Home » Unelman toteutus – muutto Helsinkiin

Unelman toteutus – muutto Helsinkiin

by Jerry / Pako Arjesta

Sanon heti alkuun, ettei tämä ole vielä varmaa, mutta näyttää vahvasti siltä, että muutamme Tiian kanssa Helsinkiin kevään tai kesän aikana. Tämä on jotenkin outo fiilis, koska vasta viime viikolla aloin pitkästä aikaa harkitsemaan Helsinkiin muuttoa ja jostain syystä vein asian ajatustasolla pidemmälle kuin yleensä. Viimeksi mietimme muuttoa noin vuosi sitten, mutta Helsinki on ollut mielessä jollain tasolla jo vuosia. Aina, kun on kyseessä jokin hieman suurempi ja haastavampi asia, on todella helppoa keksiä tekosyitä, miksei tekisi jotain. Helsingin suhteen on aina ollut kyse rahasta. Olemme sen verran vaativia asumisen suhteen, että vuokrataso luultavasti tuplaantuu nykyiseen asuntoomme verrattuna. Tämä rahallinen riski on pelottanut ja siirtänyt päätöstä jatkuvasti eteenpäin. Nyt kuitenkin ajattelimme, että ”jos ei nyt, milloin sitten”. Jossain vaiheessa vain tulee se tilanne, että päätös on pakko tehdä suuntaan tai toiseen.

Lappeenranta on monien mielestä kiva kaupunki, mutta meille sillä ei ole enää mitään tarjottavaa. Kaikki tapahtumat (erityisesti bloggaamiseen liittyvät) pidetään Helsingissä ja kaikki mielenkiintoiset ravintolat, baarit, kahvilat ja kaupat löytyvät sieltä. Sitä paitsi matkustaminen on paljon helpompaa Helsingistä käsin.

Nyt täytyy vain löytää se asunto. Tällä hetkellä olemme katselleet alueita, kuten Hermanni, Ruoholahti, Punavuori, Kamppi, Töölö, Vallila ja Arabianranta. Joitan kivoja yksilöitä on tullut vastaan, mutta vielä mikään ei ole tuntunut juuri siltä omalta. Parin viikon päästä lähdemme Helsinkiin tutustumaan Kämp-hotelliin, viettämään Tiian synttäreitä ja osallistumaan bloggaajatapahtumaan. Samalla aiomme käydä parissa asuntonäytössä, jos vain saamme ne sovittua sille ajalle. Voi olla, että muutto tulee yllättävänkin nopeasti, mikä tuntuu todella oudolta, koska Helsinki on ollut unelmamme jo niin kauan. Yhtäkkiä se voikin olla todellisuutta.

Asunnon etsintään liittyen otan mielelläni vinkkejä vastaan, jos esimerkiksi tunnette jonkun, joka on laittamassa siistin, hyväkuntoisen kolmion vuokralle näiltä aiemmin mainituilta alueilta :). Tällaiset vinkit voi laittaa sähköpostilla (pakoarjesta.blogATgmail.com) tai kommentilla tähän postaukseen.

Ps. Blogin synttäriarvonta loppuu huomisiltana, joten käykäähän osallistumassa, jos ette sitä vielä tehneet. Rikotaan 300:n osallistujan raja! Alle 20 puuttuu enää :)!

You may also like

24 kommenttia

Lotta Watia | Unagidon 22 helmikuun, 2015 - 18:35

Tykkään! Todellakin täytyy uskaltaa tehdä se harppaus kohti unelmaa eikä sitten joskus ihmetellä, että ”miksi ei tehty sitä silloin…”. Peukut pystyssä, että kaikki menee putkeen. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 22 helmikuun, 2015 - 18:58

Kiitos paljon :)! Toivotaan parasta, mutta kyllä kaikki järjestyy niin kuin halutaan :). Olisi kamalaa miettiä joskus vanhana, että ”hitto kun ei lähdetty”.

Vastaa
Meri / Syö Matkusta Rakasta 22 helmikuun, 2015 - 19:01

Pakko nyt uudestaan tunkea nokkansa tähän sun muuttoasiaan! 😀 Sen jälkeen, kun me löydettiin meidän oma kämppä Hesarin sunnuntailehteen asuntoilmoitus laittamalla, oon suositellut kaikkia tekemään saman. Ellette siis jo näin ole tehneetkin. Me saatiin ihan jonoksi asti asuntotarjouksia, vaikka oltiin (alhainen) vuokrarajakin ilmoituksessa mainittu ehdoksi. Ja kämppiä oli ihan niin uusista alkaen, ettei koko talo ollut vielä edes valmistunut.

Nyt sitten asutaan tyytyväisinä Helsingin mittapuulla isossa asunnossa Ullanlinnassa vanhassa jugendtalossa, ja maksetaan vuokraa lähes saman verran kuin mä maksoin aikaisemmin aivan minimaalisesta yksiöstä Hakaniemessä. Suosittelen siis kokeilemaan onneaan, tosin kolmion löytyminen varmasti hankalampaa kuin kaksion. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 22 helmikuun, 2015 - 19:07

Tunge ihmeessä :P! Eli kiva vaan, kun jaksat kommentoida :). Tuo on todella hyvä vinkki, jota en olisi ikinä tajunnut :O. Pistetään ehdottomasti harkintaan! Osaatko sanoa tuliko teille tarjouksia asunnoista, joita ei löytynyt netistä?

Tämä on hieno onnistumistarina, joka rohkaisee kokeilemaan samaa itsekin :). En ole oikein tottunut tuollaiseen ”vanhan koulukunnan” ilmoitustyyliin, joten sen takia tuo ei käynyt mielessäkään. Ajattelen helposti, että jos jotain ei löydy netistä, sitä ei ole olemassakaan.

Vastaa
Meri / Syö Matkusta Rakasta 22 helmikuun, 2015 - 22:18

Siis mähän selasin nettiä kuin hullu etsiessäni kämppää, joten olin kyllä hyvin perillä tarjonnasta. Ja lähes mikään tarjotuista asunnoista ei ollut netissä! Monetkaan ei jaksa esim. Oikotielle laittaa kämppää, koska eivät jaksa pitää esittelyjä useille eri ihmisille ja pähkiä sitten kuka on paras jne.

Sattumoisin tää meidän kämppä oli myös Oikotiellä, ja oltiin soitettu lukuisia kertoja välittäjän numeroon, ja kun lopulta saatiin välittäjä kiinni niin välittäjä ei sitten ikinä saanut vuokranantajaa kiinni ja asia jäi siihen. Kunnes lopulta vuokranantaja itse soitti kämpästä meille meidän ilmoituksen perusteella!

Niin ja jos ruotsi taipuu niin poikaystävä vinkkasi, että Kyrkpressenissa (ruotsinkielinen Kirkko&Kaupunki?) ilmoittamalla jotkut ovat saaneet aika hyviä diilejä. Rikkaat suomenruotsalaiset mummelit vain odottavat, että eteen tupsahtaa joku siveellinen vuokralainen, jolle saavat tyhjillään olevan arvokämppänsä vuokrata. 😀 Tai näin legenda ainakin kertoo. 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 helmikuun, 2015 - 07:41

Nyt kuulostaa vieläkin paremmalta! Ymmärrän kyllä, miksi kaikki eivät välttämättä jaksa laittaa kämppää nettiin, mutten ollut ajatellut sitä aiemmin.
Teillä kävi kyllä ihme tuuri tuon kanssa :P.

Tuo ruotsijuttu oli hieno vinkki, mutta kyseinen kieli ei taivu ihan niin hyvin, että yrittäisin etsiä kämppää sen avulla ;). Ainakaan ihan ensimmäiseksi :). Kiitos kovasti näistä vinkeistä! Pitää ehdottomasti laittaa lehteen ilmoitus, jos ei nyt parissa päivässä löydy jotain suorilta käsiltä.

Vastaa
Merja 23 helmikuun, 2015 - 12:48

Mie ja Pico ja Håkan voidaan jeesata ruotsalaisissa ilmoituksissa:)

Jerry / Pako Arjesta 23 helmikuun, 2015 - 18:27

Katsotaan, jos siihen tulee tarvetta :). Kiitos!

jerina 23 helmikuun, 2015 - 00:52

Joo, hei sama juttu täällä! Mä oon löytänyt vissiin kaikki kämppäni, joissa oon asunut, sanomalehdistä. Joko laittamalla oman ilmoituksen tai katsomalla vuokranantajien ilmoituksia sieltä. Asunnon omistajissa on paljon vanhempaa porukkaa, jotka ei välttämättä oo ihan sinut internetin kanssa eikä sen takia ehkä ihan tietoisia vallitsevasta hintatasostakaan, joten kannattaa ainakin katella Hesarin sunnuntai ilmoituksia.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 helmikuun, 2015 - 07:43

Kiitos vinkistä! Hienoa kuulla, että muillakin on käynyt näin. Se rohkaisee entistä enemmän siihen lehti-ilmoitusten maailmaan.

Vastaa
Miila 22 helmikuun, 2015 - 19:14

Ihana lukea tälläisia unelman toteutus -postauksia! Tälläiset saa ainakin myös mut miettimään niitä omia unelmia ja niiden toteutusta 🙂 Toivottavasti löydätte teille täydellisen asunnon:).

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 22 helmikuun, 2015 - 19:21

Kiva kuulla :). Sehän on mahtava juttu, jos postaukseni sai tuollaista aikaiseksi! Lähde vain rohkeasti toteuttamaan unelmiasi, sillä ei se nykyinen elämä katoa mihinkään, jos haluat palata siihen ;). Kiitos, uskon kyllä, että löydämme :)!

Vastaa
Sandra 22 helmikuun, 2015 - 19:24

Jes!!!! Hienoa! Onneksi olkoon tästä päätöksestä ja tsemppiä asunnon hankintaan! Olen niin iloinen, kun olen jo pitkään seurannut, että haluatte pois Lappeenrannasta. Se on kiva kaupunki, mutta niin kaukana kaikesta.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 22 helmikuun, 2015 - 19:27

Kiitos :)! Arvaa vain kuinka iloisia ollaan sitten, kun muutto on virallista ;). Totta, Lappeenrannassa on hyvätkin puolensa, mutta etäisyydet ovat vähän ärsyttäviä. Nyt on vihdoin aika toteuttaa tämä iso unelma :)!

Vastaa
Annika / Britannika 23 helmikuun, 2015 - 05:40

Hienoja uutisia, Helsinki on todella ihana kaupunki asua! Tunnustan että itsekin joskus takaisinmuuttoa mietin mutta eipä ihan vielä taida olla ajankohtaista.

Tsemppiä asunnonhakuun, kyllä sieltä varmasti joku helmi löytyy!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 helmikuun, 2015 - 07:45

Hienoa kuulla, että olet tuota mieltä! Itselläni käsitys Helsingistä on muodostunut pelkillä minireissuilla, joten on kauhean vaikea sanoa, millainen se on asuinkaupunkina. Kuitenkin niin moni viihtyy, että pakko siinä on olla jotain erikoista :).
Kiitos, varmasti löytyy!

Vastaa
lena / london and beyond 23 helmikuun, 2015 - 10:31

Hyvä Jerry ja Tiia! 🙂 Seuraan muuttoanne mielenkiinnolla ruudun takaa. Tässä postauksessa onkin tullut jo hyviä vinkkejä teille! Olen ollut taannoin vuokranvälityksessä töissä ja jos haluat vinkkejä asunnon hakuun niin laita mulle vaikka viestiä 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 23 helmikuun, 2015 - 10:51

Kiitos :). Tsemppausta kaivataankin tässä tilanteessa x).
Vinkit ovat aina tervetulleita, joten todellakin laitan :D!

Vastaa
Veera Bianca 26 helmikuun, 2015 - 08:48

Jee, tervetuloa Helsinkiin! 🙂 Toivottavasti löytyy pian kiva kämppä ja unelmat käy virallisesti toteen!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 helmikuun, 2015 - 11:53

Kiitos, kohta täältä tullaan, kun saadaan asiat järjestymään :)! Sitten saat tutustuttaa meidät parhaisiin sushipaikkoihin :P! Toivotaan tosiaan, että kaikki saadaan kohta kuntoon, mutta uskon vahvasti, että saadaan :).

Vastaa
Jenni / Globe Called Home 27 helmikuun, 2015 - 03:27

Miksei Kallio? Siellä oli ainakin joitain vuosia sitten vielä vähän halvempaa, mutta moni asunto on rempattu viimeaikoina, ja etäisyys keskustaan ja joukkoliikenneyhteydet ovat paremmat kuin monesta mainitsemastasi paikasta. Itse asuin taannoin Neljännen linjan ”huipulla”: ylimmästä kerroksesta minulla oli merinäköala, ja lähistöltä löytyi niin kivaa katukahvilaa, luottohieroja kuin ne kivijalkakaupat, joista en todellakaan ostanut mitään, mutta joiden ohitse oli hauska kävellä (esim neljännen linjan ”Vanhoja Radioita”-kauppa 😉 ). Systerin taas asuu nk. Piritorin laidalla, joka on rauhoittunut taannoisesta todella paljon. He eivät halunneet rempata asuntoaan vaan halusivat ostaa vastarempatun, ja todella tyylikäs sellainen löytyi tuolta.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 27 helmikuun, 2015 - 08:04

Kallio on hieman ristiriitainen. Jos sieltä löytyy hyvä asunto, harkitsen sitä vakavasti, mutta en oikein tiedä, millainen alue Kalli on. Toiset sanovat, että se on täynnä juoppoja ja nistejä (kaverini asui siellä vielä pari kuukautta sitten ja sanoi näin), mutta toisten mukaan alue on siistiytynyt ja hipsterit ovat löytäneet tiensä sinne. Ilmeisesti sillä on paljon väliä, minkä kadun varrella asuu??? Eli en ihan oikeasti tiedä, millainen se Kallio nyt todellisuudessa on. Muista alueista ei ole kuulunut yhtä ristiriitaisia tietoja.

Vastaa
saimi 19 lokakuun, 2022 - 10:50

Minäkin olen Lappeenrannasta aikoinaan muuttanut Helsinkiin. Nyt ystäväni, joka asuu Pohjanmaalla, on myös löytämässä tiensä tänne. Hänellä on vielä edullinen vuokra-asunto etsinnässä, mutta työpaikka löytyy jo. Tsemppiä uusiin tuuliin.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 21 marraskuun, 2022 - 19:47

Kiitos! Nyt tuntuu, että suurempi osa elämästä on tullut asuttua Helsingissä kuin Lappeenrannassa, vaikka numeraalisesti se ei pidäkään paikkaansa 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.