Home » Rolls-Royceja, Kobe-pihvejä ja Teeseremonioita

Rolls-Royceja, Kobe-pihvejä ja Teeseremonioita

by admin

Tänä vuonna se sitten vihdoin toteutui, nimittäin kirsikankukkamatka Japaniin. Se oli ollut mielessä jo vuosikausia, mutta emme olleet aiemmin vain saaneet sitä aikaiseksi. On kuitenkin selvää, että se oli kaiken sen odottamisen arvoista, sillä kirsikankukkien ihastelu Japanissa on sellainen asia, jota suosittelen kaikille edes kerran elämässä. Kirsikankukkien, eli sakuroiden, aukeamista seurataan monilla nettisivustoilla ja uutisissa erittäin tiiviisti, koska kaikki haluavat tietää, milloin ne puhkeavat kukkaan. Tätä kun ei voi tietää, sillä se on kiinni alueesta ja säätiloista. Kylmä tai lämmin rintama, kova tuuli tai sade voivat vaikuttaa parhaaseen katseluaikaan todella rankasti. Tästä syystä olimme valinneet sen kaikkein ”turvallisimman” ajankohdan, eli sen, kun niitä pitäisi olla lähes sataprosenttisen varmasti.

Kuitenkin pari viikkoa ennen matkamme alkua, katselimme kauhuissamme kuvia Instagramista ja sakuratiedotteita netistä, minkä mukaan kukinta alkoi tänä vuonna selvästi aiemmin. Tämä oli toinen kerta 50 vuodessa, kun sakurat puhkesivat kukkaan näin aikaisin! Me suorastaan masennuimme, kun tajusimme, että ne saattaisivat suunnittelusta huolimatta mennä sivu suun. Onneksi Lanttimatkojen Lotta rauhoitteli meitä Japanista käsin sanoen, että sakuroita on niin monta lajiketta, ettemme voi olla näkemättä edes jotain niistä. Ja hän oli kyllä oikeassa, vaikka saimmekin kuulla heti Japaniin päästyämme, että ”valitettavasti sakurakausi on jo mennyt ohi”. No, kuvista ja videoista päätellen se ei ihan pitänyt paikkaansa.

Koko matkamme pyöri oikeastaan kokemusten ympärillä, sillä pääsimme kokemaan monta asiaa ensimmäistä kertaa. Tässä osa näistä ensimmäisistä kerroista, joista kerron sitten toisissa postauksissa hieman enemmän:

  • Vierailu Osakassa
  • Vierailu Kiotossa
  • Vierailu Himejissä
  • Ensimmäistä kertaa luotijunan kyydissä (ykkösluokassa tietysti)
  • Perinteinen japanilainen teeseremonia
  • Yöpyminen yhdessä maailman parhaista hotelleista
  • Maailmankuulun kobe-lihan maistelu
  • Maailman parasta sushia Tsukijin kalatorilla
  • Yksityiskuljetus Rolls-Roycella

Matkaan siis mahtui vaikka minkälaisia kokemuksia, joista osa maksoi vähän ja osa sitten vähän enemmän. En kuitenkaan kadu yhtään asiaa, johon laitoin rahaa tuon matkan aikana.

Ainoa huono ”kokemus” reissussa oli allergia. Olen kärsinyt siitepölyallergiasta koko elämäni ajan joka kesä, välillä jopa helmi- tai maaliskuusta alkaen. Tämä oli ensimmäinen kevätmatkamme Japaniin, joten mietin vähän, millaista se olisi allergiani kannalta. Nykyään olen selvinnyt kesät aika helpolla, koska lääkitykseni on ollut kohdillaan, mutta vaihdoin uuteen merkkiin pari kuukautta ennen reissua, joten en tiedä, oliko vika lääkkeissä vai Japanin ilmastossa, mutta ensimmäinen viikko oli aika kamala. Olin aivan varma, että olin sairastunut flunssaan, kun nenä vuoti, aivastelin jatkuvasti ja kurkkua koski, mutta tajusin parin päivän jälkeen, että kyseessähän onkin allerginen reaktio. Voi olla, että kaikki johtui kehoni tottumattomuudesta kyseisiin lajikkeisiin. Suosittelen siis huomioimaan tämän asian, jos meinaat matkustaa Japaniin keväällä ja kärsit allergioista.

Tämä matka toi tullessaan myös uuden seurattavan kanavan blogini lukijoille, sillä aloitin viime viikolla YouTube-videoiden tekemisen jo vuosien harkinnan jälkeen! Pidän blogin kirjoittamisesta ja Instagramin / Facebookin käyttämisestä, mutta varsinainen innostus tähän touhuun on kadonnut vuosien saatossa. Ehkä se on uutuuden viehätystä tai sitten olen löytänyt sen todellisen oman juttuni, mutta videoiden kuvaaminen ja editoiminen on iskenyt ja kovaa! Olen pitkästä aikaa valtavan innoissani jonkinlaisen materiaalin tuottamisesta. Tiedän, että olen vasta aloittelija, joten videoni eivät voi tietenkään olla vielä ammattilaisten tasolla, mutta se ei haittaa, koska nautin tästä. Tämä on asia, jossa haluan kehittyä ja tiedän kehittyväni jokaisen julkaistun videon kautta.

Itsehän olen siirtynyt nykyään seuraamaan lähes ainoastaan YouTubea, eli blogien lukeminen on jäänyt pahasti taka-alalle vuoden aikana. Toivottavasti blogin lukemisen lisäksi suuri osa teistä kiinnostuu myös YouTube-kanavastani, sillä sitä kautta pääsen näyttämään teille erilaisen puolen matkoistani, hotelleista ja mahdollisesti jossain vaiheessa itsestänikin. Vielä olen ehkä vähän liian ”ujo” kameran eteen, eli en tunne kameralle puhumista luontevaksi, mutta ehkä sekin muuttuu ajan saatossa.

Ensimmäiset kaksi videoa on julkaistu, joten siirtykää tämän postauksen jälkeen YouTuben puolelle katsomaan, mitä on luvassa!

Mukavaa sunnuntain jatkoa ja vapun viettoa kaikille lukijoilleni!


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani tai muuten vain arkisempia asioita). Teen nykyään myös YouTube-videoita, joten vieraile myös siellä ja laita kanava seurantaan ( Escape the Mundane ).

You may also like

4 kommenttia

Susanna 1 toukokuun, 2018 - 00:38

Japani on kyllä upea ja monipuolinen kohde. Minäkin sain kovan allergian, vaikka en yleensä allergiasta kärsi niin nyt Saksassa kyllä. Täällä lentelee suuria ”pölypalloja” puista jotka ilmeisesti myös sekoittuu liikenteen päästöihin, aiheuttaen allergiaa niillekin jotka eivät muuten allergiasta kärsi. Ja nyt on luvattu että ilmastonmuutoksen takia puut pölisevät yhä enemmän ja enemmän. Hyvää vappua

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 1 toukokuun, 2018 - 11:59

Niin tosiaan on :)! Ajattelin, ettei muualla voi tulla pahempia allergioita, koska Suomessa sentään on niin paljon puita ja luontoa joka puolella, mutta ehkä se tosiaan johtuu siitä kehon tottumattomuudesta. No, pitänee siis lisätä lääkitystä :P. Kiitos, sitä samaa sinulle!

Vastaa
Nora 20 toukokuun, 2018 - 11:49

Oi, sakurat on kyllä ihania, onneksi eivät menneet sivusuun! 🙂 Me tyydyttiin tänä vuonna ihastelemaan Roihuvuoren japanilaistyylisen puutarhan sakuroiden ihasteluun. Kiitos allergiainfosta, pitää varata hyvät lääkkeet, jos päätän joskus itse lähteä kirsikankukkia bongaamaan paikan päälle.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 20 toukokuun, 2018 - 12:36

Onneksi eivät tosiaan menneet :)! Suurin sakurakokemus oli tähän mennessä juurikin tuo Roihuvuoren kirsikkapuisto, joka on hieno paikka, mutta tämä oli ihan nextillä levelillä :D. Jep, kannattaa tosiaan varautua siihen, koska enpä ole varmaankaan yli 10 vuoteen kärsinyt allergiasta noin pahasti.

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.