Home » Positiivisuutta peliin: avain onnellisuuteen

Positiivisuutta peliin: avain onnellisuuteen

by admin

Kuten mainitsinkin edellisessä postauksessani, nämä viime päivät ovat olleet uskomattoman upeita. Kaikki on mennyt juuri niin kuin halusinkin. Tämä sai minut pohtimaan sitä, mistä tällainen johtuu. Ensinnäkin uskon, että kaikki on asenteesta kiinni. Jokainen varmasti tuntee jonkun negatiivisen ihmisen, joka jaksaa aina valittaa kaikesta ja kenellä kaikki menee huonosti (ehkä olet jopa itse tällainen?). En usko, että he valittavat sen takia, että asiat menevät huonosti, vaan uskon, että se menee toisinpäin. Heillä menee huonosti, koska he valittavat. Yleensä näiden ihmisten elämänasenne on kauhean negatiivinen, jolloin myös he vetävät niinsanotusti huonoja energioita puoleensa aiheuttaen itselleen hankaluuksia.

Itse olen uskonut positiivisuuden voimaan jo pitkän aikaa. Enkä puhu sellaisesta yltiöpositiivisesta asenteesta, jonka ansiosta luulen, ettei minun tarvitse tehdä mitään minkään eteen, koska kaikki tuodaan minulle. Ei näin. Ihmisen pitää ehdottomasti tehdä oma osuutensa, mutta uskon, että positiivinen asenne vie pitkälle ja saa universumin / korkeammat energiat (miksi tätä haluaakaan kutsua) asettamaan tapahtumat ja asiat sopiville urille.

Ei pelkoa, tämä postaus ei liity mihinkään uskonnon asioihin sen enempää, mutta sanon kuitenkin sen verran, että uskon energioihin ja ylempiin voimiin. En sano uskovani mihinkään perinteisiin uskontokäsitteisiin, mutta johonkin korkeampaan voimaan kuitenkin. Vaikka sinä, joka luet tätä postausta, et uskoisi mihinkään tuollaiseen, voisin kuvitella, ettet silti pitäisi tätä seuraavaa asiaa mitenkään kamalan absurdina.

Rauhanmerkkiä japanilaisittain Tokiossa :P.

Se on jännä juttu, etten yleensä tykkää itsestäni otetuista kuvista ja tämä on vähän sellainen ”hölmö” kuva, mutta ehkä juuri siksi pidän tästä. Tuo jotenkin kuvastaa positiivisuuttani juuri oikein :P.

Nimittäin mitä jos asiat menevät hyvin ja ”vaivattomasti” silloin, kun tekee sitä, mitä kuuluukin tehdä? Tai oikeastaan tarkemmin sitä, mitä on tarkoitus tehdä. Kyse ei ole mistään ennalta määrätystä kohtalosta (en usko sellaiseen) vaan yksinkertaisesti siitä, että jokainen tietää sisimmässään, mitä OIKEASTI haluaa elämältä sillä hetkellä. Jos asiat eivät mene ihan putkeen, ehkä se johtuu siitä, ettet oikeasti edes halua niiden menevän paremmin, koska tiedät sisimmässäsi (vaikket ehkä halua myöntää sitä), että tavoittelet jotain, mikä ei ole sinua varten. Voin sanoa täydellä varmuudella, että tämä Helsinki-juttu ja blogiin liittyvät hienot asiat (yhteistyökumppanuudet, top-listoille pääsyt) ovat onnistuneet siitä syystä, että ne ovat sitä, mitä haluan sisimmässäni. Haluan niitä oikeasti ja ne ovat asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi. Kun kulkee ”oikeaan” suuntaan, sen vain yksinkertaisesti tuntee ja tietää siitä, että olo tuntuu mahtavalta ja onnelliselta kaikista stressitiloista ja pelon tunteista huolimatta.

Siispä kokeile edes viikon verran, miltä tuntuu seisoa positiivisen ihmisen kengissä. Joka kerta, kun huomaat valittavasi jostain, lopeta se. Kun ensimmäistä kertaa alkaa kiinnittää huomiota omaan negatiivisuuden tasoon, se voi olla jopa järkyttävää, sillä useimmiten suuri osa päivittäisistä keskusteluista on negatiivissävytteistä. Vai kuinka monesti olet aloittanut keskustelun tutun tai tuntemattoman kanssa ”onpa kamala sää”? 😛

Toivottavasti edes yksi lukijani (ehkä sinä?) testaa positiivisuutta tämän postauksen ansiosta ja muuttaa elämäänsä hiljalleen siihen suuntaan, johon sen haluaa oikeasti menevän. Nyt toivotan kaikille mukavaa sunnuntai-illan jatkoa ja lähden pikkuhiljaa katselemaan Amazing Racea Tiian kanssa :).

Uskon, että Instagram-tilini tulee päivittymään jatkossa selvästi tiuhempaan tahtiin varsinkin uuden kelloyhteistyön ja muuton ansiosta, joten kannattaa klikkailla itsensä seuraajaksi, jos haluat pysyä menossa mukana ”reaaliajassa” :).

You may also like

23 kommenttia

alex 15 maaliskuun, 2015 - 20:52

Juuri näinhän se on, omasta asenteesta on paljon kiinni!
Aina pitäisi yrittää muistaa nähdä mitä kaikkea positiivista ympäröivässä maailmassa on, sillä onhan itsellekin paljon mukavampaa elää positiivisessa ”moodissa” kuin negatiivisessa. Paljolti pystyy kuitenkin itse vaikuttamaan siihen, katsooko lasia puoliksi täytenä vai tyhjänä.
Aurinkoista viikonalkua!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 22:05

Hienoa, että olet samaa mieltä! Positiivisuus on itselle ja kaikille ympäröiville ihmisille aina paljon parempi vaihtoehto. Oman mielen voima on valtava, mitä tulee elämänlaatuun.
Kiitos kommentista ja toivotuksista, Alex. Sitä samaa sinulle :).

Vastaa
Heidi / Auringon alla 15 maaliskuun, 2015 - 21:08

Ihana postaus ja hauska kuva! Tämän myötä on hyvä aloittaa uutta viikkoa täynnä positiivisuutta eikä perus maanantaimasennusta 😉

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 22:06

Kiitos paljon, Heidi :)! Hienoa, jos pystyin tällä postauksella piristämään alkavaa viikkoa :D! Usko pois, maanantai saattaa masentaa jopa meitä positiivisia ihmisiä ;).

Vastaa
Virpi/ Täynnä tie on tarinoita 15 maaliskuun, 2015 - 21:10

Ehdottomasti samaa mieltä! 🙂
Positiivista viikkoa vain sinne teillekin! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 22:06

Hienoa :)! Kiitos paljon, Virpi!

Vastaa
Miila 15 maaliskuun, 2015 - 21:15

Ihana lukea tällaisia postauksia jotka oikein huokuu positiivisuutta toinen toisensa perään:) Oon samaa mieltä, että kaikki on omasta asenteesta kiinni. Pyrin löytämään aina asioista ne positiiviset puolet ja uskon että se on mahdollistanut mulle ainakin monia asioita.
En edelliseen postaukseen ennättänyt vielä kommentoidakaan, joten onnea uudesta asunnosta 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 22:07

Tuo on niin kiva kuulla, että tällainen positiivisuus on tervetullutta postausten muodossa :). Kiitos, Miila! Hienoa, että olet itsekin samalla linjalla positiivisuuden kanssa. Tuollainen asenne on varmasti ollut suuressa osassa elämäsi huippuhetkissä ja niissä pienissä arjen iloissa.
Kiitos paljon :)!

Vastaa
Katja 15 maaliskuun, 2015 - 21:31

Jerry!

Mä täällä spämmäilen sua, mutta:
” jokainen tietää sisimmässään, mitä OIKEASTI haluaa elämältä sillä hetkellä. Jos asiat eivät mene ihan putkeen, ehkä se johtuu siitä, ettet oikeasti edes halua niiden menevän paremmin, koska tiedät sisimmässäsi (vaikket ehkä halua myöntää sitä), että tavoittelet jotain, mikä ei ole sinua varten.”

Mä melkein aloin itkeä. Tämä oli siis niin oikeaan aikaan luettu ja sopii kuin nyrkki silmään omiin viimeaikaisiin fiiliksiin. Mahtavia sanoja ja elämän yksinkertaisia viisauksia! Niinhän se on 🙂

Itsekin uskon korkeampiin voimiin ja energioihin. Jos joku pitää pipipäänä, niin ei voi mitään! 😀 Heh, sopisit hyvin keskustelemaan mun työporukan kanssa iltapäivän kahvihetkelle, meillä on aika diippejä juttuja aina käsittelyssä x)

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 22:15

”Spämmäily” ei haittaa kuule yhtään, Katja :)!

Sitä on vaikea sanoa näin kommentin välityksellä, mutta et uskokaan kuinka mukava fiilis tulee siitä, että sanoit noin :D. Hienoa, jos tästä on jonkinlaista apua nykyiseen tilanteeseesi! Elämän yksinkertaiset viisaudet on niitä kaikkein parhaimpia :). Ja voit ajatella olleesi osallisena tähän postaukseen, koska nämä asiat kävivät mielessä jo aiemmin, mutta viime postaukseeni laittama kommenttisi ”Ehkä siitä voi ainakin päätellä, että on menossa oikeaan suuntaan?” vahvisti sen, että tämä kirjoitus piti tehdä. Olin nimittäin ajatellut juuri noin, mutta sitten sinäkin sanoit sen tuolla tavalla :).

Se on vain hyvä, jos joku pitää vähän ”hulluna” tai ”outona”, kun on vaikkapa niin positiivinen tai uskoo itseään suurempiin asioihin ;). Antaa niiden rajoittuneiden ihmisten ajatella mitä haluaa :P. Sainkin siitä yhdestä postauksesta käsityksen, että teillä on aika lennokkaat keskustelut, joten varmasti sopisin hyvin niihin kahvitteluhetkiin :D. Kiitos paljon tästä kommentistasi!

Vastaa
Maarit Johanna 15 maaliskuun, 2015 - 21:44

Jes!! Aivan samojen fiilisten kanssa ”kamppailen” täällä. Näin tänään tähdenlennon kun sattumalta eksyttiin katselemaan revontulia. Tajusin ettei mun oikeastaan tarvi toivoa yhtään mitään. Oon terve, mulla on ihana perhe ja ystävät, mulla on kaikki mitä tarvitsen ja oon oikeastaan ihan kamalan onnellinen.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 15 maaliskuun, 2015 - 22:16

Tuo on sitä hyvää kamppailua :). Vau! Suurin osa maailman ihmisistä saisi olla onnellinen edes yhden tähdenlennon tai revontulien näkemisestä, saatikaan sitten molempien :)! Ja sitäkin onnellisempia noista tärkeistä asioista, joita sinulla on. Mahtavaa, että tajuat, ettet tavallaan tarvitse mitään muuta. Harva nimittäin tajuaa sen, vaikka kaikki olisikin kohdallaan. Onnellisuus kunniaan :D! Kiitos positiivisesta kommentistasi, Maarit :).

Vastaa
ulla50 15 maaliskuun, 2015 - 23:44

Jes, tää postaus oli niin hyvä! Risteilyllä puhuttiin siitä, etten usein jaksa alkaa seurata blogeja, joissa on monta postausta mistä valita (se rakenne-juttu). Ja sitten taisit mainita, että kohta en jaksa klikata ehkä tätäkään blogia? En ehkä saanut siinä sanottua ääneen mutta ajattelin että tätä blogia kyllä jaksan seurata, vaikka rakenne olisi minkälainen 🙂

Tämä postaus kirkasti itsellenikin sen, että miksi tykkään niin paljon sun jutuista. Oon kokenut vastaavan positiivisuusherätyksen ja ehkä siksi tämä blogi on alusta asti vetänyt puoleensa mua ja kaikkia muitakin lukijoita, joka teki tästä heti ensimmäisenä vuotenaan blogin, joka sai tunnustuksen Cisioniltakin =) Tälle positiivuuden sanomalle on niin suuri tilaus tässä negatiivisten uutisten ja energioiden täyttämässä maailmassa. Luulen, että sellaiset ihmiset jotka haluaa olla valon puolella bondaa luonnollisesti vaikka ei olisi tuntenut toisiaan edes kauaa.

Kiitos Jerry tästä kivasta blogista!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16 maaliskuun, 2015 - 08:31

Kiitos paljon, Ulla :)! Muistan sanoneeni noin, mutta heitin sen ihan läppänä, koska tiedän, että luemme molemmat toistemme blogeja, vaikka rakenne muuttuisikin ;). Mutta kiitos kuitenkin, että sanoit sen vielä erikseen!

Upeaa kuulla näistä ajatuksistasi! Tuo on todella kivasti sanottu :). Itse rupesin lukemaan blogiasi USA-kiinnostuksen takia, mutta aloin seuraamaan blogia entistä tiiviimmin, kun tajusin, että olet näin samanhenkinen ihminen positiivisuuden ja monien muidenkin juttujen suhteen :D. Uskon, että olet täysin oikeassa niin siinä, että positiivisuudelle on tilausta, kuin myös siinä, että ”valon puolella olevat” (hienosti sanottu muuten) bondaa luonnollisesti keskenään. Onhan se ihan selvää, että positiiviset ihmiset vetää puoleensa ja negatiiviset työntävät pois :).

Kiitos kovasti itsellesi tästä kommentistasi ja upeasta blogistasi!

Vastaa
ulla50 15 maaliskuun, 2015 - 23:46

Tuosta mun kommentista tuli ehkä vähän sekava, kun en saanut oikein ajatuksia jäsentymään järkevästi, mutta ehkä saat jotain kiinni siitä mitä tarkoitin sanoa 🙂 Pitää mennä nyt koisimaan, että ajatukset kirkastuu =)

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16 maaliskuun, 2015 - 08:32

Ei ollut lainkaan sekava, ei huolta :). Tajusin kyllä kaiken oikein kirkkaasti ;).

Vastaa
Sandra 16 maaliskuun, 2015 - 07:08

Voi, miten allekirjoitankaan monet tekstissäsi olevat ajatukset! Uskon kanssa, että positiivisuudella pääsee pitkälle, silloin on luovempi, näkee enemmän mahdollisuuksia ja hyvät asiat seuraavat. Positiivisuus vetää positiivisuutta puoleensa.

Uskon myös, että kun päätät jotain, alat vähitellen huomata tilaisuuksia ja mahdollisuuksia, jotka vievät sinua tavoitettasi kohti. Toisinsanoen en usko periaatteessa mihinkään korkeampaan johdatukseen, vaan aivojen selektiiviseen havainnointiin, mutta yhtä kaikki, lopputulos on sama. 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 16 maaliskuun, 2015 - 08:34

Kiitos, Sandra :)! Hienoa, että tämä iski. Noin se todellakin on.

Lopputulos on kyllä sama, olet ihan oikeassa! Itse asiassa uskon tavallaan molempiin juttuihin, joten tajuan tasan tarkkaan, mitä tarkoitat :). Selektiivisestä havainnoinnista on hyötyä ainoastaan, jos ihminen osaa olla tarpeeksi avoin nähdäkseen mahdollisuudet, joten tuokin liittyy jo itsessään siihen positiivisuuteen. Mutta uskon tosiaan ihan samaan, vaikka liitänkin siihen vielä ”korkeampia ajatuksia” :P.

Vastaa
Pala 1940-lukua Helsingissä: Bensowin talo |Matkoila-blogi 16 maaliskuun, 2015 - 15:25

[…] onkaan, silllä ympärillämme on tuhansia tarinoita kunhan vaan avaamme aistimme niille. Eilen Pako Arjesta-blogin Jerry kirjoitti positiivisuudesta ja kuinka tämä lähtee jokaisesta itsestään. Mielestäni myös ympärillämme piilevät tarinat […]

Vastaa
lena 17 maaliskuun, 2015 - 16:35

Tää on tosi kiva postaus, Jerry! Mä oon hyvin positiivinen ihminen ja jaksan uskoa asioihin – jos tahtoa ja uskoa on, yleensä onnistuu.

Tällä hetkellä minua stressaa kuitenkin muutto takaisin Lontooseen ja työpaikan löytyminen jne. Yrittäjyys kiehtoisi myös kovasti, ja uskon että siinäkin voisin hyvinkin pärjätä kunhan saan konseptin kuntoon. Vaikka kuinka positiivisesti tätä ajattelen, niin onhan tuo muutto varsinkin hieman stressiä nostattava juttu. Lähinnä siksi, että hintataso on Lontoossa aivan naurettava ja kun työpaikkaa ei ole niin ei oikein uskalla tehdä peliliikkeitä. Mutta asioilla on tapana selvitä, sen olen sinulta oppinut 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 17 maaliskuun, 2015 - 18:41

Kiva kuulla, kiitos :)! Olenkin huomannut blogisi kautta, että positiivisuutta löytyy! Se on varmasti jo vähintäänkin alitajuisesti yksi syy, minkä takia seuraankin blogiasi niin tarkkaan :). Olen ihan samaa mieltä!

Aivan varmasti tuollainen aiheuttaa stressiä. Eihän se ole mikään ihme. Yrittäjyys on hieno juttu, mutta tosiaan se idea on keksittävä aluksi :). Jos tarvitset vinkkejä/neuvoja yrittäjyyteen (ainakin Suomen osalta tai yleisesti), autan mielelläni. Muutto ja työpaikan vaihtaminen yms. ovat normielämän suurimpia stressitasojen nostattajia ihan tutkitustikin. Eli ei ole yhtään ihme, jos et ota tuota juttua ihan kevein mielin. Puhun tässä ihan omasta kokemuksesta, koska stressitasot ovat aika korkealla nyt :P. Hienoa, jos olet oppinut tuollaisen asenteen minulta :D. Mutta tottahan se on! Asiat selviävät ja järjestyvät, jos vain itse haluaa niin ja myöskin päättää niin. ”Where there is hope, there is a way.” Eli rohkeasti vaan päätät, mitä OIKEASTI haluat ja sitten toimit sen mukaan vaikka olisikin kuinka riskaabelia tai pelottavaa. Kyllä se lopulta palkitsee. Ja muista ajatella mahdollinen worst case scenario. Yleensä, kun sen ajattelee, huomaa, ettei se olekaan mikään maailmanloppu. Voi olla, että keksit samantien, miten ratkaisisit tuon huonoimman mahdollisen tilanteen, joten tiedät selviäväsi siitä, jos se osuu kohdalle (vaikkei se osukaan) :).

Vastaa
Annika - Tarinoita Maailmalta 21 maaliskuun, 2015 - 23:01

Jes positiivisuutta ei voi koskaan olla liikaa! Mahtavaa, että sulla on asiat menneet kohilleen 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 22 maaliskuun, 2015 - 00:21

Ihan totta :)! Kiitos, niin tosiaan on :D. Ja menee jatkossakin :).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.