Home » Pikaretki Helsinkiin

Pikaretki Helsinkiin

by admin
Näkymä Sokos Hotel Vaakunan 10. kerroksen ravintolasta

Näkymä Sokos Hotel Vaakunan 10. kerroksen ravintolasta

Mainitsinkin jo aiemmin, että osallistuin bloggajille tarkoitettuun iltamaan Helsingissä. Valitettavasti en ehtinyt viettää kauheasti aikaa kierrellen kaupunkia, koska aikatauluni oli todella kiireinen. Siitä syystä kuvani ovat erittäin rajoittuneita tällä kertaa.

Joskus aiemmin tykkäsin käydä Helsingissä, mutten olisi voinut kuvitella asuvani siellä. Nykyään asia on kuitenkin täysin toisin. Nyt en voisi kuvitella muuttavani minnekään muualle kuin Helsinkiin :). Ehkä toteutan sen jossain vaiheessa. Monet lukijani asuvat tässä upeassa kaupungissa, mutten ole varma tajuavatko kaikki kuinka hieno kaupunki Helsinki oikeasti onkaan. Kaikkialla on kauniita, vanhoja rakennuksia ja joka puolella on ihmisiä (uskokaa pois, tämä on hyvä asia). Mutta kaikkein hienointa Helsingissä on se, että ravintoloita, baareja ja kahviloita on joka lähtöön! Rakastan ravintoloissa ja baareissa käymistä, mutta esimerkiksi Lappeenrannassa valikoima on aivan liian suppea. Lueskelin mainiota Mondon Helsinki-opasta ja bongasin sieltäkin vaikka kuinka monta kiinnostavaa cocktailbaaria ja herkulliselta kuulostavaa ravintolaa.

Onneksi ehdin syödä maittavan lounaan paikassa nimeltä Café Bar No 9. Se oli todella sopiva paikka pikaiselle lounaalle, joten kiitos hotellini vastaanottovirkailijalle, joka suositteli paikkaa :).

Café Bar 9 Helsinki

Café Bar 9 Helsinki

Pasta carbonaraa... nam :)

Pasta carbonaraa… nam 🙂

Vaikka tulin aivan täyteen tästä runsaasta annoksesta, minun oli pakko päästä koittamaan paljon puhutun Fazer Cafén herkkuja. Kahvila oli mukavan avara ja rauhallinen, vaikka asiakkaitakin oli melkoisesti. Asiakaspalvelu oli todella ystävällistä eikä tilaamani berliininmunkki ja Marianne-kaakaokaan olleet hassumpia ;).

Marianne-kaakaota Fazer Caféssa

Marianne-kaakaota Fazer Caféssa

Jos aikaa olisi riittänyt, olisin halunnut käydä drinkeillä ainakin Groteskissa ja Navy Jerry´sissa. Jälkimmäinen on aivan varmasti nimetty minun mukaani, joten luulisin saavani sieltä hyvää palvelua ;).

Iso-Roobertinkatu

Iso-Roobertinkatu… kai 🙂

Pidän kaupungeissa kaikkein eniten tällaisista jalankulkijoille tarkoitetuista kaduista. Suomessa niiden laidat ovat yleensä täynnä kesäterasseja ja kahviloita, joten ne muistuttavat Keski-Euroopan viihtyisiä katuja.

 

Näkymä Sokos Hotel Vaakunan terassilta

Näkymä Sokos Hotel Vaakunan terassilta

Kuva saattaa näyttää hieman epäselvältä, koska tässä vaiheessa lunta tuli vaakatasossa kovan tuulen kera. Sitä ei huomaa kuvasta, mutta minä ainakin huomasin sen, koska otin tätä kuvaa t-paidassa :P.

Helsinkiläiset, muistakaa arvostaa tätä upeaa kotikaupunkianne, koska siitä hienompaa ei Suomessa löydy :)!

Ps. Olen koittanut löytää Helsingin parasta pizzapaikkaa muiden suositteluiden perusteella. Denny´s oli hyvä kokemus, mutta Stockmannin alakerrasta löytyvä pizzeria oli puolestaan pettymys. Kertokaahan kommentteihin, mistä saa Helsingin parhaat pizzat 🙂

 

 

You may also like

6 kommenttia

Lotta Watia 22 maaliskuun, 2014 - 14:50

Näyttää älyn hyvältä tuo pasta!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 22 maaliskuun, 2014 - 17:23

Se oli kyllä hyvää :). Kerrankin kunnolla maustettua ja pekonissakin oli just sopiva savun maku :). Hintakin oli muistaakseni jotain 10 euron luokkaa, joten ei paha.

Vastaa
tatjaana 22 maaliskuun, 2014 - 16:28

Olen toipumassa lonkkaleikkauksesta. Enää reilu neljä viikkoa, niin pystyn matkustamaan Helsinkiin. Siis lonkka kestää istua autossa tai junassa yli neljä tuntia.

Poikani ja miniäni ovat muuttaneet Helsingin keskustaan vanhaan arvokkaaseen kivitaloon. Miniäni on paljasjalkainen helsinkiläinen, on ikänsä asunut Esplanadin puiston eteläpuolella.

Ihana päästä heidän kanssaan syömään ravintolaan ja kahville vaikka kauppatorille. Tai minne he minua ja miestäni vievät.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 22 maaliskuun, 2014 - 17:25

Helsingissä riittää tekemistä vaikka millä mitalla :). Erityisesti ”turistin” kannalta. Joskus pitää lähteä vain kävelemään ympäri Helsinkiä ja katsomaan kauniita rakennuksia yms.
Pikaista paranemista sinulle!

Vastaa
Kthetraveller 22 maaliskuun, 2014 - 18:21

Itse Helsingissä syntyneenä ja hyvin pitkään asuneena olen todellakin huomannut, ettei näe sitä kauneutta ja mielenkiintoisuutta kaupungissa ollenkaan. Minulla oli viime marraskuussa mahdollisuus viettää yksi yö hotellissa Helsingin keskustassa ja nautin suunnattomasti olemisestani eräänlaisena ”turistina”. Olenkin puhunut mieheni kanssa monasti siitä, että täytyisi varata hotellihuone Helsingistä ja tutustua kaupunkiin ihan turistin silmin.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 22 maaliskuun, 2014 - 19:45

Yleensähän sitä on todella vaikeaa nähdä oman lähiympäristön hienoutta ja kauneutta. Sen tajuaa monesti vasta, kun katsoo sitä kauempaa. Minun piti mennä Tokioon asti, että tajusin, kuinka raikas ilma Suomessa on. Tavallisesti en kiinnitä tuollaiseen mitään huomiota.

Hotelliyö voi olla todella fiksu idea, joten suosittelen sitä lämpimästi. En tiedä asutko ydinkeskustassa, mutta arvaisin, että ihan ydinkeskustassa asuminen lisäisi ravintoloiden ja kahviloiden käyttöä. Silloin siis pääsisit elämään siinä ”turistin Helsingissä” :). Kerro miten käy, jos saatte aikaiseksi tuon hotelliyön 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.