Home » Luksusta Helsingin ytimessä – Hotel Haven

Luksusta Helsingin ytimessä – Hotel Haven

by admin

Yhteistyössä Hotel Haven

Hotel Haven 1.1

Voin vaikka lyödä vetoa, että Suomen luksushotelleja miettiessäsi ensimmäisenä mieleesi tulee Hotel Kämp. Kuitenkin Suomesta löytyy toinenkin aito luksushotelli, jonka nimi on Hotel Haven – jo nimikin lupailee paljon. Tammikuussa valmistui Havenin laajennus, jonka ansiosta hotelliin saatiin 60 uutta uniikkia huonetta. Vanhat huoneet ovat puolestaan saamassa faceliftiä tällä hetkellä, joten nekin tulevat olemaan entistä parempia valmistuessaan. Olemme käyneet arvostelemassa monta Kämp Collection Hotelsiin kuuluvaa hotellia (mm. Kämp, Klaus K ja Lilla Roberts), mutta Haven oli vielä näkemättä. Siispä tämä laajennus oli oiva tilaisuus käydä katsomassa, millaisesta hotellista on kyse.

Haven sijaitsee Kaartinkaupungissa aivan Kauppatorin kupeessa ja lähellä Eteläesplanadia, joten sijainti on mainio. Kauempaa katsottuna hotellirakennus ei erotu mitenkään erityisesti muusta massasta, mutta itse sisäänkäynti huokuu hillittyä luksusta valaistulla katoksellaan ja kauniilla lasiovillaan. Kämpiin verrattuna Haven on selvästi huomaamattomampi, mutta juuri sen takia hotellissa on tietynlainen salaperäinen ilmapiiri – ylellinen salaisuus keskellä Helsinkiä.

Hotel Haven 1.0

Etuovelta ei astuta sisään mihinkään suureen eteisaulaan vaan tilaan, josta pääsee alakerran kokoustiloihin ja sisäpihalle, vasemmalla olevaan tunnelmalliseen baariin tai oikealta löytyvään vastaanottoon. Suoraan edessä näkyy räiskyvä takka, joka henkii kotoista tunnelmaa yleistiloihin. Ensivaikutelma on siis erittäin hyvä.

Sisäänkirjautuminen sujui ripeästi ja mukavissa merkeissä ystävällisen henkilökunnan ansiosta, kuten olin odottanutkin, sillä erityisesti henkilökunta on saanut paljon kehuja netin arvosteluissa. Ystävällinen vastaanottovirkailija tarjoutui saattamaan meidät huoneeseemme, sillä sinne pääseminen oli parin mutkan takana. Hissi piti nimittäin ottaa kolmanteen kerrokseen, vaikka huone oli toisessa kerroksessa, minkä lisäksi se oli vielä käytävän päässä parinkin nurkan takana. Ehkä oli siis ihan hyvä, että hän näytti ensimmäisellä kerralla, miten sinne löytää.

 

HUONEEMME

Hotel Haven Grand Deluxe 1.1

Avatessamme Grand Deluxe -huoneemme oven leukamme loksahtivat lattiaan. Edessämme avautui lukaali, jonka huonekorkeus on varmasti ainakin viisi metriä! Mieletön fiilis! Ympärillä tuoksui lievästi tuoreelta maalilta ja kaikki huokui uutuuttaan. Olimme tulleet Haveniin juuri kyseisenä viikonloppuna, sillä halusimme viettää yhteistä aikaa NBE-viikon kiireiden jälkeen. Tiesimme välittömästi huoneen nähtyämme, että viikonloppu parani juuri entisestään. Haluan mainita tässä vaiheessa, että Havenissa kaikki huoneet ovat erilaisia myös huoneluokkien sisällä, mikä tarkoittaa sitä, että tämän huoneen arvostelu ei välttämättä päde täysin muihin huoneisiin.

Hotel Haven Grand Deluxe 1.2 Hotel Haven Grand Deluxe 1.3

Huoneemme oli muutenkin kookas, mutta valtava huonekorkeus lisäsi tilantuntua huimasti. Katossa roikkuva kattokruunu oli kuin kirsikkana kakun päällä. Pidin välittömästi siitä, että sohva oli sijoitettu sopivasti TV:seen nähden, jotta sitä voisi oikeasti jopa käyttää. Tämä ei tunnu tosiaankaan olevan mikään sääntö vaan pikemminkin poikkeus. Lisäksi sohvalla oli vielä hyvä istuakin, mikä on sitäkin harvinaisempaa. Suuri telkkari toimi hyvin ja sisälsi kaiken lisäksi viihdepalveluita, kuten uusia elokuvia, mikä on aina kiva lisä varsinkin, jos haluaa viettää enemmän aikaa hotellihuoneessa.

Tästä kuvasta saa hyvän käsityksen huonekorkeudesta

Tästä kuvasta saa hyvän käsityksen huonekorkeudesta

Hotel Haven Grand Deluxe 1.5

Hotel Haven Grand Deluxe 1.6

Huoneen yleisilme oli värikäs, mutta kuitenkin hillityllä tavalla. Greigen väriset seinät rauhoittivat yleisilmettä juuri sopivasti, jotta kaikki tuntui ylelliseltä ja seesteiseltä. Yleisfiilis oli muutenkin kodikas, raikas ja lämmin. Sohvapöydällä odotti Tiian suosikkikukkia, eli valkoisia tulppaaneja, Chjokon herkullisia suklaita ja tietysti sitä omaa suosikkiani, eli kunnon samppanjaa – mitä sitä muuta enää voisikaan toivoa treffiviikonloppuna? Mielestäni nämä bloggaajien silloin tällöin saamat tervetuliaislahjat osoittavat hotellin kyvyn toimia erikoistilanteissa, eli vaikkapa synttäreitä tai hääpäivää viettäessä, jolloin kuka tahansa saattaa löytää mukavan yllätyksen huoneestaan.

Hotel Haven Grand Deluxe 1.24

Sänky suorastaan kutsui hyppäämään lakanoiden väliin ja ottamaan rennosti. Tykkään hotelleissa erityisesti uusista sängyistä koska nehän ovat silloin parhaimmillaan. Nukuin sängyssä erittäin hyvin varsinkin sen jälkeen, kun tajusin vaihtaa liian korkean tyynyni itselleni sopivampaan. Sängyn molemmilla puolilla oli yöpöydät, valokatkaisimet ja pistorasiat, mikä on itselleni hyvinkin tärkeää. Lataan nimittäin kännykän aina öisin, joten tarvitsen sille niin pistorasian kuin paikankin sängyn vierestä.

Hotel Haven Grand Deluxe 1.10

Huoneen valaistus oli hoidettu kaikin puolin mallikkaasti, eli sinne tänne oli sijoiteltu tunnelmavaloja ja katosta löytyi myös spottivalot, minkä avulla huoneeseen sai juuri sellaisen valaistuksen kuin halusi.

Huoneesta löytyy tietysti myös erikoiskahvinkeitin

Huoneesta löytyy tietysti myös erikoiskahvinkeitin

Jättimäisten ikkunoiden eteen sai vedettyä paksut verhot, jotka pimensivät huoneen täysin, eli liiasta valoisuudesta ei ollut haittaa. Kadulta kuuluvat äänet kantautuivat hieman huoneeseen, mutta sisäinen äänieristys oli huippuluokkaa. Lisäksi kadun liikenne on sen verran vähäistä yöaikaan, ettei mikään päässyt häiritsemään erinomaista untamme. Nukkumiseen liittyen mainitsen myös, että Havenissa huoneisiin tehdään turndown service, eli huone laitetaan valmiiksi nukkumista varten iltaisin. Annan minimaalisen miinuksen siitä, ettei sängyn vierelle oltu laitettu pieniä pyyhkeitä eikä tossuja, kuten useimmissa luksushotelleissa tehdään. Tuo voi kuulostaa turhalta, mutta se on tärkeä osa turndown servicen yleisilmettä. Kuitenkin tämä palvelu on aina kiva lisä paremmissa hotelleissa, eli se on tervetullutta, olipa se tehty miten tahansa.

Hotel Haven Grand Deluxe 1.9

Näkymä Kauppatorille

Näkymä Kauppatorille

Hotel Haven Grand Deluxe 1.7

Huoneessa oli paljon isoja peilejä, joka on todella tervetullut lisä

Hotel Haven Grand Deluxe 1.14

Jos muuten varaat Grand Deluxe -huoneen tai sviitin suoraan hotellilta (eikä esimerkiksi ulkopuolisten varaussivustojen kautta), minibaarin sisältö kuuluu huoneen hintaan, mikä on äärimmäisen kiva lisä tällaisessa huoneessa. Sanon minibaarista myös sen verran, että se oli kunnon korkeudella eikä lattiatasossa, kuten yleensä, minkä lisäksi sieltä löytyi kerrankin kunnon tonic-vesi, eli Fever Treetä ja vieläpä tyylikkäät Iittalan lasit. Laatu on siis tärkeää myös pienemmissä yksityiskohdissa.

Hotel Haven Grand Deluxe 1.11 Hotel Haven 1.4 Hotel Haven Grand Deluxe 1.12

 

KYLPYHUONE

Hotel Haven Grand Deluxe 1.15

Hotel Haven Grand Deluxe 1.26

Tiia ihastui kylpyhuoneen lattiaan välittömästi, mikä on kyllä täysin ymmärrettävää. Tyylikäs mustan ja valkoisen yhdistelmä ruutukuvioidussa lattiassa on klassisen tyylikäs ja samalla myös moderni vaihtoehto, joka sopii äärimmäisen hyvin Havenin kylpyhuoneeseen. Suuret valkoiset seinälaatat toivat kylpyhuoneeseen tilavuutta ja loivat mukavan kontrastin pienten lattialaattojen rinnalla. Tiian mukaan valaistus oli kerrankin kohdillaan meikkaamista varten, mikä on todellakin harvinaista hotelleissa (tiedän sen, koska tästä tulee aina keskustelua), joten pisteet niiltäkin osin. Lisäksi kylpyhuoneesta löytyi tilava avohylly, johon sai helposti kaikki omat tavaransa. Laskutilaa ei ole nimittäin koskaan liikaa.

Hotel Haven Grand Deluxe 1.19 Hotel Haven Grand Deluxe 1.20

Hotel Haven Grand Deluxe 1.18

Mieluiten pidän suihkun ja ammeen erillään aina kun mahdollista, mutta tällä kertaa niiden yhdistelmä oli toteutettu kuitenkin hyvin. Yleensä en tykkää käyttää sadesuihkua, koska niiden vedenpaine ja suuttimet ovat usein jotenkin huonoja, mutta Havenissa sadesuihku oli miellyttävä kokemus. Olisin kaivannut kuitenkin myös ylhäällä olevaa pidikettä käsisuihkulle, mitä ei kuitenkaan ollut saatavilla.

Hotel Haven Grand Deluxe 1.17 Hotel Haven Grand Deluxe 1.16

Amme oli muuten kiva, mutta se oli hieman liian matala kahdelle ihmiselle. Ainoa oikea ongelma suihkun kanssa oli kuitenkin veden leviäminen lattialle, mikä on lähes aina ongelma, kun välissä on vain puolikas suihkuseinä eikä selvästi erillistä suihkutilaa. Onneksi löysin tarpeeksi pyyhkeitä lattian kuivaamiseen, mutta parempi olisi, ettei niin tarvitsisi tehdä lainkaan. Pyyhkeistä puheen ollen huoneesta löytyi valkoisen pyyhkeen lisäksi myös yksi tummanharmaa pyyhe, mitä en ole nähnyt aiemmin hotelleissa. Noinkin yksinkertaisella asialla saa luotua tietynlaista kotoista tunnelmaa hotellihuoneeseen, joten ratkaisu oli hyvä.

Hotel Haven Grand Deluxe 1.22

Kylpyhetkeä paransi se, että katkaisimesta painamalla telkkarin sai kuulumaan kylpyhuoneeseen, joten pystyimme kuuntelemaan rentouttavaa jazzia sen kautta. Tuollainen saisi löytyä kaikista hotelleista. Kylvyn jälkeen oli rentouttavaa kietoutua Havenin muhkeaan kylpytakkiin ja työntää mukavat kylpytossut jalkaan ennen kuin hyppäsimme sänkyyn katselemaan elokuvia ja juomaan samppanjaa. Tuota hetkeä ajatellen olisimme voineet varmaankin viettää koko päivän helposti hotellihuoneessamme rentoutuen. Pitääkin palata Haveniin jossain vaiheessa tekemään juurikin niin.

Hotel Haven Grand Deluxe 1.23

 

AAMIAINEN

Olin kuullut pelkästään todella hyviä kommentteja Havenin herkullisesta aamiaisesta, joten odotin sen testaamista vesi kielellä. Yleensä menemme aamiaiselle melko aikaisin, mutta tällä kertaa saavuimme syömään vasta vähän ennen kymmentä, eli noin tuntia ennen aamiaisajan loppumista, koska halusimme saada hyvät yöunet. Aamiaistilaan päästäkseen täytyy kulkea Havenin sisäpihan läpi rakennukseen, joka sijaitsee Eteläranta-kadun puolella. Elegantti ruokailutila koostuu kolmesta suuresta huoneesta ja itse buffet-alueesta.

Aamiaistilaan kuljetaan näitä jykeviä portaita pitkin

Aamiaistilaan kuljetaan näitä jykeviä portaita pitkin

Etsiessämme itsellemme pöytää viimeisen huoneen perältä kysyimme henkilökunnalta voisimmeko istua neljän hengen ikkunapöytään. Meitä pyydettiin kuitenkin mieluummin ottamaan kahden hengen pöytä keskeltä huonetta, josta ei ollut minkäänlaisia näkymiä. Se oli tavallaan ymmärrettävää, koska muuten olisimme vieneet turhaan tilaa, mutta tässä tapauksessa pelisilmää olisi voinut olla ehkä hieman enemmän. Lähes kaikki asiakkaat olivat pariskuntia, eli neljän hengen pöydille ei ollut pahemmin tarvetta varsinkaan viimeisen tunnin aikana. Ymmärrän kuitenkin päätöksen.

Hotel_Haven_Restaurant_Haven_Yellow_Diningroom_002

*kuva saatu Hotel Havenilta

Odotukset aamiaisen suhteen olivat kovat, kuten oli nälkäkin, joten lähdin innoissani katsomaan, mitä buffetissa on tarjolla. Ensin otin juomat, eli vettä, appelsiinimehua ja kuohuvaa. Yllättävää oli, että Havenissa kuohuviinin sijaan tarjolla on alkoholitonta Lehtikuohua, joka on hauska erikoisjuoma varsinkin ulkomaalaisille.

*kuva saatu Hotel Havenilta

*kuva saatu Hotel Havenilta

Sitten vuorossa oli lämpimien ruokien löytäminen. Tässä vaiheessa homma menikin sitten alamäkeen, sillä kolmesta lämpimästä ruoasta jäljellä oli vain nakkeja, joita en itse syö. Nälkäisenä luksushotellin asiakkaana ei uskoisi joutuvansa odottamaan ruokaa, mutta niin siinä vain kävi. Ajattelin, että kohta ruokaa tuodaan lisää, mutta loppujen lopuksi jouduin odottamaan yli 20 minuuttia, että astiat täydennettiin.

*kuva saatu Hotel Havenilta

*kuva saatu Hotel Havenilta

Onneksi kuitenkin buffetista löytyi suklaacroissanteja, jotka olivat parhaita koskaan syömiäni! Ne olivat suuria, kuohkeita ja juuri sopivan suklaisia, joten niitä mussutti oikein mielellään. Kun pekoni ja munakokkeli vihdoin saapuivat, pääsin toteamaan, että myös lämpimät ruoat valmistetaan laadukkaasti ja maukkaasti. Siispä kaikki, mitä saimme aamiaisen aikana, oli erittäin hyvää, eli ymmärrän, miksi kaikki kehuvat aamiaista. Kuitenkin edes 40 minuutin ruokailun jälkeen esimerkiksi hedelmiä ja leipiä ei oltu täydennetty, mikä oli harmillista Tiialle, koska hän syö erityisesti niitä hotelliaamiaisilla. Käsittääkseni tämä johtui siitä, että laajennuksen tuomat uudet huoneet ovat lisänneet asiakasmääriä, joihin ei ole vielä varauduttu kunnolla. Tämä on siis samanlainen kasvukipu kuin uusillakin hotelleilla, mutta minulle vakuutettiin, että asia hoidetaan pikimmiten kuntoon. Toivotaan siis, että tämän postauksen julkaisun aikaan homma on jo hoidossa.

*kuva saatu Hotel Havenilta

*kuva saatu Hotel Havenilta

*kuva saatu Hotel Havenilta

*kuva saatu Hotel Havenilta

Valitettavasti emme saaneet kuvia aamiaiselta, koska kävimme hakemassa ruokaa yksi kerrallaan sitä mukaa, kun sitä taas sai, joten mahdolliset kuvat eivät olisi olleet sitä parasta laatua. Tästä syystä käytän poikkeuksellisesti Hotel Havenilta saamani kuvia aamiaisen kohdalla. Uskon rehellisesti, että tässä aamiaisessa on paljon potentiaalia ja useimpien kokemus tulee olemaan varmasti aivan huippu. Meillä kävi vain huono tuuri tällä kertaa.

*kuva saatu Hotel Havenilta

*kuva saatu Hotel Havenilta

 

BAARI

Vielä puoli vuotta sitten en ollut kertaakaan astunut jalallanikaan Haveniin enkä myöskään Havenin baariin, vaikka olin kuullut useampaan otteeseen, että sieltä löytyy yksi Suomen laajimmista valikoimista mm. viskin ja rommien saralta. Mielenkiintoni kuitenkin nousi osallistuttuani syksyllä pariinkin Havenin tilaisuuteen, joten nykyään käyn aina silloin tällöin kirjoittelemassa blogiani tässä tilassa. Tykkään Havenin baarista erityisesti sen ylellisen kotoisasta tunnelmasta ja tarpeeksi pienestä koosta. Sekään ei tietysti haittaa, että palvelu pelaa ja valikoimasta löytyy lukemattomien väkevien alkoholien lisäksi erinomaisia samppanjoita, jotka ovat mieleeni.

Tämä oli juuri se paikka, jonka valitsin Jyrki 69:n haastatteluun, koska halusin, että ympäristömme sopii hyvin keskusteluaiheeseen, eli luksusmatkailuun. Jyrkihän kehui Havenia suosikkihotellikseen Helsingissä, mihin hän ohjaa ulkomaalaisia ystäviään, joten en ole tosiaankaan ainoa, joka on huomannut Havenin laadun.

YHTEENVETO

Hotel Haven Grand Deluxe 1.21

En voi olla vertaamatta Hotel Havenia Helsingin toiseen huippuhotelliin, eli Hotel Kämpiin, sillä vaikka ne ovatkin hyvin erilaisia, ne ovat silti samassa tilassa hotellimaailmassa. Haven on sen verran nuorempi ja pienempi, ettei se ole noussut samalla tavalla kansan tietoisuuteen, mutta asiansa tuntevat asiakkaat ovat selvästikin sitä mieltä, että Haven on yksi Suomen parhaista hotelleista. Se on kuin Helsingin keskustaan kätketty timantti, joka vain odottaa löytäjäänsä. Haven meni suosikkihotellieni joukoon kertaheitolla, mutta erityisesti kyseinen huone oli yksi hienoimmista, joissa olen yöpynyt Suomessa. En malta odottaa, että pääsen jossain vaiheessa testaamaan myös Havenin sviittejä, jotka ovat tämän kokemuksen perusteella varmasti upeita. Jos kaipaat hemmottelua hieman intiimimmässä ja ylellisessä ympäristössä, Haven on varma valinta siihen. Nappaa huone vaikka heti, kun ystävänpäiväkin kolkuttelee sopivasti ovella.

Kuulisin mielelläni, jos olet yöpynyt Havenissa tai jos postaus sai sinut kiinnostumaan siitä. Suosittelen pistämään blogin seurantaan Facebookissa, sillä järjestän pian blogini synttäriarvonnan, jossa saattaa olla tarjolla jotain Haveniin liittyvää palkintona.


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani tai muuten vain arkisempia asioita).

Kiitos kuvista kuuluu taitavalle vaimolleni Tiialle, jonka Instagram-tili kannattaa laittaa seurantaan täältä: (@blackpluswhiteisgrey)

 

You may also like

52 kommenttia

Pirkko / Meriharakka 14 helmikuun, 2017 - 09:50

Söpö kylpylelu! Pääkaupunkiseutulaisina meille ei ihan ole kolahtanut idea hotelliyöpymisestä silloin kun kotiinkin on vain 10 kilometriä, mutta onhan se toisaalta hyvä, että netissä on tarjolla suomalaisten suomalaisille tekemiä hotelliarvosteluja – ne kun kuitenkin ovat hiukan erilaisia kuin muutaman lauseen kommentit hotellivaraussivustoilla.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 14 helmikuun, 2017 - 09:55

Niin oli :)! Joskus hotellihuoneissa näkee kylpyankkoja, muttei tuollaisia. Ymmärrän täysin, miksi ei oikein nappaa mennä hotelliin omassa kotikaupungissa, mutta toisaalta se voi olla todella mukava tapa leikkiä turistia ja paeta arkea :). Silloin tulee myös usein käytyä ravintolassa, leffassa tai muussa sellaisessa. Olen yleisesti ottaen sitä mieltä, että blogien hotelliarvostelut ovat paljon hyödyllisempiä kuin vaikkapa Tripadvisorin tekstinpätkät, joten kiva, että näet hyödyn tässäkin. Kyllä suomalaisia kiinnostaa lukea kotimaankin hotelleista, koska näihin on myös helpompi tulla – vähän sama juttu kuin se, että Tallinna-postaukset ovat hyvinkin suosittuja monissa blogeissa.

Vastaa
destinationloma 14 helmikuun, 2017 - 19:15

Uskon myös, että suomalaisilta suomalaisille tuleville hotelliarvosteluille samoin kuin esimerkiksi ravintola-arvosteluille on kysyntää. Tripadvisorin kanssa saa aina pitää tietynlaiset suodatuslasit päässä arvosteluiden laadun kanssa. Itse menen Tripadvisorissa yleensä katsomaan arvostelijan muitakin hotelleja, jotta saa käsityksen millaisissa hotelleissa kirjoittaja yleensä asuu. Kreikan reissulla laivajonossa yksi jenkkimatkaaja kävi keskustelua paikallisen sällin kanssa hyvistä ravintoloista saarella. Kreikkalainen teilasi lähes kaikki top10ssä tripadvisorissa olevat paikat. Tottahan se on, harvoin sitä itsekään kirjoittaa omista lempiravintoloista omalta paikkakunnalta. Tripadvisorin näkemys on monesti juurikin se turistin näkemys, ei välttämättä paikallisen.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 14 helmikuun, 2017 - 19:26

Tuo pitää Tripadvisorissa todellakin paikkansa. Pyrin luomaan omilla arvosteluillani mahdollisimman tarkan kuvan siitä, millainen hotelli todellisuudessa on ja jätän lukijan arvioitavaksi sen, sopiiko kyseinen paikka hänelle vai ei. Tripadvisorista on paljon hyötyä matkan tietyissä suunnitteluvaiheissa, mutta sieltä löytyy myös valtavat määrät arvosteluja, jotka on kirjoitettu joko aivan raivoissaan tai sitten honeymoon-vaiheessa :).

Vastaa
Leila Puurunen 28 helmikuun, 2017 - 18:18

Hotelli on upean ja ylellisen näköinen. Sisustus tyylikäs ja sijainti hyvä. En ole aikaisemmin ollut tässä hotellissa ja jos voitan arvonnassa tulen mielelläni hotelliin.

Vastaa
destinationloma 14 helmikuun, 2017 - 19:05

Me olemme asuneet kaksi kertaa Havenissa ja allekirjoitan kyllä monta asiaa arviostasi. Huoneet, joissa ollaan yövytty ovat olleet priimaa ja tunnelma hotellissa muutenkin mukavan hämyinen. Ja ainut asia mikä meillä töksähti oli juurikin tuo aamiainen. Ensimmäisellä kerralla asuessamme (aika nopeaa hotellin avaamisen jälkeen eli vuosia sitten) aamiainen oli todella riisuttu ja jos oikein muistan, kananmunista sai pulittaa extraa. Toisella kertaa tämä oli onneksi korjattu. Olemme tykänneet muutenkin kaikista SLH ketjun hotelleista ja Haven on kyllä meidän lempihotelli Helsingissä. Voisin mennä kolmannenkin kerran, vaikka asutaan melkein keskustassa ?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 14 helmikuun, 2017 - 19:23

Kiva kuulla, että arvio piti paikkansa myös laajemmassa mittakaavassa kuin vain meidän vierailullamme :). Sehän on arvostelujen ”ongelma”, että ne ovat aina pakostikin hyvin rajattuja, jos ei pääse yöpymään eri huoneluokissa useampaan otteeseen. Harmi, että silloin aamiaisessa oli ongelmia, mutta hyvä juttu, että asia sitten korjaantui aikanaan :). Emme ole yöpyneet hirveänkään monessa SLH:n hotellissa (vai olisikohan ollut jopa ensimmäinen kerta?), mutta uskon, että niiden joukosta löytyy Havenin kaltaisia helmiä vaikka kuinka paljon. Toinen hyvä on tietysti Leading Hotels of the World :). Välillä on kiva käydä ihan kotikaupungissakin hotellissa, koska silloin kaupunginkin saattaa nähdä erilaisesta näkökulmasta. Kiitos kommenistasi ja omien kokemuksiesi kertomisesta!

Vastaa
ozzi 15 helmikuun, 2017 - 16:42

Olimme vaimon kanssa viettämässä hääpäivää pari viikkoa sitten ja yövyimme ensimmäistä kertaa Havenissa. Yövyimme myös Grand Deluxe -huoneessa, joka oli todella hieno, varsinkin huonekorkeus teki vaikutuksen. Huoneesta puuttui kuitenkin kylpyamme. Ilmoitin heti asiasta ja meille olisikin tarjottu toista vastaavaa huonetta kylpyammeella, mutta ko. huone olisi ollut ”vanhalta puolelta” eikä niin hieno, joten pitäydyimme kuitenkin saamassamme huoneessa. Suurin pettymys meille oli hotellin aamiainen. Leikkeleet, leivät, marjat ja jogurtti olivat loppuneet eikä niitä täytetty puolen tunnin aikana, jolloin lähdimme jo pois.

Olimme Kämpissä viettämässä synttäreitäni marraskuussa ja siihen verrattuna Kämp vei Havenista voiton tällä erää.

p.s. löysin blogisi vahingossa kun etsin tietoa Berliinistä. Seuraava matkamme suuntautuu sinne pääsiäisviikolla, mutta kirjoituksesi Porschen tehtaalta herätti mielenkiinnon jos menisi sinne uudelleen vielä kesällä kavereiden kanssa.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 helmikuun, 2017 - 18:00

Hyvää hääpäivää näin jälkikäteen :)! Hienoa, että piditte Havenista muuten, mutta harmillista, että teillä kävi noin sen ammeen ja aamiaisen suhteen. Saatoitte olla meidän kanssa samoihin aikoihin vierailulla, joten toivottavasti palautteen jälkeen aamiaisongelma on korjattu. Tuo on nimittäin iso juttu asiakkaille, joten se täytyy hoitaa kuntoon.

Myös Kämp on kyllä upea hotelli (yksi suosikeistani), mutta siellä asiat toimivat varmaankin sujuvammin, koska sinne ei ole tullut laajennuksia, eli kaikki pyörii samalla tavalla kuin ennenkin. Uskon, että Havenissa kyse oli juurikin tästä laajennukesta, koska en ole kuullut aiemmin yöpyneiltä, että tätä ongelmaa olisi esiintynyt. Toivottavasti käytte uudestaankin Havenissa ja toivottavasti silloin kaikki toimii täydellisesti. Jos tykkäät näistä hotelleista, kannattaa pitää silmällä syksyllä aukeavaa St. George -hotellia ;).

Kiva juttu, että löysit blogini! Porsche-kokemus on aivan mieletön juttu kenelle tahansa, kuka tykkää autoista, joten kannattaa ehdottomasti harkita sinne menemistä. Muista vain olla ajoissa liikkeellä, sillä tehtaan paikat menevät nopeasti ja englanninkielisiä versioita on vain rajoitettu määrä joka vuosi. On aina todella mukavaa kuulla, jos onnistun blogikirjoituksellani herättämään mielenkiinnon jotain kohdetta tai asiaa kohtaan, joten kiitokset tästä kommentista :).

Vastaa
Ozzi 15 helmikuun, 2017 - 18:33

Kiitos vinkistä, pitää laittaa mieleen St. George kun avautuu. Yksi ehdoton suosikkimme on Tallinnassa oleva Hotel Telegraaf, lähes identtinen Havenin kanssa + erinomainen Spa (kuuluu myös SLH-ketjuun).

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 helmikuun, 2017 - 18:34

Kannattaa ehdottomasti! Ja kiitos itsellesi vinkistä. Pitääkin vilkaista sitä sitten, kun menee Tallinnaan.

Vastaa
Voita luksusloma Hotel Havenissa - Pako Arjesta 15 helmikuun, 2017 - 19:26

[…] tätä postausta blogin puolella, käy lukemassa Havenin arvostelu, joka löytyy tämän linkin taakaa ja vastaa seuraaviin kysymyksiin: ”Millainen mielikuva sinulla on Hotel Havenista ja miksi […]

Vastaa
teija.welin 15 helmikuun, 2017 - 19:54

Hienokokemus olis

Vastaa
Kirsi Rojo-Hellström 15 helmikuun, 2017 - 19:56

Kiitos blogin esittelystä. Olisi kiva kokeilla….yksilölliset huoneet, kiva sijainti, minulle tärkeä asia tuo amme ja kaunis interiööri aamupalalla hyvä ruuan hemmottelulla kiinnostaisi.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 helmikuun, 2017 - 21:55

Eipä kestä :). Kannattaa ehdottomasti kokeilla Havenia jossain vaiheessa!

Vastaa
Pia Vahekoski 15 helmikuun, 2017 - 20:00

En ole koskaan ollut Helsingin luksushotelleihin, niissä tavallisissa vaan. Tuo kuulosti minun hotelistani, kerran elämässä. Kuvat ja blogisi antoivat sellaisen kuvan, että jos tuonne pääsisi, ei malttaisi kaupungille lähteä. Joskus hotellin valintaan ei vaikuta kuin hinta :kun siellä nukutaan muutama tunti. No ehkä tuonne joskus jos on syytä juhlaan 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 helmikuun, 2017 - 21:58

Suosittelen lämpimästi testaamaan näitä Helsingin luksushotelleita, koska niissä on sitä jotain erityistä ;). Kiva jos tykkäsit postauksesta. Ymmärrän, ettei aina halua maksaa ekstraa hotellihuoneesta, mutta joskus se loma voi koostua juurikin vain siitä huoneesta omassa kotimaassa. Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Anu Lukkarila 15 helmikuun, 2017 - 20:08

Miepä luulen, etten poistuisi tuolta ollenkaan, jos joskus pääsisin. Ihanalta näyttää! Ylellistä ja persoonallista, muttei kuitenkaan kolkkoa. Tiedän, minne vien aviomiehen yllärireissulle, kun mahdollisuus tulee. Kiitos kauniista kuvista ja mielenkiintoisesta tekstistä! Seuraavaa odotellessa ?

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 helmikuun, 2017 - 22:00

Kiitos, Anu! Haven on kyllä upea hotelli :). Suosittelen tätä lämpimästi erityisesti juhlatilaisuuksia ja yllätyksiä varten. Kiva, jos pysyt lukijana jatkossakin :).

Vastaa
Nina 15 helmikuun, 2017 - 20:11

Se lemppari hotelli on Helsingissä edelleen hakusessa.
Olin jo varaamassa maaliskuun lopulle tätä hotellia, mutta sitten päädyin kuitenkin toiseen hotelliin. Asun 2,5 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja vierailen usein Helsingin hotelleissa. Sekä omalla rahalla että yrityksen maksamana työasioissa.

Tässä hotellissa viehätti ajatus siitä että on luksusta tarjolla. Jotain pientä extraa perushotelliin verrattuna. Mielikuva oli rauhallisesta hotellista, mutta siihenkin sain toisenkin mielipiteen. Juuri tästä syystä päädyin toiseen, melko lähellä olevaan paremman tason hotelliin. Mielikuva hotellin aamiaisesta on hyvä. Kiitos kun kerroit rehellisesti myös siitä härdellistä teidän vierailun aikana. Eräässä Suomen parhaassa hotellissa on kuulemma usein sama tilanne. Siksi en ole sinnekään mennyt. Aamiainen sohvalla syöden, kun ei ole muualla tilaa (ystävän kokemus)… ei kiitos jos maksan yöstä korkeahkon hinnan.
Kannustan lämpimästi Havenia panostamaan aamiaisten sujuvuuteen. Mielelläni tulisin testaamaan jos onni suosii.
Sampanjaa otan usein lasillisen tai kaksi lomalla, mielikuva mukavasta aulatilasta tämän hotellin osalta. Mielikuva tuli tämän tarkkaan kirjoitetun arvion luettuani. Samoin mukavasta huoneesta.
Jatka kirjoittamista samaan malliin, ja saat minusta blogisi säännöllisen vierailijan. Minun matkakuume ei näytä laantumisen merkkejä. Onneksi.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 helmikuun, 2017 - 22:03

Itselläni on Helsingissä parikin suosikkia, eli kyllä täältä löytyy sitä valinnanvaraa :). Suosittelen testaamaan Havenia ensi kerralla, koska ainakaan itse en voi sanoa, että rauhallisuudesta olisi ollut jonkinlaista puutetta (jos nyt käsitin tuon kohdan oikein). Haven on ehdottomasti yksi Suomen parhaista hotelleista ainakin tämän vierailun perusteella, joten kannattaa mennä ja muodostaa oma mielipiteesi, kun saat siihen mahdollisuuden.

Uskon vahvasti, että tuo valitettava kömmähdys on jo korjattu Havenissa. Muutenkin yleisesti ottaen olen kuullut aamiaisesta vain pelkkää hyvää, eli sekin kannattaa mennä testaamaan itse :).

On mukavaa kuulla, että kirjoitustyyli miellyttää, kuten myös kattavat arvostelut! Hienoa, jos pysyt lukijana jatkossakin :).

Vastaa
Reetta 15 helmikuun, 2017 - 20:15

Mielikuva Havenista on ylellinen ja hienostunut, mutta moderni.
Tämän lahjakortin ansaitsisin laittaessani elämäni kokonaan uusiksi. Uuden elämän kevään kunniaksi.

Vastaa
Koti meidän 17 helmikuun, 2017 - 17:05

Hotelli vaikuttaa upealta! Torni on vakiosuosikkimme, mutta uusi elämys olisi mieluisa. ? Tuija

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 helmikuun, 2017 - 22:03

Sitä Haven todella on :). Tornikin on kiva, mutta Haven ja Torni ovat täysin erilaisia hotelleja, joita on vaikea verrata toisiinsa. Kannattaa siis käydä testaamassa tämäkin.

Vastaa
Marianna M 17 helmikuun, 2017 - 19:52

Hotelli on ylellinen ja täydellinen niille ketkä etsii viiden tähden palvelua. Lahjakortti tulisi tarpeeseen,koska edellisestä kunnon lomasta taitaa ollaa aikaa jo vuosia. 🙂

Vastaa
Eija Saarinen 20 helmikuun, 2017 - 18:11

Olemme yöpyneet Havenissa joskus sen ollessa aivan uusi. Henkilökunta oli todella kohteliasta ja palvelu pelasi kaikin puolin hienosti. Olimme myös tyytyväisiä kauniisti katettuun aamiaistarjontaan, ja hyviin makuihin. Olisipa taas mukavaa viettää Helsinki-päivää ja yöpyä upeassa Hotel Havenissa.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 helmikuun, 2017 - 22:04

Nyt Havenia uusitaan sen verran, että kannattaa mennä taas katsomaan, millainen siitä on tullut :). Hienoa kuulla, että kokemuksenne oli tuollainen jo silloin.

Vastaa
Juhani Lehtonen 21 helmikuun, 2017 - 12:36

kelpaa tuolla asua ja olla ihanaa.

Vastaa
Reijo 21 helmikuun, 2017 - 12:37

Koukuttavan houkuttavaa

Vastaa
raija turunen 21 helmikuun, 2017 - 16:51

minua varten

Vastaa
merja kämäräinen 21 helmikuun, 2017 - 19:05

kodikkaan,lämpimän oloinen sisustus,kelpaisi mulle

Vastaa
Jaana 21 helmikuun, 2017 - 19:29

Laadukas ja kaunis, minne ehdottomasti haluaisin mieheni kanssa päästä.

Vastaa
maria irene numminen 21 helmikuun, 2017 - 19:32

on siis niin upeen näköstä!!!!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 helmikuun, 2017 - 21:51

Haven on tosiaankin upea :). Kannattaa osallistua arvontaan, jos et vielä sitä tehnyt. Se löytyy toisesta postauksesta.

Vastaa
Tero Tommila 21 helmikuun, 2017 - 20:41

Tuonne voisin mennä!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 helmikuun, 2017 - 21:53

Kannattaa testata :)! Jos halusit osallistua niin arvonta on toisessa postauksessa.

Vastaa
Dinner4u2 Mirka & Pauliina 22 helmikuun, 2017 - 14:52

Me olimme Havenissa tammikuussa ja ihastuttiin siellä erityisesti aamiaiseen. Aamiaissali oli niin viehättävä. Meillä aamiainen toimi huippuhyvin :).

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 helmikuun, 2017 - 08:35

Hienoa kuulla, että aamiainen oli teillä kaikin puolin huippu :)! Uskon todellakin, että yleensä näin onkin. Haluan päästä jossain vaiheessa testaamaan aamiaisen uudestaan, jotta näen, millainen se todella on.

Vastaa
maija 22 helmikuun, 2017 - 15:22

Satumaija
Upea huone:korkea, kaunista sinistä ikkunassa…
mahtava vuode,,,huoneessa kahviautomaatti..
Näkymä kauppatorille ikkunasta…loistavaa
Aamiaisella paljon hedelmiä ja suklaacroissantteja nam
luxusta

Vastaa
Pekka Repo 22 helmikuun, 2017 - 18:45

Siistiä, laadukkaasti ja hillitysti tyylikästä. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, ehkä kuuluu kesän matkaohjelmaan…? Amme on aina plussaa hotellihuoneessa, kummasti sinne kaksi mahtuu kun sovittaa…

Vastaa
Saila Karhu 23 helmikuun, 2017 - 11:13

Ihanan perusteellinen postaus Havenista – tuntuu kuin melkein olisi ollut itse siellä yöpymässä 🙂 Vielä ei ole tullut käytyä, mutta tämän luettuani täytyy joskus kokeilla, kenties sitten kun on vähän juhlan aihetta ja haluaa panostaa hotelliviihtyvyyteen. Useimmiten hotellilla ei tule vietettyä aikaa kuin nukkumassa ja siksi tulee yleensä valittua edullisempi hotelli Helsingin reissuille.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 helmikuun, 2017 - 11:15

Kiitos paljon, Saila :)! Mukava kuulla, että onnistuimme postauksessa noin hyvin. Kannattaa ehdottomasti testata joskus, kun siihen on sopiva hetki. Havenissa saattaa käydä niin, ettet halua lähteä ulos lainkaan :). Kannattaa käydä osallistumassa arvontaan, jos et sitä vielä tehnyt. Saatat vaikka voittaa yöpmyisen Haveniin. Kiitos kommentistasi!

Vastaa
klaara 23 helmikuun, 2017 - 11:21

Paljon Onnea blogisi syntymäpäivästä! En ole koskaan yöpynyt Hotelli Havenissa, joka kuvissasi ainakin näyttää tosi tyylikkäältä ja siistiltä. Olen aina aamuisin nälkäinen joten haluan hyvän aamiaisen. Toivottavasti mainitsemasi epäkohta on korjattu. Mukavaa kevään odotusta!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 helmikuun, 2017 - 17:09

Kiitos paljon! Haven on todella siisti ja tyylikäs hotelli yleisiä tiloja myöten :). Uskon vahvasti, että epäkohta on korjattu, joten älä ole huolissasi siitä. Itsellekin aamiainen on hyvin tärkeä, joten siksi halusinkin ottaa asian esille myös postauksessa. Kiitos, sitä samaa sinulle! Kannattaa käydä osallistumassa myös blogin arvontaan, jos et tehnyt sitä vielä :).

Vastaa
Ulpu 23 helmikuun, 2017 - 21:33

HOTELLI ON HYVÄLLÄ PAIKALLA JA TASOKAS,EN OLE KÄYNYT MUTTA OLEN KUULLUT PUHUTTAVAN.KELPAA TUOLLA MAJOITTUA.

Vastaa
Päivi 26 helmikuun, 2017 - 17:46

Viihtyisältä näyttää

Vastaa
Piia Jokela 1 maaliskuun, 2017 - 08:55

Hotelli näyttää upealta! Myös sijainti todella hyvä. En ole käynyt tässä hotellissa, mutta mielelläni tultaisiin mieheni kanssa tutustumaan, kumpa arpaonni suosisi. Mika on minun vanha työkaverini, yhdessä tehtiin yövuoroa aikoinaan 🙂

Vastaa
pia 1 maaliskuun, 2017 - 14:54

Aikaisempina kesinä Haven on jäänyt toiseksi, ja joku muu ketju on vienyt voiton sadasosalla. Ensi kesänä taitaa käydä toisin, oli sen verran hyvä esittely hotellista.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 1 maaliskuun, 2017 - 22:31

Hienoa kuulla, Pia! Toivottavasti annat Havenille mahdollisuuden, koska se todella ansaitsee sen :).

Vastaa
Juhannus 80-neliöisessä sviitissä - Hotel Haven 15 elokuun, 2017 - 19:02

[…] Koska hotellijuhannus oli valintamme myös tänä vuonna, hotelliksemme valikoitui Hotel Haven, jossa kävimme alkuvuodesta arvostellaksemme laajennuksen myötä tulleet uudet hotellihuoneet. Koska teimme jo […]

Vastaa
Saara 14 marraskuun, 2017 - 14:32

Ihana teksti! Nämä blogit ovat tärkeitä hotellia valittaessa. Nyt pähkäilynä Haven vai Hilton uudeksi vuodeksi ja sait pääni kääntymään Havenin puoleen!:)

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 14 marraskuun, 2017 - 14:36

Kiitos, Saara! Et tiedäkään, kuinka tärkeitä tällaiset kommentit ovat bloggaajille, sillä juuri tämän takia tätäkin blogia kirjoitetaan :D! Kiitos siis sinulle. En ole yöpynyt yhdessäkään Suomen Hiltonissa, mutta olen varma, että Haven on parempi valinta, sillä sen kanssa ei voi mennä vikaan. Muutenkin sijainti on niin huippu, että uudenvuoden juhlinnat ovat erittäin helppoja sieltä käsin (keskustassa voi kävellä kaikkialle ilman takseja ja ratikoita yms.). Hienoa, että tästä oli apua. Mukavaa vierailua Haveniin :)!

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.