Home » Saako kommentteja karsia?

Saako kommentteja karsia?

by admin

Tästä asiasta on keskusteltu moneen otteeseen ainakin bloggaajien keskuudessa. Kaikilla on oma mielipiteensä ja tyylinsä asian hoitamiseen. Olen aina pitänyt blogissa sellaista asetusta päällä, että yksikään kommentti ei mene läpi ilman hyväksyntääni, koska halusin estää roskapostin läpipääsyn. Kuitenkin koska bloggaajat saavat yleensä ennemmin tai myöhemmin myös niitä negatiivisia kommentteja, jouduin välillä harkitsemaan mitä kaikkia kommentteja suostun julkaisemaan.

Useimmat ovat sitä mieltä, että kaikki julkaistaan, olipa kyseessä mikä hyvänsä kommentti. Noudatin itsekin tätä linjaa aiemmin, mutta jonkin aikaa tein päätöksen, josta on hyvä kertoa myös lukijoilleni ihan avoimesti. En enää julkaise negatiivisia kommentteja blogissani. Piste.

Syy tälle on hyvin yksinkertainen. Haluan omalla olemuksellani ja tietysti myös blogini kautta tuoda maailmaan lisää positiivisuutta. Pyrin aina olemaan positiivinen ihminen ja käyttäytymään sen mukaisesti. Koska blogini on minulle tärkeä, miksi ihmeessä saastuttaisin sitä negatiivisuudella? Maailmassa on ihan tarpeeksi negatiivisuutta muutenkin, joten en kaipaa sitä tänne.

Negatiivisella kommentilla tarkoitan kommentteja, jotka sisältävät vain haukkumista tai muuta typerää, mistä kukaan ei hyödy tippaakaan. Se on täysin eri asia, jos saan rakentavaa kritiikkiä. Se on tervetullutta, koska sen avulla voi kasvaa ja herätellä uusia ajatuksia, jos mielipiteet on vain esitetty asiallisesti. Tiedän, että suurin osa lukijoistani kommentoi aina positiivisesti, mitä arvostan valtavasti, mutta halusin vain teidän tietävän kantani asiaan, jos tästä tulee joskus puhetta tavalla tai toisella.

Mitä mieltä sinä olet tällaisesta kommenttien karsimisesta? Onko se kenties väärin ja sotii blogien ajatusta vastaan vai onko tämä tervetullut lähestymistapa? Kuulisin mieluusti mielipiteesi.

You may also like

8 kommenttia

Pirita | Matkailoja 3 helmikuun, 2017 - 17:22

Mielestäni sun linjaus on ihan fine, kun sen perustelet noin hyvin. Tosiasiahan on, että kaikki ei vaan tykkää kaikesta, mutta mua ainakin on jo pidemmän aikaa tympinyt se fakta, että se pitää käydä erikseen sanomassa. Ja kaiken kukkuraksi vielä anonyymisti.

Jos mä en pidä jostain, niin olen hiljaa. Mikäli asia ei siis minua varsinaisesti koske. Ja kun tykkään (niin kuin esim. tällaisista kirjoituksista), sanon sen mielelläni ääneen – ja ihan omalla nimelläni.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 3 helmikuun, 2017 - 17:25

Kiva kuulla, että olet tuota mieltä :). Tosiaan ei kaikkien tarvitsekaan tykätä kaikesta, mutta sehän ei ole yleensä se varsinainen ongelma. Ongelma on se, miten asiat ilmaistaan.

Sinulla on hyvä tapa toimia näissä asioissa! On aika harvinaista, että jaksan itse puuttua asiaan millään tasolla negatiivisesti, mutta silloinkin teen sen tosiaankin omalla nimellä ja rakentavasti – en hyökkäävästi. Anonyymina toimiminen helpottaa kummasti toisten haukkumista :P.

Kiitos kun kommentoit, Pirita! Mukavaa viikonloppua :).

Vastaa
Emilia Alexandra / Enkeleitä hiuksissani 17 helmikuun, 2017 - 19:11

Eksyin sun blogiisi ensimmäistä kertaa, todella kivoja kuvia ja hyvää tekstiä! 🙂 Etenkin tää postaus herätti ajatuksia. Oon ite saanut nyt parin viikon aikana useampia negatiivisia kommentteja, mitä oon oikeastaan koskaan blogihistoriani aikana saanut. Pohdin pitkään mitä niille teen ja loppupeleissä julkaisin ne, kuitenkin tää postaus muutti mun mielen. En tulevaisuudessa halua enää julkaista negatiivisia kommentteja, niistä tulee itsellekkin vaan paha mieli! Kiitos mun mielen muuttamisesta! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 17 helmikuun, 2017 - 22:57

Kiitos paljon, Emilia :)! Tämä oli sellainen pikapostaus, jonka en odottanut herättävän kauheasti kiinnostusta, mutta ajattelin, että ehkä joku muukin joskus pohtii näitä. On siis kiva kuulla, että tästä oli hyötyä :). Negatiivisten kommenttien saaminen on tietysti harmittavaa, mutta se helpottaa todella paljon, jos itsellä on jonkinlainen periaate niiden julkaisemisen suhteen – silloin et joudu pohtimaan, että julkaisetko vai et. Suosittelen tosiaan silti julkaisemaan rakentavan kritiikin, joka on esitetty asiallisesti, mutta ne turhat pään aukojat voi jättää pois. Mutta tärkeintä on muistaa, että sinun blogisi kuuluu vain sinulle, joten teet kaikki päätökset sen suhteen :). Tsemppiä jatkoon!

Vastaa
vintagentti 18 helmikuun, 2017 - 07:37

Bloggaajan päätös, minusta hyvä sellainen. Mitäpä sellaiset ihan-vaan-syljen-huonoa-oloa-muille -kommentit kenellekään antavat. Erityisesti jos eivät liity mitenkään blogissa käsiteltyihin asioihin vaan bloggaajan persoonaan tms tms. Anonyymiyden suojissa kommentteja kirjoittaessa tuntuu yhä useammalta unohtuvan edes alkeelliset käytöstavat.
Pakko kuitenkin tunnustaa, että suhteellisen tuoreena ja ihan pikkiriikkistä blogia kirjoittavana vähän kadehtien suhtaudun anonyymien negatiivisiin kommentteihin. Päästäpä vaan blogin kanssa siihen pisteeseen, että joku vaivautuu antamaan asiatonta palautetta… Hitsit, pitäisiköhän olla varovaisempi siinä mitä toivoo.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 18 helmikuun, 2017 - 09:31

Kiitos, mukava kuulla, että olet tuota mieltä :). Useimmiten ne negatiiviset kommentit ovat juuri jotain tuollaisia, millä ei ole mitään arvoa kenellekään. On loppupeleissä todella typerää mahdollistaa nettikiusaamista julkaisemalla niitä kommentteja. Ja tosiaan anonyymina kirjoittaessa ihmiset päästävät esille sen puolen itsestään, jota he usein muuten piilottelevat. Sanotaanko vaikka näin, että pääset varmasti vielä siihen pisteeseen, että myös inhottavia kommentteja tulee, MUTTA ei kannata toivoa sitä, koska vaikka kuinka yrittäisi olla välittämättä niistä, ne tuntuvat joskus oikeasti pahalle. Tästä on ollut keskustelua monen bloggaajan kanssa ja jopa paksunahkaisimmat sanovat, että onhan se inhottavaa, kun mennään henkilökohtaisuuksiin. Eli ei kannata toivoa sitä :). Toivo mieluummin, että blogistasi tulee jättimäinen ja saat pelkkää positiivista palautetta! Kiitos kommentistasi :).

Vastaa
Jaakko / Lomalla viimeinkin 1 huhtikuun, 2017 - 08:47

Hyvä teksi! Samoilla linjoilla että trollaus ja negatiiviset kommentit ilman rakentavaa palautetta ei sinänsä tuo blogille lisäarvoa ?? Ja voi säästää mielipahaa kontrolloimalla mitä blogiin päätyy ???

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 huhtikuun, 2017 - 18:34

Kiitos! Kiva kuulla, että olet samaa mieltä :).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.