Home » Sviittielämää kaksikerroksisessa Plaza Suitessa

Sviittielämää kaksikerroksisessa Plaza Suitessa

by admin

Yhteistyössä Radisson Blu Plaza

Kirjoittelin juhannuksen aikoihin aikomuksestamme viettää ensimmäinen Helsinki-juhannuksemme yhdessä suosikkihotelleistamme, eli Radisson Blu Plazassa. Täydellinen hotellisänky, hyvää ruokaa (jota ei tarvitse valmistaa itse) ja telkkarin leffatarjonta tuntuivat erinomaiselta vaihtoehdolta sateessa seisomisen ja makkaran paistamisen sijaan, joten odotimme innolla Plaza-yötämme. Jo ensimmäisestä vierailustamme asti olin unelmoinut Plaza Suitessa yöpymisestä, joten arvatkaa vain kuinka innoissani olin, kun sisäänkirjautuessamme meille annettiinkin yllätyksenä Plazan upein sviitti! (kiitos Heikki!)

Kollaasi 1

Hotellin 7. kerroksen kulmassa sijaitseva Plaza Suite on ylellinen ja kauniisti sisustettu, ja näköalat sieltä ovat vertaansa vailla. Yllä näkyvässä julkisivukuvassa näkyykin sviittimme ikkunat, sillä Plaza Suite sijaitsee hotellin torniosan kahdessa ylimmässä kerroksessa. Näkymät olivat siis periaatteessa 360 astetta, mikä ei ole koskaan huono juttu.

plazasuite_05plazasuite_10plazasuite_11

Olimme käyneet sviitissä kerran aiemmin, kun meille esiteltiin hotellia, mutta nyt kun sviitti olikin meidän käytössämme, hymy oli melko herkässä. Yleensähän hotellihuoneeseen astuessa kaikki on periaatteessa näkyvissä ulko-ovelta, mutta Plaza Suitessa huoneita oli tutkittavaksi asti. Täytyy myöntää, että huoneita kiertäessä tuli aika mahtava olo, kun saimme viettää juhannusta noin upeassa paikassa.

Olohuone oli sen verran tilava, että se sopisi hienosti esimerkiksi pienimuotoisten juhlien järjestyspaikaksi, joten pitäkäähän paikka mielessä, kun mietitte seuraavia kemujanne. Meille kyseisellä tilalla ei ollut kauheasti käyttöä, koska viihdyimme paremmin kotoisan yläkerran muhkeassa sängyssä telkkarin ääressä.

Huoneeseen astuessa tulijan toivottaa tervetulleeksi tilava eteinen, mutta kulman takaa aukeaa mielettömän kaunis näkymä – katosta roikkuva hulppea kristallikruunu on oleskelutilan ehdoton katseenvangitsija. Vaikka olen itse pelkistetyn ja yksinkertaisen sisustuksen ystävä, niin hetken aikaa mietin, miten kristallikruunu sopisi meidän kotiimme… 🙂 -Tiia

plazasuite_04plazasuite_09

Sviitin värimaailma on selkeä ja raikas. Valkoista ja puun sävyjä on piristetty turkoosilla sekä violetilla, ja kaikki värit toimivat moitteettomasti yhteen. Kristallikruunun lisäksi eräs toinenkin valaisin sai minut huokailemaan ihastuksesta – ruokapöydän yläpuolella roikkuva Artekin A331 (Mehiläispesä) kuuluu omalle haavelistalleni. -Tiia

Kollaasi

Pidän siitä, että ainakin Business Classista ja sitä ylemmistä huoneluokista löytyy laadukkaita lehtiä niin naisille kuin miehillekin. Lisäksi hotellinjohtajan tervehdys (suklaapatukat) ovat kiva ele vieraille. Saattaa siis olla, että ensimmäiseksi nappasin lehden käteeni, hyppäsin sänkyyn ja aloin mussuttaa suklaata – you never know.

Kollaasi 3

 

plazasuite_13 plazasuite_14Kollaasi 4

Alakerrasta (hassua puhua hotellihuoneen tapauksessa eri kerroksista) löytyi olohuoneen lisäksi WC ja pukeutumishuone, joka on varmasti monenkin naisen haavelistalla. Toisaalta en itsekään pistäisi pahitteeksi, jos itselläni olisi oma pukeutumishuone, jonne saisin mahtumaan kaikki… viisi paitaani – okei, ehkä tuo ammottaisi tyhjyyttään omassa käytössä. Huoneesta löytyi vesipiste, meikkauspöytä, paljon säilytystilaa ja tietysti myös peiliin upotettu telkkari, kuten Plazassa on tapana.

Pukeutumishuoneessa oli täydellinen, puhdas valo, joten siellä oli todella mukava meikata ja ehostautua – pisteet siis siitä. -Tiia

plazasuite_19 plazasuite_20

Sviitin kylpyhuoneista löytyi pehmeitä mattoja, joita ei yleensä ehkä uskalleta käyttää normihuoneissa likaantumisen pelossa. Ehkä sviittivieraat osaavat käyttäytyä siistimmin :P.

plazasuite_12

Ylös johtavat kierreportaat eivät ole välttämättä ne kaikkein helpoimmat, mutta kenestä ei olisi hienoa nousta niitä ritarin tavoin? Ylöspäin kulkiessani tuntui kuin olisin noussut linnan torniin, mikä vain voimistui, kun näin huonetta kiertävät ikkunat ja niiden puiset ikkunaluukut. Viimeistään tässä vaiheessa olin astunut aivan uuteen maailmaan.

plazasuite_21

Tietysti myös sviitistä löytyi Plazan kuuluisa, muhkea, täydellinen hotellisänky, jossa ei vain voi nukkua huonosti. Hmm… telttapatja vai tuo sänky juhannusyönä? Valintoja valintoja.plazasuite_23.1 plazasuite_22

Tornimakuuhuone oli mieletön! Yhteen suuntaan avautui näkymä Casinolle, toiseen rautatieasemalle ja kolmannelta puolelta näki jopa Linnanmäelle asti. Jo pelkkä yläkerta olisi riittänyt tekemään sviitistä upean, mutta eihän ne lisähuoneet ketään haittaa.

plazasuite_23

Kollaasi 5

 

Kollaasi 6

Ainoa negatiivinen sanottava yläkerran makuuhuoneesta on se, että siellä oli melko kylmä. En saanut koko vierailumme aikana lämpötilaa nousemaan yli 20 asteen, vaikka kuinka säätelin ilmastointia. Yleensä lämpötila oli noin 19, mikä on omaan makuuni liian kylmä. Ehkä kyseessä oli ilmastointiongelma tai jokin, mutta toivottavasti tämä ei ole yleinen ongelma huoneessa.

plazasuite_28

Pidän Plazan huoneiden ohjauspaneelin käytöstä, sillä sen avulla on helppo säädellä valoja ja mm. ”ethän häiritse -kylttiä” sängystä tai ovelta käsin.

plazasuite_29 plazasuite_31 plazasuite_30

Marmoripainotteisessa pääkylpyhuoneessa oli kylpyamme (jota en edes ehtinyt testaamaan), erillinen suihku, sauna ja WC, eli enemmänkin kuin kaikki tarvittava. Kylpyhuoneen ja saunan ikkunoista näki mm. tuomiokirkon, joten näkymät eivät olleet yhtään hassummat. Tuntui toisaalta oudolta saunoa ikkunoiden edessä, mutta luotin siihen, ettei kukaan näe sisälle asti :P.

plazasuite_32

Suihkussa oli valitettavasti se ongelma, että suihkukaappi ei ollut tarpeeksi tiivis estääkseen veden pääsyn ulkopuolelle. Lisäksi lattialla oli paksu karvamatto, joka ei ole ehkä paras vaihtoehto kosteaan tilaan, joten matto kastui ja pysyi märkänä koko vierailumme ajan. Itse ehkä korvaisin suihkukaapin jollain tiiviimmällä versiolla tai edes vaihtaisin matot toisenlaisiin.

plazasuite_33 plazasuite_34

plazasuite_35 plazasuite_36

Sauna oli tietysti ehdoton juttu, koska oli sentään kyse juhannuksesta. Sen päälle laittaminen ei ollut kuitenkaan niin yksinkertaista kuin olisi luullut, sillä emme meinanneet aluksi keksiä millään, miten tuo kiviröykkiö saadaan lämpenemään. Saunan sisällä ei ollut mitään ”hallintalaitteita”, kuten ei myöskään kylpyhuoneessa. Seuraavaksi siirryin etsimään sitä makuuhuoneesta, mutta ei onnistanut. Lopulta tajusin, että sauna piti laittaa päälle alakerran sähkökaapin näköisestä laatikosta. Jos koko ikänsä saunoja käyttänyt suomalainen ei osaa laittaa saunaa päälle, voin vain kuvitella kuinka ongelmallista se on ulkomaalaisille. Lisäksi saunan ohjeissa, jotka löytyivät kylpyhuoneen seinältä (ei mainintaa sähkökaapista) luki, että sauna olisi valmis noin 45 minuutissa, mutta oikeasti siinä kesti enemmänkin 1h 15min. Ohje taisi olla sama kuin muissa huoneissa, joissa on pienempi sauna (tässä tornisaunassa oli selvästi korkeampi katto), joten ehkä sviittiin pitäisi tehdä oma ohjeensa.

Uskon kuitenkin, että hotelli korjaa nämä pienet ”hankaluuksia” aiheuttaneet asiat paremmilla ohjeilla, koska Plaza toimii erittäin hyvin ja nopeasti asiakaspalautteen pohjalta. Olen huomannut sen omilla vierailukerroillani, koska monet ensimmäisellä kerralla mainitsemani asiat oli korjattu seuraavaan kertaan mennessä. Tämä ei ole itsestäänselvyys useimmissa hotelleissa tai yrityksissä ylipäätään, joten pisteet siitä Plazalle.

Muuten saunan löylyt olivat mainiot, näkymät olivat hienot ja pääsimme kunnon juhannusfiilikseen rentoutuessamme Helsingin yllä mainion hotelliravintolan illallisen jälkeen.

plazasuite_17

Kylpytakkeihin kirjailtu ”Plaza Suite” on pieni, mutta hieno yksityiskohta, joka osoittaa, että nyt on kyse muusta kuin ihan tavallisesta hotellihuoneesta.

Plaza Suite on varmasti yksi parhaista vaihtoehdoista Helsingissä esimerkiksi hääyön tai merkkipäivän juhlimiseen. Kyseinen huone saa uuden aviovaimon tai aviomiehen sanomaan ”tahdon” vielä kirkon jälkeenkin :P. Sviitin korkean hinnan takia huone ei sovellu välttämättä jokaisen arkeen, mutta juhlaan sitäkin paremmin. Tornisviitti oli kuin oma maailmansa jossain Helsingin yläpuolella – maailma, jossa tuntee itsensä suorastaan kuninkaalliseksi. En voi ymmärtää, miten Plaza Suitea ei ole äänestetty vielä kertaakaan Suomen upeimmaksi hotellisviitiksi, sillä nyt olisi korkea aika korjata tuo epäkohta.

Päätin tehdä hotellihuonearvostelun erikseen ja keskittyä seuraavassa Plaza-postauksessa varsinaiseen juhannuksenviettoon ja ruokapuoleen, sillä sviitti ansaitsi kaiken mahdollisen huomion omassa kirjoituksessaan.

Suurkiitos Plazan henkilökunnalle ja erityisesti Heikille, joka mahdollisti tämän yhteistyövierailun. Radisson Blu Plaza Helsinki on ja pysyy syystäkin yhtenä suosikkihotelleistani. Jos et ole siis itse vielä päässyt kokemaan, miltä Plazassa yöpyminen tuntuu, älä odota ensi juhannukseen asti vaan varaa oma huoneesi jo nyt :).


 

 

Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Kiitos :)!

You may also like

14 kommenttia

Kthetraveller 7 syyskuun, 2015 - 21:06

On kyllä komia sviitti, mutta minen ymmärrä noita suihkukaappiratkaisuja, jotka falskaavat komiasti. Olen sokea kuin lepakko ilman silmälaseja/piilareita, joten erään kerran meinasin lentää pahasti yhden hotellin kylpyhuoneessa kun astuin lammikkoon suihkun ulkopuolella. Olisikin hyvä, että tuollaiset asiat korjattaisiin vaikkei suihkussa olisikaan puolisokea 😉

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 7 syyskuun, 2015 - 21:51

On tosiaan! Olen ihan samaa mieltä tuosta suihkukaappijutusta. Todella monessa hotellissa on tehty ihan outojakin ratkaisuja niiden kanssa, vaikka luulisi, että suihkukaapin valinnan pitäisi olla melko yksinkertaista :P.

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 7 syyskuun, 2015 - 21:22

Hieno ja kattava kirjoitus Jerry! Aivan upeaan sviittiin olette päässeet. Kyllä vaan näyttää kaikkinensa komealta. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 7 syyskuun, 2015 - 21:51

Kiitos kovasti, Nella :). Tuo on tosiaankin upea sviitti! Kiva, että tykkäsit postauksesta ja huoneesta :).

Vastaa
lena / london and beyond 7 syyskuun, 2015 - 21:26

Kaunis sviitti, wooow! Nätisti sisustettu kokonaisuus, hyvin yhdistetty vanhaa ja perinteistä tyyliä sekä uutta. Ja ihan paras idea viettää juhannus hotellissa kaupungissa, saa olla kerrankin rauhassa 😉 On ihanaa, että hotelleissa on panostettu viihtyvyyteen oli se sitten sviitti tai normihuone, Radisson Blu:sta olen kuullut vain pelkkää hyvää asiakkailta. Täytyy pistää korvan taa kun Helsinkiin eksyn seuraavan kerran 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 7 syyskuun, 2015 - 21:53

Kiva, että tykkäät :)! Radisson Blu Plazassa on ihan kaikkialla huomioitu todella hyvin tuo uuden ja vanhan yhdistelmä ihan käytäviltäkin lähtien. Tiia ihailee aina käytävillä roikkuvia tauluja, joissa on vanhoja kuvia hotellirakennuksesta. Itse taas hämmästelen lattiaan heijastettuja, moderneja huoneennumeroita :P. Viihtyvyys on todella tärkeä juttu, joten olen ihan samaa mieltä kanssasi. Kannattaa ehdottomasti testata joku kerta tuo Plaza ja vieläpä Business Class huone, jotta pääset myös loungeen :). Et varmasti kadu!

Vastaa
sarrrri 8 syyskuun, 2015 - 09:17

Ok, seuraavaksi sitten tuonne… 😀 Mahtavan näköinen paikka!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 8 syyskuun, 2015 - 09:24

Ehdottomasti! Se on sitäkin upeampi livenä :).

Vastaa
laura / to travel is to live 19 syyskuun, 2015 - 12:46

Vau, tuonne kun pääsis niin voi olla etten helpolla lähtiskään 😀 Ihana maakuhuone ja tyylikkään näköinen sviitti kaikinpuolin! Kiitos tästä, oli mukava päästä kurkkaamaan 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 19 syyskuun, 2015 - 17:21

Kannattaa ehdottomasti käydä joskus testaamassa itse, jos siihen tarjoutuu tilaisuus :). Hieno juttu, jos tykkäsit postauksesta! Se on tarkoituskin, että blogi tarjoaa kurkistuksia erilaisiin hotelleihin ja huoneisiin, jotta on sitten helpompi joskus päättää itse, mihin haluaa rahansa pistää :).

Vastaa
Hotelliversio juhannusherkuista - Radisson Blu Plaza 27 syyskuun, 2015 - 20:20

[…] Viime postaukseni käsitteli itse Plaza Suitea, joten nyt on aika keskittyä juhannuksemme ruokapuoleen. Hienointahan hotellissa yöpymisessä on juuri se, ettei ruoan eteen tarvitse nähdä yhtään vaivaa. Tarvittaessa sen voi tilata jopa huoneeseen, jos on erityisen laiskalla päällä eikä tunne oloaan kauhean sosiaaliseksi. […]

Vastaa
Panu / Panun matkat 27 syyskuun, 2015 - 20:30

Hyvin kirjoitettu postaus hyvillä kuvilla! Kyllähän tuolla nukkuisi. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 syyskuun, 2015 - 21:26

Kiitos paljon, Panu :)! Kannattaa ehdottomasti yöpyä tuolla joskus, jos vain mahdollista :)!

Vastaa
Oon helsinkiläinen - Pako Arjesta 13 lokakuun, 2015 - 18:33

[…] ansiosta nämä kaikki ovat päässeet listalleni. Plazassa on tullut vietettyä vuosipäivää ja juhannusta, minkä lisäksi se on tarjonnut meille lepopaikan muuttomme aikoihin ja isoveljeni […]

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.