Home » Roppongi, matkan ainoa pettymys – Tokio osa 7

Roppongi, matkan ainoa pettymys – Tokio osa 7

by admin
Tuleeko kenellekään muulle mieleen Harry Potter tuosta kyltistä :)?

Tuleeko kenellekään muulle mieleen Harry Potter tuosta kyltistä :)?

Tämä postaus ei tule olemaan pitkä siitä yksinkertaisesta syystä, ettei Roppongissa ollut mitään kertomisen arvoista. Roppongin alue oli ainoa pettymys koko matkan aikana ja minusta tuntui, että siellä vietetyt neljä tuntia menivät täysin hukkaan.

Roppongi on erityisesti ulkomailta muuttaneiden suosiossa ja se näkyy todella selvästi katukuvassa. En törmännyt moniinkaan ”turisteihin” Tokiossa, mutta Roppongissa niitä oli melkein enemmän kuin paikallisia. Tämä voi kuulostaa typerältä, koska olinhan itsekin turistina tuolla maassa, mutta tuntui paljon mukavammalta olla paikoissa, joissa olimme ainoat länsimaalaiset. Tokion katukuva oli yleisesti ottaen suorastaan tahraton, mutta Roppongi oli poikkeus. Selvästikin japanilaiset tekevät parhaansa, mutta ulkomaalaiset ansiosta alueella näkyi roskia siellä sun täällä. Näin ensimmäistä kertaa jopa monta kylttiä, joissa kiellettiin roskaamasta… ja nämä kyltit olivat englanniksi. Tietyt osat Roppongista tuntuivat jotenkin ahdistavilta ja nuhjuisilta. Tuntui kuin olisin ollut jossain köyhemmässä Aasian maassa enkä enää Japanissa. Huomiokaa se, että ne nuhjuiset alueet on jätetty kokonaan kuvaamatta, koska en halunnut niistä mitään muistoja 😛

Tiia bongasi nämä Eero Aarnion Puppy-taideteokset kahvilan ulkopuolella

Tiia bongasi nämä Eero Aarnion Puppyt kahvilan ulkopuolella

Kuvasta se ei välity kunnolla, mutta sivuissa olevat ikkunat heijastivat sinisen taivaan ja valkoiset pilvet upealla tavalla

Kuvasta se ei välity kunnolla, mutta sivuissa olevat ikkunat heijastivat sinisen taivaan ja valkoiset pilvet upealla tavalla

Näimme jopa pilkahduksen "Tokion Eiffel-tornista" eli Tokyo Towerista

Näimme jopa pilkahduksen ”Tokion Eiffel-tornista” eli Tokyo Towerista

Roppongi katu TokioRoppongi katu 2 Tokio

Roppongi Hillsin Mori-tower

Roppongi Hillsin Mori-tower

Roppongin reissun jälkeen minusta tuntui, etten enää ikinä halua mennä käymään siellä. Jälkikäteen ajatellen voisin ehkä harkita alueella käymistä, jos suunnittelisin tarkasti, missä haluan käydä. On siis vaikea sanoa, kannattaako Roppongille uhrata aikaa. Toiset varmasti pitävät siitä, mutta itse en pahemmin löytänyt koko alueesta mitään kehuttavaa.

Roppongi Asahi TV Tokio

Asahi TV

Asahi TV

Roppongi Asahi TV rakennus Tokio

Roppongi pikkukatu Tokio

Tämä oli jotenkin hauska katu :)

Tämä oli jotenkin hauska katu 🙂

Roppongista löytyi myös tavallista hienompia taloja

Roppongista löytyi myös tavallista hienompia taloja

Tällä alueella oli paljon lähetystöjä ja muutenkin selkeästi rikkaampien ihmisten taloja. Näiden talojen keskellä oli jopa ihan kivaa kävellä.

Eurooppalaisen tyylin jäljittelyä?

Eurooppalaisen tyylin jäljittelyä?

Ylempänä näkynyt Mori-tower kuuluu Roppongi Hillsin alueeseen, joka on täynnä kauppoja, museoita, hotelleja, ravintoloita ja muuta sellaista. Se olisi ehkä kokemisen arvoinen, mutten voi sanoa sitä varmuudella. Sen voin kuitenkin sanoa, ettet menetä mitään, jos jätät matkallasi Roppongin väliin. Pahoittelen tätä postauksen negatiivisuutta, mutta tuolta jäänyt fiilis oli vain niin huono, että turha tätä on lähteä kaunistelemaan. Roppongihan oli yksi vaihtoehto alueista, joista etsin hotelleja, mutta onneksi en tehnyt sitä virhettä. Mielestäni kyseinen alue ei vain ole aitoa Tokiota, piste.

Jos jollain on erilaisia kokemuksia Roppongista, kertokaa ihmeessä, koska haluaisin kuulla alueesta jotain hyvääkin 🙂

You may also like

5 kommenttia

Katja 18 huhtikuun, 2014 - 08:51

Itse en ole Roppongilla käynyt, mutta kuvistasi kyllä välittyy ihan mukava fiilis! 😀

Jännä, että ”kalliimmalla” alueella oli roskaisempaa kuin muualla.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 18 huhtikuun, 2014 - 09:11

Sen takia laitoinkin vain nuo kivat kuvat :P. Eli en sentään halunnut laittaa (tai edes ottaa) kuvia niistä asioista, joista en pitänyt.
Roppongissa on varmasti kalliimpia ja halvempia alueita. Esimerkiksi tuolla lähetystöjen ympäristössä ei ollut roskaa, mutta toisella alueella sitä oli senkin edestä. Olen täysin varma, että kaikki se ”likaisuus” johtuu ulkomaalaisista, koska muualla en törmännyt samanlaiseen.

Vastaa
terhi 18 huhtikuun, 2014 - 11:50

Oi, ihanat Puppyt!

Vastaa
palmu 8 toukokuun, 2014 - 18:17

Itse kutsun aina Roppongia Tokion perseenreiäksi.

Kerran siellä olen Japanin matkoillani käynyt ja toista kertaa en ole menossa.
Ropponnginhan pitäisi olla kuuluissa villistä yöelämästään, mutta todellisuudessa
se ei ole yhtään sen ihmeellisempi kuin esimerkiksi Shinjuku.

Siellä on myös yöelämän yhteydessä todella todellinen uhka joutua kusetuksen uhriksi. Varsinkin ulkomaalaistenn omistamissa klubeissa tapahtuu useasti suoraan sanottuna ryöstöä. Ulkona toutterit kertovat hintojen olevan nämä ja nämä. Sisälle päästyäsi hinnat juuri kolminkertaistuivat ja niistä ei voi puhumalla selvitä.

Mikäli Roppongissa vierailla haluatte, käykää päivällä ja lähtekää pois ennen pimeyden saapumista. Älkää pilatko päiväänne jäämällä kyseiseen persläpeen.

Anteeksi kovin negatiivinen kommentti, mutta rehellisyys maan perii. 😀

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 8 toukokuun, 2014 - 19:17

Voin myöntää, että jostain syystä repesin totaalisesti, kun luin tuon ensimmäisen rivin x).

Ymmärrän kyllä täysin, miksi olet nimennyt sen noin. Itselläni on tosissaankin ristiriitaiset tunteet siitä, haluanko enää antaa paikalle mahdollisuutta, mutta yöelämää en ole kokenut enkä myöskään halua kokea. Alue on yöllä varmasti samanlainen kuin Shinjukun Kabukicho, jota välttelin aina kun voin. Juuri luin toisen bloggaajan matkakertomuksen, jossa hänen laukkunsa varastettiin juurikin Roppongin yöelämässä :/. Siispä suoraan sanoen paska paikka. Muutenkin vihaan tuollaisia alueita, joissa on sisäänheittäjiä. Ne ovat samanlaisia kaikkialla maailmassa.

Tuollaisessa negatiivisuudessa ei ole mitään vikaa, joten kiitos valaisevasta ja humoristisesta kommentista :). Rehellisyys ennen kaikkea!

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.