Yhteistyössä Radisson Blu Plaza
Viime postaukseni käsitteli itse Plaza Suitea, joten nyt on aika keskittyä juhannuksemme ruokapuoleen. Hienointahan hotellissa yöpymisessä on juuri se, ettei ruoan eteen tarvitse nähdä yhtään vaivaa. Tarvittaessa sen voi tilata jopa huoneeseen, jos on erityisen laiskalla päällä eikä tunne oloaan kauhean sosiaaliseksi.
HUB
HUB löytyy vastaanoton takaa ja tarjoaa pientä syötävää ja juotavaa 24 / 7, joten se on täydellinen varsinkin myöhään saapuville tai aikaisin lähteville matkailijoille. Tämän lisäksi ns. ”normaaleina aukioloaikoina” HUBista saa myös ihan kunnon ravintolaruokaa, viiniä ja drinkkejä.
Tarkoituksemme oli testata hotellin HUB-ravintolan kesälistaa vastaanoton takaa löytyvällä sisäpihan terassilla, mutta kuten Suomen juhannukset yleensä, tänäkin vuonna ilma oli sen verran kylmä, ettei ulkona tarennut olla. En ollut aiemmilla vierailukerroillani edes tiennyt kyseisestä terassista, joten oli mukava huomata, että tällainenkin mahdollisuus on, niin hotellivierailla kuin ulkopuolisillakin. Kylmä ilma ei sentään estänyt testaamasta HUBin ruokalistan antimia, jotka nautimme HUBin sisäpuolella.
Valitsin itse listalta hampurilaisen, joka olikin reilusti isompi kuin olin kuvitellut. Kuvasta sitä on vaikea huomata, mutta tuossa oli aika tavalla syömistä. Kaikki oli maustettu hyvin, joten makua löytyi, mutta ainoa miinus tuli hampurilaisen pienestä vetisyydestä. Ruokalista oli upouusi, joten voi olla, että kaikkia juttuja ei oltu vielä hiottu huippuunsa, eli on täysin mahdollista, että minulla kävi vain hieman huono tuuri omani kanssa. Joka tapauksessa rahoilleen sai vastinetta niin koon kuin laadunkin suhteen, joten tämän avulla jaksoi tyytyväisenä illalliseen asti, vaikka päivä olikin vasta alussa.
Kalan ystävänä valitsin itselleni lohiburgeriannoksen, joka yllätti suurella koollaan – sekä lohta että skagen-täytettä oli todella runsaasti. Syötävää sai siis koko rahan edestä :). Lohi oli suolattu hyvin ja se oli muutenki todella maukasta, ja myös skagen maistui herkulliselta. Voin suositella tätä annosta hieman suurempaankiin nälkään. – Tiia
Plaza Lounge / Kitzens
Hotelli halusi ystävällisesti tarjota meille kolmen ruokalajin illallisen Kitzens-ravintolan puolella. Olimme syöneet ravintolassa jo kahdesti aiemminkin, mutta saimme tietää ensimmäistä kertaa, että Kitzensin ruoat voi nauttia myös 2. kerroksen Plaza Loungen rauhassa. Tämä jos mikä oli tervetullut uutinen, sillä vaikka tykkäänkin Kitzensin sisustuksesta ja tunnelmasta, Plaza Lounge vie silti voiton eksklusiivisuudellaan.
Päätimme mennä Loungeen ennen illallista, koska tarjolla oli ns. happy hourin juomia ja pientä syötävää. Kun saavuimme Loungeen, erittäin ystävällinen työntekijä nimeltä Henna otti meidät vastaan ja tunnistikin meidät välittömästi aiemmilta kerroilta. Oli hienoa huomata, että hän muisti aiemmat vierailumme niinkin hyvin, että pystyimme keskustelemaan niistä. Emme siis olleet ainoastaan tuttuja kasvoja. Hänkin oli jäänyt meidän mieleemme erinomaisen asiakaspalvelun takia, joten oli kivaa, kun hän hoiti loungen tarjoilun myös illallisruokien osalta.
Tilasin alkuruoaksi kanaquesadilloja talon salsan kera. Quesadillat olivat kuin pieniä, pehmeitä lettuja, joiden välissä oli vaikka mitä. Makumaailma oli rikas, juusto toi annokseen kivaa pehmeyttä ja guacamole raikkautta. Annoksessa oli kanaa, mutta se oli olemukseltaan niin kevyt, että sitä olisi voinut luulla kasvisruoaksi (positiivisella tavalla).
Minä puolestani valitsin alkuruoaksi maa-artisokkakeittoa, joka oli koostumukseltaan ihanan samettista, pehmeää ja täyteläistä, ja maultaan aivan mielettömän hyvää. Annos oli sopivan kevyt alkuruoaksi. -Tiia
Aiemmilla kerroilla olin maistanut Japanese Beef -annosta parikin kertaa, joten tällä kertaa halusin nähdä, millainen Plazan pippuripihvi on – enkä joutunut pettymään. Jo pelkkä esillepano toi veden kielelle. Jostain syystä pidin erityisen paljon lankkuperunoiden Jenga-pelimäisestä kokoamistavasta. Pihvi oli paistettu juuri sopivaksi, jaloviinakastike ei peloistani huolimatta maistunut alkoholille vaan enemmänkin maukkaalle kermakastikkeelle. Kuvassa vasemmalla näkyvä pyre toi raikkautta muuten tuhtiin annokseen.
Pääruoaksi valitsin kuhaa, joka osoittautui todella maukkaaksi (mitäpä muuta sitä olisi voinut odottaakaan :). Maku oli pehmeä ja yrttien kanssa jopa hieman pizzamainen. Myös peruna oli hyvää. Tätä voisin tilata uudestaankin. -Tiia
En useimmiten jaksa tilata ravintolassa muita jälkiruokia, mutta jäätelö on sopivan ”kevyt” vaihtoehto. Varsinkin, kun ottaa täyteläistä suklaata ja raikasta limesorbettia. Nam!
Jälkiruokana minulla oli tyrni bruleeta, joka ei ollut liian makeaa juurikin tyrnin kirpeyden ansiosta. Päällä ollut poltettu sokeri toi annokseen hauskaa tekstuuria. Tämä oli ihana jälkiruoka hyvän illallisen päätteeksi. -Tiia
Suosittelen jokaiselle hotellin Business Class -asiakkaalle testaamaan Kitzensin ruokia Loungesta käsin, sillä yläkerran tunnelma ja rauha ovat erinomainen lisä herkulliselle ruoalle. Onneksi ruoan taso ei laske tippaakaan, vaikka siitä nauttisikin kerrosta alempana, joten Kitzensin ruoista voi nauttia myös ihan siellä ravintolan puolellakin, jossa ystävällinen henkilökunta pitää jokaisesta huolta :).
Aamiainen
Tuntuu, että tässä vaiheessa Plazan aamiainen ei enää kaipaa esittelyjä, kun kehuskelen sitä joka välissä, mutta annetaan sillekin hieman tilaa tässä postauksessa :). Kaikki ruoat ja juomat olivat taas maittavia, kuten aina ennenkin, mutta tällä kertaa saimme tietää, että tarjolla on myös vohveleita! En voi sanoa, että aamiaiselta puuttui enää mitään, mutta kyllähän nyt vohvelit aina kelpaavat ;). Siispä tilasimme annoksen… tai pari… vohveleita kuohuviinin ja muiden herkkujen kylkeen. Että olikin hyvää! Loungen asiakkaiden kannattaa rohkeasti kysyä, mitä kaikkea alakerran keittiöstä voi tilata, sillä Loungen pöytiin ei vain yksinkertaisesti saada kaikkea mahtumaan. Toivoisin oikeastaan, että Loungeen tehtäisiin esimerkiksi ruokalistat, jotka sisältävät kaikki tilauksesta mahdolliset annokset, sillä muuten moni asiakas jää paljosta paitsi. Kiitokset Samiralle hyvästä asiakaspalvelusta aamiaisella :)!
Edellinenkin postaus näytti sen, että juhannuksen viettäminen hotellissa oli mainio idea, mutta nämä ruoat vähintäänkin kruunasivat kokemuksen. Kaikki oli niin helppoa, vaivatonta ja rentouttavaa. Asiakaspalvelu pelasi hienosti ja pystyimme keskittymään olennaiseen, eli kahdenkeskiseen aikaan. Suosittelen siis erittäin lämpimästi harkitsemaan juhannuksen tai muiden juhlapyhien viettämistä hotellissa – erityisesti Radisson Blu Plazassa. Kiitos taas kerran koko Plazan väelle mahtavasta juhannuksesta!
Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Kiitos :)!
6 kommenttia
Kuohari ja valmiit hedskusalaatit aamupalalla! <3 Onneksi mulla on vielä se Radisson Blu:n lahjakortti käyttämättä. Tuonne nimittäin joulun alla suuntaamme ihan takuuvarmasti!
Ei muuten pöllömmän näköinen pippuripihvi. Ehdottomasti herkullisimman näköinen kaikista annoksistanne ja tuo asettelu on täydellinen.
Hienoa, jos pääset vierailemaan tuolla loppuvuodesta :)! Se on todellakin sen arvoista! Tuo pippuripihvi oli todella hyvä. Asettelu oli erityisen onnistunut. Ja se lankkuperunatorni oli vielä hienompi sivusuunnasta :P.
Ei vitsi, miten hyvännäköinen pippuripihvi! Namskis! Itse olen vähän huono syömään hotellien ravintolassa, mutta tämä vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta.
Laitoin sulle haastetta, käypäs kurkkaamassa:
https://www.rantapallo.fi/thepresentisperfect/2015/10/01/blogisitarina-the-present-is-perfect/
Kannattaa joskus testata, jos satut vaikkapa yöpymään tuolla :). Ruokalista on kohta vaihtumassa, mutta varmasti pysyy hyvänä.
Käyn kurkkaamassa ja tartun, kun ehdin :)! Kiitos haasteesta!
Sulle onpi haaste mun blogissa, jos kiinnostaa osallistua 🙂 https://www.rantapallo.fi/journeydiary/2015/10/02/blogihaaste-10-matkakuvaa-vol-2/
Kiitos, Jenna! Käyn katsomassa ja varmaankin osallistun heti, kun ehdin :).