Home ¬Ľ Terveiset Tokiosta!

Terveiset Tokiosta!

by admin

Konnichiwa, mina-sama! Doozo yoroshiku onegaishimasu. (toivottavasti meni oikein ūüėČ )

PyhaŐąkkoŐą Harajuku

Tosiaan terveiset täältä nousevan auringon maasta, eli paratiisista :D! Aloitimme matkamme jo lauantaina, lensimme Prahaan ja sieltä sitten takaisin Helsinkiin sunnuntaina. Saavuimme maanantaina Tokioon noin vuorokauden matkustamisen jälkeen ja nyt olemme viettämässä ensimmäistä kokonaista päiväämme tässä miljoonakaupungissa.

Teen jossain vaiheessa pienet arvostelut lentokenttäloungeista, joita pääsimme testaamaan, mutta tähän väliin voin sanoa sen verran, että niiden käyttö tekee matkustamisesta todella paljon rennompaa.

Olen muuten yritt√§nyt tykitell√§ Instagramiin mahdollisimman paljon kuvia matkanteosta ja paikan p√§√§lt√§, joten toivottavasti ne v√§litt√§v√§t t√§t√§ fiilist√§ edes hieman sinne ruudun toiselle puolelle :). T√§ll√§ hetkell√§ kirjoittelen t√§t√§ postausta klo 17.00 aikoihin Hiltonin Executive Loungesta ”tee-aikaan” :). Lounge on 37. kerroksessa, joten hakeuduin tietysti suuren ikkunan viereen. Allani avautuu valtava kaupunkin√§kym√§ ja upea vuorijonon siluetti, jonka taakse aurinko on laskemassa. En haluaisi olla t√§ll√§ hetkell√§ miss√§√§n muualla.

Olimme melko väsyneitä saapuessamme eilen hotellille, sillä lentokoneessa ei tullut nukuttua kauheasti. Tästä huolimatta on pakko myöntää, että pääsin huomaamaan valtavan eron väsymyksen tasossa businessluokan ja economyn välillä. Economylennon jälkeen viime vuonna olin aivan puolikuollut. Koko ensimmäinen päivä oli aivan kamala. Nyt jaksoin heilua kaupungilla iltaan asti ilman suurempaa väsymystä :). Sain myös ne kaksi asiaa, jotka ehdottomasti halusin ensimmäisenä päivänä: Tendon Tenya -ketjun tempuraa ja Krispy Kreme -donitsiketjun donitsin :D. En siis paljoa pyytänyt ;).

Kakiage Tendon -annos ei näytä hääppöiseltä, mutta se on yksi parhaista ruoista, mitä olen koskaan syönyt :)

Kakiage Tendon -annos ei n√§yt√§ h√§√§pp√∂iselt√§, mutta se on yksi parhaista ruoista, mit√§ olen koskaan sy√∂nyt ūüôā

Saimme upean hotellihuoneen 21. kerroksesta, joten näköalat ovat melko hulppeat, kuten Instan kuvista näkee. Ainoa syy, jonka takia kuvien perusteella ei näytä siltä, että olisimme korkealla johtuu siitä, että monet viereiset pilvenpiirtäjät ovat arviolta 50.-kerroksisia :P.

Näkymä huoneemme ikkunasta

Näkymä huoneemme ikkunasta

K√§vimme t√§n√§√§n Harajukussa ja Shibuyassa ottamassa pient√§ shokkihoitoa. Pitih√§n sit√§ heti menn√§ niille alueille, joissa on eniten ihmisi√§, jotta totumme t√§h√§n v√§enpaljouteen nopeasti. K√§vimme my√∂s ”halvalla” lounaalla :P. Matkabloggaajakaverini Veera Bianca oli suositellut 2 Rooms Bar and Grilli√§ hienojen n√§k√∂alojen ja hyvien cocktailien vuoksi. Meill√§ oli my√∂s n√§lk√§, joten p√§√§timme menn√§ sinne lounaalle. Tiesin vain, ett√§ se on ilmeisesti jossain Harajukussa tai sen l√§hell√§, joten kuvittelin, ett√§ kyseess√§ on sellainen boheemi / rento paikka, jossa tarjoillaan hampurilaisia ja drinkkej√§ yms. T√§m√§ mielikuva tuli siit√§, ett√§ Harajukun alue on yleisesti ottaen rentoa. Erehdyin kuitenkin pahan kerran. Saavuimme kerrostalon 5. kerrokseen ja hienostuneet vastaanottovirkailijat kysyiv√§t heti, minne haluaisimme istumaan. Oli kylm√§√§ ja tuulista, joten he suosittelivat j√§tt√§m√§√§n upean terassin v√§liin ja siirtym√§√§n suoraan ravintolan puolelle. Kun meid√§t saatettiin p√∂yt√§√§n, takit vietiin narikkaan ja lautasliinat aseteltiin syliin (ja autettiin tietysti tuolien kanssa), tajusimme olevamme ”hieman” hienommassa ravintolassa. Mist√§ tied√§t olevasi alipukeutunut? Siit√§, ett√§ tarjoilijoilla ja jopa kokeilla on hienommat vaatteet kuin sinulla :P. Ajattelin, ett√§ ”t√§st√§ lounaasta tulee kallis keikka”, mutta toisaalta mietin, ettei se nyt ole niin kamala juttu. Tilasimme halvemmasta p√§√§st√§ olevat kala-annokset (pienet, fine dining -annokset), vissy√§ ja yhden drinkin. Loppuhinnaksi tuli yli 80‚ā¨! Viimeksi s√∂imme kaksi viikkoa Tokiossa noin 600 eurolla, joten tuo oli hieman ylihinnoiteltua meille. Ruoka ei edes ollut mitenk√§√§n erikoista. No, hauska kokemus ja tarina siit√§ tuli… ja opinpahan tarkistamaan asiat etuk√§teen ;).

Punanapsijaa

Punanapsijaa

Nyt on koko p√§iv√§ kierrelty kaupungilla, joten otamme v√§h√§n aikaa rennosti ja l√§hdemme sy√∂m√§√§n jotain hyv√§√§… ja halpaa t√§ll√§ kertaa. Onko kenell√§k√§√§n teist√§ k√§ynyt mokaa ravintolan hintatason suhteen, yl√§kanttiin siis? L√§hdittek√∂ pois noloina, raotitteko lompakkoanne kaikesta huolimatta vai jouduitteko tiskaamaan :)?

Ps. Tokio-postauksillani ei ole varsinaista teemaa ainakaan näin alustavasti vaan keskityn enemmänkin päiväkirjamaisiin juttuihin. En ole toiminut näin aiemmin, joten arvostaisin mielipiteitänne tällaisista postauksista. Ovatko nämä tylsiä? Kiinnostavia? Lisää tällaisia? Vai ei enää ollenkaan :P? Kertokaa vapaasti, jotta voin tarjota teille mahdollisimman mielenkiintoista luettavaa jatkossakin. Kertokaa muutenkin jos teitä kiinnostaa joku tietty asia Japanissa, jolloin voin ehkä kirjoittaa siitä :).

Kello on kohta jo 00.00, kun viimeistelen tätä postausta hotellihuoneessamme. Nyt on aika mennä nukkumaan, jotta jaksaa herätä taas aikaisin aamulla :). Hyvää yötä jo Suomeenkin! Me aloitamme nukkumisen täällä ja siirrämme sen tehtävän teille joskus seitsemän tunnin päästä :P.

You may also like

6 kommenttia

Katja 18 marraskuun, 2014 - 17:15

Hei!

Mun mielest√§ t√§mm√∂iset p√§iv√§kirjamaiset jutut on kyll√§ kivoja (ja heti nousee mieleen ajatus, miksei itse ole piiiitk√§√§n aikaan moisia tehnyt?)! V√§littyy tunnelmat tuoreeltaan ja ohan n√§in helpompi kuvailla omia ajatuksiaa ja tekemisi√§√§n kun ne on siin√§ ihan juuri tapahtuneet. Sitten niihin muunlaisiin kirjoituksiin voi panostaa ajan kanssa ūüôā

Itsell√§ni on k√§ynyt moka Bangkokissa ravintolan kanssa, mutta se oli oma vika kun jouduin huijatuksi kaverin kanssa. Miss√§√§n ei n√§kynyt ruokalistoja, joten me vaan tilattiin kaikkea hyv√§√§ kun ajattelimme, ettei t√§m√§ nyt niin kallista ole. Sitten tuli lasku p√∂yt√§√§n ja se olikin 100 e… Hahhaha, sanoinkuvaamaton fiilis! Maksettiin ja luikittiin pois. Emme olleet kyll√§ ainoat valkoiset jotka √§imistynein√§ maksoivat ruokia eli paikka oli selke√§sti sellainen turistin kusetus-mesta. Mut oli hienoo maksaa pelk√§st√§√§n keitetyst√§ riisist√§ 5 e…

Kyll√§ tuosta aina oppii! ūüėÄ

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 18 marraskuun, 2014 - 17:19

Kiitos, että jaksoit vastata ja kertoa oman mielipiteesi :)! Kiva kuulla, että tällaiselle löytyy kannatusta, sillä olet mielestäni oikeassa, että tunnelma välittyy parhaiten näin :).

Auts :/. Tuo kusetushommahan on sitten jo ihan oma asiansa. Se on omaa tyhmyytt√§, jos tekee niin kuin itse tein, mutta turistihuijaukset yms. voivat olla joskus vaikka kuinka ”hyvin tehtyj√§”, joten siit√§ on turha syytt√§√§ itse√§√§n. Hyv√§, ett√§ selvisitte viel√§ ”kohtalaisella” hinnalla eik√§ mill√§√§n ”viisi tonnia nyt ja heti” :). Mutta tosiaan kyll√§h√§n noista oppii. Ei itsek√§√§n olisi tehnyt mieli maksaa suupalasta 40 euroa, mutta ei voi mink√§√§n :P. Varmaankin kiva paikka, jos rahalla ei ole merkityst√§, mutta kun itselleni on ūüėõ

Vastaa
Sandra 18 marraskuun, 2014 - 18:56

Tykkään päiväkirjamaisuudesta! Pääsee paljon paremmin mukaan teidän fiiliksiin tuoreeltaan. Vähän kuin instasta seuraa kuvina ja sitten blogi tuo lihaa kuvien ympärille.

Budapestissa mentiin ekana iltana sy√∂m√§√§n √§lytt√∂m√§n n√§lk√§isin√§ ekaan paikkaan, mik√§ tuli vastaan. Tilasin gulassia, jota mainostettiin ulkona kyltiss√§ noin viiden euron hintaan. Sain p√∂yt√§√§n jonkinlaista ohraa ja lihakastiketta, joka maistui noh, kotiruoalle. Ajattelin, ett√§ aha ok, ja vatsan kurniessa s√∂in. Laskun tullessa annos maksoi jotain 17 euroa ja ihmettelin sit√§ tarjoilijalta. H√§n sitten selitti, ett√§ olisi pit√§nyt tilata gulass soup, jos olisi halunnut keittoa (mink√§ siis itse miell√§n gulassiksi) ja ett√§ t√§m√§ gulass oli juuri t√§t√§ lihakastiketta ja eri hintaista. V√§h√§n j√§i kusetuksen makua ja muutenkin annos oli unkarilaiseen tasoon kallis laatuun n√§hden. Ei onneksi kuitenkaan isommasta raham√§√§r√§st√§ ollut kyse. ūüėÄ

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 19 marraskuun, 2014 - 01:17

Hienoa, kiitos mielipiteestä :)! Tuo on todella hyvin sanottu ja siihen itse asiassa pyrinkin, että blogi täydentää Instaa :).
Tuollainen kuulostaa kyllä hieman kusetukselta :/. Sitäkin suuremmalla syyllä, että Budapestin kaltaisessa turistikaupungissa tiedetään, mitä asiakas tarkoittaa gulassilla. Eli pelisilmääkin olisi pitänyt olla (jos ei olisi kusettanut). Onneksi selvisit kuitenkin kohtuullisella hinnalla, vaikka se olikin jotain ihan muuta kuin piti :). Kiitos kommentista!

Vastaa
Maarit Johanna 19 marraskuun, 2014 - 00:39

Komppaan! P√§iv√§kirjat on just parhaita ūüôā Ihan huippua lukea n√§it√§ juttuja miss√§ kaikki on loistavasti mutta k√§y hauskoja k√§mmej√§. Mahtavaa ettette haluaisi olla juuri nyt miss√§√§n muualla. Odotellessa teid√§n lentokokemuksia ja hotelliarvosteluja ^^

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 19 marraskuun, 2014 - 01:19

Hienoa, kiitos tiedosta :)! Näinhän niiden asioiden pitääkin mennä :P. Usko pois, Japanissa niitä kämmejä tapahtuu liiankin helposti xD. Mutta kiva, että pystyn välittämään tunnelmaa myös ruudun sille puolelle. Lento ja hotellijutut taitavat jäädä näillä näkymin siihen, kun palaan kotiin, mutta jossain vaiheessa teen postaukset aivan varmasti ;).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.