Home » Positiivisuushaaste 5/5

Positiivisuushaaste 5/5

by Jerry / Pako Arjesta

Ensiksi aloitetaan pienellä pahoittelulla, että viime kirjoituksesta on jo lähes kaksi viikkoa aikaa. Suurin osa ajastani on mennyt työasioissa, joten blogin kirjoittelu on jäänyt aivan liian vähälle. Mutta toisaalta parasta on kirjoitella silloin, kun on motivaatiota, kuten nyt :).

1. Uudet aurinkolasit

Oakley Fuelcell fireiridium

Viime kesänä innostuin erityisen paljon aurinkolaseista ja rannekelloista. Ne ovat nykyään se ”minun juttuni”. Tämä into alkoi siitä, kun ostin ensimmäiset Oakleyn aurinkolasini. On olemassa erilaisia brändejä, jotka herättävät monissa ihmisissä tavallista voimakkaampia tunteita. Uskon, että Oakley on yksi näistä brändeistä nimittäin kyseisen merkin ”kannattajat” tuntuvat aina huomaavan välittömästi, jos jollain on Oakleyt. Itse spottailen näitä kaikenmaailman tv-sarjoista, elokuvista ja vastaantulevien ihmisten silmiltä.

Yleisesti ottaen ostelen melko harvoin itselleni mitään erikoista. Kuitenkin silloin, kun päätän ostaa jotain, ostan sitten jotain laadukasta ja sellaista, mitä todella haluan. Menin käymään vakio-optikollani aivan muissa asioissa, mutta hetken mielijohteesta aloin keskustella hänen kanssaan Oakleyn custom-laseista, jotka voi ”koota” oman mielensä mukaan. Siispä päädyin kokoamaan itselleni yllä näkyvät Fuel Cellit. Tällaiset elämän pienet asiat tuovat hyvän mielen aina silloin tällöin :). Mitäs pidätte?

Customeihin kuuluu mukaan suojapussi, joten valitsin tietenkin Japanin, kun jokin lippu piti valita :)

Customeihin kuuluu mukaan suojapussi, joten valitsin tietenkin Japanin, kun jokin lippu piti valita 🙂

2. Haastatteluni Etelä-Saimaassa

Minua haastateltiin jonkin aikaa sitten Etelä-Karjalan suurimpaan lehteen Etelä-Saimaaseen matkabloggaajan ja matkakirjailijan näkökulmasta. Olin todella tyytyväinen lopputulokseen, joka julkaistiin pari päivää sitten. Yritän saada kyseisen jutun jossain muodossa tänne bloginkin puolelle jossain vaiheessa :).

3. Kuukauden blogi Pink Bubblessa

Kaikki lukijani eivät välttämättä huomanneet tätä, koska mainitsin asiasta vasta Facebookissa, mutta suosittu Pink Bubble -blogi valitsi blogini heinäkuun blogiksi (kuinkakohan monta blogi-sanaa kirjoitan vielä tuohon). Kyseessä oli siis bloggaajan haastattelu. Jos teitä kiinnostaa käydä katsomassa tämä juttu, se löytyy blogini oikeasta laidasta (vaaleanpunainen kuva on helppo huomata) tai tästä linkistä.

kuukaudenblogiheinakuu

4. Uusi innostava kirja

Seuraan mielenkiinnolla erään yrittäjä/maailmanmatkaaja/itsekehittäjä/…. tyypin elämää erityisesti Facebookin välityksellä. Hän on mm. tavannut idolini Tim Ferrissin monta kertaa, joten hän on saavuttanut monia asioita, joita itsekin tavoittelen. Hän suositteli todella lämpimästi lukemaan kirjan nimeltä Power of No, jonka päätin ostaa pari iltaa sitten Kindlelle. Kirjan perimmäinen ajatus on paremman elämän eläminen kieltäytymällä asioista. Tarkoituksena on kieltäytyä asioista, jotka eivät ole itselleen hyväksi tavalla tai toisella. Monet (minä mukaan lukien) suostuvat asioihin ja pyyntöihin vain miellyttääkseen toisia ja ollakseen ”kilttejä”, vaikka itse ei välttämättä haluaisi tehdä kyseistä asiaa. Olen saattanut puhua ennenkin itsekkyydestä, mutta nykyään ajattelen, että tietynlainen itsekkyys on välttämätöntä onnellisen elämän saavuttamiseksi. Siispä jo pidemmän aikaa olen pyrkinyt kieltäytymään asioista, joita en oikeasti halua tehdä. Jos joku loukkaantuu siitä, olen pahoillani, mutten halua laittaa minulle merkityksettömiä asioita oman hyvinvointini edelle. Kyseisessä kirjassa käsitellään itsekehitystä mielenkiintoisilla tavoilla, joten suosittelen kirjaan tutustumista kaikille aiheesta kiinnostuneille. Itse sain ostettua kirjan noin 10 dollarin hintaan, mikä ei ole paha summa.

Kuva otettu internetistä

Kuva otettu internetistä

5. Kuusi vuotta kihloissa <3

Tänään on tasan kuusi vuotta siitä, kun menimme kihloihin rakkaan Tiiani kanssa :). Jotkut ihmettelevät näin pitkää kihlausaikaa, mutta vaikka häät ovatkin tiedossa joskus tulevaisuudessa, mielestäni meillä ei ole mikään kiire. Olen perfektionisti tietyissä asioissa, joten haluan tehdä erityisesti tämän, yhden elämäni tärkeimmistä asioista, kunnolla. Siispä häiden pitää olla juuri sellaiset kuin haluamme ilman ainuttakaan kompromissia :). Jos minun on valittava yksi asia koko maailmassa, mistä olen kaikkein kiitollisin, valintani on ehdottomasti suhteeni Tiian kanssa. Mikään ei tuo enemmän positiivisuutta elämääni kuin hän.

Ps. Juuri valmistamani sushi-illallinen oli kyllä maittava, vaikka itse sanonkin 😉

Kesäinen auringonlasku

 

5 päivän positiivisuushaaste oli nyt tässä, mutta positiivisuus ei todellakaan lopu tähän :). Kiitokset tästä erinomaisesta ”positiivisuusliikkeestä” Tämä Matka -blogin Annalle!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

You may also like

10 kommenttia

Sandra 25 heinäkuun, 2014 - 21:15

Onnittelut pitkästä kihla-ajasta! Pitäisi saada käsiin tuo Etelä-Saimaa, olisi mielenkiintoista lukea juttusi sieltä.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 heinäkuun, 2014 - 22:20

Kiitos, Sandra :). Yritän saada sen lehtijutun tänne tavalla tai toisella 🙂

Vastaa
Katja 25 heinäkuun, 2014 - 21:22

Hei onnea kihlojen vuosipäivän johdosta! 🙂

Ihanaa lukea muutenkin hyvistä jutuista! Kirjavinkki pitää laittaa talteen.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 heinäkuun, 2014 - 22:21

Kiitos, Katja :). Hyvät jutut ovat aina hyviä juttuja :P. Kannattaa ehdottomasti lukaista :)!

Vastaa
Panu / Panun matkat 26 heinäkuun, 2014 - 09:38

On aina mukava päästä lehteen! Toivottavasti päästään pian lukemaan juttu. 🙂

Ja onnittelut kuudesta vuodesta kihloissa! Meillä oli vähän sama, että oltiin pitkään kihloissa (6,5 v), ennen kuin mentiin lopulta naimisiin. Mekin halusimme odottaa ajankohtaa, jolloin voitiin tehdä kaikki kunnolla. Hääjärjestelyistä ei todellakaan tingitty, ja voin kokemuksesta sanoa, ettei se perfektionismi ole hääjärjestelyissä lainkaan paha asia!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 26 heinäkuun, 2014 - 10:15

Onhan se :)! Toivotaan, että toimittaja lähettää sen esimerkiksi PDF-muodossa ensi viikolla.

Kiitos, Panu :)! Vau, on näköjään muitakin tällaisia ”erilaisia pariskuntia” ;). Good for you! Olet täysin oikeassa, ettei missään nimessä ole yhtään huono asia olla perfektionisti häiden suhteen! Itselläni noissa hääsuunnitelmissa kaikkein tärkein osuus on se häämatka, koska sen on pakko olla täydellinen 😀

Vastaa
Sofia / Liikkeellä 4 elokuun, 2014 - 11:58

Onnea kihlapäivän kunniaksi! 🙂 Täällä on kans pitkä blogitauko takana ja nyt yritän palailla elävien kirjoihin, kesä on hurahtanu töissä ja muiden isojen juttujen kanssa niin tehokkaasti että eihän tätä tajuakaan. Ihana auringonlasku!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 4 elokuun, 2014 - 12:12

Kiitos :)! Tuntuu siltä, että lähes jokainen pitää pidempää tai lyhyempää blogitaukoa näin kesällä, mutta eiköhän se ole ihan tervettä meininkiä ;). Kiitos kommentistasi :). Ja tervetuloa ”takaisin” 😛

Vastaa
ulla50 14 elokuun, 2014 - 10:02

Muistuipa mieleeni tämä postaus, kun kommentoin sun kommenttia omassa blogissani. Ensinnäkin pakko mainita noista laseista, ne on sairaan hienot! Oon miettinyt pitkään, että sellaiset Kimi-lasit on tosi coolit. Nyt kun kirjoitit tosta lasien bongailusta, niin se on tarttunut mullekin haha. Just yhdellä kaverilla mökillä oli tuollaiset ja heti bongasin ne. Tossa ois ehkä hyvä synttärilahjaidea Makelle, sekin tykkää niistä 🙂

Sitten hauska juttu, kun kirjoitit tuosta Tim Ferresin kirjasta. Ostin kerran yhtenä huonona päivänä ruokatunnilla sen Neljän tunnin työviikko -kirjan ja vaikka se käännös on aivan luokattoman huono (täynnä kirjoitusvirheitä) niin siinä on kyllä hyviä ajatuksia. Kiitos vinkistä, että tyyppiä voi seurata myös Facebookissa!

Onnea myös kihlajaispäivästä ja noista mediajutuista! Hauska seurata, että mitä kaikkea sää vielä ehdit elämässä. Uskon, että saavutat juuri sen mistä haaveilet, sulla on niin hyvä draivi!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 14 elokuun, 2014 - 12:26

Kiitos paljon, Ulla :)! Itsekin pidän noista laseista todella paljon! Optikko sanoikin, että näitä näkee esimerkiksi Kimillä ja muutenkin formula varikoilla ;). Yleensä sitä bongailee itseään kiinnostavia asioita, joten hyvän ”harrastuksen” olet ottanut itsellesi x). Osta ihmeessä! Tällaiset on varmasti hyvä lahja kunhan on varmasti sopiva malli :). Toisin sanoen Tiian olisi helppo ostaa minulle Fuel Cellit, mutta muut Oakleyn lasit eivät ole oikein vielä sopineet päähäni.

Hienoa, että löysit itsekin tuon kirjan! Eipä kestä :). Kannattaa harkita myös sitä englanninkielistä laajennettua ”revised” versiota, koska kirjasta saa paljon enemmän irti, jos sen lukee alkuperäiskielellä. Itse pyrin monin tavoin elämään elämääni tuon kirjan mukaan ja ainakin hyvin on mennyt tähän asti :P.

Kiitos onnitteluista! Tuo on todella mukavasti sanottu :D. On aina niin rohkaisevaa kuulla, että joku muukin on tuota mieltä. En sano tätä ylimielisesti, mutta juurikin tuon draivini takia uskon itsekin, että saavutan kaiken haluamani, koska en anna itselleni muuta vaihtoehtoa 😉

Kiitos kovasti kommentistasi!

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.