Home » Pala pariisilaista unelmaa – Grand Hotel du Palais Royal

Pala pariisilaista unelmaa – Grand Hotel du Palais Royal

by admin

Yhteistyössä: Grand Hotel du Palais Royal

Kirjoittelin aiemmin tässä postauksessa siitä, millaisella fiiliksellä olin lähdössä Pariisiin, ja tässä postauksessa siitä, millainen tuo kokemus oli loppujen lopuksi. Mehän suorastaan ihastuimme Pariisiin Tiian kanssa, mutta mikään kaupunki ei tee minuun suurta vaikutusta, jos en voi tutustua siihen huippuhotellista käsin. On siis aika kertoa teille, mikä hotelli toimi tukikohtanamme kolmen yön reissullamme. Kirjoitin tästä jo aiemmin enkkublogini puolelle, joten jos haluatte nähdä hotelliarvostelut ensimmäisenä, suosittelen laittamaan senkin seurantaan.

Aluksi hotellin etsiminen Pariisista tuntui mahdottomalta tehtävältä. Jos rahaa olisi loputtomasti, valinnanvaraa olisi vaikka kuinka, mutta ihmisiähän tässä vain ollaan, joten hinnat on pakko huomioida. Halusimme omalta hotelliltamme seuraavaa:

  • Keskustahotelli, josta voi kävellä helposti ympäri kaupunkia käyttämättä metroa ja takseja.
  • Alle 500e/yö (tästä piti hieman tinkiä tällä kertaa)
  • Kauniit huoneet, jotka ovat tarpeeksi isoja (ei niitä postimerkin kokoisia huoneita, jotka ovat yleisiä Pariisissa)
  • Hyvä asiakaspalvelu, ainakin TripAdvisorin kaltaisten arvostelusivustojen mukaan.

Hotellin löytäminen oli vaikeaa, mutta onneksi sain apua Amex Platinum Conciergeltani, joka suositteli meille Grand Hotel du Palais Royal -hotellia. Kyseinen Small Luxury Hotels of the World -ketjuun kuuluva hotelli sijaitsee aivan Louvren vieressä, mikä oli täydellinen sijainti meille.

SAAPUMINEN

Siirryimme CDG:n lentokentältä hotellille aiemmin arvostelemani Blacklane-kuljetuspalvelun avulla noin tunnissa. Kun automme saapui Grand Hotel du Palais Royalin eteen, hotellin henkilökunta otti laukut nopeasti ulos ja vei ne huoneeseemme ennen kuin ehdimme huomatakaan. He myös repivät lennolta jääneet laput irti laukuista, mikä osoitti välittömästi, että he kiinnittävät huomiota pienimpiinkin yksityiskohtiin. Oli hienoa, että jo tässä vaiheessa tuntui siltä, että olimme todellakin tehneet oikean valinnan majapaikkamme suhteen.

Vastaanottotiskin takana hymyilevä mies otti meidät erittäin iloisesti vastaan ja kertoi, että huoneemme oli valmis, vaikka olimmekin saapuneet pari tuntia ennen sisäänkirjautumisajan alkamista. Olimme saaneet myös kivan huoneluokan korotuksen junior sviittin (huoneluokan korotukset ovat yleisiä, kun varaus tehdään Amexin Platinum -palvelun kautta). Huomasimme parin lyhyen kohtaamisen jälkeen, että hotellin asiakaspalvelu oli lämminhenkistä ja ystävällistä, minkä ansiosta tuntui melkein kuin meidät olisi toivotettu tervetulleeksi pariisilaiseen perheeseen matkamme ajaksi.

HUONEEMME

Saimme kauniin Junior Suite -huoneen kuudennesta kerroksesta pienen kadun puolelta, jonka varrella hotelli sijaitsee. Keskeisestä sijainnista huolimatta kyseiseltä pikkukadulta ei kantautunut lainkaan ääniä huoneeseemme, joten huoneessa vallitsi rauhallinen ilmapiiri. Eipä niitä ääniä kuulunut muista huoneistakaan, joten äänieristykseen on selvästi kiinnitetty huomiota.

Huoneemme koostui oleskelualueesta, rauhallisesta nukkumisalueesta, kahdesta pienestä parvekkeesta ja isosta kylpyhuoneesta, jossa oli erillinen amme ja suihku. Sisustus oli toteutettu hienostuneella ja hillityllä tavalla, eli kaikki huoneessa tuntui jotenkin sulautuvan yhteen, mikä teki ratkaisusta todella rauhallisen ja rentouttavan.

Huoneessa oli sen verran kookas telkkari, että sitä oli mukava katsella myös sängystä asti. TV ei sisältänyt maksukanavia, mutta Grand Hotel du Palais Royal tarjoaa DVD-soittimia ja leffoja, mitkä toimitetaan huoneeseen pyynnöstä. Se oli hieno lisä, koska yleensä tykkäämme katsella leffoja hotelliyöpymisen ohessa, mutta tällä kertaa palvelulle ei kuitenkaan ollut käyttöä, koska olimme tutkimassa Pariisia lähes aamusta iltaan.

Huoneeseemme oli tuotu kauniita tuoreita kukkia, joista Tiia tykkää erityisen paljon

Ja rehellisesti sanottuna minä ilahdun kaikkein eniten siitä, kun huoneessa odottaa pullo samppanjaa – eikä herkullisista leivoksistakaan ollut haittaa

Parvekkeet olivat erittäin mukava lisä huoneeseen, ja uskonkin, että monet asiakkaat tykkäävät juoda aamukahvinsa ulkona katsellen edessä avautuvaa maisemaa. Koska emme juo kahvia, päätimme mieluummin nautiskella lasilliset samppanjaa parvekkeella, kun kerta Pariisissa ollaan.

Sänky oli suuri ja mukava, eli ei liian pehmeä eikä liian kova, joten se takasi hyvät yöunet. Isojen ikkunoiden eteen sai pimennysverhot, jolloin aamuauringon ensisäteet eivät päässeet herättämään liian aikaisin.

Valitessani hotellihuonetta yksi tärkeimmistä kriteereistäni on ehdottomasti kylpyhuone. Olen monta kertaa jättänyt muuten hyvältä vaikuttaneen hotellin varaamatta ihan vain siitä syystä, että kylpyhuone ei miellyttänyt silmääni. Grand Hotel du Palais Royalin valinnassa auttoi erityisesti se, että hotellin kylpyhuoneet ovat kauniita, siistejä, tyylikkäitä ja kookkaita.

Ainoa ongelma hotellihuoneen kanssa oli se, että valitettavasti löysimme hiuksia pyyhkeistä ja lakanoista. Tämä voi olla pikkuasia toisille, mutta meille huoneen siisteys on äärimmäisen tärkeää. Ilmoitin asiasta hotellinjohtajalle ja hän oli hyvin yllättynyt tästä, koska he ovat erittäin tarkkoja hotellin siisteydestä. Johtaja lupasi hoitaa asian henkilökohtaisesti henkilökunnan ja lakanoiden toimittajien kanssa, jotta tämä ei enää toistuisi. Uskon, että hän todellakin teki niin, koska jos tätä epäkohtaa ei oteta huomioon, huoneet olivat muuten todella siistejä. He haluavat varmasti ylläpitää siisteyden tasoa kaikkialla huoneessa, myös lakanoissa ja pyyhkeissä.

En ollut aiemmin kohdannut Atelier Cologne -merkkiä, mutta nyt on pakko myöntää, että kyseinen suihkugeeli oli yksi parhaista, mitä olen käyttänyt tähän mennessä. Monissa hotelleissa suihkugeelit tuoksuvat liian maskuliinisilta, joten ne eivät sovi naisille, eivätkä kaikille miehillekään. Tämä merkki oli kuitenkin täydellinen meille molemmille trooppisen tuoksunsa ansiosta. Näitä lähti mukaan parikin pulloa, jotta voin muistella hotellia vielä kotonakin.

Annan kylpyhuoneelle erityisesti pisteet siitä, että sieltä löytyi erillinen amme ja vieläpä sadesuihku, joka on nykyään sellaista kivaa luksusta, jota ei kotoa löydy. Suihkun, ammeen ja pöntön selvä erottelu omille alueilleen tekee kylpyhuoneesta paljon toimivamman, sillä esimerkiksi aamuisin kaksi ihmistä voi helposti valmistautua samaan aikaan häiritsemättä toista. Lisäksi suihkun vedenpaine oli hyvä ja vesi pysyi suihkun puolella leviämättä kylpyhuoneen lattialle. Tämä on yksi niistä asioista, mihin kiinnitän huomiota, koska en halua joutua kuivaamaan koko kylpyhuoneen lattiaa jokaisen suihkuhetken jälkeen.

 

RUOKA

Grand Hotel du Palais Royalissa on tietysti oma ravintolansa (Le Lulli) ja baarinsa (Lounge Bar), jonka puolella söimmekin ensimmäisen ruokamme Pariisissa. Ranskahan on yleisesti tunnettu juuri ruoastaan, joten odotukseni olivat tavallista korkeammalla. Enkä todellakaan joutunut pettymään. Päädyin valitsemaan ruoan, joko on yleensä joko todella hyvää tai ihan mitäänsanomatonta, eli tryffelirisoton. Risotto tuntuu olevan yksinkertainen, mutta samalla vaikea ruoka, sillä useimmissa paikoissa se jää raa’aksi ja mauttomaksi. Mutta täällä! Täällä se oli suorastaan järisyttävän hyvää! Olin aivan haltioissani risoton mausta. Minun oli pakko pidätellä itseäni, etten hotkinut koko annosta sekunnissa suuhuni.

Testasimme yhtenä iltana myös hotellin huonepalvelua, joka toimi yllättävän nopeasti, eli saimme ruoat 15 – 20 minuutissa. Valitettavasti tilaamani hampurilainen ei kuitenkaan ollut samalla tasolla kuin aiemmin kokemani kulinaarinen nautinto. Eli suosittelen valitsemaan mieluummin sen huippurisoton, jota piti tilata toiseenkin kertaan matkan aikana.

AAMIAINEN

Aamiainen on yksi niistä tärkeistä asioista, joiden perusteella päätän, palaanko enää johonkin hotelliin seuraavalla reissulla. Grand Hotel du Palais Royal on pienehkö hotelli, joten tietysti myös aamiaisbuffetin koko oli hieman suppeampi. Laatu oli kuitenkin kohdallaan, mikä on tietysti määrää tärkeämpää. Valikoimassa oli tarpeeksi vaihtoehtoja kaikille, kuten pekonia, röstiperunoita, nakkeja, hedelmiä, leipää, leivoksia, jogurttia ja muuta sellaista. Buffetin puolella ei yllättäen ollut perinteistä munakokkelia, joka löytyy yleensä kaikkialta (usein vähän kehnona versiona), vaan sen pystyi tilaamaan suoraan tarjoilijalta. Tämä sisältyi aamiaisen hintaan, mutta erikoisuudet, kuten eggs benedict, maksoivat erikseen. Tämä on hyvä ratkaisu, sillä tällä tavalla hoidettuna munakokkelin taso oli selvästi parempi kuin monissa muissa hotelleissa.

Kaikki tarjolla olleet tuotteet olivat maukkaita, mutta mieleenpainuvimmat tuotteet olivat leivoksia. Croissantit ja sämpylät olivat juuri sellaisia kuin niiden kuuluukin olla, varsinkin Pariisissa. Niissä oli mukavan rapea ulkopinta, mutta lämpimän pehmeä sisusta, eli ne olivat juuri sellaisia kuin pitääkin. Vedin aamiaisella myös herkullisen crepen jos toisenkin.

Yleensä syömme aamiaista vain hotellin buffetissa, koska mielestämme se on helpompaa, että pääsemme valitsemaan vapaasti, mitä haluamme syödä. Kuitenkin tällä kertaa päätimme testata huoneaamiaista ensimmäistä kertaa, mistä saattoikin tulla uusi juttumme tämän myötä. Tämän huippukokemuksen jälkeen on hyvin todennäköistä, että alamme testata huonepalveluaamiaisia jokaisessa hotellissa, jossa yövymme, sillä sepä vasta oli luksusta!

Mikään ei nimittäin voita upean aamiaisen syömistä sängyssä kylpytakki päällä, kun ikkunoiden takaa avautuu näkymä kauniiseen Pariisiin.

Blogiyhteistyön takia pääsimme valitsemaan aamiaistamme hieman vapaammalla kädellä, eli meitä ei oltu rajoitettu valmiilla aamiaispaketeilla. Otimme mm. vihreää teetä, ananasmehua, pekonia, omeletteja, crepejä, sämpylöitä, croissanteja, muroja, hedelmiä ja marjoja, sillä ottaisimme kaikkea tätä joka tapauksessa buffetissakin. Haluan valita huoneaamiaisenkin niin, ettei mitään jäisi mielellään yli, sillä vihaan ruoan haaskaamista. Tästä syystä valmispaketit sopivat meille harvoin sellaisinaan.

Kyllä, huoneaamiaiset maksavat tavallista aamiaista enemmän, mutta suosittelen testaamaan sellaista joku kerta, koska se on kaikkein paras tapa nauttia hotellihuoneen tarjoamasta rentouttavasta ilmapiiristä ja herkullisista buffetin antimista ilman jonottamista… tai edes pukeutumista.

YHTEENVETO

Jos matkalleen valitsee hyvän hotellin, se voi tehdä koko matkasta paremman, mutta jos vierailunsa ajaksi valitsee Grand Hotel du Palais Royalin kaltaisen huippuhotellin, se voi olla jo itsessään syy matkustaa kyseiseen kohteeseen. Jos ei oteta huomioon niitä paria asiaa, jotka vaativat vielä viilaamista, hotellikokemuksemme oli suorastaan täydellinen. Hotellin henkilökunta oli todella ystävällistä ja avuliasta kaikkien tarpeidemme suhteen huonepalvelusta lenkkeilyreittien suosittelemiseen ja kauppojen aukioloaikojen selvittämiseen.

Hotelli voi olla täydellinen sijainniltaan ja huoneiltaan, mutta jos sydän ei ole paikallaan (henkilökunta), koko kokemus jää mitäänsanomattomaksi. Jos pitäisi valita yksi asia, jossa Grand Hotel du Palais Royal loistaa, se olisi ehdottomasti juurikin henkilökunta. Pienet, mutta merkittävät kohtaamiset työntekijöiden kanssa painuivat mieleen. Kuten esimerkiksi se kerta, kun lähdimme hienolle illalliselle, jota varten olimme tilanneet yksityiskuljetuksen. Kun tilaamamme musta Mersu saapui hotellin ovien eteen sateen piiskatessa katuja, vierellemme ilmestyi sateenvarjoja kantava ovimies, joka saattoi meidät autoon asti, ettemme kastuisi kolmen metrin matkalla. Tuollainen ylellinen kohtelu ei heti unohdu.

Kun siemailin samppanjaa omalla parvekkeellamme auringonlaskun aikaan, en voinut olla hymyilemättä leveästi, sillä olimme onnistuneet toteuttamaan pienen palasen omaa Pariisi-unelmaamme. Juuri tuollaiset romanttiset ja astetta hienommat hetket painuvat mieleen niin kirkkaasti, että ne muistaa vielä kymmenien vuosien päästäkin. Tänne on vielä pakko palata tekemään lisää muistoja, sillä Grand Hotel du Palais auttoi ainakin minua ihastumaan Pariisiin entistä enemmän.

Kiitos mahtavista kokemuksista, Pariisi ja Grand Hotel du Palais Royal. Palaamme varmasti takaisin!


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani tai muuten vain arkisempia asioita).

Taitava vaimoni Tiia otti taas kerran suurimman osan postauksen kuvista. Hänen Instagram-tilinsä löytyy täältä: (@blackpluswhiteisgrey)

You may also like

6 kommenttia

Sandra 26 syyskuun, 2017 - 08:08

Uuuh, kyllä tuolla kelpaisi!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 syyskuun, 2017 - 09:36

Oli kyllä huippu paikka :)!

Vastaa
Hanna K 26 syyskuun, 2017 - 10:27

Wow, aika mieletön hotelli! Rakastan Pariisia, ja olen halunnut kaupunkiin koko tämän vuoden ajan – mieluiten matkustaisin Pariisiin keväällä tai alkusyksystä. Olen käynyt aiemmin Pariisissa vain kesäaikaan. Teidän matkanne sattui varmasti aika täydelliseen ajankohtaan :–)

Pimennysverhot, muhkea sänky, kylpyamme ja monipuolinen aamiainen. Nämä jos jotkin asiat tekevät mut onnelliseksi hotellissa vieraillessani! Ja aamiainen sängyssä se vasta luksusta onkin. ♡

Minä ja avomieheni emme ole koskaan majoittuneet tämänkaltaisessa luksushotellissa – olemme aivan liian pihejä :–D Kaupunkilomilla valitsemme aina hotellin halvimmasta päästä, sillä vietämme suurimman osan ajasta kaupunkia kierrellen. Tuolloin kalliiseen hotelliin panostaminen tuntuu rahanhaaskaukselta, kun emme kuitenkaan vietä aikaa hotellissa.

Olen kuitenkin alkanut kaivata luksushotellikokemusta. Pidennetyyn viikonloppuun jossakin Euroopan kohteessa tällainen sopisi oivallisesti – olisi ihanaa kerrankin nauttia hotellista ja kaupungista rauhassa. ♡

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 syyskuun, 2017 - 10:36

Hotelli ja Pariisi tekivät molemmat lähtemättömän vaikutuksen :)! Ymmärrän kyllä, miksi Pariisiin pitäisi päästä taas. Kevät ja kesä ovat varmasti huippuaikaa tuolla, mutta tuo alkukesäkin oli erinomainen ilmojen ja muutenkin fiiliksen kannalta. Välillä myös satoi, mutta samaan aikaan oli jonkinlainen helleaalto käynnissä, joten ilmat hellivät :).

Aika harva haluaa panostaa hotelliin sen enempää juuri tuosta syystä, että se menee ”hukkaan”, kun on koko ajan kuitenkin menossa. Siitä huolimatta, että yleensä lähdemme huoneesta aamulla ja palaamme vasta illalla, se on silti huippua, että hotellilla odottaa upea huone, jossa lepääminenkin on tietyllä tavalla tehokkaampaa. Vaikka huoneessa ei vietä kauheasti aikaa, se luo ainakin meidän kohdallamme pohjan ja sellaisen perusfiiliksen koko matkalle, mikä sitten osaltaan vaikuttaa reissun onnistumiseen. Mutta toisaalta varsinkin itselleni hotellit ovat aina olleet todella tärkeitä, joten olen varmaankin pienoinen poikkeus :).

Kannattaisiko harkita tuollaista luksuslomaa esimerkiksi itselleen tuttuun kaupunkiin? Silloin ei harmita niin paljon, jos haluaakin viettää ison osan ajasta hotellissa sen sijaan, että tutkisi kaupunkia aamusta iltaan. Tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi juhlapyhänä, kuten jouluna, kun kaikki paikat ovat muutenkin kiinni. Suosittelen lämpimästi testaamaan myös luksushotellilomaa joku kerta (eikä siellä tarvitse välttämättä viettää aikaa sen enempää, jos ei tunnu siltä), koska sitten ainakin tiedätte, onko se teitä varten vai ei :). Vastakohtana tälle yövyin alkuvuodesta blogimatkalla hotellissa, jollaista en olisi todellakaan valinnut itse, mutta hyvä puoli oli se, että tajusin taas entistä paremmin, miksi panostan hotelleihin. Voi siis olla, että jos menette luksushotelliin, huomaat, ettei se sovi teille lainkaan, joten sitten sitä on turha kaivatakaan. Tai sitten se on niin upea kokemus, ettei paluuta entiseen ole :P.

Kiitos kommentistasi, Hanna :)!

Vastaa
Hanna K 11 lokakuun, 2017 - 16:39

Äh, tylsää, kun mulle ei tullut tästä notifikaatiota! Ovatko ne käytössä Rantapallossa – että saisin meilin, kun vastaat kommenttiini?

Ihanaa, että otit esille tuon leponäkökulman. Lämmittää erityisesti sydäntäni näin unen parissa työskentelevänä :–D Juuri levon takia itsekin pitäisi kiinnittää enemmän huomiota hotellin valintaan lomalla.

Ja mahtava ehdotus tuo, että yöpyisi jossakin itselle tutussa kaupungissa luksushotellissa! Helsingissä tätä onkin jonkin verran tullut harjoitettua. Jokin Euroopan kaupunki olisi hyvä kohde tällaiselle. Kiitos siis vinkistä! <3

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 lokakuun, 2017 - 19:30

Nyt en osaa kyllä sanoa, saako Rantsulla tuota toimintoa, mutta luulisin, ettei sitä ole ainakaan tällä hetkellä käytössä. Pitää harkita, jos heille laittaisi pyynnön, että lisäävät meille sellaisen pluginin :).

Kiva, jos tästä kommentista oli apua :). Tuttu kaupunki on tosiaan helpompi tuon hotellin kannalta, koska silloin ei tule välttämättä pakottavaa tarvetta olla koko ajan menossa.

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.