Home » Miniarvostelu – Hotel Schweizerhof Bern, Sveitsi

Miniarvostelu – Hotel Schweizerhof Bern, Sveitsi

by Jerry / Pako Arjesta

Yleensä teen lähestulkoon jokaisen hotelliarvostelun erittäin kattavasti ja lisäksi yhteistyönä, mutta ajattelin testata tällaistakin konseptia, jossa kirjoitan vain lyhyen yleiskatsauksen. Yli puolentoista vuoden blogitauon jälkeen haluan lähteä kevyemmin liikkeelle, joten ehkä tämä on hyvä tapa tehdä se. Tavallisesti vaadin itseltäni todella hiottuja postauksia, mutta se on nykytilanteeni takia ollut jotenkin ylitsepääsemättömän vaikeaa, kun energiaa ja inspiraatiota ei tunnu löytyvän mihinkään. Yritin madaltaa omaa kynnystäni ja tehdä postauksesta tiiviin ja asiallisen miettimättä sen enempää. Toivottavasti tällaisestakin on jotain hyötyä, jos joskus matkustat Bernin kauniiseen kaupunkiin Sveitsin Alppien kupeeseen.

SAAPUMINEN

Bernin Hotel Schweizerhofiin on helppo saapua niin autolla kuin junallakin. Lensimme Zürichiin ja siirryimme siellä vuokra-autollamme Berniin, mutta sama onnistuisi myös junalla, jolloin matka kestää suunnilleen saman verran kuin autollakin, eli puolitoista tuntia. Hotellin sijainti on kätevä, koska kaupungin päärautatieasema on aivan sen vieressä. Koska saavuimme korona-aikaan, heti astuttuamme hotelliin meiltä tarkistettiin koronapassit ja henkilöllisyystodistukset. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja ammattimaista, mutta sopivan rentoa koko matkamme ajan. Itse asiassa useimmat kohtaamiset henkilökunnan kanssa olivat todella hyviä, joten tämän suhteen ei ollut pahemmin moitittavaa. Paikka tuntui todelliselta viiden tähden hotellilta.

HUONEENI

Varasin meille jokaiselle (minä, isoveljeni ja äitini) niin sanotut Charming King Roomit, jotka oli sisustettu tyylikkään klassisesti, mutta samaan aikaan modernilla otteella. Itse hotelli on perustettu vuonna 1859, joten klassisuutta saa ollakin, mutta huoneet on remontoitu viimeksi 2011, jolloin tyyli on päivitetty nykyaikaisemmaksi. Vaikka remontista on jo jonkin verran aikaa, huone ei vaikuttanut kulahtaneelta, kuten joissain hotelleissa käy jo parissa vuodessa. Pidin erityisesti parkettilattiasta kokolattiamaton sijaan, rauhallisesta värimaailmasta ja tumman puun käytöstä kalusteissa. Kylpyhuoneen valkoinen marmorilattia toi tyylikästä tunnelmaa, ja suihkussa käytetyt mustat laatat tekivät siitä ylellisemmän ja kutsuvan. Suihku oli todella hyvä, sillä kattoon oli sijoitettu valtava sadesuihku, jonka alla oli kiva rentoutua aamuisin. Tila oli muutenkin tilava ja hyvin tiivistetty, mikä tarkoitti sitä, että vesi ei paennut kylpyhuoneen puolelle eikä peili huurustunut. Plussaa tulee myös lämmitetystä pyyhetangosta, joita näkee yllättävän harvoin luksushotelleissa.

Iltaisin huoneeseen tehtiin turndown service, eli sähkökäyttöiset verhot oli laskettu alas, huoneeseen oli asetettu tunnelmavalaistus (suurin osa valaisimista oli himmennettäviä), tohvelit oli laitettu sängyn viereen ja yöpöydälle oli tuotu pieni herkku. Tykkään aina tästä hetkestä hotelleissa, kun saavun huoneeseen pitkän päivän jälkeen ja kaikki on jotenkin niin kutsuvaa ja rentouttavaa.

Yleisesti ottaen hotellin ja huoneiden siisteystaso oli hyvä. Ainoa oikea kehityskohta olisi kylpyhuoneen siisteys, sillä valkoinen marmorilattia oli täynnä tahroja ja roiskeita, joita ei oltu joko siivottu kunnolla tai sitten ne olivat pinttyneet kiinni (marmorihan on hyvin herkkä materiaali tahrojen suhteen). Muuten ei ole valittamista.

AAMIAINEN

Aamiainen tarjoillaan Jack’s Brasserie -tilassa, jossa toimii myös hotellin arvostettu ravintola (jota emme päässeet testaamaan, koska se oli täynnä). En tiedä, miten aamiainen hoidetaan tavallisesti, mutta nyt korona-aikana kaikki tarjoillaan pöytään sämpylöitä ja croissanteja lukuun ottamatta. Tila on kivan klassinen ja tuolien selkänojiin ja ravintolan seinille oli kiinnitetty pieniä messinkisiä laattoja, joihin oli kirjoitettu hotellissa yöpyneiden julkkisten nimiä. Asiakaspalvelu oli täälläkin ystävällistä ja valpasta, mutta molempina aamuina tilaamani lämmin annos meni lievästi pieleen, joten joko englannin ymmärrys tai keskittymiskyky olivat ajoittain hakusessa. Omeletit olivat ihan hyviä, mutta niin vohvelit kuin pannukakutkin olivat melko kuivia, pieniä ja mauttomia. Edes kattavimpaan aamiaiseen ei kuulunut samppanja, mikä on iso miinus henkilökohtaisesti, mutta toisille sillä ei ole mitään merkitystä. Sitä olisi ehkä saanut ostettua, mutta asiasta ei ainakaan mainittu meille. Se hieman ihmetytti, että vettä pyytäessäni meidän olisi pitänyt maksaa siitä ekstraa. Kun sitten pyysimme ihan hanavettä, se sentään kuului hintaan. Aamiainen on itselleni erittäin tärkeä osa hotellikokemusta ja olenkin sen suhteen aika tarkka. Hotel Schweizerhofissa sai vatsan täyteen ja valikoima oli tarpeeksi laaja, mutta mieleenpainuva se ei kuitenkaan ollut.

YHTEENVETO

Kaiken kaikkiaan vierailumme Hotel Schweizerhofissa oli todella positiivinen, joten voin suositella sitä lämpimästi kenelle tahansa Berniin suuntaavalle. Toinen vaihtoehtoni olisi ollut Hotel Bellevue Palace, sillä nämä ovat kaupungin ainoat viiden tähden hotellit. Bellevuen näkymät olisivat olleet paremmat, mutta huoneet näyttivät nettisivun perusteella vähän kulahtaneilta, joten olen tyytyväinen tekemäämme valintaan.

You may also like

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.