Home » Temppeleitä ja historian havinaa Asakusassa – Tokio osa 4

Temppeleitä ja historian havinaa Asakusassa – Tokio osa 4

by admin
Portti yhteen lukuisista alueen temppeleistä

Portti yhteen lukuisista alueen temppeleistä

Nyt pääsen taas jatkamaan Tokion hehkuttamista tässä Asakusan kaupunginosaa käsittelevässä postauksessa. Meinasin yhdistää tämän muihin kaupunginosiin, koska en viettänyt alueella hirveästi aikaa, mutta päätin tehdä tästä kuvapainotteisemman jutun. Kannattaa varmistaa, ettei sekoita Asakusaa Tokion alueeseen nimeltä Akasaka 🙂

Päätimme käydä tutustumassa Asakusan alueeseen marraskuun ensimmäisenä päivänä. Emme olleet varmoja, mikä olisi paras juna alueelle, koska suoraa yhteyttä Shinjukusta ei näyttänyt olevan, joten matkustimme Yamanote-linjaa pitkin Uenon asemalle, jossa kesti 25 minuuttia. Meinasimme jatkaa tästä matkaa toisella junalla, mutta olin tutkaillut karttaa ja arvioinut, että Asakusaan olisi enää matkaa vain kaksi kilometriä. Tykkään enemmän kävelystä, joten uskaltauduimme suunnistamaan tämän parin kilometrin matkan jalan. Arvio osui melko nappiin, koska matkaa oli 1,7 km GPS:n mukaan ;). Onneksi päätimme kävellä loppumatkan, koska matkan varrella näkyi aivan toisenlaista Tokiota.

Tokyo Skytree hallitsi kaupunkinäkymää jo kaukaa

Tokyo Skytree hallitsi kaupunkinäkymää jo kaukaa. Siitä lisää toisessa postauksessa 😉

Aikamoinen määrä voimalinjoja

Aikamoinen määrä voimalinjoja

Tuollaisia ei taida Suomesta löytyä :)

Tuollaisia ei taida Suomesta löytyä 🙂

Näimme Asakusassa Tokion ensimmäiset hylätyt rakennukset

Näimme Asakusassa ensimmäiset hylätyt rakennukset Tokion reissullamme

 

Kaupungin syvyyksiin unohdettu Mini

Unohdettu Mini

Asakusa oli ennen vanhaan Tokion viihdealue, mutta nykyään se on jäänyt mm. Shinjukun ja Shibuyan jalkoihin tällä osa-alueella. Kaupunginosa tunnetaan kuitenkin Tokion mittakaavalla vanhoista rakennuksistaan. Kaupunki uudistuu jatkuvasti, joten on harvinaista nähdä taloja, jotka ovat niinkin ”vanhoja” kuin 50- ja 60-luvulta. Asakusa on kuitenkin poikkeus tässä. Kannattaa muistaa, että suuri osa Tokion rakennuksista tuhoutui tai vaurioitui toisen maailmansodan pommituksissa, joten vanhoja rakennuksia ei ole senkään vuoksi. Asakusa on nykyään tunnettu myös Senso-ji temppelialueesta, pienemmistä temppeleistä ja pelkästään keittiövälineisiin erikoistuneesta kauppakadusta nimeltä Kappabashi-dori. Tämä kaupunginosa on myös Tokion vanhin geishoista tunnettu alue ja nykyäänkin alueella työskentelee arviolta 45 japanilaista kaunotarta, mutta emme valitettavasti nähneet yhtään näistä mystisistä viihdyttäjistä.

Jykevät temppelin portit

Jykevät temppelin portit

Kunpa osaisi lukea japania :)

Kunpa osaisi lukea japania 🙂

Asakusa, Tokio temppeli

En ole varma, minne tämä portti johti, mutta hieno se oli

En ole varma, minne tämä portti johti, mutta hieno se oli

Pikkupyhättö :)

Pikkupyhättö 🙂

Kuvistakin päätellen näkee, että Asakusasta löytyy jonkin verran temppeleitä. Näin myös tuon pienen pyhätön kävellessäni siitä ohi. Se oli piilossa kahden korkean talon välissä. Mystinen löytö :).

Asakusa, Tokio TV

Näimme tv-kameroita ympäri Tokiota kuvaamassa jonkin maskotin kanssa. En olisi yhtään ihmetellyt, jos he olisivat innostuneet suomalaisesta photobomberista ;).

Mmmmm... food....

Mmmmm… food

Mmm...... beer

Mmm…… beer

Mmm.... ice cream

Mmm…. ice cream

Nuo kaikki ylläolevat herkut ovat siis muovista tehtyjä. En tiedä, kuinka hyvin se välittyy kuvien kautta, mutta paikan päällä ne näyttivät täysin aidoilta. Jos tuollaisen saisi ravintolassa eteensä, huomaisin vasta suutuntumalla, ettei kyse ole aidosta tavarasta. Japani on tunnettu muoviruoistaan, jotka komeilevat useiden ravintoloiden ja kahviloiden vitriineissä ja näyteikkunoissa. Täältä löytää hauskoja matkamuistoja, mutta nämä taideteokset voivat käydä todella kalliiksi. Ravintolat maksavat kohtalaisia summia näistä muoviherkuista.

Näitä ja kaikkea muuta keittiötarvikkeisiin liittyvää voi ihastella aiemmin mainitsemallani Kappabashi-dori kadulla. Koko katu on siis omistettu pääasiassa astioille, veitsille, muoviruoalle ja kaikelle, mitä ravintolat voivat tarvita. Minulla oli vain pari tavoitetta Japanin tuliaisten suhteen ja yksi niistä oli kunnollinen kokkiveitsi. Onneksi sekin hoitui käymällä yhdessä sattumanvaraisessa liikkeessä tämän kadun varrella. Sain myyjäkseni naisen, joka oli puoliksi japanilainen ja puoliksi englantilainen. Plussaa siitä, että hän puhui tietysti moitteetonta englantia ja osasi kertoa veitsistä ammattitaitoisesti, mutta hän teki yhden virheen, jonka vuoksi melkein jätin ostamatta veitsen. Hän aliarvioi asiakkaansa. En tarkoita tällä sitä, että tietäisin veitsistä yhtään mitään, mutta asiakkaalle ei ikinä saa tulla oloa, että myyjä pitää tyhmänä. Välillä kyseinen nainen oli melko töykeä ja puhui kuin vähä-älyiselle. Tästä syystä paikasta jäi ristiriitaiset fiilikset. Päädyin kuitenkin ostamaan damascus-terällä varustetun japanilaisen kokkiveitsen, johon sai kaupanpäälle katakana-kirjaimilla kaiverretun sanan/nimen veitsen terään. Päädyin ”mielikuvitukselliseen” ratkaisuun pyytämällä siihen oman etunimeni :P. Toivottavasti siinä ei lue ”nuudelikeitto” tai jotain muuta sellaista. En valitettavasti muista veitsen hintaa, mutta se taisi olla jotain 70-100 euron luokkaa. Olen ollut siihen todella tyytyväinen, joten pidän sitä yhtenä kallisarvoisimmista aarteistani :).

There she is, in all her beauty

There she is, in all her beauty

Ja siinä näkyy kaiverrus, jonka vanha seppä (?) taidokkaasti takoi silmieni edessä

Ja siinä näkyy kaiverrus, jonka vanha seppä (?) taidokkaasti takoi silmieni edessä. Todellisuudessa se näkyy tietysti paremmin, mutta kuva heijastaa huonosti.

Asakusan suosituin nähtävyys on ehdottomasti tokion vanhin temppeli Senso-ji. Temppelin luokse johtava 250 metrin mittainen Nakamise-dori katu on täynnä kaikenlaisia pikkukauppoja, jotka myyvät mm. erilaisia ruokia ja matkamuistoja, kuten kimonoita ja japanilaista taidetta.

Nakamise-dori

Nakamise-dori

Japanilaisia naisia juhla-asuissaan

Japanilaisia naisia juhla-asuissaan

Satuimme näkemään myös perinteisiä juhla-asuja monien vierailijoiden päällä. Varsinaisten geishojen näkeminen olisi varmasti hieno kokemus.

Rukouslaatikoita

Ennustuslaatikoita (?)

Asakusa, Tokio Senso-ji rukouslaatikot

Haluaisin sanoa, että mistä yllä on kyse, mutta en nyt ole varma sekoitanko tämän johonkin toiseen. Ilmeisesti voit laittaa rahaa pieneen metallilippaaseen, ottaa puisesta laatikosta ennustuksen/rukouksen ja kiinnittää sen tuohon keskellä näkyvään punaiseen telineeseen. Korjatkaa joku viisaampi, jos olen väärässä.

Isot sandaalit

Isot sandaalit

Asakusa, Tokio Senso-ji koriste

Asakusa, Tokio Senso-ji temppeli

Kaminarimon

Kaminarimon

Näissä kuvissa näkyvä portti punaisen lyhtynsä kanssa on nimeltään Kaminarimon eli vapaasti suomennettuna ”Ukkosportti”. Punamusta lyhty kuvastaa ukkospilviä ja salamoita.

Tokio, Asakusa Senso-ji lyhtyjä

Asakusa, Tokio Senso-ji temppelin pikkuportti

Asakusa, Tokio Senso-ji temppelialue

Temppelialue oli todella hieno kokemus, mutta kuvien ottaminen ei ollut niin helppoa suurien ihmismassojen takia. Mutta siihen kannattaa tottua Japanissa, että sata ihmistä ottaa tismalleen samaa kuvaa samaan aikaan. Voisin kuvitella käyväni täällä uudestaankin erityisesti suosittujen matsuri-festivaalien aikaan.

Asakusa, Tokio talo

Asakusa, Tokio kivi

Asakusa, Tokio kivi läheltä

Suunnitelmiimme ei kuulunut Asakusan lisäksi mikään muu kyseiselle päivälle, mutta näimme taivaanrannassa jotain erittäin mielenkiintoista. Tokyo Skytree vilahtikin jo parissa kuvassa. Päätimme kävellä Asakusasta tuota upeaa maamerkkiä kohti ja päättää paikan päällä lähdemmekö ylös asti vai emme.

Matkan varrella näimme mm. tällaisen ilmeisen tärkeän ”kiven”. Yksi Japanin upeista piirteistä oli keskittyminen yksityiskohtiin. Kaikkialta löytyi pieniä, huomaamattomia asioita, joista pidetään kuitenkin todella hyvää huolta. Japanista löytyy mm. aivan mielettömän upeita kaivonkansiakin :). Käykää vaikka vilkaisemassa niin tiedätte, mitä tarkoitan.

Oli mukavaa nähdä myös tätä Tokion vanhempaa puolta, mutta huomasin alueella myös pienen negatiivisen asian. Tokio on todella siisti kaupunki eikä roskia näy lähes missään, mutta Asakusa oli yksi niistä alueista, joissa siisteyttä ei oltu viety huippuunsa. Kuitenkin kyseessä oli ehkä pari roskaa siellä täällä (selvästi vähemmän kuin suomalaisilla kaduilla), mutta se pisti kuitenkin silmään, kun oli tottunut ”kiillotetumpaan” Tokioon.

Asakusa on ehdottomasti kokemisen arvoinen alue ja tämä on paras paikka, jos haluaa veitsiostoksille. Ensi kerralla haluan tutustua alueeseen ja erityisesti sen arkkitehtuuriin tarkemminkin, koska viime kerta koostui enemmänkin pelkästä läpikävelystä. Seuraava Tokio-postaus käsitteleekin yhtä Tokion upeimmista paikoista, josta tuli meille erityinen Tokio-symboli :). Hauskaa illanjatkoa kaikille!

PS. osa kuvista: Tiia / Black + White = Grey

You may also like

7 kommenttia

maisasofia 27 maaliskuun, 2014 - 20:49

Tosi hyvä, kattava postaus 🙂 Kiinnostaa lukea näitä, kun tuo puoli maailmaa on itselleni vielä täysin tuntematon. Paitsi nyt haluan adoptoida tuon Minin, nyyh.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 maaliskuun, 2014 - 22:36

Kiitos :). Erityisesti positiivisia kommentteja on aina kiva kuulla :). Jos onnistun postauksissani, tulet vielä matkustamaan Japaniin joku päivä ;). En siis ollut ainoa, jota tuo Mini säälitti ihan kauheasti :P. Se näyttää jotenkin niin yksinäiseltä. Toivottavasti sitä on jo käytetty tuon kuvan ottamisen jälkeen.

Vastaa
satuvw 27 maaliskuun, 2014 - 20:59

Täytyy tunnustaa että Japani aivan täysin tuntematon maa minulle, mielenkiinnolla odotan mikä on se Tokion upein paikka!! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 maaliskuun, 2014 - 22:37

Niin se on aika suurelle osalle maailmasta ja erityisesti suomalaisista ;). Mutta teen parhaani tuodakseni Japanin mahdollisimman monen tietoisuuteen. Ensi viikolla se selviää ;).

Vastaa
lena 31 maaliskuun, 2014 - 20:46

Mä tykkäsin ehdottomasti Tokion neonvaloista ja pilvenpiirtäjistä, mutta nämä perinteiset alueet ovat niin omaa luokkaansa että niistäkin on ihan pakko tykätä. 🙂 Kiva kertomus!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 31 maaliskuun, 2014 - 20:50

Harmi, että Tokiossa on niin ”vähän” sitä perinteistä puolta, mutta hienoa, että sitä löytyy kuitenkin jonkin verran :). Laitan joskus myöhemmin postauksen Naritasta, jossa sitä löytyi paljon enemmänkin.
Kiitos :). Teen parhaani ;). Jossain vaiheessa haluan päästä käymään myös Kiotossa, josta löytyy sitä todellista vanhaa Japania. Melkein tulee kylmiä väreitä, kun ajattelee Kioton katuja myöhään illalla 🙂

Vastaa
Tokyo Skytree - Tokio osa 5 5 huhtikuun, 2014 - 18:21

[…] että viime postauksestani on kulunut jo aivan liian pitkä aika, mutta nyt on vihdoin aika kertoa Asakusa-postauksessani mainitusta Tokion upeimmasta nähtävyydestä. Kyseessä on siis Tokyo Skytree […]

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.