Home » Helsingin uusin luksushotelli – Lilla Roberts

Helsingin uusin luksushotelli – Lilla Roberts

by Jerry / Pako Arjesta

Yhteistyössä Hotel Lilla Roberts

E1

E2

Olin lenkillä eräänä alkukesän päivänä itselleni uudella alueella, kun näin jättimäisen plakaatin rakennuksen kyljessä. Siinä luki ”Lilla Roberts”. En ollut kuullutkaan sellaisesta, joten pienen googlettamisen jälkeen löysin tiedon tulevasta hotellista, joka rakennetaan entisen poliisilaitoksen tiloihin. Muuta tietoa ei pahemmin ollut, joten en perehtynyt asiaan sen enempää. Sitten jonkin ajan kuluttua luin, että Kämp Group oli ostanut Lilla Robertsin, eli tulevan luksushotellin.

Tässä vaiheessa kiinnostukseni todella heräsi. Kämp Group on sentään Suomen johtava luksushotelliketju, joka on ehdottomasti yksi suosikeistani. Siispä otin heti yhteyttä Kämp Groupiin ja sain sovittua yhteistyövierailun, sillä en voinut jättää tätä tilaisuutta väliin. En voi sanoa tätä täydellä varmuudella, mutta uskoakseni olin Suomen ensimmäinen bloggaaja, joka pääsi yöpymään Lilla Robertsissa yhteistyön merkeissä, mikä on jo itsessään minulle suuri kunnia ja hieno saavutus. Kiitos siis yhteistyöstä jo heti tähän alkuun!

E3

E4

Yleensähän testaamme hotellit kahdestaan Tiian kanssa, mutta valitettavasti tällä kertaa Tiia sai viikko aiemmin sairastamani flunssan juuri ennen hotelliviikonloppua, joten jouduin tekemään arvostelun tällä kertaa yksin. Siispä en saanut tähän tällä kertaa Tiian taidokkaita tekstejä, jotka käsittelevät huoneen sisustusta ja naisellisempaa näkökulmaa, mutta teen kuitenkin parhaani, ettei arvostelu ole liian sikarin ja viskin katkuinen ;).

E5

Odotukseni hotellin suhteen olivat korkealla astuessani pääovista eteistilaan. Toisaalta samaan aikaan uskoin löytäväni jonkin verran alkuvaikeuksista johtuvia ”vikoja” ja parannuskohteita, koska mielestäni oli lähes ilmiselvää, ettei kaikki voi olla vielä kunnossa, kun hotelli oltiin avattu vasta pari viikkoa aiemmin. Sanotaanpa vaikka niin, että erehdyin positiivisesti.

HotelLillaRoberts_R__015

*kuva saatu hotellilta

Hotellin sisustus ja rakenteet suorastaan huokuvat luksusta, tyylikkyyttä ja kenties jopa hieman vanhanaikaista glamouria. Upea shakkikuvioinen, kiiltävä marmorilattia ei ole ehkä helpoin pitää puhtaana talvisin, mutta ei hemmetti, että se on hieno! Voisin saman tien kuvitella tänne jazzmusiikkia ja hienosti pukeutuneita 20-luvun ihmisiä. Vastaanottoaula ja olohuonemainen hotellibaari Lilla E on yhdistetty hauskalla tavalla yhdeksi avoimeksi tilaksi, joka sisältää pieniä istuskeluryhmiä ja mm. kirjahyllyjä tilanjakajina. Täältä löytyy tietysti myös takka!

HotelLillaRoberts_R__027

*kuva saatu hotellilta

HotelLillaRoberts_R__031

*kuva saatu hotellilta

Nykyään yksi tärkeimmistä kriteereistäni hotelleissa on asiakaspalvelun taso ja ystävällisyys. Kaikki voi olla täyttä priimaa, mutta jos tiskin takana on elämäänsä kyllästynyt vastaanottovirkailija, koko hotellin pisteet laskevat alta aikayksikön, sillä asiakas ei tunne itseään tervetulleeksi. Tästä syystä oli erittäin mukavaa huomata, että jokainen vastaanotossa työskennellyt hymyili ystävällisesti ja aidosti kaikille asiakkaille. Pirteä ja lämmin asenne saivat minutkin välittömästi paremmalle tuulelle. Kuten yleensä, sain tälläkin kertaa hotellin henkilökunnan näyttämään minulle paikkoja ja kertomaan hotellista tarkemmin, jotta saan paremman yleiskuvan koko operaatiosta.

Erittäin ystävällinen ja jatkuvasti hymyilevä Sofia lähti viemään minua ympäri hotellia, jolloin pääsin näkemään kaikki huoneluokat perushuoneesta sviittiin, kuten tietysti myös ravintolan ja mm. kivalta vaikuttavan sisäpihan, joka jää varmasti helposti huomaamatta monelta asiakkaalta. Sisäpiha soveltuisi varmasti erityisesti vähän viileämpiinkin kesäiltoihin viinilasillisen nautiskeluun.

Y2

Ravintola Krog Roba

HotelLillaRoberts_R__124

*kuva saatu hotellilta

Krog Roba toimii hotellin ravintolana tarjoten pohjoismaisia makuelämyksiä, joita löytyy suhteellisen vähän Helsingistä. Minulla oli pari tuntia ylimääräistä aikaa ennen kaverini tapaamista ja nälkä oli kamala, joten en voinut vastustaa ravintolan antimia. Paikka oli melko tyhjillään niin aikaisin, mutta sehän sopi minulle mainiosti. Mukava ja rempseä miestarjoilija kysyi saapuessani montako on tulossa syömään. Kun vastasin, että tulen ihan yksin, kun avovaimo on kotona flunssassa, hän suorastaan sääli minua :P. Siis sellaisella humoristisella tavalla eikä millään tavalla ”loukkaavasti”. Ateria lähti siis käyntiin naurun saattelemana.

R5

Vaikka ravintolat olisivat kuinka erilaisia keskenään, hyvinkin monesta paikasta löytyy ravintolan oma hampurilainen, joten se sopii mainiosti ns. yleistasokkuuden testaamiseen. Siispä yksi burgeri, kiitos! Sain odotellessani herkullisen leipäkorillisen, joka olisi sopinut hienosti esimerkiksi viinin tai oluen kylkeen ihan sellaisenaan suolaisen voin kera. Nam! Jonkin ajan päästä sain muhkean burgerin eteeni ja hyökkäsin sen kimppuun niin rauhallisesti kuin vain nälkiintynyt eläin voi. Koostumus oli sopivan mehukas ja maut olivat kohdallaan, mutta jossain vaiheessa huomasin erään mielenkiintoisen maun, joka oli todella tuttu, mutten millään keksinyt mitä se on. Minun oli pakko pyytää tarjoilija paikalle ja kysyä, mitä se voisi olla. Sain tietää, että kyseessä oli BBQ-kastike, jonka olemassaolon olin unohtanut kokonaan. Jännä juttu on se, etten yleensä välitä tuosta kastikkeesta, mutta tällä kertaa sitä oli oikeasti liian vähän. Nimittäin heti, kun sain tietää, mikä se maku oli, tajusin myös mistä tunnistan sen. Nimittäin Yumen taivaallisista ribseistä! Molemmat ovat Kämp Groupin ravintoloita, joten voi hyvinkin olla mahdollista, että niissä käytetään samaa reseptiä, mutta tästä ei siis ole mitään varmuutta. Yumessa kyseiset ribsit löytyvät melkein jokaisen asiakkaan pöydästä ja se on täysi fakta, että ne ovat ravintolan suosikkiannos. Siispä ei olisi varmaankaan huono idea lisätä kastiketta vielä hieman lisää burgeriin Krog Robassa ;). Annoinkin tämän ehdotuksen keittiön puolelle, joten toivottavasti minua kuunnellaan. Olisikohan tässä Hamppariblogin seuraava testikohde, Markus?

R1

R2

R6

Kaiken kaikkiaan tunnelma oli mukava (yksinäisyydestä huolimatta), asiakaspalvelu toimi ja ruoka oli maukasta. Voin siis suositella testaamaan ravintolaa, kun siihen tulee mahdollisuus. Itse aion tulla tänne ehdottomasti uudestaankin Tiian kanssa. Ainakin Pingviinimatkat-blogin Milla on käynyt Krog Robassa useamminkin kuin kerran, joten uskoisin, että hänkin voi varmasti suositella ravintolaa.

R4

R3

Yleensä hotellien baarit ovat omaan makuuni hieman liian kalliita hinta-laatu –suhteeltaan, joten niissä ei tule vietettyä kauheasti aikaa, jos en ole vieraana kyseisessä hotellissa. Lilla Robertsin baari on kuitenkin poikkeus, sillä olin käynyt siellä jo ennen hotellin testaamista ja aion taatusti käydä siellä jatkossakin (toin tänne myös Helsingissä vieraana olleet ystäväni ja hekin pitivät paikasta erittäin paljon). Kyseessä on nimittäin ehdottomasti yksi Suomen laadukkaimmista baareista, jossa on tietysti myös Suomen taitavimmat baarimikot. Pidin kesällä hauskan cocktailbaarikierroksen pienelle bloggaajaporukalle, mikä oli melkoinen menestys, vaikka itse sanonkin. Kyseisessäkin postauksessa esitelty Jarkko Issukka, joka työskenteli siihen aikaan Groteskissa, on nyt siirtynyt Lilla E:hen muiden taidokkaiden baarimikkojen kanssa. He ovat periaatteessa luoneet baarin kokonaan itsensä näköiseksi alusta alkaen, joten asiakkaat voivat olla varmoja siitä, että saavat täyttä laatua ja tietysti myös vastinetta rahoilleen. Lasipurkissa tarjoiltava, höyryävä Liquourice & Lemon cocktail on ollut hurjan suosittu somessa näyttävyytensä ja hienon makumaailmansa takia. Maut ja laatu ovat kohdallaan, mutta niin on myös asiakaspalvelukin, sillä vaikka drinkit eivät ole 15 euron hinnallaan kaikkein halvimpia (melko normihintaisia), miljöö, asiantuntemus, laatu ja ystävällisyys tekevät niistä ehdottomasti vähintäänkin sen arvoisia. Käy itse maistamassa, jos et usko ;).

JUOMA

HotelLillaRoberts_R__180

*kuva saatu hotellilta

HotelLillaRoberts_R__179

*kuva saatu hotellilta

Yleensä hotelliarvosteluni sisältävät kuvia aamiaiselta ja tarkempaa analyysia, mutta tällä kertaa aamiaiselle mennessäni tila oli hyvinkin täynnä. Siispä en halunnut häiritä muita hotellivieraita räpsimällä pöydästä kuvia (otan yleisaamiaiskuvia ainoastaan, jos aamiaisella on hiljaisempaa) ja tämän lisäksi oma pikaisesti kasattu lautaseni ei ollut kaikkein kuvauksellisimmasta päästä, joten päätin säästää teidät siltäkin kuvalta.

HotelLillaRoberts_R__164

*kuva saatu hotellilta

Sentään sen verran voin sanoa, että kaikki maistamani oli laadukasta. Croissantit olivat sopivan pieniä, jotta niitä jaksaa syödä helposti, pekonissa oli hieman parantamisen varaa (pientä kumimaisuutta huomattavissa), mutta maku oli kohdallaan. Pidin siitä, että marmeladit/hillot oli tarjolla omissa pikkupurkeissaan, jotka asiakkaat saivat viedä pöytään. En nimittäin ikinä käytä hotelleissa niitä isoja hillokulhoja, koska olen nähnyt, mitä jotkut ihmiset tekevät niille (maistavat tarjoilulusikalla ja pistävät takaisin). Tästä siis pisteet tällaiselle hygienistille (onko tämä sana?). Kaikki muukin näytti laadukkaalta ja houkuttelevalta tarjoilupöydissä. Ehkä pitää käydä vielä uudestaan syömässä aamiainen, että saan teille vähän kattavamman kirjoituksen siitä, mutta jos ette jaksa odottaa sinne asti, suosittelen käymään testaamassa sen itse :).

Huoneeni

Y1

0

1

2

3

Sain huoneeni Style-huoneluokasta, joka on ns. ”toiseksi alimmainen” huoneluokka, mutta huone oli erittäin tilava ja jotenkin ilmavan tuntuinen. Tumma sisustus ja siihen lisätyt kultaiset korostukset tekivät huoneen yleisfiiliksestä kalliin, tyylikkään ja hieman blingimäisen (enpä olisi uskonut käyttäväni tuota sanaa). Tykkäsin huoneen tunnelmasta erittäin paljon. Monesti hotellihuoneiden sohvat on sijoitettu telkkariin nähden hieman epämukavasti, jolloin TV:n katsominen ei onnistu niistä käsin aivan optimaalisesti, mutta täällä oli toisin. Sohva oli kätevästi sängyn jalkopäässä suoraan TV:n edessä, joten siinä oli mukava juoda viiniä, katsella ohjelmia ja samalla jutella kaverini kanssa, joka tuli pitämään minulle seuraa.

4

5

Yleensä kirjoitan sängystä tätä pidemmän tekstin, koska se on niin tärkeä, mutta uskon, että voin tällä kertaa tiivistää kokemukseni yhteen lauseeseen. Sänky oli niin hyvä, etten edes kiinnittänyt siihen huomiota nukkuessani – se jos mikä kertoo sängyn laadusta! Lisäksi äänieristys oli sen verran hyvä, etten muistaakseni kuullut kertaakaan ääniä muista huoneista – vieläkin parempi unenlaatu. Jos haluat siis nukkua hyvin, tule Lilla Robertsiin!

6

7

Tuntuu, että monesti hotellien ilmastoinnin hallintapaneeli on pelkkä koriste, sillä huoneen lämpötila ei muutu vaikka sitä veivaisi mihin suuntaan. Onneksi Lilla Robertsissa huomasin, että se oikeasti toimii, koska sain huoneen juuri siihen lämpötilaan kuin halusin. Ainoastaan kylpyhuoneeseen olisin toivonut ehkä hieman lämpimämpää ilmaa esimerkiksi lattialämmityksen muodossa (ehkä sellainen löytyy, mutten huomannut sitä?).

8

9

10

11

Yleensäkin Kämp Groupin hotellien kylpyhuoneet ovat hienoja, joten onneksi sama linja jatkuu myös uusimmassa hotellissa. Kierrokseni yhteydessä sain kuulla, että kaikki huoneet eivät ole samanlaisia huoneluokkien sisällä, koska pohjaratkaisut täytyi tehdä olemassa olevien rakenteiden mukaan. Omassa huoneessani suihkun edessä oli kirkas lasiseinä, joka esti vettä roiskumasta laajemmalle alueelle. Jos voisin itse päättää, asentaisin selvästi pidemmän lasiseinän, tai ehkä jopa ovellisen seinän, joka jatkuu päätyyn asti. Tämä siitä syystä, että nykyisellään vesi pääsee leviämään ja roiskumaan hieman liikaa kylpyhuoneen puolelle (ei kuitenkaan niin paljon, ettei yksi pyyhe lattialla olisi ratkaissut ongelmaa). Lisäksi kuuma höyry pääsee pakenemaan suihkutilasta liian runsaissa määrin, jolloin peilit huurustuvat ärsyttävästi, eli joutuu odottamaan jonkin aikaa, että itseään voi alkaa peilailla suihkun jälkeen. Tämä olisi kenties ratkaistavissa myös paremmalla ilmanvaihdolla. Ongelma on pieni, mutta mainitsemisen arvoinen.

12

13

14

Suihkutuotteet ovat laadukkaita ja pyyhkeet on aseteltu hienosti kylpyhuoneen allaspöydälle. Pidin yleisilmeestä, valaistuksesta ja pienestä yksityiskohdasta, eli pikkuelefantista, joka löytyi lasiseinästä. Ei siis mitään muuta muutettavaa tai moitittavaa täällä.

15

Huone oli kaikin puolin erittäin siisti, joten jopa tällainen hygieniafriikki oli tyytyväinen. Hauskana yllätyksenä tähänkin huoneluokkaan kuuluu turndown-service, jota ei tarvinnut edes tilata erikseen. Siispä tullessani huoneeseen ravintolan jälkeen mm. verhot oli vedetty ikkunoiden eteen, valoja oli himmennetty ja yöpöydille oli tuotu vesipullot. Tällainen pieni asia voi olla hyvinkin merkittävä asiakkaan mukavuuden kannalta, joten arvostan aina tällaisia pieniä lisiä, jotka tuovat luksusta hotelliyöpymiseen.

16

Loppusanat

Oletin kirjoittavani kehitysehdotuksia ja muita huomautettavia asioita sieltä sun täältä, mutta siihen ei vain ole syytä. Oman kokemukseni pohjalta voisin kutsua Lilla Robertsia lähes virheettömäksi hotelliksi, mikä on saavutus jo itsessään, mutta sitäkin suurempi, kun kyseessä on upouusi hotelli. Kaiken lisäksi hintatasokin on yllättävän edullinen, joten tästä hotellista saa luksusta pienempäänkin hintaan. Kämp Group on tehnyt itsestään Suomen luksushotellien kirkkaimman tähden ja voin ilokseni sanoa, että Lilla Roberts jatkaa samaa linjaa upealla suorituksellaan. Suosittelen tätä hotellia jokaiselle, joka arvostaa laatua, hyvää asiakaspalvelua ja tyylikkäitä huoneita. Jos hotelliyöpymiselle ei ole tarvetta, kannattaa edes testata Lilla E:n drinkit ja Krog Roban ruoka, sillä ne antavat mukavaa esimakua siitä, mitä hotelli voi tarjota kokonaisuudessaan.

Kiitos kaikille Kämp Groupin puolelta, ketkä mahdollistivat tämän vierailun ja yhteistyön!


Jos pidit lukemastasi ja haluat tietää ensimmäisten joukossa, kun julkaisen postauksiani, voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivuista. Jos haluat nähdä myös kuvia ennen kuin ne päätyvät blogiin asti (jos päätyvät lainkaan) ja seurata juttujani enemmän reaaliajassa, käy tykkäämässä myös Instagram-sivuistani. Arvostan jokaista tykkäystä ja seuraajaa, joten kiitos jo etukäteen :)!

You may also like

12 kommenttia

Maarit Johanna 2 marraskuun, 2015 - 12:35

Ai tämäkin oli Kämp groupin! Palvelukokemuksena kiinnostaisi, mutta huoneet ei ole ainakaan sisustuksellisesti ihan mun makuun. Tuollaista cocktailia voisi kyllä käydä maistamassa kun illalla lennän Helsinkiin. Saa nähdä mitä kaikkea pääkaupungissa ehtii. Täältä on ainakin saanut hyviä vinkkejä! Varattiin muuten nyt se kaksi yötä Kämpissä. En malta ootella ^^

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 2 marraskuun, 2015 - 12:41

Kyllä :). Olen monesti huomannut, että vaikka aluksi sisustus ei vaikuta siltä ”omalta jutulta” se voikins sopia paikkaan niin hyvin, että se onkin sillä hetkellä todella kivaa vaihtelua, vaikka tiedänkin tarkalleen, mitä tarkoitat :). Kannattaa ehdottomasti käydä vähintään baarin puolella, jos muuhun ei ole aikaa! Hyvä, että vinkeistä on hyötyä :). Mahtavaa, että pääsette vihdoin Kämpiin! Pidät siitä varmasti :).

Vastaa
Kthetraveller 2 marraskuun, 2015 - 18:49

Hieman ”miesmäinen” hotelli, sanoisinko, mutta laatu tuntuu olevan kohillaan. Semmonen meikäläiselle sopiva hotelli 😉 Hyvä arvostelu, kiitti!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 marraskuun, 2015 - 15:08

Hassua, että sanoit noin, sillä en ollut ajatellut asiaa lainkaan :P. Ehkä siinä on jotain miehistä fiilistä, mutta toisaalta elefantit, hevoset ja lasivitriineissä olevat perhoset viittaavat hieman enemmän siihen naisellisempaan sisustukseen ;). Kannattaa käydä testaamassa niin tiedät, millainen se oikeasti on :). Kiva, jos tästä oli hyötyä!

Vastaa
marikaw 5 marraskuun, 2015 - 18:30

En ollut kuullut tästä paikasta, mutta toisaalta en kovin ahkerasti ole Helsingin hotelleja kuluttanut. 😀 Eli en ehkä oo käynyt yhdessäkään? Pitäis varmaan korjata asia ja käydä testaamassa joku hotelli. Mulle riittää kyllä hotelleissa se, että niissä ei ole bedbugseja ja saisi aamupalaa… Tyydyn vähään, joten ei kannata ehkä käydä nostamassa standardeja näissä luksuspaikoissa. 😀

Haastoin sut matkakuvahaasteeseen https://www.rantapallo.fi/marikaworld/2015/11/04/kymmenen-matkakuvaa-osa-kaksi/ 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 marraskuun, 2015 - 00:26

No mutta hyvä, että kuulit nyt tästä :). Nuo ovat hyviä standardeja, mutta kannattaa harkita välillä itsensä hemmottelemista tällaisen kaltaisessa paikassa ;). Jos asennoituu oikein, standardeja ei tarvitse nostaa, mutta ne voivat olla sellaisia erityishotellikertoja :).

Kiitos haasteesta, pitääkin käydä katsomassa!

Vastaa
Annika 24 marraskuun, 2015 - 22:35

Vaikuttaa mukavalta…! Harmi että mun nykyinen työnantaja ei oo yhtä joustava mun hotellivalintojen suhteen jotta pääsisin helposti kokeilemaan tätä työreissulla, mutta ehkä joskus lomalla. 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 marraskuun, 2015 - 08:05

Sitä se todella on :)! Harmi, ettei tämä ole mahollinen työmatkoilla, mutta lomallahan se on muutenkin kivempi testailla tällaisia :).

Vastaa
Jenna / With huge passion for life 25 marraskuun, 2015 - 10:02

Aaaaah, mennään lauantaina testaamaan Lilla Roberts 🙂 Vaikuttaa täydelliseltä hotellivalinnalta romanttiselle viikonlopulle.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 marraskuun, 2015 - 10:03

Mahtavaa! Ette varmasti tule pettymään :D! Upeaa viikonloppua teille ja muistakaa testailla baarinkin antimia ;).

Vastaa
Mrs Suvi 10 helmikuun, 2016 - 21:44

Kivalta näyttää tämä hotelli, olen kuullut hyvää brunssistakin. Kävin viime viikonloppuna testaamassa cocktailbaarin – hyvä oli – kukkaruukussa oleva juoma syötävine kukkineen 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 11 helmikuun, 2016 - 15:12

Kannatta ehdottomasti käydä testaamassa myös yöpymisen merkeissä joku kerta :). Lilla E on huippubaari, josta saa niin hauskoja ja hyviä cocktaileita että huhhuh ;).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.