Home » Helsingin designkorttelin sydän – Klaus K

Helsingin designkorttelin sydän – Klaus K

by admin

Yhteistyössä Klaus K Hotel

Klaus K:n alas valuvaa vettä kuvaavat portaat

Klaus K:n upeat virtaavaa vettä kuvaavat portaat

Tämä on ensimmäinen yhteistyöpostaukseni, joten haluan mainita pari tärkeää asiaa. Otin yhteyttä Klaus K hotelliin, koska tarvitsin yösijan viime viikon torstain bloggaajien tapahtuman vuoksi. Pyysin hotellilta huonetta yhdeksi yöksi ja vastapalvelukseksi tarjosin postausta/arvostelua kokemuksestani. Korostin kuitenkin jo alkuvaiheessa, että arvostelu tulee olemaan puolueeton ja rehellinen. Hotellin puolelta haluttiin aivan samaa. Siispä siitä huolimatta, että tämä arvostelu pohjautuu yhteistyöhön, tulen olemaan avoin kokemuksistani.

”Pako Arjesta” -tekstillä merkityt kuvat ovat itseni ottamia, mutta muut kuvat on otettu hotellin nettisivuilta.

Yleistä hotellista

Klaus K Helsinki nimikyltti

Harvalla hotellilla on yhtä merkittävä historia taustallaan kuin Klaus K:lla, joten haluan mainita siitä ainakin pienen osan.

Klaus K hotelli koostuu kahdesta rakennuksesta, joista Erottajan puoleinen rakennus valmistui vuonna 1882 ja Bulevardin puoleinen vuonna 1912. Ensimmäinen majatalo aloitti toimintansa tiloissa vuonna 1924, mutta varsinainen hotelli avattiin vuonna 1938. Sen nimeksi tuli Klaus Kurki. Nimen oletetaan olevan peräisin samana vuonna ensi-iltansa saaneesta elokuvasta ”Elinan Surma”, jossa on Klaus Kurki -niminen päähenkilö.

Pidän hotellissa erityisesti siitä, että sitä pyörittää pariskunta Mia ja Marc Skvorc, jotka ottivat hotellin haltuunsa vuonna 2005. Samana vuonna hotelli koki täydellisen muodonmuutoksen, jonka hintalapuksi muodostui 15 miljoonaa euroa. Perheomisteinen hotelli on aina muuntautumiskykyisempi kuin vastaavat ketjuhotellit. Tästä syystä uskon, että asiakas on yleensä merkittävämpi tämän kaltaisissa hotelleissa. Klaus K, Suomen ensimmäinen design-hotelli, on luotu täysin Kalevalan pohjalta. Uskollisuus teemalle on ensimmäinen asia, josta ilmenee keskittyminen yksityiskohtiin ympäri hotellia. Vierashuoneet on nimetty Kalevalassa esiintyvien tunteiden mukaan, jotka ovat Mystiikka (Mystical), Intohimo (Passion), Kaipaus (Desire) ja Kateus (Envy). Jokaisessa huoneessa on pieni taideteos, jossa on näitä tunteita kuvaava englanninkielinen Kalevalan lainaus.

Kalevala-teema näkyy hotellissa monin tavoin, kuten:

Livingroomin ja käytävien matot kertovat Kalevalan luomiskertomuksen, jossa maailmankaikkeus syntyi seitsemästä munasta. Tätä käytetään myös hotellin muussa sisustuksessa, kuten vastaanottotiskissä. Hauki on tärkeässä osassa Kalevalassa, joten se löytyy hotellin oleskelutilasta, Livingroomista, mosaiikin muodossa. Hotellin alakerrassa sijaitseva Ahjo Bar on saanut nimensä Seppä Ilmarisen tulisijan mukaan, missä taottiin legendaarinen Sampo.

 ”Unelmamme toteutui Klaus K:ssa vuonna 2005. Innostuksemme näkyy koko toiminnassamme ja paneudumme jokaiseen pienimpäänkin yksityiskohtaan. Hyviä esimerkkejä tästä ovat sisustuksemme, matkapuhelinkarttamme, aamupuuromme sekä talon viinimme, jolla on oma viinimerkki. Tavoitteenamme on tarjota elävöittävä ympäristö niin hotellivieraillemme kuin talon henkilökunnallekin. Näin on syntynyt tyyliltään nykyaikainen hotelli, jolla on tapana yllättää kokeneimmatkin maailmanmatkaajat.” – Mia ja Marc

Löysin yllä olevan lainauksen hotellin nettisivuilta. Erityisen hyvin minuun kolahti paneutuminen pienimpiinkin yksityiskohtiin, koska huomasin sen ympäri hotellia. Juuri yksityiskohtien huomioiminen on yksi tärkeä tasokkaan hotellin merkki. Keskitason hotellit pitävät huolen siitä, että kaikki näyttää nopeasti katsottuna hyvältä, mutta paremmat hotellit huomioivat pienemmätkin asiat.

Houkutteleva Livingroom

Houkutteleva Livingroom

Hotellin keskellä sykkivä sydän on ehdottomasti kotoisa Livingroom, joka koostuu yläkerran aamiaistilasta, keskitason takka-alueesta ja alakerran baarista. En valitettavasti ehtinyt kiireisen aikatauluni takia viettämään paljoa aikaa Livingroomissa, mutta olisin mieluusti kokeillut, millainen tunnelma siellä on varsinkin illemmalla. Ehdin juoda yhdet erinomaiset cocktailit ystäväni kanssa alakerran baarissa, mutta kiireisestä aikataulusta johtuen en päässyt siihen rentoutuneeseen olotilaan, jota Livingroom voisi varmasti tarjota. Alakerta tuntui mielestäni ehkä jopa hieman kolkolta, ainakin siinä takapöydässä, jossa istuimme, mutta keskitaso näytti paljon houkuttelevammalta ja rennommalta. Ensi kerralla yritän viettää enemmän aikaa Livingroomissa, jotta voin tehdä siitä paremman arvostelun. Uskon nimittäin, että siellä on mukavaa siemailla viiniä takkatulen ääressä.

Klaus K Helsinki Livingroom

Livingroomin alakerrasta löytyy myös biljardipöytä

Livingroomin alakerrasta löytyy myös biljardipöytä

Hotellin tiloissa toimii myös Day Spa -kaupunkihoitola ja Club Ahjo -yökerho, joita en henkilökohtaisesti ehtinyt kokeilemaan. Hotellissa on myös oma toscanalainen ravintola Toscanini.

Varsinainen aamiaistila löytyy Livingroomin yläkerrasta, joka sijaitsee receptionin vieressä

Varsinainen aamiaistila löytyy Livingroomin yläkerrasta, joka sijaitsee hotellin vastaanoton vieressä

Livingroomin aamiaistila oli rauhallinen ja selkeä. Yllä olevassa kuvassa näkyvä puukuviointi sai tilan tuntumaan erittäin skandinaaviselta.

Aamiaisella ollessani kuulin hotellin henkilökunnan puhuvan keskenään monia eri kieliä. Kysyin asiasta huonevastaavalta ja hän sanoi laskeneensa hiljattain, että heillä on työntekijöitä 14 eri maasta… ja Pohjanmaalta ;). Kansainvälisyys oli tervetullut lisämauste hotellin ainutlaatuisuuteen. Tykkään vieraista kielistä, joten aamiaisella keskityinkin sekä vieraiden että henkilökunnan puheiden kuuntelemiseen, vaikken mitään ymmärtänytkään :).

Nämä sinisenä loistavat portaat yhdistävät Livingroomin yläkerran ja keskitason

Nämä sinisenä loistavat portaat yhdistävät Livingroomin yläkerran ja keskitason

Kuvassa näkyvät siniset portaat olivat upea ilmestys. Todella rohkea veto, joka sopii erinomaisesti design-hotelliin. Juttelin toisen matkailubloggaajan kanssa ja hän sanoi, että portaat kuvaavat alas virtaavaa vettä. Kiitos tästä tiedosta, Silja.

 

Ehdin nauttia yhden herkullisen drinkin Livingroomin baarissa

Ehdin nauttia yhden herkullisen drinkin Livingroomin baarissa

Tämä kuva ei tee oikeutta tuolle herkulliselle drinkille. Olen todella kiinnostunut cocktailien maailmasta, joten hyvät drinkit ovat minulle intohimo. Pyysin baarimikkoa tekemään jonkin makean drinkin, jonka hän hallitsee hyvin. Lopputulos oli todella makea, hedelmäinen cocktail, mutta makeudesta huolimatta kaikki oli erinomaisessa tasapainossa.

Japanilaista designia

Uskon, että kaikki lukijani tietävät jo tässä vaiheessa, että Japani on minulle lievästi sanottuna melko tärkeä asia ;). Siispä oli hauska yhteensattuma, että hotellin vastaanottoaulassa oli pieni japanilaisen taiteen näyttely. Kyseinen näyttely on tehty yhteistyössä Japanin suurlähetystön, Klaus K:n, Musashinon taideyliopiston, Tokion ja Nakain Design Officen kanssa. Hotellissa on jatkuvasti erilaisia muotiin, taiteeseen ja designiin liittyviä tapahtumia ja näyttelyitä, mikä on mielenkiintoinen lisä tavalliseen hotellitoimintaan.

En valitettavasti ymmärrä mitään taiteen ja designin päälle, mutta onneksi sain mukaani japanilaisen taiteilijaystäväni :). Sattumoisin hän tunsi monta näyttelyssä mukana ollutta taiteilijaa henkilökohtaisesti ja ystäväni oli myös ollut mukana heidän kanssaan Habitare-messuilla.

Klaus K Helsinki Design 1

M. Ikemoton taideteoksia

M. Ikemoton taideteoksia

Klaus K Helsinki Design 3Klaus K Helsinki Design 4

Tällaisilta paperilautasilta kelpaisi syödä hienommallakin piknikillä :)

Tällaisilta paperilautasilta kelpaisi syödä hienommallakin piknikillä 🙂

Go Tokyo!

Go Tokyo!

Japanilainen ystäväni Yu sanoi seuraavasti (vapaa suomennos):

”Mielestäni näyttelyssä esillä olleet tuotteet oli valmistettu pitäen mielessä tärkeimmät ja perinteisimmät japanilaisen käsityön ja designin arvot. Kyseisiä tuotteita ei oltu tehty ainoastaan käytännöllisiksi, vaan niistä vastanneilla taiteilijoilla oli ollut lähes pakonomainen intohimo luoda jotain parempaa ja saavuttaa täydellisyys, jota kukaan ei voi kuitenkaan koskaan saavuttaa. Tällaisen täydellisyyden tavoittelu on päättymätön matka, jonka aikana yritetään jatkuvasti luoda jotain parempilaatuista.”

 

Kaiken kaikkiaan tällaiset pienet näyttelyt ovat hauska lisä erityisesti kaikille designin ystäville.

Aamiainen

Looking delicious

Looking delicious

Odotan aina innolla hotellin aamiaista, mutta useimmiten joudun pettymään tavalla tai toisella. Yleensä hotelleissa törmää laitosruokaan, joka on tuotu esille suurissa metalliastioissa. Ruoista puuttuu maku ja niiden koostumus ei ole erityisen onnistunutta. Monesti valikoimaa on vaikka millä mitalla, mutta ruoassa ei ole mitään kehumista. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt Klaus K:n aamiaisesta. Ruoat huokuivat tuoreutta ja laatua. Valikoima oli ehkä hieman pienempi kuin monissa suurissa hotelleissa, mutta laatu korvaa määrän. Kaikki maistamani ruoat oli maustettu juuri sopivasti ja koostumukset olivat kohdallaan. Jokaisen hotellin aamiaisella on tarjolla ”munakokkelia”, mutta minusta se on enemmänkin munavoita. Täällä se oli kuitenkin onnistunutta.

Aamiainen koostui kalasta, erilaisista lihoista, kananmunista, munakokkelista, puurosta, leivistä, juustokakusta, croissanteista, leivoksista ja yleensäkin niistä asioista, joita hotellin aamiaiselta yleensä löytyy. Ainoa minua häirinnyt puute oli pekoni. Pekonia löytyi kyllä, mutta se olisi pitänyt tilata erikseen, jolloin se olisi myös maksanut ekstraa. Mielestäni pekoni kuuluu hotelliaamiaiseen, mutta toisaalta se on yleensä paistettu ja maustettu todella kehnosti, joten voi olla parempi, ettei sitä ollut tarjolla. Uskoisin, että erikseen tilattavissa olevat ruoat ovat tasokkaampia kuin suoraan pöydästä löytyvät.

Ei se ulkonäkö vaan se maku :)

Ei se ulkonäkö vaan se maku 🙂

Pahoittelen, etten asetellut lautastani herkullisemman näköisesti, mutta se maku oli kaikkein tärkeintä ;). Tykkään syödä aamiaisella erityisesti proteiinia (unohtakaa nuo leivokset), joten lautaselleni päätyi savustettua taimenta, paahtopaistia, maustettuja nakkeja ja munakokkelia. Tietenkään mikään hotelliaamiainen ei ole täydellinen ilman croissanttia, joka oli juuri sopivan makea (monesti ne ovat pelkkää pahvia). Lautaselle eksyi myös suklaakeksi ja brownie.

Juomaksi valikoitui tuoretta mustaherukka- ja appelsiinimehua, joiden lisäksi tarjoilija toi pöytään pienen marjasmoothie-shotin, joka on kuvassa vasemmalla. Olin lukenut arvosteluista, että aamiainen on usein ruuhkainen ja pahimmassa tapauksessa tilaa on, mutta pöydät on varattu muille kuin hotellin asiakkaille. Aamiaisella oli hyvin tilaa, kun olin itse paikalla, mutta en hyväksyisi sitä, että muualta aamiaiselle tulevat pääsisivät hotellin asiakkaiden edelle. En tiedä, miten tällainen tilanne pitäisi ratkaista, mutta yöpyvien asiakkaiden pitää olla aina etusijalla.

Olisin toivonut aamiaisen aikana henkilökunnalta ehkä hieman enemmän huomiota ja asiakaspalveluhenkisyyttä. He eivät missään nimessä olleet töykeitä, mutta ainakaan minua ei erityisemmin huomioitu ruokailuni aikana. Näytti kuitenkin siltä, että monet muut asiakkaat saivat huomiota osakseen, joten minulla taisi sattua enemmänkin huono tuuri. Erityisesti tämän kaltaisessa hotellissa mahdollisimman henkilökohtainen asiakaspalvelu on erittäin tärkeää.

Pieniä yksityiskohtia

Pieniä yksityiskohtia

Aamiaispöydissä oli tarjolla tällaiset ruokalistat, joissa oli hauskat selitykset erilaisille ruoille. Tämä oli hyvä pikkulisä ja keino erottua massasta.

Yleistä huoneista

Kaikissa huoneissa on ainakin seuraavat asiat:

  • Netti
  • LED TV
  • CD/DVD-soitin
  • Unikulman sänky
  • Tallelokero
  • Muhkeat pyykeet, aamutakki ja tohvelit
  • Malin + Goetz™ kylpytuotteet (Shampoo, Hoitoaine, Kosteusvoide)
  • Minibaari
  • Pimennysverhot

Huoneissa voi käyttää ilmaista 512 kbit/s, tai nopeampaa maksullista nettiä. Käyttämäni ilmainen netti oli mielestäni liian hidas. Minusta jokaisen hotellin kuuluisi tarjota ilmainen, nopea langaton netti kaikille asiakkaille, mutta tämä on tietysti vain minun mielipiteeni.

Envy huone

Desire-huone (25-30m2)

Toisenlainen Envy huone

Envy-huone, jossa itsekin yövyin (35 m2)

Passion-huone

Passion-huone (20 m2)

Mystical-huone

Mystical-huone (20 m2)

Jokaisessa huoneessa on selkeästi oma värimaailmansa ja teemansa. Yllä esiteltyjen huoneiden lisäksi tarjolla on myös erityisesti liikematkailijoille suunnattu Passion Mini huone, joka on kooltaan 15 m2. Näiden ”tavallisten” huoneiden lisäksi on vielä erikoishuoneita, joista hyvänä esimerkkinä toimii Harri Koskisen suunnittelema Movie Room. Kyseinen huone sisältää mm. 55-tuumaisen telkkarin, PS3:n ja elokuvia. Erikoishuoneista juuri tämä olisi minulle kaikkein sopivin, mutta minua hieman mietityttää se, ettei huoneessa ole ikkunaa (niin kuin ei elokuvateattereissakaan).

Yksi erikoishuoneista, Harri Koskisen Movie Room

Yksi erikoishuoneista, Harri Koskisen Movie Room

 

 

Oma huoneeni

Huoneeni sijaitsi kerroksessa A2 (haluan nykyään aina ottaa hotelleissa tällaisen kuvan)

Huoneeni sijaitsi kerroksessa A2 (haluan nykyään aina ottaa hotelleissa tällaisen kuvan)

Saavuin hotellille jo monta tuntia ennen kuin huoneiden pitäisi olla valmiita, mutta sain siitä huolimatta huoneeni välittömästi. Kaikki hoitui nopeasti ja mutkattomasti.

Huone on helppo erottaa sinisestä ovestaan :)

Huone on helppo erottaa sinisestä ovestaan 🙂

 

Huone nro 211

Huone nro 211

Olimme sopineet hotellin kanssa ainoastaan yösijan järjestymisestä, mutta huoneluokasta ei ollut mitään tietoa ennen kuin astuin sisälle huoneeseeni. Yllätyin erittäin positiivisesti huomatessani, että huoneeni oli suurimpaan huoneluokkaan kuuluva Envy, jossa oli King Size -sänky. Jutellessani puhelimessa avovaimoni kanssa minun piti kysyä häneltä, miten sängyssä pitäisi oikein nukkua. Omalla puolellani? Keskellä? Kun on viettänyt kaikki yönsä jo pitkän aikaa paremman puoliskonsa vieressä, on yllättävän vaikeaa tietää, miten toimia, kun saa jättimäisen sängyn omaan käyttöönsä :P. Uteliaille tiedoksi… nukuin omalla puolellani ;).

Näkymä Envy huoneeni ovelta

Näkymä Envy-huoneeni ovelta

Huoneeseen tullessani telkkarin kautta soi rento musiikki, joka loi mukavan ensivaikutelman.

All this for me?

All this for me?

Sopiva sänky, tyynyt ja peitto ovat luultavasti se kaikkein tärkein asia hotellihuoneessa. Onneksi en joutunut pettymään. Olen todella vaativa tyynyjen suhteen, koska useimmiten niskani ovat aamuisin todella jumissa. Kuitenkaan näin ei ollut, kun heräsin perjantaiaamuna. Sänky oli jämäkkä, mutta silti tarpeeksi pehmeä. Vihaan nimittäin sänkyjä, jotka ovat aivan liian pehmeitä. Peitto oli tarpeeksi paksu huoneilman lämpötilaan nähden.

Yllä olevassa kuvassa näkyvä valkoinen pöytä oli liikuteltavissa pyörien varassa, joten käytin sitä sängyn jalkopäässä. Luin jostain arvostelusta, että se on juuri sopivalla korkeudella työpöydäksi, jos istuu huoneessa olevissa tuoleissa, mutta tätä en koettanut.

Näkymä sängystä

Näkymä sängystä

Huone oli kaikin tavoin tarpeeksi tilava ainakin tällaiselle reissulle ja korkeat huoneet loivat entistä enemmän tilan tuntua. Pidän yleensä moderneista ja pelkistetyistä huoneista, joten luulin, että Klaus K:n taiteellinen tyyli kuviotapetteineen voisi hiukan häiritä, mutta toisin kävi. En kiinnittänyt niihin lainkaan negatiivista huomiota, koska kaikki sopi yhteen ja värimaailma oli todella rauhoittava.

Naulakko on piilossa tuon suuren peilin takana - hyvä ratkaisu

Naulakko on piilossa tuon suuren peilin takana – hyvä ratkaisu

Naulakot ovat samanlaisia lähes jokaisessa hotellissa, mutta ainakin Envy-huoneessani ne oli piilotettu ovelasti suuren peilin taakse. Mielestäni oikein oivallinen ratkaisu. Olen maininnut yksityiskohdat jo aiemminkin tässä postauksessa, mutta mielestäni ne ovat erittäin tärkeitä indikaattoreita hotellin tasosta ja laadusta. Pidin tuosta pienestä kylpyhuoneen ikkunasta (josta ei nähnyt läpi).

Näkymä bulevardille

Näkymä bulevardille

Koska huoneeni sijaitsi hotellin toisessa kerroksessa, ei näköala ollut luonnollisestikaan mikään kovin erikoinen, sillä se rajoittui vastapäisen talon seinään. En kuitenkaan tiedä, millaisia ylemmissä kerroksissa olevien huoneiden näkymä on. Tykkään yleensä katsella maailman menoa hotellihuoneen ikkunasta, mutta tässä tapauksessa alakerran Livingroom tarjosi siihen paremmat mahdollisuudet. Huoneen sijainnista huolimatta en häiriintynyt laisinkaan kadun äänistä. Jossain arvosteluissa olin lukenut, että alakerran yökerhon jumputus oli kuulunut huoneisiin, mutta itse en kuullut siitä pihahdustakaan, vaikka olin vain parin kerroksen päässä yökerhosta. Siispä omalla kohdallani äänieristys toimi kaikin tavoin hyvin.

Ikkunassa oleva pimennysverho on hyvä lisä. Pidin tästä alasvedettävästä mallista enemmän kuin joissain hotelleissa olevista paksuista verhoista, jotka kulkevat sivuttaissuunnassa.

Ruudulla pyörivä nimeni oli mukava yksityiskohta

Ruudulla pyörivä nimeni oli mukava yksityiskohta

Tajusin vasta kuvaa katsoessani, että ruudullahan pyöri minun nimeni :). Se oli taas yksi näistä mukavista yksityiskohdista. Kaikenlainen personointi antaa laadukkaan kuvan hotellista ja saa asiakkaalle arvostetun olon.

TV oli erityisesti hotellien tasoon nähden laadukas, mutta välillä se hieman hidasteli, kun selailin kanavia. Tämä on kuitenkin melko yleistä monien telkkareiden kohdalla.

Erinomainen Helsinki-opas

Erinomainen Helsinki-opas

Nappasin mukaani Mondon erinomaisen Helsinki-oppaan, mutta koin hauskan yllätyksen löytäessäni samanlaisen huoneestani! Tällaiset asiat erottavat tämän hotellin useimmista suurista ketjuista. Jännä lisä oli vielä se, että hotellin vastaanotosta olisi voinut myös ostaa kirjan.

Klaus K Helsinki Envy tauluKlaus K Helsinki Envy lista

Klaus K Helsinki Envy korttiKlaus K Helsinki Envy avainkortti

Harmi, etten päässyt maistamaan talon viiniä

Harmi, etten ehtinyt maistamaan talon viiniä

Envy huoneen hinta vaihtelee päivien ja kysynnän mukaan yleisesti noin 160 eurosta 230 euroon. Esimerkiksi tällä hetkellä huone maksaisi kahden viikon päästä perjantaina 189 €. Ainakin Suomessa hotelleissa on halvempaa yöpyä viikonloppuisin kuin viikolla.

Huone jätti kaiken kaikkiaan positiivisen kuvan mieleeni ja voin lämpimästi suositella ainakin kyseistä huoneluokkaa kenelle tahansa. Yleisesti hotellihuoneiden tärkeimmät asiat ovat hyvä sänky, kunnollinen äänieristys ja siisteys. Voin sanoa, että kaikki nämä kohdat täyttyivät omassa huoneessani.

 

 

 

Kylpyhuone

Moderni ja valoisa kylpyhuone sadesuihkulla

Moderni ja valoisa kylpyhuone sadesuihkulla

Envyn kylpyhuone oli valoisa, moderni ja puhdas. Inhoan sitä, jos löydän varsinkaan hotellihuoneeni vessasta epämääräisiä karvoja tai tahroja, joten olen todella tarkka siitä, että kaikki on puhdistettu kunnolla. En löytänyt mitään negatiivista raportoitavaa, joten olin todella tyytyväinen siisteystasoon.

Ylellinen sadesuihku tuntuu aina mukavalta rankan päivän jälkeen, joten onneksi sellainen löytyi tästä kylpyhuoneesta. Suihkun ainoana huonona puolena voisin mainita sen, että valitettavasti suihkun jälkeen koko vessan lattia on läpimärkä. Onneksi tarjolla oli runsaasti pyyhkeitä, jotka sain jalkojen alle. Tämän voisi kuitenkin estää esimerkiksi käyttämällä walk-in-suihkua tai suihkuseinää, joka menee lattiaan asti.

 

Lavuaari oli hieman liian ulkoneva tähän tilaan

Lavuaari oli hieman liian ulkoneva tähän tilaan

Design-hotellien suurin ongelma on yleensä ”form over function” eli design menee käytännöllisyyden edelle. Pelkäsin huomaavani tämän ongelman kaikkialla hotellissa, mutta se tuli esille vain yhdessä asiassa. Lavuaarissa. Lavuaari näytti kyllä tyylikkäältä, mutta se oli liian ulkoneva kylpyhuoneen kokoon nähden. Sen ja vessanpöntön väliin jäävä tila oli hieman liian pieni, mutta asia ei ollut sen suurempi ongelma. Minua kuitenkin häiritsi se, että lavuaari ei ollut tarpeeksi syvä hanan alta. Siispä käsiä pestessäni ne osuivat jatkuvasti lavuaariin. Tämä oli ainoa oikea miinus koko huoneessa. Nykyään tällaista näkee monissakin lavuaareissa, joissa pyritään tavoittelemaan hienoa designia.

Laskutilaa tavaroille ja kiva yksityiskohta

Laskutilaa tavaroille ja kiva yksityiskohta

Kylpyhuoneen toinen seinä oli mukavasti paneloitu lämpimällä puulla, jolloin suuret valkoiset kaakelit eivät olleet liian hallitsevia ja kliinisiä. Sen lisäksi yläpuolella olevassa kuvassa näkyvä leveä taso oli juuri sopiva kaikille mahdollisille tavaroilleni.

Huoneissa on tarjolla laadukkaat Malin + Goetz™ kylpytuotteet

Huoneissa on tarjolla laadukkaat Malin + Goetz™ kylpytuotteet

Laatuhotellin merkki – hyvät kylpytuotteet. En ollut aiemmin kuullut kyseisestä merkistä (duh.. olenhan sentään mies), mutta ainakin minun mielestäni ne olivat laadukkaita. Pidin erityisesti siitä, että lavuaarin vieressä oli nestemäinen käsisaippua, jota ei jostain syystä löydy monista hienoistakaan hotelleista, ainakaan ulkomailla. Plussaa vielä siitä, että se tuoksui hyvälle :).

Muhkeat, valkoiset pyyhkeet

Muhkeat, valkoiset pyyhkeet

Mikä tuo mieleen hotellin? Tietysti valkoiset, muhkeat, puhtaat pyyhkeet.

Kunnon vessapaperia + yksityiskohtien huomiointia

Kunnon vessapaperia + yksityiskohtien huomiointia

Monet eivät halua puhua niin ”nolosta” asiasta kuin vessapaperista, mutta en pelkää sanoa, että vessapaperin laatu on tärkeä asia! Vihaan sitä aivan tajuttomasti, kun hotelleissa käytetään sellaista ”sormet läpi” paperia, joka on peräisin suoraan paperitehtaan jättimäisestä rullasta. Monesti ulkomailla ei törmää kunnon vessapaperiin edes kaupoissa, mutta Suomessa sitä sentään on… mutta se ei päädy hotelleihin. PAITSI täällä :)! Yllätyin huomatessani, että hotellissa on käytössä kunnon Lambia ;). Sen lisäksi lisärullan ympärille oli kiedottu tuollainen naru, jotta se näyttää elegantimmalta. Yksityiskohtia, yksityiskohtia…

 Yhteenveto

Olin todella tyytyväinen hotelliin kaikin puolin. Palvelu oli ystävällistä ja tasokasta, mutta erityisesti tämän tyylisellä hotellilla olisi hyvät mahdollisuudet erinomaiseen palveluun. Sellaista ei nykyään näe usein, mutta hotelli voisi erottua edukseen, jos tähän asiaan panostettaisiin vielä ihan hiukan enemmän.

Hotellin sijainti on täydellinen, koska kaikki tärkeimmät alueet ovat kävelymatkan päässä, mutta Bulevardi on silti rauhallisempi sijainti hotellille kuin esimerkiksi Mannerheimintie.

Klaus K on erittäin varteenotettava vaihtoehto Helsingin hotellivalikoimassa, joten voin suositella tätä design-hotellia ilman epäilyksen häivääkään.

Käytännön tietoja sen verran, että pysäköiminen hoituu läheisessä Q-Park Erottajassa, jossa hotellin asiakkaat saavat 20 % alennuksen.

Huomioi myös se, että joissain huoneissa on kylpyamme, kun taas toisissa on pelkkä suihku. Kannattaa mainita huonetta varatessa kumman haluaa.

Sneak Peek

Minulla oli etuoikeus päästä katsomaan mallihuonetta Klaus K:n uusimmasta huoneluokasta. Kesän aikana hotelli lanseeraa 30 täysin uuden konseptin Sky Loft -huonetta. Minulla ei ole lupaa kertoa hotellihuoneen yksityiskohtia, mutta voin sanoa sen, että kyseessä tulee olemaan jotain todella ainutlaatuista, tyylikästä, modernia ja ylellistä. Odotan todella innolla lopullisten huoneiden näkemistä ensi kesänä. Arvostelen uudet Sky Loft huoneet sitten, kun olen päässyt tutustumaan niihin lähemmin, joten pysykää kuulolla ;).

 

 

 

Olen todella kiitollinen Klaus K:n henkilökunnalle mukavasta vierailusta ja siitä, että sain mahdollisuuden tähän yhteistyöhön. Odotan innolla seuraavaa vierailuani hotellissanne.

 

Toivon, että kaikki lukijat saivat tästä ensimmäisestä hotelliarvostelustani mahdollisimman paljon irti. Jatkossa näitä tulee enemmänkin, joten otan mielelläni vastaan rakentavaa kritiikkiä ja positiivisia kommentteja, jotta voin tarjota kaikille osapuolille mahdollisimman laadukkaita ja informatiivisia postauksia :). Mukavaa viikonloppua kaikille!

Edit: Jos päädytte jossain vaiheessa varaamaan huoneen Klaus K:sta tämän blogipostauksen innoittamana, kuulisin siitä erittäin mielelläni kommenteissa tai sähköpostin välityksellä 🙂

 

 

 

 

You may also like

26 kommenttia

Marimente 28 maaliskuun, 2014 - 19:51

Mielettömän kattava hotelliarvostelupostaus! Piipahdin myös itse Klaus K:ssa tammikuussa Instagram Travel Thursday -henkisessä matkabloggaajien tapahtumassa ja oli varmasti hienoimpia hotelleja missä olen koskaan käynyt. Erityisesti mieleen jäi lämminhenkisen omistajaparin lisäksi aulatilassa sisustuselementtinä toiminut upea vanhanmallinen karttapallo 🙂 Hieno oivallus myös laittaa Mondon Helsinki-opas huoneisiin, itsekin hankin sen viime matkamessuilta ja on ollut todella hyödyllinen opus!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 maaliskuun, 2014 - 20:38

Kiitos :). Pelkäsin, että tästä tulee liian laaja, mutta hyvä, jos pidit siitä :). Kuulinkin tästä tapahtumasta jo aiemmin, mutten silloin valitettavasti ollut vielä matkabloggaaja, joten en päässyt mukaan. Ehkä ensi kerralla ;). Hotelli oli kyllä todella tyylikäs! On todellinen harmi, etten tavannut omistajaparia, koska olen kuullut heistä pelkkää hyvää. Ehkä ensi kerralla pääsen tapaamaan edes toisen heistä. En nähnyt tätä karttapalloa omalla vierailullani, mutta se olisi ollut erinomainen kuva tänne, jos sellainen sieltä vielä löytyy. Mielestäni juuri tuo Mondo opas oli erittäin hyvä idea. Pidän kaikkein eniten juuri Mondon oppaista, joten sellaisesta oli todella paljon hyötyä myös Tokion matkallani.

Vastaa
Maarit Johanna 28 maaliskuun, 2014 - 20:18

Olipas kattava paketti! Varsinkin tuo livingroom näyttää erittäin rentouttavalta paikalta. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 maaliskuun, 2014 - 20:39

Kiitos :). Kyllä tähän postaukseen vierähtikin arvioni mukaan yli 8 tuntia :P. Niin se todellakin näytti. Harmi, etten ehtinyt kokemaan sen rentouttavaa ilmapiiriä sen enempää. Ensi kerralla sitten 😉

Vastaa
Katja 28 maaliskuun, 2014 - 21:02

Voi kuinka viihtyisän näköinen hotelli. Ja nuo aamupalat on aina se mun juttu 😉
Erityisesti pidän siitä, että on laadukkaita mehuja tarjolla, sekä siitä että on leipävalikoimaa on reilusti ja että se on ihanan tuoretta. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 maaliskuun, 2014 - 21:06

Sitä se todellakin oli :). Jotenkin tuollaiset hotellit henkii sitä, että ne on perheomistuksessa. Fiilis on kaukana siitä mitä monet ketjuhotellit tarjoavat.
Useimmiten mehut tulee suoraan esimerkiksi koneesta, mutta Klaus K:ssa oli tarjolla ihan tuoreita mehuja, mikä oli todella iso plussa :). Oli myös hienoa, että muutakin oli tarjolla kuin appelsiinimehua ja omenamehua, kuten yleensä.
Tykkään syödä leipää aamiaisella, mutta jostain syystä en syö sitä melkein koskaan hotelleissa 😛 Ehkä se johtuu siitä, että tarjolla on niin paljon kaikkia muitakin herkkuja 😉

Vastaa
Inka 28 maaliskuun, 2014 - 22:17

Kattava oli nimenomaan!! Aivan mahtavaa, että sait tämmöisen tilaisuuden ja tosi kiva että jaksoit kirjoittaa näin yksityiskohtaisen selvityksen, mää en oo nimittäin koskaan yöpynyt Klaus K:ssa, mutta tämän luettuani tiiän ainakin mitä odottaa. 🙂

Ja erityispisteet meikäläiseltä aamiaisarvostelusta, sehän on melkeinpä se tärkein juttu hotellissa majoittuessa, ja voisin yöpyä tuolla jo pelkästään tuon aamiaisen vuoksi. Tai sitten mennä vaan vieraana ja varata asiakkaiden pöydän hehe. 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 maaliskuun, 2014 - 22:46

Kiitos :)! Monet ei ehkä uskalla näin alussa edes pyytää tällaista mahdollisuutta, mutta aina kannattaa yrittää 😉
Itsellänikään ei ollut Klaus K:sta mitään mielikuvaa ennen tätä vierailua, joten kaikki oli ihan uutta. Hieno juttu, jos päädyt tämän pohjalta valitsemaan kyseisen hotellin 🙂
Aamiaiset ovat kyllä ehdottoman tärkeitä arvosteluiden kannalta, mutta melkein hävettää jälkikäteen tuo lihalautanen x). Ehkä olisi pitänyt ottaa hedelmiä (allerginen), marjoja ja salaattia, jotta kaikki olisi näyttänyt värikkäämmältä. Tai sitten olisi pitänyt napata kuva naapuripöydän lautasesta 😛
Kannattaa tosissaan harkita myös ihan aamiaiselle menemistä, vaikkei yöpyisikään hotellissa, mutta älä ihmettele, jos jonottava asiakas katsoo vihaisesti 😛

Vastaa
Kthetraveller 29 maaliskuun, 2014 - 11:07

Wau Jerry, olipa kattava postaus, kiitos. Minä pääsin käymään silloin siellä Klaus K:ssa vietetyssä bloggaajaillassa ja ihastelin jo tuolloin hotellia pelkän alakerrankin takia. Hieno, uniikki hotelli jossa on todella panostettu pienimpäänkin yksityiskohtaan. Harvemmin tulee kyllä itse pääkaupunkiseutulaisena yövyttyä Helsingin hotelleissa mutta olen alkanut pohtia vakavasti vaihtoehtoa että voisi sitä joskus lomailla ihan Helsingissäkin. Olisi hienoa jättää lapset hoitoon ja ottaa miehen kanssa pieni nautinnollinen irtiotto arjesta. Me olemme olleet aina miehen kanssa ”hotelli-ihmisiä”, ts. hotellilla on hyvin suuri merkitys matkoillamme, joten kyllä Klaus K:n voisi lisätä ehdokkaaksi mahdolliseen ”romantic getaway”-listaan 😉

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 29 maaliskuun, 2014 - 11:26

Kiitos itsellesi :). Hienoa, että postaus toimii hyvänä tiedonlähteenä. Varsinkin nuo portaat ovat todella tyrmäävät, joten uskon, että pelkät yleiset tilatkin tekivät sinuun vaikutuksen. On harvinaista vierailla oman kotikaupunkinsa hotelleissa, mutta kannattaa todellakin harkita pientä pakoa arjesta, jolloin voitte olla ihan kahdestaan :). Hotellit ovat minulle ja avovaimolleni ehdottoman tärkeitä. Ne ovat tavallaan jopa matkan tärkein osuus, koska hotellit luovat taustan koko kokemukselle. Suosittelen lämpimästi erityisesti tuota Envy-huonetta yhdeksi vaihtoehdoksi ;). Jos teette reissunne kesällä, kannattaa harkita myös niitä tulevia Sky Lofteja, koska ne olivat kyllä ihan omaa luokkaansa 🙂

Vastaa
Kaukokaipuun Nella 29 maaliskuun, 2014 - 16:30

Täytyy sanoa, että ensimmäiseksi yhteistyöksi aivan erinomainen! Ja aivan erinomainen on postauskin: kaikki kattavasti esillä. Tällaista on ilo lukea. (:

Ja Klaus K on kyllä aivan hupea hotelli.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 30 maaliskuun, 2014 - 02:15

Oli todellakin erinomainen mahdollisuus erityisesti ensimmäiseksi yhteistyöksi. Kiitos :). Kiva, että pidit. Se todellakin on hieno paikka 🙂

Vastaa
Annika / Britannika 1 huhtikuun, 2014 - 00:53

Olipa kattava postaus, ja kiva lukea toisen mielipide tutusta hotellista. 🙂 Käyn paljon työmatkoilla Helsingissä ja yritän usein kokeilla eri hotelleja, Klaus Koossa on valitettavasti tullut negatiivisena puolena vastaan todella pienet huoneet, mietinkin heti kun aloin lukemaan ja kuulin että kyseessä oli yhteistyö että mikäköhän huone sinulle annetaan 😀 Itse kokeilin kerran myös sitä ”liikematkustajien huonetta”, mutta pakko sanoa että hintalaatusuhde ei kyllä siinä oikein täsmännyt, se oli epäinhimillisen pieni 😀 No lähtipäs tämä kommentti negatiivisesti käyntiin, onhan mulla tosta paikasta paljon hyviäkin kokemuksia ja jotain kai kertoo se että olen siellä jo useamman kerran asunut. Living room on huippu 🙂 Ehkä tän sun postauksen innoittamana minäkin voisin vihdoin kirjoittaa loppuun sen luonnoksissa roikkuvan postauksen samaisesta hotellista… 😀

Mielenkiinnolla odotan muidenkin hotellien arvosteluja, ehkä saan inspiraatiota ja jonain päivänä uskallan hypätä ulos mun pyhästä kolminaisuudesta (Klaus Koo, Haven, Glo) noilla Suomen reissuilla 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 1 huhtikuun, 2014 - 07:36

Kiitos, Annika :). Arvelin itse, että saisin pienimmän mahdollisen huoneen, mutta olin kyllä tyytyväinen tuohon vähän isompaan kokoluokkaan ;). Lueskelin paljon Trip Advisorin kommentteja ennen tuonne menemistä ja negatiivisissa kommenteissa huoneiden koko nousi esille. En itse nähnyt niitä Mini Passion -huoneita, mutta uskon, että ne ovat aika kompakteja ;). Toisaalta käsitin niin, että Klaus K:lla ja Glo Hotelsilla on sama homma: Pienin huone on enemmänkin nukkumista varten, jos työmatkalaiset eivät kuitenkaan ehdi viettää aikaa huoneessa. Ymmärrän tuon konseptin, mutta se on harmillista, jos se ei toimi halutulla tavalla. En tiedä oletko kokeillut esimerkiksi tuota Envyä, mutta en usko, että se olisi ainakaan liian pieni :). Parhaimmillaan se ei maksa paljoa enempää kuin Mini-huone. Suosittelen koittamaan niitä Sky Lofteja, kun ne valmistuvat ;). Ne olivat aika hulppeita. Kiva juttu kuitenkin, että olet tykännyt Klaus K:sta, vaikka huonojakin kokemuksia on :). Kaikki kehuu kauheasti tuota Living Roomia, joten kai sitä pitää itsekin päästä kokeilemaan ihan ajan kanssa.
Hienoa, jos tämän ansiosta kirjoitat sen jutun! Pitääkin tulla tarkkailemaan blogiasi ;). Mahtavaa, jos arvosteluistani on apua! Toivottavasti pääsen tämän vuoden aikana vielä moneen hotelliin, koska en ole itsekään päässyt kokeilemaan kuin paria hotellia Helsingissä. Mutta tuo ei kyllä ole hassumpi kolminaisuus 😉

Vastaa
Annika 1 huhtikuun, 2014 - 14:28

Hmm, ehkä mulla on käynyt tuuri sen Glon kanssa kun siellä on aina ollut ihan jättimäinen huone 😀 Tosin en oo koskaan käyny siellä uudessa Glo Artissa jossa on ilmeisesti pienemmät huoneet kun Kluuvilla.

Sky Lofteja en kehtaa ehkä laskuttaa firmalta, vois olla vaikea perustella tarvetta sviitille perustyömatkalla 😛 Mutta kuulostaa kyllä erittäin mielenkiintoselta, ehkä joskus jollain lomareissulla sitten..!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 1 huhtikuun, 2014 - 15:05

Tai sitten huoneluokka on ollut vaan niin hyvä ;). En muista, mikä sen huoneen nimi on, mutta ilmeisesti Kluuvin Glolla on Mini Passionia vastaava huone. En kuitenkaan mene takuuseen tästä.
Totta, firma ei ehkä tykkää sviiteistä ;). Suosittelen harkitsemaan lomareissulla tuota yhdeksi vaihtoehdoksi. Käyn näillä näkymin kokeilemassa Sky Loftia kesällä, kun ne valmistuvat, joten tänne tulee siitä sitten tarkempaa tietoa 🙂

Vastaa
maisasofia 4 huhtikuun, 2014 - 18:33

Upeaa designia ja loistava arvostelu! Itse olen käynyt Klaus K:ssa kerran, en tosin yöpymässä vaan Instagram Travel Thursday-iltamissa. Tykkään kuitenkin kuulemani ja näkemäni perusteella hotellin konseptista, joten yöpymistäkin voisin harkita 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 huhtikuun, 2014 - 19:29

Kiitos paljon, Maisa :). On kivaa saada positiivista palautetta erityisesti tästä ensimmäisestä arvostelusta. Harmi, etten itse ollut vielä mukana kuvioissa tuolloin, koska todella monet ovat sanoneet käyneensä juuri tuossa iltamassa. Suosittelen lämpimästi tätä hyvänä vaihtoehtona, jos yövyt Helsingissä :). Itsekin tykkäsin hotellin konseptista ja ainutlaatuisuudesta. Oli hienoa, miten hotellin teema näkyi kaikkialla eikä vain yhdessä isommassa asiassa. Mukavaa viikonloppua :)!

Vastaa
Helsingin hotellihuoneiden parhaimmistoa - Klaus K Sky Lofts 5 marraskuun, 2014 - 18:15

[…] Tämä hotelliarvostelu painottuu uuteen Sky Loft -huoneluokkaan. Jos haluat lukea tarkempaa arvostelua muista huoneluokista ja hotellista yleisesti, käy katsomassa aiempi postaukseni täältä. […]

Vastaa
Nora 13 helmikuun, 2017 - 14:49

Olipa kattava arvostelu ja paljon kuvia! Ehkä vähemmälläkin olisi selvinnyt, mutta ei ainakaan jäänyt mitään epäselvää. Pitää joskus itsekin pistäytyä Klaus K:ssa. Olen kuullut, että heillä olisi todella hyvä brunssi. 🙂

Nora/ http://dreamerachiever.com

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 13 helmikuun, 2017 - 16:45

Kiitos, Nora :). Tuo oli aivan ensimmäinen hotelliarvosteluni lähes kolmen vuoden takaa, joten toivon kehittyneeni tässä matkan varrella. Kuitenkin blogini juttu on juurikin mahdollisimman kattavat hotelliarvostelut, koska mieluummin tarjoan liikaa tietoa kuin liian vähän :). En ole syönyt brunssia, mutta ainakin aamiainen on todella laadukas, eli kannattaa käydä testaamassa. Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Naoma 17 elokuun, 2020 - 17:45

Heh, Klaus K:n taso on kyllä romahtanut sitten tämän postauksen. Huoneet kaipaa pikaista remonttia ja design on kaukainen muisto vain.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 elokuun, 2020 - 15:44

En ole itse yöpynyt Klaus K:ssa moneen vuoteen, joten en osaa omakohtaisen kokemuksen perusteella sanoa, missä kunnossa mitkäkin huoneet ovat nykyään. On kuitenkin selvää, että kaikkien hotellien huoneet kuluvat ja hotellit muuttuvat muutenkin, joten vuosia vanha postaus ei välttämättä enää pidä paikkaansa kaikkien asioiden kohdalta. Harmi, jos näin on tosiaan päässyt käymään :/

Vastaa
Jaakko 11 heinäkuun, 2022 - 22:53

Helsinkiin on tullut pahuksen monta upeaa hotellia tämän postauksen jälkeen. St. George, U14, Fabian jne.jne.

Glo hotels, Sokos hotels ja Scandic ovat saaneet uusia upeita hotelleja ja rempanneet vanhoja uuteen uskoon.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 12 heinäkuun, 2022 - 09:15

Olet ihan oikeassa, Jaakko. Tästä postauksesta on jo ikuisuus, joten Helsingin hotelliskene on muuttunut jo moneen otteeseen 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.