Home » Helsingin Top 5 Cocktailbaarit

Helsingin Top 5 Cocktailbaarit

by admin

Yhteistyössä Grotesk, Liberty or Death, 100 Dogs, A21 Cocktail Lounge

Oli eräs asia, josta olin erityisen innoissani Helsinkiin muuton suhteen – nimittäin kunnolliset cocktailbaarit. Olen jo vuosikausia ollut kiinnostunut cocktailien maailmasta, joten on mahtavaa, että kyseisen alan baarien tarjonta on Helsingissä niin hienolla mallilla. Halusin tutustua cocktailbaaritarjontaan baarikierroksen muodossa, joten keräsin kokoon bloggaajaporukan ja sovin yhteistyön neljän baarin kanssa. Viides baari ei ole varsinaisesti mukana yhteistyössä, mutta syy selviää loppupuolella ;).

Kysyin baarimikkokaveriltani Tatulta (iso kiitos!) hänen mielipidettään Helsingin viidestä parhaasta cocktailbaarista ja hän antoikin mahtavan listan juteltuaan asiasta kollegoidensa kanssa. Eli tämä lista on ammattilaisten suosittelema! Yllätyin kovasti, kun kyselin listan baareista Helsingissä asuvilta kavereiltani, sillä he eivät olleet edes kuulleet useimpien nimiä eikä yksikään heistä ollut vieraillut näissä baareissa. Tajusin tästä, että cocktailbaarit ansaitsevat ehdottomasti enemmän näkyvyyttä, sillä suomalaisten on jo korkea aika tajuta hyvän päälle myös juomien suhteen. Siispä siitä syntyi tämä lista :).

Lisään linkit muiden bloggaajien postaukseen, kun ne julkaistaan, joten kannattaa pitää tätä ja heidän blogejaan silmällä, koska meillä kaikilla on varmasti omanlaiset postauksemme ja kuvamme tästä upeasta illasta :).

– Keltaisessa Keittiössä (postaus julkaistu!)

– Otto Izakaya (postaus julkaistu!)

– Veera Bianca (postaus julkaistu!)

Huom: Lista on muodostettu ainoastaan käyntijärjestyksen perusteella, sillä kävimme jokaisen baarin läpi yhden illan aikana. Kyse ei siis ole paremmuusjärjestyksestä, sillä kyseisiä baareja ei edes voisi verrata keskenään niiden erilaisuuden vuoksi. Kaikki listan paikat ovat ehdottomasti testaamisen arvoisia, sillä niistä löytyy jokaiselle jotakin fiiliksen mukaan.

Edit: Unohdin laittaa tärkeän asian julkaisuvaiheessa. Nimittäin sen, että olen kuullut monien sanovan, että cocktailien hinnat ovat liian korkeita (10 – 17 €), mutta totuus on se, että niiden eteen nähdään paljon vaivaa ja raaka-aineet ovat yleensä keskivertoa laadukkaampia, joten hinnankin on oltava korkeampi. Cocktailit ovat siis verrattavissa fine diningiin. Lisäksi hinnasta sen verran, että cocktailejahan ei ole tarkoitus kitata alas, joten yhden juomiseen voi helposti mennä puolesta tunnista tuntiin. Siinä ajassa juo aika monta viiden euron kaljaa, joten loppujen lopuksi cocktailien nauttiminen voi käydä jopa halvemmaksi ;).

HUOM! Koska cocktailbaarit, kuten ravintolatkin, vaihtuvat joskus tiuhaankin tahtiin, valitettavasti tällaiset listaukset vanhenevat nopeasti. Baaria Nro 3 ja Nro 4 ei ole enää olemassa tässä postauksessa esitetyssä muodossa. 100 Dogs on lopettanut toimintansa ja A21 on nykyään Gate A21, josta minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta eikä sillä ole ilmeisesti tekemistä edellisen baarin kanssa. Jos uudelle, päivitetylle postaukselle on kiinnostusta, muista kertoa se kommenteissa, jotta tiedän, millaisille jutuille on kysyntää. Kiitos!

Kippis! Skål! Kanpai! Cheers!

1. Grotesk

 • Sijainti: Ludviginkatu 10
 • Suurin ginivalikoima koko Suomessa – 76 kpl
 • Käyttää hyväkseen keittiön raaka-aineita ja tekniikoita, joten cocktaileissa saatetaan käyttää erikoisia ainesosia, kuten oliiviöljyä ja mustapippuria
 • Seuraa trendejä ja tuo ne Suomeen ensimmäisten joukossa
 • Viineissä pieni kate (20% vs. useimpien paikkojen 80%), joten esimerkiksi kalliiden erikoisuuksien, kuten Dom Perignonin maistaminen onnistuu täällä hieman pienemmällä budjetilla kuin useimmissa paikoissa
 • Baarin tilat remontoitiin alkuvuodesta

Grotesk Bar

Jääpallon valmistamista jääkuutiosta

Jääpallon valmistamista jääkuutiosta

Groteskista muodostui kantapaikkani jo ensimmäisellä Helsinki-viikollani. Parin käyntikerran jälkeen baarimikot tunsivat minut nimeltä ja kuuluin jo vakiokalustoon. Tässä baarissa on kaikkein parasta istua baaritiskin ääressä arkipäivänä tai viikonloppuna alkuillasta ja jutella todella rennoille ja mahtavan ystävällisille baarimikoille. Samalla kannattaa kuunnella, kun he kertovat cocktailien takaa löytyvistä tarinoista ja esittelevät niiden sisältämiä ainesosia. Itse pidän erityisesti siitä, että opin samalla jotain maailmasta, joka kiehtoo minua valtavasti.

Grotesk juoma 2

Pidän henkilökohtaisesti kaikkein eniten juuri Groteskin sisäbaarista, joka on kuitenkin enimmäkseen kiinni kesällä. Kesän aikana Grotesk pitää auki sisäpihan terassia, joka on kuin keidas keskellä Helsinkiä. Kesäterassilla saa erinomaisia cocktaileja jopa suoraan hanasta (Suomen ensimmäinen paikka, jossa tämä on mahdollista)! Terassi on osittain myös katettu, joten ne väistämättömät sadekuurotkaan eivät pääse pilaamaan illanviettoa.

Grotesk juoma 6

Grotesk juoma 7

Vaikka sisäbaari oli kiinni, Suomen baarimikkojen eliittiin kuuluva Jarkko Issukka piti meidän bloggaajaporukallemme yksityistilaisuuden, jonka aikana hän kertoi meille todella mielenkiintoisia faktoja cocktailien maailmasta ja drinkeistä, joita hän loihti meille. Pääsimme näkemään myös, miten nyrkin kokoisia pallojäitä valmistetaan ja maistelimme mm. pullotettua cocktailia (parempaa kuin miltä kuulostaa).

Grotesk juoma 4

Yksi suosikkidrinkeistäni Groteskissa – Oilivia (mm. basilikaa, oliiviöljyä ja pippuria)

Grotesk juoma 5

Grotesk juoma 3

Grotesk juoma 1

2. Liberty or Death

 • Sijainti: Erottajankatu 5
 • Kieltolaki-teema
 • Hanasta saa viskiä!
 • Erikoistunut bourboneihin
 • Tuntuu kuin olisi astunut aivan toiseen maailmaan

Liberty or Death taideteos

Liberty or Death on yksi niistä cocktailbaareista, jonka nimen suurin osa on kuullut, vaikkei paikassa olisi koskaan käynytkään. Kun tähän kieltolaki-teemaiseen baariin astuu, tuntuu kuin olisi kulkenut ajassa taaksepäin ja hypännyt samalla johonkin toiseen maailmaan. Taustalla soi vanha jazz ja valaistus on hämyisä. Ulko-ovelta kajastanut auringonvalo tuntui utopistiselta kontrastilta sisätilaan verrattuna. Tästä paikasta löytyy sitä tunnelmaa!

Liberty or Death

Libertyn erikoisuutena ovat bourbonit ja mm. hanaviski. Drinkkilistat oli kiinnitetty todella painaville messinkilaatoille, jotka olivat jo itsessään valtavan hieno yksityiskohta. Kaikki ihastelivat jo pelkkiä listoja. Kuten Groteskissa, Libertyssäkin listadrinkkien takana on tarina, jonka voi lukea näiltä listoilta, jos pelkkien ainesosien pohjalta päättäminen tuottaa valinnanvaikeuksia.

Liberty or Death lista

Liberty or Death juoma1

Liberty or Death juoma2

Tykästyin eniten tähän The Everlasting Club Cocktailiin

 

3. 100 Dogs

 • Sijainti: Malminrinne 1
 • Japani-teema
 • Teemaan on todella panostettu mm. koristeilla ja taideteoksilla
 • Drinkkejä saa hullunkurisista astioista, kuten paperipussista ja smoothiemukista
 • Tarjolla myös hodareita, joista paikka sai alkunsa

100 Dogs

100 Dogs yleiskuva 2

Teemabaarit ja -ravintolat jättävät usein teemansa puolitiehen, mutta onneksi jokainen teemabaari, jossa me vierailimme, veti homman täysillä. 100 Dogs on erinomainen esimerkki tästä, sillä koko sisätila on täynnä Japani-teemaan sopivaa taidetta ja hauskoja esineitä. Itse pidän erityisesti ”rikkoutuneesta tiiliseinästä”, johon on maalattu Tokion katukuvaa muistuttava taideteos. Seinälle kirjoitetut tekstitkin on vedetty japanglishilla, joten Hot Dog muuttuu Hotto Dogguksi jne., mikä näyttää hienoa omistautumista teemalle. Cocktaillistat luetaan japanilaisittain oikein päin, eli takakannesta etukanteen ja baarin takaosaan on tuotu jopa vanhanaikainen pelikone!

100 Dogs yksityiskohta 12

Käsitykseni mukaan 100 Dogs sai alkunsa hodareista, joihin ihmiset rakastuivat… eikä ihme, sillä maistettuamme liha- ja vegehodareita, kaikki olivat samaa mieltä, että ne olivat herkullisia. Mielestäni niitä ei edes voinut verrata normaaleihin hodareihin, koska näissä oli oikeasti kunnolla makua eivätkä ne tuntuneet miltään epäterveelliseltä pikaruoalta.

100 Dogs hodari 2

Vaikka alkoholitarjonta on hieman suppeampaa baarin pienuuden takia verrattuna listan muihin paikkoihin, 100 Dogs kompensoi sitä cocktailien erikoisuudella. Kyllähän niitä normaalejakin versioita löytyi, mutta me saimme eteemme mm. paperipussista löytyneen drinkin, sellaisen cocktailin, jossa piti ottaa poksuvaa jauhetta suuhun ennen juomista ja muoviseen smoothiemukiin tehdyn drinkin, jonka kaksi pilliä näyttivät ihan syömäpuikoilta. Jos tämä ei tuo hymyä huulille, sinussa on jotain vikaa ;).

100 Dogs juoma 4

Henkilökohtainen suosikkini erityisesti raikkautensa ja presentaationsa vuoksi

100 Dogs juoma 1 100 Dogs juoma 6 100 Dogs juoma 5 100 Dogs juoma 3 100 Dogs juoma 2

 

4. A21 Cocktail Lounge

 • Sijainti: Annankatu 21
 • Tyylikäs ja rauhallinen lounge
 • Erikoistunut moderneihin cocktaileihin
 • Käytetään paljon kauden raaka-aineita

A21 JUOMAT

A21 LISTAT

A21 LOSSI

Jos ajattelen klassista cocktailbaaria, ajattelen tästedes A21 Cocktail Loungea. A21 on saanut nimensä osoitteestaan Annankatu 21, ja loungeen pääsee sisälle soittamalla ovikelloa. Monet luulevat tästä syystä, että kyseessä on membereille tarkoitettu baari, vaikkei näin olekaan. Kaikki ovat tervetulleita, mutta A21:llä on eräs käytäntö, josta pidän erityisen paljon. Siinä vaiheessa, kun istumapaikat on täytetty, enempää asiakkaita ei oteta sisään. Tämä takaa sen, että tila pysyy rauhallisena kiireisinäkin aikoina ja baarimestarit voivat loihtia upeita cocktaileja laadusta tinkimättä.

A21 BAARITISKI

A21 COCKTAILIN TEKOA

Pidin kovasti A21:n rauhallisesta lounge-fiiliksestä, joka oli toteutettu erillisillä loosseilla / sohvaryhmillä, joiden välissä oli yksityisyyttä tuovat verhot. Baarimestari Patrick tuli ystävällisesti selittämään meille jokaisen cocktaillistan läpi kertoen, mitä mikäkin sisältää ja, mitä hän suosittelee. Osa listoista pysyy pidempään, mutta osa vaihtuu kauden mukaan, koska A21:ssä käytetään paljon tuoreita, kauden raaka-aineita. A21:n cocktailien presentaatio on mielestäni klassisempaa tyyliä, vaikka cocktailit ovatkin moderneja. A21 oli siis täydellinen vastakohta aiemmalle 100 Dogsille, mutta se juuri on hienoa tällä listalla, että jokainen baari tarjoaa jotain aivan omaansa eikä niitä voi tästä syystä verrata lainkaan. Itselleni A21:n tyyli edustaa luksusta ja laatua, mihin haluan panostaa muussakin elämässä.

A21 JUOMA 2

A21 JUOMA 1

Tiian drinkki, josta muodostui oma suosikkini – Suomen Neito

A21 JUOMA 3

A21 JUOMA 4

 

5. Trillby & Chadwick

 • Katariinankatu
 • Salakapakka-teema, joka on viety niin pitkälle, ettei tarkkaa sijaintia saa paljastaa eikä kuvia saa ottaa

Yö

Illan viimeinen paikka ei lähtenyt yhteistyöhön mukaan (ihan odotetusti), mutta halusimme siitä huolimatta sisällyttää sen tähän listaan. Yhteistyö ei ollut mahdollinen siitä syystä, että kyseinen baari on vienyt salakapakka-teemansa niin pitkälle, ettei blogiyhteistyö vain sovi siihen. Tästä syystä emme ottaneet yhtään kuvaa T&C:stä, kuten sinunkaan ei pitäisi. Emme myöskään kerro tarkempaa sijaintia kuin Katariinankatu. Vaikka tiedot ovat vähäisiä, suosittelen erittäin lämpimästi vierailemaan Trillby & Chadwickissa, sillä jo pelkkä baarin löytäminen on seikkailu… joka on vaivan arvoinen. Toivon vain, että kukaan tämän postauksen kautta baariin ”eksyvä” ei paljasta tarkkaa sijaintia muille eikä ota siitä kuvia, koska jo pelkkä ulko-oven löytäminen on osa salakapakka / etsivätoimisto -teemaa. Etsivä löytää ;).

Sen verran voin kertoa, että cocktailit ovat täälläkin erittäin hyviä, kuten kaikissa muissakin listan baareissa. Tunnelma ja valaistus ovat hämyisiä ja salaperäisiä. Tullessamme baariin saimme mahtavan konseptiesittelyn henkilökunnan meksikolaiselta vahvistukselta. Hänen asenteensa oli niin virkistävän rento ja huumorintajuinen, että oli ilo keskustella hänen kanssaan pidempäänkin. Trillby oli täydellinen lopetus täydelliselle illalle.

 

Valtava kiitos kaikille mukaan lähteneille baareille ja niiden henkilökunnalle! Oli mahtavaa päästä tutustumaan Helsingin cocktailbaareihin vieläpä niin upealla bloggaajaporukalla. Siispä iso kiitos myös mukana olleille Henkalle ja Martinalle, Veera Biancalle, Otolle ja Alexille ja tietysti rakkaalle avovaimolleni Tiialle :D.


Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Kiitos :)!

You may also like

18 kommenttia

Panu / Panun matkat 8 kesäkuun, 2015 - 23:05

On muuten totta, että vain harva helsinkiläinen käy – ainakaan vakituisesti – noissa cocktailbaareissa. Veikkaan, että esim. tuttavapiiristäni ihmiset tietävät listan paikoista 1–2. Yksi asiaan vahvasti vaikuttava tekijä on todennäköisesti korkea hintataso, joka aiheuttaa monissa torjuntaa. Lisäksi on tietysti sitä perinteistä ”kun juodaan, juodaan hienostelematta” -asennetta.

En itsekään ole käynyt kuin A21:ssa sekä sinun kanssasi Groteskissa. 🙂 A21:een päädyin ensimmäistä kertaa, kun olin mukana esittelemässä Helsinkiä venäläisille bloggaajille melkein neljä vuotta sitten. Pientä dokumentaatiota silloisista drinkeistä löytyy täältä: http://panunmatkat.com/2011/07/06/helsinki-venalaiset-bloggaajat/ Sittemmin olen käynyt paikassa kerran uudelleen.

Aika heikkoa on siis tämän stadilaisen tuntemus paikallisista cocktailbaareista.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 8 kesäkuun, 2015 - 23:21

Tuntuu olevan tosiaan hieman harvinaisempaa, että käydään cocktailbaareissa, mutta toivottavasti näillä postauksilla on myönteinen vaikutus tuohon epäkohtaan :). Kiitos, että mainitsit tuon hintatason, koska unohdin itse asiassa laittaa sen postaukseeni, vaikka oli tarkoitus. Onneksi ehdin vielä tekemään pienen editoinnin, sillä tuollainen asenne on varmasti monella.

Sinulla on hyvin aikaa korjata tätä tilannetta, jos tuntuu siltä, että cocktailbaarien tuntemus on hieman hataralla pohjalla ;). Pitää käydä katsomassa tuo postauksesi :)!

Vastaa
Martina 9 kesäkuun, 2015 - 07:11

Kiitos vielä tätäkin kautta huikean illan järjestämisestä ja hauskasta seurasta koko baarikierrospoppoolle! Toivottavasti Helsingin cocktailmaailma aukeaa mahdollisimman monelle näiden postausten myötä. Tämä sinun juttusi on ainakin tosi hyvä ja jos en olisi ollut mukana kierroksella, ryntäisin heti tutustumaan postauksen baareihin. Ja siis toki palaan cocktailbaareihin muutenkin vielä uudestaan. Mietin jopa että kenties jo huomenna voisi olla aperitiivi tai jälkkäridrinkki paikallaan.. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 9 kesäkuun, 2015 - 08:42

Ole hyvä vain :)! Hienoa, että tykkäsit ja olitte mukana Henkan kanssa! Mahtavaa kuulla, että ainakin sinuun tämä upposi sen verran hyvin, että baarit alkoivat kiinnostaa (vaikkakin nyt jo kävit niissä) :). Toivotaan, että muutkin tajuavat saman. Hmm… aperitiivi tai jälkkäridrinkki ei kuulosta yhtään hassummalta ;). Palataan tuohon hyvään ehdotukseen myöhemmin :P. Kiitos kommentistasi, Martina!

Vastaa
Terhi / Muru Mou 9 kesäkuun, 2015 - 13:48

Kirjoitit ”monet ajattelevat, että cocktailien hinnat ovat liian korkeita, mutta totuus on se, että niiden eteen nähdään paljon vaivaa ja raaka-aineet ovat yleensä keskivertoa laadukkaampia, joten hinnankin on oltava korkeampi”, mutta et kuitenkaan laittanut drinkkien hintoja. Tuon tekstinpätkän luettuani olisin ehdottomasti halunnut tietää missä hintaluokassa liikutaan, nyt jäi sellainen fiilis, että mielipide hintojen korkeudesta on tehty lukijan puolesta. Sun kallis ei välttämättä ole mun kallis, ja toisin päin.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 9 kesäkuun, 2015 - 13:52

Hei Terhi!

Enpä tullut ajatelleeksi tuota, kun tein tuon pikaisen lisäyksen postaukseen, joten hyvä, että mainitsit asian :). Laitan sinne samantien hintaluokkaa! Kiitos tästä :).

Vastaa
Jepa / Unelmatrippi 10 kesäkuun, 2015 - 20:59

Kiitos baarivinkeistä, tuli jano! Näissä paikoissa pitää käydä. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 kesäkuun, 2015 - 21:33

Eipä kestä! Se oli tarkoituskin :). Mahtava juttu, jos päädyt käymään tämän ansiosta! Saa halutessaan kommentoida jälkikäteenkin, kun paikat on itse testattu ;).

Vastaa
Annika / Britannika 10 kesäkuun, 2015 - 23:40

Tulee ihan omat Helsinki-ajat mieleen, Grotesk ja A21 muistuttaa opiskeluajoista 🙂 Liberty or Death tais tulla mun muuton jälkeen, mutta yhden vierailun perusteella jäi kyllä hyvät vibat. 100 dogs taas on ihan uus tuttavuus mulle! Oon ihan fiiliksissä että pääsen nyt kesä-heinäkuun vaihteessa ehkä jopa kokonaiseksi viikoksi Suomeen, joten täytyy käydä tutustumassa 😛

Katariinankadun mainitseminen on melkein kuin laittaisi ’pin on the map’ (mikä on pin suomeks?) koska se on niin lyhyt katu! 😀 Mä mietinkin vähän aikaa sitten että onko se salakapakka vielä siellä kun haluaisin viedä poikaystävän sinne Suomen vierailulla. Eli hyvä tietää että se pyörii edelleen 🙂

Oli muuten kiva postausidea, hyvä toteutus!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 kesäkuun, 2015 - 08:57

Grotesk on muuten muuttunut tällä välin, koska paikka rempattiin alkuvuodesta ;). Käy ehdottomasti tutustumassa noihin! Jos tarvitset opasta / seuraa niin ilmoita vaan, oon aina valmis ”testaamaan” nuo paikat uudestaan :P.

Pin voisi olla esim. nasta tai nuppineula, mutta ymmärsin pointin ;). Toisaalta se on ihan totta, mutta uskalsin mainita tuon, koska se lukee myös heidän nettisivuillaan ja lisäksi ensimmäistä kertaa, kun kävin etsimässä sitä, en todellakaan löytänyt koko paikkaa :P. Suosittelen viemään poikaystävän sinne ehdottomasti!

Kiitos paljon :).

Vastaa
marikaw 13 kesäkuun, 2015 - 19:33

Tosi hyvä postaus, mun niin täytyy käydä afterworkeillä testailemassa näitä. Grotesk varsinkin houkuttelee kun tuntuu että sieltä tulee instaan jonkun verran kuvia. 😉 En oo ite käynyt vielä missään näistä, jotenkin vaan yleensä afterworkeilla ollaan menty ”mahd. halpaan” mestaan, mutta ei nääkään ilmeisesti mitään megakalliita ole joten ainahan pari voi käydä kokeilemassa. Jos pitäis valita vaan yks drinkki noista mitä joit niin mitä suosittelisit? 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 14 kesäkuun, 2015 - 12:57

Kiitos, Marika :)! Hienoa, että tykkäsit. Kannattaa ehdottomasti mennä testailemaan. Hmm… Groteskista on saatettu napsia parikin kuvaa viime aikoina ;). Cocktailbaareja pidetään hirveän kalliina, vaikka ne eivät ole sitä. Drinkin voi saada vähän kaljaa kalliimmalla hinnalla, mutta kyllähän ne jotkut voivat maksaa näissä paikoissa vaikkapa 18€. Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoisia, koska eihän tuonne yleensä mennäkään juomaan sitä 10 juomaa ;).

Vain yksi drinkki… öööh… Pistit aika pahan. Kallistuisin johonkin GT:hen tai sitten ihan cocktailin tapauksessa uskaltautuisin ottamaan Oilivian Groteskissa sen erikoisuuden takia. Kaikki eivät tietenkään tykkää, mutta useimmat pitävät kovastikin :).

Vastaa
Keijo 27 kesäkuun, 2015 - 15:46

Kiitos postauksesta. Kiva tietää että Helsingissä on tälläsiäkin paikkoja. Oishan se tietty hienompaa juoda coktaileja jossain pilvenpiirtäjän skybaarissa mutta nämä välttäkööt Helsingissa ensialkuun. Helsingin ensimmäistä pilvenpiirtäjää odotellessa 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 kesäkuun, 2015 - 19:06

Ole hyvä, Keijo :). Kiitos kommentistasi! Hyvä tietää, että tästä on apua muille. Tietysti pilvenpiirtäjäbaarit ovat ihan omaa luokkaansa, mutta pakko myöntää, että Tokiossa on niitä tullut koluttua, mutten ole saanut yhtä hyviä drinkkejä missään muualla kuin mitä nämä Helsingin baarit tarjoavat ;).

Ps. Helsingin ensimmäinen ”pilvenpiirtäjä” on Sokos Hotel Torni :).

Vastaa
Helsingin uusin luksushotelli - Lilla Roberts 2 marraskuun, 2015 - 12:26

[…] baareista, jossa on tietysti myös Suomen taitavimmat baarimikot. Pidin kesällä hauskan cocktailbaarikierroksen pienelle bloggaajaporukalle, mikä oli melkoinen menestys, vaikka itse sanonkin. Kyseisessäkin […]

Vastaa
Marimente 30 tammikuun, 2016 - 01:30

Heps, tulin tänne sinun blogiin penkomaan Helsinki-aiheisia postauksia ja etenkin metsästämään tätä cocktail-kirjoitusta 🙂 Ollaan ens kuussa tulossa komeamman puoliskon kanssa käväseen Suomessa ja koska visiitti on hänelle eka kerta Helsingissä, on hakusessa luonnollisestikin vain hyväksihavaittuja paikkoja mitä esitellä 😉

Herra ite pöyräyttää ehkä parhaimmat kotitekoset mojitot ja caipirinhat ja on muutenkin kiinnostunut drinkkien rakentamisesta. Luulen että tuo Liberty or Death vois olla aika mielenkiintoinen, ja minun omaan silmään myös A21:n vadelma-laku-drinkki näyttää niiiiin hyvältä! Ja salakapakka, hmmm…

Kiitti tästä postauksesta Jerry, nämä vinkit on listattuna ylös! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 30 tammikuun, 2016 - 10:43

Hienoa, kun eksyit tänne :)! Autan tosi mielelläni myös tiedoilla, joita ei löydä vielä täältä, joten pistän vaikkapa Facessa viestiä erikseen. Tämä on tosi hyvä lista aloittaa ainakin drinkkien suhteen!

Eipä kestä, kiva vain jos sait jotain irti :). Jos tosiaan cocktaileista tykkää, näiden suhteen ei voi mennä vikaan!

Vastaa
Vuoden eka reissu - Marimente 4 helmikuun, 2016 - 15:04

[…] hakusessa on joku kiva kuppila, ja paljon vinkkejä olenkin käynyt lueskelemassa esimerkiksi Pako Arjesta -blogista. Nappasimme lisäksi Eckerö Linen matkamessutarjouksena olleen reittimatkan Helsingistä […]

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.