Home » Vuosi kerrallaan

Vuosi kerrallaan

by admin

Kun söimme yhteistä illallista Tiian ja ystäviemme kanssa ravintola Yumessa uudenvuoden aattona, kysyin ystävältäni, mitä tavoitteita hänellä on seuraavalle vuodelle ja mitä hän saavutti vuonna 2015. Hän sanoi, ettei mieti asioita noin, vaan mieluummin keskittyy aina siihen hetkeen, jossa hän on, eikä hän siis tee itselleen tavoitteita. Aloin jälkikäteen miettimään, että hyvinkin monet (minä mukaanlukien) ajattelevat ja suunnittelevat elämäänsä vuosi kerrallaan, toisin kuin ystäväni. Monesti mietitään oliko vuosi onnistunut kokonaisuudessaan. Tavallaan tässä on yksi erinomainen etu, sillä jokaisen vuoden ensimmäisenä päivänä kaikki tuntuu alkavan alusta ja puhtaalta pöydältä. Menikö viime vuosi mönkään? Sillä ei ole väliä, koska tämä vuosi on taas uusi mahdollisuus pistää paremmaksi.

Vuosi 2015 oli täynnä muutoksia ja täytyy sanoa, että se oli elämäni paras vuosi tähän mennessä. Tästä syystä haluan jakaa kanssanne osan vuoden huippuhetkistä:

 

Tammikuu

 • Vuosi vaihtuu tammikuun puolelle, katselemme ilotulituksia parvekkeeltamme Tiian kanssa ja sanon hänelle, että tästä vuodesta tulee paras tähän mennessä. Kuinka oikeassa olinkaan.
 • Järjestän muiden bestmanien kanssa onnistuneet polttarit isoveljelleni Helsingissä.
 • Pääsen ensimmäistä kertaa Matkamessuille ja saan uutta intoa bloggaamiseen.
 • Cision valitsee blogini Suomen matkablogien Top 10 -listalle.

IMG_6654 IMG_6580

Helmikuu

 • Kaksi päivää ennen isoveljeni häitä istuskelen kotona ja alan ajatella Helsinkiin muuttoa. Siihen mennessä, kun Tiia tulee illalla töistä kotiin, olen jo tehnyt päätökseni – me muutamme heti kun mahdollista.
 • Veljeni menee naimisiin upean ihmisen kanssa ja minulla on kunnia todistaa tätä liittoa bestmanina.

Maaliskuu

 • Lähdemme viettämään Tiian synttäreitä Hotel Kämpiin (mahtava yhteistyö), samalla käymme myös bloggaajien risteilyllä ja menemme asuntonäyttöön.
 • On päätöksen aika asunnon suhteen. Istumme hotellihuoneessamme Kämpissä, otamme asunnon vastaan ja kilistelemme sampanjalaseilla. Alkupäätöksestä tähän pisteeseen on mennyt alle kuukausi.
 • Yhteistyö G-Shockin kanssa – saan yhteistyönä kellon, josta olen unelmoinut jo Tokiosta asti.
 • Tiia saa uuden työpaikan, joten pystymme päättämään myös muuttopäivämme.

GPW-1000 Satama

Huhtikuu

 • Muutto Helsinkiin – elämä voi vihdoin alkaa (yksi parhaimmista päätöksistäni tähän mennessä).
 • Löydän uuden kantabaarini, eli Groteskin.

IMG_7562 IMG_7750

Toukokuu – elokuu

 • Helsingistä nauttimista, uusien ihmisten tapaamista ja uuteen elämään sopeutumista (helppoa sellaista).
 • Astun kultakauppaan ja poistun sieltä kihlasormuksen kanssa.

IMG_7756 IMG_0021

syyskuu

 • Minusta tuli setä! Isoveljeni sai vaimonsa kanssa suloisen pikkutytön.
 • Isäni jää eläkkeelle ja hänet palkitaann ansioituneesta työurastaan Kauppakamarin rautaisella ansiomerkillä (tällainen löytyy mm. Esko Aholta).
 • Juonitteluni Tiian pomon kanssa tulee päätökseen, kun ostan liput Tokioon täytenä yllätyksenä Tiialle (kosiomatka, check!).

Lokakuu

 • Kauan odotettu matka Tokioon voi alkaa. Tiia ei vieläkään osaa aavistaa mitään. Lentokentälle limusiinikyydillä.

IMG_0580

marraskuu

 • Polvistun auringonlaskun aikaan meren äärellä. Tiia sanoo ”kyllä”.
 • Tokion matka jatkuu ja päättyy jääden ikuisesti mieleemme.
 • Kutsu Finnairilta A350-konetta testamaan – Lontoo kutsuu!
 • Idolini tapaaminen Tukholmassa 24 tunnin varoitusajalla – unelmatavoite saavutettu. Samalla taisin keksiä, mitä haluan elämältäni.
 • Veljentyttäreni ristiäiset – nimeksi tulee Saga.

IMG_1510

Valot1

Joulukuu

 • Ensimmäinen kahdenkeskinen joulu muualla kuin Lappeenrannassa – hotellissa tottakai.
 • Uusivuosi vaihtuu parhaassa seurassa suosikkipaikoissani Yumessa ja Groteskissa ja lopulta Tähtitorninvuoren puistossa.
 • Valmiina entistäkin upeampaan vuoteen ja uudenlaiseen suuntaan elämässä :)!

DNBW5932

 

Vuodenvaihteessa minulla on tapana miettiä, mitä kaikkea tulikaan saavutettua, mitä opin ja missä onnistuin. Samalla on aika miettiä myös tulevaa vuotta ja päättää, mihin haluan keskittää energiani. Eroan ehkä useimmista tässä siten, etten tee uuden vuoden lupauksia vaan uuden vuoden tavoitteita. Tavoitteet ovat minun kohdallani motivoivampia ja ne ovat muokattavissa vuoden mittaan. Lisäksi vaikken saavuttaisikaan tavoitettani, pelkästään kyseisessä asiassa eteneminen voi tehdä minut todella tyytyväiseksi (lupauksen kohdalla se joko pidetään tai rikotaan). Sen verran voin kertoa, että blogi tulee kehittymään tänä vuonna ammattimaisempaan suuntaan ja postaustahti paranee huomattavasti. Blogin suhteen on kaikenlaisia suunnitelmia, jotka varmasti huomaatte aikanaan. Tiedän, että vuodesta 2016 tulee taas parempi kuin yhdestäkään aiemmasta, koska olen yksinkertaisesti päättänyt niin. Kaikki unelmat ovat saavutettavissa eikä se ole kiinni kenestäkään muusta kuin sinusta itsestäsi.

Haastan nyt jokaisen lukijani miettimään, mitä hyvää saavutitte vuonna 2015. Mistä voitte olla ylpeitä? Mikä asia on nyt paremmin kuin aiemmin? Tärkeintä on, että tiedätte tämän itse, mutta kuulen mielelläni saavutuksistanne myös kommenteissa. Aivan mahtavaa uutta vuotta 2016 jokaiselle teistä! Toivottavasti pysytte mukana jatkossakin :).


Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Arvostan jokaista tykkäystä ja seuraajaa, joten kiitos jo etukäteen :)!

You may also like

14 kommenttia

Marimente 4 tammikuun, 2016 - 19:08

Hieno vuosi sinulla takana! Mulla koko viime vuoden täräytti käyntiin muutto ulkomaille, josta olin haaveillut jo pitkään ja vihdoinkin lopetin kaikki turhat jahkailut. Ja päätin, että tästä vuodesta tulee myös hyvä kun mennään positiivisella vireellä – kippis siis sille! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2016 - 19:10

Kiitos, niin tosiaan on :). Sinullakin on ollut kyllä niin hurjan hieno vuosi, että huhhuh! Mahtavaa, että uskalsit lähteä seuraamaan unelmiasi :). Positiivinen asenne vie todella pitkälle, joten todellakin kippis sille! Kiitos kommentistasi :).

Vastaa
Panu / Panun matkat 4 tammikuun, 2016 - 21:20

Hyvä meininki ja hienoja tapahtumia mahtui viime vuoteesi. Uudet blogisuunnitelmasi kuulostavat erittäin hyvältä. Täältä seuraillaan jatkossakin. 😉

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2016 - 22:02

Kiitos, Panu :). Hienoa, että pysyt jatkossakin mukana! Ja kuin myös :).

Vastaa
ulla50 4 tammikuun, 2016 - 21:25

Jes, sait tän postauksen valmiiksi! Wau todellakin mikä vuosi! Todella isoja juttuja on tapahtunut teidän elämässä. Ja ottakaa hatuistanne kiinni vaan – vuosi 2016!

Kyllä tällainen postaus pitäis tehdä joka vuosi niin näkis hyvin miten ne tavoitteet ovat edenneet. Sitä niin helposti tottuu siihen tilanteeseen.

Mulla täyttyi monta isoa tavoitetta viime vuonna kuten se, että sain olla marraskuun pois Suomesta (et usko kuin kauan olen siitä haaveillut!) ja yhteensä melkein kolme kuukautta Amerikassa! Jonain päivänä haluan olla siellä koko vuoden, mutta sei ole vielä tämän vuoden tavoite. =) Nyt se on sanottu!

Nuo uuden vuoden tavoitteet on kyllä hyvä keksintö, tykkään siitä paljo enemmän kun uuden vuoden lupauksista. Jäin miettimään tämän postauksen ansiosta, että olenkohan asettanut tarpeeksi selkeästi vielä tavoitteita tälle vuodelle… Kiitos siis, että haastoit miettimään tätä! =)

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2016 - 22:06

Onneksi :P! Kiitos, todellakin oli upea vuosi :). Mutta vuosi 2016 on tätäkin parempi ;).

Se tosiaan on aika erikoista katsoa jälkikäteen, millainen vuosi oli, koska helposti unohtaa, mitä kaikkea onkaan tehnyt. Otetaan tästä molemmille tavoite, että tehdään tää joka vuosi :)!

Sinullakin oli kyllä ihan huima vuosi, kuten sanoinkin jo aiemmin :D! Yleensä yritetään lähteä reissuun juuri marraskuussa, että selviäisi siitä masentavimmasta ajasta mahdollisimman helpolla, joten koko marraskuun ajan reissaaminen on mahtava idea. Pääset varmasti jossain vaiheessa viettämään koko vuoden USA:ssa :). Ehkä tullaan sitten Tiian kanssa käymään! Nyt se on sanottu, joten kohta saat jo toteutettua sen ;).

Hyvä, jos tästä oli jotain hyötyä, koska tavoitteet on todellakin parempia kuin lupaukset. Muista myös se, että niitä tavoitteita kannattaa arvioida vuoden varrella, koska niitä on hyvä lisäillä/poistaa/muokata tarpeen mukaan :). Tästä tulee meille kaikille mahtava vuosi!

Vastaa
Maarit Johanna 4 tammikuun, 2016 - 22:15

Ah. Vitsi nää jutut on vaan niin inspiroivia! En malta oottaa, että kerrot lisää sun ja Tiian kihlauksesta. Siitä tulis varmasti ihana juttu 🙂
Kirjoitin juuri piiitkän jutun varastoon siitä, ettei vuosi 2015 ollut mitenkään ruusuilla tanssimista oman sairastumisen ja potkujen takia, mutta taidankin kirjoittaa jutun uudelleen. Olenhan aikaisemminkin jo kirjoittanut, etten jaksa negistelyä, niin miksi sitten nytkään. ^^

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 tammikuun, 2016 - 22:34

Kiva, että olet tuota mieltä, koska itseänikin inspiroi tosi paljon, kun lueskelee muiden tällaisia :). Itse asiassa kirjoittelin tänään jo alustavan version valmiiksi tuosta kihlauksesta, joten saat lukea sen jossain vaiheessa! Hienoa, että kiinnostaa :).

Toisaalta voi olla hyvä kirjoittaa nuo jutut puhtaaksi, mutta tavallaan et voi asialle enää mitään, joten negatiivisten juttujen nostaminen jälleen esiin aiheuttaa luultavasti enemmänkin inhottavia tuntemuksia itsellesi. Tiedät kyllä, miten on oikeasti parasta toimia juuri sinun kohdallasi. Mutta hyvä, jos tästä postauksesta oli apua sillä tavalla, että päätätkin kirjoittaa positiivisesta näkökulmasta :). Tosi inhottavia juttuja on kyllä ollut sinulla, mutta toivottavasti tämä vuosi on paljon parempi. Onneksi 2015 sisälsi myös valtavasti hyviä juttuja ja paljon reissailua sinun kohdallasi :).

Vastaa
Teea | Curious Feet 5 tammikuun, 2016 - 00:19

Todella kiva teksti! Sulla on kyllä kokemusrikas vuosi takana, monia isoja muutoksia. Huikeeta! Ja tästä vuodesta sitten vieläkin upeampi :).

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 5 tammikuun, 2016 - 05:12

Kiitos, Teea :)! Niin tosiaan on tapahtunut vaikka mitä. Todellakin, entistä upeampi vuosi kehiin :D!

Vastaa
Anna / Muuttolintu 5 tammikuun, 2016 - 10:12

Wau mikä vuosi, mie ootan kanssa juttua kihlauksesta! Kuulostaa huikeelta 🙂 Tosi kiva oli lukea tällasta erilaista vuosikatsausta. Varastaisin idean, paitsi että miun elämässä ei tapahdu joka kuukausi mitään mainitsemisen arvoista. 😀 Kuka on tää idoli Tukholmassa?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 5 tammikuun, 2016 - 20:53

Kiitos, kiva kuulla, että kihlaus kiinnostaa siutakin :)! Vuosikatsaukset on kyllä tosi inspiroivia, koska niiden kautta näkee kirjottajan elämän ”pikakelauksella”. Ei itselläkään joka kuukaudelle ollut jotain ja alunperin en edes kirjoittanut tätä postausta tässä muodossa, mutta näin 50 State Puzzlen Ullan blogikirjoituksen, jossa oli käytetty juurikin tätä kuukausimuotoa, mikä oli mielestäni hieno idea, joten toimin samalla tavalla :). Eli anna mennä vaan, postausta kehiin! Voit jättää ne kuukaudet välistä, mistä ei ole mitään kerrottavaa. Kyseinen idoli on Timothy Ferriss (jenkki), joka oli käymässä Tukholmassa ja päätti pitää vuorokauden varoitusajalla faneille tapaamisen :D. Tästä on ehdottomasti tulossa postaus, koska kyseessä oli aivan mielettömän iso juttu omalla kohdallani. Kiitos kommentista :)!

Vastaa
Sanna I Siveltimellä 8 tammikuun, 2016 - 14:18

Kippis tosiaan menneelle vuodellesi – näyttää jo paperilla huikealle, saati sitten livenä 🙂 Uuden vuoden tavoitteet onkin tosi hyvä idea, lupausten sijaan, joita harvemmin tulee itsellä edes tehtyä. Oma mennyt vuosi oli ultimaattisesti kaikista parhain ja rakkain, joten sitä on vaikea enää pistää paremmaksi. Mutta aina kannattaa yrittää! 😉 Parasta 2016!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 8 tammikuun, 2016 - 19:25

Kiitos, Sanna :). Takana on todella huikea vuosi! Kannattaa ottaa itsellekin käyttöön tuo tavoite-ajattelutapa, jos sitä ei vielä ole, koska vaikka kyse on vain sanan vaihtumisesta, sillä on oikeasti suuri merkitys käytännön kannalta. Upeaa, että sinunkin vuotesi oli paras tähän mennessä :D! Ehdottomasti pitää yrittää pistää aina paremmaksi ;). Kiitos, sitä samaa sinulle!

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.