palautusturva (jos ei haluakaan pitää ostamaansa käyttämätöntä tuotetta, mutta palautusaika on jo umpeutunut) 400€ / tuote (vain Suomessa ostetut)

Kannattaa muistaa myös se, että vakuutuksesta voi olla hyötyä pääkortinhaltijan lisäksi rinnakkaiskortinhaltijoille ja esimerkiksi pääkortinhaltijan lapsille.

Huom! Matkasta on maksettava vähintään 75% Amexilla (lennot + hotelli), jotta vakuutus on voimassa. Tästä syystä joudun käyttämään myös toista matkavakuutusta esimerkiksi maksetuilla blogimatkoilla tai matkustaessani vaikkapa vanhempieni luokse Lappeenrantaan, jossa en yövy hotelleissa yms.

Lisäksi Amex Platinum-kortti tarjoaa etuja myös autovuokraamoissa, kuten Hertzillä ja Avisilla (parempia autoja yms.)

VIP

Siirrytäänpä hetkeksi pois matkailun maailmasta ja puhutaan myös arkielämän eduista. Tämä on nimittäin se Amex Platinumin etu, jota käytän kenties eniten.

Jokainen Amexin uusi Platinajäsen saa tällaisen postista

Yökerhot

Amex Platinum asiakkaat saavat etuja mm. monessa suomalaisessa yökerhossa (käsittääkseni myös ulkomailla, mutta niistä itselläni ei ole kokemusta). Vuoden Platinum-asiakkuuden aikana olen käyttänyt eniten VIP-etuja Helsingin Apollossa, jonne pääsee ilmaiseksi sisään (n. 10€ säästö per henkilö) kavereidensa kanssa jonon ohi ja halutessaan myös VIP-puolelle. Pelkästään sisäänpääsymaksuilla olemme säästäneet kavereideni kanssa varmasti 300€ vuoden aikana. En tiedä, onko NPG:llä, johon Apollokin kuuluu, enää käytössä kanta-asiakaskorttia, jolla sai kyseisiä VIP-etuja, mutta aikoinaan se maksoi käsittääkseni ainakin 300 € / vuosi. Platinakorttia miettiessä kannattaakin laskeskella juurikin näitä kaikenlaisia pieniäkin säästöjä, jotka saattavat korvata kortin vuosimaksun nopeastikin.

Ravintolat + tapahtumat / konsertit

Platinajäsenillä on käytössään etuja myös ravintoloissa. Joistain saa 20% alennuksen laskusta ja toisissa saattaa saada vaikkapa ilmaiset alkupalat yms., minkä lisäksi mukaan valituissa ravintoloissa on säästetty pöytä / pöytiä Amex-asiakkaille, eli pöytävarauksen saa helpommin lyhyelläkin varoitusajalla.

Tämä etu on käytössä ainakin myös Gold-jäsenillä (ehkä muillakin), mutta Amex tarjoaa mahdollisuuden ostaa lippuja ennakkoon erilaisiin tapahtumiin, kuten konsertteihin, festareille ja sellaisiin. En itse käytä tätä palvelua, mutta tästä on varmasti valtavasti hyötyä monille.

Platinajäsenille on tarjolla myös erilaisia tapahtumia, kuten viininmaistelutilaisuuksia, shoppailutapahtumia, autojen koeajoja ja jopa TV-sarjan kuvauksiin pääsemistä. Olen ollut esimerkiksi maistelemassa Taittingerin samppanjaa ja kuuntelemassa esittelyitä luksusmatkailusta. Nämä tilaisuudet voivat olla hyviä verkostoitumiseen tai pelkästään jo uusien kokemuksien kannalta.

Concierge

Aiemmin mainittu concierge tekee paljon muutakin kuin auttaa matkasuunnitelmissa. Concierge on kuin assistentti, joka voi tilata kukkia äidille, selvittää, mistä vaikeasti löydettävää tuotetta saa tai hankkia konserttiliput, joita ei enää pitäisi saada mistään. Yleensä käytän conciergea VIP-listoille pääsemiseksi ja sellaiseen, mutta viime kesänä pyysin apua erään viinin löytämisessä. Olimme menossa Berliiniin, joten sanoin conciergelle, että haluaisin löytää paikan, josta voin ostaa lempiviiniäni, jota ei myydä Suomessa. Olin pyytänyt aiemmin apua Berliinin Waldorf Astoria -hotellin conciergelta samaan asiaan, mutta hän ei onnistunut tehtävässään millään tasolla.

Pian Amexin concierge kertoi, että valitettavasti hän ei löydä Berliinistä yhtään liikettä, jossa sitä myytäisiin, mutta hän pyysi apua toiselta Berliinin huippuhotellilta, eli Ritz-Carltonilta. Ritzin concierge löysi viinin toimittajan ja tilasi laatikollisen (minimiostomäärä) tätä viiniä minua varten. Se vielä toimitettiin Waldorf Astoriaan, eli kilpailijalle, jotta he pystyivät tuomaan sen suoraan huoneeseeni. Isot pisteet conciergelle ja Ritz-Carltonille tästä järjestelystä. Itse en olisi nimittäin todellakaan onnistunut tuossa. Ja tämähän ei siis maksanut minulle mitään ekstraa, koska kaikki kuuluu kortin vuosimaksuun.

Yhteenveto

Jos siis tykkäät luksuksesta ja matkustamisesta, haluat helpottaa elämääsi ja vähentää jonotteluja sun muuta turhaa odottamista, American Express Platinum -kortti voi olla juuri sinua varten. Suosittelen miettimään näiden ja netistä löytyvien tietojen pohjalta, kuinka paljon voisit kuvitella säästäväsi kortin avulla. Siten on helppo laskea, onko kortti sopiva sinulle. Varoitan vain sen verran, että kun tähän VIP-elämän makuun pääsee, siitä ei enää halua luopua.

 

Lopuksi pyytäisin vielä jotain sinulta. Jos tämä postaus oli kiinnostava, jos tästä oli apua ja jos haluaisit tietää jatkossa lisää Amexin tapahtumista ja omita kokemuksistani kortin kanssa, kerro se kommenteissa. Nimittäin jos tarpeeksi moni haluaisi saada lisää informaatiota Amex Platinumista, voisin yrittää ehdottaa Amexille yhteistyötä. Yhteistyö mahdollistaisi yksityiskohtaisemman ja laaja-alaisemman kirjoittamisen Amexin eduista ja käyttötavoista. Tästä olisi minulle suuri apu, joten arvostan mahdollista kommenttiasi ja apuasi tässä asiassa. Kiitos!


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani tai muuten vain arkisempia asioita).

You may also like

65 kommenttia

Alex Aalto 9 huhtikuun, 2017 - 22:50

Kiitti Jerry, tästä oli itseasiassa paljonkin apua! Olen kultakortin käyttäjä tällä hetkellä ja oon ollut erityisen tyytyväinen siihen. Silti on jäänyt kutkuttamaan että mitä platinalla saisi. Taidan vakavasti harkita vaihtoa pelkästään tän postauksen takia 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 huhtikuun, 2017 - 07:22

Mahtavaa kuulla! Kiitos tästä kommentista, Alex. Sinulle olisi varmasti hyötyä platinakortista, joten suosittelen harkitsemaan. Pistetään vielä mut suosittelijaksi niin saadaan molemmat lisäpisteitä :).

Vastaa
Krista 11 huhtikuun, 2017 - 11:01

Mikä spg/marriot taso tuohon platinumiin kuuluu?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 huhtikuun, 2017 - 11:03

Marriott Gold Elite, eli toiseksi korkein taso, joka kääntyy suoraan myös Ritz-Carltonin ja SPG:n vastaaviin tasoihin :).

Vastaa
Wingless 13 huhtikuun, 2017 - 21:20

Hei!

Löysin vasta blogisi pariin ja se jäi heti bookmarkeihin! On mukavaa lueskella luksus-matkoista ja kaikesta siihen kuuluvasta… ja odotella itselle sitä Eurojackpot-voittoa 😉

Mites tällä Amexilla matkoja maksaessa, pystyykö sillä samalla kerryttämään esim Finnairin pisteitä vai onko tuo Amexin oma pisteiden keräyssysteemi este sille? Ja saatko nuo concierge-palvelut suomeksi vai pitääkö osata ensin englantia niin hyvin että jotain osaa kysyä/tilata? 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 13 huhtikuun, 2017 - 21:23

Kiva kun löysit tänne :). Ja sitäkin kivempaa, jos jäät lukijaksi! Voitoista on tietysti hyvä unelmoida, mutta itse kannatan aina tavoitteiden asettamista, koska niihin voi jopa itse vaikuttaa :).

Siis jos ostan esimerkiksi Finnairin lennot Amex-kortillani, saan Amexin pisteitä ja Finnairin pisteitä ihan normaalisti, eli se ei vaikuta siihen. Käsittääkseni sama pätee myös, jos pyydän matkaconciergea varaamaan Finnairin lennot, koska sitten vain annan hänelle Finnair Plus numeroni. Eli tavallaan tulee tietynlaiset ”tuplapisteet”. Ja kaikki nämä jutut hoidetaan suomeksi (varmasti myös englanti ja ruotsi kelpaisivat), joten siitä ei tarvitse olla huolissaan. Asiakaspalvelu on huippuystävällistä ja tehokasta. Jos tulee muuta mieleen niin kysy vain. Mukavaa pääsiäistä!

Vastaa
T 13 huhtikuun, 2017 - 22:50

Yksi parhaista Platinumin eduista on ainakin omasta mielestä FHR. Kannattaa tutustua: https://www.americanexpressfhr.com/featured_hotel_searches/new . Tälläkin hetkellä on paljon hyviä tarjouksia esim. Euroopan RC-hotelleissa (joka kolmas tai neljäs yö ilmaiseksi). Suomen asiakaspalvelu ei ole ainakaan omakohtaisten kokemusten perusteella ollut kovin hyvin perillä noista ilmaisista öistä.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 huhtikuun, 2017 - 17:10

Tästä en tosiaan tiennytkään, kuten jo viestittelin, eli todella hyvä, kun mainitsit tuon sivuston. Siitä on varmasti hyötyä muillekin :)!

Vastaa
Tiina 14 huhtikuun, 2017 - 20:50

Kiitos näistä tiedoista Jerry! Olen aina välillä harkinnut Amexin hankkimista ja nuo edut vaikuttavat kyllä tosi hyviltä.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 huhtikuun, 2017 - 17:11

Hienoa, jos tästä postauksesta oli hyötyä :)! Suosittelen Amexia lämpimästi. Jos sinulta ei vielä löydy mitään näistä, voit helposti aloittaa Goldilla, koska se tarjoaa ilmaisen vuoden. Sitten voit miettiä sen jälkeen, kannattaisiko jatkaa tai vaikkapa korotaa Platinaan.

Vastaa
American Express - Matkailijan paras kaveri - Pako Arjesta 16 huhtikuun, 2017 - 13:44

[…] EDIT 16.4.2017: Uusi postaus tehty Platinum-kortista. Se löytyy täältä. […]

Vastaa
Pariisi - innosta pinkeenä vai kauhusta kankeena? - Pako Arjesta 1 toukokuun, 2017 - 13:38

[…] huoneen! Ei kiitos. Päädyin loppujen lopuksi varaamaan hotellin ensimmäistä kertaa käyttäen Amex Platinum -kortin kylkiäisenä tullutta matkaconcierge-palvelua. Hän löysi meille Small Luxury Hotels of […]

Vastaa
Mikko 4 kesäkuun, 2017 - 22:55

Moikka,

Olen lukenut ja kuullut Platinumin eduista jotka tosiaan hyviä. En kuitenkaan tiennyt, että Helsingissä saa yökerhoihin etuja. Miten ne sieltä saa, tuleeko sieltä kortti kuten esim. hotellien kortit vai?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 6 kesäkuun, 2017 - 07:26

Hyvä kysymys! Erillisiä kortteja ei tarvita, koska sinun tarvitsee vain soittaa conciergelle, joka laittaa nimesi yökerhon listalle. Siis tietysti tämä onnistuu vain, jos yökerhon listalla on vielä tilaa, mutta ainakaan itselläni ei ole tullut koskaan tilannetta vastaan, etteikö tuo onnistuisi. Kiitos kysymyksestäsi :).

Vastaa
Tomi 15 kesäkuun, 2017 - 22:56

Platinum matkapalvelun hotelleista tuli mieleen, että nykyään pystyvät kilpailuttamaan hinnat samaan kuin esim. Hotellien kotisivuilta löydettävä halvin iman peruutusoikeutta oleva hinta aamiaisella. Tämä toimii ainakin Vacation colletions listoilla löydettävillä hotelleilla ja Platinum edut saa tähän hintaan mukaan. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 17 kesäkuun, 2017 - 10:28

Hei, tuohan oli hyvä vinkki! Pitääkö tuota pyytää erikseen vai tekevätkö he sen suoraan? Pariisin hotellin kohdallamme saimme halvemman hinnan kuin hotellin sivuilta, mutta välillä hinnat ovat olleet kalliimpia kuin hotellin tarjoamat. Ehkä on ollut kyse juuri VC-hotelleista ja muista. Kiitos tästä maininnasta, Tomi :).

Vastaa
Arttu 28 syyskuun, 2017 - 23:19

Moro. Kiitos tästä postauksesta. Olenkin jo pitkään odottanut sinulta uutta päivitystä Amexiin liittyen. Meidän perheestä löytyy sekä Platinumeja että Goldeja ja olemme pitkään miettineet, että mistä nämä kaikki edut oikeasti löytyvät. On etuja jotka kerrotaan avoimesti (helposti löydettävissä), mutta paljon on sellaisia mistä on vain huhupuheita. Siksi olisin todella kiinnostunut, jos pystyisit tekemään Amexin kanssa yhteistyötä ja enemmän esittelemään heidän palveluitaan ja etujaan. Monesti saattaa löytää netistä joitain ”etuja”, mutta taitavat usein vain olla maakohtaisia..? Esimerkiksi kortista riippuen, esim. saako eri määrän pisteitä per käytetty euro tehtäessä ostoksia tietyissä liikkeissä? Mistä noi ravintolat ja niiden edut on nähtävissä? Tuntuu, että Suomessa etuja on suhteellisen vähän verrattuna muihin maihin vai johtuuko siitä ettei niistä tiedetä tarpeeksi konkreettisesti. Eli tässä olisi vähän ihmeteltävää 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 syyskuun, 2017 - 23:26

Eipä kestä, Arttu! Kiitos sinulle kommentistasi :). Hienoa tietää, että tällainen kiinnostaa. Olet ihan oikeassa, että nuo edut tuntuvat välillä olevan vähän kiven alla tai sitten ne vain ovat liian monessa paikassa – vieläpä epäselvästi. Kiitos myös, että sanoit, että yhteistyö kiinnostaisi sinua lukijana, koska tästä voi olla hyötyä, kun lähestyn Amexia jatkossa uudestaan. Olen siis jo aiemmin yrittänyt saada yhteistyötä aikaiseksi, mutten päässyt oikeastaan edes selittämään sen enempää, mitä voisin heille tarjota. Toivotaan, että jossain vaiheessa onnistuu, koska uskon, että siitä olisi valtavasti hyötyä Amexin nykyisille käyttäjille todella monella erilaisella tavalla. Jos luet ulkomaalaisilta sivuilta, mitä Amexiin kuuluu, ne ovat tosiaan vain maakohtaisia. Meiltä puuttuu monet esimerkiksi USA:n eduista. Käsittääkseni pistemäärä on sama kaikissa liikkeissä, mutta ainakin joskus esimerkiksi polttoaineesta saattoi saada enemmän pisteitä kuin tavallisista ostoksista. En tiedä nykytilannetta valitettavasti. Ravintolat näkyivät ainakin aiemmin Amexin nettipalvelussa, mutta Amex siirtyi hiljattain Connoisseur-palvelun piiriin. Tuo on siis firma, joka hoitaa nykyään Amexin klubi- ja ravintolavaraukset. Eli yökerhoon ei saa enää varattua VIP-juttuja Amexin kautta suoraan, vaan se pitää hoitaa Connoisseurin kautta. Ravintolatkin pitäisi löytyä sieltä. Toivottavasti tästä oli edes jotain apua :). Kiitos kommentistasi ja toivotaan, että Amex on jossain vaiheessa blogin yhteistyökumppani, jotta voin tarjota lukijoille paljon lisäarvoa Amexiin liittyen!

Vastaa
Joona 13 lokakuun, 2017 - 00:52

Morjens Jerry, Hyvä postaus Amex Platinumista! Parivuotta sitten hankin Amex Goldin luettuani sun kirjoittaman ”American Express matkailijan paras kaveri” postauksen. Jo kahdeksan kuukautta myöhemmin 19 vuotiaana kundina hain Amex Platinumia ja sain kortin. Nyt olen kohta vuoden käyttänyt Platinumia ja olen ollut tyytyväinen. Eduista voisi mainita vielä muutaman: Vuosittainen 100 euron etu VC hotellivarauksiin, Priority Pass ohjelman lisäksi Platinum kortilla pääsee Delta Sky Club-, The Centurion-, (musta amex) ja American Express Loungeihin, Vuokra-auto on vakuutettu eli pärjäät ilman autovuokraamojen lisävakuutuksia. Itselläni on käytössä pääkortin lisäksi Additional Card työkulujen erittelyyn. Toivotaan että blogisi saa Amexin yhteistyökumppaniksi!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 13 lokakuun, 2017 - 07:10

Hei Joona! Suuri kiitos kommentistasi :)! Kiva kuulla, että tykkäsit tästä. On erityisen mukavaa saada kommentteja, joissa lukija kertoo ottaneensa tuotteen käyttöön postaukseni ansiosta, joten erityiskiitos siitä.

Ja onnittelut, että olet jo 19-vuotiaana saanut Platinumin itsellesi! Se on ainakin omasta mielestä hieno saavutus :). Todella hyviä pointteja kaikki nämä. En ole tosiaan luetellut postaukseen ihan kaikkia etuja, mutta nuo ovat kyllä merkittäviä. Olen harkinnut tuon lisäkortin käyttöönottoa ihan varakortiksi, mutten ole vielä jaksanut ottaa sitä. Se olisi varsinkin reissussa hyvä, jos pääkortille sattuu käymään jotain, vaikka alunperin se onkin tarkoitettu kulujen erittelyyn.

Kiitos vielä tästä ja mukavaa viikonloppua :)!

Vastaa
Nanna 6 marraskuun, 2017 - 19:03

Kiitos hyvästä postauksesta! Olen itse käyttänyt viisi vuotta Amexin Goldia ja nyt olen harkinnut Platinumiin siirtymistä, varsinkin yökerhoedut kiinnostaa:) Tiedätkö kuuluuko Skohan ja erityisesti Skohanin VIP-puoli etuihin?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 7 marraskuun, 2017 - 08:29

Kiitos, Nanna! Kiva kuulla, että tästä oli hyötyä :). Nyt en osaa antaa ihan täydellistä vastausta siitä syystä, että Amex vaihtoi vähän aikaa sitten tuota yökerhojärjestelmäänsä. Aiemmin Amexille siis soitettiin tai lähetettiin sähköpostia ja he hoitivat varsinaisen varauksen, mutta nykyään Amex on ns. ulkoistanut tämän toiselle firmalle, jolla on oma järjestelmänsä. Aiemmin Skohaniin ja Skohanin X:ään olisi päässyt Amexin kautta, mutten ole ihan varma, mikä uuden firman käytäntö on. Muistelisin, että Skohan on suoraan heidän listoillaan, mutta X:stä en ole varma. Jos kuitenkin pitäisi arvata, sanoisin, että myös X:ään pääsee ainakin, jos pyytää sitä erikseen tuolta asiaa hoitavalta firmalta. Yökerhoeduissa voi säästää aikamoisen summan, jos käy usein ulkona + kyllähän se helpottaa huomattavasti, vaikka kävisi vain kerran vuodessa :).

Vastaa
Ismo 3 tammikuun, 2018 - 23:43

Kiitos hyvästä yhteenvedosta etujen suhteen! Tuli paljon selkeämpi käsitys kuin Amexin omien sivujen kautta 🙂 Täytyy pähkäillä tuota Platinum korttia, kun matkustelutarve on kovasti lisääntynyt viime aikoina..

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2018 - 07:22

Kiitos sinulle kommentistasi, Ismo! Kiva kuulla, että tästä oli hyötyä :). Erityisesti matkailijalle Platinum on erinomnainen vaihtoehto, joten kannattaa tosiaan harkita sitä. Jos päädyt siihen, voimme halutessasi laittaa minut suosittelijaksi niin molemmat saavat kallisarvoisia pisteitä :). Mukavaa alkanutta vuotta!

Vastaa
Limusiineja, businessluokkia ja viiden tähden hotelleja - Pako Arjesta 28 tammikuun, 2018 - 15:05

[…] pääsemme yleensä businessluokan lipulla tai vähintään Priority Pass -kortilla, jonka sain Amexin kylkiäisenä (Platinum Amexilla pääsee nykyään menemään myös Priority-turvatarkastuksen […]

Vastaa
Pariisi - Kaunotar vai Hirviö? 20 maaliskuun, 2018 - 11:49

[…] koska sekin tulisi halvemmaksi kuin Pariisin suorastaan naurettavat hinnat. Mutta onneksi American Expressin Concierge pelasti […]

Vastaa
Eki 24 maaliskuun, 2018 - 11:18

Hei

En tiedä miten muut ovat niin tyytyväisiä Amexin hotelli palveluihin.

Useamman kerran kokeiltu, ja joka kerta trivagolla löytyy selkeästi edullisempia tarjouksia. Ja ihan selkeästi.

Sopii lähinnä henkilölle joka ei viitsi itse varata ja etsiä hotelleja

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 24 maaliskuun, 2018 - 12:03

Itse jaksan nähdä vaikka kuinka paljon vaivaa hotellien eteen ja teenkin niin, mutta käytän silti myös Amexin conciergen hotellipalveluita. En käytä koskaan Trivagoa, Hotels.comia tai muita varaussivustoja monistakaan syistä, joita en jaksa luetella tähän, mutta se on totta, että Amexin hinnat ovat monesti kalliimmat kuin esimerkiksi hotellin omilta sivuilta varattuna. Mutta välillä taas Amexilla on selvästi paremmat hinnat, eli se vaihtelee tilanteen ja paikan mukaan. Lisäksi Amexin kautta varatessa tietyistä hotelleista saa rahanarvoisia etuja, kuten huoneluokan korotuksia ja muuta sellaista, jolloin hieman kovempi hinta voi olla loppujen lopuksi halvempi kuin mitä hotellilta saisi. En tiedä, minkä tason hotelleissa yövyt, mutta ainakin luksushotelleissa hotellilta saa yleensä parhaan hinnan (vrt. muut varaussivustot) ja joskus Amex pistää sitäkin paremmaksi.

Vastaa
Ravintolaedut 1 huhtikuun, 2018 - 18:44

Hei. Kiitos kirjoituksista. Osaatko sanoa mistä löytyy tietoa noista ravintolaeduista?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 1 huhtikuun, 2018 - 19:18

Eipä kestä! Aiemmin nuo ravintolaedut olivat esillä Amexin omien sivujen kautta (sisäänkirjautumisen jälkeen) ”ravintolat”-osiossa, mutten ole varma, onko sellaista enää tarjolla. En muista ainakaan enää nähneeni samanlaista, joten valitettavasti en osaa auttaa sinua tässä asiassa.

Vastaa
Juha-Matti 19 huhtikuun, 2018 - 20:15

Moikka, voitko laittaa ystävätarjouksen sähköpostiin niin saisi gold tasolla 10.000 pistettä molemmat= 50€ minulle se kyllä kävisi.

Vastaa
Anssi 28 toukokuun, 2018 - 21:44

Hei, pääseekö platinum kortilla priority turvatarkastuksen läpi muuallakin kuin Helsingissä jota mainostavat Suomen sivuilla?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 toukokuun, 2018 - 21:46

Hei Anssi. Hyvä kysymys. Käsittääkseni ei pääse (ei ainakaan mainosteta missään), mutta joissain kentillä voi päästä Platinumin kylkiäisenä tulevalla Priority Passilla. Tuokin on tuntunut kuitenkin olevan harvinaista.

Vastaa
Ne Tammelat 13 syyskuun, 2018 - 15:09

Kiitos hyvästä postauksesta! Luin myös Goldin läpi ja jos näillä myyntipuheilla ei ala kortti houkuttamaan, niin ei sitten millään! Ainakin meille osui ja upposi, joten korttitilaus on laitettu eteenpäin. Voidaan käydä kippistämässä uutta korttia sitten vaikka jossain noista VIP-tiloista 🙂

Toivottavasti saat yhteistyökuviot rullaamaan, olet kyllä kiitettävästi jaksanut selvittää asioita ja neuvoa meitä untuvikkoja.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 13 syyskuun, 2018 - 15:11

Hyvä, jos näistä oli hyötyä! Käydään ehdottomasti tekemässä niin :)!
Kiitos. En ole tehnyt tuon asian eteen mitään vähään aikaan, mutta toivottavasti joskus saadaan homma rullaamaan.

Vastaa
Sami Piltonen 14 lokakuun, 2018 - 08:23

Moi. Tilasin just amex platiniumin, tiedätkö voiko suosittelijaa lisätä näin tilauksen jälkikäteen?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 14 lokakuun, 2018 - 09:37

Hei Sami! Aiemmin se onnistui, mutta nykyään Amex ei taida enää hyväksyä sitä. Se muutos tuli tuossa alkukesästä, eli suosituksen saa vain, jos suosittelijan tiedot ovat lomakkeessa hakuvaiheessa. Kiitos kuitenkin kun kysyit ja onnittelut tulevalle Amexin omistajalle :)!

Vastaa
Sami Piltonen 29 lokakuun, 2018 - 11:23

Moi. Saisin sinut lisättyä suosittelijakseni platina korttiin näin jälkikäteen. Lattoin sähköpostia sulla ?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 29 lokakuun, 2018 - 12:27

Hieno juttu! Vastasin viestiin, kiitos :)!

Vastaa
ville 8 marraskuun, 2018 - 20:39

Moikka,
Onko sinulla tietoa voiko yritykselle laittaa kk-maksut vai onko yrityksellä oma kortti? Kiitos jos vastailet.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 9 marraskuun, 2018 - 11:37

Hei Ville. En ole ihan varma ymmärsinkö nyt oikein, mutta yleisesti ottaen Amexilla on erikseen yrityskortit (paitsi en ole varma Suomesta). Voit tietysti käyttää Amex-korttiasi myös yrityksen tiettyihin ostoihin, mutta esimerkiksi et voisi ostaa vaikkapa yrityksen varastoon tavaraa Amexillasi, koska silloin Amex katsottaisiin yrityksen rahoittajaksi. En tiedä, vastasinko kysymykseesi. Jos en vastannut, voitko hieman tarkentaa niin vastaan parhaani mukaan?

Vastaa
Arby 12 marraskuun, 2018 - 18:25

Pitääkö Amex olla fyysisesti mukana, kun menee loungeen Priority Passilla? Mietin, että jos jättäisi Amexin kotiin matkalle lähtiessä.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 13 marraskuun, 2018 - 09:54

Nyt en ole kylläkään ihan varma. Arvaisin, että pelkkä Priority Pass riittää, koska en näe syytä, miksi Amex pitäisi olla mukana, mutta itse pitäisin sitäkin varmuuden vuoksi. Muutenkin Amexia kannattaa tietysti pitää matkalla, koska se tarjoaa paremman matkavakuutuksen ja pisteiden keräämisen yms.

Vastaa
Minna 20 marraskuun, 2018 - 04:30

Moikka! Kiitos hyvästä postauksesta! Laittaisitko suosittelun Platinumiin tulemaan sähköpostilla, niin hoidetaan molemmille pisteitä 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 marraskuun, 2018 - 07:01

Hei Minna, laitan sinulle mailia 🙂

Vastaa
Ellu 27 tammikuun, 2019 - 21:00

Heippa! Kiitos hyvästä ja selkeästä postauksesta. Kyselisin samaa, kuin muutama muukin. Laittaisitko sähköpostilla suosituksen, jotta molemmat pääsemme nauttimaan sen tuomista eduista?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 tammikuun, 2019 - 07:49

Laitan sähköpostia :).

Vastaa
Huijausta 31 tammikuun, 2019 - 20:39

Yksi surkeimmista korteista jota tiedän. ”kortit toimivat kaikkialla” juu, ei toimi platinum heti kun lähdet ulkomaille, vaan joudut odottamaan että ”asiakaspalvelu” on auki, eli 10-17 ja soittamaan ensimmäisenä sinne jotta aspa tädit avaa korttisi, joka lukitaan joka ikinen *piiiip* kerta kun menet ulkomaille.

Asiakaspalvelu on lähinnä iso vitsi, eikä kukaan osaa pahoitella eikä olla edes peruskohtelias. Tosin eipä ihme kun jokainen amex tantta istuu ruotsissa eikä edes suomessa.

Olen saanut tähän mennessä hyvin pienen huvin siitä että (huom:maksetut) laskut maksutetaan extra koron kanssa, josta ei käyttöehdoissa mitään mainita, ja aspa osaa vain huuli pyöreänä pyytää ottamaan sähköpostilla yhteyttä kun ”ei oo tullut vastaan tälläistä ennemmin”. En suosittele platinumia yhtään kenellekkään.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 3 helmikuun, 2019 - 11:29

Harmi, että omat kokemuksesi ovat olleet näin negatiiviset. Itse taas olen pitänyt Amexin asiakaspalvelua todella ystävällisenä, tehokkaana ja toimivana joka kerta, kun olen heidän kanssaan ollut tekemisissä. Kun menet ulkomaille, kannattaisi harkita sitä, että ilmoitat asiasta etukäteen korttiyhtiöön (pätee muissakin korteissa), ettei kortin käyttöä toisessa maassa pidetä epäilyttävänä. Kyseessä on varotoimi huijausten varalta. En myöskään tiedä näistä koroista, jotka olet maksanut, joten ehkä tässä on kyse kaikin puolin aika ainutlaatuisesta kokemuksesta.

Vastaa
Teemu 17 helmikuun, 2019 - 20:46

Uusiutuuko noiden hotellien kultakortit aina niiden vanhentumispäivämäärien jälkeen? Esim itselläni Hiltonin kultakortti vanhentuu tän vuoden heinäkuussa, niin pysynkö kultatasolla niin kauan kun olen platina amexin omistaja?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 17 helmikuun, 2019 - 21:24

Hei, Teemu. Ainakin itselläni se on aina mennyt niin, olipa sitten kyse Hiltonista, Shangri Lasta tai muusta ketjusta. Ainahan säännöt ja edut voivat muuttua, mutta niiden pitäisi uusiutua itsestään. Jos ole kuitenkin nyt HH Gold ilman Amexia ja otat Amexin, jonka kautta saat HH Goldin, Hilton saattaa pyytää perustamaan ns. uuden tilin. Muistelisin, että itselläni oli tällainen tilanne vuosia sitten, mutta loppujen lopuksi sain pidettyä vanhan tilini ja siirrettyä sen Amexin kautta sellaiseksi, että se uusiutuu automaattisesti. Siitä on jo niin pitkä aika, etten muista, miten homma oikeasti meni, mutta kyseessä saattoi olla myös jokin väärinkäsitys. Sanon tämän siksi, että kannattaa olla tarkkana, jos sinulla on jo vanha tili ja saat näitä etuja uutena Amexin asiakkaana. Ps. Jos laitat Amexin Platinumin hakuun, voin lähteä suosittelijaksi, jotta molemmat saavat pisteitä :).

Vastaa
Teemu 17 helmikuun, 2019 - 21:35

Kiitos vastauksesta 🙂 olen jo platina kortin omistaja ja olen sen kautta näissä kaikissa hotelliohjelmissa kultakorttilainen. Ajattelin vain tässä, ettei ne hotelliohjelmat ole vaan ns. kertakäyttöisiä, että kultatasoille pääsee vain kerran.

Vastaa
Jarmo Palukka 24 maaliskuun, 2019 - 17:56

Kiitos. Lisäksi Hertziltä autoa vuokratessa ei tarvi lisävakuutuksia.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 14 huhtikuun, 2019 - 17:58

Hyvä huomio, kiitos!

Vastaa
Tatu 5 heinäkuun, 2019 - 08:57

Terve, onko nuo yökerhoedut vielä voimassa ? Sivuilla näistä ei löydy juuri tieota ja olisi itselle suuri osa hankintaa.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 5 heinäkuun, 2019 - 08:58

Hei Tatu, en ole ihan varma, mihin kaikkiin yökerhoihin tällä hetkellä edut ovat voimassa, mutta Amexilla on yhä tuo käytössä. Se on muuttanut muotoaan parikin kertaa vuosien saatossa, mutta Amexin sovelluksella voi jättää pyynnön, että pääsisi listalle, jolla yökerhosta riippuen pääsee jonon ohi tai ilmaiseksi sisään yms.
Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi.

Vastaa
Sakari Korpinen 16 joulukuun, 2020 - 01:55

Kiitos paljon blogista ja amex teksteistä, ajattelin itsekin platinumin hommata. Oletko kiinnostunut heittämään suosituskoodia minulle?

Vastaa
Maija 12 marraskuun, 2021 - 09:09

Amexin kautta hotellien hinnat ovat kalliimmat kuin esimerkiksi suoraan hotellin sivujen kautta tehdyt varaukset (n.20%).

Meillä on vuosikausia ollut platina kortti, eikä hotellien korotuksia ole tullut kertaakaan. Lisäksi meillä on hetken aikaa ollut centurion kortti millä on oltu muutaman kerran matkalla ja tällä kortilla pitäisi olla korkeimmat tasot hotellien järjestelmässä. Ei tullut silläkään korotuksia auton vuokrauksessa tai hotelleissa. Eli suhtautuisin erityisen kriittisesti näihin tasojen korotuksien tuomiin etuihin.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 12 marraskuun, 2021 - 09:37

Hei, Maija! Harmi, että teillä on ollut tuollaisia negatiivisia kokemuksia korotusten ja hintojen suhteen Amexilla. Omien vertailujeni perusteella välillä Amexin hinnat tosiaan ovat kalliimmat, välillä ne ovat samalla tasolla kuin nettisivuilla (mutta edut ovat paremmat Amexin kautta) ja välillä ne ovat myös halvempia. Riippuu varmasti monesta eri jutusta. Usein varaan kyllä hotellin suoraan nettisivuilta, mutta välillä myös Amexin kautta, koska lopullinen hinta on näin edullisempi. Olen saanut maltillisia korotuksia, mutta myönnän, että niitäkään ei tule ihan joka kerta – kuitenkaan mitään huimia korotuksia ei ole vielä sattunut omalle kohdalle. Centurionista ei ole valitettavasti vielä kokemusta, sillä oma varallisuuteni ei tässä vaiheessa vielä oikeuta sellaisen omistamiseen, mutta sekin on tavoitteena aikanaan. Siitäkin olisi mielenkiintoista päästä kirjoittamaan. Kiitos, että kerroit omista kokemuksistasi! Mukavaa viikonloppua 🙂

Vastaa
Anna 15 helmikuun, 2022 - 22:07

Onko sinulla ajankohtaisista eduista tietoa? Kuinka usein on ollut tarjolla ravintolakäynti kahdelle ja missä ravintoloissa? Kuinka usein tulee jotain tapahtumia ja mitä ne on aiemmin olleet?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16 helmikuun, 2022 - 08:53

Edut ovat pysyneet melko samoina vuosien saatossa, myös poikkeusaikana, mutta tapahtumien määrä on tietenkin vähentynyt huomattavasti. Viime vuonna tarjolla oli ravintolakäynti kumppaniravintoloissa, jotka olivat ainakin jonkin aikaa mm. Sue Ellen, Pastis, Finnjävel ja pari muuta, mutta ennen kuin ehdin mennä käyttämään oman, osa ravintoloista oli poistunut. Viime vuonna sai myös satasen alennuksen tietyistä B&W-ravintoloista, kuten Gaijinista. Noita Amexin tarjoamia illallisia pitäisi kai tulla jossain vaiheessa useamman kerran vuodessa, mutta tällä hetkellä sitä etua ei ole voimassa. Viime aikoina on tullut esimerkiksi tarjouksia, joiden ansiosta voi hakea ilmaiset kahvit tai leivokset tietyistä kahviloista tai esimerkiksi testata joitain palveluita (vaikkapa Anton&Antonin ruokakassia) alennuksella. Ennen pandemiaa oli kaikenlaisia tapahtumia konserteista koruesittelyihin, mutta tällä hetkellä nuo ovat aika minimissä. Pahoittelut, etten voi tällä hetkellä antaa parempaa vastausta, mutta uskon kyllä, että nämä useat edut ja tapahtumat palaavat taas, kun maailma hieman normalisoituu 🙂

Vastaa
vesa 14 lokakuun, 2023 - 13:50

Hei,

Itse nyt odotan postista tipahtavan Amex platinium. Ei aikaisempaa kokemusta. Onko Jerry päivitystä antaa tämän hetken tilanteessta?

Vastaa
admin 14 lokakuun, 2023 - 14:26

Onnittelut tulevasta platinasta! Itse asiassa olen suunnittellut kirjoittavani päivityspostauksen siitä, millainen Amex Platinum on tällä hetkellä, joten toivottavasti saan sen julkaistua lähiaikoina 🙂

Vastaa
Jami 19 helmikuun, 2024 - 22:34

Kiitos paljon kattavasta informaatiosta! Mielelläni kuulisin nykyhetken kokemuksia myös näin vuonna 2024! 😊

Vastaa
admin 20 helmikuun, 2024 - 09:57

Kiva kuulla, että tästä oli jotain hyötyä, vaikka informaatio onkin hieman vanhentunutta! Itse asiassa kyseinen postaus on ollut luonnoksissa työn alla jo useamman kuukauden, mutta ajan- ja energianpuutteen takia en ole saanut sitä vielä valmiiksi. Toivottavasti saan senkin tehtyä lähiaikoina. Mukavaa päivää! 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.