Home » Positiivisuushaaste 4/5

Positiivisuushaaste 4/5

by admin

Auringonlasku parvekkeelta

1. Kesä… vihdoin! Olin jo ehtinyt unohtaa, miltä oikea kesä, auringonpaiste ja helteet tuntuvat. Onneksi nyt ilmat ovat parantuneet huomattavasti ja toivottavasti ne pysyvät sellaisina :).

Auringonlasku pilvet

2. Dieetin loppuminen. Olenkin jo aiemmin kirjoitellut laihdutusprojektistani, joka päättyi viime perjantaina. Jäin 2 kilon päähän tavoitepainosta, mutta olen tyytyväinen 13 kilon pudotukseen :). En jaksa koko kesää kärvistellä, joten jatkan tarvittaessa kesän loputtua tuota laihduttamista. Mutta nyt saa nauttia (ei lihoa) 😉

Huonosti näkyy, mutta ranta täynnä hanhia :)

Huonosti näkyy, mutta ranta täynnä hanhia 🙂

3. Ystävät. Olen viimeaikoina viettänyt enemmin aikaa ystävieni kanssa, mikä on ollut todella virkistävää. Eilen iltapäivällä yksi parhaimmista ystävistäni soitti ja kertoi tulleensa yllätyskäynnille Lappeenrantaan. Päädyimme menemään hänen ja toisen parhaimman ystäväni kanssa terassille nauttimaan kylmiä juomia auringonpaahteeseen. Tämän jälkeen vuorossa oli ravintola ja sitten vielä pitkä kävely ympäri Lappeenrantaa jutellen syvällisiä :). Friends are the best!

Öinen aurinko klo 01.00 on aika upea

Öinen aurinko klo 01.00 on aika upea

4. Raha. Itsevarmuuteni on tietyllä tavalla sidottu rahaan. Kuulostaa typerältä, mutta niin se vain on. Jos rahatilanne on todella tukala, en vain osaa olla iloinen ja itsevarma. Olen silloin vain varjo todellisesta minästäni. Raha on minulle tärkeä asia siinä missä jollekin kuntoilu on tärkeää. Siispä yleinen hyvinvointini on parhaimmillaan, kun tiedän, ettei minun tarvitse miettiä, voinko maksaa seuraavaa ruokalaskua. Onneksi nyt on töitä ja ei tarvitse olla enää niin huolissaan 🙂

5. Tavoitteet ja unelmat. Tämän hetkinen lyhyen ajan tavoite on Tokion matkan mahdollistaminen. Ajattelen sitä päivittäin (ihan kuin en olisi ajatellut Tokiota jo muutenkin jatkuvasti). Pidemmän ajan tavoitteeni on muutto. Helsinki on noussut taas vahvasti ajatuksiini ja katselin jo kämppiä ja asuinalueita ympäri Helsinkiä :). Vielä emme ole muuttamassa, mutta katsotaan nyt, jos vaikka harkitsisi jo ensi vuonna 😉

Lappeenrannan satama näyttää hyvältä keskellä yötä baari-illan jälkeen :)

Lappeenrannan satama näyttää hyvältä keskellä yötä baari-illan jälkeen 🙂

You may also like

8 kommenttia

Katja 9 heinäkuun, 2014 - 22:14

Heh, se on kyllä niin totta, että jos oikeasti pitää ressata, että millä penneillä saa seuraavan laskun maksettua niin se raastaa ihmistä toden teolla! Tai ainakin myös mua 😀 Totuus piilee kyllä lausumassa ”ei ne suuret tulot, vaan pienet menot” ja yleensä kun käy normisti töissä niin ei paljoa kyllä tartte ressailla vaikkei palkka päätä huimaa, mutta tämä oma kesän alku on kyllä mennyt juurikin niiden roposten parissa ja se on ÄRSYTTÄVÄÄ! Siksi itse tekeekin töitä nyt kuin pieni orava jotta saisi mahdollisimman paljon ”käpyjä” varastoon syksylle 😛

Ja musta on kyllä mukavaa kun kirjoitat rahasta avoimesti ja myönnät, että se on tärkeä asia. Tää Suomen salailukulttuuri rahan parissa on jotenkin ihan käsittämätön asia eikä mitään menestykseen (=rahaan) liittyvää saisi ikinä hehkuttaa. Plääh! Jos on omilla ansioillaan saavuttanut jotain niin kyllä siitä saa olla ylpeä. Thaimaassa oli hyvä kun melkein toinen kysymys oli tutustuessa, että paljonko ihmiset tienaa Suomessa kuukaudessa.

Tässä oli jotenkin todella kokonaisvaltaiset onnen aiheet musta 🙂 Ystävät, unelmat, talous. Mukavia kesäpäiviä ja ihania haaveita!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 heinäkuun, 2014 - 09:28

Kiitos tosi mukavasta kommentistasi :). Alkuvuosi meni siten, että tienasin 500 euroa kuussa, joten sillä ei maksettu edes niitä laskuja :/. Onneksi nyt on toisin :). Se on totta, että pienet menot on se tärkein asia, mutta ensin pitää saada tarpeeksi rahaa kattamaan edes ne pienimmät menot :P. Kiva tietää, etten ole ainoa, kenellä tämä raha vaikuttaa. Juuri senkin takia keräilen itse niitä ”käpyjä” varastoon niin nopeasti kuin kerkeän :P. Toivotaan, etten syö kaikkea jo nyt x)

Kiitos, että sanot noin! Hienoa kuulla, että olet samaa mieltä kanssani tuosta suomalaisten suhtautumisesta rahaan :). Kaikilla olisi parempi olla, jos jokainen tajuaisi, että niitä omia saavutuksiaan todellakin saa hehkuttaa! Silloin ei aina valitettaisi tyhjänpäiväisistä asioista eikä oltaisi kateellisia vaan keskityttäisiin siihen positiivisuuteen. Jännää, että Thaimaassa ollaa noin avoimia asiasta 😛 . Kuulostaa itselleni sopivammalta kulttuurilta noilta osin x).

Nyt kun sanoit niin tuossa todellakin oli aika kokonaisvaltainen paketti :)! En ajatellut sitä sen enempää, mutta tottahan tuo on. Kiitos kivoista sanoista ja kommentistasi :)!

Vastaa
Marimente 9 heinäkuun, 2014 - 23:20

Oon tavallaan aika samoilla linjoilla tuon rahan suhteen, että olo on vakaampi ja tyytyväisempi silloin, kun ei tarvi kaupassa miettiä ja laskeskella joka ikistä ostosta. Vaikka raha ei varsinaisesti teekään onnelliseksi, niin sopivassa määrin se kyllä tuo tiettyä turvallisuutta ja varmuutta.

Ja onneksi olkoon painonpudotuksesta! Näin kesän tullen saa kyllä mielestäni palkita ittensä sillon tällöin jollain hyvällä, kun pysyy kohtuumäärissä 😉 nimim. Karkkiholisti

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 10 heinäkuun, 2014 - 09:32

Kiva, että olet samaa mieltä :). Missään nimessä raha ei tuo itsessään onnellisuutta, mutta juurikin tuo turvallisuus ja varmuus ovat todella tärkeitä ihmisen onnellisuuden kannalta. Ainakin useimpien. Eli raha on vain ”välittäjä” tuon onnellisuuden suhteen, jos siihen asennoituu sillä tavalla :). Oma epävirallinen mottoni on: ”Raha ei tee onnelliseksi, mutta kyllä se tekee aika *** iloiseksi” :). Excuse my French. Raha on ongelma ainoastaan, jos sitä ei ole tarpeeksi juuri tuollaisiin jokapäiväisiin asioihin. On aika masentavaa katsoa, että ”otanpa tuon tonnikalapurkin, kun se on 10 senttiä halvempi” vain sen takia, ettei rahat meinaa riittää.

Kiitos :)! Paljon töitä on tehty, mutta nyt on todellakin aika ottaa vähän rennommin. Toisaalta nyt vuorostaan pitää kehittää tuota lihaskuntoa, joten jatkan edelleen terveellisemmällä linjalla… paitsi tietysti jätskiä pitää saada x). Karkit ja suklaat on todella hyviä, mutta dieetin aikana huomasi, ettei ne olekaan niin hyviä kuin luuli. Enemmänkin se on se mielikuva, ei niinkään se maku (itseni kohdalla). Kiitos kommentistasi :)!

Vastaa
Noora 9 heinäkuun, 2014 - 23:34

Kiva postaus, tuli hyvä mieli! Ja hauska, että suunnittelet matkaa Tokioon, itse kun juuri bloggasin siitä viime viikolla. https://www.rantapallo.fi/rusketusraidat/sushia-japanissa/ 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 12 heinäkuun, 2014 - 11:02

Kiva, että pidit postauksestani 🙂 . Pahoittelut, etten huomannut tätä kommenttia aiemmin, mutta se oli mennyt roskapostiin ilmeisesti tuon linkin takia :/. Tuo olikin päässyt menemään ohi, joten pitää ehdottomasti käydä katsomassa postauksesi! Kiitos kommentista 🙂

Vastaa
Anna Koskela 12 heinäkuun, 2014 - 21:38

Onnittelut painon putoamisesta!

Itse en ole varsinaisesti ylipainoinen, mutta terveyden takia yritän vähän katsoa mitä suuhuni laitan. Se on varsin vaikeaa, koska olen varsinainen herkuttelija. En ikinä pystyisi laihduttamaan kuten sinä!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 13 heinäkuun, 2014 - 00:32

Kiitos, Anna :). Olen itsekin aikamoinen herkuttelija, mutta tuollainen dieetti opettaa kyllä aika paljon omista ruokailutottumuksistaan ja muutenkin terveellisestä ravinnosta. Olin melko tietoinen noista jo aiemminkin, mutta tämä vain lisäsi tietoutta. Olen sanonut muillekin, että useimmiten se on se ajatus niistä herkuista, ei niinkään se maku ;). Kiitos kohteliaisuudesta, mutta parempi vain, jos ei koskaan edes ole sitä tarvetta laihduttaa ;). Itsehän sain kehoni tuohon pisteeseen, joten pitihän se saada omin neuvoin myös parempaan suuntaan :).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.