Home » Juhannus 80-neliöisessä sviitissä – Hotel Haven

Juhannus 80-neliöisessä sviitissä – Hotel Haven

by admin

Yhteistyössä Hotel Haven

Juhannus – mitä sinulle tulee mieleen tuosta sanasta? Jos ajattelen perusjuhannusta, päähäni pomppaa mielikuva sateisesta mökkijuhannuksesta itikoiden syötävänä, grillimakkara kylmänä ja olut lämpimänä. Ei kiitos. Vaikka oma perusjuhannuksesi ei olisikaan noin kurja (toivottavasti ei ole), on melkein todennäköisempää, että juhannuksena Suomessa sataa räntää tai vettä kuin olisi helteet ja auringonpaistetta. Miksi siis ottaa sitä riskiä, että koko homma menee reisille huonon sään takia?

Itse vietän mieluummin juhannukseni luksuksen ympäröimänä, samppanjalasi kädessä upeassa hotellihuoneessa ja huonepalvelun antimet ulottuvillani. Siellä on takuusti lämmintä. Koska hotellijuhannus oli valintamme myös tänä vuonna, hotelliksemme valikoitui Hotel Haven, jossa kävimme alkuvuodesta arvostellaksemme laajennuksen myötä tulleet uudet hotellihuoneet. Koska teimme jo alkuperäisen, tarkemman arvostelun, päätin pitää tämän postauksen enemmän kuvapainotteisena. Jos jokin jää epäselväksi, kysykää siitä rohkeasti kommenttikentässä.

Kun huoneen ovi löytyy aivan käytävän päästä, se on yleensä hyvä merkki

Pidimme aiemmastakin huoneestamme valtavasti, sillä erityisesti huima huonekorkeus teki meihin lähtemättömän vaikutuksen. Tällä kertaa kuitenkin pääsimme johonkin sitäkin ainutlaatuisempaan huoneeseen, sillä vietimme juhannusta Hotel Havenin 80-neliöisessä Town Square Sviitissä, josta oli upea näkymä Kauppatorille ja Helsingin satamaan.

Huoneemme oli tuossa ylimmän kerroksen kulmassa Haven-kyltin alla

Voisi luulla, että mitä isompi hotellihuone, sen parempi ja hienompi se on, mutta tuo ei pidä aina paikkaansa. Suurien sviittien sisustaminen tuntuu välillä jäävän puolitiehen, jolloin tila tuntuu ankean avaralta ja hallimaiselta. Tätä pulmaa ei todellakaan ole Havenissa, sillä suuri sviitti on sisustettu aivan yhtä tyylikkäästi, ylellisesti ja samaan aikaan kodikkaasti kuin hotellin muutkin huoneet.

Kyllä, huoneesta löytyy kahvikone, joka tuntuu olevan tärkeä kaikille muille paitsi minulle 🙂

 

Ensimmäiseksi astutaan sisään pitkään, avaraan käytävään, jossa on käytetty pientä vaaleaa mosaiikkilaattaa. Käytävä johtaa kulman taakse, josta aukeaa näkymä lähes koko sviittiin.

Suuren ruokapöydän ääressä olisi helppoa kestitä suurempaakin seuruetta, mutta kyllä mekin saimme sen täytettyä puoliksi huoneaamiaisellamme.

 

Sviitistä löytyy mukava erillinen istuskelualue, jonka takana on varsinainen TV-nurkkaus. Me kuitenkin katsoimme mieluummin elokuvaa sängystä käsin, kuten hotellissa kuuluukin.

Huoneessa on myös sisustustakka, joka ei kuitenkaan valitettavasti toiminut vierailumme aikana. Sillä saisi varmasti luotua mukavaa tunnelmaa huoneeseen erityisesti talvi-iltana, mutta juhannukseenkin se olisi sopinut mainiosti.

Huoneesta löytyi tuoreita kukkia, mikä saa aina hymyn nousemaan Tiian kasvoille

Suuren ja muhkean sängyn saisi halutessaan piiloon verhojen taakse, jolloin tilasta tulisi tavallaan erillinen makuuhuone, mutta me päädyimme pitämään ne auki.

Rakastan upeita näköaloja erityisesti hotellihuoneissa, joten yksi suosikkiasioistani oli sviitin hyvä sijainti rakennuksen ulkonevassa kulmassa, josta oli hienot näkymät Kauppatorille, satamaan ja katedraalille. Aamulla herätessäni oli mahtavaa, kun verhot avattuani pystyin kömpimään takaisin sänkyyn ihastelemaan näköalaa.

Sviitin kylpyhuone oli melko tummanpuhuva, mikä loi tilaan hillityn ja rentouttavan ilmapiirin. Pidin erityisesti siitä, että suihku ja kylpyamme olivat erillisiä ja vieläpä tavallaan omassa huoneessaan, jolloin vesi ei päässyt leviämään lattioille.

Innostuimme kesäkuun matkallamme Pariisissa tilaamaan ensimmäisen kunnon huonepalveluaamiaisemme, mikä oli niin upea kokemus, että meidän oli pakko testata sitä myös Havenissa. Haven ei todellakaan jäänyt nuolemaan näppejään, sillä saimme upean erityisesti hääpareille suunnatun aamiaisen, joka oli valtava ja vieläpä valtavan herkullinen! Ehkä tässä vaiheessa kuvat saavat puhua puolestaan, joten olkaa hyvä:

Havenissa aamiaisella (myös buffetissa) tarjoillaan alkoholitonta Lehtikuohua, mikä soveltuu hienosti kaikille

Harvinaisuus, johon en ole törmännyt muualla – skagenlevite!

Jos muistan oikein, tämä oli vielä lievästi karsittu versio, sillä sanoin ennakkoon, että minä en voi syödä hedelmiä, Tiia ei syö lihaa ja kenties mainitsin joitain muitakin rajoitteita. Siitä huolimatta saimme näin valtavan määrän ruokaa! Eli tästä riittää varmasti kenelle tahansa – jopa ehkä pidemmälle päivään.

Havenissa tarjolla olevat Chjokon praliinit ovat järkyttävän hyviä!

Kyllähän jokaiseen juhannukseen kuuluu samppanja, eikö?

Hotel Havenia voi suositella kenelle tahansa, mutta oman kokemukseni perusteella suosittelen sitä erityisesti pariskunnille, jotka haluavat viettää romanttista laatuaikaa keskenään. Etenkin kyseinen sviitti sopisi mainiosti esimerkiksi hääyöksi, varsinkin huoneaamiaisen kera. Haven on sopiva sekoitus luksusta ja pientä boutique-hotellia, joten se tuntuu samalla intiimiltä ja kansainväliseltä. Monet luulevat, että kaikki Suomeen tulevat huippujulkkikset yöpyvät Kämpissä, mutta monet heistä valitsevat yöpaikakseen juurikin Havenin, joten aulassa saattaa törmätä vaikka keneen. Jos siis kaipaat laatua, luksusta ja kenties romantiikkaa elämääsi, Haven on juuri sopiva paikka siihen.


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani tai muuten vain arkisempia asioita).

Kiitos kuvista kuuluu taitavalle vaimolleni Tiialle, jonka Instagram-tili kannattaa laittaa seurantaan täältä: (@blackpluswhiteisgrey)

You may also like

2 kommenttia

tinssu 20 elokuun, 2017 - 14:27

Moi ! Hienoja kuvia, harvoin tulee käytyä Helsingissä hotellissa kun Espoossa asuu mut pitäspä joskus mennä 🙂 Sanoit tuolla ettet voi syödä hedelmiä, ootko allerginen kaikelle ? Tosi harmi jos näin on koska hedelmät = <3. (Ellei kyseessä oo joku work-out-juttu jota en ymmärrä :))

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 20 elokuun, 2017 - 15:30

Kiitos :)! Kuvat ovat vaimoni Tiian käsialaa, joten olen ihan samaa mieltä kanssasi. Itse tykkään kotikaupunkimatkailusta, joten käyn melko usein helsinkiläisissä hotelleissa. Voin siis suositella sitä sinullekin oikein lämpimästi :). Jep, olen allerginen lähes kaikille hedelmille ja aiemmin olin myös lähes kaikille vihanneksille, joten se asettaa hieman rajoitteita. Eli muuten kyllä mielelläni söisin niitä :). Kiitos kommentistasi!

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.