Home » Unelmientäyteinen viikonloppu Helsingissä – Here we come!

Unelmientäyteinen viikonloppu Helsingissä – Here we come!

by admin

SamppanjaOnko teillä joskus sellaisia päiviä tai kenties viikkoja, että kaikki menee mahtavasti? Siis sellaisia, kun jokainen asia loksahtaa paikoilleen? Tämä viikonloppu on ollut sellainen. Lähdimme Tiian kanssa torstaina Helsinkiin mainiolle blogiristeilylle, joka sisälsi koulutusosion ja tietysti sitä kaikkein parasta, eli verkostoitumista muiden matkabloggaajien kanssa (kiitos tästä Rantapallolle ja yhteistyökumppaneille!). Alunperin, kun varasimme junaliput Helsinkiin pari kuukautta sitten, tarkoituksemme oli juhlia Tiian syntymäpäiviä. Kuitenkin ajan kuluessa mukaan tuli myös risteily ja jotain todella tärkeää elämämme kannalta.

Risteily

Risteily oli todella mukava, mutta täytyy myöntää, että itselläni oli ajatukset aika lailla perjantaiaamussa. Miksikö? Siksi, että menimme katsomaan silloin ensimmäistä kertaa asuntoa Helsingistä. Viikkoa ennen tätä reissua huomasin netissä todella hyvältä kuulostavan asuntovaihtoehdon. Kyseessä oli isomman yrityksen vuokra-asunto, joten laitoin samantien yleishakemuksen menemään. En kuitenkaan halunnut jättää näin isoa päätöstä pelkän hakemuksen varaan, joten otin puhelimen käteeni seuraavana päivänä ja lähdin soittelemaan tarvittaville henkilöille, jotta he tajuaisivat kuinka tosissamme olemme asunnon saamisen suhteen. Tästä oli ilmeisesti hyötyä, sillä sain lopullisen päätöksen perjantai-iltapäivänä, missä kerrottiin, että asuntohakemuksemme on hyväksytty ja saamme asunnon, jos vain niin haluamme. Saimme sovittua näytön seuraavalle perjantaille kello 11 (eilen) ja lopullinen päätös piti antaa kello 15 mennessä samana päivänä. Katseltuamme asuntoa puolisen tuntia päätimme kävellä takaisin keskustaan ja miettiä samalla paikan hyviä ja huonoja puolia. Jatkoimme pähkäilyä hotellille saavuttuamme ja yritimme koota ajatuksiamme. Päätös oli niin valtavan tärkeä, ettei sitä voinut tehdä ihan hetkessä. Kuitenkin jonkin ajan päästä tiesimme, mitä haluamme tehdä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että 1.4.2015 alkaen meillä on asunto Helsingissä :D!

Pienenpieni sneak peek uudesta kodistamme

Pienenpieni sneak peek uudesta kodistamme

Emme voi tajuta tätä vieläkään! Olemme unelmoineet Helsingissä asumisesta jo monta vuotta ja nyt yhtäkkiä kuukausi sen jälkeen, kun aloimme miettiä mahdollista muuttoa, meillä onkin asunto sieltä! Voisi sanoa, että nopeaa toimintaa :). Vuokra valitettavasti tuplaantui (ylläri ylläri), mutta toisaalta meidän ei tarvinnut tehdä lainkaan kompromisseja asunnon viihtyvyyden, koon tai sijainnin suhteen verrattuna nykyiseen kotiimme. Pelkäsimme, että kompromissit voisivat olla isojakin, mutta lopulta löysimme mahtavan kohteen. Muuttopäivä ei ole vielä selvillä, mutta näillä näkymin osoite siirtyy huhtikuun aikana tai aivan viimeistään toukokuussa. En malta odottaa!

Nyt on tietysti kamala kiire hoitaa kaikki hommat kuntoon, että voimme muuttaa. Tämä sisältää sen, että minun on pakko myydä autoni, vaikka en millään haluaisi luopua siitä. Helsingissä ei vain ole järkeä pitää autoa (tässä tapauksessa) ja siitä saa taas hyvän turvakassan muuttoa ja nousevia kuluja varten. Siispä, jos joku teistä tuntee jonkun, joka haluaisi ostaa mustan -05 Audi A6 3.0 TDI:n automaattivaihteistolla ja kaikilla herkuilla (alle 95 000 km ajettu), mainitkaa heille, että nyt on erinomainen yksilö myynnissä :). En nimittäin millään raaskisi luopua tuosta juurikin sen takia, että yksilönä se on upea, mutta tämä on yksi niistä harvoista kompromisseista, joita joudumme tekemään.

Mutta tässähän ei tietenkään ollut vielä kaikki mukavat asiat. Pääsimme nimittäin testaamaan Tiian kanssa Suomen arvostetuimman hotellin, eli tietysti Kämpin! Täytyy sanoa, että se teki syvän vaikutuksen meihin molempiin. Kaiken kruunasi upea illallinen hotellin ravintola Yumessa. Näistä on tulossa omat jättipostauksensa lähiaikoina.

Kämp-portaat

Hotel Kämp

Ihan kuin tämä ei olisi ollut tarpeeksi, mutta sain kuin sainkin vielä varmistuksen yhteistyöstä, jota olen pohjustellut jo pari kuukautta. Tällä kertaa kyseessä ei ole hotelli tai suoranaisesti matkailuun liittyvä yritys vaan nyt on kyse kellosta. Kyllä, rannekellosta. Aloitin nimittäin yhteistyön Perkko Oy:n kanssa, joka tuo Suomeen Casion G-Shock -merkkistä rannekelloa. Instagram-tiliäni seuraavat ovatkin jo nähneet silloin tällöin G-Shockeja ranteessani, mutta teimme sopimuksen erityisestä kellosta, jota ei ole myyty Suomessa arviolta kuin pari kappaletta. Tälläkin hetkellä tuo kello on ranteessani, vaikken yleensä koskaan pidä kotona kelloa :). En vain halua ottaa sitä pois, koska se on niin upea! Syy, miksi halusin ehdottomasti valita tämän kyseisen kellon, merkin ja yrityksen yhteistyöhön kanssani, on se, että tämä malli sopii täydellisesti matkailijoille. Selitän tämän tarkemmin myöhemmin omassa postauksessaan, mutta tästä lähtien en matkusta mihinkään ilman tätä.

G-Shock GPW-1000-1A

G-Shock GPW-1000-1A (tarkkasilmäisimmät ehkä näkevät jo ensimmäiset viittaukset matkailuun)

Täytyy myöntää, että nämä viime päivät ovat olleet onnistuneempia ja upeampia kuin… no… koskaan! Vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiin liittyen näihin mainitsemiini asioihin, jos jokin jäi mietityttämään tai haluatte lisätietoja :). Tietysti vastaan tietyissä rajoissa :P.

Toivottavasti myös teidän viikonloppunne on onnistunut! Mukavaa lauantai-iltaa kaikille :D!

You may also like

29 kommenttia

Sandra 14 maaliskuun, 2015 - 22:01

Ihan mahtavalta kuulostaa! Joskus tosiaan kaikki vain loksahtaa paikoilleen ja silloin siitä pitää nauttia! Onneksi olkoon 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 14 maaliskuun, 2015 - 22:34

Kiitos :)! Sitä se todella on! Hyvin sanottu :).

Vastaa
jerina 14 maaliskuun, 2015 - 22:32

Vautsi! Onnittelut kämpästä! Oli kyllä nopeeta toimintaa. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 14 maaliskuun, 2015 - 22:35

Kiitos! Kyllä, pelottavan nopeaa 🙂

Vastaa
Meri / Syö Matkusta Rakasta 14 maaliskuun, 2015 - 22:38

Mitä kautta asunto sitten lopulta löytyi? 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 14 maaliskuun, 2015 - 22:47

Olisikohan ollut vuokraovi.comin tai muun vastaavan kautta :). Valitettavasti lehti-ilmoituksella tuli vain yksi puhelu, joka ei sopinut meille, mutta onneksi se löytyi tätä kautta :)!

Vastaa
Meri / Syö Matkusta Rakasta 14 maaliskuun, 2015 - 23:43

Okei! Tärkeintä että löytyi 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 13:00

Se on totta :)!

Vastaa
ulla50 15 maaliskuun, 2015 - 00:58

Wau, onnea tosi paljon!! Onpas teillä tosiaan ollut huikea viikko! Mekin muutettiin aikoinaan Helsinkiin kahdessa viikossa siitä kun päätettiin tänne muuttaa ja hyvä tuli, joten no worries =) Ja vitsi pääsette muuttamaan niin että kesä on käsillä – ja Helsinkihän on ennen muuta ihan paras kesäkaupunki! Eli herkut ajat ei varmasti tuu jäämään tähän viikkoon =)

Hienolta näyttää Kämp ja kello! Onnea myös niistä =)

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 13:02

Kiitos! Niin todellakin on :D. Kahdessa viikossa?! No huhhuh! Ja meillähän löytyi vasta asunto, joten varsinaiseen muuttoon menee vähintään kuukausi lisää. Eli pistitte kyllä aika hösseliksi :P.
Niinpä! Pääsemme tutustumaan Helsinkiin koko kesän ajan, joten se on mahtava kickstart tälle muutokselle :). Tiedän, että tästä on suunta vain ylöspäin ja ajat todellakin tulevat paranemaan :).

Kiitos, ne ovat molemmat upeita :D. Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Annika / Britannika 15 maaliskuun, 2015 - 03:22

Tästä oikein tarttuin hyvä fiilis kun oli niin positiivinen postaus kaikin puolin! Ja onnittelut uudesta kämpästä! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 13:02

Kiva kuulla :)! Hienoa, jos voi tavallaan jakaa omaa onneaan vähän muillekin. Kiitos paljon :)!

Vastaa
Inka 15 maaliskuun, 2015 - 07:48

Huippu juttu Jerry! Ihanaa että asunto oli sopiva ja set löytäminen ei sitten lopulta vaatinut enemää stressiä tai hampaiden kiristystä. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 13:03

Kiitos, Inka! Ihan totta :). Päästiin oikeastaan aika helpolla siihen nähden, että asuntoa etsittiin vain kuukausi, mutta sinäkin aikana ehti tulla stressiä sen verran, että onneksi asia on nyt hoidettu :D.

Vastaa
Martina 15 maaliskuun, 2015 - 09:31

Jes, tätä uutista olen odotellutkin! Ihan mahtavaa että kämppä miellytti! Tervetuloa Helsinkiin! Oli kiva nähdä teitä molempia torstaina. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 13:04

Kiitos paljon :)! Täältä tullaan! Samoin, oli todella mukava vihdoin tavata teidät molemmat ihan kasvotusten :). Ehkä voittekin lähteä jossain vaiheessa sitten näyttämään meille jotain hyvää ravintolaa Helsingistä ;). Mutta sanon jo heti, että käykää ihmeessä siellä Yumessa ainakin siinä vaiheessa, kun ruokalista uudistuu (ajankohta ei vielä ihan selvillä, mutta lähikuukausina).

Vastaa
Martina 15 maaliskuun, 2015 - 13:42

Ehdottomasti voidaan lähteä tutkimaan Helsingin ravintolatarjontaa yhdessä! Täällä on niin paljon kivoja paikkoja, joista kaikissa mekään ei olla vielä ehditty käydä. Ja nyt kun kesä lähestyy on suorastaan pakko päästä nauttimaan aurinkoisesta Helsingistä. Kiitos vinkistä! Yumea täytyy käydä kokeilemassa! Jään odottelemaan postaustanne siitä. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 14:34

Mahtava juttu :)! Olisi nimittäin tosi kiva päästä tutustumaan teihin paremmin ja tietysti samalla Helsinkiin ja ravintoloihin :). Uuteen kaupunkiin muuttamista helpottaa kummasti, kun on tuttuja siellä :P. En osaa vielä sanoa, missä vaiheessa postaus tulee, mutta se on ehdottomasti tulossa!

Vastaa
Katja 15 maaliskuun, 2015 - 10:05

Tuli niiin onnellinen ja mahtava fiilis tästä kirjoituksesta! Paljon onnea teille molemmille näistä upeista jutuista 🙂

Välillä elämässä tosiaan tulee tuollainen vaihe, jolloin kaikki loksahtelee paikoilleen ja yhtä hyvää asiaa seuraa toinen hyvä asia (tämä onkin hyvä tasapainotus niille kakkakikkare-hetkille). Ehkä siitä voi ainakin päätellä, että on menossa oikeaan suuntaan? Ja itse arvostan ihan älyttömästi tuota, että kun teitte päätöksen Helsinkiin muutosta niin toimitte heti asian eteen! Niin sen kuuluukin mennä!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 13:06

Kiitos kovasti, Katja :D! Hienoa, että hyvä fiilis välittyy myös sinne toiselle puolelle :).

Ihan totta. Vasta eilen ajattelin juurikin noin, että tuo kertoo siitä, että on oikeasti menossa siihen suuntaan, mihin oma sisin haluaa. Ehkä tästä on tulossa vielä syvällisempi postauskin ;). Kiitos, tuo on kivasti sanottu :). Olen kuullut aiemminkin kommenttia siitä, että kun päätän jotain, laitan pyörät pyörimään, että se hoituu mahdollisimman nopeasti. Olen kärsimätön :P. Se on heikkous ja vahvuus. Riippuu vain siitä, miten sen näkee :P.

Vastaa
Jenna 15 maaliskuun, 2015 - 18:25

Heiiii ihan mahtavaa! Onnea uudesta kodista 🙂 Niin niillä asioilla on tapana järjestyä. Kyllä se audikin uuden turvallisen kodin löytää!
Hyvän mielen postaus 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 19:49

Kiitos paljon, Jenna :)! Niinhän niillä tosiaankin on, varsinkin, jos on asenne kohdallaan. Kyllä se varmasti löytää :).
Kiva, että hyvä mieli välittyy sinne asti!

Vastaa
Jenna / Journey Diary 15 maaliskuun, 2015 - 20:24

Huikeeta, noin paljon kivoja juttuja! Paljon onnea uudesta kodista, nopeaa toimintaa kyllä (: Näin niitä unelmia toteutetaan!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 20:27

Kiitos :)! Unelmathan on tehty toteutettaviksi ;). Tai no… itse taidan nykyään kategorisoida unelmat tavoitteiksi juurikin tuon takia :P. Kiitos kommentistasi :)!

Vastaa
Positiivisuutta peliin: avain onnellisuuteen - Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 20:32

[…] mainitsinkin edellisessä postauksessani, nämä viime päivät ovat olleet uskomattoman upeita. Kaikki on mennyt juuri niin kuin […]

Vastaa
lena / london and beyond 17 maaliskuun, 2015 - 16:17

Jee hyvä Jerry ja Tiia! Tätä postausta oli tosi kiva lukea, joskus tosiaan palat loksahtelevat paikalleen mikä on tosi kivaa 🙂 Tuo kämppä näyttää tosi kivalta, kiinnostaisi siitäkin lukea 😉

Vielä kerran onnea!!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 17 maaliskuun, 2015 - 18:34

Kiitos :)! Hienoa, että tykkäsit postauksesta. Kiitos omasta avustasi asuntovinkkien suhteen :)!
Se on kyllä tosi kiva, mutta sitäkin kivempi, kun pääsemme muuttamaan sinne :P. En osaa yhtään sanoa näkyykö uusi asunto omissa jutuissani kuinka paljon, mutta Tiian blogi tulee varmasti täyttymään kaikenlaisista kuvista sitten aikanaan, kun tavarat on paikallaan :D. Eli kannattaa seurailla Tiian sisustusblogia ;).

KIITOS :)!

Vastaa
henkka 6 huhtikuun, 2015 - 21:14

Tulen nyt hieman myöhässä kommentoimaan näihin kaikkiin postauksiin. 😀 Hei ihan mielettömästi onnea hyvän päätöksen tekemisestä ja uudesta kämpästä! Lämpimästi tervetuloa Helsinkiin, teille tulee varmasti upea kesä täällä! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 6 huhtikuun, 2015 - 21:21

Eihän nämä ole koskaan myöhässä! Kommentit ovat aina tervetulleita :).
Kiitos paljon, Henkka! Kesästä ja muustakin ajasta tulee varmasti upeaa Helsingissä :D! Emme malta odottaa. Enää kolmisen viikkoa ja sitten jää Lappeenranta taakse.
Teilläkin lähenee se Tokion matka, eikö? Muutto on saanut pidettyä matkakuumeen aisoissa, koska aivot ei pysty käsittelemään montaa asiaa kerralla, mutta pikkuhiljaa alkaa taas tuo Japanikuume nostaa päätään x).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.