Home » Paskakin vuosi voi olla hyvä vuosi

Paskakin vuosi voi olla hyvä vuosi

by admin

Otsikkokin sen varmaan jo kertoo, ettei tämä vuosi ollut siitä helpoimmasta päästä. Vaikken ole kirjoitellut kauheasti blogiin kuluneen vuoden aikana, tänä aamuna herätessäni minulla oli pakottava tarve kirjoittaa tämä postaus.

Kirjoittelin viime vuodenvaihteessa siitä, miten vuosi 2017 oli yksi elämäni vaikeimmista. Kyllähän se olikin sitä, mutta näköjään sitä seurasi jollain tasolla sitäkin vaikeampi vuosi. 2018 ei todellakaan ollut helläkätinen, vaan yksi masentavimmista varmaan kymmeneen vuoteen. Monet ihmissuhteeni kokivat kolauksia ja ravisteluja, mikä oli kaikkein vaikeinta tänä vuonna. Olen nimittäin sellainen henkilö, joka ei kestä epätasapainoa ja eripuraa elämässään, joten yritän olla aina korjaamassa tilanteita, vaikken siihen pystyisikään. Jossain vaiheessa vain huomasin, että voimani ovat lopussa enkä enää voi keskittyä muiden ongelmiin, vaan minun on keskityttävä itseeni. Kevään Japanin matkan jälkeen otinkin projektikseni oman hyvinvointini, joten aloin käydä vuosien tauon jälkeen säännöllisesti hierojalla pitkien työpäivien vastapainoksi ja kävin jopa terapiassa pariin otteeseen saadakseni selkeyttä ajatuksiini ja tunne-elämän ongelmiini.

Näkymä huoneemme ikkunasta

Olen joskus blogissanikin maininnut uskovani siihen, että maailma koostuu energiasta, johon jokainen voi vaikuttaa omalla tavallaan. Tästä syystä uskon, että ihminen, jonka energiat ovat negatiivisia, saa myös kaikkea negatiivista osakseen. Tuo kuitenkin toimii myös toisinpäin, eli jos jaksat pysyä positiivisena, saat myös takuuvarmasti positiivisia asioita osaksesi (tämä ei tarkoita, etteikö negatiivisen elämässä voisi olla myös positiivista ja positiivisen elämässä jotain negatiivista). Tähän liittyen oli erittäin mielenkiintoista kuulla, miten kaverini tapasi tänä vuonna henkilön, jonka mukaan universumin energiat ovat olleet kaaoksessa, mistä johtuen moni on kokenut rankkoja muutoksia, kuten avioeroja, uusia suhteita, lopputilejä ja kaikkea muuta mullistavaa. Hänen mukaansa tämä energia on nyt taas rauhoittumassa ja loksahtamassa paikoilleen, mikä tuntuu aika selkeältä selitykseltä sille, miksi tämä vuosi on ollut niin vaikea. Jokainen uskoo mihin uskoo, mutta jos jokin asia tuo lohtua ja tukea omille uskomuksilleen, siitä ei mielestäni ole haittaakaan, joten minä ainakin allekirjoitan tämän täysin.

Vuosi 2018 ei kuitenkaan ollut kaikin tavoin vaikea ja paska vuosi, vaikka puheistani voisikin olettaa niin. Tänä vuonna nimittäin toteutin taas yhden unelmatavoitteeni – kaksi kertaa vuodessa Japaniin. Matkustimme ensimmäistä kertaa keväällä katsomaan kirsikankukkia, eli sakuroita, ja pääsimme palaamaan Japaniin vielä syksyllä katsomaan ruskaa ja nauttimaan Okinawan auringosta. Ei mikään hassumpi saavutus varsinkaan, kun kevään matkalla pystyimme yöpymään hotellissa, josta olin siihen mennessä vain unelmoinut.

Yksi suosikkikuvistani tältä vuodelta: Tokion Ritz-Carltonin loungesta otettu

Voisin sanoa, että vuoden 2018 viimeisenä päivänä olen samaan aikaan enemmän hajalla kuin vuoden alkaessa, mutta samalla myös eheämpi ihminen kuin koskaan ennen. Tämä vuosi oli valtavan opettavainen ja olen järkähtämättömän varma siitä, että kaikki nämä vastoinkäymiset ja rankat hetket pudottivat minut polvilleni syystäkin – jotta voisin rakentaa kaiken taas pala palalta paljon vahvemmalle pohjalle. En muista, olenko koskaan ollut näin innoissani yhdestäkään tulevasta vuodesta, kuin olen nyt, sillä vuosi 2019 tuntuu kaikin tavoin siltä, että siitä tulee tähänastisen elämäni paras vuosi. Olen varma, että tämä vuosi vain valmisteli minua ensi vuoteen, jotta saisin tavallaan kaiken vaikean ja tarvittavan hoidettua kuntoon, jotta vuonna 2019 voin keskittyä kaikkeen positiiviseen ja elämäni kehittämiseen, mikä ei olisi mahdollista ilman tämän vuoden oppeja. Ensi vuonna täytän nimittäin 30 vuotta, mikä on valtavan tärkeä juttu minulle, sillä minulla on vielä iso lista asioita, jotka aion saavuttaa ennen sitä, enkä anna negatiivisuuden hidastaa minua. Olen tuntenut jo tämän vuoden viimeisinä päivinä, miten asiat alkavat rauhoittumaan ja löytämään paikkansa, mikä vain vahvistaa uskoani ensi vuoteen.

Vuodenvaihde kuluu meillä muuten rauhallisissa merkeissä kahdestaan vaimoni kanssa, mutta halusin kuitenkin jotain erityistä tälle päivälle. Viime vuonna ostimme ensimmäistä kertaa uudeksivuodeksi astetta erityisemmän samppanjan, joten halusimme toimia samoin myös tänä vuonna. Olen nimittäin sitä mieltä, että kun vanhan vuoden viimeinen ja uuden vuoden ensimmäinen juoma on jotain hyvin erityistä, myös vuodesta tulee jotain erikoista. Pähkäilin kahden samppanjan välillä ja lopulta päädyin ostamaan vuoden 2004 Dom Ruinart Blanc de Blancsin, joka on yhden suosikkisamppanjatalomme huipputuote, enkä malta odottaa, että pääsen maistamaan sitä. Siispä kun tämä vuosi vaihtuu, nostetaan lasimme ilmaan ja toivotetaan vuosi 2019 tervetulleeksi iloisin mielin. Hyvää uuttavuotta kaikille! Tästä tulee upea vuosi.

You may also like

7 kommenttia

Sanna Wallenius 31 joulukuun, 2018 - 10:10

Tasapainoisempaa ja elämyksellisempää vuotta Jerry myös sinne! Melkoinen myllerrys ollut täälläkin päässä jayritän sen jotenkin saada sanoiksi tänään.

Sanna

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 31 joulukuun, 2018 - 11:49

Kiitos samoin, Sanna! Tsemppiä kirjoittamiseen :). Ensimmäinen yrittäjävuosi on takuulla haastava ja tietyllä tavalla myös sekava, mutta hienoa, että uskaltauduit tekemään tuollaisen muutoksen elämässäsi. Parasta vuotta koko perheellesi :)!

Vastaa
Anna-Liisa 5 tammikuun, 2019 - 10:19

Heippa! Olisiko sinulla antaa joitakin tärkeitä vinkkenjä Tokiota varten? Olemme aviomieheni kanssa suuntaamassa sinne maaliskuussa ja erityisesti hotellin varaus aiheuttaa päänvaivaa, sillä emme oikein tiedä millä alueella kannattaisi asua ja mihin asioihin kannattaisi kiinnittää huomiota.

Onnellista uutta vuotta!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 5 tammikuun, 2019 - 23:50

Hei, Anna-Liisa. Ehdottomasti on :)! Itse asiassa niin moni on kysellyt näitä vinkkejä Tokioon viimeisen kuukauden aikana, että ehkä tästä on pakko tehdä vihdoin ja viimein postaus ;).

Ensinnäkin onnittelut erinomaisesta kohdevalinnasta! Toivottavasti maaliskuussa on hienosti jo kirsikankukat puhjenneet, jotta pääsette ihailemaan sitä kukkaloistoa. Taidan tosiaan kirjoittaa tästä piakkoin postauksen, josta saat vielä tarkemmat vinkit, mutta lyhyesti sanottuna suosittelisin alueena Shinjukua. Se on kaikkein paras kaupungin tutkimisen kannalta, koska Shinjukun pääasemalta on kaupungin parhaat liikenneyhteydet. Erityisesti Shinjukusta suosittelen aseman länsipuolen pilvenpiirtäjäaluetta. Aseman koillispuolen hotelleja kannattaa välttää, koska kyseessä on punaisten lyhtyjen alue, josta en ainakaan itse tykkää, koska se on todella turistimainen, alueella on enemmän sisäänheittäjiä ja se tuntuu muutenkin luotaantyöntävältä. Oma suosikkini Shinjukussa on Hilton Tokyo (erityisesti Executive-huoneet), jos se sopii budjettiin. Kadun toisella puolella on vastaavanlainen Hyatt Regency. Alueelta löytyy myös pari edullisempaa vaihtoehtoa, kuten Keio ja Washington Hotel. Toivottavasti tästä oli jotain apua valinnassa. Kysy lisää, jos tulee jotain, mutta yritän tosiaan saada postauksen tehtyä, jotta voisin auttaa muitakin asiaa pähkäileviä.

Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

Vastaa
Katja 5 tammikuun, 2019 - 13:31

Tätä lukiessa vain nyökyttelin päätäni kiivaasti, sillä itsellä on ollut hyvin samanlaisia fiiliksiä tästä vuodesta! Ja itse kyllä ostan ihan satasella tuon teorian maailman energioiden sekaisin olemisesta, sillä niin moni ihminen livenä ja somessa on myös päivitellyt tätä vuotta, joten jotain kirottua siinä on selkeästi ollut! 😀 Itsellä vaikka mitään äärimmäisen paskaa ei edes sattunut vuoden aikana, niin silti se tuntui jotenkin niin painostavalta, ihan kuin jossain juoksuhiekassa olisi tarponut. Totesinkin, että tää oli tällainen välivuosi, pakollinen paska joka pitää elää, että voi siirtyä sen jälkeen väljemmille vesille.

Olkoon siis 2019 hellempi meille kaikille!

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 5 tammikuun, 2019 - 23:52

Jep, itsekin olen törmännyt niin moneen henkilöön, jonka mielestä erityisesti 2018 oli normaalia kamalampi, eli jotain isompaa oli selvästi tekeillä. Ymmärrän tuon tunteesi ihan täysin, vaikkakin omalla kohdalla tuli myös niitä oikeasti huonoja juttuja, mutta jotenkin muutenkin kaikki tuntui niin helvetin vaikealta. Tuo on oikea asenne :). Se vuosi on nyt mennyttä ja tästä vuodesta tulee ihan huippu!

Vastaa
Mitä minulle kuuluu, ihan oikeasti? - Pako Arjesta 14 huhtikuun, 2019 - 18:54

[…] todella vaikeita erityisesti tästä syystä. Vuosi 2018 oli muutenkin haastava, kuten kirjoitin tässä postauksessa. Päätin vuodenvaihteessa, että 2019, eli vuosi, jolloin täytän 30, tulee olemaan elämäni […]

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.