Home » Shangri-La Hotel, Tokyo – Todellista luksusta

Shangri-La Hotel, Tokyo – Todellista luksusta

by admin

Yhteistyössä Shangri-La Hotel, Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel, Tokyo on vasemmanpuoleinen rakennus Tokyo Stationin takana

Olin jo vuosia halunnut yöpyä jossain maailman Shangri-La -hotelleista, mutta 2019 syksyyn mennessä en ollut vielä saanut sitä kertaakaan aikaiseksi. Tämä siitäkin huolimatta, että Amex Platinum -kortin takia minulla on kyseisen hotelliketjun toiseksi korkein asiakkuustaso (Jade). Kun suunnittelin 30-vuotismatkaani tämän vuoden syksylle, päätin vihdoin ja viimein Amexin Platinum Conciergen hyvän tarjouksen innoittamana, että yövymme Tokion Shangri-La -hotellissa neljä yötä matkamme aikana nähdäkseni, onko Shangri-La niin hyvä kuin olin kuullut.

Shangri-La Hotel, Tokyo sijaitsee Marunouchin alueella Tokyo Stationin vieressä, joka on Tokion päärautatieasema, eli sijainti on äärettömän hyvä. Vaikka olimme käyneet Tokiossa jo kuusi kertaa, tämä kyseinen alue oli jäänyt meiltä paljolti tutkimatta, joten oli mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin se sopisi meidän tarkoituksiimme ja matkustustyyliimme.

Shangri-La Hotel Tokyo

SAAPUMINEN

Kun taksimme saapui hotellirakennuksen eteen ja sukelsi maanalaiseen parkkihalliin, ajattelin itsekseni: ”Millä ihmeen hotellilla on pääsisäänkäynti parkkihallissa?” Parin mutkan jälkeen taksi kuitenkin kääntyi hotellin oville vievälle suoralle, jolloin näkymätkin muuttuivat melkoisesti. Betoninen parkkihalli vaihtui kristallikruunuin koristeltuun tilaan vesiputouksineen. Pienenä sivuhuomautuksena, että jos saavut hotellille Tokyo Stationin kautta vaikkapa shinkansenilla, hotellin edustaja tulee halutessasi sinua vastaan laiturille asti ja saattaa sinut hotellille, jottet joudu harhailemaan juna-aseman sokkeloissa.

Shangri-La Hotel Tokyo

Kristallikruunuja löytyy niin ulko- kuin sisäpuoleltakin

Shangri-La Hotel Tokyo

Taksin saapuessa hotellin ovien eteen paikalle tuli välittömästi neljä pikkoloa punaisissa asuissaan tervehtimään meitä leveä hymy huulillaan ja hakemaan laukkujamme ennen kuin he ohjasivat meidät hissiin, jolla pääsi hotellin pääaulaan, eli 28. kerrokseen. Yritin pidätellä hymyäni ihaillessani hotellin ylitsevuotavaa ylellisyyttä. Yleensä yövymme klassisemmissa ja hillitymmissä hotelleissa, mutta Shangri-La Hotel, Tokyo oli luksusta isolla L:llä. Jo pelkkä hissi tuntui jatkuvan loputtomiin korkeutensa puolesta, sen laidoilla kulkevat säkenöivät kahvat olivat kristalleja täynnä olevia putkia ja jopa hississä oli iso kristallikruunu. Siis hississä! Olin myyty heti kättelyssä.

Shangri-La Hotel Tokyo

Ohitimme pääaulan ja respan, sillä jatkoimme suoraan seuraavalle hissille, joka vei meidät 37. kerroksen Horizon Club -loungeen sisäänkirjautumista varten. Taas kerran meidät otettiin vastaan erittäin lämpimästi hymyjen saattelemana ja henkilökunta pyysi meitä menemään loungen puolelle rentoutumaan ja ottamaan vaikka lasit samppanjaa sillä välin, kun he hoitavat sisäänkirjautumisprosessin. Joten siinä sitä sitten istuttiin kuplivaa siemaillen ja Tokion upeita näkymiä ihaillen. Sisäänkirjautuminen saisi olla aina tällainen kokemus.

Shangri-La Hotel Tokyo

Aivan huomaamatta sisäänkirjautuminen olikin yhtäkkiä hoidettu ja saimme tietää, että huoneemme on valmis, vaikka oikea sisäänkirjautumisaika olisi vasta parin tunnin päästä. Meitä myös onniteltiin syntymäpäiväni ja hääpäivämme johdosta, minkä jälkeen he vielä kysyivät missä vaiheessa haluaisimme, että kakkumme toimitetaan huoneeseen. Yleensä hotellit huomioivat asiakkaiden merkkipäivät geneerisellä onnittelulapulla ja ehkä parilla hedelmällä (jos merkkipäivää edes huomioidaan), mutta toiset hotellit, kuten Shangri-La Hotel, Tokyo tekevät jotain selvästi erityisempää.

Shangri-La Hotel Tokyo

Kaikkialla hotellissa on kauniita taideteoksia

Shangri-La Hotel Tokyo

Siispä suuntasimme huoneeseemme, joka yllätti meidät totaalisesti. Huoneesta tuli välittömästi yksi ehdottomista suosikeistani koko maailmassa, minkä lisäksi näkymät olivat aivan mielettömät. Hotellin huonevastaavan käsinkirjoittamassa tervetulotoivotuksessa luki vapaasti suomennettuna ”Tervetuloa kakkoskotiinne Tokioon”, mikä oli juuri se tunne, joka meille tuli jo ensimmäisen tunnin aikana. Tuntui todella siltä, että olimme saapuneet kotiin. Huoneen ihastelu keskeytyi koputukseen, joka tarkoitti tietenkin kakkumme saapumista. Henkilökunnan jäsen kattoi meille pöydän täyteen kaikenlaisia herkkuja ja jätti meidät nautiskelemaan upeasta kakustamme, johon sai itse lisäillä mukana tulleet kynttilät halutessaan. Ja tietysti halusimme, kun sellaiseen kerta oli mahdollisuus! Tätä iloista fiilistä korosti vielä se, että telkkarista soi Shangri-Lan sisäänkirjautumis-/tunnusmusiikki, jossa toistettiin jatkuvasti sanaa heaven, eli Taivas. Se sopi aika hyvin tuohon tilanteeseen.

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyo

Nämä olivat erillinen tervetulolahja Jade-tason asiakkaille

Shangri-La Hotel Tokyo

HUONEEMME

Shangri-La Hotel Tokyo

68-neliöinen Horizon Club Premier -huoneemme sijaitsi 36. kerroksessa kulmassa, josta oli upeat näkymät Tokyo Skytreelle, Tokyo Stationille ja sieltä näki jopa pienen pilkahduksen Tokyo Towerista. Huone oli selvästikin todella tilava, mutta se ei tuntunut millään tavalla liian paljaalta, ankealta tai minimalistiselta. Sisustuksessa käytetyt värit ja materiaalit saivat sen tuntumaan ylelliseltä, mutta samaan aikaan myös kotoisalta paikalta, josta ei halunnut lähteä mihinkään.

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyo

Vasemmalla näkyy Tokyo Skytree

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyo

Koska Tokyo Station on kirjaimellisesti hotellin vieressä, ohi ajavien junien ääni voi välillä kuulua huoneeseen. Tämä ei kuitenkaan häirinnyt itseäni missään vaiheessa, vaikka ärsyynnyn todella helposti ulkoa kuuluvista äänistä, mutta vaimoni kuuli junat välillä nukkuessaan. En kuitenkaan usko, että tämä on useimmille ongelma. Ja hyvä puolihan tässä on se, että ikkunasta pystyi seurailemaan shinkansenien tulemista ja menemistä, mikä oli kiva juttu.

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyo

Rakastin huoneemme näkymiä. Odotin innolla joka ilta nähdäkseni, minkä värinen Tokyo Skytree oli juuri silloin

Shangri-La Hotel Tokyo

Huomasin jo heti alussa, että huone pidettiin todella siistinä koko vierailumme ajan, mikä on erittäin tärkeää meille, sillä se auttaa meitä rentoutumaan.

Huoneessa on suuri sänky, kookas työpöytä ja tyylikäs sohva, jossa on kiva makoilla ja ihailla näkymiä. Lisäksi ikkunalaudat olivat niin leveät, että niillä mahtui istumaan.

Shangri-La Hotel Tokyo

Huoneen telkkariin voi yhdistää helposti oman Netflix-tilin. Tili kirjautuu automaattisesti ulos, kun suljet telkkarin. Todella kätevää!

Shangri-La Hotel Tokyo

Haluan mainita myös, että kun Shangri-La, Hotel Tokyossa tilaa ruokaa huonepalvelusta, se tuntuu samalta kuin söisi ravintolassa. Katsokaa vaikka kuinka kauniissa kulhossa herkullinen annokseni tarjoiltiin!

KYLPYHUONE

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyo

Kylpyhuone oli valtava kaikin puolin. Pidin erityisesti siitä, että suihku sijaitsi omassa, erillisessä, suuressa tilassaan. Vaikka kylpyhuoneessa oli vain yksi lavuaari, sitä ympäröivä tila oli sen verran kookas, että me molemmat mahduimme aamuisin sen ääreen valmistautumaan samaan aikaan. Hienosta kylpyammeesta oli mielettömät näkymät, kuten koko muustakin huoneesta, minkä lisäksi ammeessa oli oma TV. Koko huoneessa oli ainoastaan yksi asia, jossa näkyi vuosien varrella tulleita kulumisen merkkejä ja se oli juuri kylpyamme, mikä on hyvin yleistä hotelleissa. Ainoa lievä siisteyteen liittyvä kehitysehdotus on kylpyammeen ympäristön tarkempi siivoaminen, sillä kylpyvaahto jättää marmoriin jälkiä kuivuttuaan, eikä noita jälkiä oltu siivottu tarpeeksi huolellisesti, joten ammetta ympäröivä alue näytti hieman epäsiistiltä. Tämä oli kuitenkin hyvin pieni juttu.

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyo

BVLGARIn kaltaisten luksustuotteiden näkeminen on harvinaista jopa luksushotelleissa

Shangri-La Hotel Tokyo

Suihku ja vessa löytyvät näiden lasiovien takaa

Shangri-La Hotel Tokyo

Valtavaan suihkuun olisi mahtunut vaikka viisi ihmistä samaan aikaan

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyo

En ole koskaan nähnyt tällaista toilettilaukkua hotellissa

CLUB LOUNGE

Shangri-La Hotel Tokyo

Horizon Club loungessa virtaa samppanja aamusta iltaan

Shangri-La -hotelleissa club loungea kutsutaan nimellä Horizon Club, joka on erityisen sopiva nimi erityisesti Shangri-La Hotel, Tokyossa, jossa club lounge on 37. kerroksen korkeudessa. Horizon Clubissa on tarjolla aamiaista (jonka voi syödä myös hotellin toisissa ravintoloissa), kevyttä syötävää ja juotavaa koko päivän, iltapäivätee ja lisäksi iltaisin cocktail-hetki, jonka ohessa tarjoillaan myös ruokaa.

Kerron aamiaisesta omassa osiossaan, joten kirjoitan tähän vain muista tarjoiluista ja loungesta yleisemmällä tasolla. Horizon Club ei ole suurin club lounge, jonka olen nähnyt, joten erityisesti iltaisin cocktailien aikaan lounge on melko täynnä, mutta meille löytyi aina tilaa, joten loungen koko ei osoittautunut koskaan ongelmaksi. Itse asiassa pidin Horizon Clubin intiimimmästä tunnelmasta.

Shangri-La Hotel Tokyo

Loungessa tarjolla olevia karkkeja sai halutessaan viedä mukanaan huoneeseen

Joka kerta astuessamme Horizon Clubiin respassa ollut henkilökunta nousi seisomaan ja toivotti meidät lämpimästi tervetulleeksi kysymättä kertaakaan nimeämme tai huoneemme numeroa, mikä osoitti, että he todella tuntevat vieraansa. Tällainen on pieni juttu, mutta se luo kotoisamman olon, kun asiakasta ei nähdä pelkkänä numerona muiden joukossa.

Shangri-La Hotel Tokyo

Samppanjasta ei pidä kieltäytyä. varsinkaan lomalla

Päivisin tarjolla on aina samppanjaa ja muita virvokkeita, mitä arvostan loungeissa. Kahtena päivänä testasimme myös iltapäivätee-tarjoilun, joka yllätti meidät positiivisesti laadullaan. Loungessa tarjolla ollut iltapäivätee-setti oli tavallaan karsittu versio hotellin ravintolassa tarjoillusta setistä, mutta se oli enemmän kuin tarpeeksi. Yleensä en syö aamiaisen lisäksi muita ruokia club loungeissa, koska yleensä tarjoiltavat eivät ole kauhean kiinnostavia, mutta Shangri-La Hotel, Tokyo oli hieno poikkeus tämän suhteen.

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyo

Iltapäivätee-setti herkullisella Hojicha-teellä

Illalla Horizon Clubissa oli tarjolla erilaisia ruokia, makeisia (jotka sai laittaa pieneen pussiin ja ottaa mukaansa) ja erilaisia viinejä ja muuta alkoholia. Me tykästyimme erityisesti tarjolla olleeseen kuplivaan sakeen (sparkling sake), joka oli jotain kuohuviinin, saken ja siiderin väliltä. Todella virkistävä kokemus.

Shangri-La Hotel Tokyo

ASIAKASPALVELU

Asiakaspalvelu oli yksi Shangri-La Hotel, Tokyon kohokohdista. Lähes kaikki hotellin työntekijät, joiden kanssa olimme jossain tekemisissä, hymyilivät iloisesti ja olivat valmiita auttamaan erityisesti katutason sisäänkäynnillä, hotellin vastaanotossa ja Horizon Clubissa. Yleisestä huipputasosta huolimatta hotellin Lobby Lounge -ravintolassa kokemamme asiakaspalvelu ei valitettavasti yltänyt samalle tasolle. Siellä palvelu tuntui hitaalta, keskinkertaiselta ja jopa hieman robottimaiselta. Se oli valtava kontrasti hotellin muuhun tasoon, mutta onneksi kaikkialla muualla kohtaamiset olivat aina miellyttäviä.

Shangri-La Hotel Tokyo

Tämä kaunis asetelma vaihdettiin kahdesti päivässä. Useimmat eivät koskaan edes huomaa sitä, mutta se kertoo hotellin henkilökunnan omistautumisesta yksityiskohdille

Eli lähestulkoon aina olimme erittäin tyytyväisiä asiakaspalvelun tasoon. Saimme hyviä ravintolasuosituksia niitä kysyttyämme ja he myös auttoivat löytämään sopivan liikkeen lähistöltä, jossa voisin käydä lyhentämässä rannekelloani (he myös muistivat kysyä ensi kerralla, oliko kaikki mennyt hyvin asian tiimoilta). Pidimme varsinkin Horizon Club -loungen huippuhenkilökunnasta. Tulimme erityisen hyvin juttuun Matsumoto-sanin kanssa, jolla oli mielenkiintoinen elämäntarina. Hän on japanilainen, joka asui 35 vuotta New Yorkissa ennen kuin hän muutti takaisin Tokioon vuonna 2019. Hän oli ilmeisesti ollut koko tuon ajan kotirouvana, joten Shangri-La -hotellin loungessa työskentely oli hänen ensimmäinen työnsä koskaan. Tuota ”kokemattomuutta” ei huomannut lainkaan, sillä hän oli ehdoton suosikkimme, jonka kanssa loi helposti syvemmän yhteyden. Hän sanoi hienosti, että koska hän on uusin työntekijä loungessa, hän on ”nuorin”, mutta samalla hän on myös fyysisesti vanhin, mutta ”Vain sillä on väliä, että olen nuorin”. Oli selvää, että hän oli asunut pitkään Japanin ulkopuolella, sillä lähtiessämme hotellista hän halasi meitä lämpimästi, mikä ei ole lainkaan japanilaisten tapa. Meistä se oli kuitenkin hienoa. Toivottavasti hän työskentelee loungessa pitkään, jotta pääsemme tapaamaan hänet jatkossakin.

Myös hotellin siivoojat olivat taitavia ja huolellisia, kuten jo aiemmin mainitsinkin. He tekivät vaikutuksen pienillä asioilla, kuten sillä, että jättäessäni puhelimeni laturin yöpöydälle hieman sotkuisesti he pyörittivät sen nätisti rullalle. Päivällä huoneessa oli tarjolla kofeiinipitoista senchaa ja sille sopivat kupit, mutta iltaisin nuo kupit vaihdettiin toisenlaisiin ja tilalle tuotiin rauhoittavaa kamomillateetä, joka auttaa nukahtamaan. Pienillä asioilla on suuri merkitys.

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyo

Unohdimme testata näitä kauniita yukatoja

Shangri-La Hotel Tokyo

Tämä oli teesettimme päivisin

Shangri-La Hotel Tokyo

Joka ilta turndown servicen aikana siivoojat toivat huoneeseemme tällaisia origameja. Ne lähtivät mukaan ja koristavat nykyään kotiamme

AAMIAINEN

Shangri-La Hotel Tokyo

Asiaskaspalvelun lisäksi aamiainen oli ehdottomasti yksi parhaista puolista Shangri-La Hotel, Tokyossa. Söimme joka aamu ainoastaan Horizon Club -loungessa, koska se oli yksinkertaisesti niin herkullinen, ettemme halunneet lähteä muualle. Loungessa panostetaan määrän sijasta laatuun, joten vaikka kaikille löytyy varmasti jotain mieleistä, eli valinnanvaraakin on, itse buffet ei ole kauhean suuri. Mutta laatu on sitäkin parempaa. Pöytiin tuotu aamiaislista sisälsi tietoja loungessa käytetyistä tuotteista, kuten Fuji-vuoren läheisen Makai Ranchin jugurtista, Naganon smoothieista ja venäläisestä punalohesta, joka oli äärimmäisen maukasta.

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyo

Tarjolla on tietenkin myös samppanjaa, erilaisia laadukkaita teevaihtoehtoja ja vaikka mitä. Leivoshylly näytti siltä, että se kuuluisi huippuleipomoon, sillä kaikki näytti niin hyvältä. Ainoa miinus tulee siitä, että koska olen allerginen melko monelle hedelmälle, buffetin tiedot ruokien sisällöistä (erityisesti leivosten) eivät olleet tarpeeksi tarkkoja, mikä on kylläkin lähestulkoon jokaisen hotellin ongelma. Valitsin kaksikin kertaa herkulliselta näyttävän leivoksen vain tajutakseni, että sisältä löytyikin jotain, jolle olen allerginen, kuten esimerkiksi ihan tavalliselta näyttävän suklaaleivoksen, jonka sisällä olikin banaania. Kerran jopa kysyin ”onko tässä pelkkää suklaata ja taikinaa”, minkä jälkeen tarjoilija kävi selvittämässä asian ja palasi kertomaan, että siinä ei ole mitään muuta. Leivosta haukattuani sisältä paljastuikin jotain hedelmämössöä, jonka sisällöstä en tiennyt, joten en voinut syödä sitä. Jos he laittaisivat tiedot esille koskien ruokien sisältöä, tämä aamiainen olisi periaatteessa täydellinen.

Shangri-La Hotel Tokyo

Kaikkein eniten koko aamiaisella pidin siitä, että buffetin lisäksi tarjolla oli myös a la carte -ruokalista, joka sisältyi aamiaisen hintaan. Tämä tarkoitti sitä, että saatavilla oli vohveleita, pannukakkuja ja erilaisia kananmunia. Ensimmäisenä aamuna oli ihan pakko valita kaikkein ylellisin ja överein vaihtoehto samppanjan vierelle, nimittäin Egg Royale, joka on periaatteessa Eggs Benedict, jonka kylkeen tulee hummeria ja kaviaaria! Miettikää nyt, samppanjaa, hummeria ja kaviaaria aamiaiseksi. Kyllä kiitos! Myönnän, että aluksi valitsin tämän ihan vain siksi, että se oli jotenkin niin huvittavan yliampuvan kuuloinen annos, mutta kun maistoin sitä ensimmäisen kerran, se oli niin mieletöntä, että sitä oli pakko tilata lähes jokaisena aamuna. Näiden kaikkien huippuvaihtoehtojen lisäksi tarjolla oli myös japanilainen aamiainen, joka tuodaan pöytään valmiina settinä. Itseltä se jäi testaamatta, mutta Tiia tykkäsi siitä kovasti.

Shangri-La Hotel Tokyo

Loungen ruokalista

Shangri-La Hotel Tokyo

Egg Royale – kaviaaria ja hummeria

CHI, THE SPA

Koska emme olleet pitäneet kunnollista lomaa emmekä matkustaneet kokonaiseen vuoteen, halusin saada tästä reissusta kaiken irti ja rentoutua mahdollisimman tehokkaasti. Kun menimme huoneeseemme ensimmäistä kertaa, löysin tervetuloviestin Shangri-La Hotel, Tokyon CHI, The Spa -kylpylältä, missä tarjottiin heidän 90 minuutin hierontojaan alennettuun hintaan. Oikea tarjous oli tarkoitettu sisäänkirjautumispäivälle tai sitä seuraavalle päivälle, mutta hotelli pidensi ystävällisesti tuota tarjousaikaa, jotta ehdin hierontaan vähän myöhemmin. Haluan mainita, että kylpylän testaamisesta ei oltu sovittu hotellin kanssa, mutta koska kokemus oli niin mahtava, halusin ehdottomasti kirjoittaa siitä tähän arvosteluun.

Laskeuduimme 29. kerrokseen ja siirryimme spa-osastolle, jossa kolme naista otti meidät hymyillen vastaan. Meidät saatettiin hieman yksityisemmälle alueelle läpikuultavien verhojen taakse istumaan pöydän ääreen, jossa saimme kupilliset teetä ja kuumat oshibori-pyyhkeet. Tämän jälkeen Tiian manikyristi tuli viemään hänet omaan hoitoonsa ja minut saatettiin omaan yksityiseen hoitohuoneeseeni.

Shangri-La Hotel Tokyo

Hierojani Emiri-san oli valehtelematta paras, kunnioittavin ja suloisin hieroja, jonka olen koskaan tavannut. Kun hän oli saattanut minut huoneeseeni, hän sanoi, että voisin halutessani käydä suihkussa (mille ei ollut tarvetta, koska peseydyin huoneessamme juuri ennen hierontaa), minkä jälkeen hän pyysi minua istumaan muhkeaan nojatuoliin ja vaihtamaan kenkäni kylpytossuihin. Keskustelimme millaisen hieronnan haluaisin, mutten osannut päättää voimakkaamman, kehoa rentouttavan hieronnan ja ns. Chi-hieronnan välillä, minkä tehtävä on enemmänkin rentouttaa mieltä. Sovimme, että testaamme alussa molempia, minkä jälkeen voin valita sen mitä haluan. Lopulta valitsin voimakkaamman hieronnan omille ongelma-alueilleni, eli selälle ja hartioille ja Chi-hieronnan muulle keholle. Oli hienoa, että tällainen hoitomuotojen yhdisteleminen onnistui sen sijaan, että olisi pakko pitäytyä tiukasti yhdessä hoidossa, joka listalta löytyy.

Kun olin tehnyt valintani, hän jätti minut tähän hämärästi valaistuun huoneeseen, joka tuntui jollain tavalla hengelliseltä paikalta. Minulla oli hyvin aikaa vaihtaa vaatteeni niihin erittäin muodikkaisiin paperisiin ”boksereihin/shortseihin”, jotka minulle oli tarjolla muhkean kylpytakin lisäksi. Kun olin valmis, Emiri-san palasi huoneeseen koputtamalla kunnioittavasti ja odottamalla lupaa tulla sisälle. Tiedän, että toistan kunnioittava-sanaa jatkuvasti, mutten ole koskaan kokenut samanlaista kunnioituksen tasoa hierontaan mennessäni. Emiri-san teki jatkuvasti parhaansa, jotta minulla olisi mahdollisimman mukava olo. Kun hän pyysi minua riisumaan kylpytakkini ja käymään hoitopöydälle, hän nosti suuren pyyhkeen eteensä ja kumarsi syvään, jolloin pystyin asettumaan pöydälle rauhassa niin, ettei hän nähnyt minua. Ihmisiä on moneen lähtöön ja tiedän, että jotkut voivat häpeillä kehonsa esittelyä toisten edessä, joten tällainen toimintatapa on erityisen hyvä varsinkin sellaisille ihmisille, sillä ns. alastomuus pidetään minimissään.

Shangri-La Hotel Tokyo

Tämä kuva ei todellakaan tee oikeutta tälle kauniille ja rauhalliselle hoitohuoneelle

Sitten oli varsinaisen hieronnan aika, mutten yksinkertaisesti voi sanoa siitä kauheasti, koska se oli niin rentouttavaa, että nukahtelin jatkuvasti 90 minuutin hoidon aikana. Hieronnan Chi-osuus tuntui enemmänkin hellältä kosketukselta kuin varsinaiselta hieronnalta, mutta se oli yllättävän tehokas tapa saada stressi poistumaan kehosta. Se oli jotenkin lohduttavaa. Emiri-san viimeisteli hoidon soittamalla pientä kelloa kehoni yläpuolella pariin otteeseen, mikä luultavasti tasapainottaa energioita tai jotain sellaista. Olipa sen tarkoitus mikä hyvänsä, se oli kiva ja eksoottinen vivahde hoidolle.

Pukeuduttuani minut saatettiin takaisin istumaan odotusalueelle vastaanoton lähelle, minkä jälkeen minulle tarjottiin japanilaista teetä ja kuivattuja, sokeroituja inkiväärin palasia, jotka olivat niin herkullisia, että niihin oli himo vielä kuukaudenkin päästä. Kun olin valmis, palasin hotellihuoneeseemme syvemmin rentoutuneena kuin aikoihin.

Tässä on vielä Tiian kokemuksesta lyhyesti: hänelläkin oli oma yksityinen hoitohuoneensa manikyyrin ajan. Huoneessa oli iso, muhkea nojatuoli, jonka sai laskettua makuuasentoon, huoneessa soi rentouttava spa-musiikki ja hän sai valita joko rentoutumisen, keskustelun manikyristin kanssa tai elokuvan katsomisen huoneen isosta TV:stä. Tämä osoittaa, että täällä todellakin huomioidaan asiakkaan mukavuus viimeiseen asti. Hänen manikyristinsä Nana-san oli todella ammattimainen ja ystävällinen, mikä teki tästä erittäin mukavan kokemuksen.

On aivan selvää, että me molemmat haluamme ja varmasti vielä palaamme Shangri-La Hotel, Tokyon spahan, kun olemme seuraavan kerran Japanissa. Suosittelen tätä kokemusta erittäin lämpimästi jokaiselle, joka haluaa rentoutua kunnolla.

YHTEENVETO

Shangri-La Hotel Tokyo

Shangri-La Hotel Tokyossa todella tuntui kuin olisimme olleet kotonamme. Koko vierailu oli mieletön, ja aiomme palata tähän hotelliin mahdollisimman pian. Siisteystaso, huoneet, club lounge, aamiainen, henkilökunta ja sijainti olivat huippuja, mutta kaikkein tärkeintä kuitenkin oli tunne siitä, että henkilökunta todella välittää asiakkaiden hyvinvoinnista ja onnellisuudesta. Ystävällisyys ei tuntunut missään vaiheessa pakotetulta tai pinnalliselta ja juuri tämä tekee viiden tähden hotellista todellisen luksushotellin.

Kiitos, kun luit arvosteluni Shangri-La Hotel, Tokyosta. Toivottavasti tästä on apua, kun etsit ensi kerralla hotellia Tokiosta. Jos haluat seurata matkojani Instagramin kautta, se onnistuu täältä: @escapemundaneblog

Blogini Facebook-sivu löytyy täältä.
Jos haluat seurata Instagramissa ihanaa vaimoani, joka on vastuussa suurimmasta osasta tämän postauksen kuvista (niistä paremmista), löydät hänet täältä: @blackpluswhiteisgrey

You may also like

2 kommenttia

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 20 tammikuun, 2020 - 13:47

Täytyypä laittaa Tokion Shangri-La-hotelli mieleen seuraavaa Tokion reissua varattaessa. Aika usein tyydytään majoittumaan hieman vaatimattomimmissa paikoissa, mutta välillä on mukava panostaa majoitukseenkin ja Shangri-La vaikuttaa todella hienolta.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 20 tammikuun, 2020 - 14:03

Tosi kiva kuulla, että hotelli teki vaikutuksen :)! Kannattaa ehdottomasti pitää tämä mielessä ja varsinkin Horizon Club -huonetaso, jotta pääsette kokemaan myös loungen. Toivottavasti tienne johtaa joskus Tokion Shangri-Lahan. Kiitos kommentistasi!

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.