Home » Sviittielämää Jyväskylässä – Solo Sokos Hotel Paviljonki

Sviittielämää Jyväskylässä – Solo Sokos Hotel Paviljonki

by admin

Kuten useimmat lukijani tietävätkin, olimme ystävänpäiväviikonloppuna Jyväskylässä viettämässä isoveljeni upeita häitä. Suurin osa häävieraista yöpyi muissa hotelleissa, mutta alusta asti oli selvää, että me yöpyisimme Tiian kanssa erinomaisessa Solo Sokos Hotel Paviljongissa. Kyseinen hotelli teki meihin suuren vaikutuksen jo viime kesänä, kun kävimme Jyväskylän asuntomessuilla. Jo silloin sanoimme palaavamme hotelliin hääviikonloppuna. Jos haluat lukea aiemman, laajemman arvostelumme hotellista, se löytyy tämän linkin takaa. Tätä postausta ei ole tehty yhteistyönä, kuten viime kerralla, vaan maksoimme huoneen itse emmekä olleet sopineet minkäänlaisesta arvostelusta. Halusimme kuitenkin ehdottomasti kirjoittaa arvostelun, kun sain neuvoteltua meille huonekorotuksen todella mukavan työntekijän kanssa hotellin respassa (pahoittelen, etten tajunnut katsoa silloin nimeäsi, mutta kiitos vielä!). Arvatkaa vain kuinka mahtava tunne oli, kun saimme tietää, että saisimme yöpyä SVIITISSÄ! Se oli myös käytännöllinen helpotus hääkiireiden ja stressin keskellä, koska suuressa huoneessa oli paljon helpompaa tehdä valmisteluja.

Kuten yleensä, varsinainen huonearvostelu on Tiian erikoisosaamista:

001

Kuten viimeksi, myös tällä kertaa yövyimme hotellin 7. kerroksessa – huoneluokka oli tosin hieman korkeampi, sillä ensimmäistä kertaa pääsimme yöpymään ihka oikeassa sviitissä (Ultimate Solo King -huone).

001a

Kun huoneeseen astuu sisään, katse kiinnittyy heti aivan mielettömään maisemaan – seinän kokoinen ikkuna suoraan Jyväsjärvelle on todellinen katseenvangitsija ja huoneen ehdoton valttikortti. Vasta seuraavaksi huomio kiinnittyy itse huoneeseen.

Selkeys, avaruus ja valoisuus – nuo olivat ensimmäiset asiat, jotka huoneesta tuli mieleeni. Vai pitäisikö tässä kohtaa puhua pikemminkin huoneistosta, sillä sviitissä sekä oleskelutila että makuuhuone on erotettu omiksi tiloikseen, ja kummankin koko on todella suuri.

002

003

Kyseiseen huoneluokkaan kuuluu kaksi mainiota etua. Ensinnäkin minibaarin alkoholittomat juomat ovat ilmaisia. Tämä on kiva lisä erityisesti kiireessä olevalle matkustajalle. Tai miksei sillonkin, kun on aikaa rentoutua huoneessa. Ja tähän rentoutumiseen liittyen on se toinen mainio etu, nimittäin laaja kanavavalikoima. Minulla oli hieman vapaa-aikaa lauantaiaamuna aamiaisen ja hääpäivän kiireiden alkamisen välissä, joten päädyin selailemaan telkkarikanavia. Yllätyin iloisesti, kun löysin ilmaiset C-More (Canal+)-kanavat. Siispä aamulla nautin ilmaisista juomista ja Anchorman 2 -elokuvasta. -Jerry

004

Sviitissä oli yksinkertainen, mutta kuitenkin kodikas sisustus. Keskelle huonetta oli rajattu selkeä oleskelualue suurine sohvineen ja nojatuoleineen, ja työskentelypiste sijaitsi sohvan takana. Eniten tuli kuitenkin istuskeltua ikkunan edessä olevan pöydän ääressä, sillä upeita maisemia olisi voinut tuijotella vaikka kuinka kauan.

005 006 007

Huoneen värimaailma oli hillitty, ja siinä oli käytetty paljon luonnonsävyjä: beigeä, ruskeaa sekä luonnonvalkoista. Syvän oranssit sekä kultaiset yksityiskohdat toivat kuitenkin huoneeseen arvokkaan ja ylellisen tunnelman – juuri sellaisen, mikä sviitissä kuuluu ollakin.

008 010

Makuuhuone oli todella tilava ja myös siellä oli suuri, lähes seinän kokoinen ikkuna. Ovelta katsottuna sängyn vasemmalla puolella oli kaapisto, jonka ovessa oleva iso peili tuplasi luonnonvalon määrän huoneessa.

Sängyssä oli hyvä nukkua, ja petauksineen se oli todella muhkea ja houkutteleva. Tyynyjä oli useampi, joista saattoi valita itselleen mieluisimman koon. Miinusta tulee kuitenkin siitä, että meidän molempien tyynyt olivat todella muhkuraiset ja epämukavat – tästä johtuen niskat ja hartiat olivat aamuisin ikävästi jumissa.

Katselimme myös edellistä arvosteluamme ja huomasimme, että näistä tyynyistä mainittiin jo silloin. Tälle asialle kannattaisi oikeasti tehdä jotain, sillä muhkuraiset tyynyt hieman pilaavat muuten ylellistä tunnelmaa huoneessa. -Jerry

011 012 013

Makuuhuoneen yhteydessä oli tilava kylpyhuone, josta löytyi myös tumma ja tunnelmallinen sauna. Pitkän päivän jälkeen oli ihana käydä saunassa rentoutumassa ennen nukkumaan menoa. Suihku oli erotettu muusta tilasta kätevien lasiovien avulla, ja vesi pysyikin hyvin siellä missä pitikin, eli muu osa kylpyhuoneen lattiasta säilyi suurimmaksi osaksi kuivana.

Oli mahtavaa käydä saunassa molempina iltoina/öinä rentoutumassa, kun oli ollut menossa koko päivän hääasioissa. Ja erityisplussa siitä, että tämä sauna on KUNNON sauna, jossa saa oikeat, suomalaiset löylyt. -Jerry

014

Sviitissä oli myös erillinen wc, joka sijaitsi heti ulko-oven vieressä. Koska tästä vessasta löytyi kätevä meikkipeili, on selvää, että minä valloitin tämän omaan käyttööni :). Vessassa oli myös todella hyvä valaistus mm. meikkaamista ajatellen. Ja kuten muutkin huoneet, myös tämä oli todella tilava – siitä iso plussa. Wc oli kuitenkin hieman ankea, eikä siellä ollessa tullut millään tapaa esiin, että kyseessä on sviitin vessa. Esimerkiksi joku muun huoneen väritykseen sopiva taulu wc:n seinällä tekisi sisustuksesta yhteneväisen ja tästäkin tilasta kodikkaamman :).

015 016

Kun saavuimme perjantaina hotellille (häät olivat lauantaina), toivoin oikeastaan koko päivän, että ehtisin jossain vaiheessa istuskelemaan hotellihuoneessa ja juomaan lasin skumppaa. Varsinkin, kun olimme sviitissä. Siispä ette tiedäkään kuinka iloisesti yllätyin, kun meille tuotiin herkullista suklaata ja kaksi pulloa kuplivaa hotellin toimesta. Tämä tapahtui silloin, kun minulla oli päivän ainoa rauhallinen hetki. 1,5 tuntia aikaa ennen kuin piti lähteä taas liikenteeseen illalla. Täydellistä. Kuten aina korostan, tällaisesta vain tulee niin hyvä mieli. Siispä KIITOS tästä! Ja ne, jotka ovat sitä mieltä, että hotellit toimivat näin ainoastaan bloggaajien kohdalla, olette onneksi väärässä. Tiedän nimittäin hotellin Facebook-sivun perusteella, että Sokos Hotel Paviljonki huolehtii muistakin asiakkaistaan erityistilanteissa, kuten polttareissa, häissä ja syntymäpäivien aikaan. Tämä fakta nostaa hyvän hotellin loistavalle tasolle. -Jerry 017

Minulla oli yksi toive hotelliyöpymisen suhteen. Halusin ehtiä jossain vaiheessa syömään annoksen viime kerralla maistamaani taivaallista risottoa. Uskokaa pois, se on mieletöntä! Pienen taukoni aikana ehdimme tilata Tiian kanssa huonepalvelusta ruoka-annokset, joten pääsin ottamaan itselleni Risotto al Tartufo -tryffelirisottoannoksen, joka sisältää pitkään haudutettua possua. Puolikas annos (jonka itse otin, koska olin lähdössä ravintolaan) on mainio alkupala, mutta kokonaisesta annoksesta saa varmasti vatsansa täyteen. Niin herkullista. -Jerry

018

Bruschetta al Formaggio -annos vei kielen mennessään! Itse leivottu focaccia-leipä, maukas Provolone-juusto sekä raikas ja vivahteikas salaatti olivat täydellistä vatsan täytettä illalla. Jos tykkäät tämän tyyppisistä annoksista, niin tälle todella vahva suositus!

Muuta:

Aamiaisesta ei ole tällä kertaa kuvia, mutta sanon silti pari juttua. Kaikki oli erityisen hyvin valmistettua ja maukasta, kuten viimekin kerralla. Pieni miinus tulee siitä, että kun minulta kysytiin haluanko teetä vai kahvia, he eivät maininneet, että erikoiskahvi maksaa erikseen, kun tilasin sellaisen. Toisille se on itsestäänselvyys, mutta minulle se tuli yllätyksenä. Se ei ollut iso juttu, mutta kannattaa huolehtia siitä, että tämä fakta mainitaan tilauksen yhteydessä. Plussaa kuitenkin siitä, että tarjolla oli molempina aamuina erilaiset erikoisleivokset. Olisikohan toisena päivänä ollut laskiaispullia? Nyt en enää muista, mutta silti kaikki olivat hyviä :). Ja aamiainen oli kello 12 asti, mikä sopi meille täydellisesti sunnuntaiaamuna pitkän hääviikonlopun jälkeen.

Toinen tärkeä juttu koskee pysäköimistä. Pysäköin viereiseen Paviljongin parkkihalliin, mutta jouduin käyttämään autoa viikonlopun aikana vähän väliä. Siispä olisi ollut typerää käyttää normilippua, joka olisi pitänyt maksaa aina pois käyttöjen välissä. Kysyin asiasta respan Eliakselta, joka ratkaisi ongelmani välittömästi. Sain pysäköintilipun kahdeksi päiväksi, millä pääsi kulkemaan edestakaisin parkkihallissa ilman ns. välimaksuja. Tämä helpotti kovasti.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, millainen hotellin asiakaspalvelu on. Se on nimittäin aivan omalla tasollaan. Mahtavaa suorastaan! Vastaanotossa jaksetaan aina hymyillä ja kysellä kuulumisia. Sisäänkirjautuessa kysyttiin, mitä meillä on suunnitelmissa ja vähän aikatauluista ja häistä. Eliaksen kanssa juteltiin niitä näitä pysäköintihomman yhteydessä. Ja mikä tärkeintä, kun olimme kirjautumassa ulos, todella ystävälliset vastaanottovirkailijat kyselivät, miten meillä oli mennyt ja jättivät meille todella positiivisen fiiliksen. Tällaisten työntekijöiden takia hotelliin haluaa palata yhä uudestaan. On todella tärkeää, miten asiakas otetaan vastaan ja miten hänet ”lähetetään matkoihinsa”, koska päällimäiseksi oloksi jäi erittäin hyvä mieli. Pahoittelen, etten osaa nimetä kaikkia, kenet kohtasimme, mutta tunnistatte varmasti itsenne. Erityiskiitos teille ja vinkki hotellille: pitäkää henkilökunnastanne huolta ja jatkakaa samaan malliin :).

You may also like

6 kommenttia

Kthetraveller 8 maaliskuun, 2015 - 19:33

Todella upea, sellainen minua miellyttävä sviitti ja sisustus, mutta itse olen samaa mieltä siitä että muhkuraiset tyynyt ei sovi tuon tasoisiin hotelleihin sillä kaiken pitää olla kunnossa tyynyjä myöten. Olen itse hyvin herkkäniskainen joten jos teillä meni jo niskat jumiin on tämän naisen turha varmaan yöpyä tuolla ellen pakkaa omaa tyynyään mukaan (eikä sen kyllä niin pitäisi mennä) Anyway, minulla ei ole kyllä oikein mitään asiaa Jyväskylään, mutta kait sitä pitäisi harkita Jyskylääkin joskus visiittikohteeksi ja Solo Sokos Hotel Paviljonkia yöpymispaikaksi sillö pidän Solo-konseptista.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 8 maaliskuun, 2015 - 19:44

Sviitti teki meihin kyllä vaikutuksen, täytyy myöntää. Ja olen ehtinyt sen verran oppia makuasi, jotta voin sanoa varmuudella, että pitäisit tuosta itsekin :). Mutta tosiaan tuo tyynyongelma on harmillista. Itsellänikin on todella herkät niskat, joten tyynyt ovat erityisen tarkassa syynissä, kun yövyn hotelleissa. Toivottavasti asialle tehdään jotain.

Jyväskylä on kaupunkinakin kiva paikka, joten kannattaa harkita pientä kesäreissua tuonne suunnalle, jotta pääset testaamaan Paviljongin :). Jos et halua maksaa sviitistä, ota se huoneluokka, jossa yövyimme viime kerralla ja sitten yrität neuvotella mahdollisen korotuksen, jos sellaisia on tarjolla. Hintaero ei nimittäin ole kauhean iso siinä tilanteessa :). Solot ovat kyllä meidänkin mieleen!

Kiitos kommentistasi :).

Vastaa
Lotta Watia | Unagidon 8 maaliskuun, 2015 - 20:35

Kiva että teillä oli taas mukava Jyväskyläviikonloppu! Toivottavasti itsekin pääsisin joskus yöpymään tuossa sviitissä. 🙂

Vähän hassuun paikkaan on laitettu telkkari tuossa huoneessa, kun ainakin kuvan perusteella tuo ovi kääntyy siihen eteen. Muutoin oikein jees huone! Käytiin kans tutustumassa siihen viime keväänä, vaikka yövyimmekin toisessa huoneluokassa. Näköala on tosiaan upea. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 8 maaliskuun, 2015 - 21:19

Kyllä tosiaankin oli kaikin tavoin mahtava viikonloppu :). Jyväskylä ei ole ollenkaan hassumpi kaupunki ;). Kannattaa ehdottomasti testata jokin kerta! Yritä vaikka huoneluokan korotuksella :). Soitat sinne joku ilta ja kysyt onko sviittejä vapaana halvempaan hintaan ;).

Telkkari oli ehkä hieman erikoisesti, kyllä, mutta ovi ei häirinnyt ainakaan meitä. Ja telkkari myös kääntyy tietysti, joten sekin helpottaa sen suuntaamista :). Mekin kävimme juurikin kesällä katsomassa, joten jäi kytemään se fiilis, että ”tänne on päästävä” :). Näköala oli hieno!

Vastaa
Maarit Johanna 9 maaliskuun, 2015 - 17:46

Hahaa, kiinnitin huomiota samaan asiaan Lotan kanssa! Tosiaan, en edes muista koska olisin katsonut hotellissa telkkaria, en varmaan koskaan. Ne on aina vähän oudoissa paikoissa. Tuo ”sänkysaareke” on kovin kaunis ja silmää miellyttävä, mutta jotenkin tuo oleskelualue näyttää vähän haljulta. En tiedä, ehkä se johtuu vain ettei ole paikan päälle päässyt katsomaan. Sviittiarvosteluissa on vähän se sama vika kuin vaikka asuntonäyttökuvissa, ettei siitä saa heti sitä kokonaiskuvaa. Normihotellihuoneet on yleensä sen verran pieniä että ihan parilla kuvalla saa jo selvän että millainen se on, mutta näistä ei. Melkeen pitäs olla pohjakartta matkassa 😀
Mutta hei, ainakin näkymät on tosi jees! Vaikka huone olis millanen tahansa (en siis yhtään sano etteikö tämä vaikuttais yleisesti tosi hyvältä!) niin näköalat ratkaisee omassa kokemuksessa tosi paljon.
Just mietittiin eilen että kyllä se sauna tekis luksuksen tunnun melkein mihin tahansa hotellihuoneeseen. Teidän oma näyttää aika hienolta!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 maaliskuun, 2015 - 11:09

Ei sitä telkkaria kauheasti tule katsottua, mutta on se kiva juttu silloin tällöin :). Ymmärrän, mitä tarkoitat tuon oleskelualueen suhteen, koska tavallaan se hieman oli sellainen, MUTTA siitä huolimatta se oli viihtyisä :). Tuo on ihan totta, että sviittiarvosteluissa on hankala hahmottaa kokonaisuutta. Pitäisi ehkä laittaa se video blogiinkin, minkä laitoin silloin nopeasti Facebookiin huonolaatuisena.

Näköalat olivat upeat (ja ne todellakin vaikuttavat), mutta niin oli huonekin :). Sauna on todella iso plussa missä tahansa hotellihuoneessa ja yleensä siitä joutuu maksamaan melkoisesti lisää… mutta ei kaikkialla ;). Tuo oli paras hotellisauna, jossa olen ollut. Kiitos kommentistasi :).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.