Home » Suunnistustaidottoman matkailijan pelastaja – CreateTrips

Suunnistustaidottoman matkailijan pelastaja – CreateTrips

by Jerry / Pako Arjesta

Tämä sovelluarvostelu on tehty omien kokemusteni pohjalta ja siksi, että mielestäni jokainen matkailija voi hyötyä CreateTripsin käytöstä.

IMG_6487

Olen suunnitellut Helsingin matkojani CreateTripsin avulla jo pariin otteeseen, mutta pääsin testaamaan sitä kunnolla ensimmäistä kertaa Tokion matkallani. Käytin vuotta aiemmin toista sovellusta, jossa oli offline-kartta, mutta suoraan sanoen se oli melko kehno sovellus, vaikka sen saikin ilmaiseksi. Onneksi näin ei ollut CT:n kanssa.

Paremman käsityksen sovelluksen toiminnasta saa varmastikin heidän kotisivuiltaan createtrips.com, mutta kerron tässä postauksessa omista kokemuksistani. Otan nyt esimerkiksi Tokion matkani. Luon sovellukseen tulevan matkani, annan sille mahdollisesti alkamis- ja päättymispäivämäärät ja sitten vain alan etsiä sovelluksen avulla mielenkiintoisia paikkoja (venue), joissa haluaisin käydä.

Kun löydän esimerkiksi mielenkiintoiselta vaikuttavan ravintolan, voin katsoa sovelluksen avulla arvosteluita ja kuvia kyseisestä paikasta. Jos päätän, että haluan käydä siellä, lisään sen napin painalluksella matkasuunnitelmaani, jotta löydän ravintolan myöhemmin offline-kartan avulla. Offline-karttoja voi ostaa haluamiinsa kohteisiin kaupungin tai maan kokoisina paloina. Karttaa voi sitten käyttää kohteessaan ilman mobiilidataa GPS:n avulla. Tällä tavalla käyttäjälle ei tule laskua, mutta kartta pystyy silti paikantamaan käyttäjänsä. Tästä on valtava apu suunnistettaessa erityisesti Tokion kaltaisessa jättikaupungissa.

Godzilla IV - Palluroiden hyökkäys Tokioon

Godzilla IV – Palluroiden hyökkäys Tokioon

Tältä näytti Tokio-karttani, kun olin hieman innostunut noiden paikkojen etsimisen suhteen :). Emme käyneet näistä kuin ehkä parissa kymmenessä, mutta eihän sitä pidäkään käydä kaikkialla :P. Kartasta on valtavasti hyötyä suunnistuksessa erityisesti, kun etsii jotain tiettyä ravintolaa tai kauppaa. Tällä kertaa emme eksyneet läheskään niin usein kuin viime vuonna ;). Olisi mahtavaa, jos karttaan saisi käyttäjää esittävän palluran kohdalle vielä nuolen siitä, mihin suuntaan ”katsoo” sillä hetkellä. Nyt piti välillä kävellä katua tiettyyn suuntaan, pysähtyä ja katsoa, että pallura siirtyi siihen suuntaan, minne halusikin mennä (kännykän kompassi on hyvä apuväline tässä hommassa).

Lähikuvaa Shinjukun kartasta

Lähikuvaa Shinjukun kartasta

Tässä näkyy Shinjukun keskusta-alue. Vasemmalla alhaalla on mm. kuuluisa New York Bar and Grill (Lost in Translation), vasemmalla ylhäällä on hotellimme Hilton Tokyo ja oikealla näkyy harmaalla Shinjukun suuri puisto Shinjuku Gyoen (näistä kaikista tulossa postauksia).

Kaikkein tärkeimmät keinot, miten matkailijat voivat käyttää CreateTripsiä hyödykseen:

  • Suunnistaminen – Kartta on korvaamaton apuväline vähänkään suuremmissa kaupungeissa ja erityisesti sellaisille ihmisille, jotka tykkäävät lähteä harhailemaan ja ”eksymään” sivukujille. Sitten, kun haluaa löytää takaisin, kaivaa vain kännykän esiin, näpsäyttää sovelluksen päälle ja suunnistaa sen avulla takaisin sivistyksen pariin ;).
  • Sosiaalinen suunnitteleminen – Sovelluksella voi kutsua muita suunnittelemaan matkaa ja lisäilemään sinne omia kiinnostuksenkohteitaan. Esimerkiksi kaveriporukalla jokainen voi muokata matkaa omien tahtojensa mukaan, mikä helpottaa matkan suunnittelua huimasti.
  • Paikkaehdotukset – Jos haluat löytää läheltäsi kivan ruokapaikan, katsot vain sovelluksella, mitä muut suosittelevat lähistöllä (tämä ei kuitenkaan onnistu offline-tilassa). Käytin tätä mm. Helsingissä, kun löysin hauskan nimisen kahvilan. Tarkistin ensin, mitä mieltä muut ovat paikasta ja päätin arvostelujen rohkaisemana mennä sisään (onneksi menin!)
  • Hyvä muistivihko – Tarkoitan tällä sitä, että on helpompaa muistaa, missä on käynyt ja missä löydetyt paikat sijaitsivat, kun ne näkyy selkeästi kartassa.

 

Kehitysehdotuksia (joista olenkin jo keskustellut erittäin vastaanottavaisen CT:n tiimin kanssa):

  • Jostain syystä Tokion kartta oli täynnä kiinankielisiä paikkoja. En tiedä, mistä virhe johtuu, mutta asiaa selvitetään/on mahdollisesti jo korjattu. Toivon siis jatkossa, että paikannimet ovat joko Englanniksi tai sitten paikallisella kielellä, kuten Tokiossa japaniksi.
  • Sovellus tarvitsee ehdottomasti mahdollisuuden tehdä omia muistiinpanoja ja merkintöjä karttoihin. Löysin monta kertaa kiinnostavan paikan, mutten voinut merkitä sitä offline-karttaan esimerkiksi pienen muistiinpanon kera, jotta löytäisin sen uudestaan (ratkaisin tämän ottamalla kuvankaappauksen offline-kartan sen hetkisestä sijainnista)

Tein tämän arvostelun/esittelyn yksinkertaisesti siitä syystä, että tästä sovelluksesta voi olla valtavasti hyötyä jokaiselle matkailijalle. Tiedän, että tulen itse käyttämään CT:tä jatkossa luultavasti jokaisella matkallani offline karttojen kera. Hienoa tässä on myös se, että CreateTripsin tiimiin kuuluu myös Veera Bianca -blogia kirjoittava matkabloggaaja Veera ja sovelluksen kehittäjiä, jotka ottavat asiakaspalautteet ja kehitysehdotukset oikeasti huomioon ja niiden pohjalta tehdään parannuksia (tästä on omakohtaista kokemusta).

Itse sovellus on ilmainen, joten suosittelen lataamaan sen samantien ja testailemaan sitä vaikkapa kotona :). Offline kartat maksavat erikseen, mutta ovat ehdottomasti sen arvoisia. Sovellukseen kuuluu myös elektronisten matkaoppaiden kauppa, johon perehdyn blogin puolella joskus myöhemmin, kun saan ensimmäisen Tokio-oppaani sinne myyntiin ;). Tämä on erinomaisen hyvä ominaisuus matkabloggaajille, jotka voivat jakaa tällä tavalla kokemuksensa ja hyväksi havaitut paikat lukijoilleen karttojen kera. Siispä lukija voi halutessaan kokea tietyn kohteen kohokohdat matkabloggaajan jalanjäljissä :).

You may also like

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.