Home » Vinkkejä Helsinkiin kaivataan!

Vinkkejä Helsinkiin kaivataan!

by Jerry / Pako Arjesta

Tiedän, että blogi on ollut hävettävän hiljainen viimeaikoina, mutta siihen on kyllä hyvä syy :). Kuten useimmat jo tietävät, päätimme helmikuussa, että muutamme Helsinkiin. Kuukaudessa löytyi kämppä ja nyt tästä kuukausi eteenpäin niin asumme jo Helsingissä, joten kaikki tapahtuu hyvin nopealla aikataululla. Muutto toiseen kaupunkiin on itsessään jo todella iso ja aikaavievä juttu, mutta lisäksi olen tehnyt tämän viikon töitä aamusta yöhön (kyllä, yöhön… en iltaan). Tämän takia blogipostauksille ei vain ole ollut aikaa. Nyt teen tällaisen pikapostauksen viidessä minuutissa, jotta saan edes jotain ulos ja pääsen hieman rauhoittelemaan teitä :P. Lisäksi käytän tätä myös mahtavana välineenä uudelle Helsingin asukille, sillä tarvitsen muiden helsinkiläisten apua (mahtavaa, kohta olen helsinkiläinen… ainakin jollain tasolla 🙂 ).

IMG_7324

Koska olen tutustunut maamme pääkaupunkiin vain viikonloppureissujen yhteydessä, kaupungin tuntemukseni on melko hataralla pohjalla. Tästä syystä pyytäisin teitä kertomaan suosikkipaikoistanne, joita suosittelette minulle. Olisi mahtavaa saada kommentteihin ehdotuksia hyvistä lounaspaikoista, baareista, ravintoloista ja muista käymisen arvoisista kohteista (ruoka- ja juomapuoli kantakaupungista ja sen lähimaastosta ainakin tähän hätään). Eli kertokaa teidän suosikkipaikkanne ja jos jaksatte, perustelkaa hieman, miksi pidätte niistä. Tähän ihan alkuun tarvitsisin kuitenkin suosituksia hyvistä partureista keskustan alueelta. Olen nimittäin hankala tapaus sen suhteen, että muutan hiustyyliäni ehkä kerran kymmenessä vuodessa ja olen käynyt koko ikäni samassa parturissa. Tästä syystä uuden löytäminen stressaa lievästi. Tiedän, että lukijakuntani koostuu suurimmaksi osaksi naisista, mutta ehkä teidän kampaajanne leikkaavat myös miesten hiuksia tai kenties osaatte suositella paikkaa, jossa miehenne käyvät. Erityisesti tästä olisi todella suuri apu, jos saisin suosituksia. On nimittäin uuvuttava ajatus lähteä etsimään sopivaa paikkaa Helsingin sadoista partureista.

Nyt on pakko palata töihin, jotta saan rahaa muuttoa varten ;). Pyrimme julkaisemaan Tiian kanssa sunnuntaina ensimmäisen Kämp-postauksen, jos suinkaan mahdollista, joten pysykäähän kuulolla! Kyseessä on nimittäin ehdottomasti huippuhotelli! Mukavaa viikonloppua kaikille. Rentoutukaa minunkin puolestani, sillä tämäkin viikonloppu menee töissä :).

IMG_7255

PS. Jos joku teistä sattumoisin etsii uutta autoa, omani olisi nyt myynnissä :).

You may also like

16 kommenttia

Rimma - matkablogi 27 maaliskuun, 2015 - 19:57

Mies käy Ruoholahdenkadun Groom Rockissa Susannalla. Kuulemma huippu 🙂 Tervetuloo Helsinkiin!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 maaliskuun, 2015 - 20:33

Kiitos paljon, Rimma :)! Menin saman tien sivuille ja vaikutti siltä, että tuo on varteenotettava vaihtoehto. Olisi tarpeeksi lähellä kotiakin :). Kiitos!

Vastaa
Meri / Syö Matkusta Rakasta 27 maaliskuun, 2015 - 23:09

Parasta kiinalaista saa Mei Linistä (Hietalahdessa) tai Esplanadin kulmalta Don Bei Hu:sta. Älä odota mitään sellasta ”ostarieurokinkkiruokaa”, varsinkin Mei Lin on ihan huippu, ei yhtää kiinalaisravintolan näköinen paikka ja tosi edullinenkin ravintola. Meiän vakkari. Thaimaalaista/vietnamilaista kannattaa ettiä Kallion suunnilta. Ainakin Lie Mi, Lemongrass ja Binto B’staurant hyviä, sellaisia kotikutoisia paikkoja.

Björckin ravintoloista oon testannut Boulevard Socialin ja Farangin – molemmät äärimmäisen suositeltavia! Lisäksi vähän paremmista illallispaikoista hyviä ovat olleet ainakin Grotesk ja Pastis. Kesällä aivan ihana paikka on saaressa ihan Helsingin edustalla sijaitseva ravintola NJK. Kallista mutta hyvää ja niin tunnelmallinen kesäpaikka. 🙂 Björckin ravintoloista ja Groteskista saa muuten myös erinomaisia drinkkejä. Tuo Grostesk on jotenkin vähän kaikin puolin mun suosikki.

Pizzojen perässä kannattaa suunnata Putte’s Pizzaan keskustassa tai Alfon’s Pizzaan Viiskulmassa. Hyvää sushia Sushibar + Winesta tai Tokyo 55:sta Töölöntorilta…

Tässä nyt ainakin muutama ruokasuositus näin alkuun mitä äkkiseltään tuli mieleen! 😀 Hyvät lounaspaikat onki sitten jo vähän hankalampi juttu, niiden löytäminen on aina vähän hankalaa…

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 maaliskuun, 2015 - 23:55

Kiitos aivan mahtavista ehdotuksista! Todellakin toimin näiden varassa :D.

Olen syönyt kiinalaista Helsingissä ainoastaan Long Wallissa, joten pitää ehdottomasti testata muitakin. Thaimaa/Vietnam eivät ole kuuluneet ruokavaliooni, mutta ainahan sitä voi testata.
Björckin ravintoloista haluaisin käydä kaikkein eniten Gaijinissa, mutta voin luottaa, että sekin on mainio, jos itse tykkäät noista muista. Nekin pitänee testata. NJK:sta en ole kuullutkaan, mutta sopivasti kesäksi muutetaan sinne, joten eiköhän sitäkin kannata harkita :). Pastis on ainoastaan nimeltä tuttu, mutta erityisesti Groteskin cocktaileista on kuultu paljon hyvää. Se on siis varmaankin ensimmäisten joukossa testissä.

Pizzapaikkoja on testattu parikin kappaletta, mutta nuo ovat jääneet välistä… tähän mennessä ;). Ja rakastan sushia, joten kiitos noistakin :D!

Mahtavia suosituksia, joista on varmasti hyötyä pidemmälläkin aikavälillä, mutta erityisesti silloin, kun kaupunki on vielä ihan ”uusi tuttavuus” :). Kiitos paljon!

Vastaa
Tiia/reisereise 28 maaliskuun, 2015 - 11:15

Kesällä kannattaa ainakin käydä Cafe Regatassa. Se on lähellä Sibeliuspuistoa..Taivallahdessa, lähellä Töölöä. Kauniilla ilmalla on kyllä tosi täynnä, mutta tuurilla voi löytää oman paikan. Regatan juttu on kahvittelu ulkona, huonolla ilmalla en menisi kahvilaan, se on sisältä aivan minipieni ja jotenkin ahdistava. Aika usein joutuu siis jonottamaan.
Hm..rehellisesti sanottuna on aika vaikeaa suositella ravintoloita, en ole kovin monessa sitten kuitenkaan käynyt ja en tiedä mitkä ovat tarpeeksi ”luksuksta”, että niitä voisin suositella tässä.
Yksi vähän hienompi ravintola tulee mieleen, keskustassa sijaitseva Kosmos. Menu on aika suomalaispainotteinen, mutta erinomainen paikka, jos esimerkiksi tulee vieraita ulkomailta ja he haluavat maistaa suomalaista ruokaa. Itselle maistui kyllä myös hyvin suomalainen ruoka. Ja oli jotenkin erilaista, kun hovimestari otti takin ja auttoi päälle, yleensä käyn ravintoloissa, joissa ei edes välttämättä ole narikkaa. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 maaliskuun, 2015 - 11:58

Regatastakin olen kuullut, mutten ole ikinä käynyt siellä. Kiitos siis vinkistä ja tarkemmista suosituksista tuon suhteen!

Ymmärrän, että ravintoloita voi olla hankala suositella, mutta siksi kysyin erityisesti lukijoiden omia suosikkeja :). En sano missään nimessä pahalla, mutta olet saanut hieman väärän käsityksen, sillä tuo luksus painottuu hotelleihin ja matkustusluokkiin, muttei lainkaan ravintoloihin :). Eli on todella harvinaista, että käyn oikeasti kalliissa ravintolassa. Kaikki siis käy :). Löytyisikö silloin enemmän suosituksia :)?

Kosmoksessa kävin viimeksi joskus 10 vuotta sitten, joten vahvaa mielikuvaa ei ole siitä :). Tiedän kuitenkin, että sitä kehutaan paljon, joten kiitos tästäkin vinkistä!

Vastaa
Marimente 28 maaliskuun, 2015 - 14:47

Huippua että teillä on pian muutto edessä ja uudet tuulet puhaltaa kevään myötä! 🙂 Parturivinkkejä mulla ei valitettavasti ole, koska kävin Helsingissä vähän millon missäkin kampaajalla ja tämä pitkä letti ei hirveän usein tarvi leikkailuja (tai oon vaan laiska käymään kampaajalla, hehheh..)

Jos tykkäätte meksikolaisesta niin Cholo on aivan ehdoton taco- ja burritokaturuokakeittiö Lönnrotinkadulla: https://www.facebook.com/CholoStreetMex
Ja sama omistaja avasi myös hiljattain Lucha Loco-taquerian, jossa voi itse koota oman tacoherkun.

Ei muuta kun tervemenoa Helsinkiin! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 28 maaliskuun, 2015 - 16:58

Niinpä, tää on niin mahtavaa :D! Nuo ravintolaehdotukset kuulostavat hyviltä, joten kiitos niistä :). En ole varmaankaan syönyt aitoa meksikolaista ruokaa kertaakaan missään ravintolassa, joten nyt on hyvä mahdollisuus siihen.
Kiitos paljon :)!

Vastaa
Susanna 30 maaliskuun, 2015 - 23:00

Minä olen alunperin Helsingistä joten jotain vinkkejä löytyy. Helsingissä on ainakin kesällä myös muutamia kivoja rantoja, esim. Aurinkolahti. Muistaakseni siellä näkyi myös sightseeing veneitä joilla voi tehdä retkiä lähisaariin. Kaivopuistossa kannattaa tietysti käydä ja on monia muitakin hienoja alueita kun vaan etsii löytää. Kampin suuresta ostoskeskuksesta tulee nykyään ihan mieleen esim. Berliinin juna-asema ja muutkin Saksan asemat, siellä on paljon kaikkea ravintoloista kauppoihin ja aukiolla on melko usein musiikkia ja tapahtumia 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 30 maaliskuun, 2015 - 23:26

Kiitos vinkeistä, Susanna :). Kaikki tällaiset ovat tervetulleita, koska Helsinki on kaikista vierailukerroista huolimatta melko tuntematon kaupunki minulle.

Vastaa
Martina 31 maaliskuun, 2015 - 14:32

Parturiasiassa en osaa valitettavasti auttaa, sillä käyn itse pari kertaa vuodessa satunnaisella kampaajalla Grouponin tarjouksilla ja Henkkakin leikkaa hiuksensa pääasiassa itse. Mutta ravintolasuosituksia löytyy hihasta vaikka kuinka paljon!

Kuten puhuimmekin jo, voisimme lähteä tutustumaan Helsingin ravintolatarjontaan yhdessä sitten kun olette asettuneet uuteen ihanaan kotikaupunkiinne. Kokeilemisen arvoisia paikkoja on niin paljon, etten osaa alkaa luetella niitä nyt tähän sen kummemmin, ja uusia paikkoja tuntuu aukeavan koko ajan lisää.

Tai no okei, muutaman paikan voisin mainita: Gaijinista ja Kobesta olikin jo puhetta ja pääsiäisen jälkeen aukeaa Helsingin ainoa kelluva ravintola Meripaviljonki, jonka kävimme ennakkotestaamassa, ja josta pidimme kovasti (siitä on tulossa postauskin ensi viikolla). Hyvää pihviä saa Stefan’s Steakhousesta sekä Graniittilinnasta (joista löytyy Tiiallekin varmasti syötävää) ja kesällä ihan ehdoton nautiskelupaikka on Liuskaluodon Skiffer Helsingin edustalla. Sieltä saa kaupungin parhaat pizzat ja pienellä luodolla on ihanan merellinen meininki. Esimerkiksi sinne voisimme mennä yhdessä, sillä Skifferiin on päästävä vähintään kerran kesässä. 🙂 Sieltä saa myös salaatteja jos pizza ei maistu.

Jos tarvitsette mitä tahansa apua Helsinkiin asettumisessa niin meihin saa ottaa yhteyttä! Ja vielä kerran, tervetuloa tänne! Olen varma että viihdytte! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 31 maaliskuun, 2015 - 16:07

No sen kyllä uskon, että ravintolasuosituksia löytyy teiltä vaikka millä mitalla :)!
Ja ehdottomasti odotan sitä innolla, että pääsemme tutustumaan uuden kotikaupunkimme ravintolatarjontaan teidän kanssanne :D. Ei voi parempia oppaita saada ;).

Voi olla, että Gaijiniin pitää mennä juhlistamaan muuttoa, mutta joka tapauksessa sinne on pakko päästä jo alkukesästä. Meripaviljonki sneak peekin näinkin jo aiemmin ja se kuulosti kiinnostavalta, joten odotan innolla varsinaista postausta :). Nuo kaikki kuulostavat mainioilta vaihtoehdoilta, joten mielellään testaamme niitä! Jos olette sitä mieltä, että Skifferiin pitää päästä, sitten mennään sinne :). Ja hei, pizzahan todellakin maistuu ;).

Kiitos todella paljon, Martina :)! On niin kiva kuulla, että sanot noin ja arvostamme sitä oikeasti. Olen kyllä ihan varma, että me viihdymme Helsingissä ja siinä asiassa auttaa suunnattomasti se, että on jo nyt tiedossa mukavia hetkiä uusien kavereiden kanssa :)!

Vastaa
Reason for a Season 4 huhtikuun, 2015 - 18:42

Tervetuloa! Mä heitän nyt yhden vinkin alkuun. Lounas: Say Delicious Kalliossa. Hintaa alle 10e ja sillä saa alkuruuan, pääruuan ja jälkkärin. Aina kun mä oon käynyt niin paikka on ollut mukavan rauhallinen ja ruoka on ollut hyvää. Ei tule ”lounasmainen” fiilis vaan nätisti tehdyt annokset, ihan kuin illallisaikaan. Täällähän riittää kyllä hyviä ravintoloita vaikka vuoden jokaiselle päivälle, ehkä sitten myöhemmin lisää vinkkejä :D.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 huhtikuun, 2015 - 18:59

Kiitos! Tuosta en ole kuullutkaan niin kuin en oikein muutenkaan Kallion paikoista, joten kiitos vinkistä :)! Kuulostaa kivalta paikalta, koska en oikein kauheasti välitä sellaisesta lounaasta, joka näyttää tulleen koulun ruokalasta :P. Tuo siis olisi juuri oikeanlainen. Ja niitä ravintoloita todellakin riittää, mistä olenkin todella innoissani :D. Kaikki vinkit ovat tervetulleita myös myöhemminkin ihan mihin postaukseen tahansa. Tai vaikkapa maililla tai Facessa! Kaikkea tietoa arvostetaan, joten kiitos tästä :).

Vastaa
Velma 5 huhtikuun, 2015 - 14:58

Mä oon vähän huono ravintoloissa kävijä, niin enempi tulee käytyä kahviloissa, vaikken niissäkään käy niin usein tällä hetkellä. Oma suosikkini on Carusel Eiranrannassa, koska sieltä saa isoja korvapuusteja. 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 5 huhtikuun, 2015 - 16:35

Kiitos tuosta vinkistä :)! Kävin siellä viimeksi joskus ihan pienenä vanhempieni kanssa ja muistan niiltä ajoilta herkulliset croissantit, vaikka siitä on jo varmaankin yli 15 vuotta. Pitää mennä kesän aikana testaamaan ;).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.