Home » Paperihäät ja uusi asunto

Paperihäät ja uusi asunto

by admin

Yhteistyössä Hotel Kämp

Viime viikko antoi niin paljon aihetta juhlaan, että näitä tunteita on vaikea pukea sanoiksi. Siitä huolimatta on aika yrittää. Postaus on kuvitettu Hotel Kämpistä otetuilla kuvilla, sillä tämä kyseinen lempihotellimme liittyy vahvasti viime viikon tapahtumiin.

Kuva otettu Hotel Kämpin upeassa aulassa *Ilona Savola Photography

 

Viime viikolla oli ensimmäinen hääpäivämme eli paperihäät. Meidän piti siirtää varsinainen hääpäivän juhliminen seuraavalle viikonlopulle, sillä oikeana juhlapäivänä pääsimme katsomaan erästä vuokra-asuntoa, jonka näyttöä olimme odottaneet jo puolitoista viikkoa kuin kuuta nousevaa. Aloitin uuden asunnon etsinnän jo kymmenen kuukautta sitten, mutta mitään sopivaa ei ollut osunut kohdalle. Nyt kuitenkin meillä oli vahva epäilys siitä, että olimme löytäneet seuraavan asuntomme. Ja niinhän se sitten menikin. Keskiviikkoiltana astuimme ulos asuntonäytöstä ja tiesimme, että palaisimme sinne parin viikon päästä uusina asukkaina.

Uusi asuntomme on upea, vaikka itse sanonkin. Kyseessä on pari vuotta sitten valmistunut ullakkohuoneisto, jossa on vihdoin ja viimein kaipaamaamme ylellisyyttä. Nykyinen asuntomme on kiva, mutta pintamateriaaleiltaan ja kaikelta aivan perus, eli ei mitään luksusta. Nyt kuitenkin tuo asia muuttuu. Hienointa asunnossa on kuitenkin sen sijainti, nimittäin muutamme aivan ydinkeskustaan! En voinut kuvitellakaan, että pääsisimme asumaan noin ytimeen, mutta näköjään niin se vain nyt meni.

Tätä kirjoittaessani muuttoon on enää puolitoista viikkoa aikaa ja tavaroiden pakkaaminen on täydessä vauhdissa. Vapaita hetkiä ei siis pahemmin tule olemaan seuraavan kahden viikon sisällä, mutta se ei haittaa tippaakaan. Olen nimittäin sellainen ihminen, joka laittaa kaiken energiansa peliin, kun saan jonkin päähänpiston. Tästä syystä kymmenen kuukauden odotus asunnon kanssa alkoi olla jo yllättävän rankkaa. Nyt kun uusi asunto on varmistunut, olen päässyt vihdoin ja viimein purkamaan energioitani pakkaamiseen ja vanhojen tavaroiden myymiseen / kierrättämiseen. Yleensä tuollainen ei kiinnostaisi pätkääkään, mutta nyt siihen löytyy yllättävän paljon virtaa.

*Ilona Savola Photography

 

Onneksi pääsimme kuitenkin viettämään hääpäivämme jälkeisenä lauantaina rentouttavan yön Hotel Kämpissä, joten saimme edes hetkeksi jotain muuta ajateltavaa kuin muuttostressin. Kämp on meille erittäin merkittävä hotelli monestakin syystä. Ensinnäkin otimme nykyisen Helsinki-asuntomme vastaan pari vuotta sitten, kun yövyimme Kämpissä ensimmäistä kertaa. Oli siis erittäin sopivaa mennä sinne myös nyt, kun olimme juuri allekirjoittaneet uuden asunnon paperit. Kuitenkin Kämp on meille sitäkin tärkeämpi siitä syystä, että vietimme vuosi sitten hääpäivämme ja hääyömme kyseisessä hotellissa, jossa myös otettiin hääkuvamme. Tuosta varsinaisesta hääpäivästä voi lukea tämän linkin takaa.

Saimme hääpäivän viettoa varten todella kotoisan Executive-huoneen hotellin 8. kerroksesta. Olin lisäksi pyytänyt erikseen, jos voisimme saada huoneen, jossa on ikkuna kylpyhuoneessa (Executive-huoneluokassa näitä huoneita taitaa olla pari kappaletta). Onneksi saimme juuri sellaisen, sillä tuo piirre teki huoneesta todella viihtyisän. Itse asiassa tämä huone jäi kakkoseksi ainoastaan hääsviitillemme.

Kävimme shoppailemassa uusia pyyhkeitä ja muita tekstiilejä upouuteen kotiimme Balmuirilta (merkki, josta innostuin ollessani samalla viikolla Balmuirin 10-vuotisjuhlissa Kämpissä), joimme cocktailit Runarissa ja söimme pizzat Via Tribunalissa, mutta muuten koko ilta vietettiin huoneessa rentoutuen ja samppanjaa nautiskellen.

Joskus on kivaa vain olla ilman mitään sen kummallisempia suunnitelmia. Onneksi meillä oli ylellinen ympäristö hääpäivän viettoon, joten se ei haitannut, ettei illaksi ollut pöytävarauksia hienoon ravintolaan tai muuta sellaista. Aamulla saimme heräillä rauhassa ja nauttia hitaan ja herkullisen aamiaisen Brasserie Kämpin lasitetulla terassilla ennen kotiin palaamista ja muuttohommien jatkamista. Tiedän jo nyt, että tämä rentouttava viikonloppu oli todella tärkeä tulevien viikkojen kannalta.

On jotenkin hurjaa, miten nopeasti ensimmäinen avioliittovuotemme meni. Tuohon vuoteen mahtui suuria tunteita, toistemme tukemista vaikeina aikoina, enemmän matkoja kuin koskaan aiemmin ja erityisesti valtava määrä iloa ja onnellisuutta. Vaikka me molemmat elämmekin tietyllä tavalla myös hyvin itsenäistä elämää, voin sanoa suoraan, että kaikki tuntuisi jotenkin merkityksettömältä, jos en voisi jakaa tätä kaikkea Tiian kanssa. Olipa sitten kyse tavallisesta arkipäivästä tai ulkomaanmatkasta, rinnalla kulkeva elämänkumppani tekee kaikesta parempaa ja vaivattomampaa. Kylläpä rakkaus on sitten ihmeellinen voima. Tiedän jo nyt, että tulevasta vuodesta tulee entistä upeampi ja suhteemme kehittyy entistä paremmaksi, sillä suunta on aina vain ylöspäin.

*Ilona Savola Photography


Jos haluat nähdä enemmän kuin mitä blogissa näytetään, kannattaa laittaa Instagram ( @escapemundaneblog ) ja Facebook-sivu ( www.facebook.com/PakoArjesta ) seurantaan, sillä niissä kerrotaan ja näytetään asioita, mitä ei koskaan päädy blogiin asti (esimerkiksi muokkaamatonta videota hotellista heti sinne saavuttuani tai muuten vain arkisempia asioita).

Taitava vaimoni Tiia otti taas kerran suurimman osan postauksen kuvista. Hänen Instagram-tilinsä löytyy täältä: (@blackpluswhiteisgrey)

You may also like

2 kommenttia

Minna 25 lokakuun, 2017 - 14:26

Onnea uudesta asunnosta, hienoa että pääsette muuttamaan vihdoin sellaiseen, mikä sopii muuhun elämäntyyliin 🙂 Olisi kiva kuulla, mitä teet työksesi, jos pystytte tuollaiseen asuntoon muuttamaan ja matkustamaan niin luksustyylisesti, vaikka vaimosi on ”vain” vaatemyyjä. Ihan yleisesti vain, tiedän kyllä että olet kirjoittanut kirjan mutta varmasti teet jotain muutakin? 🙂

Vastaa
Jerry / Pako Arjesta 25 lokakuun, 2017 - 15:32

Kiitos, Minna!

Olen toiminut käännösalan yrittäjänä vuosikausia ja teen töitä todella ahkerasti (kirjoitin kesällä postauksenkin siitä, kun melkein paloin loppuun). Lisäksi käytämme suurimman osan ylimääräisistä rahoistamme matkailuun, joten periaatteessa kaikki koostuu siitä :). Todella ahkeraa työntekoa ja rahojen priorisoimista. Lisäksi matkustan paljon harvemmin kuin monet muut matkabloggaajat, joten voin myös käyttää enemmän rahaa yksittäisiin matkoihin. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi :).

Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.