Home » Pariisi – innosta pinkeenä vai kauhusta kankeena?

Pariisi – innosta pinkeenä vai kauhusta kankeena?

by Jerry / Pako Arjesta

Seuraava matkamme suuntautuu ensimmäistä kertaa yhdessä Pariisiin kesäkuun alussa. Olen käynyt siellä 9 vuotta sitten perheeni kanssa (postauksen kuvat ovat siltä ajalta, joten pahoittelen huonoa laatua), joten tästä tulee tietysti aivan erilainen kokemus – periaatteessa menen kaupunkiin ensimmäistä kertaa. Kun joku mainitsee Pariisin, useimmilla tulee varmaankin mieleen Eiffel-torni, leivokset, kahvilat ja hienostuneet ihmiset. Pariisihan on yksi maailman romanttisimmista kaupungeista. Tästä huolimatta minulla on myös niitä negatiivisia assosiaatioita tuon Valon kaupungin suhteen.


Ensinnäkin Pariisin hotellitarjonta on aivan järkyttävän kallista. Huomioikaa se, että sanon näin, vaikka olen viime aikoina matkustanut Tokioon ja Lontooseen, jotka ovat kuitenkin maailman kalleimpien hotellikaupunkien joukossa. Ne eivät ole mitään verrattuna Pariisiin. Esimerkiksi 5 tähden hotelliketjujen hotellit, joiden lähtöhinta on 500 – 600 euroa Tokiossa ja Lontoossa, maksavat vähintään tuhat euroa Pariisissa. Siis tuhannella eurolla saa halvimman huoneen! Ei kiitos.
Päädyin loppujen lopuksi varaamaan hotellin ensimmäistä kertaa käyttäen Amex Platinum -kortin kylkiäisenä tullutta matkaconcierge-palvelua. Hän löysi meille Small Luxury Hotels of the World -ketjuun kuuluvan viiden tähden hotellin edullisempaan hintaan kuin mitä se olisi suoraan hotellilta otettuna. Lisäksi pakettiin kuuluu etuja, kuten aamiainen, mahdollinen huoneluokan korotus, drinkit baarissa ja liput Louvreen. Tästäkin avusta huolimatta jouduin kuitenkin ylittämään hotellibudjettini, mutten onneksi kovinkaan pahasti. On hauskaa testata ensimmäistä kertaa, miten Amexin tämä palvelu oikeasti toimii. Nyt ainakin on positiiviset fiilikset.


Toinen minua vaivaava asia on ensimmäistä kertaa turvallisuus. En ole joutunut pahemmin miettimään sitä muissa matkakohteissani, mutta Pariisissa se pitää oikeasti huomioida. En tarkoita nyt ainoastaan sitä erittäin valitettavaa faktaa, että sinne on tehty enemmän iskuja viime vuosina kuin muualle. Tarkoitan sitä yleistä turvallisuutta kaduilla ja julkisissa.
Tiedän, että mielikuvat ovat vain mielikuvia eivätkä aina perustu faktoihin, mutta jokin on selvästi pielessä, jos jollain tasolla joudun jo nyt miettimään sitä valtavaa määrää turistihuijauksia ja varkaita, mitä Pariisista löytyy. Monissa turistikohteissa on tietysti erilaisia huijareita, mutta Pariisissa ne ovat selvästi aggressiivisempia (läheisten kokemusten perusteella). Lisäksi taskuvarkaita on valtava määrä.

Kaiken kukkuraksi sain kuulla moneltakin mielipiteen, joka vain vahvisti mielikuvaani Pariisin metroista, eli niitä kannattaa välttää. Käsittääkseni ne ovat viime aikoina muuttuneet todella inhottaviksi, likaisiksi ja hämäräperäisiksi paikoiksi. Eli ei kiitos, me taidamme kulkea kävellen ja Blacklanella. Ymmärrän, että monen mielestä nämä huolet ovat täysin aiheettomia ja turhaa varovaisuutta, mutta kuten jo mainitsin, jokin on selvästi pielessä imagossa, jos nämä asiat tulevat päällimmäisenä mieleeni.


Kaiken tämän lisäksi ihmettelen sitä, että yleisasenne tuntuu olevan, että Pariisissa on yleisesti töykeä asiakaspalvelu. Tietysti tämä riippuu aina paikasta ja tilanteesta, mutta olen kuullut tuon jo liian monta kertaa, että se olisi pelkkää sattumaa. Monissa arvosteluissakin lukee, että ”palvelu oli töykeää, mikä oli odotettavissa” tai ”yllätyin saadessani hyvää palvelua” yms. Ihmiselle, joka arvottaa asiakaspalvelun lähes kaiken muun yläpuolelle, tämä kuulostaa isolta miinukselta. Ilmeisesti englantiakaan ei oikein tykätä puhua (muistan tämän omaltakin matkalta), joten saa nähdä, miten juttu luistaa.


Tiedän kuulostavani hyvin negatiiviselta tulevan matkan suhteen, mutta oikeasti olen innoissani siitä. Nämä olivat vain mainitsemisen arvoisia asioita, koska en ole ennen ollut lainkaan tällaisella asenteella ennen reissuun lähtemistä.
Mainitaanpa nyt myös niitä positiivisia asioita, joita odotan. Ensinnäkin uskon, että Pariisi on äärimmäisen kaunis kaupunki, jonka kaduilla on mahtavaa kävellä paikasta toiseen. Museot, rakennukset, nähtävyydet ja yleinen tunnelma ovat asioita, joita odotan innolla. Ja sitten on tietysti ne kahvilat! En pahemmin juo kahvia, mutta tykkään leivoksista sitäkin enemmän, joten mielessäni on jatkuvasti croissantin syöminen kahviloiden terasseilla ja samppanjasta nautiskelu. Jep, samppanjakin on yksi näistä tärkeistä asioista. Mietin jo, että tarvitsen luultavasti yhden matkalaukun pelkästään samppanjalle, että voin tuoda tarpeeksi monta pulloa kotiin.


Lisäksi aion testata uudenlaista lähestymistapaa ravintoloihin tällä matkalla. Tähän mennessä emme ole oikeastaan koskaan tehneet pöytävarauksia reissussa, koska emme halua niiden aikataulujen määrittävän päiviämme. Kuitenkin Lontoon huonot ravintolakokemukset, jotka johtuivat juurikin tästä, olivat viimeinen pisara. Päätin silloin, että Pariisin matkalle varataan vähintään yksi pöytä per päivä, jotta saamme paremman mahdollisuuden herkullisiin kulinaristisiin kokemuksiin. Suosituksia otetaan vastaan!


Parastahan tässä kaikessa on kuitenkin se, että pääsen nauttimaan Pariisin romantiikasta, kauneudesta ja herkuista rakkaan vaimoni kanssa. Se on yksinkertaisesti tärkein syy matkustamisinnolleni, sillä reissussa saamme olla täysin rauhassa ja keskittyä ainoastaan toisiimme. Koska sain vihdoin ja viimein lyötyä lukkoon suurimman osan matkajärjestelyistä, olen alkanut innostumaan tulevasta matkasta huomattavasti enemmän. Alun perin näytti siltä, että valitsisimme hotellin, johon en olisi lainkaan tyytyväinen, mutta onneksi nyt saimme sellaisen yöpymispaikan, jota odotan kovastikin.

Mitä mieltä te olette Pariisista? Kuulisin mielelläni niin hyvät kuin huonotkin kokemukset ja tietysti kaikenlaiset suositukset. Onko teillä ollut tällaisia ristiriitaisia tuntemuksia jotain kohdetta kohtaan ennen reissua?


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani tai muuten vain arkisempia asioita).

You may also like

14 kommenttia

Kthetraveller 1 toukokuun, 2017 - 13:59

Tuota noin. Samanlaisia mietteitä minulla on Pariisista. Pohdin aamulla herätessäni sitä, että jätän kaikki merkkilaukut kotiin, ehkä vihkisormuksenkin ja otan jonkun halvan sormuksen ja laukun matkaan. En tiedä, olenko hölmö ja ylivarovainen vai en. Anyway. loppui lyhyeen aamulla nuo pohdinnat, kun lastenhoitaja soitti ja ilmoitti teloneensa itsensä. Että nuin. Saas nähdä, tarvinneeko pelätä joutuvansa ryöstetyksi tai huonon asiakaspalvelun kohtaamaksi. Romanttinen Pariisin matka kun saattaa vaihtua loman peruuntumiseksi ja normaaliksi työpäiväksi.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 1 toukokuun, 2017 - 14:32

Ehkä tämä on ylivarovaisuutta meidän molempien osalta, mutta toisaalta parempi sekin kuin se, että on liian varomaton. Todella inhottava juttu, että noin kävi :/. Toivottavasti saatte jotenkin vielä asian hoitumaan ja pääsette reissuun näkemään, onko Pariisi huippupaikka vai ei.

Vastaa
Kthetraveller 1 toukokuun, 2017 - 15:39

Tää meidän juttu on kyllä niin uskomaton, ettei voi kun ihmetellä, miten osui taaskin kohdalle. Mutta tätä tämä elämä on. Vetää nyt hieman hiljaiseksi, kun pohtii kohtalon sormea.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 1 toukokuun, 2017 - 19:11

On tuo kyllä ihme juttu :/.

Vastaa
Nina 1 toukokuun, 2017 - 16:03

Olen matkustanut Pariisiin arviolta kymmenen kertaa viime vuosina.
Saan aina pääsääntöisesti hyvää asiakaspalvelua joka paikassa. Matkustin usein myös yksin, ja liikuin yksin myös yöaikaan. Liikuin myös metroissa vielä puolen yön tietämilllä. Ei koskaan mitään ongelmaa.
Totta kai käytin kaupinkilaisjärkeä joka kerta.
Kerran menin iltapäivällä pilateksesta metrotunneliin jossa ei näkynyt kuin pari ihmistä ja joku juopponarkkari, mikä lie, huuteli ilkeyksiä. Käännyin kannoillani ja vaihdoin bussiin. Sama voisi tapahtua Helsingissä.

Lempipaikkojani ovat Palais Garnier arkkitehtuurin vuoksi, Printemps tavaratalon kattoterassi näköalojensa vuoksi, Ralph’s lounaan vuoksi ja Ritz samppanjan vuoksi. Vain muutamia mainitakseni.

Menkää ja nauttikaa. Uskokaa pariisilaisista pelkkää hyvää ja saatatte yllättyä.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 1 toukokuun, 2017 - 19:14

Vaikka postaus kuulostaa erilaiselta, yritän oikeasti olla mahdollisimman avoimin mielin, mutta sille en voi mitään, että tietyt ennakkokäsitykset on muodostuneet muiden juttujen perusteella. Uskon kuitenkin, että matkasta tulee todella hyvä, joten päällisin puolin on hyvät fiilikset :). Kiva kuulla, että yleisesti ottaen kokemuksesi ovat olleet miellyttäviä. Kiitos hyvistä vinkeistä ja kommentistasi :)!

Vastaa
Elina | Vaihda vapaalle 1 toukokuun, 2017 - 17:30

Minun viimeisimmästä Pariisin matkasta on jo yli 10 vuotta ja jo silloin metrossa tuli vähän ikävä fiilis, kun paikalliset kehotti ottamaan käsilaukun halausotteeseen, ettei sitä varastettaisi. Muutenkaan Pariisista ei jäänyt erityisen lämpimät fiilikset. Meidän eksoottisia matkakohteita Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan on kauhisteltu monta kertaa, mutta Pariisissa paikalliset on kyllä varoitelleet varkauksista kaikkein eniten. No okei, Rio on ollut vielä ihan omaa luokkaansa. Ja missäänhän meille ei ole mitään koskaan sattunut, joten se on sitten vaan huonoa tuuria, jos jotain käy. Toki se lompakko kannattaa kuitenkin ottaa pois sieltä takataskusta. 😀 Eiköhän teille tule ihana reissu, älkää stressatko! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 1 toukokuun, 2017 - 19:16

Monestihan kaikki jutut ovat enemmänkin pelkkiä varoitteluita ja juurikin tuota huonoa tuuria, mutta aina kannattaa olla varuillaan. Hyvä, että teillä on ollut onni matkassa ja olette säästyneet noilta jutuilta :). Rio olisi kyllä sellainen paikka varkauksien ja väärennetyn rahan suhteen, että oksat pois x). Onneksi pidänkin aina tavaroista huolta ihan Helsingissäkin, enkä ikinä pitäisi mitään arvokasta takataskussa (en voi tajuta niitä, jotka pitävät). Kiitos, varmasti tulee todella hyvä matka :)!

Vastaa
Merja / Merjan matkassa 1 toukokuun, 2017 - 21:44

Pariisi on yksi lempikaupungeistani. Siellä vaan on jotain sellaista fiilistä, mitä en ole muualla kokenut. Edellisen reissun teimme muutama vuosi sitten ja meiltä oli mennyt kaikki ennakkovaroittelut ohi korvien, koska nyt ihmeissäni luin varkauksista ja metrosta. Me käytimme metroa tosi paljon, menin sillä jopa yksin, kun mies halusi shoppailukierroksen ajaksi hotellille. En huomannut metrossa mitään outoa, mutta onhan toki meidän reissun jälkeen maailma muuttunut. Parissa ravintolassa saimme huonoa palvelua kun pyysin englanninkielistä menu’ta. Se heitettiin meille kuin koiralle. Hyvääkin palvelua päiviin mahtui. Kiertelimme aika perinteisiä nähtävyyksiä. Hautausmailla kannattaa käydä, ne on hienoja. Kivaa matkaa! 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 2 toukokuun, 2017 - 08:12

No tuohan kuulostaa todella hyvältä, ettet huomannut mitään noita epäkohtia omalla reissullasi. Toivon oikeasti, että kaikki nuo negatiiviset asiat ovat olleet turhaa pelottelua. Kiitos vinkistä ja kommentista! Kiitos, siitä tulee varmasti hieno :)!

Vastaa
Tatjaana 2 toukokuun, 2017 - 08:35

Kiitos varoituksistasi taskuvarkaitten ja metron suhteen!
Matkustan elokuussa miniäni kanssa Pariisiin kolmeksi vuorokaudeksi. Jännittää. Mukava lukea postauksestasi kesäkuussa (toivottavasti kirjoittelet jotain ennen elokuuta), mitä tapahtui ja mahdollisesti vinkkejä meille.

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 2 toukokuun, 2017 - 08:45

Eipä kestä :). Haluan kuitenkin korostaa, että nuo eivät ole tosiaankaan omakohtaisia kokemuksia, enkä tiedä, mikä on asian todellinen laita, mutta aina tietysti kannattaa olla varovainen. Älä jännitä turhaan :). Mukavaa matkaa teille jo näin etukäteen! Yritän ehtiä kirjoittamaan jotain Pariisista ennen reissuanne, mutten tiedä, kuinka hyviä vinkkejä osaan antaa oman lyhyen matkan perusteella. Teen parhaani!

Vastaa
Pariisi - Kaunotar vai Hirviö? 18 kesäkuun, 2017 - 20:41

[…] mutta molemmat tarinat sijoittuvat sentään Ranskaan, joten pitäydytään tässä. Aiemmassa postauksessani kerroin olevani innoissani tulevasta Pariisin matkasta, mutta samalla puhuin myös monista […]

Vastaa
Pala pariisilaista unelmaa - Grand Hotel du Palais Royal 25 syyskuun, 2017 - 21:08

[…] aiemmin tässä postauksessa siitä, millaisella fiiliksellä olin lähdössä Pariisiin, ja tässä postauksessa […]

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.