Home » Jouluaaton fiiliksiä Hotel Kämpissä

Yhteistyössä Hotel Kämp

M4

Joulu näkyy Kämpissä useina joulukuusina ja sinne tänne ripoteltuina koristeina

Jos ihan rehellisiä ollaan, tiesin kyllä, että useimmat vannovat perinteisen perhejoulun nimeen, joten osasin odottaa, että monen mielestä hotellijoulu kuulostaa oudolta. Yllätyin kuitenkin kuinka voimakkaita ihmisten tuntemukset asian suhteen olivat. Vaikutti siltä, että hotellijoulun koko käsite tuntui aivan absurdilta ja suorastaan väärältä tavalta viettää joulua. Sain paritkin mulkoilevat katseet, kun kerroin suunnitelmistamme. No, onneksi jokainen tekee asiat omalla tavallaan emmekä välittäneet noista mielipiteistä, sillä me olimme todella innoissamme edessä olevasta jouluaatosta.

IMG_2790

PC240067

Saavuimme Kämpiin hieman kahdentoista jälkeen, jolloin huone oli jo valmis joulun viettoon. Suuntasimme saman tien hotellin toiseen kerrokseen Ylä-loungeen, jossa oli tarjolla joulupuuroa kaikille hotellivieraille ja henkilökunnalle. Loungessa soi rauhallinen musiikki, yhdessä kulmassa oli kaunis joulukuusi ja joulukoristeita näkyi siellä täällä. Joulupuuro oli parasta, jota olen koskaan syönyt! En tiedä, mitä siinä oli, mutta se olisi mennyt helposti ilman mitään sokereita ja kaneleita. Kylkeen sai vielä kuumaa glögiä, joten jäimme nautiskelemaan loungen rauhallisuudesta. Puuroateria kuului siis huoneen hintaan, joten siitä ei tarvinnut maksaa erikseen.

IMG_3891 IMG_3892

IMG_2850

Toivoisin itse asiassa, että Ylä-Loungen käyttöä kehitetään jatkossa, sillä siinä on valtavasti potentiaalia, joten olisi hienoa, jos loungessa pidettäisiin esimerkiksi cocktail-hour hotellin vieraille joka ilta tai jotain muuta sellaista.

IMG_3895 IMG_3897 IMG_2851

Aiempina vuosina olimme tässä vaiheessa menossa Lappeenrannassa jo toiseen vierailupaikkaamme, mutta tällä kertaa meillä ei ollut kiire mihinkään. Siispä lähdimme takaisin huoneeseen, tilasimme elokuvan viihdepalvelun kautta ja napostelimme suklaata. Haluan mainita, että leffatarjonta oli parempi kuin tähän mennessä yhdessäkään hotellissa, jossa olen ollut. Olisi tehnyt mieli katsoa useampikin elokuva, mutta vuorokaudessa on vain tietty määrä tunteja.

Kun ilta alkoi hämärtyä, lähdimme ulos katsomaan kaupungin jouluvalaistusta ihan ajan kanssa. Kämpin edustalla oleva Esplanadin puisto on taatusti upeiten valaistu paikka koko kaupungissa, mikä on iso plussa hotellin asukkaille. Lisäksi kävelimme Tuomiokirkolle ja yllätyimme, että siellä oli pari turistikauppaa ja ravintolaa, jotka olivat auki matkailijoita varten. Ihmisiäkin oli liikkeellä paljon enemmän kuin olisin odottanut. Kävelyn jälkeen alkoi olla sen verran kova nälkä, että suuntasimme pian hotellin Brasserie ravintolaan, jonne meillä oli onneksi pöytävaraus, sillä ravintola joutui jatkuvasti käännyttämään ihmisiä ovella, koska tilaa ei enää ollut ”walk in” -asiakkaille.

IMG_3929 PC240137 IMG_2867

Yleensä jouluateria koostuu laatikoista, kinkusta, lohesta ja muista perinneruoista, mutta tällä kertaa söimme hieman eri tavalla. Aluksi samppanjaa (josta tuli muuten suosikkiani) ja parasta lohikeittoa, jota olen syönyt. Yleensä en tilaa keittoja ravintoloissa, mutta onneksi tein poikkeuksen tällä kertaa. Jo pelkät keitosta löytyneet ruisleivätkin olivat tajuttoman hyviä. Pääruoaksi söin saksanhirveä, joka oli paistettu juuri sopivaksi. En itse oikein välitä riistan mausta, jota tietenkin löytyy hieman myös saksanhirvestä, mutta annoskokonaisuus oli niin toimiva, ettei kyseinen maku haitannut elämystä. Jälkiruoaksi söin tuulihatun punaviinimarjasorbetin ja lämpimän suolakaramellikastikkeen kera. Otimme ruoan kylkeen vielä pullon suosikkiviiniämme, mikä oli hyvä loppusilaus. Kaikki oli niin helppoa, rentoa ja herkullista. Tarjoilijanamme toimi kaiken lisäksi meille Yumestakin tuttu henkilö, mikä teki illasta sitäkin mukavamman. Tärkeintä oli kuitenkin se, että sain keskittyä täysin Tiiaan ja viettää aikaa hänen kanssaan tunnelmallisessa ympäristössä. Reilun parin tunnin illallisen jälkeen suuntasimme huoneeseemme 9. kerrokseen ja jatkoimme elokuvien katselua suklaata syöden.

IMG_2879

Alkuruoka: Lohikeitto

IMG_3938

Alkuruoka: Katajanmarjagraavattu siika

IMG_2883

Pääruoka: Paahdettua saksanhirveä

IMG_3942

Pääruoka: Paahdettua kuhaa

IMG_3943

Jälkiruoka: Karpalolla maustettua kakkua

Illallisen aikana huoneeseen oli tehty turndown service, eli verhot oli vedetty ikkunan eteen, yöpöydille oli tuotu vesipullot ja suklaata ja aamutossut oli laitettu valmiiksi sängyn viereen asetelluille pyyhkeille. Upeana yllätyksenä meille oli tuotu myös valkoisia tulppaaneja! Tämä on sitäkin hienompaa siksi, että viime vierailumme yhteydessä Tiia kirjoitti yleisesti, että olisi mahtavaa, jos joskus hotellihuoneessa olisi odottamassa valkoisia tulppaaneja. Joko tämä oli tajuton yhteensattuma tai sitten Kämpin henkilökunta on vain niin upeita työssään (veikkaan jälkimmäistä).

IMG_3908

Saimme yllätyksenä huoneeseen myös pullon punaviiniä ja suklaarasian, mikä paransi elokuvakokemusta entisestään :).

IMG_2899

 

Joulusaunaankin olisi päässyt, mutta päädyimme valitsemaan joulukylvyn huoneemme kylpyammeessa. Tämän jälkeen silmät eivät pysyneet enää auki, joten oli aika käydä nukkumaan hotellin erinomaiselle sängylle.

PC240093 IMG_3957

PC240097

Hotellin kylpytuotteet ovat vaihtuneet Elemis-sarjaan viime vierailumme jälkeen

PC240082 IMG_3951

Aamulla ei tarvinnut tehdä kinkkuvoileipiä eikä syödä muitakaan jouluaaton tähteitä, sillä alakerran Brasseriessa odotti ylellinen hotelliaamiainen erikoiskahvien, leivosten, hedelmien, kalojen ja tietysti pekonin kera. Meillä ei ollut kiire mihinkään, joten söimme aamiaisen hitaasti ja kuuntelimme, miten aamusade ropisi Brasserien lasiterassin kattoon. Tämän jälkeen katselimme vielä elokuvan loppuun sängyssä makoillen ennen kuin palasimme kotiin Kovasen kyydissä (kyllä, emme jaksaneet kävellä).

IMG_3963 IMG_2913

IMG_3961

Millainen hotellijoulu loppujen lopuksi oli? Voin sanoa rehellisesti, ettei se tuntunut perinteiseltä joululta, mutta ei ollut tarkoituskaan. Säästyimme kaikelta joulun aiheuttamalta stressiltä, ruoanlaitolta, siivoamiselta ja aikataulutukselta. Saimme olla kahdestaan, keskittyä toisiimme, rentoutua ja nauttia olostamme, mikä oli juuri sitä, mitä halusimme ja kaipasimme hektisen vuoden päätteeksi. En väitä, että hotellijoulu sopii jokaiselle, mutta voin silti suositella kokeilemaan sitä, sillä hyvällä tuurilla se on vähintäänkin mukavaa vaihtelua perinteisiin tai ehkä jopa aivan upouusi perinne, jonka haluat toistaa vuodesta toiseen. En osaa vielä sanoa, missä vietämme ensi joulun, mutta sen voin sanoa, että Kämp on ehdottomasti yksi vaihtoehto.

Erityiskiitos Mikalle ja Kämpin henkilökunnalle todella mukavasta ja rentouttavasta joulusta!

PC240110

Näkymiä huoneemme ikkunasta

IMG_3887 IMG_2804

Jos haluat lukea lisää juttuja Kämpistä, Brasseriesta ja aamiaisesta, käy katsomassa aiemmat postauksemme näiden linkkien takaa.

Käy katsomassa myös Tiian tunnelmapostaus Kämpin joulusta tämän linkin takaa.


 

Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Arvostan jokaista tykkäystä ja seuraajaa, joten kiitos jo etukäteen :)!

 

You may also like

9 kommenttia

Maarit Johanna 10 tammikuun, 2016 - 17:36

Voi vitsi miten kivaa lukea näitä tunnelmointeja! Julkaisen meidänkin perusteellisemman jutun Kämpistä pian. Ensin oli vaan saatava Tallinna jutut pois alta, ettei mene järjestys aivan totaalisen sekaisin. Tulppaanit todellakin sopivat tuonne huoneeseen. Olisihan hauskaa, jos sitä otettaisiin tavaksi tuoda vieraille useamminkin!
Brasserie on kyllä tosi viihtyisä ravintola. Olisipa vain rahaa käydä siellä jatkossa 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 tammikuun, 2016 - 18:55

Kiva kuulla, että tykkäsit :)! Odotan teidänkin näkemystänne mielenkiinnolla, koska olihan joulu vielä tavallaan käynnissä, kun te vierailitte Kämpissä :). Ymmärrän, itsellä menee järjestykset jatkuvasti ihan sekaisin, kun ei ehdi kirjoittaa edellisiä asioita pois alta. Tuo kukkajuttu on ehdottomasti kiva, mutta toisaalta se menettäisi kenties vähän merkitystään, jos se olisi ”standardi” jokaiselle joka kerta :). Nyt se oli täysin yllätyksellinen!

Brasserie on tosi kiva, mutta ymmärrän kyllä, ettei siellä viitsi ihan joka päivä syödä omilla rahoillaan, koska onhan se tietysti hintava, mutta onneksi myös laatu tulee sen hinnan mukana ;).

Vastaa
Kthetraveller 10 tammikuun, 2016 - 19:06

Niin kuin aiemmin sanoin, vannon perinteisen joulun nimeen, joten hotellille en voisi jouluksi mennä. Mutta hotellilomille iso peukku! Mekin lensimme Dubaihin ihan vain hotellille möllöttämään. Silloin kun hotellina on laatuhotelli ja huonekin nappeli niin se sänky, herkut ja löhöäminen telkkua katsoen on maailman parasta 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 tammikuun, 2016 - 22:08

Ymmärrän tuon täysin, koska hotellijoulu ei tosiaankaan ole perinteinen joulu :). Perinteet ovat tärkeitä, joten niistä kannattaa pitää kiinni, jos siltä tuntuu. Mutta hotelliloma on tosiaankin tosi hyvä idea oikeastaan milloin vain! Teidän Dubain lomahan oli ihan täydellinen Pako Arjesta ;).

Vastaa
Milla - Pingviinimatkat 10 tammikuun, 2016 - 20:21

Ystäväni oli perheineen joulupäivällisellä Kämpissä myös ja ajattelin tuolloin, että ei lainkaan pöllömpi ajatus. Vielä parempi tietysti kun voi painua nukkumaankin suoraan niihin ihanan pehmeisiin lakanoihin 🙂 Oli varmasti oikein maittava ja rento joulu.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 tammikuun, 2016 - 22:09

Moni itse asiassa tuleekin Kämpiin syömään jouluaterian perheen tai suvun kera, koska silloin ei tarvitse laittaa itse ruokia eikä saada mahdollisesti suuriakin ihmismääriä mahtumaan omiin asuntoihin. Eli tosiaankin on hyvä idis! Ja ei haitannut tippaakaan, kun pystyimme nousemaan pari kerrosta ylöspäin muhkeiden lakanoiden väliin sen sijaan, että oltaisiin lähdetty vielä ulos :P. Sitä se todellakin oli, kiitos, Milla :).

Vastaa
Katja 11 tammikuun, 2016 - 19:38

Mulla ei ole mitään jouluperinteitä ja kolme edellistä joulua olen ollut ulkomailla, mahdollisimman kaukana kaikesta hössöttämisestä. Itselleni moinen hotellijoulu sopisi siis vallan mainiosti ja jos jonain jouluna ei ulkomaille pääse, tämä vaihtoehto otetaan kyllä heti käyttöön 🙂

Tuli jotenkin ihanan pehmoinen ja pörröinen olo tästä kirjoituksesta! Pysty niin hyvin eläytyyn siihen rauhalliseen tunnelmaan mikä teillä oli.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 tammikuun, 2016 - 19:43

Uskoisin, että on todella hauskaa viettää joulu ulkomailla :). Sekin on meillä to do -listalla, mutta vielä ei olla toteutettu tuota. Hössöttämistä en tosiaan enää jaksa :P. Kannattaa todellakin harkita hotellijoulua, jos joskus tulee sellainen tilanne, ettet olekaan silloin ulkomailla.

Olipa kivasti sanottu :). Kiitos! Mahtavaa, että fiilis välittyi ruudun sille puolelle :).

Vastaa
Treffiviikonloppu Kämpin sviitissä - Pako Arjesta 25 elokuun, 2016 - 18:02

[…] oli iltapäivätee kello 15.00. Leffoista vielä erikseen sellainen maininta, josta sanoin jo joulunakin, että Kämpillä on harvinaisen hyvä elokuvavalikoima maksukanavissaan. Tarjolla on todella uusia […]

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.